Uppvärmning

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Montering av taket på ett ramhus är en mycket viktig händelse. Rafters (bild) av taket kan utföras både före och efter väggbeklädnad. Jag gjorde första trimmen, men gör ofta spärrar före trimmen (speciellt finnarna, som på taket har mycket snabbt lagt gården från fabriken)

Jag delegerade detta stadium, jag kunde inte behärska det själv, väldigt tunga brädor för spärrar, du måste dra det till toppen och göra allt väldigt exakt.

Ramskärmshus med egna händer. Väggbeklädnad

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Innan du mår väggarna måste du kontrollera sin lutning vertikalt. Det är bättre att sy upp väggarna helt och skär sedan öppningarna i höljet, så tätt.

Vanligtvis är väggarna klädda med OSB, men jag gillar inte den här kaminen, det släpper inte av ånga. Det är bättre än att använda MVDP Beltermo eller tum (som i mitt foto).

Hur man bygger ett ramhus. Urval och installation av takläggning

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Nu är det dags att täcka taket. Vi väljer materialet, välj sedan rätt tårttak (beroende på materialet och rummet – det är varmt eller inte). Glöm inte att det ofta är nödvändigt att förutforma ventilationen för att lägga genomträngningar till ventilationsrören innan taket stängs med samma bältros (med metall, allt detta kan göras senare).

Trä kanadensiska hus med egna händer. Vi spänner väggarna med ett vindskyddande membran

Innan du installerar fönster är det bättre att sy väggarna ute med en vattentät vindtät film. Samtidigt skyddar vi OSB mot fukt.

Ytterligare information och filminstruktioner:
Filmer och membran i skelettet
Crate i ramhuset

Fönster och dörrar i ramhuset

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Installation av fönster är bättre att göra före fasadmaterial och isolering. Så att det senare inte fanns några problem med utformningen av sluttningar och våtisolering. Dörrar och fönster kan tas som med installationen (dyr, men ge en garanti), eller installera det själv (budget, men svårt). Stora fönster från 2 kvm. Bättre att sätta på pinnar på betongen, liten kan sättas på plattan. Glöm inte det professionella skummet, plastens specialavstånd, samt användningen av filmer (för bildning av en sluten slingång och vattentätning.

Fasad av ett ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Ju fort vi gör fasaden desto snabbare kommer våra strukturer att skyddas mot fukt och filmen från solens strålar (från vilken det gradvis förlorar sina egenskaper).

Nästan alla fasader i det korrekta trähuset är gjorda med ett ventilationsgap, så glöm inte att köpa en torrkista (köp 100 × 25 och skära längs samt 50 × 50 – om det finns ett alternativ med extern isolering till ventilationsgapet).

Ramhus gör det själv. kommunikation

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Före väderförädling är det bättre att genomföra grundläggande kommunikationer i huset: avloppsvatten och vattenförsörjning. El och värme kan skjutas upp, eftersom de är gjorda antingen öppet eller dolt, men i lådor (efter huvudkonturen av isolering och ångspärr).

Badrummen i vårt ramsköldshus – ett separat ämne:

 • Badrumsgolv ska vara väl vattentätta;
 • Taket måste vara ångsäkert.
 • väggarna måste vara ångsäkra.

Ytterligare informations- och kommunikationsanvisningar:
Kommunikation i ramhuset

Uppvärmning av ett trähus med egna händer.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Isolerade slaktkroppar är vanligtvis mineralull, men ekologin blir alltmer populär. Jag kommer också att isolera huset med ekologi, det har många fördelar: pris, brist på isolationshål, isolationshastighet, miljövänlighet (jämfört med mineralull), brist på strukturella element i ett tydligt steg (du kan ta ett steg på minst 300 mm, detsamma med rack kan du säkert placera dem genom 600 mm).

Ytterligare information och instruktioner för väderbestämning:

Ångspärr i skelettet.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Efter isolering, men innan du slutar eller ytterligare isolering inuti, dra åt alla väggar med en lufttät, sluten slingångspärr. Bäst av allt är 200 mikron tjock plastfilm och special butylgummiband lämpliga för detta.

Ytterligare instruktioner och ångspärr:
Ångspärr i ramhuset

DIY ram: steg för steg instruktioner. El och värme

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Nu är det dags att ansluta el från polen till din elpanel (det är bättre att designa och montera det i förväg, och innan det får tillstånd att ansluta ett visst antal KWat).

Efter att huset är isolerat, men före slutstadiet – det är dags att också göra uppvärmning. Vi börjar med valet av värmebränsle (ved, gas, el, bensin), panna och sedan materialet för värmepanna. Nyligen, alltmer i ett ramhus, väljer varma golv istället för radiatorer.

Det kanadensiska trähuset är väldigt varmt, det måste vara välisolerat en gång och då kan du även värma den med el. Naturligtvis är utgifterna för elvärme 3 gånger dyrare än gas, men fortfarande mindre än vad du betalar i lägenheten.

Inredning: stegvisa instruktioner

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Väggarna och taket i ett ramhus är vanligtvis trimmade med gipsskivor (gipsskivor), och sedan är det målade eller tapeter limmade på den. GKL är bra eftersom det brinner dåligt. I Kanada, i allmänhet, utan en GK, är biltillverkare förbjudna att bygga enligt brandskyddskraven. Och i taket allt oftare slår de på foder eller efterliknande av en bar och målning (jag gillar den speciellt vita färgen på denna plats).

Efter att du har avslutat väggarna och taket kan du hälla betongskiktet, kakel golvet eller laminatet och sedan sätta in dörrar. Särskilt bra finska inreddörrar, många lovar dem, men priset är de nu orimliga.

Grattis! Anslut vvs-armaturer, ordna möbler och kan flytta in.

Här är en instruktion för byggandet av ett kanadensiskt eller finskt ramhus. Hur mår du

Hur man bygger ett drömhus: ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Det snabbaste sättet att bygga ett hus med egna händer är att välja ramteknik. Samtidigt spenderas mycket mindre pengar på att bygga ett ramhus än på en annan typ av byggnad. Allt arbete kan utföras självständigt genom att göra ett detaljerat schema och vägledas av stegvisa instruktioner. Många stunder är väl täckta i tematiska videor, några av nyanser blir tydliga när de visas, publicerade i artikeln.

Valet av teknik, plats, grundenhet

Oftast ramar hus bygga på två teknologier: ram och ram och ram och paneler. Med hjälp av den andra metoden måste monteringsarbetet genomföras med specialutrustning, med den första tekniken kan du själv göra det.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Arrangemang av kolumngrunden

Efter att ha bestämt byggnadsmetoden bör du studera webbplatsen i detalj. Det bästa alternativet när det är på vägen och ganska torrt. Om det finns gamla träd på platsen avsedd för konstruktion, måste de omhändertas omhändertat. Om några av rötterna förblir, då kommer ung tillväxt att gå och detta kommer att leda till att källaren förstörs.

Professionella byggare rekommenderar inte att bygga ett ramhus med en höjd på mer än 2 våningar. Eftersom huset är lätt, behövs ingen kraftfull grund. Dess syfte är att skapa en stabil ramposition. När det gäller typen är den lämplig kolumnär, tejp, baserad på betongblock. För styvhet läggs förstärkning i remsa-fundamentet, i kolonnens fundament – de ordnar en grillning och använder för detta ändamål en monolitisk remsa eller en kanal.

Varning: Undvik områden med instabil jord där grundvattnet kommer nära ytan.

Steg-för-steg-instruktioner på enhetens ramhus gör det själv

Skönheten i ramkonstruktionen är att huset kan byggas under en årstid. Samtidigt tillåter en liten vikt av material att göra utan tunga byggmaskiner och att göra allt arbete nästan själv.

När det gäller kvalitet är det svårt att skilja ett välbyggt och vackert trimmat ramhus från ett loggblock. När det gäller finansiering kommer det att kosta mycket billigare på grund av det faktum att bara den här baren tar mycket mindre.

Kommunikation, grovgolv

Ramhuset är utformat så att installationen av kommunikation som genomförs under byggandet av stiftelsen. För tekniska nätverk i markdräktens försänkningar, vattentäta dem och isoleras. I detta fall appliceras alla anslutningar till kretsen för att underlätta ytterligare installation.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Bygga ett hus på stylter

Därefter fortsätt till underlagets enhet. Stoppa ofta valet på betongskiktet, en höjd av ca 100 mm. Följ följande teknik:

 • montera formen;
 • låg värme och vattentätning lager;
 • häll betong;
 • sätt fördröjningen på det frusna skiktet;
 • värmeisolering av strukturen, lägger ut basalt bomullsull eller polystyrenskum mellan lagren;
 • lagt ut på bordet lags.

Nästa steg i konstruktionen är konstruktionen av ramen. Det är grunden för huset av denna typ och är en struktur bestående av vertikala stolpar, balkar, horisontalband. Den är tillverkad av både trä och metall. Träram är ett enklare och billigare alternativ, i det här fallet behöver man inte använda svetsutrustning.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

För träram behöver högkvalitativt trä med en max fuktinnehåll på 12%. Minsta delen av staplarna är 15 x 15 cm, och längden väljs utifrån höjden på huset. Hjulen är anslutna med torn-spårmetoden så att luckorna är helt frånvarande. Strålarna är fastsatta i stavarna i steg på 30, 40, 60 cm, beroende på materialet som valts för plätering. Under framtiden lägger Windows ytterligare balkar. Som husets yttre hud med klädbräda, brädor, OSB.

Innan du börjar arbeta är det nödvändigt att behandla allt trä med ett antiseptiskt medel och vänta tills det är helt absorberat. Detta är inte bara nödvändigt för att skydda mot gnagare och insekter, men också för att säkerställa att materialets ursprungliga form och storlek är väl bevarad.

Varning: Använd inte metallfogar för att säkerställa hållbarheten hos ett ramhus. Träet, i kontakt med metallen, roten. Den mest tillförlitliga fästningen är träpinnar. För större styvhet är rammen fäst med hållare.

Det kommer att hjälpa till att ordna skelettet i framtida hem korrekt att titta på den här videon:

Ramväggen består av den faktiska ramen och isoleringen. Utför dem på följande teknik:

 1. Den yttre sidan av den färdiga ramen polstret vattentätningsmaterial.
 2. På toppen av detta skikt är manteln anordnad att tillhandahålla ett ventilerat mellanrum.
 3. Slå ut väggarna ute med ett blockhus, klädbräda eller annat material.
 4. Det fria utrymmet mellan ställen är fyllt med isolering och fastsatt med fästen. Samtidigt, när de ska bo i huset permanent, väljer de skumpolystyren eller mineralull med en minsta tjocklek på 50 mm. För förortsalternativet använd en tunnare isolering.
 5. På insidan av väggen placeras ett lager av ångisolering och fyller lådorna.
 6. Nästa kommer finishskiktet. Använd oftast gipsplåten för detta ändamål.

Tips: bättre när alla detaljer i huset är gjorda av trä av samma art.

Interna partitioner

I grund och botten är skivor monterade från samma trä som huvudramen, även om det ibland används 100 x 50 mm timmer, men endast i enhöghus. Inbyggnadens struktur är enklare än utsidan.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Ritning ram hus

Om vi ​​överväger ett enkelt schema, innehåller det följande element:

 • ramställen;
 • isolering;
 • 2-sidigt multifunktionellt eller ångspärrmembran;
 • finish.

Du kan använda färdiga, tillverkade i industriell skala, smörgåspaneler, då är allt arbete reducerat endast för installation och skärning.

Byggkoder anger att fönster ska uppta 18% av väggområdet. För en stuga som är utformad för permanent bostad, det bästa alternativet – dubbelglas.

På platser där projektet ger fönsteröppningar och dörrarna skärs mycket snyggt vertikala ställen i mitten. På toppen och botten av den resulterande öppningen är de idealiskt jämnt horisontella plankarna ordentligt fästa vid de resulterande segmenten. Efter att takverket har slutförts, läggs färdiga ramar helt enkelt in på dessa ställen.

Vid rambyggnaden är takkonstruktionen enklare. Med tanke på att den största mekaniska belastningen faller på ramen, måste den byggas enligt alla krav. I det här fallet kan taket förvärva vilken form som helst som kräver montering av spjäll av varierande grad av komplexitet.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Scheme: arrangemang av taket av huset

Alternativen väljs utifrån husets parametrar och dess designfunktioner. Steg-för-steg-installationen utförs enligt följande:

 1. Utför ett detaljerat installationsschema över trussystemet. Beräkna steget, baserat på rackens storlek, bestämd med spansens storlek, baserat på balkarnas tvärsnittsarea. Samtidigt är normal pitch 40-100 cm, spänningen är 2,5-5 m.
 2. Montera spärren, säkra dem med takspikar, tallrikar, hörn. Stativets stöd är en fast fast maurlet 10 x 10 cm. Tandade leder används för att ansluta stänkbenen.
 3. Ordna lådan. Dess utseende beror på valet av takmaterial. Om det är en metallprofil, används en 5 x 5 cm timmer. De är fästa varje 0,5 m. En kontinuerlig OSB-kista är gjord under flexibla bältros.

Observera: När du flyger mer än 5 m, är stöd installerat under spjällen.

Överlappningen för ouppvärmd vinden består av följande lager:

 • bärbar
 • planka golv;
 • utkast 9 mm golv i OSB eller DSP;
 • värme och ångspärr;
 • Grunden för ett golv från TsSP;
 • värmeisolator;
 • screed med ett lager av vattentätning.

Materialet för spjällen är träbjälkar, med stegspjälkarna är lika med ramhyllorna. I grund och botten, arrangera ramhusar stigat eller platt tak.

OBS: Vid beräkning av steget ta hänsyn till både belastningen och sektionen av strålarna, spännen, beläggningsmaterialet.

Som du kan se är installationen av ramhuset inte mycket komplicerat. För självuppbyggnad av ett sådant hus har du tillräckligt med information erhållen efter att ha läst den här artikeln, och professionella byggare kommer att behöva ansöka om inte för ytterligare råd.

Rambyggnad: video

Ramhus gör det själv: foto

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer
Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer
Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer
Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Steg-för-steg-instruktioner för byggandet av ett ramhus

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Estetiska ramhus, tillverkningstekniken på väggarna som ger värmen i inredningen är lämplig för alla klimatzoner. Men inte bara detta är fördelen med ramkonstruktionsteknik.

Ramkonstruktioner blir nu mer populära på grund av deras låga kostnader och bra

operativa egenskaper. Enkelheten att bygga ett litet ramhus ger dig möjlighet att bygga det, även om du inte har mycket stora färdigheter i byggandet. För den lilla vikten av ramväggar är de enklaste typerna av stiftelser lämpliga – ett grundligt inbäddat tejp, en stapel och en punktfundament. Den här handboken för byggandet av ett ramhus med egna händer är skrivet på exemplet av ett våningshus, på en murbrygga och konstruerad för icke-professionella.

Steg-för-steg guide till byggandet av ett ramhus

Innan du börjar bygga ett hus måste du bestämma byggplatsen på webbplatsen, utveckla eller köpa ett färdigt projekt och få ett bygglov.

När det förberedande skedet är klart, få det nödvändiga verktyget. Nedan finns en lista över verktyg och tillbehör som behövs för byggnadsarbeten.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Lista över armaturer och verktyg:

 • En yxa
 • Hammare och naglar
 • Bågfil på trä
 • Skruvmejsel (en skruvmejsel är önskvärt att ha god kvalitet, eftersom han är aktivt involverad i montering av ramväggar)
 • borr
 • mejsel
 • Roulette (det är bättre att ha flera rouletter av olika längder, för den största är det önskvärt att vara längre än diagonalen i huset under uppbyggnad)
 • trappa
 • Byggnadsställningar (byggnadsställningar kan vara hemlagad, det viktigaste i dem – tillförlitlighet)
 • Skovel (för grundarbete)
 • Målarborstar för bearbetning av timmer med antiseptika
 • Nivå, hydraulisk nivå och plummet
 • Starkt nylon rep för märkning och kontroll geometri
 • Betongblandare

Närvaron av elverktyg (cirkelsåg, sticksåg) välkomnas. Detta kommer att underlätta processen att skära timmer.

Stiftanordning

Alla hem börjar med tillverkningen av stiftelsen. Vi valde en rubble grund för vårt hus, även om vi också rekommenderar att använda en stapel foundation. Den utförs enligt följande:

Vi planerar platsen där huset ska byggas.

 1. Vi gör en markering av byggplatsen i enlighet med projektet. I den resulterande rektangeln i hörnen kör vi i pinnar. Vi gör också utformningen av husets invändiga väggar, under vilka grunden kommer att hällas och vi markerar den också med pinnar.

Vi gräver en gräv runt husets omkrets och längs linjen av de inre väggarna till ett djup av 70 – 75 cm. Grävbredden måste vara större än bredden på den färdiga grunden med två gånger tjockleken på formen. Innan du monterar formen justera grävens väggar och tampa botten.

Obs! Det är önskvärt att göra stiftets bredd så att den kan rymma ramväggen och ändarna på takbalkarna.

Montera formen på båda sidor av grävningen. Formpanelerna är gjorda av solida brädor med lika tjocklek 20 eller 25 mm, standardstänger 40 * 50 eller 50 * 50 mm och naglar 70-80 mm. Sköldarnas höjd måste vara minst 40 cm över marknivå. Hydro-nivå kontrollerar den horisontella formen.

Vi gör sålen till rubble foundation. För att göra detta fyller du botten av gräset med stenar, krossade tegelstenar, bitar av bruten skiffer och liknande, med 30% djup. Sedan faller vi i vila sand med ett lager på 20 centimeter och sparsamt spolas vi vatten. Vi upprepar driften av att fylla sand och spola med vatten flera gånger (3-5) tills sandens nivå upphör att minska med förlust av vatten.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Vi utför metallbindning av fundamentet för att säkerställa styvhet. Bindningen är gjord av förstärkning, nät och tråd. Armaturen är placerad vertikalt, gallret är horisontellt, vi förbinder korsningen med tråd.

Vi förbereder en konkret lösning. Kompositionen av betonglösningen innefattar:

De optimala proportionerna av betong: cement / sand / grus – 1: 3: 5, det vill säga för 1 del cement 3 delar sand och 5 delar grus. Du kan lägga till tillsatser för att eliminera microcracks och öka spridbarheten av betong. Mängden vatten beror på fuktinnehållet i sand och grus, betonglösningen måste vara tjock. Det är viktigt att inte hälla vatten, vilket minskar stiftelsens kvalitet. Lösningen är beredd som den används, den kan inte lämnas nästa dag, eftersom den kommer att kopplas och kommer att vara olämplig för arbete.

Efter att ha slutfört grundarbetet och väntar på att betongblandningen härdas, kan du äntligen gå vidare till byggandet av ett ramhus.

Viktigt: Vid tillverkningen av stiftelsen är det nödvändigt att bestämma om det ska finnas en ugn i huset. Om du planerar att installera ugnen, gör en betongplattform under den.

Montering av ramväggar

Ramverket på väggarna i ett trähus bör vara tillverkat av högkvalitativt torkad kartong eller timmer. För tillverkning av ramen används:

 • kantad kartong 50 * 150 mm för ram och spärrar;
 • 25 mm kantbräda för lådor;
 • bar 50 * 50 för att springa ner spjällen;
 • platta eller skumisolering (mineralull, glasull, skum och andra);
 • ångspärrfilm;
 • ruberoid eller hydroisol;
 • polyuretanskum;
 • fixeringsmaterial.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Höjning av ramväggen

Strukturellt består ramhuset av flera element: nedre och övre trimmen, vertikala stolpar i höjd, fastsättningslister, golvbalkar, fönster- och dörröppningar, spjäll.

Innan du monterar ramtrimmen, är det nödvändigt att vattentäta fundamentet med takmaterial eller vattentätning i två lager.

Remskivor måste behandlas med antiseptiska medel.

När anordningen som klämmer fast i hörnen och vid lederna längs längden är ansluten i halv längd. För att göra detta, välj halva tjockleken på varje kartong vid korsningen. För att säkerställa styrkan i foget borras ett hål vid korsningen med en torrdrivel installerad i den. Shkant ska gå in i hålet med ansträngning. Efter att ha utfört nedre trimmen på fundamentet kontrollerar vi geometrin (diagonalerna är desamma och trimmen är horisontell).

Bottenplattan är gjord av en höjd av två brädor. I övre styrelsen görs snitt för montering av vertikala ställen. Avståndet mellan stolparna är 0,55 – 0,6 meter, enligt standardbredden på isoleringsmaterial. För fönsteröppningar ställs rackarna på fönstrets bredd och binds med horisontella lintar. Detsamma gäller för dörröppningar.

Monterade ställställ för stabilitet ansluts till de nedre bandgående temporära sluttningarna. Skidorna är spikade från insidan av väggarna.

När vi sätter vertikala pelare längs husets omkrets utför vi toppkanten. Top trim består också av två brädor i höjd. I första styrelsen gör vi snitt som liknar bottenprofilen och sätter in ställen i dem. Det andra kortet kommer att fungera som ett ställ för spärrar.

Viktigt: Vid montering av ramväggen glöm inte att kontrollera geometrin (diagonal och vertikal ställning) så att det inte finns några blockeringar och snedvridningar.

Tja, väggramen är klar. Nu syr vi ytterväggarna med grovt material. Det kan vara plywood, OSB-tallrik, spånskiva, tum, efter eget gottfinnande.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

Rambyggnadens takkonstruktion

Efter lackering av ytterväggarna placeras spärrar. Truss system kan vara av olika konstruktioner. Den enklaste är triangulär. För sin tillverkning ”på marken” går de samma trianglarna i erforderlig mängd, monteras på väggen med en ram i mauerlat eller fästs med förstärkta hörn.

Instruktioner för byggandet av ett ramhus med egna händer

På spärrar ovanifrån sträcker de en vindsäker film, där en bar 50 * 50 är installerad längs den. På en stång fastnar obreshetka från ett snittbräda på 25 mm. Banans tonhöjd beror på takmaterialet. som du kommer att använda. Om installation av ett mjukt tak antas, använd istället för en obreshetka OSB-platta, 9 mm tjock.

Stången på spjällen tjänar till att bilda en ventilationsgap mellan takbeläggningen och spjällen.

Viktigt: Alla brädor av en ramramsvägg måste behandlas med antiseptiska medel.

Eftersom ramhuset inte kräver krympning, kan du installera Windows efter installationen av trussystemet. För närvarande är det enklaste att installera plastfönster. Om ramväggarna är försedda noggrant, med rätt geometri, är det inte svårt att installera plastfönster på egen hand. Du behöver bara installera fönstret i öppningen, anpassa den med packningar och fixa den i öppningen. För att förenkla arbetet från utsidan av bländaren kan du spika ner gränsen. Mellanrummen mellan fönsterblocket och öppningen är fyllda med skum.

Installation av ingångsdörren är likadan.

Uppvärmning av ramhuset

Efter stängning av ramhusets yttre kontur, fortsätt till väggens isolering.

Värmeisolering av väggarna är en viktig process, så mer om isolering av ramväggar beskrivs i artikeln ”Utformningen av väggarna i ett ramhus”. Efter att ha studerat frågan om hur man bygger ett ramhus, hoppas vi att snart kommer du att fira en inhemsk fest.

Estetiska ramhus, tillverkningstekniken på väggarna som ger värmen i inredningen är lämplig för alla klimatzoner. Men inte bara detta är fördelen med ramkonstruktionsteknik.

Ramkonstruktioner blir allt populärare för närvarande på grund av deras låga kostnader och goda prestanda. Enkelheten att bygga ett litet ramhus ger dig möjlighet att bygga det, även om du inte har mycket stora färdigheter i byggandet. För den lilla vikten av ramväggar är de enklaste typerna av stiftelser lämpliga – grunddjupstejp. stapel och punkt fundament. Den här handboken för byggandet av ett ramhus med egna händer är skrivet på exemplet av ett våningshus, på en murbrygga och konstruerad för icke-professionella.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *