Laminat

Isolering för husets väggar inuti

Särskilda kännetecken för den inre isoleringen av väggarna i ett privat hus, oavsett materialet i det senare huset är:

 1. Förekomsten av ytterligare två lager – vatten- och ångspärr. Den första reducerar sannolikheten för fukt på isoleringen utanför, den andra – från insidan (från rummen).
 2. Snabb byte i rumstemperatur vid öppning av öppningar, fönster, dörrar.
 3. Vid användning av vissa värmare är utseendet på ”kalla broar” möjligt – delar av väggarna där kondensat med kall luft är koncentrerad.
 4. Om möjligt bör du använda miljövänligt material för att fodra insidan.
 5. Du kan spara på väggisolering, vilket inte kan sägas om utomhusarbete.
 6. Arbeta inuti huset under behagliga förhållanden året runt – processen påverkas inte av naturliga faktorer.
 7. Närvaron av assistenter är inte nödvändigt – alla steg kan enkelt utföras oberoende.

Viktiga krav ställs på strukturen vid förberedelseskedet av foderet inuti. Nyckeln är väggens maximala torrhet.

Föredragna material för inre isolering

Sortimentet av isolering, som presenteras i hårdvaruaffärer, är stor. Följande anses vara högkvalitativa material, bättre än andra lämpliga för inredning av hus.

expanderad polystyren

Materialet är relativt billigt, har goda värmeisoleringsegenskaper. Lämplig för alla typer av hus, förutom tegel. Värmeledningsförmågan är inte högst – det finns analoger med bästa prestanda. Andra fördelar med att använda expanderad polystyren är:

 • hållbarhet (30-50 år beroende på region där huset ligger);
 • materialets lätthet (levereras i plåtar som väger ett par hundra gram);
 • enkel installation.
 • benägenhet att elda;
 • kan vara trasig eller smulad material med felaktig hantering;
 • dålig ångpermeabilitet;
 • attraktion för gnagare;
 • syntetiska material används i produktionen.

Isolering för husets väggar inuti

Ett bra alternativ till ovannämnda värmare, som är ett extruderat polystyrenskum. Det är tätare än skumplast, det är tillåtet att isolera alla ytor i huset, men det är dyrt. Det är bättre för dem att sheathe små områden från insidan av byggnader – vinden golv, caissons, källare.

 • låg värmeledningsförmåga
 • minimal brännskada
 • absorberar dåligt vatten
 • hög styrka.
 • hög kostnad;
 • dålig ångpermeabilitet.

Isolering för husets väggar inuti

Mineralull

Modernt material som blir populärt inom den ryska marknaden. Den levereras av tallrikar eller rullar med olika densitet och tjocklek (från 2 till 10 cm). När det gäller miljövänlighet är det bättre än två tidigare beskrivna värmare, lämpliga för alla hus, det har en låg värmeledningsförmåga (ungefär lika med skumplast).

 • låg inflammabilitet
 • motståndskraft mot gnagare, insekter
 • utmärkt ång- och luftpermeabilitet;
 • fungerar dessutom som en bra ljudisolator.
 • absorberar fukt (om det är fuktat över 2% av plattans yta kan du säkert byta ut isoleringen);
 • ångspärr måste vara nödvändig (när man trimmer PPP från insidan är det tillåtet att ignorera regeln);
 • Materialet krymper, vilket kräver ersättning på 10-15 år.
 • för installationen måste göra en kista, som kommer att stjäla en stor inre volym av huset.

Isolering för husets väggar inuti

Det mest föredragna materialet när det gäller miljöskydd. Den består av elastiska granuler som inte tillåter värmaren att sitta ner än den skiljer sig från mineralullen.

 • tänds ej
 • hållbar (upp till 50 år)
 • ekologisk renlighet;
 • isoleringen är relaterad till minvatten;
 • låg värmeledningsförmåga.

Om du gör värdering av värmare om du föredrar att täcka husets väggar inuti, så kommer det att se ut så här:

 1. Ecowool (rekommenderas först).
 2. Mineralull.
 3. Polyfoam (extruderat polystyrenskum).
 4. Penoplex.

Förespråkare av olika och ovanliga lösningar kan leta efter isolering från insidan av alternativen som anges nedan:

Miljövänlig, säker; samtidigt kan de användas som isolering och dekorativt trim. Oj, på grund av det tunna skiktet är de ineffektiva, förutom de södra regionerna.

Isolering för husets väggar inuti

 • Styrofoam tapeter.

De har en tjocklek av 3 till 10 mm (mer än kork), kan täcka väggfel, nästan inte sänka golvytan, appliceras som vanligt tapeter, endast med speciellt lim. De luktar inte, de är säkra, de skyddar sig bra mot ljud, de är fuktsäkra – de skyddar väggarna från mögel. Den enda negativa – brandbarheten.

Ett innovativt material bestående av två lager – fiberboard med en tjocklek av 10 till 25 mm och pressad lin. Mekaniskt hållbar, miljövänlig, men värmeledningsförmågan är värre än den rekommenderade isoleringen.

Materialet erhålles genom torkning av träflis, senare blandat med ett bindemedel och pressat. Det skyddande skiktet varnar bättre mot gnagare, insekter, samt mögel eller mögel. Men för isolering från insidan av de flesta privata hem är det inte lämpligt, eftersom det börjar försämras vid en fuktighet på mer än 35%.

Isolering för husets väggar inuti

För att uppnå normalisering av mikroklimatet i huset på grund av väggisolering är det bättre att tippa balansen till förmån för de beprövade materialen – mineralull, ekull, skumplast. Du bör inte tro att omöjligheten av yttre isolering minskar värmen i rummen, eftersom kompetent materialval och överensstämmelse med installationstekniken nödvändigtvis leder till önskat resultat.

Isolering för väggar inne i huset

Isolering för husets väggar inuti

Det händer att lägenheten är obekvämt, och för att skydda huset från utsidan hämmas hissaxeln, en mycket dyr fasad eller huset är av historiskt värde. Därför måste du titta igenom alternativen, vilken isolering är bättre för innerväggar för att spara lite på vintern från förkylningen. Vi uppmanar dig att se listan över material som används för denna specifika typ av arbete.

Typer av isolering för väggar inuti

 1. Gipsskivor. Direkt till väggen gips är vanligtvis inte naglas, för att arrangera isolering måste installera ägare av lådan. Men du får nästan perfekt vägggeometri och förmågan att limma tapeter på en högkvalitativ plan yta. Tyvärr har den inte en stor bärkraft, för att fästa hyllorna måste du förinstallera speciella remsor eller använda ankarefästning genom gipsplåt. Vi rekommenderar att du fyller insidan av ramen med extra isoleringsmaterial, som vi beskriver nedan.
  Isolering för husets väggar inuti
 2. Polyfoam. Detta är en mycket populär och billig isolering, lätt och ganska hållbar. Tyvärr är det mycket förtjust i gnagare, vilket ibland skapar stora problem. Vissa experter i huset rekommenderar inte att du använder det på grund av påståenden att skummet är skadligt och kan lösa upp gifter under förfall.
  Isolering för husets väggar inuti
 3. Isoleringspropp. Korkplattor är monterade på lim, så ägarna måste anpassa väggarna väl. Du får lite värmeisolering och skydd mot främmande ljud, men förvänta dig inte ett perfekt resultat, korkskiktet är för tunt för effektivt skydd mot extrem kyla.
  Isolering för husets väggar inuti
 4. Mineralull. (Foto 4) Denna typ av isolering är ofarlig, har bra egenskaper men är endast fäst inuti ramen. Det är omöjligt att limma tapeter eller spikstöd till Minweta, det är bättre att gömma det bakom gips eller dekorativa paneler.
  Isolering för husets väggar inuti
 5. Styrofoam. Denna isolering för väggarna i lägenheten överstiger skumets kvalitet, det är ganska tunn men absorberar inte vatten. Dessutom är arken helt förenade med ett speciellt spår, så med hjälp av polyuretanskum och polystyrenskum kan du få en bra tätning av rummen.
  Isolering för husets väggar inuti
 6. Dekorativ isolering för väggar inuti huset. Även vinyl tapeter hjälper till att värma rummet lite, men det finns speciella tapeter av expanderad polystyren eller substrat som gör det mer effektivt. Förvänta dig inte en stor effekt från dem, men den här metoden är lämplig som en ekonomiversion.
  Isolering för husets väggar inuti

Med ramisolering är en del av bostadsområdet förlorad, arbetet är mödosamt och dyrt, men skydd mot kallt väder är det bästa. Därför kan, som alltid, ett bra resultat utan investering inte erhållas. Men resten av materialet kan ta bort problemet med förkylningen, om du inte har möjligheter och ekonomi för mer.

Isolering för husets väggar inuti

Kvaliteten på beläggningen beror inte bara på valet av plattor utan även av installationens korrekthet. Hur man lägger kakel på golvet med egna händer, kommer vi att visa i mästarklassen.

Isolering för husets väggar inuti

Golvets kvalitet och hållbarhet beror främst på rätt installation. Vi kommer att visa rätt teknik för att lägga laminat i mästarklassen.

Isolering för husets väggar inuti

För att uppdatera inredningen är det inte nödvändigt att byta headset, det är nog att måla befintliga möbler. Vilken typ av färg kan målas möbler från spånskiva, vi kommer att berätta i artikeln.

Isolering för husets väggar inuti

Ofta vill vi spara tid och ansträngning, så frågan blir relevant, är det möjligt att lägga ett nytt lager av laminat på den gamla? Vi kommer att berätta om detta i artikeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *