Laminat

Justerbara golv på stockar med egna händer

Justering av fördröjningen är en mycket viktig operation, i vilken man inte kan göra utan en nivå bättre än en laser.

Men du kan till och med använda en vattennivå, just då tar justeringen längre.

Huvuduppgiften med justering är att rikta ytorna på alla staplar som är fasta i golvet i ett horisontellt plan.

Lagthöjden ändras genom att vrida bottenfästet.

Lagjustering med laserstråle:

 • Ställ in golvnivån;
 • Lossa alla muttrar i den första strålen och justera de två extrema muttrarna för att uppnå en planlagringsposition;
 • Dra åt alla andra nedre muttrar till träets yta.
 • dra åt de övre fästen;
 • Upprepa i tur och ordning med de återstående lagren.

Efter fixering av alla staplar med en kvarn eller hacksåg skärs de utskjutande ändarna av studsarna av.

Lags on heels har mestadels positiva recensioner. Trots den externa instabiliteten hos denna design är den extremt stark och hård, det behöver inte hoppare. Varje bar kan tåla upp till 700 kg.

Negativa poäng: Det finns recensioner som det inte alltid är möjligt att snabbt installera ett ankare på grund av att golvplattan kan vara ihålig eller det finns mycket förstärkning i den.

Lag i hörnen

Lags på hörnen skiljer sig inte signifikant från studversionen, men i detta fall utförs höjdjustering med hjälp av hörnen. Baren är fastsatt inte till ankarbultarna, men till hörnen.

Metoden är bra eftersom du inte behöver borra hål för studs. Detta kan vara viktigt om basen är svag och ankaret inte håller fast i det.

Steg-för-steg-instruktioner för att installera ett justerbart golv på hörnen:

 • Installationen av strukturen börjar med bestämning av ytplanen för det framtida golvet;
 • På taket lägger du ut staplarna med ett avstånd av 30 centimeter;
 • ta bort staplarna och markera på överlappningen av linjen där de låg
 • På de ritade linjerna fästs metallhorn varje 0,5 meter med överskruvarna till överlappningen. Storleken på hörnen beror på höjden som golvet ska höjas på. Samtidigt bör kanten på hörnet vara något lägre så att det inte skulle vara nödvändigt att sätta av senare;
 • Genom att använda nivån är stavarna fixerade vid hörnen;
 • För extra styvhet, fäst extra hörn på andra sidan av baren och fäst dem på golvet.

Vad kan vara svårigheten när du installerar en lagring i hörnen av dina egna händer? Det finns många recensioner som det är svårast i denna variant att installera ytterstängerna, det vill säga de som ligger närmast väggen.

Nackdelen är att endast några centimeter kvarstår mellan stången och väggen. I en sådan klyfta är det svårt att agera som ett instrument, vilket fixerar lagret.

Vägen ut är att staplarna kan sättas fast på väggen själv. Träet måste monteras direkt på väggen runt omkretsen av rummet.

Detta kommer att förenkla installationen och efterföljande justering, påskynda arbetet, öka styvheten i strukturen, göra golvet mer tillförlitligt.

Justerbart golv är en ny teknik, men den är redan ganska populär, eftersom det gör det möjligt för dig att snabbt slutföra stora rum, skyddar mot fukt och utökar möjligheterna till design.

Samtidigt är kostnaden för ett justerbart golv som görs av dig själv lika med kostnaden för ett cementskikt.

Golvet på justerbara stockar – pålitlig och slitstark konstruktion. Om den är korrekt monterad, är dess livslängd minst femtio år.

Den största nackdelen med sådana strukturer är att med oprofessionell installation börjar de att knäcka.

Du kan undvika detta problem. För att göra detta, innan du fixar plywood eller brädor, är loggarna täckta med takplåt.

Så var artikeln betraktad som två alternativ för tillverkning och installation av sin egen justerbara fördröjning. Alternativet på hörnen är lättare att installera, men tapparna gör det möjligt att höja golvet högre och jämföra golvet mer kvalitativt.

Med alternativet kan du påskynda byggnadsarbetet och, beroende på det material som används för att göra golvet, kan användas för att lägga alla typer av golv, inklusive keramiska plattor.

Vilken tapeter är bättre att välja – vinyl eller non-woven?

Egenskaper och tillämpning av eldstensstenar

 • Larisa om Vilka flytande naglar ska välja bättre och vad de ska använda. Välkommen! Frågan är huruvida det är möjligt att limma ögonblicket till träet, tyget… mer
 • Oleg Vladimirovich om fördelarna med en toalett med en bidéfunktion. Nu finns ett mycket stort antal bidettlock för kunder att köpa och… Detaljer
 • Contribute a better translation

 • Basil om hur man bygger en hozblok i landet med egna händer. Hej. Är det nödvändigt att använda en stapelstiftelse för hozblok? Storleken på byggnaden… Läs mer

  Skapa en basavlastning på väggen med egna händer

  Varm rökt rökhus konstruktion tips

  Hur man gör en inkubator med egna händer hemma?

  StoyDiz.ru. Kopiering av innehåll är strängt förbjudet.
  Varning! Alla material är endast avsedda som referens!

  Hur man justerar golven

  För närvarande är de viktigaste kriterierna för sexuella skäl styrka och tillförlitlighet, eftersom kvaliteten på installationen av golvbeläggningsmaterialet beror på dem. För att säkerställa att golvet är jämnt, rekommenderar experter att föredra justerbara strukturer, som är konstruerade på lags.

  Justerbara golv på stockar med egna händer

  Vad du behöver veta om justerbara golv

  • ihåliga slitbeständiga polymerbultar används som justeringselement;
  • Justerbar bas är indelad i två typer: på plattorna och på stockarna;
  • Om plywood används som bas på det justerbara golvet bör bultarna sättas fast på arkens undersida.
  • När man lägger isolering mellan en betongbotten och ett justerbart golv på lagrets inre yta, bör metallklemmar fixas.
  • stockar bör ligga på ett avstånd av 25-45 cm från varandra, och steget under plattan ska vara liten;
  • Om det inte finns några ihåliga polymerbultar, kan fästmekanismen vara gjord av en gängad ankarbult. I detta fall kläms träskivor eller lakanplattor på ankaret med hjälp av brickor och muttrar;
  • Justerbara golv med korrekt installation kan vara i minst 35 år.

  Justerbar golv

  Ett justerbart golv på stockar är en golvanordning placerad på specialbrädor, under vilka det finns ett underjordiskt utrymme. På grund av detta behöver golvytan inte behöva ytterligare nivellering med en betongplatta.

  Ett justerbart golvgängat ankare är fastsatt på basen, vilket kan vara trä, betong eller jord. Golvets höjd är justerbar på grund av att låsen kan rotera runt sin axel.

  Ankrarna är fasta på basen beroende på typ av undergolv:

  • Fästning på betongplattan sker med hjälp av polypropylennålar
  • Fästning på en träbas med skruvar;
  • Anslutning till betongskiktet sker med hjälp av dowel-naglar.

  Ankarstrukturen utför följande funktioner:

  • justerar golvhöjden;
  • ger lastseparation
  • förbättrar underlagets bindningsstyrka med den justerbara.

  Fördelar med justerbara golv

  Justerbara golv har ett stort antal fördelar, bland annat:

  • möjligheten att använda som underlag för eventuellt slutmaterial;
  • förmågan att utföra installationen på egen hand, eftersom arbetet är ganska enkelt och inte medför några speciella svårigheter;
  • enkel konstruktion, så att den kan användas i arrangemang av loggier eller balkonger;
  • möjligheten att lägga kommunikations- eller isoleringsskikt i utrymmet mellan golvet och basen;
  • Installationen av ett justerbart golv på stockarna är en ganska torr och ren typ av arbete, vilket gör det möjligt att inte få väggarna smutsiga under arbetet.
  • trägolv kan klara sig med skillnader över 15 centimeter;
  • Kostnaden för justerbara golv är billigare jämfört med betongrör, vilket gör dem mer populära.
  • Tack vare den moderna teknologin framträder möjligheten att anordna ett idealiskt jämnt golv utan att skapa en pipa.

  Justerbara golv gör det själv

  Justerbara inomhusgolv

  Till att börja med, på grundval av behovet av att fixa stockarna i steg på 30-50 centimeter, med hjälp av skruvbultar. Därefter nivåeras stockarna av nivå, för vilken pelarbultarna roteras axiellt med en specialnyckel. Sammanfattningsvis läggs plywood på skiktet med ett dubbelskikt och tjockleken på varje skiva borde vara minst 12 millimeter. Om keramikplattan fortsätter att läggas, är det nödvändigt att använda fuktbeständig plywood med en tjocklek av ca 10-12 mm för att lägga det övre skiktet.

  Under installationen av justerbar plywood, är 16 genomgående hål gjorda i plywood med en perforerad borr. Sedan sätter de in plastbussningar i vilka bultpelarna skruvas fast. Därefter kan du börja justera arken genom att vrida bultstolparna som är fasta på basen med klämmor.

  Varning. För att installera golvet måste du använda loggar av hållbart trä med en fuktinnehåll på 12 till 14%. De ska inte ha sprickor eller knutar, mögel eller gnagare skador. Laggens längd är vanligen 2 meter, och tvärsnittet är 4,5 till 4,5 centimeter. Innan arbetet påbörjas bör materialet behandlas med speciella skyddande ämnen. I tunnelbanan borde det finnas tillräckligt med luft för ventilation.

  Den största fördelen med detta golv är att det finns möjlighet att ordna en perfekt jämn och jämn undergolv på en oförberedd bas. Tack vare detta kan du i framtiden använda nästan alla golvbeläggningar.

  Nivellering av horisonten med justerbara lags

  På grund av byggandet av denna typ av konstruktion är det möjligt att maskera alla system (ventilation, värme, el etc.). Om installationen av det ”varma golv” systemet sker i rummet, kommer installationen av denna konstruktion att avsevärt minska värmeförlusten genom golvet och därigenom spara ström betydligt.

  Trots det faktum att en sådan justerbar design kännetecknas av en relativt liten vikt, kan den tåla tunga belastningar, som kan nå upp till 2500 kg per 1 kvadratmeter. På grund av detta har justerbara golv hittat sin tillämpning inte bara i upprättandet av vardagsrum, men också i lager, gym och andra lokaler.

  Hus med en sådan golvkonstruktion kan byggas även på sådana grunder där stora belastningar på grunden är strängt förbjudna. Om golvet inte kan höjas för högt kan du använda en speciell design för justerbar plywood, där höjningen kommer att nå bara tre centimeter.

  Tekniken för installationen är nästan ingen annorlunda än installationen av lagret. Huvudskillnaden är att i stället för fördröjning används naturligtvis plåtar av plywood.

  Justerbara plywood golv

  Kryssfiner är ett material som inte bara används i hushållet utan även inom flygindustrin, varvsindustrin, möbelproduktionen och många andra industrier. Med hjälp av plywood kan du enkelt byta ut golvets skadade yta, eftersom det kombineras perfekt med golvbeläggningar av linoleum, laminat, matta och parkett. Men för att undvika missförstånd måste du veta hur man korrekt lägger plywood.

  Fördelarna med plywood över andra material:

  • materialets styrka är densamma i alla dess riktningar;
  • lakan är ganska stora;
  • bildandet av genom sprickor är helt uteslutet;
  • plywood böjer lätt;
  • transport av material orsakar inga svårigheter;
  • har liten vikt men hög hållbarhet
  • plywood kännetecknas av högkvalitativ slipning och en hård yta;
  • Materialet är vattenbeständigt och luktfritt.

  Justerbar plywood är stor i de fall där golvet har snedvridningar som överstiger 15 centimeter, eller kommunikationen passerar genom den.

  Varning. När du justerar golvet för stockar, blir höjden på rummet oftast lägre med cirka 7-8 centimeter, så det rekommenderas att använda det i högt i tak. I sin tur, när du lägger golv på justerbar plywood, stiger golvet inte mer än 3 centimeter, så den andra metoden anses vara effektivare.

  Köpa och styling tips

  • När du väljer material för att jämföra golven, måste du leta efter trä och kryssfiner av högsta kvalitet, eftersom den här utvecklingen väsentligt påverkar resultatet av hela arbetet.
  • För att underlätta installationen rekommenderas att man köper en lasernivå, vilket gör det möjligt att uppnå mer exakta resultat.
  • Golvplattor och bas måste vara så starka som möjligt, inte smula eller smula
  • Glöm inte behovet av ventilationsbeläggningar;
  • För att förhindra att golvet sprids, ska alla ytor rengöras av damm (under det att hålen borras och bultarna är skruvade, ytorna suger noggrant) under installationen. Dessutom bör nagelklämmor spikas så mycket som möjligt så att hylla inte lossnar.

  Vid användning av denna metod ersätts stockarna med bussningar, inom vilka det finns en tråd (för detta är speciella hål borrade i plywood). 6 plastbultar skruvas in i ärmarna, som sedan måste fästas på basen med en dowel. Använd en tangent för att nivåera den justerbara plywooden.

  Först måste du noggrant anpassa det första skiktet av plywood, sedan installera nästa lager och fästa det med självgängande skruvar. Innan du lägger det andra skiktet, är det nödvändigt att noggrant överlappa fötterna i den föregående, vilket förhindrar bildandet av sömmar. Tack vare de gjorda åtgärderna blir golvytan jämn och jämn.

  Diskutera artikeln på forumet

  Vilka framsteg har nått innan de justerbara våningarna inte plågades. Och nu justerade golvet och voila, klassen.

  Svetlana 23 augusti 2015

  Vi har 9 år av sådana golv, mycket nöjda. När huset övergavs, var golvet i lägenheten under en höjd av 12 cm (från högsta punkten i hallen, till lägst i köket). Möbler var en stege, slumpmässigt. Vad är designen – tårar och bara. Och nu inga problem. Hantverkarna, som installerade inrederdörrarna, blev förvånade över hur perfekt golvnivån var. Och jämföra inte – gå på betong eller plywood.

  Pi62 24 september 2015

  Jag delar en ovanlig teknik för tillverkning av golv på ”justerbara” lags.
  Testade av författaren på två balkonger.
  Tekniken är enkel och tillgänglig för alla.
  Kanske kommer någon att vara till nytta.

  Alexander Smirnov 8 september 2016

  Jag skriver några ord från mig själv. Han gjorde reparationer i lägenheten, fick en ny. Och naturligtvis uppstod frågan hur man gör golvet varmt (det är ett litet barn) jag letade efter länge efter ett val. Jag ville göra ett varmt golv, men ändrade mig, det håller temperaturen länge, och det är inte riktigt bekvämt för hela lägenheten, på badrummet, ja, det kan du. Tja, ut på justerbara golv. I hålrummet kan du ta bort ledningarna och bana mineralullen. Bullerisolering visar sig vara bra. Återigen finns det många sorter på marknaden. På hörnen, på klackarna, på polymerbultar. Tvivel uppträdde omedelbart på metallen och träet. Dessa material är inte vänliga med varandra. Trälagret torkar så småningom och deformeras, och metallfästena kommer att förbli på plats. Jag tror att golvet kommer att gå och knäcka. Jo, jag kom faktiskt till polymerbultarna. Diametern är större än dubbarna. Knock inte när du kliver på dem. Monteras väldigt snabbt. Golven är svåra, ingen squeak. Lätt ut mineralvattnet mellan lagret. Glad varje dag. Barnet springar, hoppar, slitna som kol, och golven står inte trumma eller spolar. Testade på sig, golven på polymerbultar står helt emot belastningen i en mängd av 1 familj med aktiva barn hundar och katter:)))) Svara

  Lägg till en kommentar, recension

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *