Hur man värmer

Källare i ett privat hus med egna händer

Detta system används oftast för stora källare. Köpet och installationen av tvångsventilation är en ganska stor kostnad, därför kan inte alla ha råd med den här lyxen. Fördelen med denna metod är att den ger möjlighet att mest approximera källarens mikroklimat till de naturliga förhållandena. Huvudprincipen i sitt arbete är att tvinga skapandet av en ström av frisk luft med hjälp av speciella fans.

Uppvärmning av källaren av ett privat hus

För att källaren ska vara torr och varm måste du ta hand om värmesystemet. Valet av utrustning beror på hur mycket värmeenergi som behövs för uppvärmning.

Källare i ett privat hus med egna händer

Lagring av jordbruksprodukter

Som regel kräver det inte ytterligare källareuppvärmning. Oftast är grannskapet med uppvärmda bostäder på toppen tillräckligt. Den låga temperaturen är inte hemsk, men det är nödvändigt att förhindra minus, eftersom produkterna bara fryser. I det här fallet bör organiseras uppvärmning. Det bästa alternativet är att ansluta en värmare eller värmare.

Bad, pool eller bastu

Rum med hög luftfuktighet annan än värmare måste ha installerat torktumlare. För uppvärmning används oftast infraröda värmare, som är inbyggda i tak, golv och väggar. För att få ytterligare värme lägger de ett varmt golv. Bäst anpassade tejp, vilket är mer opretentiöst och hållbart. Den konstanta användningen av en varm elektrisk golv är dock ett dyrt nöje. Detta är det bästa alternativet för tillfällig uppvärmning.

Isolerade rum

Om källaren i ett privathus (bilder ges i artikeln) är utrustad som ett extra bostadsyta, kan du använda en panna eller spis för att värma den. Källan placeras oftast på hela huset, och i tunnelbanan läggs en extra rör med värmebärare helt enkelt. Använd följande beräkning av källaren värme:

• för uppvärmning av 50-180 kvadratmeter. m installerad panna med en effekt på 25 kW;
• för uppvärmning av 200-300 kvadratmeter. m ställa enheten med en effekt på 25-30 kW.

Om källare i ett privat hus har en yta på upp till 200 kvadratmeter. m, du kan installera en långbrännande ugn, och för ytterligare uppvärmning för att göra ett varmt golv. I sådana källare finns ett biljardrum, en matsal, ett gym, en hemmabio mm

Så, trots att källaren kräver extra kostnader under byggandet, är ett privat hus med en källare väldigt praktiskt och bekvämt.

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk störning, besegrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt snabbt in i modevärlden, chockerande, inspirerande och förstör dumma stereotyper.

Källare i ett privat hus med egna händer

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Källare i ett privat hus med egna händer

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Byggande av en källare i ett privat hus

I vårt land har förortsboenden personliga tomter. som vanligtvis används för trädgårdar och fruktträdgårdar. En rymlig och torr källare i huset är nödvändig för att bevara skörden. Ett kontor utrymme för en sådan tidpunkt kan utrustas i källaren under en bostadsbyggnad. garage eller ladugård. Det är också möjligt att bygga en separat struktur. Det slutliga beslutet om placeringen av källaren bör göras baserat på resultaten från en studie av huset och markritningen.

Preliminärt arbete före byggandet

Studieplatsen görs i samband med tekniska och geotekniska undersökningar. för vilka experter från designorganisationer är inblandade. För att spara pengar kan du själv göra det och göra forskning på marken och de hydrogeologiska förhållandena i området på egen hand. Ett bra resultat ger en granskning av grannar och inspektion av sina källare eller källare.

I studien av villkoren för webbplatsen bör du vara uppmärksam på sådana stunder:

 • jordkomposition, djup av jordskikt, tendensen att ackumulera fukt och hävning;
 • grundvattennivån och höjden av deras höjning under perioden av smältande snö eller intensiv nederbörd;
 • genomsnittligt djup av jordfrysning.

Dessa data kommer att vara nödvändiga i processen att välja den mest optimala typen av källare för dessa förhållanden och metoden för dess konstruktion. Experter använder data som håller på att utföra design, design och uppskattat arbete. Det bästa alternativet för husägaren är förstås källaren under huset med ingången från inredningen. En sådan struktur är bättre att lägga vid byggnadssteget. Eventuellt alternativ och byggandet av en begravd struktur i rekonstruktionen, men det är ganska besvärligt och tidskrävande.

Grunderna i källardesign

Ett lanthus med en källare utrustad för lagring av lager byggs med hänsyn till kraven i SNiP 31-02-2001 och SNiP 2.08.01-89 samt PCH 70-88. De normativa dokumenten definierar de geometriska dimensionerna för bostads- och kontorslokaler. Vid utrustningen av källare är särskild uppmärksamhet åt problemet med vattentätning av väggarna och golven i de begravda lagerhusen, liksom den nödvändiga luftväxeln.

Den huvudsakliga uppgiften som löses under konstruktionen av detta rum är att säkerställa temperaturens relativa konstantitet vid en nivå av 8-12 ° C med låg luftfuktighet.

Under designarbetet är det nödvändigt att tillhandahålla ett ventilationssystem. I det överväldigande flertalet fall är en vertikal kanal med ett externt avgasrör tillräckligt. Denna metod för luftväxling kräver inte sofistikerad utrustning och driftskostnader.

Diagram över källarventilationsanordningen

Källaren i ett privat hus är utformat med hänsyn till byggnadens totala storlek. Vid beräkningar ska följande punkter beaktas:

 1. Förvaringen rekommenderas att ligga nära byggnadens geometriska centrum med lika avstånd från fundamentets yttre kontur.
 2. Djupet på källaren väljs med hänsyn till grundvattnets nivå och graden av säsongsvariationer.
 3. Vid projektverksamhet beaktas nödvändigtvis en sådan faktor som jordens sammansättning.

Den centrala placeringen av källaren minimerar effekten av temperaturfluktuationer på grund av kylningen av jordmassorna och deras frysning vid början av kallt väder. Tja, om entrén till kontorsytan kommer direkt från huset, kommer det att avsevärt minska värmeförlusten. För bekvämligheten av boende rekommenderas installation av en fast trappa med en stigning på marschen högst 45 ° och en stegbredd på minst 200-250 mm.

Ritning och konstruktion av den enklaste källaren under huset

Källare klassificeras i första hand beroende på graden av penetration, vilket i sin tur beror på graden av grundvattenfluktuationer:

 1. Underjordiska strukturer byggs när vattenlagren är lägre än 3-3,5 m eller under hus på en kulle.
 2. Den halv-nedsänkta källaren är uppbyggd med ett jordvattendjup på högst 0,8-1,2 m från ytan.
 3. Markanläggningar är konstruerade i områden där det inte finns någon möjlighet att använda underjordiska eller halvt underjordiska anläggningar på grund av stor sannolikhet för översvämning.

Valet av en viss typ av källare bör baseras på objektiva data och på resultaten av många års observation.

Källare kan tillverkas av olika konstruktioner

Hur man gör en källare i huset med egna händer

Förbereder byggandet av det underjordiska förvaret under bostadshuset

I steget att lägga grunden är det nödvändigt att markera ut gropen och gräva ut den. Jordarbeten utförs i enlighet med regler och säkerhetsåtgärder. Gruvets totala djup ska vara ca 2,7-3 m och diametern – inte mindre än 2,5 m. Den runda formen för den begravda strukturen är optimal och ger maximal styrka. Å andra sidan kräver avrundningen väggen en tillräckligt hög kvalifikation från muren.

Ett annat alternativ – byggandet av monolitiska väggar av betong, förstärkt med stål eller kompositstav. Denna teknik kan ge maximalt motstånd av underjordiska strukturer till externa mekaniska belastningar. För att göra källaren korrekt i huset bör du utvärdera dina ekonomiska möjligheter och praktiska färdigheter i utförandet av byggverksamheten.

Valet av en specifik teknik för konstruktion av en underjordisk struktur gör det möjligt att bedöma den erforderliga mängden byggnadsmaterial. För konstruktion av bärande väggar behöver vi en röd tegelsten. Mängden material beräknas på grundval av väggens minsta tjocklek, som de säger i marmors professionella miljö, – en och en halv tegelstenar. När du väljer en tegel bör du ägna särskild uppmärksamhet åt dess kvalitet.

På den här videon kan du se hur man bygger källarens väggar med egna händer från tegelstenen.

För underjordiska strukturer är det oacceptabelt att använda en tegelsten med heterogen komposition, som har djupa sprickor eller inneslutningar. Byggmaterial måste lagras under lämpliga förhållanden. Långvarig närvaro av tegelstenar vid hög luftfuktighet kan leda till försämring av dess egenskaper och egenskaper. Vid köp av material bör krävas av säljaren intyg om överensstämmelse.

Väggarna i djupförvaret bör byggas på en solid grund. Vanligtvis utförs basens roll av det armerade armerade betongbältet i den nedre delen av strukturen. Det är ganska möjligt att bygga en källare i huset med egna händer, speciellt om man strikt följer konstruktionstekniken.

Vattentätning golv och väggar

Djupkonstruktioner kräver högkvalitativt skydd mot fuktintrång genom byggnadsstrukturer. De mest troliga sätten att komma in i källaren eller källaren är:

 • förekomsten av genom sprickor;
 • Tekniska övergrepp under tegelverket;
 • fuktpenetration genom kapillärerna i en uppsättning byggnadsmaterial;
 • kondens på väggar eller andra ytor på grund av temperaturförändringar eller otillräcklig luftbyte.

Vanligtvis är vattentätning av väggar, golv och tak tillverkat med takmaterial. Det här rullade materialet rekommenderas att läggas i två lager. Överlappningen mellan arken ska vara minst 10-12 cm, och varje efterföljande rad ska vara vinkelrätt mot den föregående. Under vattentätningen är det nödvändigt att hälla en grus-sand kudde med en tjocklek av inte mindre än 100-150 mm.

Diagram över vattentätningskällaren

Bygga en källare korrekt under huset med högkvalitativ vattentätning av väggar är möjligt att lägga grunden.

I detta fall kommer arbetet inte att störa andra strukturer och delar av byggnaden. Vid uppbyggnad av väggar appliceras bitumenmastik på sin yttre yta, som i sin tur är takmaterialet limt. Vid utförandet av denna operation är arken anordnade vertikalt med en överlappning på 8-10 cm.

Fyll golv i källaren med obligatorisk förstärkning av ett tvåskiktigt stål grovt nät. Skiktet hälls av en cement-sandförening med tillsats av en liten fraktion av murbruk som fyllmedel. Blandningen framställs på plats för hand eller med användning av en betongblandare. Det är möjligt att beställa betong på ett specialiserat företag med leverans till arbetsplatsen med bil med lämplig utrustning.

Diagram över rätt källar golv

Överlappningsenhet

Eftersom väggkonstruktionerna och golvet är klara, kan du börja bygga taket ovanför källaren. Med tanke på att konstruktionen av den försänkta typen är det bästa materialet för golvet en armerad betongplatta. Beräkningen av det önskade antalet utförs med hänsyn till strukturens längd och bredd. Vid golvplattformen användes tung byggnadsutrustning – kran på chassit.

Källare planlösning

Ett annat sätt att göra utan att lyfta mekanismer. Byggandet av en källare i ett hus med denna teknik innebär att man slänger en platta direkt på platsen. Träformning för detta ändamål är gjord av ett bräda med en minsta tjocklek på 40-50 mm. Den stärks av horisontella balkar och vertikala pelare som ligger vid golvet.

Konstruktion av trappor och ingångsutrustning

Ett besök på källaren som ligger under huset kan ordnas på två sätt: genom luckan i källarens tak eller längs en normal trappa. Beräkningen av den direkta marschen med en steglängd på 20 cm och en höjd av 250-300 mm visar att dess horisontella längd när den lutas vid 45 ° kommer att vara lika med höjden. I en av väggarna är utrustad med en dörröppning framför vilken en rektangulär plattform är anordnad.

Enkel trätrappa

En trappa upprättas längs den yttre ytan av denna vägg, vilar på den ena sidan på den och å andra sidan på en ytterligare brygga. Trappstegen kan gjutas av betong och förstärkas med stålnät eller tillverkas av en metallprofil. Användningen av trä är oönskade på grund av den höga sannolikheten för skador av svampar eller andra skadedjur.

Ritning av en komplex betongtrappa som leder till källaren

En lutka med dörrbladets öppning utåt på grund av källarens relativt små storlek installeras i väggöppningen. Dörrar ska ha tätningar för att eliminera värmeförlust och temperaturfluktuationer. Processen att tillverka trappan och dess installation är ganska komplicerad.

Ventilation i källaren eller källaren

För att organisera högkvalitativ luftutbyte är det nödvändigt att installera två vertikala rör. En av dem fungerar som en avgas, och den andra är nödvändig för flödet av frisk luft. Luft dras från under taket, och flödet ligger närmare golvet. För att skapa maximal tryckluft bör installeras ovanför takets tak. Naturlig ventilation av källaren görs med minimala kostnader och investeringar.

Luftkanaler i övre delen är täckta med metallformar för att förhindra att nederbörden kommer in. Som kanaler kan du använda stål- eller asbestcementrör med en inre diameter på över 150 mm. Deflektorerna är gjorda av galvaniserat stålplåt med en tjocklek av 0,55 mm och är fastsatta i rörets ände med kläm- och stödstöd.

Inuti källaren är det nödvändigt att gipsa och behandla med en speciell antibakteriell primer. I stället kan det användas vanligt hydratiserat kalk, vilket ger det nödvändiga skyddet mot bildandet av kolonier av patogena svampar på väggarna. Experter rekommenderar inte mantelväggar med klädplatta eller träbaserade kompositmaterial. I gapet mellan väggen och klädpanelerna stagnerar luften med bildandet av kondensat.

Inredning av källaren

Källarrangemang består av att installera hyllor för glasburkar med olika kapacitet. Hyllor är företrädesvis gjorda av metall. Trä med otillräcklig ventilation kan påverkas av kolonier av patogena mikroorganismer. För lagring av grönsaker: potatis, morötter och kål – trälådor är installerade på stöd för fri passage av luft.

Den stora uppgiften för djupförvaret är att rädda grödan från infielden. I service rummet måste du skapa vissa temperatur- och fuktighetsförhållanden. I källarna bibehålls balansen av jordens värme, som i själva verket är en stor värmeuppvärmning. Den energi som ackumuleras under en varm tid är tillräcklig för att släta ut temperaturförändringar över hela vintern.

Att utrusta en pålitlig tunnelbana i huset är möjligt på egen hand, utan att engagera sig av specialister. Det bästa alternativet – att förse byggandet av ett hus omedelbart med källaren. Ingången till förvaret kan organiseras både från lokalerna och utanför från gatan. I det här fallet måste du installera dubbelisolerade dörrar med tätningar som förhindrar att luften tränger in i rummet.

Hur man bygger en källare i ett privat hus med egna händer: material, enhet, arbetsfaser, videoinstruktion

Förresten att använda källare är indelade i flera typer:

 • Källare källare för att lagra grönsaker, frukter och olika hemlagade preparat. Idag är många invånare i hus på landet glada att odla grönsaker och frukter. Nu har de möjlighet att ta ett separat hörn för skörden.
 • Källare verkstad. I det här rummet kan du skapa en fullvärdig arbetsplats, lägga bekväma bord och placera alla nödvändiga verktyg på källarhylla.
 • Källare som ett extra rum. Oftast finns det ursprungliga vardagsrum eller mysiga minibar med en vinkällare. Men i källaren kan det finnas ett sovrum, en lounge och ett biljardrum.
 • Ett underjordiskt garage är en bra idé för ägare av små områden som inte har möjlighet att bygga ett fristående garage för lagring och underhåll av ett fordon.
 • Källare med bastu, bastu och pool. Med rätt utformning och konstruktion av detta rum blir det ett bra ställe för resten av hela familjen.
 • Källare som ett tekniskt rum. Här kan du ordna ett pannrum eller olika kommunikationer, till exempel en gaspanna för uppvärmning av ett hus.

Material och verktyg

Till valet av material. nödvändiga för byggandet av källaren bör närma sig med särskild uppmärksamhet, eftersom inte bara kvaliteten på konstruktionen, utan också processen med vattentätning (skyddet av byggnadsstrukturer från fuktpenetration) beror på dem.

Experter rekommenderar inte att man använder porösa byggmaterial, såsom expanderad lera för byggandet av källaren. såväl som skum- och gasblock.

Den optimala lösningen för byggandet av källaren kommer att vara silikat tegel. När man bygger väggar och tak är det bättre att använda vattentät betong. som skyddar källaren från grundvattnets tryck.

När det gäller verktygen behöver du:

 • mixer för framställning av betongkomposition;
 • flera rena skopor;
 • svetsmaskin;
 • Sovjetiska, liksom bajonett;
 • trowel (annorlunda ”trowel”, ett verktyg som representerar ett polerat blad på ett krökt handtag);
 • hammare av olika storlekar;
 • såg;
 • hyveln;
 • bågfil;
 • en yxa.

Steg för steg konstruktion av källaren

Innan byggnaden av källaren börjar, är det nödvändigt att utföra alla nödvändiga beräkningar och ritningar för framtida konstruktion. Detta bör ta hänsyn till djupet av markfrysning samt den negativa förstörande effekten av grundvatten.

Grundvatten kan göra källaren olämplig för full användning. Långvarig exponering för grundvatten leder till förstörelsen av grunden. och sedan hela strukturen.

Att lägga grunden för ett lanthus med en källare

Det är uppenbart att källaren ligger under marknivå, därför är det nödvändigt att gräva en grop med önskat djup (1,5-2 m). och sedan utrusta det ordentligt.

Skyttens väggar bör komprimeras så att jorden inte går ner. På botten av gropen läggs flera skikt av murar och sand, som försiktigt täppas.

Källare golvbyggnad

Det bör noteras: om du gör golvet efter väggarna, hälls en luftkudde med betongblandning. och konstruktion av forma är inte nödvändig.

Källare golvbyggnadsteknik:

 • Först kontrolleras djupet av gropen. Om nödvändigt, ta bort överskott av jord.
 • Nästa steg är källarens vattentätning. Denna procedur kan utföras på olika sätt, men det enklaste sättet är att använda en speciell tjock film för vattentätning, den säljs i specialaffärer. Detta material är hållbart och förlorar inte dess egenskaper genom åren.
 • Efter vattentätning monteras ett värmeisolerande skikt på golvets botten. bestående av strängsprutad polystyren, expanderad polystyren etc. Plåtar av värmeisoleringsmaterial placeras direkt på filmens yta.

Tips! För att hålla värmen i källaren bättre är det nödvändigt att isoleringsskiktet är minst 5 cm tjockt.

 • Därefter monteras ett annat vattentätskikt. och ställ sedan in gallret för förstärkning. Trådnätets tjocklek måste vara minst 3 mm.
 • Det sista steget i att bilda grunden för golvet kommer att hälla betong. Den optimala tjockleken på betongskiktet – 8 – 10 cm.
 • När betongbasen är helt härdad, kan du börja klara golvet i källaren. För att göra detta kan du använda keramiska plattor, golvbrädor etc.

  Konstruktion av monolitiska väggar i källaren

  Om för ett hus med en källarteknik väljs bandfundament. då kommer väggarna att vara tillförlitliga och hållbara.

  Förfarandet är som följer:

  1. ursprungligen monterad stationär träform. vilket motsvarar väggens höjd;
  2. ytterligare förstärkta monolitiska väggar. För detta stickas förstärkningsburet, avståndet mellan cellerna är 25×25 cm. armeringsnätets diameter är inte mindre än 12 mm ;
  3. betong hälls. Det är viktigt att fylla på omedelbart, och inte i flera steg. För att göra detta måste du i förväg ta hand om tillgängligheten av den önskade mängden betonglösning.

  Tips! Tjockleken på betongväggarna i källaren bör vara 20 – 40 cm. Det kan variera beroende på markens egenskaper och antalet våningar i en bostadsbyggnad.

  Källare Vattentätning

  För att vatten inte ska ackumuleras i källaren är det nödvändigt att tänka på dess vattentätning.

  Om källaren byggdes av skumblåsor eller tegelstenar, bör alla skarvar vara täckta med speciell vattentätningsmastik. och försiktigt gipsar väggarna.

  På golvet behandlas alla lediga leder med mastik. Denna procedur bör endast utföras på en torr yta.

  En annan obligatorisk åtgärd kommer att vara att tillverka dränering (ett sätt att samla och därefter avlägsna grundvatten från byggnaden), vilket kommer att skydda källaren från översvämningar, liksom från fuktackumulering.

  För detta ändamål installeras dräneringsrör i byggnadsskedet av väggarna i speciellt grävgravar vid basens fundament (den undre delen som ligger i kontakt med marken). Produkterna monteras i en vinkel på ca 3 grader. Vatten från dem kommer att gå naturligt.

  Hur man gör ventilation i källaren

  Oftast, för att skapa bekväma förhållanden i källaren, använd försörjnings- och avgassystem. vilket ger ett naturligt tillflöde av frisk luft.

  • friskluftsförsörjningsrör från gatan;
  • avluft, som leder ut luften ur rummet.

  Skorstenen monteras längs taket och visas sedan på taket. Om det finns en eldstadskanal i källaren är huven installerad bredvid den. Detta kan avsevärt förbättra effektiviteten i källventilationen. Avgasröret måste vara placerat högre än alla byggnader som ligger nära hemmet.

  Inloppsröret är installerat på motsatt sida av avgasröret och ligger cirka 50 cm ovanför golvet. Detta rör visas också på taket.

  Hur man värmer upp källaren

  Källaren är den kallaste och mest obekväma platsen i hela huset, så du bör hantera sin isolering. vilket inte kommer att skapa kondens i värmen och hålla värmen i kylan.

  Efter att vattentätningen har torkat, kan du börja processen med golvisolering.

  För detta används polystyrenskum. som kan limas till ytan på golvet med bitumen (hartsartad eller fast produkt – en blandning av kolväten med svavel, kvävehaltiga, metallhaltiga derivat).

  Skivor av expanderad polystyren är täckta på toppen med asbestcementplattor.

  För ytan av taket passar:

  • polystyren limes i taket med flytande naglar eller universella syntetiska lim;
  • mineralull är monterad i en kista, vilken är gjord i förväg av brädor eller metallprofiler;
  • Skummet är limt på takytan med ett speciellt lim.

  Källare design

  Källarens design är helt beroende av värdens behov och önskemål.

  Så älskare av underhållning och roliga fester kan ordna en elegant bar. Familjälskare kommer att njuta av vardagsrummet med mjuka soffor, en öppen spis och en stor TV.

  Efterbehandling av källaren beror endast på husets ägares preferenser, ofta använda delar av tegelverk. bågar. samt äldre möbler och tillbehör. Var noga med att ta hand om jordkontakter, utan vilken säkerhet som är oavsett frågan.

  Som regel är källaren ansluten till huset med en liten lucka. För enkelhets skyld kan du bygga en stege eller köpa en färdig struktur.

  Uppskattad byggkostnad för källare

  Om källaren är byggd med egna händer, kommer kontantkostnaden bara att gå till material och nödvändiga verktyg. Allt kommer att bero på storleken på rummet och, naturligtvis, på artisternas professionalism.

  Om emellertid att locka till yrkesverksamma med speciell utrustning, varierar priserna från 500 000 till 2 miljoner rubel.

  Du kan lära dig funktionerna att bygga en källare med egna händer från att lägga en grund och bygga väggar och ett tak, från den här videon:

  Hur man gör en veranda i ett privat hus med egna händer: material, arbetssteg, måttritningar, foton

  Växthus från fönsterramar gör det själv: material, konstruktion, arbetssteg, ritningar, videoinstruktion

  Hur man gör en dammsugare för dachapoolen med egna händer: material, arbetssteg, foto- och videoinstruktion

  Källare i landet med egna händer: Enheten och systemet, material, arbetsfaser

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *