Laminat

Lägger plywood på golvet

Monterings- och skärplattor av plywood för golvet

Lägger plywood på golvet

I detta skede avses även det förberedande arbetet och består av flera obligatoriska steg:

 • Mäta rummet i rummet.
 • Vid klippning överväga närvaron av dämpningsluckor på 3-4 mm mellan arken och en centimeter nära väggarna. Om detta ignoreras, sjunker temperaturen och ingreppet av fukt leder till ”svullnad” av basen.
 • Prova på plywood – lägg den utan fästning eftersom den läggs i den slutliga versionen. Lägg lakan med vertikala fogar förskjutna av metoden för murverk. Fogarna mellan dem bör falla i mitten av lagret.
 • Efter montering, numrera materialet.
 • Det är viktigt! Var noga med att kontrollera om det finns fel, om arken är stratifierad och byt ut dem.

  Flytande fixering av plywood på basen

  Det finns två alternativ för montering av träplasterade plåtar på betong – på flytande sätt direkt till basen och längs stockarna.

  • Justera basen för att ta bort damm.
 • Klipp ut numrerad plywood och stapla dem i arkens ordning.
 • Smörj limet på baksidan av arket (tallkorg bör vara en del av limet).
 • Placera limbelagt plywood på höger (eller vänster) långt hörn och tryck det på golvet.
 • Borra ett hål i hörnet av den limmade plattan med en perforator (för hållängden).
 • Sätt in tappen i hålet och hammar den.
 • Upprepa detsamma med resten av lakan.
 • Försegla lederna mellan arken med en kitt på trä, lima dem på toppen med en monteringstape.
 • Montering av plywood på stockar

  Detta är det enklaste sättet att jämföra basen. Som lag kan du använda plywood med en tjocklek på 0,5-1 cm, eller du måste köpa en bar med en kvadratdel av 2 x 2 cm.

  Lagsystemet är fixerat i följande ordning:

  1. Gör en markering på golvet för att installera loggen.
 • Fäst dem på denna markering med specialt trälim och skruvar. Om det finns luckor mellan golvet och lagren, fyll dem med bitar av plywood som är lämpliga i tjocklek, efter att ha smurt på båda sidor med lim.
 • Gör en kista. Storleken på varje cell måste matcha storleken på lakan av plywood.
 • Fyll i det fria utrymmet mellan utkast och golvisolering.
 • Golv av plywood med egna händer på stockarna låg lätt. Materialet är lagat så att i mitten av varje lagret finns en korsning av två delar eller mitten av ett ark. Självdragande skruvar används för fixering, så det krävs antingen en skruvmejsel eller en borr som kan arbeta med låga hastigheter.

  Titta på videon om installation av plywood på golvet:

  Nu vet du allt om hur du planerar golvet med plywood. Använd alltid en nivå när du arbetar. Använd den för att justera den grova basen och ställa in loggarna. Kryssfiner är ett lämpligt material för vidare ytbehandling, dessutom ger det bra ytterligare värmeisolering och dämpar lite ljud.

  Gilla den här artikeln? Dela det med dina vänner genom sociala! Spenderar bara 10 sekunder av din tid på två klick på knappen Social Network, hjälper du vårt projekt. Tack!

  Relaterade nyheter

  Att lägga till tekniska styrelser

  Installation av utkast till trägolv

  Hur man väljer och lägger underlaget under mattan

  Lägger linoleum på golvet

  Plywood tak: installationsanvisningar

  Typer av plywood och dess fördelar över andra material

  Fett från buken och låren tar 3-5 dagar om du dricker VanTuSlim varje morgon

  På morgonen kommer du att bli en klump av parasiter och maskar! Kontrolleras personligen med Detoxic!

  Allt fett kommer att lämna kroppen om du dricker mangostansirap 2 gånger om dagen.

  Minus 21 kg per månad! Skriv receptet: för 1/2 sked läsk ta 1 flik. Eco slim

  Papillom och vårtor kommer att falla av om du lägger till Papillux till vatten

  Titan Gel kommer att öka med 5 cm, sträcka sig till en timme och tillfredsställa 100%

  Prostatit behandlas för 1 kurs! Gräsuppsamling Prostafor №1 i CIS

  Lägger plywood på golvet

  Mormors recept från alkoholism. Alkoholaversion efter 2 dagar.

  Kommentarer (0)

  © 2012-2017 TutKnow.ru – användbara tips, recept, recensioner och svar på frågorna: Hur? Vad? Var? När? Varför? Varför?

  Alla material på webbplatsen tutknow.ru är endast avsedda för informationsändamål och inte rekommenderande. Innan självbehandling, kontakta din läkare!

  Alla rättigheter till information och textmaterial som publiceras på denna resurs hör till deras författare och skyddas av lagen om upphovsrätt och närstående rättigheter. Full kopiering av material från webbplatsen är förbjuden! Med partiell citering är hyperlänken till tutknow.ru obligatorisk och inte stängd för indexering.

  Alla fotomaterial som tillhör Tutknow.ru måste åtföljas av en aktiv hyperlänk till vår webbplats. Andra bilder i fri användning.

  Lägger plywood på ett trägolv – vilken man ska välja och hur man lägger sig

  Nivellering av trägolv med plywoodark för att förbereda basen för efterföljande ytbehandling med dekorativt golvbeläggning: mattor, linoleum, parkett, laminat.

  Trägolv – en klassisk husbyggnad. De är miljövänliga, slitstarka, slitstarka. Men ingenting varar för evigt, och en dag finns det ett behov av att förnya golvet. Föråldrad på grund av slitage eller irrelevant utseende (ägarna ville dekorera inredningen med ett nytt dekorativt golvbeläggning – laminat, linoleum, etc.). Trägolvet kräver justering. När allt kommer omkring behöver moderna beläggningar en perfekt platt yta. Plywood är en enkel och billig lösning för denna uppgift.

  Så vad behöver du veta och hur man fixar plywood till ett trägolv för att vända kniviga golvbrädor och en otrolig yta till ett heminredning?

  Förberedelse av slitna trägolv

  Plywood läggs på trägolvet efter inspektion och reparation av den gamla beläggningen:

  • Demontera sockeln.
  • De rotta fragmenten av golvet ersätts med nya.
  • Creaking och sagging golvplattor förstärker, fästskruvar till balkarna.
  • Platser med skadat lackarbete behandlas med svampmedelskomposition (primer).
  • Häng plannivån för att identifiera skillnader och oegentligheter.

  Om droppen är signifikanta kan du inte göra det utan att justera. Oftast, för detta ändamål, använda plywood golv på ett trägolv – detta material är mest populärt på grund av tillgången, kostnad och bekvämlighet att arbeta med.

  Små oregelbundenheter och utskjutningar (2 till 4 mm) kan elimineras med en planer och / eller kvarn – i så fall kan den dekorativa beläggningen läggas direkt på trägolvet.

  Vilken plywood används för golv

  Plywood finns i olika tjocklekar, slipnings- och bearbetningskvaliteter. Därför har en oerfaren byggare alltid en fråga: vilken typ av plywood bör läggas på ett trägolv så att det kan vara en pålitlig grund för ett dekorativt skydd.

  • Plywood varumärke är inte ett enkelt val för en hantverkare. Vanligtvis görs valet mellan FS och FSF varumärken. FC är plywood, i vilken fanerplattor är limmade tillsammans med mindre giftigt lim än FSFs varumärke (läs: ”Vilken typ av plywood är bättre för golvet – välj varumärke och typ av material”). Kvalitetsegenskaperna hos FC är dock svagare: det är inte för fuktbeständigt. Om prioriteringen är miljövänlighet och säkerhet (golven i barnrummet, sovrummet) är det därför bättre att köpa FC. För rum med hög luftfuktighet och manövrering (lägenhet hall, hus), välj FSF.

  Obs! Det finns märken av plywood som kombinerar styrka, fuktmotstånd och säkerhet (till exempel FB), men på grund av den höga kostnaden (2 – 3 gånger jämfört med FK), anser den genomsnittliga användaren sällan detta alternativ.

  • Kvaliteten på materialet spelar också stor roll: Ju högre grad av kryssfiner, ju bättre, mjukare ytan, vilket innebär att den dekorativa beläggningen kommer att varas längre och varar längre. För jämna golv använd plywood 1 och 2 betyg.
  • Plywood är polerad från två sidor (Ш2), från ena sidan (Ш1), inte polerad (НШ). För anpassning ta Ш1.
  • Materialets tjocklek. Experter anser att för golvarbete bör detta material vara minst 8 mm tjockt, och helst mer (mer detaljerat: ”Vilken tjocklek av plywood som golvet passar”). Vilken tjocklek plywood att lägga på ett trägolv reglerar den enkla regeln: ju tjockare desto bättre. Kryssfiner ska åtminstone inte vara tunnare än ett golvbeläggning.

  Ibland används plywood som en undergolv och lägger arken direkt på stockarna. I detta fall behövs tjockleken från 2 cm.

  Behöver jag träning för plywood

  Täckningen av golv med plywood på trägolvet börjar efter förberedelsen av plywoodark. De måste tas in i rummet där läggningen är planerad och lämnas i 2-3 dagar. Trä har förmågan att ändra storleken på fuktighet, temperatur, så det är nödvändigt att dessa parametrar av materialet och miljön är desamma.

  Experter rekommenderar att du blöter kanterna av plywoodskivor med vatten vid rumstemperatur om det rum där arbetet utförs upphettas inte regelbundet.

  Det är också lämpligt att behandla ark med antisvamp och eldfast primer.

  Observera: det är inte nödvändigt att arbeta med plywood i ett rum med hög luftfuktighet. Om kondensat ackumuleras på en bit film kvar i ett rum för en dag, rekommenderas att torka rummet med hjälp av tillgängliga medel (värmeapparater, sätta på värmen).

  Mät sju gånger: skära och passa ark

  Skär skivor av samma form. Experter rekommenderar 0,6 till 0,6 m, men du kan 1 till 1 m eller 1 till 0,5 m – det beror helt på plywoodets tjocklek och användarvänlighet. Efter skärning försökas arken på: de läggs på golvet och observerar metoden för ”kryptering” – de tvärgående lederna borde inte vara desamma, typen av de lätta plåtarna liknar tegelverk (läs: ”Hur man lägger plywood på golvet – reglerna för läggning”). Det är nödvändigt att se till att dämpningsavståndet hålls vid läggning: ett mellanrum på 2-3 cm från väggen, 0,5-1 cm mellan arken. Om passningen lyckas, numreras arken så att den slutliga fästningen av plywood till trägolvet går smidigt, utan att frantiskt söka efter rätt ark. Det är användbart förutom att rita en plan för att lägga lakan med lämplig numrering. Sammanfattningsvis bör du göra en markering med en penna eller krita på golvet för att veta var man ska ordna lags.

  Obs! Skärplywood är inspekterad för defekter som bildas vid skärning, stratifierad eller deformerad änd av arken påverkar beläggningens kvalitet, det är bättre att byta ut dem.

  Verktyg för plywoodbas

  Innan du börjar arbeta är det värt att kontrollera tillgängligheten av det nödvändiga verktygssatsen:

  • Elektrisk sticksåg;
  • Borra med en uppsättning övningar;
  • skruvmejsel;
  • nivå;
  • roulette;
  • Självdragande skruvar;
  • Dymlingar.

  Efter montering av plywoodbasen måste du förbereda den för dekorativt golvbeläggning: För tunna beläggningar (linoleum, matta) måste du noggrant polera ytan. För detta är det bättre att köpa en kvarn eller använda ett speciellt munstycke på borren. Du kan använda finkornigt sandpapper, om golvområdet är litet.

  Plywood nivelleringsteknik

  Innan du lägger plywood på trägolv, välj exekveringstekniken, valet beror på skillnaden mellan skillnaderna och ojämnt trägolv. Applicera tre justeringsmetoder:

  1. Justering genom att lägga plåtarna direkt på trägolvet. Den används om oegentligheterna inte är mer än 1 cm och bildas av golvbrädans kanter. Plansens plan, som bygger på de utskjutande kanterna, eliminerar skillnaden. Med denna sätt att lägga på används ett underlag för plywood ofta på ett trägolv, vilket fungerar som en stötdämpare och förbättrar värmeisoleringen.
  2. Justering med punktstöd (bossar). Används som ett budgetalternativ för golv med små skillnader. För lugs använd kvadrater, skär av plywood, laminat, brädor.
  3. Skruvningsanordningen för jämna golv används vid horisontella skillnader på 1 – 8 cm. Bältestödet är tillverkat av stavar eller snittremsor av plywood. Denna metod är den mest kostsamma, men också den mest tillförlitliga.

  För varje typ av stiftelse är regeln: Ju tunnare kryssfiner är desto närmare bör referenspunkterna vara.

  Förfarandet för inriktning med användning av lag

  Innan början av inriktningsnivån bestäms av golvets högsta punkt. Från det här steget börjar du lägga parallellplattor. Lägg loggar, följa de märken som gjorts under den ursprungliga layouten av plywoodfragment. Det är nödvändigt att de var placerade i stället för parringsark.

  • Lags läggs alternerande, som fästs på trägolvet med hjälp av speciallim och självgängande skruvar. Varje cant kontrolleras av nivån i alla riktningar, vid behov, genom att placera bossar under den och fylla oegentligheter genom att krossa plywood. Delar av trimning bör dessutom smörjas med lim för att öka basens tillförlitlighet. Det finns ett speciellt lim för plywood på trägolv, vilket inte kräver ytterligare fastsättning. Men oftare använder befälhavarna beprövade metoder: Smörj de nödvändiga platserna med tillgängligt lim (”Bustilat”, ”Liquid Nails”, ”Moment”) och fixa dem med självgängande skruvar.
  • Montera sedan kassens tvärgående stång, belägen på ett avstånd som motsvarar bredden på de skördade arken och i enlighet med de ursprungliga märkena. Det är nödvändigt att noggrant observera märkningarna så att arken under den efterföljande installationen av plywood inte, som de säger, ”hängde i luften”, men var fästa på kassan och bildade en pålitlig plywoodgolv i ett trähus eller lägenhet.
  • För att förbättra värme- och ljudisoleringen kan rymden på batten fyllas med lämpligt material, först efter att ha tagit slut av skräpet.
  • Plywoodplåtar är fasta enligt schemat, med hänvisning till etiketterna på siffrorna. För att skruvarna på skruvarna inte sticker ut över planet, sjunker de. För att göra detta borra ett hål i fästplatsen lika med skruvlockens diameter.

  Efter installationen är det bara att förbereda plywood golvet i enlighet med typen av ytbeläggning. För tunna beläggningar sätts alla oregelbundenheter, sprickor i lederna och urtag från de försänkta skruvarna. För hårdare beläggningar kan du behöva ett speciellt bullerabsorberande substrat. Under alla omständigheter är det lämpligt att lackera plywood flera gånger för att förlänga dess livslängd.

  Regler du behöver veta

  Innan du lägger plywood i trägolvet är det värt att kontrollera och reparera all kommunikation som går under golvet, så att du inte behöver öppna det nya färdiga golvet senare. Det är värt att veta att:

  • Längden på skruvarna som används i arbetet ska vara tre gånger tjockleken på plywooden.
  • Avståndet mellan skruvarna är högst 20 cm.
  • Skivorna fäster, retarieras från kanten på 2 cm.
  • I närvaro av tunn plywood används den i 2 lager, arrangera arken så att sömmarna på de övre och nedre skikten inte sammanfaller.
  • Vid konstruktion av en plywoodbas med en punktmetod placeras cheferna på ett avstånd av 20-25 cm.

  Bilder av vackra moderna beläggningar lämnar inte någon likgiltig, och ett otillräckligt våningsplan kommer inte längre att vara ett hinder. Med hjälp av dessa rekommendationer kan alla som håller ett verktyg lära sig hur man lägger plywood på ett trägolv och kan göra det med egna händer.

  Hur man lägger plywood på golvet

  • Hur mäter fuktigheten i en betongbotten under plywood
  • Typer av plywood används för golv
   • Hur behandlas plywood?
   • Formaldehydinnehåll plywood klassificering
  • Hur man lägger plywood: funktioner
  • Steg-för-steg-instruktioner om hur man lägger plywood på golvet

  Många nykomlingar till byggandet förr eller senare undrar hur man lägger plywood på golvet. Detta material används ofta i de fall där golven inte kan skryta med den perfekta vyn och kräver anpassning.

  Att lägga plywood på golvet hjälper till att förbereda den perfekta ytan för att klara av: laminat eller parkett.

  Om du bestämmer dig för att byta golv och välja ett laminat eller parkett, var noga med att mäta golvnivån med en speciell enhet. I de flesta fall upptäckas en variation inom några centimeter omedelbart. De mest försummade fallen – när skillnaden är redan tio centimeter och högre. Att fixa denna situation kommer att hjälpa golvplywood.

  Den placeras på en tidigare beredd bas.

  Perfekt betongskikt.

  Schema av betongskikt.

  Om du föredrar det till andra typer av baser, kom ihåg att det härdar helt efter en och en halv månad.

  Efter detta kan arbetet återupptas. Över betongskiktet ligger i de flesta fall ett lager av vattentätning. Och sedan låg de plywood. Du bör välja plywood med hög fuktmotstånd. Tjockleken börjar vanligtvis från 1,5 cm.

  Regel: innan du lägger plywood på basen, var noga med att testa den för fuktmotstånd.

  Hur mäter fuktigheten i en betongbotten under plywood

  För att göra detta, använd en polyetenfilm med en bredd av 1 m. Sprid den på betong. Pressa kanter. Detta kan göras med hjälp av improviserade medel. Till exempel i barer. Centrum lämnar gratis. Vänta några dagar.

  Efter detta inspekterar du polyetenen. Om dess yta inte är fuktig är fuktigheten inom normala gränser.

  Men om kondensation har manifesterat sig, är det nödvändigt att vänta lite mer tid för att betongbasen slutligen torkar ut. Annars måste du byta plywood.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Typer av plywood används för golv

  Plywood skiljer sig åt i antalet pressade skikt och i de typer av lim som påverkar graden av fuktmotstånd.

  Om du bestämmer dig för att täcka golven i ditt hem med hjälp av detta material, bör du bekanta dig med dess typer.

  Plywood är ett arktäcke, som består av flera pressade lager.

  Men antalet av dessa lager beror på flera faktorer, mer exakt, syftet med vilket denna eller den typen är nödvändig. Till exempel styrka eller ökad belastning.

  Plywood är uppdelad i klasser:

  Deras skillnader ligger i graden av fuktmotstånd, toppskiktet och typen av lim som används för att binda skikten.

  Om vi ​​talar om den första typen av plywood FC kan den beskrivas som en kvalitetsbeläggning. Den används för dekoration av bostadshus. Den har en genomsnittlig grad av fuktmotstånd. Carbamidharts råder i limet.

  Den andra typen av plywood – FSF – är mer lämplig för att ordna golv i rum med hög luftfuktighet. Till exempel badrum, kök eller bastur. Den har en lämplig nivå av fuktmotstånd. Detta uppnås på grund av limens speciella sammansättning, vilken innefattar fenolformaldehyd.

  Om de två första typerna används i bostadshus används den tredje typen oftast inom industrin.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Hur behandlas plywood?

  Grader av plywood särskiljs av graden av bearbetning och de använda råvarorna.

  Uppmärksamhet bör ägnas åt sådana faktorer som bearbetning av materialet. Plywood kan tillverkas av olika typer av råmaterial. Till exempel björk eller barrträd sorter av trä. Barrkryssfiner är gjord av faner. Det lockar köpare med resistens mot svamp och minskad grad av förfall. Denna typ används oftast för byggnadsarbete relaterat till taket.

  Vid tillverkning av möbler eller inredning används björkplywood typ FC. Den är gjord av lappfiner. Björkplywood för utomhusarbete bör vara FSF.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Formaldehydinnehåll plywood klassificering

  Denna faktor tas från beräkningen för varje 100 g torrt arkmaterial.

  För dekoration av bostadshus används plywood av den första typen med minimal formaldehydhalt.

  Två typer produceras:

  Det första alternativet beräknas med formeln 10 mg formaldehyd för varje 100 g torrt arkmaterial.

  Den andra typen är en variation av 10 till 30 mg formaldehyd för varje 100 g torrt arkmaterial.

  Den första typen av plywood med E1-märkning för inredningen används oftast.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Hur man lägger plywood: funktioner

  Plywood finns i arkform. Standardplåten på ett plåt av plywood är 125×125 cm. Men på grund av sin stora storlek gör det det svårt att arbeta.

  Vid första arken måste skäras. Det görs bäst i form av kvadrater. Därefter lagde den sig på ytan av basen. Skivorna bör justeras runt omkretsen av rummet, med hänsyn till alla håligheter och utskjutningar. Lägga plywood, lämna ett litet avstånd till väggarna.

  Det är viktigt! Se till att kanterna på plywoodarken inte rör väggarna.

  Klyftor kan bildas mellan några lister av plywood. I det här fallet måste du följa sömmarna. Deras bredd får inte överstiga 1 cm.

  Tips: För att göra plåtar av lister lättare att lägga efter mätning och skärning, bör du ange nummerering på baksidan med en penna.

  Klippplåtar ska vara noggrant och långsamt. Försök att undvika stratifiering av materialet. Om det ändå uppstod defekter, följer den enda slutsatsen: materialet visade sig vara av mycket dålig kvalitet. Och det är värt att överväga om det ska användas.

  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Steg-för-steg-instruktioner om hur man lägger plywood på golvet

  Lägger plywood för stockar.

  Den första och viktigaste aspekten är beredningen av stiftelsen. Hela ytan måste behandlas noggrant. Ta bort damm och ojämnheter från det. Rengör eventuellt med en dammsugare. Använd inte en kvast som är fuktad med vatten för att rengöra den, eftersom fuktning inte kommer att gynna betongskiktet. Skala av cementrester, kitt och belägga befintliga sprickor.

 • Det andra steget, som måste utföra – primergolvet. Du kan spara genom att göra ett hus primer. Detta kommer att kräva lim, vilket späds ut med vilket lösningsmedel som helst, såsom bensin. För att applicera en primer, använd en rulle för målning. Denna primer har flera fördelar jämfört med konventionell primer:
  • damm håller inte fast vid det;
  • ökar basens styrka.
  1. Den tredje etappen – lägger plywood på golvet. Efter att basen är förberedd mäts arken av plywood, sågas och numreras, du kan börja lägga. För detta ändamål appliceras ett tunt skikt av plywoodlim på det övre skiktet på golvskiktet. Därefter läggs plywood ut. Alla delar av systemet är fastsatta runt omkretsen av rummet med hjälp av skruvar, avståndet mellan vilka inte får överstiga 2 cm.
  2. När alla lakan är fixade måste den färdiga ytan jämnas. Detta kan göras med sandpapper eller använda en slipmaskin.
  3. Slutskedet kontrollerar resultatet. Kontrollera först hela ytan för närvaron av indragning från väggarna och luckorna. Om resultatet är tillfredsställande, fortsätt till teknisk inspektion. För att göra detta, använd byggnivån. Mätningar tas på flera ställen. Toleransen är några millimeter.

  Regeln är att knacka på ytan. Om det finns ett döv eko, avlägsnas beläggningen från basen.

  Efter dessa material kan du utföra arbetet med att lägga plywood själv och få ett utmärkt resultat.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *