Installation

Korrekt montering av plastfönster i ett trähus

Efter förberedelsen, fortsätt till processen att installera fönstret.

Först och främst kopplar vi bort fönsterkarmen från facken, om fönstret är dövt – ta bort glasenheten. Vi tar inte bort skyddsfilmen från fönstren – det skyddar profilen från eventuella skador och repor.

Montering av en fönsterbräda

Korrekt montering av plastfönster i ett trähus

Installera en fönsterbrädan i ett trähus Om du vill installera en fönsterbrädan, först och främst monterar vi den. När du installerar, justera planet med en nivå och bakplattor (bitar av trä, plywood, etc.).

Om fönsterbrädan också är tillverkad av PVC, så är det under skruvkåpan nödvändigt att placera en brickor (så att skruven inte skruvas in i hålrummets hålrum). Skruva fast skruvarna på platser som ligger under den framtida ramen (så att den är vacker och att kepsarna inte är synliga). Men oftare är naveln det nedre breda fönsterkartonget, och därför behöver man inte installera en extra sill.

Monteringsram

Montering av fönsterramen i ett trähus Vi lägger ramen på staplar med en tjocklek av ca 1 cm, kontrollera installationsnivån efter nivå. På varje sida, var noga med att lämna ett mellanrum på minst 1 cm, sätt stavarna mellan ramen och fönsterrutan. De tillåter inte att ramen rör sig horisontellt, förhindrar en eventuell deformation av ramen under installationen och gör att du kan fästa fönstret säkert i fönsterkassetten ordentligt.

Kontrollera väggens ytplan (fönsterlådan) och ramen, så att ramen inte kan skjuta ut över fönsterkassans ramar.

Installera fönsterramen

Montering av fönsterkarm i ett trähus Fäst rammen med långa skruvar i fönsterkassetten, försök att inte skruva över skruven. Efter montering av ramen hänger vi rampen och installerar dubbelglasade fönster (i blinda fönster).

Vid installation av en glasenhet i en profil är det nödvändigt att det finns ett mellanrum på ca 5-7 mm mellan glasenheten och profilen. Detta förhindrar att glaset vrids och spricker på grund av eventuella deformationer av profilen (ram) under driften (säsongsvariationer i byggnaden, eventuella snedvridningar under krympning och under drift).

Vertikal justering producerade justeringsplattor.

Installation av glas

Vidare, med hjälp av en plastpärla, fixeras glasenheten i PVC-profilen. Spike shtapika ska klicka in i spåret på ramen. Anslutningen ska göras genom att försiktigt knacka på en trä- eller gummiband eller malleuspärla.

Zaining fönstret

Nästa, zapenivaem utrymme mellan fönstret ram och ram. Vi väntar tills skum hårdnar. Under denna tidsperiod rekommenderas det inte att öppna eller sätta ett fönster på luftningen för att förhindra att rammen deformeras från skumets expansion.

Efter att skummet hårdnar, skär av överskottet och du kan gå vidare till trimhuset.

Montering av plastfönster i ett trähus

Det sista steget är avlägsnande av skyddsfilmen, fönstret är klart för drift.

Självinstallation: Plastfönster i ett trähus

25 februari 2014

Under lång tid ansågs plastfönster installerade i ett trähus vara ett underverk. Anledningen till detta var det höga priset på dubbla glasrutor och ett litet utbud av lösningar. Dessutom var det allmänt trodde att fönsterkarmarna i ett trähus inte skulle vara av PVC. Men med tiden har allt förändrats. Numera är en sådan installation inte förvånande i en bondgård. Plastfönster i ett trähus har blivit vanliga.

Korrekt montering av plastfönster i ett trähus

Vad är skillnaden i sådan installation av glas? För dem för vilka denna fråga är relevant, bör du läsa den mer i detalj.

Egenskaper av träbyggnader

Om du bestämmer dig för att utföra självinstallation av PVC-fönster, måste du veta hur den här installationen görs. Plastfönster i ett trähus kan börja bryta omedelbart om du inte tar hänsyn till krympningen av virket. Detta gäller speciellt för fräscha stugor. Med tiden torkar träet och löser sig. Detta är en viktig punkt som måste beaktas innan installationen är klar. Plastfönster i ett trähus med rätt plats i öppningen i framtiden kommer inte att kräva dyra reparationer.

Förberedande arbete

Före installation av PVC-glasrutor är det nödvändigt att förbereda fönsteröppningen. För detta ändamål är höljet tillverkat. Det används för att fästa fönstret och isolera det från logghuset. Endast i detta fall kommer glasenheten inte att drabbas av krympning av stockarna. En belägring (okosyanka) ger förtroende för installationens tillförlitlighet. Endast i det här fallet, även några månader efter det att installationen är klar, kommer plastfönstren i trähuset inte att börja knäcka och öppnas enkelt.

Genomförandet av höljets konstruktion innefattar skapandet av en speciell ås längs ändarna av stockarna som ligger i fönsteröppningen. De lägger en vagn med ett spår på den. Loggar, i änden av vilka det finns en kam, glider inte längs den installerade fönstret, men inuti vagnen. Med denna teknik eliminerar installationen glasets krökning på grund av strålens utfällning.

exekverings installation

Plastfönster i ett timmerhus borde vara lika med okosyankoy. Vissa reserver i höjd (5 cm), såväl som i bredd (2 cm), bör också ha en öppning. Detta är nödvändigt för att krympa och täta fönstret. För att installera fönsterfönstret måste lämnas 4 cm. Endast i detta fall kan du montera fönstret. Installationen utförs med hjälp av förköpta specialfästen. De skruvas på ramen från rumpan. För att underlätta installationen, suddas med glasenheter före avlägsnande.

Var särskilt uppmärksam på rätt installation.

Plastfönster i ett timmerhus ska monteras med nivellering av alla ytor. Om detta försummas, kan rampen stängas eller öppnas på godtyckligt sätt. Glöm inte skumning. För att denna procedur inte ska slå ner redan uppmätta ytor bör ramen fixas. För att göra det, under det kan du sätta en vanlig pinne (då får man inte glömma att få det). Ramen, vars ytor är installerade horisontellt och vertikalt, är fastsatta med skruvar i höljet.

Vid det sista steget avlägsnas fixeringsskivan, dörrarna hängs, det infogade fönstret sjunker runt omkretsen.

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *