Installation

Inredning av ramhusets gipsskiva

Inredning av ramhuset OSB produceras oftast i fallet när det inte finns någon brist på ledigt utrymme. Annars är det bäst att välja plåtar av gips.

Inredning av ramhusets gipsskiva

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Inredning av ramhusets gipsskiva

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Inredning av ramhusets gipsskiva

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk sjukdom erövrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstörde dumma stereotyper.

Inredning av ramhusets gipsskiva

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Inredning av ramhusets gipsskiva

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Inredning av ramhusets gipsskiva

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Hur man avslutar ett slakthus i en gipsmur?

 • Vilken gipsmur är tillämplig för ett ramhus?
 • Verktyg och material för arbete
 • Fästteknik för att rama väggar
 • Egenskaper av monteringsplåtar GKL

För inredningen kan användas en mängd olika material, men bland dem sticker ut gips, vilket har många positiva egenskaper. Idealiskt är detta alternativ lämpligt för ett ramhus, väggarna är mjuka och släta, ytan kan omedelbart läggas, målade, täckas med ett lager av dekorativt gips eller täckt med tapeter.

Inredning av ramhusets gipsskiva

För att dekorera innersidan av ramhusets väggar med gips, behöver du en speciell profil samt fjäderhängare.

Gipsväggen skiljer sig åt i den lilla vikten som är mycket viktigt för fixtur på ramväggar. Dessutom kan mellan stolparna GKL läggas ett ytterligare lager isolering.

Vilken gipsmur är tillämplig för ett ramhus?

Efterbehandling av ramhuset med hjälp av GCR har många fördelar, bland annat är det nödvändigt att notera följande:

 • relativt låg kostnad för efterbehandling;
 • enkel installation av lakan, det finns ingen anledning att ha speciell erfarenhet, dyra verktyg;
 • gipsmur är praktisk, efter installationen, bör du bara försegla sömmarna och fästena, ytan kräver inte längre ytterligare justering.

Efterbehandling av ramhuset kan utföras med hjälp av olika typer av gips. Bland de sorter som används i dekorationen är populära:

Inredning av ramhusets gipsskiva

Strukturen av strukturen av plåten av gips.

 • Traditionella plattor av material som är gråvit eller blå. Detta är ett material som kan användas för ytor med en normal fuktighet, torra rum,
 • Fuktbeständig gipsvägg grönaktig färg, som används för väggbeklädnad och tak, olika mönster i rum med hög luftfuktighet, till exempel badrum, toaletter, kök. Sådan gipsmur har en impregnering med hydrofoba, antifungala tillsatser;
 • GCR-ark, som har en gråaktig och röd färg. Detta är ett material med speciella förstärkande kompositioner, det kan stå emot en öppen flamma perfekt. Liknande produkter används vid konstruktion av väggar och konstruktioner runt eldstäder och spisar vid inramning av kökets arbetsområde;
 • röd kombinerad används för att dekorera huset sällan, eftersom dess värde är högre än resten. Den har de ökade brandbeständiga, fuktresistenta egenskaperna.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Verktyg och material för arbete

För att montera gips på ramväggarna måste du använda följande material:

Inredning av ramhusets gipsskiva

Diagram över de nödvändiga profilerna för installation av gips.

 • UD-profil, som också kallas startprofilen. Den är konstruerad för att montera den runt ytan, i de områden där väggen är i kontakt med taket.
 • CD-profil. Dessa är så kallade guider, eller distanser, suspensioner. Den används när det är nödvändigt att installera takbeläggningen, sänka strukturen med 12 cm minimum;
 • Fjäderhängare används när ytan på det upphängda taket ska sänkas under 12 cm.
 • huvudprofil.

Suspensioner för gipsfästen säljs i utökad form, det vill säga för installation, bör de böjas för att få en U-form.

Efter avslutat arbete är överskottet avskuret. För installation av gips och fastsättning av ramen måste du köpa följande fästen:

 • ankare för fästprofiler;
 • självuttagande skruvar används i två typer: metallskruvar, med vilka rammen är fastsatt och skruvar speciellt för gips.

Ankarnas stigning för startprofilen ska vara ca 50 cm, för fästelement, ca en meter. Skivor av gipsskivor måste väljas i enlighet med installationskraven. För badrum är det bäst att ta en speciell vattentät, och för väggarna i rummen och den vanliga passformen. Den optimala tjockleken på plåtarna för klädhusets hus varierar mellan 9,5 mm och 12,5.

Från verktygen för installation av gipsskivor bör förberedas:

Inredning av ramhusets gipsskiva

Systemet för installation av gipsmurankar.

 • skruvmejsel;
 • borra med en uppsättning munstycken (inklusive för att göra runda hål i ark GKL);
 • kniv för skärplåtar;
 • byggnadsnivå;
 • metall linjal och en enkel penna för märkning;
 • sjunka.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Fästteknik för att rama väggar

För ett ramhus och dess innerfoder är gipsskivor det bästa alternativet för efterbehandling. Tekniken för monteringsplåtar är extremt enkel; från material är det nödvändigt att endast använda gipsplattor och profiler som fungerar som en ram.

Metallprofiler används vanligtvis, men vanliga träplattor kan också användas, vilket gör det lite billigare att installera. Tvärsnittet på varje skena är 50 × 30 mm, de är fastsatta på ytan med klämmor och skruvar. Tonhöjden på de vertikala stolparna ska vara lika med arkets bredd. Mellan dessa bärhållare måste du sätta 2-3 stödskenor, vars tvärsnitt kommer att vara 50 × 25 mm. Dessa rack måste vara orienterade av plats, vertikal avvikelse är inte tillåtet.

Inredning av ramhusets gipsskiva

Profil monteringsschema för montering av gips.

Bredden på varje plåtskiva, som används för klädhusets ram, är 1205 mm. Följande installationssteg bör följaktligen observeras: från arkkanten – 400 mm, därefter – 405 mm, till arkkanten – 400 mm. Den stigning som skruvarna är fastsatta med ska vara 250 mm. Det rekommenderas att installera glasull mellan ramskenorna, vilket ofta förbättrar värmebesparande, ljudisolerade egenskaper.

Längden på varje skruv, som används för fästning av plåtar av gipsskivor, ska vara från 30 mm. Mellan angränsande ark måste man lämna ett tekniskt gap, som är 5-7 mm, konstruerat för högkvalitativ tätning av sömmar. Skruvarna ska vara lite inbäddade i materialet så att locken inte sticker ut över ytan.

Inredning med metallprofiler anses vara mer tillförlitlig och kvalitet. Denna teknik skiljer sig inte mycket från användningen av träplattor, men det är bättre och mer hållbart. För installation används profiler som tillverkas med kallvalsad metod från ett tejp med galvaniserad beläggning för att skydda mot korrosion. Tjockleken på denna tejp är 0,56-0,6 mm. Inredning utförs med hjälp av följande profiler:

 1. Mån, det vill säga, guideprofilen.
 2. PNP är en guideprofil som används om inredning av taket är nödvändigt.
 3. PS är en profilrack.
 4. PP – speciell takprofil.
 5. PU är den så kallade hörnprofilen.

Hörnprofilen har ett tvärsnitt på 31 × 31 mm, det är perforerat längs hela längden, det kan lätt böjas, klippas för att skapa ovanliga former, att organisera ett formade tak, för nischer i väggarna. PN-profilen är U-formad, med perforering i form av runda hål på toppen. PS-profilen har speciella hål för fästelement. PP-profil med ett tvärsnitt på 60 × 27 mm har en fast yta utan perforering.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Egenskaper av monteringsplåtar GKL

Inredning av ett ramhus med hjälp av gips börjar med märkning. Därefter monteras byggandet av metallställ och styrningar, som kan monteras med parentes. Alla element mellan sig och ytan är fästa med självgängande skruvar, om nödvändigt används en skärare. Skruvarna ska gå smidigt, vridning i vinkel är oacceptabelt.

Inredningsark GCR bör vara föremål för följande tekniska förhållanden:

Inredning av ramhusets gipsskiva

Schemat för installation av gips.

 • Avståndet mellan klämmorna för fixering av huvudprofilen är 60 cm;
 • För takprofiler bör speciella hål med en diameter av 8 mm med en höjd på 250 mm användas för fästelement.
 • Tonhöjden mellan rampostarna bör vara 40 cm till 60 cm;
 • installation av gummitätningar rekommenderas mellan fästena och väggen.

Ramhuset skiljer sig från det vanliga genom att dess väggar och tak inte är en fast yta utan en konstruktion av ställen och utrymmet mellan dem, fyllda med en värmeisolator. Därför finns det behov av att stärka konstruktionen på de ställen där hushållsapparater installeras. I det här fallet kan steget att fästa arket vara något mindre, installation av speciella inteckningar krävs.

För badrum och kök är det nödvändigt att använda speciella skruvar, som har en försänkt remsa och ett koniskt skarpt huvud. Steget i detta fall kommer att vara upp till 30 cm, det kan inte längre göras. Dessutom utförs gipsplattor med speciella plåtar som är resistenta mot höga fuktnivåer.

Beräkningen av belastningar på plåtar av gipsskivor förutsätter att föremål som väger upp till 30 kg inte kräver förstärkning och speciella hypotekslån innan du installerar systemet. Möbler och apparater, inredning med sådan vikt kan fästas fritt på vilken punkt som helst på ytan. Specialförankringsbultar, plast- eller metalldoppar med en diameter på 6-8 mm används för hängning. Sådana laster inkluderar takfotar, hyllor, små skåp. Med en större belastning innan gipsskivan är färdig, är det nödvändigt att installera ytterligare förstärkande inteckningar på den plats där installationen av möbler och andra saker förväntas.

Gipsmur är ett mångsidigt material som är perfekt för inredning. Det är inte så svårt att göra en sådan installation, för det här behöver du bara installera en ram där plåtarna av gipsplattan av den valda typen ska monteras.

Avsluta huset inuti gips: gör det rätta

Inredning av ramhusets gipsskiva

Multi-nivå gipsplatta taklack

Gipsskivor inuti huset är den mest populära bland befolkningen. Och det finns skäl för detta.
Interiörgipsskivor hemma görs enligt vissa regler och enligt teknik som inte bör ändras. Och viktigast av allt är det karakteristiskt för både väggarna och taket.
Vår artikel handlar om detta ämne. Du kommer att lära dig alla detaljer om denna typ av finish.
Du kan se bilder och videoklipp om det här ämnet. Du kommer att kunna göra arbetet helt med egna händer, och detta kommer att minska arbetskostnaden och betydligt.

Varför gips

Detta är det mest använda materialet. Låt oss se hur det passar dig.
Alltså:

 • Priset på materialet är inte så högt och nästan alla har råd med det. Och det är möjligt att installera helt med egna händer och utan att tillgripa hjälp utanför.
  Detta kommer att spara dig ganska bra pengar;
 • Under arbetet kan du utföra uppvärmning omedelbart. Och det kommer att vara som ett tillägg till designen och kommer inte att medföra särskilda kostnader för felet.
 • Du kan tillämpa belysnings- och energibesparingselement. Du kan och möjliggöra installation av strålkastare;
 • I denna design är du inte speciellt intresserad av plattans flathet. Du kan och döljer onödiga rör och kommunikation;
 • Som ett resultat får du en perfekt platt yta.

Välja gips

Detta kommer att vara första steget i arbetet, du måste bestämma vilken typ av material som passar de olika typerna av lokaler. Från detta beror på kvaliteten på installationen och hållbarheten hos hela strukturen.
Det ska väljas beroende på rumsform och miljö. För korrekt efterbehandling bör du välja ett material som kan delas in i grupper, vilka kommer att appliceras på rummet beroende på miljön.
Alltså:

 • GCR är det vanligaste materialet som kan användas i alla rum. Endast det kan lösas om luftfuktigheten och temperaturen ligger inom det normala området.
  Alla bladen är gröna och blåa;
 • GKLO, detta blad avser flamskyddsmedel. Den ska användas i rum med höga temperaturer.
  Det kan till och med bära de direkta effekterna av elden. Perfekt för att klara vinden och pannrummet.
  Vid tillverkningen sätts den till förstärkningskomponenten, vilket gör att den inte är känslig för brand. Ark finns i grå färg och är markerade i rött;
 • GKLV, detta material kan appliceras i rum med hög luftfuktighet. Du kan framgångsrikt ansöka om utsmyckning av kök och badrum (se. Badrumsplastgips: arbetsordning).
  Den består av antimykotiska komponenter och du behöver inte oroa sig för förekomsten av svamp. Kompositionen innefattar impregnerad kartong, som inte är mottaglig för hög fuktighet.

Varning: Du tror inte att det här materialet helt enkelt kan hälla vatten. Det borde också göra mot ytan.

Torvvägsinstallation

Efterbehandling av gips i huset görs på samma sätt för väggar och tak. Det finns bara en viss skillnad i fästkasser.
Om detta säger vi också. Instruktioner kommer att ges för båda typerna av ytbehandlingar.
Bara allt detta arbete görs i flera steg som är viktiga och bör följas.

Ytbehandling

Inredning av ramhuset med gips och någon annan börjar med beredningen av grundplanet. Konstruktionens hållbarhet och dess kvalitet kommer att bero på dess genomförande.
Det görs i följande ordning:

 • Till en början måste alla ytor rengöras från föregående beläggning.
  För att göra detta, använd en borste på metallen. Ta bort den gamla tapeten och whitewash;
 • Vi gör inspektionen av planet. Vi är inte intresserade av beläggningens flathet, vi måste identifiera avlägsnandet av den tidigare beläggningen.
  Om de är, ska de avlägsnas med en hammare och mejsel;
 • Därefter applicerar vi antiseptisk antisvamp, som är kommersiellt tillgängligt. Detta bör ske nödvändigtvis.
  Om problemet efter installationen visas, kommer det att bli stora problem. Föredra djupt penetreringsvätska och gör behandlingen ett par gånger.
  Ge en helt torr yta;
 • Applicera nu ett lager av primer. Detta görs med en borste eller perforator.

Raminstallation

Interiörhusgipsskivor görs på en ram som kan tillverkas av metall eller trä. Det beror på din önskan och bara.

Varning: Om du använder trä, bör det förberedas i förväg och behandlas med antiseptika.
Detta skyddar materialet mot ruttning och mögel. Efter avslutad material ska ges tid att torka helt.

Inredning av ramhusets gipsskiva

Installera lådor från trä

 • Vi gör ett märke på väggen. Bestäm nivån på beläggningen.
  För att göra detta tar vi hänsyn till isoleringen, om den är fastsatt, bör den inte pressas mot beläggningen, annars kommer den att förlora dess egenskaper. Tillträde till ökningen med en cm bör göras. Sätt ett märke:
 • Nu måste det överföras till andra väggar. För detta är det nödvändigt att applicera en hydraulisk nivå.
  Det är med hans hjälp att du kan göra detta arbete med högsta kvalitet. Det bör köpas eller tillverkas självständigt. Vi överför märken;
 • Nu måste vi kombinera alla risker. För att göra detta använder vi en nylongänga och slår precis av beläggningsnivån.
 • Vi skär av skenan av önskad längd och fäst den längs den ritade linjen. För att göra detta är det nödvändigt att göra ett hål med en perforator och använda dowels för anslutningen.
  Använd inte klackar från kitsna. De kommer inte att behålla kvalitet. Köp plast separat och sedan skruvar för det, vilket borde vara ett par mer från hålets tvärsnitt.
  En sådan anslutning kommer att vara tillförlitlig och av hög kvalitet;

OBS: Det är inte nödvändigt att fixera virket tätt mot väggen. Det är nödvändigt att dra sig tillbaka om en cm. Detta kommer att spara dig besvär under expansionen av materialet.

 • Efter installationen av ramkonturen måste vi fixa de återstående skenorna. För korrekt utförande av arbetet är det nödvändigt att dra åt linjen längs ramens diagonaler.
  Enligt dem kommer vi att styras av bergets höjd. Vi skär och spikar lamellerna.
  För att justera höjden använder vi packningar. Planen ska vara helt platt, annars kommer arken att upprepa fel konfiguration.

Anslutningsinstallation

Efter att ha monterat ramen korrekt måste vi installera belysningselement. Vi gör detta i följande ordning.
Alltså:

 • Hitta installationsplatsen för kryssrutan. Omedelbart överväga och slutföra belysning.
  Om du använder energibesparande element måste du installera en down-down transformer. Dessa två delar borde vara fritt tillgängliga.
  Detta kommer att behövas när problem uppstår.
 • Gjorde en montering och sedan sätta punkten för installation av belysning. Att göra märken på taket;
 • Nu utför vi kabeln och sätter fast den;

Varning: Kör inte tvärsnittet på kabelstången. Tillåt 30% ökning av antagning.
Detta ökar avsevärt ledningsförmågan hos ledningarna. Vid anslutning, använd terminaler, de kommer att tillhandahålla en pålitlig och högkvalitativ anslutning. Använd inte vändningar.

 • Nu ansluter vi belysningsenheter. Gör det nödvändigt så länge allt kan lösas utan problem.
  Om du inte är nöjd med ljusfördelningen efter installationen kommer det att bli nästan omöjligt att göra;
 • Vi kontrollerade. Om allt passar, ta bara bort lamporna och stäng av ljuset.
 • Efter installationen kan ledningarna utföras och isoleras. Det viktigaste i denna fråga är inte att trycka på isoleringen.
  Det måste fästas tätt, men inte deformeras. Gör en annan ökning i toleransen på en cm.
  Detta förbättrar endast design och ventilation.

Inredning av ramhusets gipsskiva

Installera gipsskivor

Detta arbete är detsamma för vägg- och takdekoration, och det görs enligt följande och vissa fastsättningsregler måste följas. Priset på materialet är inte dyrt, men det betyder inte att det är nödvändigt att göra fel.
Alltså:

 • Monteringsstart vid hörnet av fönstret. Detta gäller både taket och väggarna. Här kommer den mest fördelaktiga belysningen och alla fel att vara synliga;
 • Materialet ansluts inte i vikt. Detta görs på ramens hårda yta.
  Vid fästning, gör inte fogen tätt, dra sig tillbaka ca 5 mm och gör sedan fästet;

Inredning av ramhusets gipsskiva

Fästblad gör det bara på ett plant och stivt plan på ramen

 • Vid montering på plåtar är det nödvändigt att avfyra ca 5 mm. Efter installationen kommer ytan att sitta och hålet repareras.
  Den är utformad för att förhindra arkdeformation vid upphettning;
 • Den självuttagande skruven ska ingå strängt vinkelrätt på en yta. Om han gick fel, bör du inte försöka hänga på samma ställe.
  Vi måste dra sig tillbaka ett par cm och där för att göra ett berg. Samtidigt bör du dränka skruven för ett par mm i förhållande till planet på plåten;
 • Du måste göra hål för lampor och uttag. I det här fallet fortsätter vi enligt följande.
  Vi bifogar arket och gör ett märke för installation. Ta av arket och lägg på en plan yta och med en krona och borra gör ett hål.
  Och du borde inte göra ett kraftigt tryck. Materialet börjar då bara att riva.
  Vi trycker försiktigt och försiktigt. Därefter gör vi redan berget;
 • Behöver och klippa lakorna. Vi gör det enligt följande.
  Förbered planet. För det här perfekt bordet.
  Vi bifogar arket och markerar skärlinjen. Vi förbinder dem med räls och penna.
  Ta sedan en skarp kniv och gör ett snitt. Skift arket i förhållande till bordet med 5 mm och applicera en skena längs linjen.
  På den andra sidan gör vi ett kraftigt tryck och arket raster på rätt ställe. Vi avfasar och dubbar kanten med en planer.

Detta är i grund och botten hela installationsanvisningen för gips.

efterbehandling

Denna vård görs på exakt samma sätt för alla ytor:

 • Förbered först lösningen. Före detta ska pulvret siktas genom en sikta. Så blir vi av med skräp och klumpar.

Varning: Du måste göra en helt homogen blandning. För detta borde du använda en borr med ett munstycke. Så du gör en kvalitet och homogen massa.

 • Applicera den beredda massan på ytan med en bred trowel. Vi är inte intresserade av skönhet ännu.
  Det är nödvändigt att göra ytan ungefär i samma plan och släta ut spåren. Detta arbete görs med hjälp av en startblandning;
 • Vi ger det att torka helt och göra bearbetningen med hjälp av en rivare och byggnät. Vi härleder planet.
  Vi manifesterar då helt alla skalen;

Inredning av ramhusets gipsskiva

För efterföljande sömmar använd serpyanka

 • Nu tar vi mål och med hjälp av en smal spatel bearbetar vi skalen och applicerar blandningen. Ge helt torr och gör bearbetningen igen med ett galler.
  Vi gör detta tills ytan är helt jämn.
 • Vid bearbetning av sömmarna är det värt att omedelbart applicera serpyanka och göra arbetet med det. Det kommer att göra anslutningen bättre.

Det bör sägas att med hjälp av detta material kan du göra flera nivåer i taket. Vi har en artikel på vår hemsida som berättar i detalj om genomförandet av detta arbete.
Det är också möjligt att göra ytterligare partitioner som delar upp rummet och inte tar upp mycket utrymme.
Som du kan se är det inte ett svårt jobb som du kan hantera helt. Det viktigaste är att inte rusa och använda material som endast är bevisade varumärken.

Inredning av ramhusets gipsskiva

Han tog examen från arkitekturfakulteten i Penza State Institute of Architecture and Construction. Under de senaste tio åren har han varit en ledande specialist i ett stort byggföretag i staden Penza, som arbetar med byggandet av flerhusbyggnader. Den totala arbetslivserfarenheten i specialet är 18 år. Rådgivning om designproblem, materialval för inredning och exteriör dekoration, teknik för efterbehandling av arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *