Uppvärmning

Inredning väggar av ett ramhus

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Inredning väggar av ett ramhus

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Inredning väggar av ett ramhus

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Inredning väggar av ett ramhus

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Inredning väggar av ett ramhus

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Inredning väggar av ett ramhus

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Ramhusets väggar: yttre och inre väggar, ångspärr och vindrutan

Inredning väggar av ett ramhus

För att ordentligt täcka ramhusets väggar med isolering är det nödvändigt att i större detalj överväga kakan av ramhusets väggkaka, eftersom dess enhet låter dig välja rätt isoleringsmaterial. Dessutom är det nödvändigt att överväga separat golvkakan och kakan på väggen på panelen, vilket kommer att göras i denna artikel.

Enhetens yttre väggramhus

Omedelbart måste jag säga att väggen i ramhuset har en komplex flerskiktad enhet, så innan man väljer mellan självbyggande av huset och inköpet är det nödvändigt att demontera varje lager av väggen i detalj.

Väggens korrekta tårta består av följande element:

Inredning väggar av ett ramhus

Som värmare i de yttre ramväggarna använder tillverkarna oftast mineralull

 1. Det allra första lagret är en träram. Storleken på virket kan vara väldigt annorlunda, men i den klassiska versionen ska den vara 150×150 millimeter. Tillverkare brukar göra sådan storlek i Ryssland, men i Västeuropa idag använder de sig inte av både mindre och större storlekar;
 2. Mellan rackarna i träramen är isoleringen. Vanligtvis innebär skelettens torg användning av mineralisolering, det vill säga mineralull, som kan användas i form av kakel och i form av mer välkända rullar. Men golvkakan, dess apparat, kan innebära en beläggning med en annan värmare, till och med lös, som lera eller ekstruderat polystyrenskum;
 3. Det tredje skiktet är en fiberplatta (mest använda OSB-brädor), vars tjocklek ska vara minst 15 millimeter (i det här fallet desto större är dess tjocklek – desto bättre). I dag, på hemmamarknaden, kan du hitta mycket billiga erbjudanden som tyder på att väggens enhet har en OSB ännu mindre i tjocklek än 15 millimeter. Och här är det nödvändigt att ge en varning direkt: i ett hus med sådana ”magnifika” väggar kommer det att vara möjligt att leva på sommaren, liksom på sen vår och tidig höst. För helårsliv är det inte lämpligt. Så innan du beställer, bör du noggrant studera kakan på golvet och väggarna i byggnaden som föreslagits av säljaren. Till exempel, om det inte är så svårt att genomföra golvisolering i ett ramhus, så kan det finnas allvarliga problem med väggarna efteråt;
 4. Nästa, fjärde skiktet föreslår närvaron av en horisontell batten. Oftast är den gjord av ett kartongmaterial, i vissa fall kan en aluminiumprofil användas. Det spelar ingen roll mycket, eftersom batten inte påverkar husets fysiska egenskaper som helhet.
 5. Det femte skiktet är isolering, det används vanligtvis antingen polystyrenskum eller mineralull (i de flesta fall föredrar tillverkarna det första alternativet, vilket inte är utan anledning, eftersom båda materialen är ungefär desamma i sina egenskaper, men kostnaden för mineralull är mycket dyrare än expanderad polystyren).
 6. Det sjätte lagret är ett multifunktionellt membran som utför vindrutens och ångspärrfunktioner (vanligtvis är membranet en polyetenfilm, men själva filmen är mycket tät och vindrutans funktion är utmärkt);
 7. Det sjunde lagret är också en batten, men inte horisontell men vertikal. Det kan också vara plank, och det kan också bestå av en aluminiumprofil, enheten av en ramvägg kan väl föreslå användningen av ett sådant alternativ.
 8. Det åttonde skiktet är en vanlig finish (allting kan användas som ytbehandling, förutom kanske natursten, vilket ger en betydande belastning på golvet, vilket är oönskat i panelbräda på grund av sin konstruktion lätta).
 9. Nästa lager är ett ångspärrmaterial (igen, oftast i ramhus används en tät polyetenfilm);
 10. Det sista laget är innerfodret. Oftast används den i sådana hus eller klädbräda (trä) eller gips. Det senare alternativet är att föredra, eftersom gipsskivan senare kan kompletteras med andra material, men väggpanelen är inte.

I fabriken paneler används vanligtvis mineralull som isolering.

Som du kan se är kakans vägg i ett sådant hus flerskiktigt och ganska komplext. Men golvkakan blir något enklare.

Inredning väggar av ett ramhus

Ramhusets yttervägg i sektionen

Enhet av inre partitioner och väggar i ramhuset

Arrangemanget av de inre väggarna i skeletthusen är något enklare än utsidan. Detta är förståeligt: ​​i sådana byggnader faller hela huvudbelastningen (vind, regn och andra utfällningar och fenomen) huvudsakligen på ytterväggarna.

Så, kakan av inre partitioner i sådana hus ser ut som följer:

Inredning väggar av ett ramhus

De inre väggarna i ett ramhus har färre skikt än det yttre

 1. Exakt i mitten av kakan är ramarna av rammen, liksom i ytterväggarna;
 2. Mellan ställen är isolering. Omedelbart måste jag säga att fabrikshusen vanligtvis har mineralisolering, som är fallet med ytterväggar. Experter rekommenderar dock att du använder glasull, eftersom den har de bästa värmeisolerings- och ljudisoleringsegenskaperna. Om huset byggs självständigt och inte köps från ett tillverkningsföretag är det därför bättre att inte använda mineralull, men att ta glasull. Förresten är kostnaden för båda dessa material ungefär lika stora;
 3. Det tredje skiktet förutsätter närvaron av en ångspärr eller ett multifunktionellt membran. Vad är skillnaden mellan dessa membraner? I det första fallet kommer det att skydda väggarna uteslutande från vattenånga. Men det multifunktionella membranet är också en utmärkt vattentätningsanordning samtidigt. Naturligtvis kommer kostnaden för inre partitioner med ett multifunktionellt membran att vara något högre, men utseendet på mögel och andra ”problem” på väggarna i ett ramhus kommer garanteras att uteslutas.
 4. Det fjärde och sista lagret är en OSB-bräda eller, sällan, gips.

Fabriksmoduler av väggar består i regel av samma notoriska CIP-paneler. Den största fördelen med sådana skiljeväggar är att de är mycket lätta att skära öppningar av vilken bredd och höjd som helst vilket underlättar skapandet av öppningar för dörrar och fönster.

Inredning väggar av ett ramhus

Anordningen av en husväggs inre vägg i en sektion

Invändiga väggar har, i motsats till yttre, inte 10, men endast 4 lager.

Att installera ett hus från färdiga moduler är dock mycket enklare än att bygga en egen byggnad. Å andra sidan, om du själv bygger ett hus, kan du spara upp till en tredjedel av den totala kostnaden. Vad exakt att välja – det borde redan bestämma ägaren av byggnaden.

Egenskaper av ångspärr

Ångspärr – den viktigaste etappen av byggandet av alla hem, särskilt ramen. För en början är det värt att överväga fallen när det är verkligen nödvändigt:

Inredning väggar av ett ramhus

Utan en kvalitet ångspärr kan ramhuset börja ruttna.

 • När isolerande väggar är inifrån, speciellt när det värmeisolerade skiktet består av ett vattdat material av mineral eller glasull (ekologisk olja gäller också dem). Dessa material har utmärkta värmeisoleringsegenskaper, men de förångas, vilket inte borde vara;
 • Ångspärren måste ha flera lager väggar, och i fallet med ramhus är de bara det;
 • Om huset är byggt med användning av ventilerad fasadteknik, kan man i detta fall inte göra en ångspärr.

Inredning väggar av ett ramhus

Ett exempel på isoleringsschemat på väggen av ett ramhus

Följande material används vanligen som ett ångspärrmaterial:

 • polyeten med hög densitet
 • speciell ångspärrmastik (det ska inte förväxlas med mastic för vattentätning, eftersom dessa är två olika begrepp);
 • membranfilmer som ”Izospan”.

Vad är bäst att välja som ett material? Polyetenfilm. Det är väldigt billigt, och i de fysiska egenskaperna är inte sämre än samma mastik eller membranfilm, så de sista 2 materialen är bara en knepig marknadsföring, och inget mer.

Några regler för ångspärrramar av ramkonstruktioner:

Inredning väggar av ett ramhus

Polyetenfilm – bästa ångspärren

 1. Ofta är ångbommen sydd exakt på rampostarna. På toppen av filmen är ramen fodrad med gipsskiva eller något annat efterbehandlingsmaterial. En sådan ångspärr är mest lämplig för sådana hus där människor inte lever permanent.
 2. Det andra systemet innefattar skapandet av en speciell kista för ångspärrfilmen. Filmen är monterad här antingen med hjälp av speciella klämmor, eller med hjälp av vanliga naglar finns det ingen stor skillnad. Förresten måste varje efterföljande del av ångspärrfilm ha en överlappning på 10-15 centimeter. Denna överlappning måste vikas mellan isoleringsskiktet och byggnadens vägg. Glöm inte heller att ju högre densiteten hos filmen – ju högre dess ångspärregenskaper.
 3. Om en ångspärr inte görs ens i det enklaste första schemat i ett ramhus, efter 4-5 år börjar sprickor att dyka upp i väggarna, trädet börjar rotna. Husets driftstid kommer att minskas avsevärt, så att sådant arbete inte kan ignoreras. Förresten, isoleringen av andra våningen, liksom ånga och vattentätning utförs på samma sätt.

Inredning väggar av ett ramhus

Ordningen med ramhusets ångspärrväggar

Delar av ångspärrfilm bör avskuras med en överlappning på 10-15 centimeter.

Vindrutan funktioner

Ibland kan man höra uppfattningen att ångspärrfilmen också är vindtät. Faktum är det inte så: ett speciellt vindsäkert membran ska fästas på OSB- eller CIP-plattorna.

Tekniken för dess installation skiljer dock inte från tekniken för installation av en ångspärrfilm, så du bör inte oroa dig för detta.

Inredning väggar av ett ramhus

Konsekvenser av felaktig vindruta ramvägg

Det vindtäta membranet utför följande funktioner:

 • Skyddar strukturen från atmosfärisk fuktighet (det handlar inte om regn, men om dagg, så att säga);
 • Blockerar husets blåsning på de svagaste och mest oskyddade platserna (till exempel är sådana hörn av huset, liksom plankgolv, som utan tillförlitligt vindskydd blåses av alla vindar);
 • Ger en fri utgång av ångor från huset (ångspärrfilmen utför inte en sådan funktion, som många misstänker tror).

Inredning väggar av ett ramhus

Exempel på vindskyddssystem vid uppvärmning av ramhusets väggar

Ofta monterar byggare ett vindtätt membran från insidan av byggnaden FRÅN isolering. Detta är ett stort misstag, eftersom filmen i det här fallet knappast kan utföra den vindtäta funktionen i det här fallet. Membranet ska alltid monteras utanför byggnaden.

Du kan titta på videon, där experter kommer att berätta i detalj hur den korrekta kakan av ramhusets vägg ska se ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *