Lägga

Kostnaden för att bygga ett hus med egna händer

Slutligen finns det en sådan sak som designerövervakning. ”Om du gjorde ett projekt i en projektorganisation, borde du anställa sin representant för att kontrollera vad och med vilken kvalitet som utförs”, säger Yuri Sidorov (Veles Capital Development). – Det kostar ungefär 20% av projektkostnaden. Ett annat alternativ är att kontakta en särskild organisation för teknisk tillsyn. Kostnaden för sådana tjänster är vanligtvis 5-7% av kostnaden för bygg- och installationsarbeten (bygg- och installationsarbeten). ”

Men från vad experterna varnade som om från eld – det här är från ”shabashniki” som översvämmade Moskva-regionen med förslaget om ”någon rimont”. ”Det är uppenbart att med hjälp av skrot, slädehammare, motorsågar och en nagellåda, kan du ansluta den oanslutna och dela den odelbara”, säger Anton Matalygin, vice generaldirektör för NLK Domostroenie. ”Men efter ett år kommer huset att falla ifrån varandra, men skrotet, slädehammeren och motorsåg som du köpte för dessa pengar för den här arbetaren kommer att vara kvar i minnet.”

Det finns en annan aspekt i arbetet med arbetstagare. Petrovichi, även mycket samvetsgrann, har en vana att glömma jobbet och ha fått pengar i sina händer. Det händer också att, lever på din webbplats och efterliknar stark aktivitet där, lyckas de ta en annan order och jobba där. Författaren är personligen bekant med en man vars lag av glada moldovaner levde så länge i tre månader – de fick en förskottsbetalning, bara grävde grunden för huset (med ett normalt förhållande skulle det ta högst en vecka), men de lyckades göra ombyggnad av två lägenheter i grannstaden.

Så det finns två moraler här. Primo – om möjligt, skynda inte med pengar, ge så lite som möjligt i början och lämna den slutliga avräkningen för senare. Segundo – så ofta som möjligt för att besöka webbplatsen med kontroller av arbetets framsteg. En gång i veckan är ett minimum.

Byn ”Orlov”, 28 från Moscow Ring Road Project Declaration på den annonserade webbplatsen
Utvecklare: Pehra-Pokrovskoe, LLC Radhus 28 km från Moskvas ringväg vid Kashirskoye motorväg. Arean på 130-350 kvadratmeter. m. från 4 500 000 rubel Asterra Ta reda på telefon

Sammanfattning av internetportalen för fastigheter Metrinfo.Ru
Så vad är det ännu bättre: ensam eller med ett kontrakt? Det första alternativet, enligt våra experter, kommer verkligen att spara. Dock endast om ägaren förstår byggproblem och är villig att tillbringa sin egen tid och energi på jobbet. Personliga ansträngningar är också meningsfulla om det finns problem med pengar: med obligatorisk upphandlande är köparen bunden av tidsfrister och under konstruktion med egna styrkor kan du köpa en tomt nu, byta hus på det om ett år, ytterligare tre år för att börja arbeta på huvudhuset.

När det gäller minuserna är de främst förknippade med risker och deras egna oprofessionella egenskaper. En av våra konsulter gav ett exempel: under byggandet av ett skumblokhus lagdes massiva golvplattor för tegelväggar. Ägaren till dessa detaljer visste inte, hans gästarbetare – ännu mer. Efter den första vintern kunde de bärande väggarna inte bära lasten och golven kollapsade. Lyckligtvis blev ingen skadad, men huset är fortfarande i detta tillstånd…

Generellt rekommenderade experter att multiplicera kostnaden för självständig konstruktion (hur det ser ut i början av processen) med två. I sådana pengar översätts allt vanligtvis.

Förresten, i vårt fall resulterade byggandet av huset i summan av 600 tusen. upp till 2 miljoner rubel. Multiplicera med två får vi – från 1 miljon 200 tusen till 4 miljoner rubel.

Hur mycket kostar det att bygga ett skumhushus? Vad kostar kostnaden för att bygga ett hus från skumblock?

Att bygga ditt eget hem följer alltid många frågor. De mest grundläggande är finansiella. Av alla befintliga material har det positivt visat sig i alla delar av skumblokken. Det är inte för dyrt, praktiskt och hållbart. De som väljer det oundvikligen står inför frågan om hur mycket det kostar för att bygga ett hus av skumblock. Det finns inget enda svar här, men det finns en chans att beräkna allt individuellt och självständigt.

Kostnaden för att bygga ett hus med egna händer

Den ungefärliga kostnaden för skumhusets hus

Den genomsnittliga kostnaden för att bygga en ”låda” faller i priset från 300-600 tusen rubel. Varför så dyrt? Denna mängd inkluderar inte bara väggarna, men också grunden, källaren, ramen under taket. Men fönstren, dörrarna, själva taket är inte beaktat, bara det nakna ”skelettet”.

Beroende på region varierar priset på förbrukningsmaterial något. Till exempel, i centrala Ryssland kostar en kub av skumblock (28 stycken) ca 3000-3 500 rubel. I norra regioner är priset något högre. Beroende på byggnadens storlek varierar antalet partitioner i det och värdet av skumhusets hus blockeras.

Eftersom skummet blockeras – materialet är ganska lätt, det finns inget speciellt behov av att skapa en solid grund. Nog lätt med en obligatorisk förstärkningsknippe. Helst, även i projektfasen, är det nödvändigt att tydligt skilja mellan var och hur stora lokalerna kommer att vara för att skapa en grund längs deras omkrets. Detta ger strukturen styrka och hållbarhet. Tänk på detta innan du bygger ett skumhus. Kostnaden för detta ökar inte mycket.

Takram

Hur högt ett tak är att göra är en rent individuell fråga. Till exempel kan du göra en hög, med förväntan att det kommer att finnas ett vind eller omvänt en liten. Kostnaden för att bygga ett hus av skumblock innebär att ca 5% av beloppet går precis till takramen. Beroende på priserna på sågat virke i din region kan från 3 000 till 10 000 rubel gå.

Hus 9 * 8. Hur man beräknar beloppet?

Med ungefärlig storlek på huset kan du göra en elementär beräkning. Så först måste du veta området och omkretsen av den framtida strukturen. Detta görs genom en elementär matematisk formel. Området kommer att vara 72 kvadratmeter och omkretsen är 34 meter. Det är anmärkningsvärt att den sista indikatorn för grunden är något högre – 42. Med tanke på att minsta bredden för en fast struktur är 2 meter. Kostnaden för att bygga ett hus av skumblock består av grundpriset, takramen, källaren och väggarna. Den senare – minus fönster och dörrar. I genomsnitt tar det cirka 100 000 rubel att fylla grunden, beroende på priserna i ditt område för materialet.

Inget hus kan placeras på en tunn grund. Minst en annan 5-6 tegelstenar är också nödvändiga. Det tar ungefär 40 tusen rubel. Observera att detta är utan kostnad för arbetet. Vanligtvis bygger byggare cirka 30-50% av materialets pris.

Ytterligare beräkning av kostnaden för skumhusets hus beror på höjden på din byggnad och höjden på väggarna. Optimal gör tre meter höga tak. Först kommer rummen att andas lättare. För det andra är det lättare att anpassa materialet med inredning. Om vi ​​tar höjden på väggarna på 3 meter, behöver skumblokken cirka 28 kuber. Med en liten marginal. Till en kostnad av cirka 100 000 rubel. Blotta väggar utan efterbehandling (yttre och inre). Och, naturligtvis, utan öppningar.

Fönster och dörrar – minus

Bestäm i förväg hur många fönster som kommer att finnas i ditt hus och vilken storlek de kommer att bli. För byggstorlek 9 * 8 är det optimalt att göra 5-6 fönster i medelstorlek. Till exempel 1,5 * 1,5 meter. Området i ett fönster är 2,25 m. Det finns 6 av dem i huset. Så måste du subtrahera 13,5 kvadratmeter från väggens omkrets. Genom enkla beräkningar visar det sig att du måste lägga ut mycket mindre. Totalt 88,5 kvadratmeter. Naturligtvis måste dörren också dras av. Dörröpparnas dimensioner och deras antal beror endast på din önskan. I genomsnitt kan detta spara ungefär 20-30 tusen rubel, vilket avsevärt minskar kostnaden.

Golv överlappningar

Denna utgift är rullande. Allt beror på materialet. Fler och fler människor som undrar hur mycket det kostar för att bygga ett skumblokhus tenderar att tro att det är bättre att göra golv från betongplattor. Under förutsättning att huset har mer än ett våning. I andra fall är ett vanligt trätak tillräckligt. Var noga med att vara uppmärksam på hur materialet behandlas. På detta beror dess livslängd.

Hur mycket pengar kommer att gå till allt detta? För ett hus med ett våning – till priset av trä. Om vi ​​anser storleken på 9 * 8, då är det ca 5-10 tusen rubel. För ett hus med flera våningar – till priset av tallrikar. Allt beror på kvaliteten på materialet och regionen – från 10 till 50 tusen rubel.

Vad man inte kan göra utan att bygga ett hus är en cement-sandmortel. Det är nödvändigt att inte bara göra det rätt, utan också att få allt du behöver. Till exempel kostar kostnaden för en påse cement att kosta 200-300 rubel. På en sådan storskalig byggnad, som ett hus, behöver du cirka 100 påsar. Med förbehåll för grunden. Genom enkla beräkningar visar det sig endast 30000 rubel för cement. Och det behöver fortfarande sand. Här bestämmer alla för sig själv: att beställa eller ta med sig om möjligt, om möjligt. En sådan byggnad kräver till exempel minst 1 ton god siktad sand. Köp det eller ta det själv – det är din verksamhet. I genomsnitt kostar 1 ton sand 2-3 tusen rubel. Detta är inte ett mycket omfattande utgiftsutgift, men det har en plats att vara.

isolering

Efter att ”lådan” under huset är klar måste hon bosätta sig. Skumblod är ett material som har en liten men ganska signifikant procentuell krympning. För att fortsätta till den interna och externa dekorationen, måste du ge huset ungefär ett år på utkastet. Under denna tid tar han sin slutliga form, höjd.

Ställa frågan om hur mycket det kostar att bygga ett skumblokhus, inkludera en sådan artikel i uppskattningen som isolering. Att välja det är ett problem. Först av allt, för att det finns så många sorter. För ett hus av skumblock är det bättre att välja antingen skum eller ängel. Om allt är klart med den första: det är ljust, släpper inte igenom luften, är hållbart – då måste du berätta om den andra separat. Angelina är en rullad isolering som arbetar med principen om termos: det ger inte ut värme inifrån, det släpper inte in i kylan ute. Dessutom är det fuktbeständigt, lätt att installera (monterat på en bygghäftare eller skruvar), hållbart. Kostnaden för material skiljer sig litet: för en meter ca 30-50 rubel, beroende på tjockleken.

Inredning

Kanske, här är allt begränsat enbart av dina önskningar och fantasi. Traditionellt använder man som gipsskivor gipsmur. För det första är det hållbart. För det andra är det lätt att installera. För det tredje kan de inte bara göra släta och släta väggar, men också olika nischer, nivåer, även bågar. Den enda nackdelen är materialets bräcklighet. Men det är inte så viktigt, trots att du ska bygga ett hus från skumblod. Priset i genomsnitt för ett gipsplåt varierar omkring 200-300 rubel, fuktsäkra (till exempel ett badrum) – 50-100 rubel är dyrare. Mängden material beror på storleken på huset och antalet våningar. Det rekommenderas att köpa gips i partier för varje rum med en liten marginal på ett eller två ark.

Naturligtvis krävs under väggdekorationen och ramen. Oavsett hur mjuk väggarna var. Metall eller trä är din verksamhet. Kostnaden är inte mycket annorlunda: från 100 till 300 rubel per linjär meter av lameller.

Var särskilt uppmärksam på undergolvet. Om en stor belastning är underförstådd (till exempel ett stort akvarium i ett rum), är det mer lämpligt att göra en betongplatta. Det är dyrt och långt men hållbart. Arbetstjänsten i detta fall uppgår till minst 50% av materialkostnaden. Om det inte finns något behov av att göra en kopplare, kan du lita på de goda gamla golvorna i brädorna. Kom ihåg, ju smidigare det grova golvet, desto lättare är det att lägga golvbeläggningen på det i framtiden. Tak kan vara något. Det finns inga specifika tips, och den finansiella sidan beror bara på dina möjligheter.

Exteriör finish

Skumblod, även om det är hållbart och motståndskraftigt mot naturliga väderförhållanden, behöver en yttre finish. Vad? Till exempel, så populärt för tillfället siding. Metall dyr, men mer hållbar och slitstark, plast – budget, enkel att installera, hållbar. Dessutom kan du bara gipsa väggarna och sedan måla. I genomsnitt tar den externa dekorationen cirka 50-150 tusen rubel, inklusive mästarnas arbete.

Fråga om hur mycket det kostar att bygga ett skumblokhus, kom ihåg att alla kostnader är rent individuella. I genomsnitt tar en ren ”låda” 400 tusen rubel. Men alla övriga kostnader är betydande: ytbehandling, fönster, dörrar, takläggning. Hur mycket kostar ett litet skumhushus? I 2-3 miljoner. Inte så stor mängd som det verkar vid första anblicken. Speciellt om du närmar dig kostnaderna noggrant och klokt. Spara inte på materialet, det beror på hur länge och säkert ditt hem kommer att tjäna dig.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Kostnaden för att bygga ett hus med egna händer

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Kostnaden för att bygga ett hus med egna händer

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Priser för byggandet av hus

Här hjälper vi dig att räkna ut hur mycket det kostar att bygga ditt drömhus.
Artikeln presenterar en algoritm för att beräkna den ungefärliga kostnaden för att bygga ett tegelhus (2016 priser), samt en räknemaskin för att beräkna kostnaden för ett ramhus.

Klar projekt för att beräkna den totala kostnaden för huset

Köpa och förbereda mark

Urval och köp av en tomt

 • Avlägsenhet från en stor stad med en utvecklad infrastruktur;
 • Tillgänglighet av kommunikation på platsen;
 • Avlägsenhet från centralvägen;
 • Kvalitets uppfart;
 • Plot topografi;
 • Närvaron av närliggande skogar, damm och andra värdefulla fritidsanläggningar;
 • Tomtområde;
 • Antalet grannar.

Eftersom det finns många faktorer som påverkar den slutliga kostnaden för en tomt, är det inte nödvändigt att prata om någon viss siffra. Som referens tar vi den genomsnittliga kostnaden för en tomt på sex hektar, belägen på ett avstånd av 70-100 km från Moskvas ringväg – 20-30 tusen dollar.

Markberedning för byggande

Om du har en tomt på det öppna fältet, utan kommunikation och en plan yta, blir motsvarande kostnader viktiga. De kommer att innehålla:

 • Betalning av uthyrningsutrustning med arbetstagare som kommer att rensa och nivåera platsen (ca 1.400-1.600 p / shift);
 • Betalning för tjänster av en topograf som planerar att avleda vatten, designar dränering av platsen, skisserar de bästa alternativen för att lokalisera huset och uthus på den (300-500 p / hektar);
 • Betalning av borrutrustning för att bestämma grundvattnets kvalitet och nivå för att bilda ett system av brunnar på platsen (i genomsnitt 1900 r / skift, 3000 p / linjär m);
 • Leverans av kommunikation till webbplatsen (från 150 tusen rubel till 1,5 miljoner rubel, med förbehåll för specialister).

I händelse av att tomten redan hade en ägare som förberedde den för byggande, skulle kostnaden för att ordna marken vara minimal.

Husbyggnad

Skapa ett projekt hemma

Det finns flera sätt att välja och köpa ett bostadsprojekt:

 1. Dra nytta av ett av projekten av hus. lagt ut gratis på Internet. Plus det faktum att projektet kommer att få dig för ingenting. Samtidigt måste varje projekt ha en hård bindning till platsens lättnad och geologi, och därför kan ditt projekt inte motsvara GOST, och som ett resultat kommer du inte att kunna godkänna det i nödvändiga fall.
 2. Dra nytta av färdiga standarddesignhus. locka till specialister för att förfina och anpassa projektet, med hänsyn till funktionerna på webbplatsen och dina önskemål. Priset på ett sådant projekt kommer i genomsnitt att vara 7000-20 000 rubel.
 3. Locka specialister till att skapa ett individuellt projekt hemma. Här är det omöjligt att förutbeställa priset, eftersom varje specialist bildar sig själv.

Individuellt husprojekt för byggande

Det är uppenbart att ett enskilt projekt är den dyraste av alternativen som föreslås ovan.

Stiftelsen konstruktion

Först och främst är det nödvändigt att bestämma vilken typ av stiftelse som ska byggas. Det finns flera av dem idag:

Var och en av dessa typer av stiftelser har sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. Följaktligen kommer priset att de vara annorlunda.

Pillar Foundation är en konstruktion, representerad av pelare, försänkt till det beräknade djupet, vars övre del är sammankopplad med slumpmässiga strålar.

Kostnaden för den kolumnariska grunden kommer att vara upp till 15% av den totala byggkostnaden.

Stripgrunden är en konstruktion som representeras av monolitiska betong- eller armerade betongblock, som ligger på botten av alla stödstrukturer i det planerade huset.

Schemat för att fylla remsan grunden

Kostnaden för tejpbasen är vanligtvis från 30% av värdet av hela huset.
Plattformen är en monolitisk betong eller armerad betongplatta, som ligger under hela byggnadsgrunden. Kostnaden för plattformen kan beräknas ungefär 2000 r / m2 (vid en tjocklek på 25 cm).

Stapelfundamentet består av ett system med djupgående staplar sammankopplade med slumpmässiga strålar. Byggandet av en stapelstiftelse kräver att specialutrustning, ett stort antal arbetstagare deltar, är den dyraste av alla typer av fundament.

inmurning

Först och främst måste du själv bestämma vilken typ av hus du planerar att bygga:

Projektet av ramhuset för byggande

Trähusets egenskaper är i miljövänlighet och effektivitet. Trähuset är byggt snabbt och till lägsta kostnad. Eftersom trä är ett ganska lätt material, kan du spara på fundamentet och komma överens med kolumnen istället för bandet. Trähusets väggar, av timmer, tillåter luft att passera, dvs huset ”andas”.

Trähuset är snabbt uppvärmt och håller värmen väl, och rummets tjocka arom har en positiv effekt på det mänskliga nervsystemet. Sådana hus kan användas inte bara för landbyggande utan även för permanent bostad.

Ett trähus är byggt av limt trä eller från fasta (rundade) stockar. Fördelen med ett massivt trä är dess idealiska rundhet och flathet på ytan, vilket gör att stockarna kan vara så täta som möjligt mot varandra.

Fördelen med laminerat fanerverk är dess kostnadseffektivitet, motståndskraft mot tändning, ingen deformation och sprickbildning. Väggen, tillverkad av laminerat faner, sänker nästan inte.
Tegelhus utgör mer än 70% av alla privata byggnader.

Deras största fördel är hållbarhet och låga dagstemperaturfluktuationer inne i huset. Men ett sådant hus, till skillnad från ett trä, kommer att särskiljas av ett högt pris, längre uppvärmning och kommer att kräva exteriörbehandling.

Det är också omöjligt att spara på grunden, eftersom en tegel är ett ganska tungt material och den kolumnformiga grunden kan inte tåla den. Om ett etthus hus kan byggas på en remsa grund, kräver ett tvåhus hus en platta.

Förstärkning av plattformen för att fylla

Ett privat hus av skumbetongblock är inte sämre än dess egenskaper till en tegelsten men har flera fördelar över det. Användningen av skumblock istället för tegelstenar gör det lättare att bygga byggnaden. Skumblockens porösa struktur förbättrar väggarnas isolerande egenskaper. Dessutom kan användningen av skumblock istället för tegelstena avsevärt minska byggkostnaden.

Skumblod för byggandet av samma antal väggar behöver mindre, och priset är lägre.

Nyligen har byggandet av monolitiska block utvecklats mycket. Dess fördelar: den relativt enkla konstruktionen (20% lättare än tegel), bra värme och ljudisolering, möjligheten till sömlös väggning. Nackdelen är den höga kostnaden för byggandet.

Projektet av skumhusets hus

Och till sist, ramen hus, gjorda av smörgås paneler. fäst vid husets träram. Deras fördelar är: lågt pris, bygghastighet, enkel konstruktion, bra värmeisoleringsegenskaper. Nackdelar – låg strukturell styrka, liksom bräcklighet (2-3 gånger mindre än en tegelhus).

Alla är fritt att välja vilken typ av material för byggandet av hans hus. För förortskonstruktion är ramteknik mer och mer föredragen, och i de flesta fall är en privat bostadsbyggnad för permanent bostad byggd av tegelsten. Det är därför vi kommer att bo mer detaljerat om kostnaden för byggandet av ram- och tegelhus.

Kostnaden för att bygga ett tegelhus

För att bestämma hur mycket det kostar för att bygga ett tegelhus, föreslår vi att du använder en algoritm för att beräkna hur mycket du måste betala för nödvändiga material. Priset på material ges med hänvisning till de genomsnittliga priserna 2016 (Moskva-regionen), och deras antal beräknas för ett enhus med en bas av 10 x 10 m.

 • Beräkna antalet tegelstenar som krävs för väggkonstruktion:
  • Beräkning av husets omkrets: 10 x 4 = 40 m;
  • Väggens höjd för ett våning är 2,5 m;
  • Beräkning av ytan av yttre väggar: 40 x 2,5 = 100 m2;
  • Beräkningen av mängden material är gjord för att lägga 2,5 tegel, medan väggtjockleken blir 64 cm;

  Befintliga typer av tegelläggning

 • Baserat på tabellen över genomsnittlig tegelförbrukning per 1 m2 murverk beräknar vi mängden material som behövs, med tanke på att en enda tegel kommer att användas för att lägga två tegelstenar och en dubbelmorgonsten för en rad halva tegelstenar:

  bord för att räkna antalet tegelstenar för huset

  • Beräkning av en enda tegelsten: 100 x 204 = 20 400 stycken;
  • Beräkning av dubbelsidig tegelsten: 100 x 26 = 2600 st.
 • Beräkna kostnaden för att bygga ett hus:
  • Kostnaden för en enda tegelsten: 20.400 x 9.5 = 193.800 p.
  • Kostnaden för dubbelsidig tegelsten: 2600 x 17 = 44 200 r.
  • Kostnaden för alla tegelstenar, med hänsyn till det 5 procent tillåtna felet: 238 000 x 1,05 = 249 900 p.
  • Beräkning av kostnaden för arbete vid läggning av tegel (30% av materialkostnaden): 249.900 x 0.3 = 74.970 r.;
  • Beräkning av kostnaden för ytbehandlingar (i genomsnitt 9000 p / m2): 100 m2 x 8000 = 800 000 p.
  • Beräkningen av summan av kostnaderna för stiftelsen, taket och taket (med 20% av husets totala värde): (249.900 + 74.970 + 800.000) x 0.2 = 224.974 p. (detta inkluderar också arbetet med installationen av stiftelsen, taket).
 • Det totala beloppet som används vid byggandet av ett våningshus är 1 587 844 p. (Detta omfattar inte arrangemang av el, vattenförsörjning, uppvärmning och avloppsvatten).

  Naturligtvis är detta en mycket grov uppskattning, och den slutliga kostnaden beror på den region där konstruktionen pågår, på utvalda material och byggnadselement i huset (isolerad vind och källare gör byggnaden dyrare). Men denna beräkning gör det möjligt att förstå vilken prisordning det är nödvändigt att räkna med innan byggandet påbörjas.

  Kostnaden för byggandet av ramhuset

  Idag finns det ett stort antal företag som erbjuder att bygga ett ramhus på din webbplats på kortast möjliga tid och till lägsta pris. En analys av den ryska marknaden visade att priset på ett litet hus (en våning, med en bas av 10×10 m.) Är 620-650 tusen rubel. Lågt pris är bara en anledning att locka en kund och marknadsföra den till det genomsnittliga marknadspriset för en sådan struktur, som är 1.250.000-1.500.000 p.

  För att förstå hur mycket det kostar för att bygga ett ramhus, för jämförelse, ger vi priser för enskilda byggnadselement i denna byggnad. Intentionellt tar vi inte hänsyn till vattentillförseln till huset och utsläpp av avloppsvatten. ledande el och värmearrangemang.

  Enligt de tekniska egenskaperna får vi ett hus som är identiskt med det tegelhus som vi beräknat.

  Typ av byggnad: etthus hus, total yta – 100 m2 (10 x 10 m)

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *