Hur man värmer

Källare i ett privat hus

Mycket ofta fungerar källaren i huset som en källare. Det ligger vanligen under golvet i en bostadsbyggnad. Den kan placeras i hall eller kök. Det är mycket vanligt att ha en källare i väntrummet.

Källare i ett privat hus

Källarens väggar får inte ha en bunt med fundamentet. Vanligtvis byggs de oberoende av tegel, betong eller armerad betong. Formen på denna design finns i olika former. I många århundraden har den runda källaren ansetts vara det bästa alternativet för källaren. Det hjälper till stor del att återspegla markens tryck på väggarna, och du kan göra väggarna tunna. Det är också lämpligt att placera förvaringsprodukter i en rund källare.

Vattentätning och ventilation av källaren

För att säkerställa kvalitativ användning av källaren är det nödvändigt att göra det vattentätande internt eller externt. För källaren eller källaren är det nödvändigt att utföra vattentäthetsarbete, eftersom väggarna står i kontakt med marken. Och det kan i sin tur vara våt eller torr, villkoren för de yttre väggarna i en sådan struktur beror på den.

Diagram över källarens vattentätningsanordning

Om området är torr mark och grundvatten ligger under grundstrukturen kan du göra en dubbel beläggning med bitumen uppvärmda väggar. När det gäller den våta strukturen i jorden, är det i detta fall nödvändigt att limma källarna i källaren med takpapper.

Rådet. Det är möjligt istället för takmaterial för väggarna i källaren eller källaren att använda den vanliga plastfilmen.

Allvarliga åtgärder vid vattentäthet måste vidtas om källaren ligger på en nivå under grundvattnet i området. I det här fallet, golvet i rummet för att göra en monolitisk, och väggarna utanför att täcka med flera lager av takmaterial och ovanpå det för att lägga en plastfilm.

Diagram över vattentätningsanordningen i källaren av ett hus som ligger under grundvattennivån

För golvets styrka och säkerställa tillförlitligheten i hela konstruktionen behöver du basera källaren i en monolit av betonglösning.

De flesta av de arbeten som utförs för att stärka och vattentäta källaren, som ligger under grundvattennivån, kan ske i en översvämd grop. Det skulle vara mer rationellt att överge åtagandet att bygga lokalerna, eftersom endast en professionell inom detta område kan klara av sådana verk.

Förutom vattentätning måste du tänka på ett effektivt ventilationssystem i källaren eller källaren. Kvaliteten på lagring av produkter beror på hur frisk luft kommer dit, och ventilation är också viktigt för att hålla luftfuktigheten i källaren normal. Som regel läggs ventilationsrör i dem vid konstruktion av väggar. Deras utgång kan vara på gatan eller i huset självt.

Ritningen och det enklaste arrangemanget för ventilationsanordningen av källaren eller källaren i ett privat hus

Rådet. Utsläppen av ventilationsutrymmena kommer att vara bättre placerade på gatan, så frisk luft kommer in i dem och cirkulationen av luftmassor blir mycket bättre.

Övre delen av rören är stängd med speciella, speciella tak. De har en konisk form och är fästa på röret med metalldiametrar av små diameter. Minsta storlek på röret för att säkerställa högkvalitativ ventilation är 140×140 mm. Denna metod för ventilation kallas naturlig.

Naturlig ventilation i källaren av ett privat hus

I källaren kan man göra och konstgjord ventilation med hjälp av specialutrustning. Men ett sådant sätt att säkerställa luftcirkulationen är inte rationellt att använda, eftersom det anses dyrt. Ventilationskanaler som sträcker sig från källaren till taket måste också vara tillräckligt skyddade mot regnvatten eller snö.

Bastu i källaren

Sällan används källaren under huset som bastu. Det här är ett alternativ för att spara utrymme i en landplot.

Byggandet av bastun är inte bara modernt, utan också hälsofrämjande.

För att säkerställa komfort i bastun ska storleken vara minst 12-15 kvadratmeter. Detta är nödvändigt även om bastun ligger i källaren. Naturlig ventilation kan säkerställas genom att rummen är rätt placerade. De borde gränsar till huvudbyggnadens väggar.

I bastunerna, som ligger i källaren, är det inte möjligt att bygga en pool, eftersom grundvatten kan tränga in i byggnaden. Bassängets djupdjup är 1,5 m, och du måste också ta hänsyn till fördjupningen av källaren själv, i allmänhet kommer det att bli 3,5 m. Därför bör du inte riskera konstruktionens integritet.

Rådet. För att garantera en högkvalitativ vila i bastun i källaren, kan du använda små duschar istället för en pool. De tar inte upp mycket utrymme.

Avlägsnandet av avlopp från denna typ av lokaler kommer att behöva tas upp i förväg. Avloppsröret går som regel under lutningshål eller någon annan septiktank. Det vill säga det borde fördjupas i marken med 2-2,5 m. Allt kommer att bero på kammarens rums höjd.

Bastu i källaren av huset, liksom en fristående byggnad av denna typ, borde ha två stora rum: en lounge och ett ångbad. Extra kommer att vara dusch och badrum. Du kan också bygga ett litet omklädningsrum vid ingången, där du kan byta kläder.

Den gemensamma layouten av bastun ligger i källaren av huset

Ett ångbastu i en bastu bör vara säkert, eftersom tillförlitligheten av hela lägenhetshuset helt beror på detta. Mycket ofta används en el- eller gasspis till ångrummet. Ett ekonomiskt alternativ är gasspisen, som är utrustad speciellt för användning i ångrummet. För att bastun ska kunna driva gas för att säkerställa driften av en sådan spis, måste du i vissa fall få rätt tillstånd. Gasarbetare ska självständigt ansluta denna utrustning till gastillförseln. Att ansluta gas med egen hand är mycket farlig för livet.

Temperaturen i ångrummet ska vara ca 100 grader. Glöm inte i detta fall stenarna. De kommer att bli den främsta källan till ångbildning, eftersom de klarar av höga temperaturer. Stenar för ångrum måste väljas för hållbarhet och motstånd mot temperaturförändringar.

Vederbörlig uppmärksamhet bör ägnas åt dekorationen av väggarna i ett sådant rum. Träplåten är som regel slutmaterialet för bastuväggarna. Detta material anses vara miljövänligt och kan tjäna mycket lång tid. Ytan är lackerad, men det spelar ingen roll.

Rådet. Trä väggpaneler bör torkas ordentligt och behandlas med antiseptiska och strukturstärkande ämnen.

Taket på rummet är vanligtvis täckt av plast, detta ytmaterial är praktiskt och hållbart. Även om fukt uppsamlas på ytan kommer det inte att absorberas. Plast är mycket lätt att rengöra och lätt att montera.

I ångrummet kan sådant tak inte göras, eftersom plasten som påverkas av höga temperaturer har egenskaperna att deformeras. Därför är det bäst att göra taket på träbjälkar, som harmoniskt ser ut med träväggar. Som golvbeläggning kan du välja material som är avsett för dessa ändamål.

Golvet i bastun är bättre att utföra keramiska plattor. Den är hållbar, tål höga temperaturer och deformeras inte.

I loungen kan linoleum användas som golvbeläggning.

Bad i källaren

Bastu och bad. har i grunden gemensamma specifikationer. Bad i källaren av huset kommer att byggas på samma princip som bastun. Den enda skillnaden är att luften i bastun är relativt torrare än i badet. Därför bör badets väggar i källaren vara gjorda av värmebeständiga och fuktresistenta material. I ångrummet kan du använda ett träd som skapar en unik atmosfär av komfort. På rummet för vila applicera plast eller kakel.

Rådet. Det är inte nödvändigt i badet att använda gips på väggarna. Under inflytande av fukt kan ett sådant ytskikt mycket enkelt kollapsa, förlora sin färg och deformeras på själva ytan på väggen (tomrum kan bildas).

Hydro, ljud och ljudisolering i badet eller bastun ska vara översta för att säkerställa en bekväm vistelse i huvudhuset. För detta ändamål utsätts väggar, golv och tak för isoleringsarbete. Ventilation bör också vara av hög kvalitet för att säkerställa en effektiv cirkulation av luftmassor.

Källare arrangemang alternativ i ett privat lanthus

Användning av källaren som ett extra utrymme för att koppla av i huset med en öppen spis och bar

Källaren i ett privat hus är ett universellt rum. Den kan användas för matlagring eller sömnad. Det kommer också att vara rationellt att använda det som en bastu eller ett bad. Huvuddelen är att marken på platsen och grundvattnets läge gör det möjligt att bygga sådana användbara lokaler.

Hur man ordnar en källare i ett privat hus med egna händer

Fram till nyligen tänkte jag inte på möjligheterna att ordna en källare i mitt hus. Men en stor mängd ytbehandlingar som har utmärkta egenskaper och egenskaper har gjort att jag tänker på att öka det användbara området i mitt privata hus. Omarbetning av en stor mängd information Jag hade tanken att göra en pool i källaren med egna händer. Med resultaten av arbetet vill jag dela med dig.

Vad är källaren för?

Hur man gör en källare i huset med egna händer?

Källaren i ett privat hus kan användas på olika sätt. Allt beror på ägarnas preferenser och hans ekonomiska förmåga. Du kan använda källaren för sådana ändamål:

 1. Om det inte finns någon källare i ett privat hus, och det är så nödvändigt att lagra konserverade grönsaker och grönsaker samlade från din egen grönsaksodling, kan källaren bli ett förråd.
 2. Ofta utrusta många hantverkare sin verkstad i källaren av ett privat hus, eftersom det är väldigt bekvämt och det är inte nödvändigt att röra bostaden med stora maskiner eller verktyg
 3. Med hjälp av källaren byggs ytterligare ett bostadsutrymme, eftersom det kan användas för att göra en bar, en hemmabio och till och med ett sovrum.
 4. Källaren används ofta som garage. Detta är ett utmärkt alternativ för små rum, där det är tillräckligt att passa bara bilen och några reservdelar
 5. Källhus vid närvaro av källaren är klar i detta rum
 6. Med korrekt utformning och design av projektet kan din källare bli till en pool eller bastu. Definitivt efter ett sådant arrangemang med egna händer kommer källaren i huset att bli en favorit viloplats för hela familjen.

Som du kan se finns det många alternativ som kan göras från källarrummet. Som jag sa beror allt på din lust, fantasi och ekonomiska förmåga.

Det är viktigt! Om du bestämmer dig för att göra en källare med egna händer, var då beredd att köpa nödvändiga material och spara inte på deras pris. Eftersom kvaliteten i denna process spelar den viktigaste rollen och även en liten avvikelse kan leda till stora problem.

Briefing om skapandet av lokaler

Att göra en källare för ett privat hus

Först och främst, för att arrangera källaren med egna händer måste du göra ritningar och beräkningar. Om du tvivlar på dina förmågor ska du omedelbart överlåta det här arbetet till proffs, eftersom de måste ta hänsyn till inte bara önskningar utan även sådana faktorer som:

 • Frysning mark
 • Inverkan på grundvatten

Dessa faktorer har en enorm inverkan på källaren och bör så gott som möjligt skydda det framtida rymden från deras destruktiva inflytande. Stiftelsen är gjord oavsett framtida destination.

Beroende på läget av grundvattenläckan, häll lera över murlagrets skikt och häll sedan de resulterande skikten med varm bitumen. Denna kudde låter dig kvalitativt skydda den framtida konstruktionen. För tydligheten kan du se ritningarna av möjliga källare på Internet.

Källarens väggar måste fodras med tegelstenar, som senare kommer att vara plasterad med cementmortel och behandlas med bitumenmastik. Minst tre till fyra lager av takfilt sitter fast ovanpå dessa lager. Väggens yttre lager ska täckas med lera, eftersom det kommer att skydda tegelstenarna från effekterna av vatten och deras penetration genom materialet.

För golvet är det nödvändigt att fylla luftkudden, för det finns inget behov av förarbete, så gärna fortsätta med processen. Men innan du häller med egna händer, bör du se till att djupet är tillräckligt och därefter bana en bra vattentätning. I hårdvaruaffären kan du välja en tillräckligt tjock film som skyddar mot påverkan och penetrationen av möjligt grundvatten. Glöm inte behovet av isolering för golv. Extruderat polystyren eller annat material du vill kan användas som material. Det viktigaste är att välja en tjocklek på minst 5 cm.

Det är viktigt! När plattorna med värmeisolering läggs på vattentätningsskiktet, så måste vattentäthet utföras vilket kommer att blockeras ytterligare av den förstärkta ramen.

När du häller golvet med egna händer, tänk på att skiktet ska ligga i området 10-15 cm. Först efter att golvet helt fryser, flyttar de till efterföljande efterbehandling med hjälp av plattor eller brädor.

Urval av en swimmingpool för källaren

Källare i ett privat hus med egna händer

Som jag sa min källare, bestämde jag mig för att återskapa poolen. Men även innan du gör en pool i källaren av ett privat hus borde du vara övertygad om dina möjligheter och tillgången på nödvändiga faktorer som är så nödvändiga för ett rum med hög luftfuktighet. Så att poolen under lång tid gillade din familj och inte medför några problem till ett bostadshus, kontrollera omedelbart att det finns hög kvalitet:

 • tätskikt
 • Värmeisolering
 • Ventilationssystem – bygga om nödvändigt ventilation

Innan du börjar ta ut poolen i källaren med egna händer, tänker du om möjligheten att bygga i ett separat rum från ett privat hus. Om det här alternativet inte är möjligt fortsätter du till valet av typen av komponenter.

Det är viktigt! Pooler kan ha någon form och djup, men det beror på källarområdet och möjligheterna att ordna det stationära alternativet.

Låt oss se vilka typer som finns tillgängliga för val och användning i källaren av ett privat hus:

Stark nog och pålitlig, en sådan pool kommer dock att vara väldigt dyr att göra och nästan omöjligt att ordna med egna händer. Produktionens svårighet ligger i de fina detaljer som, om det är felaktigt tillverkade, kan skada hela det privata huset. På grund av arbetets laboriousness finns sådana pooler sällan på källarvåningarna.

Det är ganska enkelt att installera, men vid första anblicken kommer sammansättningen av en sådan struktur med egna händer att vara mycket oförståelig. Ett mer budgetalternativ, dessutom, i varm tid, kan hela strukturen överföras till en sommar lekplats.

Den enklaste och billigaste poolen som kan användas i källaren av ett privat hus. För installationen är det bättre att använda en kompressor, och storleken ska väljas utifrån dina önskemål.

Naturligtvis är det värt att tänka på att du inte kommer att kunna dyka och simma i prefabricerade och uppblåsbara pooler och om du har tillräckligt med ekonomiska resurser för att utföra den stationära kvaliteten, är det bättre att använda denna chans.

Vi stöder rent vatten

Källare i ett privat hus

Viktigt i processen med att använda källaren under poolen är ett filtreringssystem. Dess utseende beror på konfigurationen av själva poolen. Filtrets val beror på parametrarna och formen på din ”reservoar”. Låt oss titta på två typer som används:

 • Skimmer – lämplig för strukturer som har en vanlig rektangulär eller kvadratisk form. Vid användning av en särskild anordning absorberas och ökar det övre lagret av vatten. Absorberar endast de övre skikten på grund av att smutsen vanligen ackumuleras på dessa ställen. Dessutom måste du komma ihåg att samma vatten som var i det innan, bara filtrerade, rinner ut i poolen. Smink sker genom rör som kommer ut ur väggen.
 • Överflöde – det här alternativet är bättre att inte använda i källaren, eftersom arbetet består av vattenflöde genom särskilda sidohål. Vatten går in i tanken genom hålen som finns i botten av behållaren

Det är viktigt! Innan du ordnar bottenvåningen för poolens framtid måste du göra ett projekt som listar all kommunikation och nödvändiga detaljer. Eftersom en obetydlig person sannolikt inte kommer att kunna fullfölja en sådan ritning på egen hand, bör man söka professionell hjälp.

En viktig fråga är att skapa en praktisk ingång till källaren. Ingången kan byggas från gatan, så du får möjlighet att utföra det nära det privata huset. Men om du har utformat källaren som en simbassäng eller en hall för kvällsföreningar, vill du inte verkligen gå ut för att komma in i rummet. Det är därför som många utrusta ingången i ett privat hus. För mindre rum kan du välja kompakta trappor som läggs upp utan problem. De används ofta för horus. Genom att använda en kompakt trappa kan du inte bara spara på ingångsarrangemanget utan också spara utrymme i källaren.

Vi rekommenderar även att läsa:

Tegelhus gör det själv. Fördelar och nackdelar med tegelbyggnader

Vackra tegelhus. Några idéer för att dekorera fasaden med egna händer.

Vad ska man göra utanför ramhuset?

Hemligheter av byggnaden och vänd mot huset av skumblock

Vi bygger ett hus med egna händer från CIP-paneler

Hur man bygger en källare i ett privat hus med egna händer: material, enhet, arbetsfaser, videoinstruktion

Förresten att använda källare är indelade i flera typer:

 • Källare källare för att lagra grönsaker, frukter och olika hemlagade preparat. Idag är många invånare i hus på landet glada att odla grönsaker och frukter. Nu har de möjlighet att ta ett separat hörn för skörden.
 • Källare verkstad. I det här rummet kan du skapa en fullvärdig arbetsplats, lägga bekväma bord och placera alla nödvändiga verktyg på källarhylla.
 • Källare som ett extra rum. Oftast finns det ursprungliga vardagsrum eller mysiga minibar med en vinkällare. Men i källaren kan det finnas ett sovrum, en lounge och ett biljardrum.
 • Ett underjordiskt garage är en bra idé för ägare av små områden som inte har möjlighet att bygga ett fristående garage för lagring och underhåll av ett fordon.
 • Källare med bastu, bastu och pool. Med rätt utformning och konstruktion av detta rum blir det ett bra ställe för resten av hela familjen.
 • Källare som ett tekniskt rum. Här kan du ordna ett pannrum eller olika kommunikationer, till exempel en gaspanna för uppvärmning av ett hus.

Material och verktyg

Till valet av material. nödvändiga för byggandet av källaren bör närma sig med särskild uppmärksamhet, eftersom inte bara kvaliteten på konstruktionen, utan också processen med vattentätning (skyddet av byggnadsstrukturer från fuktpenetration) beror på dem.

Experter rekommenderar inte att man använder porösa byggmaterial, såsom expanderad lera för byggandet av källaren. såväl som skum- och gasblock.

Den optimala lösningen för byggandet av källaren kommer att vara silikat tegel. När man bygger väggar och tak är det bättre att använda vattentät betong. som skyddar källaren från grundvattnets tryck.

När det gäller verktygen behöver du:

 • mixer för framställning av betongkomposition;
 • flera rena skopor;
 • svetsmaskin;
 • Sovjetiska, liksom bajonett;
 • trowel (annorlunda ”trowel”, ett verktyg som representerar ett polerat blad på ett krökt handtag);
 • hammare av olika storlekar;
 • såg;
 • hyveln;
 • bågfil;
 • en yxa.

Steg för steg konstruktion av källaren

Innan byggnaden av källaren börjar, är det nödvändigt att utföra alla nödvändiga beräkningar och ritning ritningar för framtida konstruktion. Detta bör ta hänsyn till djupet av markfrysning samt den negativa förstörande effekten av grundvatten.

Grundvatten kan göra källaren olämplig för full användning. Långvarig exponering för grundvatten leder till förstörelsen av grunden. och sedan hela strukturen.

Att lägga grunden för ett lanthus med en källare

Det är uppenbart att källaren ligger under marknivå, därför är det nödvändigt att gräva en grop med önskat djup (1,5-2 m). och sedan utrusta det ordentligt.

Skyttens väggar bör komprimeras så att jorden inte går ner. På botten av gropen läggs flera skikt av murar och sand, som försiktigt täppas.

Källare golvbyggnad

Det bör noteras: om du gör golvet efter väggarna, hälls en luftkudde med betongblandning. och konstruktion av forma är inte nödvändig.

Källare golvbyggnadsteknik:

 • Först kontrolleras djupet av gropen. Om nödvändigt, ta bort överskott av jord.
 • Nästa steg är källarens vattentätning. Denna procedur kan utföras på olika sätt, men det enklaste sättet är att använda en speciell tjockfilm för vattentätning, den säljs i specialaffärer. Detta material är hållbart och förlorar inte dess egenskaper genom åren.
 • Efter vattentätning monteras ett värmeisolerande skikt på golvets botten. bestående av strängsprutad polystyren, expanderad polystyren etc. Plåtar av värmeisoleringsmaterial placeras direkt på filmens yta.

Tips! För att hålla värmen i källaren bättre är det nödvändigt att isoleringsskiktet är minst 5 cm tjockt.

 • Därefter monteras ett annat vattentätskikt. och ställ sedan in gallret för förstärkning. Trådnätets tjocklek måste vara minst 3 mm.
 • Det sista steget i att bilda grunden för golvet kommer att hälla betong. Den optimala tjockleken på betongskiktet – 8 – 10 cm.
 • När betongbasen är helt härdad, kan du börja klara golvet i källaren. För att göra detta kan du använda keramiska plattor, golvbrädor etc.

  Konstruktion av monolitiska väggar i källaren

  Om för ett hus med en källarteknik väljs bandfundament. då kommer väggarna att vara tillförlitliga och hållbara.

  Förfarandet är som följer:

  1. ursprungligen monterad stationär träform. vilket motsvarar väggens höjd;
  2. ytterligare förstärkta monolitiska väggar. För detta stickas förstärkningsburet, avståndet mellan cellerna är 25×25 cm. armeringsnätets diameter är inte mindre än 12 mm ;
  3. betong hälls. Det är viktigt att fylla på omedelbart, och inte i flera steg. För att göra detta måste du i förväg ta hand om tillgängligheten av den önskade mängden betonglösning.

  Tips! Tjockleken på betongväggarna i källaren bör vara 20 – 40 cm. Det kan variera beroende på markens egenskaper och antalet våningar i en bostadsbyggnad.

  Källare Vattentätning

  För att vatten inte ska ackumuleras i källaren är det nödvändigt att tänka på dess vattentätning.

  Om källaren byggdes av skumblåsor eller tegelstenar, bör alla skarvar vara täckta med speciell vattentätningsmastik. och försiktigt gipsar väggarna.

  På golvet behandlas alla lediga leder med mastik. Denna procedur bör endast utföras på en torr yta.

  En annan obligatorisk åtgärd kommer att vara att tillverka dränering (ett sätt att samla och därefter avlägsna grundvatten från byggnaden), vilket kommer att skydda källaren från översvämningar, liksom från fuktackumulering.

  För detta ändamål installeras dräneringsrör i byggnadsskedet av väggarna i speciellt grävgravar vid basens fundament (den undre delen som ligger i kontakt med marken). Produkterna monteras i en vinkel på ca 3 grader. Vatten från dem kommer att gå naturligt.

  Hur man gör ventilation i källaren

  Oftast, för att skapa bekväma förhållanden i källaren, använd försörjnings- och avgassystem. vilket ger ett naturligt tillflöde av frisk luft.

  • friskluftsförsörjningsrör från gatan;
  • avluft, som leder ut luften ur rummet.

  Skorstenen monteras längs taket och visas sedan på taket. Om det finns en eldstadskanal i källaren är huven installerad bredvid den. Detta kan avsevärt förbättra effektiviteten i källventilationen. Avgasröret måste vara placerat högre än alla byggnader som ligger nära hemmet.

  Inloppsröret är installerat på motsatt sida av avgasröret och ligger cirka 50 cm ovanför golvet. Detta rör visas också på taket.

  Hur man värmer upp källaren

  Källaren är den kallaste och mest obekväma platsen i hela huset, så du bör hantera sin isolering. vilket inte kommer att skapa kondens i värmen och hålla värmen i kylan.

  Efter att vattentätningen har torkat, kan du börja processen med golvisolering.

  För detta används polystyrenskum. som kan limas till ytan på golvet med bitumen (hartsartad eller fast produkt – en blandning av kolväten med svavel, kvävehaltiga, metallhaltiga derivat).

  Skivor av expanderad polystyren är täckta på toppen med asbestcementplattor.

  För ytan av taket passar:

  • polystyren limes i taket med flytande naglar eller universella syntetiska lim;
  • mineralull är monterad i en kista, vilken är gjord i förväg av brädor eller metallprofiler;
  • Skummet är limt på takytan med ett speciellt lim.

  Källare design

  Källarens design är helt beroende av värdens behov och önskemål.

  Så älskare av underhållning och roliga fester kan ordna en elegant bar. Familjälskare kommer att njuta av vardagsrummet med mjuka soffor, en öppen spis och en stor TV.

  Efterbehandling av källaren beror endast på husets ägares preferenser, ofta använda delar av tegelverk. bågar. samt äldre möbler och tillbehör. Var noga med att ta hand om jordkontakter, utan vilken säkerhet som är oavsett frågan.

  Som regel är källaren ansluten till huset med en liten lucka. För enkelhets skyld kan du bygga en stege eller köpa en färdig struktur.

  Uppskattad byggkostnad för källare

  Om källaren är byggd med egna händer, kommer kontantkostnaden bara att gå till material och nödvändiga verktyg. Allt kommer att bero på storleken på rummet och, naturligtvis, på artisternas professionalism.

  Om emellertid att locka till yrkesverksamma med speciell utrustning, varierar priserna från 500 000 till 2 miljoner rubel.

  Du kan lära dig funktionerna att bygga en källare med egna händer från att lägga en grund och bygga väggar och ett tak, från den här videon:

  Hur man gör en veranda i ett privat hus med egna händer: material, arbetssteg, måttritningar, foton

  Växthus från fönsterramar gör det själv: material, konstruktion, arbetssteg, ritningar, videoinstruktion

  Hur man gör en dammsugare för dachapoolen med egna händer: material, arbetssteg, foto- och videoinstruktion

  Källare i landet med egna händer: Enheten och systemet, material, arbetsfaser

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *