Grunden

Källare vattentätning gör det själv

För behandling av källarens väggar används inte takmaterialet. För det första ligger det bakom ytan som ett resultat av vattentryckets utsida. Och för det andra, med tillämpningen i framtiden blir det problematiskt att utföra en fin finish. Vattentätning av källarvåningen från insidan med takmaterial kan dock vara en bra lösning.

För att sådant skydd mot fukt ska visa sig vara av hög kvalitet, utförs första utgrävning till ett djup av ca 20 cm. Därefter läggs sopor och sand i den resulterande gropen med noggrann täppning av varje lager. Takmaterialet läggs på toppen med överlapp på väggarna till en höjd av 20 cm. Vidare är materialet belagt med bitumenmastik. Sedan läggs ett annat lager av takmaterial. På sista etappen fylls källarvåningen med en cementplåt med en tjocklek av minst 5 cm.

Som du kan se, använder du moderna material till vattentäta är källaren inte för svår. Det viktigaste är att följa de föreskrivna teknikerna när de arbetar. I detta fall kommer skyddet av källaren från fukt att vara pålitlig och hållbar.

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk störning, besegrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt snabbt in i modevärlden, chockerande, inspirerande och förstör dumma stereotyper.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Källare vattentätning gör det själv

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Källare vattentätning gör det själv

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

11 saker som dödar din sexuella lust i hemlighet Om du började märka att du inte längre vill ha sex bör du definitivt hitta orsaken till detta.

Visningar: 2,392

Under byggandet av källaren rekommenderas att utföra sin vattentätning. Detta eliminerar inträngandet av fukt och grundvatten i rummet, vilket komplicerar användningen av rummet för sitt avsedda syfte och bevarar väggarnas, takets och golvets integritet. Dessutom kan felaktig ordning av källaren orsaka bildning av svampar, mögel och patogena bakterier, vilket kommer att komplicera lagring av saker och produkter.

Metoden för genomförandet av källarens vattentätverk med egna händer är identisk med det som görs när man skyddar källaren. I den här artikeln kommer vi att förklara i detalj hur man gör det korrekt, sekvensen av åtgärder och nödvändiga material.

Varför finns det fukt i källaren?

Innan du börjar måste du ta reda på var fukten kan eller visas, orsaken till dess förekomst. Ofta tränger vatten genom ventilationsröret under regn eller genom ytterdörren. Samtidigt finns det hög sannolikhet för fuktuppsamling under täppt ventilation och felaktig organisation, vilket leder till kondens och form.

En annan anledning till fuktbildning i källaren kan vara läckage från grundvattnet genom väggarna och golvet i rummet. Detta sker vanligen nära grundvattenkällans passage under kraftigt regn, översvämning eller storskalig snösmältning under den kalla årstiden.

Källare vattentätning gör det själv

Vad ska man göra för att kontrollera grundvatten?

När det finns fukt och golvets fuktighet kommer det sannolikt att klara av ”ångan” med radikala åtgärder, för vilka det blinda området demonteras längs hela omkretsen längs den yttre delen av byggnaden. För detta ändamål måste de gräva upp en relativt djup gräv, upp till 100 cm djup, för att lägga vattentäta material utifrån och torka väggarna.

Det enklaste och rättaste beslutet kommer att vara behandlingen med bitumenmastik eller cementkomposition baserad på brutet glas. Var noga med att kräva behandling från insidan, vilket eliminerar förekomst av svamp och andra organismer. Kompetent vattentätning av källaren görs genom demontering av det gamla materialet och applicering av en ny gips. Användning av antiseptika kommer att minimera bakteriernas återkomst.

Fuktighet inuti källaren, problemet med golvet

Vanligtvis går grundvattnet in i källaren genom golvet. Helst är isoleringen monterad både utomhus och inuti under konstruktionen. När det gäller den färdiga konstruktionen kommer du förmodligen att behöva lägga på vattentätning på golvet, med förberedande förberedelse, torkning och avlägsnande av vatten. Ett utmärkt val skulle vara ruberoid, vilket är bättre att lägga med egna händer i flera lager. Panelernas sömmar och leder behandlas med bitumenmastik. Efter att du har placerat golvets vattentätning från insidan, kan du fortsätta att re-cementera screed.

Vatten kan fortfarande visas när ventilationen inte fungerar eller om den inte är ordentligt organiserad. Medan det inte fungerar, är det inte meningsfullt att göra något för att eliminera fukt, källare och fukt, eftersom det i detta fall bildas från insidan av rymden och strömmar inte från utsidan.

En viss uppsättning åtgärder kommer att göra det möjligt att lösa problem med källaren, som du kan göra med egna händer. I vissa fall kan det vara tillräckligt att installera ytterligare två rör i hörnen av rummet, och de ska vara placerade på olika nivåer i förhållande till takets horisontella. Detta tillvägagångssätt möjliggör korrekt ventilation av källaren, vilket minskar sannolikheten för mögel och fuktuppsamling.

Om penetrerande vattentätningskällare

Detta är det vanligaste sättet att skydda utsidan och insidan. Extern behandling utförs på den beredda ytan, för vilken det kommer att vara nödvändigt att frigöra väggarna från jorden och ägna mycket ansträngning. I de flesta fall görs genomträngande vattentätning från insidan.

Idealisk vidhäftning av materialet kan endast vara med ren, porös och öppen betong. Det rekommenderas att utföra preliminär förberedelse och bearbetning med en högborstat metallborste. Betongbeläggning eller plattan måste fuktas ytterligare. Vid slutet av appliceringen av varje skikt bör förfarandet för vätning med vatten upprepas.

Fördelar med penetrerande vattentätning:

 • 1 – Vatten leder till härdning av betong och ger mer motstånd mot extremiteter i temperaturen.
 • 2 – Isoleringen tränger lätt och djupt in i porerna och materialets struktur, vilket gör konstruktionen mer pålitlig och hållbar.
 • 3 – Vattentätning många gånger starkare och har en lång livslängd;
 • 4 – Alla kaviteter och porer i källarelementen kommer att vara tillförlitliga skydd mot fukt och grundvatten.
 • 5 – materialet är inte rädd för yttre mekaniska effekter och skador;
 • 6 – Lätt att applicera på ytan med sprutpistol eller pensel.

Membran vattentätning

Den utförs med hjälp av valsade material på polymerbasis, inklusive med användning av takmaterial eller flytande gummi. Den består huvudsakligen av en bitumenpolymerblandning och har en viskös struktur. Experter rekommenderar att den appliceras med en konstruktionsvals, vilket ger ett vattentätt och slitstarkt membran.

Utvändigt ser vattentätningen monolitisk, monotont ut, som om det var inuti källaren försedd med ett tjockt lager av gummi. Detta alternativ förtjänar särskild uppmärksamhet och anses vara ett utmärkt skydd för rummet.

Vattentätning från insidan

Du kan själv göra vattentätningsarbetet genom att följa dessa riktlinjer:

 • – Ett nödvändigt villkor är perfekt rengöring och ytbehandling av den beredda ytan.
 • – färgprimer applicerad på alla arbetsytor;
 • – Vätskegummi, innan det läggs, upphettas och blandas tills en homogen komposition erhålls;
 • – med en pensel och en spatel är väggarna, taket och golvet belagda med mastic;
 • – plattor och tegelstenar vattentäta pressade mot ytan, i synnerhet vid hörnen;
 • – I slutet av arbetet är källaren öppen tills den är helt torr.

slutsats

Att följa dessa enkla regler, kommer någon ägare att kunna organisera med egna händer den perfekta platsen för att lagra konserver, grönsaker och frukt när som helst på året.

Källare vattentätning – hur man gör det korrekt

Dålig isolering av byggnaden från vattnet skapar en fuktig och fuktig miljö, vilket gör att betongen och grunden förstörs. Att tänka på hur man gör en vattentätningskällare är bäst vid det inledande skedet av konstruktionen. Problem som uppstår under driften av byggnaden kan lösas genom att isolera basen internt.

Konsekvenser av felaktig vattentätning

Grundvatten som kommer nära jorden under översvämningar, kraftiga regn eller snöblandning orsakar skador på lågmarkstrukturer. Flödande upplever konceptet ett antal risker:

 • källaren är fylld med rå luft, vilket minskar kvaliteten på konserveringen av grönsaker och bevarande, det finns korrosion av metalldelar.
 • mögel och svamp bildas, träelementen ruttnar, giftiga ämnen frigörs;
 • Styrkan av strukturen är bruten, och ett stort antal sprickor och lokala foci av förstörelse leder till förstörelsen av byggnaden.

Utseende av vatten i källaren påverkar väggarnas och golvets ytor på två sätt. Trycket uppträder när markfuktigheten stiger över golvet, och inget tryck uppstår när vattnet ligger i botten av beläggningen. För att behålla styrkan hos ett privat hus med en källare måste du genomföra vattentätning.

Vi planerar att eliminera läckor.

För att bli av med vattnet i källaren bör de inre och yttre delarna av byggnaden skyddas. Du måste börja arbeta med planering:

 • Processen för bearbetning av leder av väggar och golv, väggar och tak
 • påläggning av arbetssömmar på betong eller formning;
 • isolering av kommunikationssystem;
 • eliminera sprickor och fel som härrör från krympning.

Kontrollera rummets tillstånd, du måste bestämma materialet för dess isolering.

Reglerande krav för vattentätning

Processen att isolera underjordiska lokaler, inklusive källare, regleras av normerna för SNiP 2.03.11-85:

 • grundlig priming av området och limning av vattentätning 2 cm tjock vid hörnen;
 • obligatorisk ytbehandling – sprickor är förseglade, betongflöden skärs, rost elimineras, föroreningar rengörs;
 • kontrollera fuktinnehållet i betongytorna före behandlingen – det ska vara lika med 4%.

I dokumentet anges också: de viktigaste typerna av material, hur tekniken för åtgärder är korrekt belägna.

De viktigaste alternativen för att skydda källaren från fukt

Kontrollera intensiteten av fuktpenetration inuti, om det finns vatten i rummet. Beroende på fuktnivån kommer följande vattentäta beläggningsalternativ att vara relevanta:

 • Antitrycket visas när grundvattnet närmar sig fundamentet vid 10 m, och själva basen är inte isolerad från utsidan till dräneringen. Tekniken är baserad på att pressa gummi eller spolat material mot väggen, men är effektivt vid det inledande skedet av byggnadskonstruktion;
 • det är möjligt att bli av med förstörelse av rågrunden genom en anti-kapillär metod. Det är nödvändigt att lägga vattentäta tyger inuti källaren;
 • icke-tryckstyp isolering, gjord som skydd mot tillfällig översvämning, tillåter inte vatten att stå inomhus. Som materialet användes bitumen.

Genomförandet av varje metod för isolering av källaren och källaren kräver rätt materialval.

Typer av vattentätande föreningar

Hur bli av med vatten som förstör källaren? Börja med en undersökning av jorden, stiftelsens egenskaper. Innan du köper vattentäta föreningar, bestäm det ungefärliga djupet på grundvattenets läge, ökningen av marken under frosten, typen av jord i din bostadsort, syftet med strukturen. Moderna tillverkare erbjuder flera typer av föreningar för att förhindra fukt i källaren. Tänk på de mest populära.

Användning av bituminöst harts

Genomförandet av vattentätningskällarens bitumen – ett budgetalternativ för att eliminera den våta miljön. Materialet är en liten stapel som appliceras på ytan i flytande form:

 • bituminöst harts och motorolja i proportionerna 3: 1 placeras i en stor behållare.
 • tanken upphettas och blandningen görs till ett flytande tillstånd.
 • en massa appliceras på en förplanerad yta med en sprickad eller förseglad spricka.
 • arbeta från botten av ytan på ett avstånd av högst 20 cm från marken.
 • Den optimala tjockleken för källaren är 5 cm, dvs. måste ansöka 3 lager.

Kompositionen måste bibehållas i uppvärmningsläge för enkel applicering. Det bituminösa locket blockerar uppkomsten av fukt och skyddar basen från förstörelse i 5 år.

Rulla materialtyper

Rullmaterial används med flytande formuleringar eller separat. Ägare av privata hus och dacha tomter kan köpa takfilt, technonicol, technoelast, stekloizol, rubitex och hydroglasglas. Billigt men kvalitativt alternativ för självständig användning är takmaterial. För att skydda källaren ordentligt från förstörelse, arbeta så här:

 • fixa materialet på en plan yta och applicera bitumen mastic på den, värm duken med en fackla och placera den överlappar på planet.
 • Det andra alternativet är att montera med flytande mastik. Belägg grunden med uppvärmd komposition och lägg rulla materialet ovanpå. Smörj takmaterialet med bitumen och placera ett annat lager ovanpå.

Kombinationen av mastic och basmaterial bidrar till bra penetration i betongfundamentet och tillförlitligheten av vattentätning.

Fördelar med flytande gummi

Om vattnet ackumuleras regelbundet i källaren, använd flytande gummi. Kompositionerna klistrar perfekt mot ytorna, skyddas mot eld och bildar en kontinuerlig beläggning. Experter rekommenderar att man arbetar med enkelkomponentgummi, välja mellan två typer av föreningar:

 • blandar för att dra i ett lager. Torka 2 timmar efter applicering men kan snabbt härda i en öppen behållare;
 • föreningar som appliceras i ett lager. Ta tag i 24 timmar.

Före händelsens start rensas betongbasen av damm och primerad. Vätskegummi rekommenderas att appliceras med pensel eller spatel.

Vi anordnar vertikal vattentätning

Källaren i huset kan skyddas mot vatten som uppträder efter regn, smältande snö, med vertikal teknik att applicera en isolerande beläggning. Innan du börjar arbeta är det lämpligt att förbereda ytan och omgivningen. För att göra detta, rengör väggarna, golvet och taket, samt skapa dränering. Vattentätningen av källaren sker i flera varianter.

Injektionsmetodens möjligheter

Vad ska man göra när vatten kommer in i källaren under huset eller garaget? Använd en progressiv men dyr injektionsteknik. Arbetet utförs genom att skapa en gardin av filterelement och arrangera ett speciellt membran för att skydda mot fukt. Injektionsvätsketeknik har flera fördelar:

 • Efterbehandling av material och beklädnad från byggnadens botten avlägsnas inte.
 • Det underjordiska utrymmet förblir skyddat i flera år på grund av kvaliteten på akrylgeler och polymerhartser.

Bland teknikkens brister är en strikt sekvens av tekniska arbeten, vilket är svårt för oerfarna mästare att uppnå.

Obmazochny typ av isolering

Från insidan kan källaren skyddas från grundvatten, såväl som externa manipuleringar kan utföras med användning av cementpolymerkompositioner. Vattentätande material med en flexibel och styv struktur ånggenomsläpplig, väl vidhäftar ytan. Sammansättningen, lönsamheten och det enkla självständiga arbetet gör plastering en prioritet för hembyggande.
Stiftvattentätningen utförs med glasfiber, penslar, rullar, spatler och flytande mastik. För att säkerställa kvalitetsdekningen, fortsätt i steg:

 1. Rengör ytan på väggarna från förorening, runda av hörnen, täcka utsprången och spåren. Smid ner porösa områden med cementblandning;
 2. Använd i en minimalt våt yta som kan kontrolleras med en film av polyeten. Placera arket på det skuggade området och inspektera ångor efter 24 timmar.
 3. Applicera ett tjockt lager av primerprimer. Täcka lederna och sömmarna med ett andra lager.
 4. Efter att primern torkar, applicera en flytande bitumenmastik med en rulle eller borste. Observera parallellitet och rörelsesriktning, försök att jämnt fördela materialet på väggen.
 5. Cementblandning med polymeradditiv appliceras på den fuktiga väggytan med en pensel, spatel eller rulle.

Vänta på att kompositionen torkar, gnugga ytan.

Överlagringsmetod för vertikal vattentätning

Det är lämpligt att behandla det underjordiska rummet från insidan med egna händer med hjälp av valsade material när grunden ligger på en djup nivå. Att lägga in insidan av byggnaden kommer att spara grunden permanent från skada, om du agerar enligt byggalgoritmen:

 1. Köp bitumen-polymerrullväv eller takfilt. Det är bättre att vägra glasfiber eller glasfiber – i frätande miljöer kommer grunden att flöda igen.
 2. Förbered ytan, primär den med primer.
 3. Använd en speciell brännare för att smälta det nedre lagret av mastik.
 4. Sticka rullarna från topp till botten, observera överlappningen på 10 cm. Det mest praktiska sättet att arbeta med material är 150-200 cm långt.
 5. Var uppmärksam på hörn och övergångar. Förstärka dem med en längd av 30 cm.
 6. Antalet lager av limmade isolering beror på sängklädseln på stiftelsen.Grunna strukturer ger en tjockleken membrantjocklek på 2 mm. Med ett genomsnittligt djup ökar skiktets tjocklek med 4-8 mm.

Det rekommenderas att ta bort vattentätningen för källaren 30-50 cm över marken, fixa den med en metallskena.

Funktioner horisontell isolering

Vattentätning källaren från insidan på ett horisontellt sätt utförs vid det inledande skedet av konstruktionen. Det är omöjligt att utrusta det i det färdiga huset. Till bottenvåningen fanns inget vatten, det är tillrådligt att hålla sig till tekniken för att utföra uppgifter:

 1. Den första skyddsnivån – läggande och täppa kuddar baserade på sand och grus. Den placeras under basens botten i form av block eller under en fast monolit.
 2. Under betongskiktet i källaren placeras takmaterial eller PVC-membran, vilket bidrar till att skydda grunden från insidan från markvattnet eller kapilläruppgången av vätskan.
 3. Valsade material läggs på ytan behandlad med primer. Skivorna måste ha en överlappning på 10-15 cm. Vid kombination av skikt överlappning ska den ökas till 25-30 cm.
 4. Vattentätningsbeläggningen ångas med en gasbrännare – detta förbättrar arkens vidhäftning.

Den utskjutande markdelen behandlas enligt en liknande princip.

Behöver jag dränering?

Särskild kommunikation, utrustad på gården – en tillförlitlig metod för att skydda din källare från vatten. Avloppssystemet ökar effekten av isolerande material. Avlopp sätter sig på två sätt – externt och internt.

Extern dräneringsteknik

Systemet innebär omdirigering av vatten strömmar från källaren och sätter sig på byggnadsstadiet. För en befintlig byggnad görs dränering enligt följande:

 1. En gräv gravas ut med en bredd och djup på 40 cm;
 2. Brunnar bildas till nivån på sandskiktet på ett avstånd av 2 m.
 3. Ett metallgaller läggs över de utgrävda hålen.
 4. Plastledningen är monterad. Minsta diameter av rör som är insvept i geofabric är 40 cm.
 5. På botten av gropen läggs geotextiler och på den – grus med medelfraktioner.
 6. Röret är monterat och skjuter upp den övre delen av bottenväggens nedre del.

Extern dränering fylls upp med avlägsnad mark och försiktigt ramar varje lager.

Skapa ett internt dräneringssystem

Vatten som står i källaren kan avlägsnas med hjälp av inre avlopp. Systemet installeras efter att golvet har lagts:

 1. De gräver en gräv runt källaren, fördjupa den med 50 cm;
 2. På botten av gropen häll krossad sten med ett lager av 20 cm och täppt.
 3. Lägg rörledningen. insvept med geomaterial och täckt med material med fraktioner av högst 20 mm.

Skytten är täckt med sand. Det är lämpligt att utrusta avloppsbrunnen vid källarens låga punkt. Vatten kommer att flöda där. Vid behov, i tankar, ställ in alluvialsystemet för att pumpa vatten.

Vad behöver du veta om självvattentätning?

Oberoende arrangemang av vattentätbeläggning ger överensstämmelse med grundreglerna:

 • Material appliceras endast på den torkade ytan;
 • Stygn, avklädda gips eller våta väggar är målade med en flytande primer-bitumenbaserad emulsion. Följande skikt kommer att utföras i tjocka formuleringar;
 • När du köper isoleringsprodukter, överväga deras effekt på förstärkningselement, leder och sömmar.
 • För tegelytor är det värt att använda cementmortel, förstärkt med polymera medel eller flytande glas;
 • Golvytorna är vattentäta med bulkpolymerer;
 • För fullständig torkning av väggarna, golv och tak innan arbetet är tillräckligt 5 dagar.

Håll dig till arbetstekniken och kraven på isolering av källaren – så att du på ett tillförlitligt sätt skyddar strukturen från vattnet i källaren och förstörelsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *