Hur man värmer

Källare i källaren av ett privat hus

25 februari 2015

Källaren finns i nästan alla privata hus. Som regel lagrar den en ny gröd och pickles, liksom onödiga saker. Dessutom är det ofta ombyggt i vardagsrummet.

Källare i källaren av ett privat hus

Typer av källare

Källare i ett privat hus kan vara av olika syften, enligt vilka underjorden är uppdelad i flera typer.

 • Källaren. Dess funktioner inkluderar lagring av grönsaker och frukter, samt hemgjorda för vinterperioden.
 • Tekniskt rum. Det är bra att placera ingenjörsstrukturer i den, som vattenvärmare, pannor, filter. Detta gör det möjligt att ta bort skrymmande apparater från badrummet eller köket och använd det användbara området med fördel.
 • Bottenvåning. Perfekt för att skapa ett biljardrum, gym eller kontor i källaren.
 • Verkstad. En sådan källare i ett privat hus är bara en frälsning för dem som gillar att göra något med egna händer. Om så önskas kan rummet delas upp i två delar: en verkstad och ett lager där verktyg kommer att lagras.
 • Källare garage. Detta är det mest populära alternativet. Det bör emellertid komma ihåg att huvudförhållandet under konstruktionen är att göra en bekväm tillträde. Sådana källare i ett privat hus bör vara tillräckligt rymliga, eftersom de inte bara lagrar bilar, utan också utför mindre reparationer om det behövs.

Källarkonstruktion

Om källaren i ett privathus är planerat för teknisk användning, ska väggens höjd vara 1,8-2,2 m. För en bostadsbyggare är den optimala höjden 2,5 m.

Arbetsordningens utförande beror på grundvatten. Om de ligger nära nog, då, framför allt, bilda golvet. Om de saknas kan du börja bygga väggar.

Hur är golvet färdigt?

Golvet i källaren av ett privat hus är som följer. Gräva ett hål med en bredd i bredd för formning, bild en sandkudde med tillsats av grus. Därefter utrusta formen, lägg vattentätning med efterföljande förstärkning och häll betong.

Om väggarna uppfördes först hälldes sandkudden helt enkelt med betong. Mellan väggarna lägger du ut ett lager av vattentätning. I det här fallet är förarbete inte nödvändigt. Här är det viktigaste att gräva ett hål.

Hur man gör väggar?

Under konstruktionen av monolitiska källare är väggarna utrustade med bandbasteknik. Gräva grävar i botten som hällde sand och sätta formen. Efter avslutad vattentätning läggs armeringsnätet och betong hälls.

Om du först behöver fylla golvet, i detta fall, formningen för bildandet av väggar ställs först efter att betongen har helt botat. Annars kan på grund av svårighetsgraden av mortelpressen pressas in i golvet och bilda helt onödiga indragningar.

Väggar kan byggas från tegelstenar. Men genomförandet av detta arbete kräver noggrannhet, för man måste ta hand om att bygga väggar horisontellt och vertikalt. Masonry börjar springa från hörnet och bärs upp till 7: e raden.
Det rekommenderas att varje halv meter används för att lägga till förstärkning i strukturen.

Vi får inte glömma bort dörren. Lintels gör förstärkt eller trä.

Ett annat alternativ för att bygga väggar är att använda block. Denna metod sparar mycket tid – en källare i ett privat hus kan byggas ganska snabbt. Det enda som behöver göras är att justera varje block vertikalt och horisontellt samt väggens nivå. Börja ligga bäst från hörnen.

Källare Vattentätning

Under byggandet av källaren, även på torraste plats, är det nödvändigt att göra vattentätning av hög kvalitet. Man bör komma ihåg att de kraftiga regnen och genombrottet av vattenröret ännu inte har blivit avbrutna.

Internt vattentät

Om källaren är byggd av tegel eller block, är det nödvändigt att säkra mellanrummen mellan lederna. Vattentätande mastik appliceras med en tjocklek av 2 cm. Dessutom kan bearbetning av block med mastic utföras. Börja med att plåstra arbetet. Väggarna är fyllda med gipsnät och sätta gips. Fortsätt till golvet. Bitumen täcker leder mellan väggar och golv.

Extern vattentätning

Detta arbete är nödvändigt för att säkerställa ett tillförlitligt skydd mot fukt av ytterväggar och under golvet. Det bästa sättet att skydda golvet rammar längst ner i gropen, som är täckt med ett dubbelt lager av takmaterial och belagt med bitumen.
Väggarna är skyddade på samma sätt. Men först måste du kontrollera att den horisontella vattentätningen sticker ut 15 cm bakom väggen. Sedan längs hela höjden på väggarna läggs takmaterialet, som ska gå utöver ytan med ca 20 cm.

Hur man värmer källaren av ett privat hus?

Som du vet, hänvisar källaren i ett privathus till det kallaste och mest fuktiga stället, vilket inte bara omfattar vattentätning utan även isolering. Under vinterperioden kommer värmeisolering att minska värmeförlusten och i en varm årstid kondensat.
Så, överväg hur man värmer källaren av ett privat hus. Det är möjligt att värma väggarna efter 6 dagar, när vattentätningen mästar. Limning av extruderade polystyrenplattor görs direkt på vattentätningen. Bitumen (harts) är lämplig för bindning. Plattorna ska utskjuta ca 40 cm ovanför marken. Innan du fyller trenchen, är det nödvändigt att täcka isoleringen med asbestcementplåtar. Du måste också utföra horisontell isolering på ett djup av 30 cm på den plats där det kommer att finnas en blindarea.

Golvet är isolerat med samma metod. Styrofoam, som har en tjocklek av 10 cm, placeras på vattentätningen. Sätt sedan ett annat lager av värmeisolator. För att återspegla värmen inuti källaren kan du använda penofol.

Taket behöver också skydd. För dess isolering lämpligt skum, mineralull, polystyrenskum.

Källare ventilation

Välkonstruerad ventilation av källaren i ett privat hus gör det möjligt att inte bara skydda rummet från att svampar och mögel uppträder på väggytan utan också avsevärt förlänga driftstiden. Dessutom gör luftcirkulationen det möjligt att behålla väl maten och sakerna där.

Typer av ventilation

Källare i ett privat hus kan ha två typer av ventilation, som alla har sina fördelar och nackdelar:

• naturlig ventilation
• tvingas

Naturlig ventilation

Ett sådant system har använts i årtionden och förlorar nu inte dess popularitet. Dess design är ganska enkel och kräver inte betydande kontantkostnader.

Systemets funktion bygger på den befintliga temperaturskillnaden inom och utanför källaren, på grund av vilken luft som flyter.

Detta ventilationssystem består av två rör – tillförsel och avgaser. Avgasröret startar från taket och går till taket. Det ger luftutlopp från rummet. Tilluftsröret placeras på motsatt vägg och installeras närmare golvet. Dess funktion är att leverera färskt syre. Således upprätthåller den naturliga ventilationen av källaren i ett privat hus normal luftfuktighet i rummet.

En viktig roll har rörets diameter. Det bästa alternativet är dess totala diameter på minst 10 cm.

Tvingad ventilation

Detta system används oftast för stora källare. Köpet och installationen av tvångsventilation är en ganska stor kostnad, därför kan inte alla ha råd med den här lyxen. Fördelen med denna metod är att den ger möjlighet att mest approximera källarens mikroklimat till de naturliga förhållandena. Huvudprincipen i sitt arbete är att tvinga skapandet av en ström av frisk luft med hjälp av speciella fans.

Uppvärmning av källaren av ett privat hus

För att källaren ska vara torr och varm måste du ta hand om värmesystemet. Valet av utrustning beror på hur mycket värmeenergi som behövs för uppvärmning.

Källare i källaren av ett privat hus

Lagring av jordbruksprodukter

Som regel kräver det inte ytterligare källareuppvärmning. Oftast är grannskapet med uppvärmda bostäder på toppen tillräckligt. Den låga temperaturen är inte hemsk, men det är nödvändigt att förhindra minus, eftersom produkterna bara fryser. I det här fallet bör organiseras uppvärmning. Det bästa alternativet är att ansluta en värmare eller värmare.

Bad, pool eller bastu

Rum med hög luftfuktighet annan än värmare måste ha installerat torktumlare. För uppvärmning används oftast infraröda värmare, som är inbyggda i tak, golv och väggar. För att få ytterligare värme lägger de ett varmt golv. Bäst anpassade tejp, vilket är mer opretentiöst och hållbart. Den konstanta användningen av en varm elektrisk golv är dock ett dyrt nöje. Detta är det bästa alternativet för tillfällig uppvärmning.

Isolerade rum

Om källaren i ett privathus (bilder ges i artikeln) är utrustad som ett extra bostadsyta, kan du använda en panna eller spis för att värma den. Källan placeras oftast på hela huset, och i tunnelbanan läggs en extra rör med värmebärare helt enkelt. Använd följande beräkning av källaren värme:

• för uppvärmning av 50-180 kvadratmeter. m installerad panna med en effekt på 25 kW;
• för uppvärmning av 200-300 kvadratmeter. m ställa enheten med en effekt på 25-30 kW.

Om källare i ett privat hus har en yta på upp till 200 kvadratmeter. m, du kan installera en långbrännande ugn, och för ytterligare uppvärmning för att göra ett varmt golv. I sådana källare finns ett biljardrum, en matsal, ett gym, en hemmabio mm

Så, trots att källaren kräver extra kostnader under byggandet, är ett privat hus med en källare väldigt praktiskt och bekvämt.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Källare i källaren av ett privat hus

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Källare i källaren av ett privat hus

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Byggande av en källare i ett privat hus

I vårt land har förortsboenden personliga tomter. som vanligtvis används för trädgårdar och fruktträdgårdar. En rymlig och torr källare i huset är nödvändig för att bevara skörden. Ett kontor utrymme för en sådan tidpunkt kan utrustas i källaren under en bostadsbyggnad. garage eller ladugård. Det är också möjligt att bygga en separat struktur. Det slutliga beslutet om placeringen av källaren bör göras baserat på resultaten från en studie av huset och markritningen.

Preliminärt arbete före byggandet

Studieplatsen görs i samband med tekniska och geotekniska undersökningar. för vilka experter från designorganisationer är inblandade. För att spara pengar kan du själv göra det och göra forskning på marken och de hydrogeologiska förhållandena i området på egen hand. Ett bra resultat ger en granskning av grannar och inspektion av sina källare eller källare.

I studien av villkoren för webbplatsen bör du vara uppmärksam på sådana stunder:

 • jordkomposition, djup av jordskikt, tendensen att ackumulera fukt och hävning;
 • grundvattennivån och höjden av deras höjning under perioden av smältande snö eller intensiv nederbörd;
 • genomsnittligt djup av jordfrysning.

Dessa data kommer att vara nödvändiga i processen att välja den mest optimala typen av källare för dessa förhållanden och metoden för dess konstruktion. Experter använder data som håller på att utföra design, design och uppskattat arbete. Det bästa alternativet för husägaren är förstås källaren under huset med ingången från inredningen. En sådan struktur är bättre att lägga vid byggnadssteget. Eventuellt alternativ och byggandet av en begravd struktur i rekonstruktionen, men det är ganska besvärligt och tidskrävande.

Grunderna i källardesign

Ett lanthus med en källare utrustad för lagring av lager byggs med hänsyn till kraven i SNiP 31-02-2001 och SNiP 2.08.01-89 samt PCH 70-88. De normativa dokumenten definierar de geometriska dimensionerna för bostads- och kontorslokaler. Vid utrustningen av källare är särskild uppmärksamhet åt problemet med vattentätning av väggarna och golven i de begravda lagerhusen, liksom den nödvändiga luftväxeln.

Den huvudsakliga uppgiften som löses under konstruktionen av detta rum är att säkerställa temperaturens relativa konstantitet vid en nivå av 8-12 ° C med låg luftfuktighet.

Under designarbetet är det nödvändigt att tillhandahålla ett ventilationssystem. I det överväldigande flertalet fall är en vertikal kanal med ett externt avgasrör tillräckligt. Denna metod för luftväxling kräver inte sofistikerad utrustning och driftskostnader.

Diagram över källarventilationsanordningen

Källaren i ett privat hus är utformat med hänsyn till byggnadens totala storlek. Vid beräkningar ska följande punkter beaktas:

 1. Förvaringen rekommenderas att ligga nära byggnadens geometriska centrum med lika avstånd från fundamentets yttre kontur.
 2. Djupet på källaren väljs med hänsyn till grundvattnets nivå och graden av säsongsvariationer.
 3. Vid projektverksamhet beaktas nödvändigtvis en sådan faktor som jordens sammansättning.

Den centrala placeringen av källaren minimerar effekten av temperaturfluktuationer på grund av kylningen av jordmassorna och deras frysning vid början av kallt väder. Tja, om entrén till kontorsytan kommer direkt från huset, kommer det att avsevärt minska värmeförlusten. För bekvämligheten av boende rekommenderas installation av en fast trappa med en stigning på marschen högst 45 ° och en stegbredd på minst 200-250 mm.

Ritning och konstruktion av den enklaste källaren under huset

Källare klassificeras i första hand beroende på graden av penetration, vilket i sin tur beror på graden av grundvattenfluktuationer:

 1. Underjordiska strukturer byggs när vattenlagren är lägre än 3-3,5 m eller under hus på en kulle.
 2. Den halv-nedsänkta källaren är uppbyggd med ett jordvattendjup på högst 0,8-1,2 m från ytan.
 3. Markanläggningar är konstruerade i områden där det inte finns någon möjlighet att använda underjordiska eller halvt underjordiska anläggningar på grund av stor sannolikhet för översvämning.

Valet av en viss typ av källare bör baseras på objektiva data och på resultaten av många års observation.

Källare kan tillverkas av olika konstruktioner

Hur man gör en källare i huset med egna händer

Förbereder byggandet av det underjordiska förvaret under bostadshuset

I steget att lägga grunden är det nödvändigt att markera ut gropen och gräva ut den. Jordarbeten utförs i enlighet med regler och säkerhetsåtgärder. Gruvets totala djup ska vara ca 2,7-3 m och diametern – inte mindre än 2,5 m. Den runda formen för den begravda strukturen är optimal och ger maximal styrka. Å andra sidan kräver avrundningen väggen en tillräckligt hög kvalifikation från muren.

Ett annat alternativ – byggandet av monolitiska väggar av betong, förstärkt med stål eller kompositstav. Denna teknik kan ge maximalt motstånd av underjordiska strukturer till externa mekaniska belastningar. För att göra källaren korrekt i huset bör du utvärdera dina ekonomiska möjligheter och praktiska färdigheter i utförandet av byggverksamheten.

Valet av en specifik teknik för konstruktion av en underjordisk struktur gör det möjligt att bedöma den erforderliga mängden byggnadsmaterial. För konstruktion av bärande väggar behöver vi en röd tegelsten. Mängden material beräknas på grundval av väggens minsta tjocklek, som de säger i marmors professionella miljö, – en och en halv tegelstenar. När du väljer en tegel bör du ägna särskild uppmärksamhet åt dess kvalitet.

På den här videon kan du se hur man bygger källarens väggar med egna händer från tegelstenen.

För underjordiska strukturer är det oacceptabelt att använda en tegelsten med heterogen komposition, som har djupa sprickor eller inneslutningar. Byggmaterial måste lagras under lämpliga förhållanden. Långvarig närvaro av tegelstenar vid hög luftfuktighet kan leda till försämring av dess egenskaper och egenskaper. Vid köp av material bör krävas av säljaren intyg om överensstämmelse.

Väggarna i djupförvaret bör byggas på en solid grund. Vanligtvis utförs basens roll av armerad betongzon i botten av strukturen. Det är ganska möjligt att bygga en källare i huset med egna händer, speciellt om man strikt följer konstruktionstekniken.

Vattentätning golv och väggar

Djupkonstruktioner kräver högkvalitativt skydd mot fuktintrång genom byggnadsstrukturer. De mest troliga sätten att komma in i källaren eller källaren är:

 • förekomsten av genom sprickor;
 • Tekniska övergrepp under tegelverket;
 • fuktpenetration genom kapillärerna i en uppsättning byggnadsmaterial;
 • kondens på väggar eller andra ytor på grund av temperaturförändringar eller otillräcklig luftbyte.

Vanligtvis är vattentätning av väggar, golv och tak tillverkat med takmaterial. Det här rullade materialet rekommenderas att läggas i två lager. Överlappningen mellan arken ska vara minst 10-12 cm, och varje efterföljande rad ska vara vinkelrätt mot den föregående. Under vattentätningen är det nödvändigt att hälla en grus-sand kudde med en tjocklek av inte mindre än 100-150 mm.

Diagram över vattentätningskällaren

Bygga en källare korrekt under huset med högkvalitativ vattentätning av väggar är möjligt att lägga grunden.

I detta fall kommer arbetet inte att störa andra strukturer och delar av byggnaden. Vid uppbyggnad av väggar appliceras bitumenmastik på sin yttre yta, som i sin tur är takmaterialet limt. Vid utförandet av denna operation är arken anordnade vertikalt med en överlappning på 8-10 cm.

Fyll golv i källaren med obligatorisk förstärkning av ett tvåskiktigt stål grovt nät. Skiktet hälls av en cement-sandförening med tillsats av en liten fraktion av murbruk som fyllmedel. Blandningen framställs på plats för hand eller med användning av en betongblandare. Det är möjligt att beställa betong på ett specialiserat företag med leverans till arbetsplatsen med bil med lämplig utrustning.

Diagram över rätt källar golv

Överlappningsenhet

Eftersom väggkonstruktionerna och golvet är klara, kan du börja bygga taket ovanför källaren. Med tanke på att konstruktionen av den försänkta typen är det bästa materialet för golvet en armerad betongplatta. Beräkningen av det önskade antalet utförs med hänsyn till strukturens längd och bredd. Vid golvplattformen användes tung byggnadsutrustning – kran på chassit.

Källare planlösning

Ett annat sätt att göra utan att lyfta mekanismer. Byggandet av en källare i ett hus med denna teknik innebär att man slänger en platta direkt på platsen. Träformning för detta ändamål är gjord av ett bräda med en minsta tjocklek på 40-50 mm. Den stärks av horisontella balkar och vertikala pelare som ligger vid golvet.

Konstruktion av trappor och ingångsutrustning

Ett besök på källaren som ligger under huset kan ordnas på två sätt: genom luckan i källarens tak eller längs en normal trappa. Beräkningen av den direkta marschen med en steglängd på 20 cm och en höjd av 250-300 mm visar att dess horisontella längd när den lutas vid 45 ° kommer att vara lika med höjden. I en av väggarna är utrustad med en dörröppning framför vilken en rektangulär plattform är anordnad.

Enkel trätrappa

En trappa upprättas längs den yttre ytan av denna vägg, vilar på den ena sidan på den och å andra sidan på en ytterligare brygga. Trappstegen kan gjutas av betong och förstärkas med stålnät eller tillverkas av en metallprofil. Användningen av trä är oönskade på grund av den höga sannolikheten för skador av svampar eller andra skadedjur.

Ritning av en komplex betongtrappa som leder till källaren

En lutka med dörrbladets öppning utåt på grund av källarens relativt små storlek installeras i väggöppningen. Dörrar ska ha tätningar för att eliminera värmeförlust och temperaturfluktuationer. Processen att tillverka trappan och dess installation är ganska komplicerad.

Ventilation i källaren eller källaren

För att organisera högkvalitativ luftutbyte är det nödvändigt att installera två vertikala rör. En av dem fungerar som en avgas, och den andra är nödvändig för flödet av frisk luft. Luft dras från under taket, och flödet ligger närmare golvet. För att skapa maximal tryckluft bör installeras ovanför takets tak. Naturlig ventilation av källaren görs med minimala kostnader och investeringar.

Luftkanaler i övre delen är täckta med metallformar för att förhindra att nederbörden kommer in. Som kanaler kan du använda stål- eller asbestcementrör med en inre diameter på över 150 mm. Deflektorerna är gjorda av galvaniserat stålplåt med en tjocklek av 0,55 mm och är fastsatta i rörets ände med kläm- och stödstöd.

Inuti källaren är det nödvändigt att gipsa och behandla med en speciell antibakteriell primer. I stället kan det användas vanligt hydratiserat kalk, vilket ger det nödvändiga skyddet mot bildandet av kolonier av patogena svampar på väggarna. Experter rekommenderar inte mantelväggar med klädplatta eller träbaserade kompositmaterial. I gapet mellan väggen och klädpanelerna stagnerar luften med bildandet av kondensat.

Inredning av källaren

Källarrangemang består av att installera hyllor för glasburkar med olika kapacitet. Hyllor är företrädesvis gjorda av metall. Trä med otillräcklig ventilation kan påverkas av kolonier av patogena mikroorganismer. För lagring av grönsaker: potatis, morötter och kål – trälådor är installerade på stöd för fri passage av luft.

Den stora uppgiften för djupförvaret är att rädda grödan från infielden. I service rummet måste du skapa vissa temperatur- och fuktighetsförhållanden. I källarna bibehålls balansen av jordens värme, som i själva verket är en stor värmeuppvärmning. Den energi som ackumuleras under en varm tid är tillräcklig för att släta ut temperaturförändringar över hela vintern.

Att utrusta en pålitlig tunnelbana i huset är möjligt på egen hand, utan att engagera sig av specialister. Det bästa alternativet – att förse byggandet av ett hus omedelbart med källaren. Ingången till förvaret kan organiseras både från lokalerna och utanför från gatan. I det här fallet måste du installera dubbelisolerade dörrar med tätningar som förhindrar att luften tränger in i rummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *