Hur man lägger

Lägga laminat på trägolv

I detta fall införs spetsen av en panel i slitsen hos en annan. Skivorna ska ligga flata. Sedan förenas de med varandra med en hammare och en bar. Som i ovanstående fall beräknar vi bredden på den sista raden med hänsyn till luckan. Beroende på denna indikator såg vi brädorna så att de är identiska.

Lägger laminatlås

Börja lägga från vänstra hörnet. Till den första panelen från framsidan håller du det andra arket, sätter det i spåret i föregående panel och slår. Så packar vi hela raden. Börja med installationen av den andra raden, kom ihåg att lederna måste flyttas för att få schackordning. Den sista raden läggs med hjälp av en klämma, för vilken du måste klippa av panelen smidigt för att fylla utrymmet kvar mellan väggen och det sista men ett ark.

Lim appliceras på panelernas ändar, och arken förenas enligt principen ”tunga och spår”. Det är bättre att applicera lim längs hela spårets längd. Vi lägger den första raden: vi lägger det första arket med ett spår till väggen, applicera lim på den övre kanten av nästa panel med överskott. Vi förbinder detaljerna. Tungan på den andra panelen slås snyggt ner.

Det första arket i den andra raden ska skäras i halv för att förskjuta sömmarna. Vi täcker sidan av spåret på plåten i den andra raden och fäster den på den första panelen. Återigen slår vi. Så fortsätter vi att slutföra installationen av laminat. När du installerar den sista raden kan du använda kullstången för att tätt ansluta raderna.

Klisterlaminat läggs

En liten nyans – i rum med en längd på mer än 10 meter, rekommenderas att arrangera deformationsfogar, vilka stängs av tröskeln. Porozhek är fastsatt på botten av golvet och fungerar som kompensator, vilket gör att laminatet kan ”gå”, vilket är nödvändigt för en korrekt organisation av driftsprocessen.

Det är allt. Det är bara att installera sockeln så att de passar snyggt mot laminatet, men tryck inte på det på golvet. Typer av siktar: Välj alternativet för ditt nylagda laminat är inte svårt.

Hur man lägger laminat på trägolv

Avsluta ett trägolv är annorlunda. Ett lämpligt alternativ skulle vara en beläggning av trä, eftersom det naturliga materialet bibehåller miljövänlighet och harmoniskt passar in i interiören. Träytan är behaglig att hålla på och håller värmen under lång tid. Dessutom är materialet lätt att installera och bearbeta. Du kan enkelt uppnå önskad färg, nyans eller glans.

Laminat är en fiberplatta av hög densitet som kännetecknas av ett attraktivt utseende och lång livslängd. Samtidigt är materialet billigare än kork, parkett eller massivt trägolv. Vid installation och efterbehandling av trägolv i ett hus, se länken http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-polov.

Laminatet läggs som regel på ett plattat betongskikt. Du kan dock lägga materialet på trägolv. I denna artikel kommer vi att titta på hur man korrekt lägger laminatgolv på ett trägolv.

Funktioner av installationen av laminat

På sidorna av laminatplattorna är lås installerade, vilka under montering måste passa tätt med angränsande bräda. Därför kan laminat på trägolv endast ligga på en styv plan yta. Om golvet är ojämnt kommer låsen snabbt att slitas ut och sprida sig och luckor kommer att bildas vid lederna. Detta leder till deformation och skada på materialet. Teknologilägg laminat på trägolv gör att ytan kan falla i 1mm två meter.

Golvbrädorna borde således vara fria från sprickor, rutt och annan märkbar skada. De måste ha en tillräcklig säkerhetsmarginal och en jämn yta utan knutar, fördjupningar och utsprång, inte böjda under belastning och inte knäcka.

Om du planerar att lägga laminatet på det gamla trägolvet, är ytan förplanerad och ersatt med brädor, om de är ruttna eller knäckta. Låt oss ta en närmare titt på hur man förbereder beläggningen och hur man lägger laminatet på ett trägolv.

Trägolvberedning

Innan du lägger laminat på trägolv är det viktigt att eliminera avböjning av brädor, pipar och andra defekter. För att göra detta är lags fast fastsatta på betongbasen, och sedan är golvplattorna stift anslutna till varandra. Först läggs golvbrädet över loggen och säkras med skruvar eller naglar. När brädor och stockar är fastsatta, fästs lösa brädor dessutom med annat material. Du kan ta chipboard tjocklek över 15 mm.

DSP bör läggas ovanpå golvbrädorna och säkrad med skruvar. Före installationen läggs ett galler med 10×10 centimeter celler på en spånplatta. Fastsättning av material görs längs skärningslinjen av gallret och lägger plattorna på ett avstånd av 3-5 mm från varandra. Denna lucka är nödvändig så att träplattan kan expandera vid behov utan att deformera golvet.

Efter att ha lagt spånskivorna är golvområdet polerat med 10 centimeter överlappningsremsor. Om golvet är nytt och jämnt är det möjligt att installera laminatet på golvet utan plywood direkt på en träbotten. Innan arbetsytan påbörjas måste dock arbetsytan anpassas till en slipmaskin. Låt oss nu titta närmare på hur man lägger laminat på trägolv.

Typ av monteringslaminat

Innan du lägger laminatet på trägolvet är det viktigt att välja rätt material och sätt att ansluta. Styrelserna är uppdelade på slottets form. Låsanslutningssystemet förutsätter att spetsen och spåret är belägna i samma horisontella plan. I detta fall läggs laminatbrädorna horisontellt och sätter in spetsen i spåret. Denna anslutning kännetecknas av enkel installation. Men det är inte väldigt slitstarkt, eftersom spikarna kan bryta av sig. Därför rekommenderar experter inte att använda denna typ av laminat.

Click-systemet är mer robust och pålitligt. Det innebär en tredimensionell design där panelerna läggs i en viss vinkel. Detta är den mest populära blandningen som är hållbar och långvarig. Dessutom kan beläggningen lätt demonteras om det behövs.

För kök och rum med hög luftfuktighet välj lim laminat. Den bildar en enda monolitisk yta, vilken kännetecknas av hög densitet och styrka. Men installationen av sådana material är komplicerat av det faktum att lim ska appliceras på lederna. En sådan yta gäller inte golvvärme! Dessutom kan den resulterande ytan användas inte tidigare än 10 timmar efter installationen.

Tekniklagringslaminat på trägolv

  • Efter nivån är golvytan täckt med en vattentätfilm för att skydda trämaterial från ruttning, mögel och mögel.
  • Ställ sedan underlaget med en tjocklek av 3 mm. Substratet är tillverkat med remsor av balsa trä eller polypropen, och fogen är monterad i en fog, sedan fixerad med ett tejp eller tejp;
  • Installation av laminat utförs från fönstret till ytterdörren, från hörnet. Den första raden placeras på ett avstånd av 8-10 mm från väggen, och en kil placeras mellan väggen och materialet. Denna lucka behövs för att kompensera för expansion av träplattor med förändringar i temperatur eller fuktighet;
  • Den första raden läggs helt och börjar med en hel panel. Den andra raden börjar hälften av brädet. Han passar också till slutet. Således börjar även rader med hela paneler, och udda rader börjar med hälften;
  • Om låset ”” Click ”används används varje successiv rad i slutlåset till den föregående i en vinkel av 25 grader. För att göra detta måste sista stycket i första raden skäras;
  • Varje på varandra följande rad av laminerade paneler placeras med en förskjutning av fötterna i det föregående med 40 centimeter eller mer;
  • Efter montering av laminatet runt omkretsen avlägsnas kilar mellan materialet och väggen, och sedan är sockeln installerad.

Avslutningsarbete

Efter avslutat arbete, montera sockeln. I det här fallet är det viktigt att fixa basbordet bara på väggen och inte till laminatplattorna! Experter rekommenderar att du bara väljer trälattar. Sådana produkter kompletterar designen harmoniskt, ger rummet ett färdigt utseende och bevarar golvets naturlighet. Före installationen lämnas materialet i rummet i två eller tre dagar så att de ”används” till temperatur och fuktighet i rummet.

Produkter läggs längs väggarna som de ska installeras. Installation börjar med en av hörnen. När du monterar, se till att sockeln är så nära som möjligt på väggen. Den första nivån tvättas ner på ena sidan i vinkel och å andra sidan – för att gå ihop. Gash för anslutningar gör en vinkel på 45 grader. Resten av sockeln läggs också, gör gash och fäster på väggen med skruvar.

Plint efter installation spat och lack. Laminatlack är inte nödvändigt! Plattorna är redan täckta med en skyddande film som inte kan absorbera flytande material. Dessutom kan materialet spricka på vissa ställen på grund av applicering av lack.

Att lägga laminatgolv på trägolv med händerna kräver omsorg och noggrannhet i arbetet. Det är viktigt att placera plattorna ordentligt, golvbeläggningens livslängd beror på det. Om arbeten utförs olyckligt, börjar produkterna snart flytta från varandra, ytan blir ojämn och ful. Dessutom kan vatten tränga in i sprickorna, vilket resulterar i att trägolvet deformeras och blir oanvändbart. För att undvika sådana problem, kontakta de professionella!

Mästare ”Marisrub” utför installationen och ytbehandling av golvet i ett trähus, inklusive laminat. Vi garanterar kvalitet och pålitlighet! Har du bestämt dig för att bygga ditt stugor eller hus på landet från en logg eller en bar? Vi erbjuder ett komplett utbud av verk, som inkluderar installation av ett timmerhus, byggnad av fundament och tak, installation av golv och tak, utförande av verktyg och slutbehandling. Vi bygger nyckelfärdiga trähus och krympning under enskilda eller standardprojekt.

Lägga laminat på trägolv

Materialet kan läggas på alla hårda golv: betong, kakel, linoleum eller brädor. Viktigast, de borde vara hållbara, tuffa och helt platta. Idag kommer vi att titta på de viktigaste nyanserna om hur man lägger laminat på trägolv, och beskriv också denna process steg för steg.

Ytbehandling

För att identifiera defekter före laminatgolv måste trägolv noggrant inspekteras. Kräv reparation golvbrädor i händelse av:

• avböjning eller deformation;

• instabilitet (offsetbrädor vid tryckning);

• Förekomsten av stora sprickor, knutar och fördjupningar.

• Skada orsakad av svamp.
Gamla trägolv är bättre att demontera till stödstängerna. Det är möjligt att de under åren av verksamheten är övervuxna med mögel och svampar. I detta fall ersätts de skadade lagren med nya, och alla återstående två gånger behandlas med ett antiseptiskt medel.

Rotta stockar måste bytas ut.

Ta bort och byt ut och alla skadade golvbrädor. Mellanrummen mellan brädorna är fyllda med en speciell kitt för trägolv. Små skillnader i höjd, inklusive de som bildas av lager av färg, kan elimineras med en elektroplane eller en skrapa. I små områden avlägsnas knutarna av sandpapper.

Målat golvskrapning

Om golven lades nyligen kan de inte tas bort. I detta fall kontrolleras endast fästarna, de lösa fixerna byts ut.

Det är viktigt! Innan mejseln, måste locket från naglar och skruvar drunkna till ett träd några millimeter.

Eliminering av höjdskillnader

I regel är ojämna golv det största problemet när man lägger laminat. Kanske finns det ingen lägenhet där golvbrädorna ligger perfekt.

Interlaced laminat (brädor) av laminatet är faktiskt en enda bana (sådana golv kallas flytande ). Detta förklarar de strängaste kraven för deras installation. När allt kommer ihåg, kan hela strukturen deformeras.

Ojämnt lagat laminat

Tillåtna skillnader i höjden på ytan på vilken laminatet ska läggas – högst 2 mm för var 2 m. Vid eventuella skador på dess lås under garantiperioden kan tillverkaren vägra att byta ut lameller eller återbetalning på grund av en överträdelse av installationstekniken.

Tillåten höjdskillnad

Det är därför att efter reparation av trägolv och reparera skadorna måste ytan vara helt jämn. Med starka skillnader i fodrets höjder installeras under stödklackarnas lager. Den slutliga planeringen av golven utförs med hjälp av förband gjorda av skivor av plywoodark, hårdplank eller träbrädor.

Det är viktigt! Lägg inte plywood eller fiberboard mot väggarna. När det ändrar temperatur- eller luftfuktighetsförhållandena kan den ändå ändra storlek. Storleken på kompensationsområdet (tekniskt) – Avståndet från väggen till ytterplåtarna är 0,5 cm.

Beräkna mängden laminat

Det är lätt att beräkna golvyta och bestämma hur många kvadratmeter du behöver för att lägga på. Det enda som behöver beaktas är avfallet för beskärning:

• med diagonal stapling kommer de att vara 10-15%;

• Med vanligt sätt att lägga avfall kommer det att vara mindre – upp till 5%.

Rådet. Eftersom lamellernas färg, även i en sats, kan skilja sig från för att få ett likformigt mönster, är det bättre att ta laminat växelvis från olika förpackningar vid läggning.

Varför behöver jag ett substrat?

Ett annat viktigt krav när man lägger golvet är den obligatoriska närvaron av substratet. Den utför följande funktioner:

• slutligen justerar golven;

• fördelar jämnt belastningen mellan lamellerna;

• fyller allt ledigt utrymme mellan ytan och laminatet, skyddar den från deformation;

• absorberar ljud från steg;

• utför funktionen hos en värmeisolator

Det bästa alternativet är ett substrat av polystyrenskum. Det är mycket billigare än kork, medan det helt håller sin form. För golv på trägolv blir det tillräckligt med 2 mm substrat. Det är bättre att inte använda billigt polyetenskum – över tiden kommer det snabbt att krypa in och förlora sin form och golven börjar deformeras och knyts.

Polystyrenlaminatbas

Lägger underlaget under laminatet

Efter att golvet har nivellerats och rengörs från skräp läggs ett fjädrande dämpband på fuktiga ljud längs väggarna. Så att substratets sömmar inte faller på skivornas leder rullar arket eller rulleunderlaget ut över golvet över laminatlamellernas riktning.

Den passar bara den släta sidan uppåt och är sammankopplade från slutet till slutet utan överlappning. För att undvika skjuvning av substratet är alla ark fästa tillsammans med byggband. Om spjället inte används kan du placera kanterna på substratet lite mot väggen några centimeter. I framtiden är överskottet avskuret. För att inte krossa det porösa materialet medan det går, rekommenderas det inte att lägga hela substratet på en gång – det är bättre att lägga ut det efter behov.

Lägga laminat steg för steg

1. För att skydda laminatet mot svullnad under temperaturfall, placeras små distansare av plywood eller små stavar 0,5-1 cm tjocka mellan lamellerna och väggen.

Lägga laminat på trägolv

Det rekommenderas inte att lägga laminat mot väggarna.

2. För att lederna mellan lamellerna inte ska märkas måste de ordnas så att ljuset passerar längs dem (den smala sidan till fönstret).

3. Den första raden är placerad spik mot väggen.

4. Vidare läggning görs endast med förskjutna sömmar (på ett förskjutet sätt), det vill säga, mitten av styrelsen i nästa rad ska falla ihop med de tidigare lamellerna. För att få en liknande förskjutning, skärs den första raden av den andra raden med hälften eller (långa brädor) med 2/3.

5. Slats kan ha två typer av fästanordningar. På varje förpackning finns en ikon som anger vilken typ av bilaga och metoder som är anslutna.

6. När du lägger på typen av klick (den vanligaste), böjs den bräda som böjs något i en vinkel på 30 och med liten ansträngning pressas mot den andra lamellen tills ett karakteristiskt klick. För att stärka anslutningen är de sammanfogade brädorna kantade upp med en gummihammare. Brädor med fästlås låser sig helt enkelt till nästa med en liten kran på hammaren tills den klickar.

Förfarandet för att lägga laminat

Rådet. För att inte sköra de bräckliga lamellerna, när du klipper av brädorna med varandra, kan du använda en trästång genom vilken brädorna hamras.

7. Lamellerna intill rören skärs i halva så att skäret faller på rörets mitt. Vidare skärs hål i brädorna ett par millimeter större än rörets diameter. Gummitätningar är placerade för att täta fog- och släckljudet (metall- och bimetallrör är mycket bra ljudledare).

Installation av laminat vid batterier

8. För att få en snygg ledd, sitter dörrstrålarna litet nedåt på lamellens tjocklek.

Djupet är arkiverat längst ner så att lamellen går in

9. Övergången till ett annat rum kan ordnas med en aluminiumsvamp, som sätts in mellan laminatbrädorna, eller med en speciell träspikare.

Video: Laminat läggs på trägolv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *