Hur man lägger

Konstruktion av betongblock gör det själv

I vårt fall är höjden på fönsterbrädan nästan överallt – 4 rader av betong. Förstärkta fönsteröppningar behöver en rad under fönsterbrädan. När omkretsen av den tredje raden är klar är det dags att markera och förstärka fönstret. För att göra detta använde de ett verktyg som kallades stratorez.

Shtrabenie vägg av luftbetong.

Sysade två parallella linjer som sträcker sig utanför fönstets framtid med 30 cm på varje sida.

Förberedelse för förstärkning.

Fastgjord förstärkning, fast cement-sandmortel. Således har vi förstärkt väggen, som kommer att ha en öppning för fönstret.

Armored fönsteröppning.

Ytterligare block läggs som vanligt på lim. Glöm inte att lämna fönsteröppningarna! Vi, fascinerad av processen, har glömt. När de kom till deras sinnen var blocket inte längre sönder. Jag var tvungen att skära ut.

Fönsteröppningar (5 och 6 rader med gasblock).

Dörr och fönsterlister

Vårt hus av luftbetong växer, vi närmar oss hopparna. Vi behöver dem för att förstärka väggen ovanför dörren eller fönsteröppningen så att ytterligare konstruktion inte kollapsar. De kan göras på flera sätt:

 • beställning klar. Det finns färdiga lintar till salu, och det finns förberedda formen, de så kallade U-formade blocken, som kan användas för dessa ändamål. De limmade önskad längd, satte den på plats, lade ner armeringen, fyllde den med cement. Men de måste beställas separat.
 • gör själva blockets formning. För att göra detta behöver du block med en bredd på 100 mm. De håller sig mycket bra med samma lim. Denna jumper måste vara uppbyggd så att cementet hälls inuti inte bryter det. Om det inte finns någon plats att beställa ”desyatochki” kan du klippa ett regelbundet block i tre delar.

 • att bygga en hoppare från de vanliga blocken. Limmade ihop kvarteren, ansträngda tre längsgående grävningar, lagt ner armeringen, fylld med cement-sandmortel. Lämna ensam tills lösningen är helt stängd (ungefär en dag). Det är nödvändigt att installera förstärkning ner. Men sådana hoppare passar bara på smala öppningar (högst 1 m), eftersom blockskiftet i förhållande till föregående rad måste vara minst 8 cm.

Jumper från block och beslag.

Först lägger vi på bygeln på plats, och sedan fyller vi luckorna med gasenheter av önskad storlek.

Lintels över windows.

Raden i vilken fönstervallarna lades är färdig. Nu är det möjligt att översvämma armopoyas, det kallas också seismiskt bälte. Detta är ett lager av armerad betong, som borde bibehålla integriteten hos vår betongkonstruktion.

Vi lägger kvarter på 100 mm runt omkretsen i två rader, som bildar en formning.

Formning för armopoyas

I det resulterande diket sätter vi ankaret, häll cementmassan. Huset kommer att vara med ett våningsplan och helst flyger taket inte bort. För detta ändamål är de tappar som kraftplattan ska fästas på (”grunden” för taket) inrymt i det pansarbältet. De kan tillverkas av vanliga rördelar och kan gängas. Detta kommer i hög grad att förenkla fästningen av kraftplattan i framtiden.

Boxen på första våningen i huset av gazoblokov med imiterade dubbar under strömplattan.

Jo det är allt. Bottenvåningen i huset är gjord av luftbetong. Du kan ta en paus.

Konstruktion av betongblock gör det själv

Vi bygger källaren av huset från skumbetong med egna händer

Tejpfundamentet under huset är fyllt, fryst och hållit ut nödvändigt för honom…

Konstruktion av betongblock gör det själv

Vi bygger konkreta steg på verandan med egna händer

Ingången till huset är en mycket viktig del. Han måste vara…

Konstruktion av betongblock gör det själv

Termodom gör det själv är väldigt enkelt

Många undrar hur man kan bygga ett termohus med egna händer. Det visar sig…

Konstruktion av betongblock gör det själv

Självtätning och isolering av källaren

Vi har redan byggt samhället med dig (”vi byggar samhället med oss ​​själva…

Konstruktion av betongblock gör det själv

Hur man sätter upp källaren av huset?

Basen är den nedre delen av byggnadens fasad och når nivån på…

Konstruktion av betongblock gör det själv

Erfarenhet i byggandet av interfloor överlappning vid byggandet av ett mansardhus från luftade betongblock

Välja valet av interfloor golv för huset av betongblock…

Gas silikat block hus: konstruktion funktioner

Mobila betongar har använts under lång tid, men med utvecklingen av teknik växer räckvidden. Om huset tidigare byggdes av luftbetong sällan, används idag materialet redan i 15-20% av de nya byggnaderna. De bygger både sommarhus för tillfälligt boende och huvudstäder. Allt förklaras av tillgången på materialet till ett pris, bra termisk prestanda, enkel och snabb installation.

Ett hus av luftbetong byggd med ett litet antal våningar: upp till 3

Grunden för skumhusets hus

Som det är känt är skumbetongblock lätta. Å ena sidan är det bra: det är enklare att arbeta och grunden för en sådan byggnad krävs med en lägre bärkraft och därmed billigare. Men å andra sidan, i händelse av en rörelse av grunden på väggen, på grund av låg vikt, kan de inte ”trycka” processer som en tyngre tegel eller kompensera dem som trä. Det innebär att kraven för grunden för betonghus är höga: även mindre fel leder till sprickor, som är ”dyra” för att ”läka”. Därför är det bättre att inte spara på projektet: det blir dyrare.

Vilken typ av grund att använda

Vilka baser gör för huset av en gasbetong. På markar som inte är benägna att svullna, gör de vanligtvis en monolitisk remsa grund. Djup – under markens frysning och inget annat. På grund av dess utformning kommer förstärkning av tejpen att kompensera för alla resulterande lastbelastningar.

Om djupet av markfrysning är 2 meter eller mer blir bandgrunden för dyr. I det här fallet, när marken med normal bärkraft läggs på denna nivå, är en stapelgrill grund av betongbetong under huset. I detta fall är grillen oumbärlig: den kompenserar för ojämna skift som ofta förekommer på stapelfundamentet: en stapel har ökat, den andra mindre. Utan grillning kommer detta att leda till sprickor, eftersom dess utrustning för väggarna i detta material är nödvändigt.

Vilken typ av grund som behövs för hus av betongbetong bestäms beroende på marken på platsen

Den dyraste, men också den mest resistenta mot skadorna – grunden i form av en monolitisk platta. Den placeras på jordar med låg bärkraft – torvmarker, finkornig, lös sand. Det kan vara att det är billigare jämfört med remsa grunden, med ett djup på mer än 2 meter. I det här fallet är plattan mer lämpligt om det är omöjligt att skapa en stapelstiftning på grund av geologiska egenskaper.

Prefabricerade fundament för denna typ av material rekommenderas inte. De flesta problem uppstår med hus av betong på grundval av FBS, byggstenar eller tegelstenar. På grund av det faktum att de själva har en tendens att bilda sprickor, i kombination med cellbetong blir detta ett allvarligt problem: alltför många sprickor uppstår. Eftersom prefab använder inte.

Och vi uppmärksammar henne en gång, att svara med en 100% garanti för vilken typ av grund för ett betonghus som behövs, kan bara vara en formgivare med resultaten av geologisk forskning på webbplatsen.

Behandlad betong bearbetas enkelt, vilket gör att du kan bygga hus med komplex konfiguration

Med eller utan bas

En annan egenskap hos luftbetong – hög hygroskopicitet. Med ökad luftfuktighet förlorar den dess isolerande egenskaper, och en lång vistelse i vatten kan leda till partiell förstöring av materialet. Eftersom huset av luftbetong i det obligatoriska sätter på basen, gör flera lager avstängning vattentätning. Och detta är förutom alla åtgärder för vattentätning grunden, som också bestäms av geologi och grundvattnets nivå.

Hus av luftbetong: läggningsblock

Allt börjar med förberedande aktiviteter:

 • Kontrollera den horisontella källaren. I närvaro av avvikelser är mer än 30 mm från det nödvändigt att eliminera. Om det finns små bultar, är de lättare att skära och fylla groparna med mortel. Om ytan är för ojämn, är ytterligare formning installerad, ytan hälls med betong och jämnas till en nivå. Tänk bara på att betongskiktets minsta tjocklek är minst 3 cm, och för utjämning måste du antingen lägga till mjukningsmedel som förbättrar spridningen eller bearbeta lösningen med en vibrator för betong. Arbeten kan fortsättas när konkret får 50% styrka, och det är 7-9 dagar vid en temperatur på + 20 ° C och 14-20 dagar vid lägre.
 • Inbyggd stängd vattentätning. För det första är den belagd med bitumenmastik, rullas vattentäthet rullas över. Och det bästa är inte takmaterial. Det är självklart billigt, men i modern version är det ineffektivt och mycket kortlivat. Vid bandets korsning kommer en över den andra minst 15 cm.

Vid förberedande skede är det nödvändigt att göra allt med yttersta iver. Ju mjukare basen blir desto lättare kommer den att ligga. Vikten av vattentätning har redan skrivits: Om du vill ha ett hus av luftbetong för att vara varmt, se till att det är torrt.

Regler för att lägga betongblock

Ovanför den tunna vattentätningen kan du börja lägga beluftbetong. Den utförs enligt samma regler som en tegelsten: med horisontell ligering av rader. Detta innebär att den nedre blockens vertikala söm är blockerad av blockets kropp som ligger ovanpå. Väggen är vackrare om sömmen ligger mitt i kvarteret, men minsta inslag är 10 cm.

Principen att lägga block av betongbetong

För murskivor används speciellt lim. Han heter – för luftbetong. Applicera ett tunt lager av 1-2 mm med ett specialverktyg – vagn med en kantad kant. Varför är det önskvärt att bara sätta ett sådant lager? För det första är lim dyrt, och för det andra är det en kallbrygga, eftersom den har en värmeledningsförmåga som är mycket högre än en gasblock. Därför är den angivna tjockleken optimal: det ger en stark dockning och minimal värmeförlust.

verktyg

För enhetlig limläggning finns märkta vagnar. De är en låda i vilken lösningen laddas i en hink. Att lägga betongblock med egna händer med en vagn visas i följande video.

Att dra henne upp och ner väggarna är ett tvivelaktigt nöje och är bara motiverat med stora volymer, när du kan rulla hinken över muren på en gång. Därför, när man bygger ett luftbetongbetonghus på egen hand, använder de ofta enheter enklare – små manliga vagnar (se bilden). Som du kan se, det ser ut som en scoop och är lätt att göra med egna händer från en galvaniserad del. Bredden är lika med bredden på ditt block (upp till en millimeter, du kan vara 1-2 mm mindre). På kanten av tänderna skärs (kan slipas), fastsatt handtag. I princip kan man göra med en trowel och en stor korkad trowel, men det kommer inte fungera lika bra.

Det andra nödvändiga verktyget är en såg. Det har också en speciell, men skummet är perfekt skuren med en vanlig handsåg med en välskalad tand.

Vagn och såg – Grundläggande verktyg

Behöver fortfarande en enhet för shtobleniya. Enligt konstruktionstekniken hos luftbetong läggs fästanordningar i var fjärde raden. Under dessa stavar gör de axlar i blockets kropp. För detta finns ett specialverktyg – en skärkant på handtaget med betoning på den andra handen. Du kan också göra något så här själv.

Två modeller av väggchaser

Behöver även enheter för att överföra block. Det finns block med utklipp under armarna, men de är dyrare, och då måste hålen förseglas med en lösning. För att överföra block med glatta kanter finns det speciella tångar som arbetar med tyngdkraften.

Enhet för överföring av block

Förutom att allt detta, en behållare för limning av limet, en lackhink, en hängmall – justera blocken, ett borstdamm, en byggnivå, en sladd, en uppsättning skinn eller en speciell rivare – för att jämföra ytorna. Det är alla nödvändiga verktyg. Det finns en annan intressant armatur – vinkeln som gör det möjligt att klippa i rätt vinkel. På bilden är det nära hjälmen, men om du vill kan du göra det utan det.

En uppsättning verktyg som behövs vid byggandet av ett hus av luftbetong

Beläggning av betongblock

Tekniken för att lägga luftbetong är enkel: lim appliceras på bottenytan med ett mer eller mindre jämnt lager. Den rekommenderade skikttjockleken är 1-2 mm. Med denna applikation finns det inget överflödigt lim med en vagn och det sälls utpressas. Lim appliceras också på sidoytan av det intilliggande blocket. Detta kan göras med en trowel, trowel eller vagn omedelbart. Överskott avlägsnas också av verktygets tandade sida. När du applicerar lim, försök att inte läcka ut ur kanten av kvarteret: det är svårt att ta bort det från den vita ytan.

Hur man applicerar lim under luftbetong

Allt ovanstående gällde att lägga på ett speciellt lim. Några för att spara spara cement-sandmortel. Du kommer inte lägga det i ett tunt skikt, eftersom det kommer att bli överskott. De avlägsnas av verktygets kant, men kopplingen ser fortfarande otrevlig ut. Det är generellt bättre att inte prata om värmeparametrarna för en sådan vägg: de kalla broarna är väldigt breda.

Före installationen är enheten avhängd: ta en borste och passera över alla ytor. Om vädret är torrt och varmt sprutas enheten med vatten. Du kan proazyvat bred pensel, du kan – från sprayen. Det rensade och fuktiga blocket lyfts och läggs på lim, nära till redan etablerat. Med hjälp av en hängmall, knackar på den rena sidan av det installerade kvarteret, uppnår du den önskade sömtjockleken på 1,5-3 mm. Klämma ut överflödigt lim avlägsnas med en spatel.

Nu tar vi nivån och nivellerar kvarteret i vertikal och horisontell yta: knacka på motsvarande ställen med en hängmall. Ansträngningar kan behöva vara allvarliga. Extruderat lim, om någon, vi väljer.

Rikta in blocket i alla plan.

Denna operation upprepas gång efter gång. Enkelt men monotont arbete. Men du kan bygga ett hus av luftbetong med egna händer utan byggnadsfärdigheter. Det viktigaste är att följa tekniken.

Användbara armaturer och användbar förädling av murverksteknik i nästa video. Människor bygger ett hus av luftbetong med egna händer för sig själva, de gör allt kvalitativt, men snabbt, med hjälp av intressanta enheter. Lösningen appliceras med användning av en modifierad tandad spatel. Från sidorna är små plattor fästade på det, de låter inte lösningen strömma ut ur blocket. Designen erhålls i form av bokstaven ”P”, men med korta ”ben” och en bred ”back”, med ett spatelhandtag som sticker ut ur mitten.

Designen sätts på blocket, lim hälls längs den breda sidan. För kanterna eller för handtaget dras längs blocket. Samtidigt kläms lim ut ur nötkötten. Det fördelas omedelbart jämnt. Med samma enhet appliceras lim på sidan, men inte av det installerade, men av det installerade blocket. Placeringshastigheten med denna metod är hög.

Mycket intressant enhet för överföring av blocket. Detta är en metallremsa med två svetsade handtag. Hon är naturligtvis varje gång skruvad på två skruvar i blocket, men det är bekvämare att överföra än att bara hålla kanterna. I allmänhet, en användbar video, justera justera blocken ”för ögat”. Denna ”metod” är knappast värt att anta, och annars är sättet att lägga betongblock i videon mycket bra.

Lägger den första raden av betongbetong

Vid varje konstruktion är det väldigt viktigt att ställa in den första raden på rätt sätt: vi kommer då att styras vid byggandet av väggar. Därför gör vi allt väldigt noggrant och kontrollerar flera gånger. Den första raden av belagda betongblock sätter på cement-sandmortören, resten – på limet. Varning! Sidans yta är belagd med lim: dessa sömmar ska vara normala – högst 1-2 mm.

Den första lade ut hörnet. Mycket ofta sticker deras yttre kant utöver locket. För det första kommer källaren att värmas och slutas ytterligare, vilket kommer att öka dess tjocklek avsevärt. Väggen som hänger över sockeln ser inte bara mer organiskt ut, det minskar också sockelens täppa, och först och främst – det är gemensamt med väggen, och för ett betonghus är det mycket viktigt.

Först och främst, med hjälp av laserplotteren på planet eller vattennivån, finner vi basens högsta vinkel. Börja ligga med honom. Hela punkten i den första raden är att variera tjockleken på morteln, justera blocken i horisontalplanet. Vid beredningsfasen eliminerades de största skillnaderna, men ytan var fortfarande knappast perfekt. För att fortsätta att lägga luftade betongblock var lättare, och även ytan.

Hur man hittar stiftelsens högsta hörn, se videon.

Därför placerar vi minimibeloppet på lösningens högsta vinkel. Sprid ett lager av 0,5-1 cm, jämnt. Vi lägger det första blocket så att dess yttre kanter sticker ut mindre än 50 cm bortom basen. Som de skrev, är detta utskjutande inte obligatoriskt, men det löser många problem, och viktigast av allt stänger det foget med socle.

Vi exponerar det första blocket, knackar på hallen, nivellering

Vi tar nivån och tappar hammaren, justera den i horisontella och vertikala plan. Vi utför samma operation på det intilliggande hörnet, bara höjden på blocket justeras enligt den första och för detta använder vi vattennivån. För att arbeta mer bekvämt kan nivåkolvarna fixas på jämnplankar med lika tjocklek. Genom att installera en kolv på ett hörnblock, kan du justera höjden på den andra.

Samma operation upprepas på de återstående blocken. En subtilitet: Vi överför nivån bara från det första blocket. Så felet blir mindre. Efter att alla hörnblocken är utsatta (de kallas fyrkanter), drags en sladd längs ytterkanten. Dessutom markerar sladden blockets övre kant och alla andra är inriktade på den. För att dra åt skruven skruvas in i blocket: det vrider lätt och håller sig bra. Skruvas fast i remmen, där skruvarna skruvas fast.

På sidan spikas två remsor, som en sträng redan är fastsatt på radnivån

Att lägga är önskvärt att leda från två vinklar och rör sig i mitten. Så mer sannolikt att undvika snedvridningar, som sedan måste anpassas, riva ner de redan installerade blocken.

Andra och efterföljande rader

Efter färdigställandet av ett antal ta sandpapper, ett plan, byggnivån och passera runt omkretsen, ta bort för stora skillnader i höjd. Detta är en viktig punkt som låter dig spendera ett minimum av lim. Men minsta sömmen är inte allt. Om du inte justerar höjden på varje rad, bildas lokala spänningar i väggen, vilket vid lägsta belastning kan orsaka sprickor. Hoppa därför inte över det här steget.

Att arbeta med Emery är inte särskilt bekvämt, det finns ett speciellt rivjärn för dessa ändamål. Hon är inte så igensatt. Så allt är anpassat till nivån. Sedan tar de en pensel och passerar omkretsen igen, sopa bort dammet. Det här steget bör inte heller missas: närvaron av damm minskar väsentligt vidhäftningen av bindemedlet till blocken.

Höjdskillnad kontrolleras genom beröring))

Allt detta för att klara det rekommenderade limskiktet på 1-2 mm. Geometrin av även de trevligaste blocken har fortfarande en körning. Låt skillnaden vara 1 mm, men med sådan mängd lim är det signifikant. Eftersom allt är anpassat för att slutföra slumpen.

Hyrda lag hoppar ofta över detta stadium och lägger lim upp till 5 mm eller mer i strid med processtekniken. Men sådana hus blir kalla, och kostnaden för dyrt lim – stort. Den genomsnittliga förbrukningen av lim per kub:

 • släta block – 1,2 påsar;
 • med ett spår och en vapen – 1 väska.

Placeringen av andra och efterföljande rader av betongblock börjar också från hörnet, endast hörnblocket är inställt så att sömmen förskjuts. Nu appliceras limkomposition på alla ytor. Beläggningstekniken hos det luftade betongblocket beskrivs ovan.

Hur man lägger ut hörnblocket i den andra raden

Förstärkning av luftbetong

För att öka graden av byggnadsmotstånd mot de krafter som uppstår från jordens hävning utförs längsgående förstärkning av väggarna. För att göra detta, i den staplade raden av block med hjälp av en speciell enhet, är de längsgående spåren gjorda i spår. För tjocka yttre är två spår gjorda under två stänger; för broar med en tjocklek på upp till 200 mm läggs en tråd. Från kanten av kvarteret borde de vara minst 6 cm långa. När de två spåren jagas är det mer bekvämt att hålla avståndet genom att sätta ett bräde: en av strömmarna å ena sidan och den andra på den andra.

När spåren är färdiga dammas damm ut ur dem med en pensel. Ta sedan taggen 8 mm, förlagd i de färdiga spåren. De podgadayut så att i hörnen låg solida barer: på rätt ställe böjer de sig helt enkelt. Monteringsfogarna bör falla ungefär i mitten av kvarteret, men inte i hörnen av byggnaden och inte i väggarnas konturitet.

En stapel lägger på den andra, lägger sida vid sida. Överlappningen ska vara 10-20 cm. För att förhindra att armaturins ändar sticker ut i öppningarna (dörr och fönster) kan små bitar böjas genom att göra små slag för dem.

Förstärkning av hörn och anliggningar gjorda av fast bar

När allt är lagt ut, ta ut baren, fukta stroben med vatten och halvt fyll det med lim eller betongmortel. Och det är nödvändigt att rengöra och fuktas, annars kommer lösningen inte att klibba till blockmaterialet och det kommer ingen mening att förstärka. Sätt baren i limet, så går vi med en spatel längs spåren, tar bort överskottet och jämna ut lagret.

Sådan förstärkning utförs i första raden, och därefter – i var fjärde. Med regelbunden ligering, även vid ojämn avveckling av stiftelsen, kommer huset av luftbetong att vara normalt.

Men det här är inte allt förstärkning. Ovanför fönstret och dörrenheten, liksom i den sista raden av golvet behövs mer förstärkningselement, men allvarligare, med 4 stavar anslutna till ett enda system. För detta finns speciella U-formade block. De läggs som sista raden under överlappningen på andra våningen eller under taket. En sidovägg av blocket är tjock, den andra är tunnare. Med en tjock vägg är den omvänd en gata, tunn – in i ett rum.

Ett exempel på anordningen av det förstärkande bandet när man bygger ett hus av skumblock

Ett kontinuerligt förstärkande bälte är stickat från 4 stavar av förstärkning med en diameter av 10-12 mm. Det stickas på samma princip som i remsa grunden (du kan läsa den här). Ett exempel på en förstärkande ram – i videon.

Färdiga element staplas i blockhålan, fylld med M200 betong. Efter en uppsättning betong med 50% styrka, kan du lägga golvet eller placera taklocksystemet.

Förstärkning av fönsteröppningar av luftbetonghus

Enligt tekniken, om ett hus av luftbetong har en fönsteröppning bredare än 1,8 meter, förstärks den näst sista raden av gasblock. För detta gör du två longitudinella slag, som är minst 0,5 m längre än fönstets öppning. För återförsäkring kan du göra fler projektioner – upp till 1 meter, och förstärka den för varje fönsteröppning.

Tekniken liknar väggen: två axlar där stapeln läggs fylls med lim eller murbruk. Den sista raden av block är installerad ovanpå förstärkningen och en fönsterram på den senare.

De allmänna principerna för att arbeta med skumbetongblock beskrivs i följande video, och principerna om förstärkning av fönster och dörröppningar framhävs också.

Hur man vinter utan uppvärmning

Det är ofta omöjligt att bygga ett hus av betongbetong i en årstid, och som ett resultat går lådan – med eller utan tak – in på vintern utan uppvärmning. För att förhindra sprickor i väggarna efter övervintring behövs en rad åtgärder:

 • Om grundvattnet är högt är det nödvändigt att göra ett avloppssystem innan det börjar bli kallt väder.
 • Vattentätning och yttre isolering av fundamentet och sockeln (för mittremsor av EPS-tjocklek på minst 100 mm).
 • Isolerad trottoar runt huset.
 • Värmer golvet i källaren.

Alla dessa åtgärder är utformade för att förhindra att marken fryser under grunden och i synnerhet under källarvåningen. Om jorden under plattan fryser kommer den att börja buga på den mest lossade platsen – i mitten. Om tegelstenen och andra tyngre material helt enkelt trycker ner bucklingen, är gassilikatmassan inte tillräckligt. Därför är alla åtgärder som anges ovan obligatoriska.

Vad kan ses efter frysning

Förutom dem i kallt väder är det nödvändigt att bibehålla en positiv temperatur i källaren – minst ett par burzhuek dräner. Om det inte finns någon möjlighet att organisera uppvärmning, på hösten är det nödvändigt att ladda bladen i källaren. Skiktet är företrädesvis stort – minst 20 cm. I kombination med värmeisolering tillåter det inte att plattan fryser. Annars kommer det fortfarande att bulga, så att väggarna kommer att spricka – med belastningen på att bryta gas silikatväggen ger sprickor inte under sömmen, som en tegelvägg, men längs ”kropp” av blocket. Det ser skrämmande ut, men med en normal grund (om den förblir intakt) är allt inte så dåligt och med uppvärmning under alla efterföljande årstider kan det inte upprepas.

Hus av luftbetong med egna händer

Varför väljer många människor precis betongbetong när man bygger ett hus? Eftersom det har många fördelar, nämligen: optimalt pris, bra ljud och ljudisolering, lättare installation än tegel, brandsäkerhet. Det finns naturligtvis och nackdelar. En av dem är hygroskopiciteten hos luftbetong, d.v.s. dess förmåga att absorbera fukt. Därför, när man bygger ett hus av luftbetong med egna händer, är det nödvändigt att försäkra sig om vattentätning och väggbehandling för att undvika framtida lokal förstöring av detta material. Allt detta är mer detaljerat i vår artikel.

Innan du börjar bygga ett betonghus med egna händer, utförs alla nödvändiga beräkningar för att bestämma typ av grund och dess djup. Byggnaden av betongbetong måste vara stark, pålitlig och solid. På bilden kan du se den monolitiska grunden.

Beroende på djupet av markfrysning och höjningskrafter, som kan bestämmas från jordens karta, bestäms det rekommenderade grunddjupet.

Beräkning av bredden på basen, du måste överväga om framtida arbete planeras på fasaden med tegelstenar. Idealiskt bör basen vara 5 cm bredare än väggen.

Vid arrangering av källarens höjd är det nödvändigt att helt utesluta möjligheten av kontakt mellan betongblocken och smältande snö och vatten på platsen.

Betong murverk

Innan du börjar arbeta med självläggning av betong, är det nödvändigt att arbeta med den avstängda vattentätningen av grunden från den första raden av murverk. Källaren är isolerad från luftbetong med takmaterial eller mer moderna material. Innan muren börjar måste blocken torkas. De har angiven styrka och värmeledningsförmåga i torrt tillstånd.

Därför, under betongarbeten måste betongblock uppackas omedelbart före arbetet. Layering behöver leda till ett speciellt murverklim. Användningen av cementmortel leder till utseende av kalla broar i väggarna, vilket kan leda till en ökning av projektkostnaden på grund av behovet av ytterligare isolering. Varje rad måste kalibreras efter nivå. Ojämnt placerade block kan skapa ojämna påfrestningar, vilket leder till sprickor.

Byggandet av ett hus av luftbetong med egna händer ger upphov till armslagningar. För att skapa dem tillverkar tillverkare speciella ihåliga block med spår för rebar-installation. Armpoles läggs vanligtvis i första raden, i varje 4: e rad av murverk och ovanpå fönsterklickorna.

Dessutom måste ytterligare väggar stärkas med ökad till exempel vindbelastning. En serie monolit kommer säkert att följa, varefter golvplattan läggs. Om du planerar att bygga ett gasbetongshus med egna händer, behöver du lära dig SNIPs.

Tjockleken på inre och yttre väggar och inre partitioner regleras vanligen av standarder beroende på det område där konstruktionen äger rum. Block hanteras enkelt: fint, fräsat, sågat. Det är mycket bekvämt att under installationen montera monteringsdetaljer för fästfönster och dörröppningar.

Värme och vattentätning

Ytterligare väggisolering är vanligtvis inte nödvändig. Värmekonduktiviteten hos luftbetong är lika med träets värmeledningsförmåga, dessutom är det ett andningsbart material som ger ett bekvämt mikroklimat inne i rummet.

Rörbetong försämrar värmeledningsförmågan endast när den är våt. Detta gäller emellertid bara det som bokstavligen finns i vatten under lång tid. Normalt regnfall påverkar inte blockens tekniska egenskaper.

För att skydda den från att bli våt, räcker det att ordentligt installera ett dräneringssystem från huset: att göra ett blinda område, baldakiner och ebbs. Huvudbroarna i huset är fönster och dörröppningar och taket. Värmeisolering på dessa ställen sker med konventionell teknik.

Utvändig och inredning

För ytbehandling är det nödvändigt att välja ånggenomsläppliga material som inte hindrar borttagning av ånga och fukt från inuti rummet till utsidan. Om platsen kännetecknas av långa regnskuror är det bättre att göra en gardinfasad, men i det här fallet är det nödvändigt att se till att det finns en ventilationsgap. För interiör användning material med hög ångpermeabilitet. Vanligtvis lämplig för dessa ändamål gips.

I artikeln kan du se bilder och videor om hur man bygger ett hus av luftbetong med egna händer.

Video om att bygga ett hus av luftbetong

1. Transport och lagring av betongblock

2. Stift och murverk av den första raden av betongvägg

3. Masonry väggar av luftbetong: den andra och följande rader

4. Förstärkning av murverk av betong

5. Enheten hoppar från luftbetong

6. Verktyg för att arbeta med luftbetong

Hur förstår jag luftbetong är bara grunden för att bygga ett hus? Hur som helst, det här materialet är sedan pläterat ute med något: tegel, gips eller något annat, förstår jag rätt? Bara vad jag vet är luftbetong ett hygroskopiskt material som absorberar vatten som en svamp. Därför bör det inte lämnas utanför huset. Jag skulle vilja höra yrkespersonernas åsikter i detta avseende.

Naturligtvis behöver luftbetong en yttre finish. Faktum är att frostmotståndet i detta material är ca 25 cykler på grund av den höga porositeten, varför det måste skyddas mot fukt. Ja, och inte estetiskt tilltalande som nakna block)

 • Trädgårdsgazebo gör det själv

 • Brazier från en tegel med egna händer

 • Contribute a better translation

 • Garden swing gör det själv

  Andrei Parkhomenko, det är ingen sak att jämföra en gipsmur med gips, alls, förutom att du kan. En helt annan klass av material och tillämpningsområde är annorlunda. Från gips.

  Jag gjorde det här. bara istället för kakel lim. rekommenderas ”belaton”
  Blandat gips och kitt 50 till 50 och pv-m professionellt
  Det visade sig.

  Bra ämne termopaneler! Snabbt varmt och pålitligt! Det finns också keramiska termoelementer som gjorde kontoret bara coolt.

  Jag byggde ett hus av luftbetong och jag ska sheatha den utifrån med termopaneler. Vem har redan monterat dem? Hur är resultaten? Eller det kan vara enklare och billigare att göra en våt fasad, även om det inte är.

  Tack för de detaljerade instruktionerna! På min dacha ligger bara en gammal tvättmaskin. Det kommer att bli nödvändigt att använda en motor från den för att skapa en emery-maskin. Unika.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *