Laminat

Konstruktion av veranda till huset med egna händer

Låt oss gå steg för steg genom att bygga en veranda i ett trähus med egna händer. Det bör noteras att förlängningen till huset kan startas först efter fullständig krympning. Logghus, eller av trä, sitta ner aktivt i tre år. Under denna period är det bättre att inte bygga en förlängning, annars kan vinkling ske. Erfarna byggare rekommenderar för dem som inte vill vänta, att bygga en övergångsdesign av verandaen med huset, vilket gör att ramen kan spela.

Hur börjar man bygga?

Omstruktureringen av huset bör återspeglas i tillstånden. För att få dessa tillstånd måste du kontakta den regionala arkitekturavdelningen och skicka in dokument:

 1. Till höger om ägande av en tomt (det land där huset står).
 2. Projektdokumentation av huvudbyggnaden.
 3. Skriftligt samtycke från alla i husen för registrerade boende för rekonstruktion, förlängning av verandan.
 4. Applikationsutvecklare på utformningen av förlängningen.

Det är lämpligt att börja utföra dokument för att möjliggöra byggandet av 3-4 månader före arbetets början. Från den generella erfarenheten av privata utvecklare är detta en lång process.

Konstruktion av förlängningen kan göras utan tillstånd, men i det här fallet kan det uppstå problem när huset blir ett arv eller du vill sälja det. Anledningen är förändringen i husets totala yta, eftersom verandaen är en del av den, och den totala ytan av lägenhetsbyggnaden anses vara henne. BTI-avdelningen kan överväga detta som ett obehörigt beslut att öka bostadsområdet. Detta beaktas särskilt när terrassen är stängd med uppvärmning.

Inget behov av att engagera sig och göra avvikelser i storleken på terrassen, som finns listade i projektet. En enkel kontroll kommer enkelt att räkna ut detta och en böter följer med dokumentationskorrigeringar. För vad som kan förväntas obehöriga utvecklare gå med i huset veranda anges i lagen i Ryska federationen.

Förbereda för konstruktion, välj materialet

Efter att ha bestämt byggnadsplatsen på verandaen måste den vara förberedd. En byggarbetsplats börjar längs den valda väggen, så innan arbetet påbörjas är det nödvändigt:

 • Om det finns en visir ovanför huvudingången, ta bort den.

 • Demontera verandaen.
 • Hela området under veranda rena skräp och buskar.
 • Förbered en plats för förvaring av byggmaterial. Att bygga en sommarutvidgning blir mycket lättare när materialet för det är valt i förväg.

Vilket verktyg och material behöver vi?

När du gör en träförlängning med egna händer behöver du ett verktyg:

 • Att ha konstruktionskompetens är nödvändig: en hacksåg, en yxa.
 • Elverktyg: slädeshammare, hammare.
 • Märkning: måttband, plummet, nivå, märkledning, hörn.
 • För grund: skovel

Om en metallram tillverkas, tillverkas dessutom en svetsenhet och en kvarn med en skiva för skärning av metall. Ramen av denna typ anses vara den mest ekonomiska för byggandet av en förlängning.

Det skulle vara bättre att se ut som en tegel veranda eller trä. Det är viktigt! Överensstämmer med materialet i förlängningen och huvudbyggnaden.

Trädets sommartillägg kräver följande material:

 • Timmer: ved, timmer, bräda, rake.
 • Element av träfästen.
 • Blandningar utför skyddsfunktioner för trä.
 • Byggmaterial: krossad sten, betong.
 • Behöver en linolja och ruberoid.
 • Välja materialet för verandaens tak.
 • Fönster och dörrsystem.

Vid byggandet av ett extra rum, för sommarsemester, med användning av metallhörn, istället för trämaterial, används en metallprofil. kompositioner för metallbearbetning.

Det är möjligt för en bättre uppfattning att göra en förlängning (väggar och tak) av polykarbonat, panorama blir fullständigt och klart. De positiva egenskaperna hos detta material är, och förmågan att hålla sig varm är tillåten att applicera på väggarna och taket.

Tips! Material som kommer att användas i konstruktion och måste förbehandlas måste gå igenom denna process före konstruktion.

Stiftelsen för verandaen

Det första du måste göra är att bestämma vilken typ av grund för din veranda. En populär vy är en kolumnbas. eftersom det inte binder till grunden för kapitalbyggande (hus). Om verandaen löser sig under lång tid och noggrann, behöver den en remsa grund.

Innan du grundar dig, måste du hänvisa till dokumenten för byggandet av huset, där det anges hur det står, från det här kan du välja typ av grund för förlängningen. Parametrar som behöver uppmärksamhet:

 1. Vad är jordens förmåga att absorbera fukt.
 2. Vad är jordens sammansättning på verandaens byggarbetsplats.
 3. Hur djupt fryser jorden i bostadsområdet.
 4. Hur nära ytan är grundvatten.
 5. Allmänna bestämmelser om jordstabilitet.

Välja typ av stiftelse för veranda, vi uppmärksammar grunden för huvudbyggnaden, dess konstruktion, och i vilket skick de bärande väggarna. Efter valet av stiftelsen görs markering på marken för vidare arbete.

Tips! En liten trä veranda kommer att ligga ganska bra på en kolumnär grund vid hörnen av bilagan. För breda verandaer och långa, används installeringen av pelare genom 600 millimeter i längden och bredden av förlängningen.

Pillar foundation, hur man gör det?

Stiftelsen (stiftelsen) för förlängningen är lika viktig som för huvudhuset, den ska vara gjord av kvalitetsmaterial. Arbetsordningens utförande:

 1. Vi gräver hål för pelare till ett djup av minst 100 centimeter, dess djup kan inte vara mindre än fundamentets djup under huvudstrukturen. Nivån på markfrysning beaktas, hålet borde vara djupare än denna nivå.
 2. Vi gör en kudde längst ner i grävhålen, det här är en blandning av sand och murar. Kudden kan göras lager, sand, krossad sten.
 3. Fyll på kudden med betong.
 4. Vi lägger ut stödstenar från tegelstenen när huvudhuset är tegelsten. Om huvudhuset är trä används trästänger som inlägg. Metallstöd eller asbeströr används i kolonnfundamenten för ramverkan.

Veranda ser vacker ut när den ligger på 2: a våningen. I det här fallet visas den markerade delen av förlängningsstödet enligt nivån på huvudkällaren under huset. När ett hus med en hög bas rekommenderas att visa verandaen på sin nivå.

Gör en remsa grund

Den används om du planerar en tung veranda med glas. För sitt arrangemang grävas en gräv runt omkretsen av den framtida verandaen, en formning installeras. Det läggs lite högre än det är planerat att fylla grunden med betong.

Efter att fundamentet är hällt med betong, fuktas det med jämna mellanrum med vatten tills det är helt format, vilket är nödvändigt för enhetlig grundhärdning.

Gör ramen på verandan

För ett trähus börjar verandaens ram med att träet läggs på stöden i bottenplattan. I hörnen använder vi ”svanshals” för gash, så det är bättre att gå med veden i hörnen. För tillförlitlighet används naglar, nogl fästning är möjlig.

Rekommendation! Ofta gör de bottenbandet dubbla, så är verandaens lår och pelare fästade på den.

Baren för en träveranda används med en sektion: 100×100 eller 180×80 millimeter. När loggar används i bandningen bör deras tvärsnitt inte vara mer än 120 millimeter. Stöd nära väggen gör över resten för att bilda ett stigat tak. När ramen är monterad är horisontellt monterade stänger basen för bågen. om glas tillhandahålls. Toppkanten kompletterar installationen av verandaens ram, den är grunden för spjällen, skapar styvhet för hela systemet.

Tillfälliga stutar bör användas för att undvika skarvning i ramkonstruktionen.

Tak veranda

Därefter, när du har bestämt dig för materialet för att täcka taket, fortsätt till installationen av batten på spjällen, som är fastsatta på överdelen.

Strukturellt för verandorna erbjuds följande typer av tak:

 • Shed tak. Detta är en enkel konstruktion, lätt att utföra. Kräver en sluttning från husets huvudvägg mot gatan.
 • Gabeltak. Den används om verandaen är fastsatt i slutet av huset med en smal sida.
 • Polygonaltak. Dess utformning är olika, viktigast av allt, att följa lutningen för avrinningen av vatten.

Stödsystemet är installerat baserat på det valda materialet:

 • Krat för metallplattor, skiffer och ondulin
 • Fast golv är gjord för flexibla takmaterial.

Golv veranda

Golvet görs enkelt med egna händer:

 1. Installera stockar på bottenplattan på veranda designen. Avståndet mellan lagsna är inte mer än 100 centimeter. Montering dem gör vi vinkelrätt mot golvbrädet.
 2. Vi täcker loggarna, kontrolleras av golvbrädans nivå.

Om du planerar att bygga en öppen veranda. många konvergerar på att installera golvet med en liten sluttning för en bunke med vatten. Brädet är fastsatt med självgängande skruvar, vars längd är två bredder på brädet. Det är nödvändigt att suga golvbrädorna med en lösning som motstår skapandet av svampavlagringar.

slutsats

Vissa delar av dekorationen kan snidas i en träveranda. Stor betydelse är arrangemanget av möbler på terrassen, det kommer att skapa ett interiör och lägga till komfort. Blommor och växter kommer att förnya rummet, ge en känsla av fortsättning av lägenhetsbyggnaden.

Verandah till huset med egna händer: projekt, bilder av intressanta idéer

Om du under lång tid inte bestämde dig för förlängningen av verandaen till huset, läs artikeln ”En veranda till huset med egna händer: projekt, bilder av de bästa rummen.” De unika lösningarna på öppna och stängda alternativ kommer att övertyga dig om behovet av att utöka verandaen, som senare blir en favoritplats i huset för dig och dina gäster. Det kommer att fungera som den mycket länk som förbinder husets komfort med den öppna naturen. På sommaren kommer verandaen att skydda mot värme, och på hösten är det så trevligt att värma upp med varmt te under ett bullrigt regnband.

Konstruktion av veranda till huset med egna händer

Användningen av moderna material i enhetens veranda

Veranda till huset med egna händer: projekt, bilder av de bästa verken

Om du bara planerar att bygga ett hus, är det bättre att omedelbart föredra projektet av ett hus med en veranda. Då kommer byggnaden att ha samma grund som huset, identiska väggar och ett gemensamt tak. En sådan enhet kommer utan tvekan att bli en stolthet och dekoration av en byggnad. Om huset ursprungligen inte hade en veranda (terrass) eller det var ganska liten, finns det alltid möjlighet att fästa eller utöka rummet – utan att det påverkar den befintliga strukturen i huset.

På sommaren kan transparenta väggar vara gardinluckor eller tjocka gardiner av tyg.

Hur man sätter fast en veranda i huset

Som vid vilken konstruktion som helst kommer det första steget att utarbeta ett utkast av verandaen till huset med egna händer. Bilder på alternativen som finns tillgängliga på Internet är visuell bekräftelse på att projektet måste ta hänsyn till byggnadens arkitektur och webbplatsens layout. Eftersom verandaen kommer att fungera som uppvärmning för ett befintligt hus, är det lämpligt att lokalisera det från norr. Det bör inte glömmas bort att om verandaen ska användas som vilolokal, sommarkök eller sportrum, rekommenderas att dess fönster ser ut på din trädgård och inte till den närliggande tomten.

Om verandaen är fastsatt vid ingången till huset kommer det vara olämpligt att använda det som vilolokal – en sådan förlängning kommer att fungera som en rymlig sommarhall.

Ritning av en sluten veranda

Börja med att utveckla ett projekt av en veranda till huset av händerna, först och främst är det nödvändigt att allokera sådana stunder:

 • vilken vägg av huset som bilagan kommer att gränsar till;
 • om verandaen ska vara öppen eller stängd
 • där entrén kommer att vara belägen;
 • vilket material kommer att användas för förlängningen;
 • Mängden material som krävs.

Gör-det-själv byggandet av en veranda

Om den planerade verandan kommer att ha ett stort glasområde, är det nödvändigt att tänka över ventilationssystemet, vilket kommer att bidra till att undvika växthuseffekten under den heta säsongen. Du kan ordna utformningen av fönster med avtagbara ramar – sedan från den slutna verandan är det lätt att få en öppen sommarterrass.

Planeringen av träterrassen

För att hålla rumstemperaturen i verandan bekväm under kallperioden rekommenderas att väggarna är uppbyggda av tätt material för att säkerställa att de inneslutande strukturerna är gjorda utan luckor och sprickor. För att bevara värmeglasrutan, utför dubbel.

Bra råd! För att den bifogade verandaen ska skapa ett enda arkitektoniskt ensemble med huset, är det nödvändigt att använda de material från vilka husets väggar är gjorda för dess omslutande strukturer.

3D-projekt av en öppen veranda till huset

Verandaens väggar måste förbli oberoende av huvudbyggnaden. De utförs på en separat grunda tejp eller kolumn grund. Taket ska som regel ha en inte för brant sluttning, golvet är gjord med en sluttning på upp till 2 cm per meter bredd i riktning mot tomten.

Många bilder av verandor som är knutna till huset kan fungera som modell för din byggvariant.

Gör-det-själv byggandet av verandan

Veranda, kopplad till tegelhuset. Fotogalleri av utmärkta byggnader

Trots att för utbyggnad av veranda, rekommenderar experter användningen av identiska material, det är inte nödvändigt att fästa verandaen till tegelhuset (fotot bekräftar det) med tegelstenar. Många utför en förlängning från andra material. Huvudregeln här är att den stilistiska verandaen bör behålla den befintliga strukturen i huset. En viktig roll spelas av kompatibiliteten hos de använda materialen och deras korrekta kombination.

Fönstren på verandan med utsikt över trädgården hjälper till att njuta av naturen när som helst på året.

Tegelveranda kombineras med husets murmurar, men det naturliga träet ser också perfekt ut. Och om väggarna i ett tegelhus är klädda med sidospår, kan du skapa en plast- och glas veranda med glasdörrar för att komma in.

Stängd veranda kan vara ett mysigt ställe att koppla av eller arbeta.

De vanligaste är fortfarande verandor av tegelsten, natursten, timmer och brädor eller förlängningar, gjorda med användning av en metallram. Den röda tegelstenen är tillförlitligt material och kommer att passa för den slutna verandan. Brick veranda till huset med egna händer (projekt, bilder finns tillgängliga på Internet) innebär enhetsremsa grunden. En förlängning görs till en fasadvägg av minst 3 m och upp till 5-6 m bred, beroende på platsens storlek.

Veranda kombinerar komforten i hemmet och en hög nivå av komfort med kommunikation med naturen

Bra råd! Varje byggnad som görs dessutom på din webbplatss territorium är föremål för obligatorisk registrering i arkitektkontoret och tekniska lagerbyråer, annars kommer byggnaden att listas som samostroy.

Stängd veranda kan omvandlas till ett minikväxthus

Genomför sommarutvidgningen av tegelveranda till huset, använder de en halv tegelläggning, för vinterförlängningen används tjocka väggar. Under alla omständigheter är vattentätning av väggarna och fundamentet ordnat. Med tanke på att bindningen av den nya byggnaden till huset inte borde vara svår, förseglas alla förbindelseledningar med skum för installation. Noggrann tätning av sömmar rekommenderas först efter krympning av den nya strukturen.

Genomförandet av taket i den stängda typen av veranda innefattar arrangemanget av det isolerande materialet under takplåtarna.

Alternativ för utbyggnaden av verandan till trähuset: bilder av bra idéer

Det är ganska lämpligt att utföra en förlängning av verandan till trähuset från samma material. Användningen av annat material kan vara helt inkompatibelt och smaklöst. Träet är miljövänligt, lätt att bearbeta, ser bra ut på landskapets bakgrund. med det kan du samla någon unik design på verandan.

Med hjälp av trädet kan du montera en unik design på verandan

Verandaen som bifogas trähuset kan tillverkas i bergsstil: en massiv ram gjord av trä med ett staket av små stockar. Detta rum, som är fäst vid trädgården, ser väldigt pittoresk ut.Alternativt kan smidda trä veranda användas smidd metall fäktning eller gröna trädgårdar buskar. Använd bilden av träportar som är fästade i huset för att välja det bästa alternativet för dig själv.

Verandaens utformning ska kombineras med arkitektonisk stil och byggnad av huset.

För utbyggnaden av verandan till trähuset med egna händer, använd en ram av trä eller metall och stora fönster till golvet. I sommarversionen av terrassen för golvet användes slitstarka material, bland annat för användning på gatan. Det kan vara en kakel, en sten eller en terrass bord från en cederträ. Golvet i de inneslutna verandorna kan tillverkas av material som är kända för huset: linoleum, laminat etc.

Veranda – en av de trevligaste och mysiga ställena i huset.

Med tanke på den utmärkta förmågan hos trä att kombinera med andra naturmaterial, finns det i en träveranda en öppen spis kantad av natursten. Det kommer inte bara att ha en dekorativ och estetisk funktion, för i kallt väder är det så trevligt att sitta vid kaminen och knäcka med ved.

Eldstaden kan användas för att värma rummet eller tjäna som ett dekorativt element.

Stängda verandor kopplade till huset: fotoidéer för realisering

Stängda typer av verandor placeras vanligtvis på sidan av huset som är minst tillgänglig för nyfikna ögon. Dess design bör vara sådan att mycket ljus tränger in i det. En sluten veranda av transparent polykarbonat kommer att skapa en känsla av viktlöshet, även om den är knuten till en kapitalstruktur. Om den planerade förlängningen kommer att användas på vintern, utförs den med värmeisoleringspolykarbonat.

Från den täckta verandan kan du skapa ett sommarkök eller vardagsrum.

Projekt av slutna verandor till huset med egna händer (bilden visar tydligt) ger möjlighet till glasering av lokalerna på olika sätt. Det kan vara träramar, plastramar eller monolitiska polykarbonatkonstruktioner. Rummet på den slutna verandan kan fungera som en hall, vardagsrum, matsal eller ett bekvämt skåp.

Stängd veranda av metall och glas med polykarbonattak

Polykarbonatportonger blir alltmer populära. På grund av egenskaper som hög hållfasthet, låg värmeledningsförmåga, plasticitet och en stor färgpalett, är det möjligt att skapa en veranda av någon form och ovanlig design.

Bra råd! Vid arrangering av förlängningen av verandaen av polykarbonatark bör ett litet mellanrum lämnas mellan ramprofilen och arket för att tillåta materialet att expandera fritt.

Stängda och öppna verandor dekorerar möbler vävda från rotting eller korg

För att ge polykarbonat veranda ett mysigt utseende, är det ofta utrustat med en veranda. Den kan tillverkas av sten-, trä- eller beläggningsplattor. Huvuddelen är att materialet i verandaen är glidfritt och motståndskraftigt mot låga temperaturer.

Verandaen är rymlig och ljus. Möbler som placeras i det borde inte förhindra att windows öppnas. Lätta rottingmöbler skulle vara lämpliga.

Laconic modern design av en stängd veranda

På sommaren kan transparenta väggar vara gardinluckor eller tjocka gardiner av linneväv. På vintersäsongen kan sådant rum värmas upp med elvärmare. Men i vilken årstid verandaen drivs ska den bli en trevlig plats för vila, arbete eller sportaktiviteter.

Terasser och verandor till huset, fotoprojekt och designalternativ. Inbyggda och bifogade verandor och terrasser, skillnader från varandra, design, material för konstruktion.

Öppna verandor kopplade till huset. Foto unika lösningar

Den vanligaste och genomförbara för byggandet av egna händer är alternativet som är fäst vid husets öppna veranda med en skjul. En sådan veranda tillåter dig att vara ute, trots det heta solskenet eller det svala sommarregnet. För att ge komfort och säkerhet kan den ramas med lockiga buskar och blommor.

Träet är miljövänligt, lätt att bearbeta och passar perfekt in i landskapet

Den största fördelen med öppna fasta verandor är möjligheten att vara så mycket som möjligt i luften, utan att ge upp den vanliga komforten. På den öppna verandan kan du installera möbler, utrusta ett område för matlagning och mottagande gäster. Funktionell förlängning kan användas under vardagsrummet. Och om du utrustar det med strandmöbler (solstolar, solstolar) får du ett bra ställe att sola. Många bilder på sommarterrassen som är knutna till huset, kommer att bidra till att bestämma stilen och prestanda för framtida förlängning.

Veranda, inredd i stil med Provence

De befintliga projekten av terrasser till huset gör det själv (bilder av många av dem kan användas som exempel) innebär ett sluttande golv – detta är nödvändigt för utflödet av regnvatten. Den måste vara tillverkad av ett material med en grov yta. Golvet höjs med 15-20 cm över marknivå. Terrassgärdet är cirka en meter högt. För att göra detta, använd olika material: trä och tegel, metall och glas, sträckta dekorativa rep och metallkedjor.

Ljusa accenter i inredningen hjälper till att skapa en holistisk och harmonisk bild.

Formen av en öppen terrass kan vara vilken som helst, beroende på dina önskemål och fantasi. Ursprungligen ser ut som en terrass i form av en polygon, inramning av huset runt omkretsen. På denna terrass kan du hitta ett skuggigt hörn när som helst på dagen, oavsett solens läge. Dessutom, om terrängen på din webbplats är ojämn, kan terrassen fungera som en nivelleringsplattform framför huset.

Ett stort antal klätterväxter och blommor skapar en speciell atmosfär av komfort

En annan viktig punkt är anslutningen av den öppna terrassen med platsen själv. Det är tillrådligt att ordna terrassen så att den erbjuder en magnifik utsikt över trädgården, damm eller alpinljus. Ofta används flera steg för att komma ner från terrassen, vilket ger den övergripande konstruktionen en klar utseende.

Om du vill fästa veranda till huset med egna händer. Att studera projekt, bekanta med ett foto hjälper till att inspireras av byggandet av den vackraste verandaen i distriktet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *