Laminat

Interfloor överlappningar i ett trähus

Fler artiklar om detta ämne:

 • Interfloor överlappningar i ett trähus

Korrekt konstruktion av ramhusets väggar

 • Interfloor överlappningar i ett trähus

  Hur man gör en väggdekoration med ett träd med egna händer

 • Interfloor överlappningar i ett trähus

  Hur man bygger ett ramhus med egna händer?

  Oberoende enhet av trägolv på andra våningen

  Trähus åt gången åtnjutit enorm popularitet, då med utvecklingen av moderna byggmaterial var de lite marginaliserade. Men idag återfår trähus sina tidigare ära. Detta beror på det faktum att atmosfären är fylld med harmoni och lugn bara i ett trähus. Efterbehandling i ett sådant hus kan göras av något material. Men det här är inte särskilt lämpligt, eftersom väggarna som görs av stockar ser mycket mer attraktiva och mer naturliga än färg eller tapeter.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Systemet av interfloor överlappande i ett trähus.

  Men frågan om ytfinish beror bara på personliga smakpreferenser. När det gäller byggandet av trägolv på andra våningen är det också gjord av balkar. Det finns inget annat alternativ. Förstärkta betongplattor läggs inte på träväggar. I färdig form är hela strukturen gjord av naturmaterial – trä.

  Trä interfloor överlappning på första våningen

  Trägolvets golv mellan första och andra våningen måste uppfylla vissa krav:

  1. Överlappsdesignen måste vara mycket hållbar och klara de förväntade belastningarna ovanifrån. Det rekommenderas att beräkna storleken på lasterna med en marginal.
  2. Träbalkarna i taket måste vara styva för att placera golvet på andra våningen och taket på den första.
  3. Överlappningen ska ha samma livslängd som hela trähuset som helhet. Tillförlitlig överlappning vid byggnadsskedet säkerställer säkerheten och förhindrar reparationsarbetet.
  4. För golvet är det mycket viktigt att utrusta ytterligare värme- och ljudisolering.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Ordningen med trägolv med separerade balkar.

  Träbalkar som golv utför alla grundläggande funktioner, och de skiljer sig från armerade betongplattor i en enklare installation. Mänsklig makt är tillräckligt, det är inte nödvändigt att använda tung utrustning. Med hjälp av balkar är det möjligt att avsevärt minska den totala belastningen på fundamentet. Fördelarna med trägolv och det låga priset. Och med korrekt bearbetning och installation av en sådan struktur kommer att vara mer än ett dussin år.

  Nackdelarna med trä innefattar en sådan destruktiv process som förfall. Förutom nackdelarna med träprodukter är en hög brandfarlighet vid brand. För att minimera sannolikheten för sådana processer är det väldigt viktigt att förbereda balkarna omedelbart före installationsarbetet. För överlappning är det bäst att använda barrträd. För att undvika avböjning av strålen rekommenderas det inte att spänna mer än 5 m. Om spänningen är längre måste du göra ytterligare stöd i form av kolumner eller balkar.

  Beräkning av golvkonstruktionen i ett trähus

  Det är på hur korrekt beräknad belastning beräknas att det är möjligt att skapa en högkvalitativ, pålitlig struktur som utför sina grundläggande funktioner och kommer att hålla mycket lång tid.

  Strålarna i rummet staplas oftast i riktning mot den kortaste väggen. Detta gör det möjligt att göra spänningen minimal. Steget mellan strålarna beror huvudsakligen på sektionens storlek. I genomsnitt är denna storlek 1 meter. Att göra avståndet mindre är inte värt det, eftersom det bara kommer att öka förbrukningen av material och arbetets komplexitet.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Monteringsschema av golvbalkar.

  Det är bättre att föredra strålar med ett stort tvärsnitt, snarare än att göra överlappningen med ett litet steg och en svag överlappning.

  Huvuddimensionerna av strålarna i en viss storlek av spännvidden:

  • 2200 mm spänning – sektion 75 * 100 mm;
  • 3200 mm spänning – sektion på 100 * 175 mm eller 125 * 200 mm;
  • 500 mm spänning – sektion 150 * 225 mm.

  Om överlappningen görs mellan bottenvåningen och vinden, ska steget mellan materialet vara detsamma, men balkarnas tvärsnitt kan väljas mycket mindre. Detta beror på att lasten på vinden blir betydligt mindre än på hela golvet.

  Verktyg för att ordna interflooröverlappningen

  Allt arbete kan ske självständigt. För att göra detta måste du förbereda verktyg och material som:

  • borr;
  • såg;
  • hatchet (stor och liten, om nödvändigt);
  • mejsel;
  • en hammare;
  • naglar, skruvar;
  • byggnadsnivå;
  • fästanordningar.

  När det gäller byggmaterialet bör träet vara av hög kvalitet och vältorkad. Innan du utför allt arbete, är det nödvändigt att behandla varje separat element med ett medel som förhindrar ruttning och gör träet mindre brandfarligt.

  Trägolv

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Tabell över beräkning av trägolv.

  Du kan helt enkelt överlappa med egna händer, det viktigaste är att följa alla rekommendationer och tekniker. Balkar läggs på väggarna med ändar. För att de ska kunna säkras ordentligt skärs de speciella kontakterna i väggen för önskad tvärsnittsstorlek. Placerar en stråle i uttaget, det är omgivet från alla sidor med släp. Detta förhindrar ytterligare bildning av kalla broar. Om strålen har en snittstorlek som är mindre än väggen, kan urtaget göras inte till full djup.

  Den andra varianten av att fästa taket mot väggen är ”svanshale”. För att stärka detta montering, används dessutom fästen i form av en metallfäste. Denna monter används oftast om husets väggar är gjorda av timmer. I ett trähus kan en bult med en stråle på samma nivå fixeras med en klämma.

  Det är nödvändigt att markera den vanligaste typen av monteringsbalkar till bulten – det här är användningen av kranialstänger. Sådana stänger är fästa på bulten, och redan på dem är monterad stråle. Det rekommenderas att använda stavar med en sektion på 50 * 50 mm.

  För ett panelhus läggs balkar med en något annorlunda metod. I väggen tillverkas speciella socklar i vilka golvelementens ändar läggs. Det optimala djupet på sockeln är 150-200 mm, och bredden ska motsvara sektionens dimensioner. Dessutom är det nödvändigt att lämna ett mellanrum på var sida om 10 mm. Som i det första fallet måste materialets ändar innan de läggs i boskapet vara lindade med släp.

  Metallankar kan också användas för fästelement. Med detta berg kommer inte strålens ände att gå in i väggen.

  Omdirigera: rekommendationer

  För att göra taket på första våningen är det nödvändigt att rulla framåt. Denna fas av arbetet kan utföras med en mängd olika material.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Avvecklad plan.

  I den vanligaste formen rivs kranierna längs balkens sida. Sådana stänger bör ha ett tvärsnitt av 40 * 40 eller 50 * 50 mm. De ska inte skjuta ut under strålkastaren. Det är på dem att plana plattor senare kommer att monteras, vars tjocklek ska ligga i intervallet 10-25 mm. För att bana taket kan du använda lakan av plywood. Med plåtmaterial kan du få ett perfekt platt tak. Minsta tjocklek på plywood i detta fall bör vara minst 8 mm. Det är mycket viktigt att kontrollera att arkens kanter passar exakt mitt i strålen.

  Istället för att använda kranialstänger kan speciella spår görs i strålarna. För att kunna använda en sådan metod måste balkens tvärsnitt genomgöras i förväg.

  Som ett golvalternativ kan den undre delen av överlappningselementen vara öppen, för det här är kranelementen naglade inte jämnt, men något högre. Golvet utförs således mellan balkarna.

  Efter att spolen är klar kan du börja lägga golvet på andra våningen. Om istället för andra våningen finns ett vindsvåning, är det tillräckligt med golvbeläggningen. Om det finns ett rum på andra våningen måste golvet vara av kvalitetsmaterial. Träbrädor läggs direkt på stockarna.

  Golvisolering

  I ett trähus är det mycket viktigt att göra bra värmeisolering. Detta måste också göras med interlapp överlappning. Isoleringsmaterial idag presenteras i ett mycket brett sortiment. Det handlar om hur korrekt valt material och ordentligt läggs, beror på rummets isolerande kvalitet. Detta är särskilt viktigt om en våning i stället för det andra hela våningen antas. För att värmen inte ska gå iväg från rummet är det därför nödvändigt att sätta värmeisolering mellan strålarna.

  Mineralull är ett bra alternativ.

  Den har mycket höga tekniska egenskaper, men det är inte ett mycket bra ljudisoleringsmaterial. Dessutom förändras dess struktur efter en viss driftstid, och mikropartiklar kan släppas ut i miljön.

  Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ljudisoleringen mellan gränsytorna.

  När du lägger på något material är det att kontrollera dess plats. Det bör inte finnas några luckor mellan lags och isolatorn. Plåtmaterial måste klippas strikt till storleken, rullar materialet staplas lite precis bredvid det.

  Om taket är monterat mellan första våningen och vinden, är det nödvändigt att sätta en ångspärr. Polyetenfilm kan hantera detta. För att kondensat ska kunna fly från under filmen är det nödvändigt att lämna ventilationshål.

  Hur överlappar interfloor i ett trähus

  Kvalitetsintervallöverlappning i ett trähus beror på rätt beräkning, val av material och de medföljande lagren av värme och vattentätning. En oberoende enhet är möjlig om följande regler och processsteg följs. Det beskriver också vanliga misstag hemgjorda trollkarlar, varning för att det är enkelt att uppnå säker drift.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Valet av material för balkar och värmeisolering råmaterial

  Professionella är väl medvetna om att överlappningen i något föremål måste ha följande egenskaper:

  1. Tillförlitlighet när det gäller överbyggnadens vikt, placering av hushållsartiklar, driftsfrekvens. Det vill säga om andra våningen är fast besluten att vara en bostadstyp av rum – sovrum, barn, skåp, då träbjälkar ska vara en sektion på minst 150 mm.
  2. Ha en tillåten avböjning på 0,7% av öppningen. Det här är SNiPs regler. Utformningen av interfloor-överlappningar, som har ett lager av tvärgående styvhet, överför den till alla lagerelement.
  3. Brandbeständighet, vatten-, värme- och ångspärr är viktiga satelliter av strålarna, så interlappens överlappningskaka i ett trähus har en komplex konfiguration och tolererar inte avvikelse från lagens regler.

  Typ av objekt – ram, timmer, logg. Välj följaktligen råvaror för hårda ligament.

  För profilerat massivt trä är det ett trä med en längd från 2,4 m till 3,6 m, limad – 4,2-6 m i snitt från 150 mm till 200 mm. Loggar bör överlappa med lämpligt material, vilket också ser estetiskt tilltalande ut.

  Golvisolering

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Spännen mellan golv i en byggnad är både tak och golv. Följaktligen varierar skiktet av isolerande material. För lastdelen, det vill säga golvet, används följande råmaterial:

  • Tomma brädor (beroende på möbelens vikt ändras de till en mer imponerande tjocklek).
  • Fuktbeständig plywood i två lager.
  • Korkisolering mellan plywoodplattor.
  • Tätskikt.
  • Rimligt golv.

  Följaktligen kommer den nedre delen, som är ett tak, att vara mindre belastad, eftersom den berövas sin funktion:

  • Ångspärr.
  • Skivor av gips.
  • Avslutningsmaterial – blockhus, paneler.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Byggmarknaden är fylld med erbjudanden av isolerings- och ytmaterial. Du måste välja enligt din plånbok, men samtidigt spara inte på kvalitet – trämaterial är lustigt.

  Installation av interfloor överlappningar med egna händer

  Konstruktionen av överflödiga överlappningar är en ansvarsfull fråga, därför bör följande steg följas strikt. Alltså:

  • Installationen av nischer för flikar av balkar uppträder på de längsta väggarna, det vill säga loggarna ska stå i proportion till väggens mindre parameter.
  • Träinstallationssteget ska inte vara mindre än en meter; vid stora spänningar är läggningsbredden upp till 0,5 m.
  • Klipp nischer manuellt med en elektrisk såg. Det är universal för både trä och massiva stockar.
  • Därefter finns en flikbalk. Lagens ändar är inslagna i två lager av takmaterial eller annat material, så att kanterna av isoleringen på insidan av väggen sticker ut med 4-5 cm. Fästningen sker med förankringsbultar.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Strålarna är gjorda före gash för tum tvärgående brädor med en stigning på 40-60 cm. Ändarna ska ligga exakt i mitten av rumpan.

  • Därefter ska du fylla brädet från taket. Således är det möjligt att uppnå två mål – att göra en grov beläggning på botten och att ge sektorsutrymme för isoleringsfliken. Därför köps mineralplattor eller styrener, vilka är de bästa i sin klass vad gäller värmekapacitet.
  • Vidare följer, efter att plattorna läggs, fuktsäker plywood, mellan vilken korkisolering läggs – det bästa i klassen av ljuddämpning. Plywood ska sys på ett förskjutet sätt.
  • Nu måste golvet skyddas mot eventuell fuktighet. För att göra detta kan fodertätning – polyeten, rullat gummi – fungera som avskrivning eller annan produkt för detta ändamål. Skydda det skyddande skiktet med scotch tape eller möbel häftapparat, vilket är mer tillförlitligt.
  • Det kommer en avslutning på mål. Om det allmänna ytarbetet redan har slutförts, kan du använda rullade dekorationsytor – linoleum. När, efterbehandling är fortfarande att göra, läggs fasta material – en räfflad plank, laminat, parkett, etc. – på den färdiga plattformen.

  Nu borde i korrekt skick bottenytan – taket. Tätning eller täthetsplankar är inte nödvändiga – luckorna kommer att skapa nödvändiga ventilerade kanaler för trä.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  • Ångspärr läggs på ytan. Det kommer att förhindra att taket fuktas med förångning från insidan.

  I denna kvalitet används det folierade membranet. Den är fastsatt med en glänsande sida ut med en möbelhäftare.

  • Nu kan du gå direkt till att dekorera taket. Budgeten och det vanligaste alternativet – headlining GCR.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Var noga med att märka som fuktbeständig. En mer estetiskt tilltalande överlappning i ett trähus kommer att se ut som omslaget med klädbräda eller ett kvarter av naturligt ursprung. Således överensstämmer miljökomponenten fullt ut.

  Från det skriftliga är det klart att installationen inte är svår, även för icke-specialister. Med ett högkvalitativt instrument och exakta mätinstrument kan du uppnå ett professionellt resultat.

  Fel vid installation av trägolv

  Med en oberoende enhet av vilken design som helst, finns det en riktig chans att spara din egen budget. Men med en reservation – med ett professionellt tillvägagångssätt.

  Nybörjare kan göra en hel del misstag, där mellanrummet överlappningar av ett trähus inte bara är opålitligt men också utgör en fara för invånarna. Så, vad är tricket i en kvalitetsinstallation:

  1. Det största misstaget kommer att vara enhetsbalkar närmare 40 cm till skorstenen. Trä, som vi vet, brinner och det händer inte alltid på grund av en öppen flamma – uppvärmning och charring kommer att orsaka smoldering och inte långt ifrån problem. Dessutom bör ytan av tegelskorstenen gipsas med speciella föreningar till en tjocklek av minst 2 cm.
  2. Träet till stocken bör vara helt torrt. Om du köpte det utan förtroende för det här borde du vänta upp till sex månader och ställer råmaterialet på stativet i ett torrt och ventilerat rum. Att installera våta piskor är fylld med hela huset, framförallt om vi talar om ett timmerhus.
  3. Behandla framtida tak för skydd mot råtta, svamp och barkbagge. Även om säljaren försäkrar att varorna hanteras på bästa möjliga sätt betyder det inte att du måste tro på ordet. Då, i händelse av en motgång av alla beskrivna arter, måste de professionella öppna golven och ”bota” strålen.

  Interfloor överlappningar i ett trähus

  Det blir uppenbart att ”tricks” i huvudsak hänför sig till kraven på trä. Om det är av hög kvalitet och monteringssteg följs, möter golvets enhet i trähuset alla kanoner.

  Behöver du aktivera javascript eller uppdatera spelare!

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *