Hur man installerar

Installera glas i ett trähus gör det själv

Processen att installera PVC-fönster i ett trähus innebär en strikt överensstämmelse med tekniken. Det första du behöver noggrant göra alla mätningar. Först bestämmer du avståndet från golvet till fönsterbrädan. För att göra detta måste du ta hänsyn till en persons höjd. Det resulterande avståndet motsvarar 80 eller 90 cm. Vid mätning bör du ta hänsyn till ett bekvämt inslag i fönstret. Sill bör vara högre än matsalen eller skrivbordet. När det blev klart med platsen för fönsterbrädan är det nödvändigt att gå till sidofältet på öppningarna. De kommer att ligga under tröskeln med 5 cm. Detta avstånd måste tillhandahållas för skummet.

Klipp öppningen genom att applicera nivån. Använd en plumb line för att utföra märkning av vertikala märken. Den övre gränsen bestäms utifrån byggnadens höjd. PVC-ramar tyder på en ökning av öppningen på 14 cm över fönsterkonstruktionen. Öppningens bredd ska också vara mer än 12 cm bred.

När förberedelserna av öppningar och hölje är färdiga, kan du fortsätta till installationen av glas. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till en grundläggande regel – det är omöjligt att borra genom ramen, eftersom detta kan bryta tätheten och värmeisoleringen. Det är bäst att använda speciella fästen för detta. Du kan förenkla installationsarbetet om du tar bort rammen från ramen. Således är det möjligt att underlätta utformningen.

På videon, hur man installerar ett plastfönster i ett trähus:

Processen för montering av ramen utförs med hjälp av en nivå. Detta kommer att ge möjlighet att få det att passa ordentligt. Efter installationen av ramen kan du fortsätta fixera backarna. Samtidigt glöm inte bort luckorna för skum. När ramen redan är installerad kan du plocka upp en pistol med monteringsskum och gå runt om öppningen.

Genomförande av PVC-fönster i ett trähus måste du ta hänsyn till följande funktioner:

 • PVC-fönsterpåsar bör koncentreras horisontellt. För att anpassa den måste du använda plastplattor.
 • Det är möjligt att öka hållfastheten vid montering av fönsterbrädan, om sticklingar utförs på sidorna av lådan. Deras djup blir 8 mm.
  Installera glas i ett trähus gör det själv
 • Monteringen av bädden bör ske med hjälp av skruvar.
 • Före direkt installation av PVC-fönster i huset måste du fästa handtaget på glaset. Om det står i vågrätt läge betyder det att klaffen är öppen. Att fixa handtaget är att använda bultarna. Ställ sedan in den nedre positionen.
 • När konstruktionen är fastsatt med skruvar ska ett 1 cm bredt trä placeras mellan fönstret och lådan.
 • Vid montering av dubbla glasfönster är det nödvändigt att tillhandahålla justeringsplattor. De kommer att koncentreras mellan plommonerna. Detta kommer att uppnå det nödvändiga kondensatavloppet.
 • Inträde av glas måste göras fritt. Om strukturen är snedd kan det uppstå sprickor på glaset.
 • Efter avslutat arbete måste du ta PVC-pärlor och fixera glaset. För att eliminera mellanslag mellan en öppning och ett fönster med hjälp av polyuretanskum. När det härdas, ta sedan bort överskottet, installera dränering och trimma.

Dekoration och finish

Efter installationen av plastfönstret är det nödvändigt att se till att den inbyggda strukturen har ett attraktivt utseende. För dessa ändamål är det nödvändigt att slutföra finishen, som inkluderar installation av backar.

De kan vara både plast och trä. Överväg processen med att installera PVC-paneler:

 1. Ytter- och innerfodren härrör från det faktum att startremsan är fastsatt längs hela omkretsen.
 2. Fastsättning av panelen själv är tillverkad med självgängande skruvar. De måste skruvas in med en skruvmejsel längst ner och överst på strukturen. Då kan du använda hörnen för maskering.
 3. På samma sätt, installationspanelen högst upp i öppningen. När bredden på lutningen överstiger panelens bredd kan du använda flera element. De är fastsatta med tornspårsteknik. Varje del av en sådan konstruktion måste behandlas ordentligt med tätningsmedel. Således kommer fukt inte att tränga in i lederna.
 4. Efter installationen är det nödvändigt att fixa hörnen. För detta måste du använda monteringslim eller flytande naglar.

På videoutrymmet för ett plastfönster i ett trähus:

Om du bestämmer dig för att använda träsken, får du en attraktiv design av PVC-fönster. Men när du väljer ett material, se till att det jämförs positivt med utseendet på hela huset. I ett trähus ser du stora backar av träfoder. Ett sådant designalternativ är i stor efterfrågan idag och av vilka skäl:

 1. Träfoder presenteras i ett brett utbud av storlekar och färger, så att det i varje fall finns ett bra alternativ.
 2. Foder är ett miljövänligt material, så oroa sig för tryggt boende i huset är inte värt det.
 3. Foder har utmärkta hållfasthetsegenskaper, lång livslängd och bibehåller ett framträdande utseende.

Processen att installera väggpanelen är inte svår, så även en oerfaren person kan klara av sådant arbete.

För att göra detta, följ helt enkelt följande åtgärdssekvens:

 1. Längs sluttningens omkrets för att fixa startbanan.
 2. I analogi med installationen av PVC-paneler, installation och träprodukter. Fästfoder utförs med hjälp av självgängande skruvar.
 3. Alla defekter av fästanordningar kan maskeras med hjälp av hörn.

Kostnad för fönster och installation

Du kan köpa ett PVC-fönster idag till ett pris på 3000-6500 rubel stycken. Men professionella kan ställa in fönstret till ett pris av 800 rubel per m2.

Populariteten av PVC-fönster växer varje år. Och det här är inte förvånande, eftersom sådana strukturer har ett framträdande utseende, lång livslängd och utmärkta ljud- och värmeisoleringsegenskaper. Även de fönster som installeras i trähuset kommer med fördel att kombineras med byggnaden och utföra sina uppgifter perfekt.

Plastfönster. Installera fönster i ett trähus med egna händer

tanya (Builderclub expert)

Det är bekvämare att börja med en längre pärla, vanligtvis en pärla längs fönstets höjd. Av verktygen behöver du bara en bred kniv, till exempel en skomakerns kniv (du kan köpa i byggmarknaden). Den har ett blad ca 4 cm bredt, ca 2 mm tjockt och bladet är diagonalt fasat på ett sådant sätt att i slutet finns ett skärpt plan plan ca 5-6 cm långt.

Installera glas i ett trähus gör det själv

Skomakerns kniv eller någon bred kniv med ett starkt blad (för att inte böja sig).

Använd din hand för att försiktigt hammar knivbladet mellan pärlan och ramen. Längden på pärlan är ungefär i mitten. Lossa kniven lite fram och tillbaka, igen med handens ansträngning böjer vi kniven i riktning mot glasenheten och samtidigt kommer pärlan ut ur slitsen. Det kan tas bort. De återstående pärlorna avlägsnas på samma sätt, bara kniven är bättre placerad inte i mitten, men närmare pärlens fria ände.

Ibland rekommenderas att ta bort pärlan med en vanlig planskruvmejsel. Men det är bättre att inte försöka – plasten kommer att svettas.

Det är säkrast att haka tillbaka pärlorna med en speciell gummihammare.

Tack, jag ska försöka.

Jag kommer att klargöra. Den del av verktyget (med vilken du tar bort pärlan) som går in mellan pärlan och fönsterprofilen – 3-5 mm ska ha en minsta tjocklek. Jag brukar använda en vanlig svart spatel, som alla ansikten redan har skärpt. En sådan spatel är tunnare än en skokniv, men den är mindre styv. I allmänhet här utan fanatism.

När du lägger in ett dubbelglasat fönster, glöm inte att återföra alla packningar till platserna, de måste sitta ordentligt, det dubbla glasrutan ligger precis i mitten av ramen!

Och du måste göra en pärla i följande ordning: två korta, då två långa! Om det inte finns någon gummihammare är det möjligt att linda en 300-400 gram hammare med en trasa (bomull).

Tack för tillägget!

Artikeln är informativ. Men om trädgården är ny? Vi byggare innan du installerar windows, sätt okosyachki http://oknaeuropa.ru/okna-dlya-derevyannogo-doma Det finns en video av en sådan installation. Okosyachku kallas också ett hölje och det är nödvändigt att huset, under krympning, inte deformerar fönstren. Så här ser det ut:

Installera glas i ett trähus gör det själv

© 2007 – 2015 BuilderClub

Gilla den här artikeln? Dela en länk till den via ditt favorit sociala nätverk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *