Hur man bygger

Lägre ramramhus

Därefter monteras ett hörn av det framtida huset och installationen av tillverkade barer eller brädor. Alla fogar läggs med en speciell juttejp. När du använder en massa brädor måste du lägga den på kanten så att alla leder mellan brädorna är vertikala.

På de raka delarna är detaljerna i bandningen anslutna till ett främre stopp med en speciell packning av juttejp. Fästelement mellan delar använder sig av parentes eller metallhörn. När man lägger alla detaljer i omslaget utförs en ytterligare kontroll av rakheten på alla hörn av strukturen och dess horisontella position med hjälp av en nivå.

För att fästa bottenplattan med fundamentet, använd två alternativ:

 • Med hjälp av förankringsbultar, förinstallerade i stiftelsen. Ankarbulten måste fästas i varje stolpe vid basen eller runt omkretslocket.
 • Med hjälp av naglar som behöver köras i trafikstockningar, som också installeras i stiftelsen vid beredningen av den slutliga bindningen. Denna fastsättningsmetod kan betraktas som mer tillförlitlig och hög kvalitet. Rammens monterade bottenram kontrolleras återigen för jämnhet, och efter det är hålen gjorda för lags.

Vi konstaterar att det för närvarande finns flera olika tekniska lösningar för byggandet av ramhus på byggmarknaden. Och för var och en av dessa lösningar tillhandahålls byggmaterial för ramhuset. som bestämmer kostnaden för hela projektet.

När man väljer en husbyggnadsteknik försöker varje utvecklare att lyfta fram prioriteringar för budgetsidan vid utformningen av den slutliga budgeten, komplexiteten i hela processen, tillgången på byggmaterial och ett antal andra viktiga kriterier. Och byggandet av byggnader på den finska tekniken är det bästa alternativet och kommer att uppfylla de flesta av dessa kriterier.

Installera toppskärmens ramhus

Lägre ramramhus

Fästa toppskärmens ramhus

För toppklädseln måste du ta exakt samma träd som användes för att lägga botten. Då kommer sektionen att vara densamma, och detta kommer i hög grad att förenkla reparationen av beklädnad och isolering av alla väggar.

Övre trimstänger i alla hörn bör också förenas med skärning. De borde fästas på de vertikala ställen på samma sätt som stativen installerades på bottenplattan. Om du väljer att montera hörn, är de enkelt fastsatta med skruvar.

Vid val av monteringsmetod för skärning i virket är det i första hand nödvändigt att göra spår för varje stativ och därefter läggs de på vertikala ställen.

Det är viktigt att alla spåren ligger exakt ovanför spåren på bottenplattan. Vid överensstämmelse med detta villkor står alla vertikala ställen stående vertikalt. I värsta fall kan det finnas en viss obalans mellan flera ställen eller senare hela ramen som helhet.

De monterade stängerna är fästa vid ramen med naglar. Samtidigt är det nödvändigt att varje nagel ingår i hyllan inte mindre än 10 cm. För att öka den högre styvheten hos husets ram måste du utföra överdelen med diagonala axlar.

Ramkonstruktionsteknik är en mycket bekväm, enkel och billig ekonomisk metod för att bygga bostäder och andra bostadshus. Den är lämplig för att bygga ett vinterhem för permanent bostad. Vinterhuset har många fördelar och fördelar – det är komfort och hög energieffektivitet tack vare utmärkt värmeisolering.

Innan konstruktionen, glöm inte att köpa alla nödvändiga byggmaterial. Utvecklingen av ny teknik för byggandet av ramhus för många utvecklare är helt motiverat intresse.

Ramhusets nedre och övre del är av stor betydelse för att säkerställa tillräcklig styrka och tillförlitlighet i husets struktur. Därför är det extremt viktigt att närma sig genomförandet med stort ansvar och med genomförandet av alla tekniska normer och regler. Och då blir ditt hus starkt och högkvalitativt.

Lägre ramram hus – mitt alternativ

Datum: 04/04/2016 08/04/2016. Författare: Sergey

God eftermiddag Kära vänner.

Idag ska jag prata om nästa steg i byggandet av min blygsamma bostad. I artikeln kommer vi att analysera bindningen av huset i detalj.

Det hände sålunda att jag inte hittade en intelligent guide på Internet om hur man gjorde ramkammarens bottenram. Beskrivningarna hittades av mig, men med grova fel. De görs nu av många utvecklare.

Jag råder dig att läsa artikeln till slutet för att inte upprepa erfarenheten hos personer som har bett under inflytande brigaders inflytande och tillåtet att binda grunden för huset med stora brister (och då tänker de var det blåser, varför golven är krökta)))

Lan gick som vanligt med en plan:

 • Vad är bottenbandet för?
 • Strapping assembly diagram
 • Sammansättningsprocedurband
 • Materialval
 • Som jag gjorde
 • Andra omkopplingsalternativ

Varför behöver vi dessa brädor?

Bottenbandet binder upp de olika delarna av stiftelsen, vilket hindrar huset från att röra sig längs axlarna och hjälper till att fördela lasten jämnt. Om du börjar bygga väggar direkt på fundamentet, kommer de inte att ha ordentligt stöd under dem och gradvis böja och kollapsa.

Titta på diagrammet om hur bottenbandet fungerar.

Här avbildade jag den enklaste omformningen av plankor, den här typen av bandning är mest föredragen för ett ramhus byggt enligt teknikplattformen.

I det följande diagrammet avbildade jag rören ovanpå. Detta är det system jag tillämpade i mitt hus. Diagrammet visar både brädorna själva och deras relativa position. Som du kan se använde jag ett material av olika längder, i grund och botten var det en fyrmåttig bräda.

Faktum är att brädor av denna storlek visade sig vara helt tillbaka till rygg. Och jag var tvungen att noggrant beräkna allt så att de var tillräckliga för hela trägrillet.

Jag hade fyra meter, och det fanns också en liten sex meter styrelse. Jag var tvungen att läsa igenom många rekommendationer för att montera plankingen. Efter att ha vägt all information och kombinerade i mitt huvud de data jag fick fick jag följande strategi för monteringsprocessen.

Principer som vägledde mig:

 1. Splices till det maximala avståndet
 2. Ledningarna i brädorna att sätta på fundamentet under huset
 3. Ordna förskjutna hörn så här:
 4. Ordna ordentligt ”sidofältet” på den inre delen av bandningen

Om det inte fanns några problem med placeringen av skivbrädena, då var det i ordningsföljden att jag skulle bryta huvudet lite. Några problematiska punkter framkom.

Till exempel knackar inte ett bräde, i stället för korsningen av innerväggen till den yttre. Jag trodde det inte var så kritiskt, från andra håll är den här noden perfekt kopplad.

Som du kan se, med en sådan montering, är alla delar sammankopplade utan användning av olika vinklar och plattor. Allt hålls mycket tätt och ingenting kommer att springa iväg.

Sammansättningsprocedurband

Här är en liten video, för en bättre förståelse av processen, jag vet inte hur man ska interaktiv, därför en banal levande video med mina krökta diagram. Om jag behärskar något program för att skapa animering kan jag lägga till mer visuell video.

Det kommer bli en video

Valet av material för montering

Tja, med en förståelse för processen att montera ombandet, tror jag att alla släppte ut, nu är det dags att lära sig att välja materialet.

När det gäller rasen hade jag inga alternativ – lark, ett evigt träd, som även i marken utan behandling ligger i 15-20 år. Och om du lyfter det är det nästan för alltid…

I vissa regioner är lark ganska dyr, så det är nödvändigt att välja det mest hållbara och ruttande trädet som växer inom räckhåll, och se till att behandla det med ett antiseptiskt medel.

När det gäller brädorna själva finns det en annan åsikt, vissa säger: det är nödvändigt att använda materialet i kammartorkning, andra hävdar att styrelsen med naturlig fukt fungerar utmärkt.

Jag applicerade ett material av naturlig fuktighet. Inte rå, men torkad i en hög i ca åtta månader. Jag tror att trädet redan har haft sin normala strukturella fuktighet, och om den torkar ut, kommer den inte att förändra sin geometri signifikant.

Och priset på torrt trä är ungefär tre gånger dyrare, det ägde rum också i materialvalet.

Hur byggde jag den första ”kronan” av huset?

Jag gjorde layouten på brädorna ungefär som visas ovan i videon. Den enda skillnaden är att deras längd var otillräcklig (7×8 hus då…), vi var tvungna att beräkna avstånd så att fogarna föll på källardäcken (hur man gör en sådan grund, jag skrev här) och hade en skillnad i olika riktningar.

Dimensionerna på det bräda jag använde är standard: fyra och sex meter långa, fem centimeter tjocka. Blockens bredd är 20 centimeter. Larken användes, så det paket som rekryterats från sådana brädor har en mycket hög styrka.

Han samlade en låda på däck, mätt alla avstånd när en sorts ”åtta” monterades – nivellerade diagonalerna. Efter nivellering, fullborda sele genom att spika brädorna en efter en.

Efter montering av bandningen har anpassningssteget påbörjats. Jag körde horisonten med en lasernivå ADA. Att sätta under trimning, har uppnått nästan fullständig horisont. Avvikelsen var inte mer än 0,5 cm runt omkretsen.

Bredden på brädan, som den borde vara, spelade betydligt, så jag var tvungen att gå längs hela trimmen med ett elplan, det var värt det, det visade sig vara väldigt bekvämt att fortsätta konstruktionen.

När selen var monterad gick jag med en borr och borrade hål. Sedan bultade han alla trimbrädorna. Jag tycker att det inte var ett obligatoriskt förfarande, brädorna är stansade ganska ofta, men som de säger, drar inte behållaren sig i fickan.

På bilden kan du se hur jag har några noder som jag lyckades fotografera, huset har redan byggts om. Där finns ett foto utan hem, tack vare Alexey.

Vad använder du annat om att du ska sätta fast i huset?

Mycket ofta såg jag ett husklädsel av trä. Jag tycker att det här är ett misstag, eftersom ett solidt arrangemang inte har en sådan styrka som ett paket av brädor av samma storlek.

I ramen kan huset inte användas timmerkomponenter. Allting måste ske från styrelsen. En bar i en ljus ramkonstruktion kommer att ge sprickor och i de flesta fall kommer det att leda, eftersom väggens belastning inte är så stor.

Därför betraktas användningen av virke för erfarna slaktbyggare som en dålig form och byggarnas inkompetens.

Jag stöder denna åsikt, åtminstone för att jag skulle tveka att dra ett virke, och jag kan lugnt dra brädan ensam och jag såg massor av sprickor i virket (såg du hur vattnet löper utmed väggarna inuti timmerhuset under sidregn? )))

Därför, om förmannen började säga till dig, säger de, ”låt oss sätta vedet – det kommer att bli starkare” – gör inte röra med en sådan byggare. Han vet inte hur man bygger den rätta ramen, då kommer han att skruva dig ett fullt hus och styra hörnen till varje rack)))

Och jag glömde, även i hörnen kommer han också att lägga ett virke, ja så att hörnen är starka och kalla….
I allmänhet tycker jag att det är tydligt från min opus hur man ska korka bottenkanten på ett ramhus, om det finns några frågor – tack i kommentaren, om det finns något att komplettera, är jag också nöjd med dialogen.

Sergei var med dig, alla de bästa, glöm inte att prenumerera, och sakna något som är särskilt viktigt, då inte komma ikapp)))

Jag föreslår att jag tittar på mina andra artiklar från den här kategorin:

Gillade du artikeln? Jag skulle vara glad om du berätta för dina vänner!

02/19/2017 kl. 15:39

Goda vänner till dig, jag har en fråga, svara på många webbplatser, och t, ​​n
frågan är att jag behöver göra bottenbandet på remsa grunden jag planerar att hälla plattan under tejpnivån?
Eller jag kan omedelbart montera väggarna och fästa dem på bandet.
band sig själv 40cm ner, 60cm över markbredden 30cm

02/20/2017 kl 02:12

Bra, Valery.
Jag anser att det är meningslöst att montera en bandning på ett tejp, det är nödvändigt för en kolumnär grund. När allt kommer omkring är dess huvuduppgift att länka inläggen.
För en remsa grund är en singelplatta tillräckligt platt på fundamentet, och på toppen av det måste du montera golvet i huset.
Ta bara hand om vattentätning av hög kvalitet, mellan fundamentet och brädet.
Och varför är tejpen så begravd? Litet djup av frysning eller god jord och grunt bestämt?

05/19/2017 kl. 11:10

God dag!
Från dina artiklar förstår jag fortfarande inte hur däcken och grunden på däcken är fästa vid varandra?

05/24/2017 kl. 13:49

Fäster inte)))
Ingenstans kommer han inte att springa, husets totala vikt kommer att vara ungefär trettio ton, så vad oroa dig för.

Ramramens nedre ram: Instruktion och installationsteknik

Lägre ramramhus

Andrew

Lägre ramramhus

Innehållet i artikeln

Nedre omringning kallas ett trä eller tjockt bräde som ligger på fundamentet och tjänar som grund för väggramens ramar. Eftersom denna del av huset är väldigt viktigt, är det värt att följa de föreskrivna teknikerna vid montering och installation.

Välja material för bandning

Barrskogat trä används vanligtvis för att montera skölden på panelbyggnaden. Ett sådant material har större, jämfört med hårdträ, styrka och är mycket resistent mot deformation och sprickbildning. På grund av den höga procentandelen tjärinnehåll är den dessutom mindre mottaglig för fukt. Därför bör den väljas för bandning, bör vara gran, ceder, lerk eller tall.

Alternativ för att göra omslag:

 • Brus. För hemmet är vanligtvis materialet 150x150mm eller 100x150mm.
 • Tjocka plankar knackade med varandra. Selen av denna typ är inställd på kanten, så att brädorna är belägna i ändarna.
 • Ibland är installationen av bandning tillverkad av två tjocka tavlor och bitar av trä. Sistnämnda är belägna mellan brädorna, så att det senare var möjligt att sätta in stativ av väggarnas ramar senare i de bonar som bildades av dem.
 • Under lätta byggnader är omslaget ibland gjord av en enda tjock bräda. Materialet för bandning behöver bara ta kvalitet och kalibreras i storlek.

Vad ska man göra när man häller grunden?

Basen för ramkonstruktion, beroende på typ av mark på platsen, kan vara tejp, kolumnar eller pile-rostrum. Det finns inga grundläggande skillnader i sättet att montera bottenklädseln för alla typer av fundament. När hälla tejp eller pile-rozverkovogo foundation. 16 mm förankringsbultar hälls in ovanifrån, vilket senare kommer att fungera som fästelement för bandning. Före installationen av trimmen och montering av väggramen måste betongbasen vara i flera veckor.

Så, låt oss titta på hur man gör en pålitlig bottenbandning hemma. Den färdiga basen är preliminärt kontrollerad för horisontell position med nivå eller nivå. I närvaro av droppar mer än 1 cm jämnar ytan med cementmortel. Hon måste få styrka på en vecka.

Viktigt: Justera ojämnheter mindre än en centimeter med cementmortel är omöjligt. Trycket på väggarna kommer därefter att smula. I detta fall utförs anpassningen genom limning med träkuddar i steg om 30-60 cm. Mycket små droppar kan slätas genom slipning med en kvarn med en skiva på betong.

Efter utjämning av basen, fortsätt till dess vattentätning. Oftast används ruberoid för detta ändamål. Stiftvattentätningen ska göras i minst två lager. Limning tillverkas av bitumen mastik på varmt eller kallt sätt. Det är möjligt och bara att missa betongbasens yta med mastic i flera lager. För mer information om hur man gör vattentäta grunden med egna händer, se här.

Tips: Var noga med att suga i träet eller brädet med antiseptiskt material. Detta ökar materialets livslängd. Det skulle också vara trevligt att blötlägga veden med en brandskyddsmedel, eftersom hartset i barrträd är gott och det brinner mycket bra.

Innan du monterar omslaget kan du lägga grunden för byggnaden med en hartsplatta. Detta är emellertid oftare fallet för konstruktionen av ej ram, men hackade strukturer.

Nedre triminstallation

Träet läggs på grundytan, fixar och kontrollerar tillfälligt hörnarnas jämnhet med en nivå. Anslut träet med varandra eller metoden för ”rumpa” eller ”halvt träd”. I den första utföringsformen pressas ändytan av ett element helt enkelt tätt mot kanten av det andra och är fäst med metallplattor. I den andra – vid ändarna av det sågade sågade rektangulära provet på hälften av brädans bredd. Fästningen utförs på ankaret och dessutom på naglarna.

Till själva grunden för selen är fäst på bultarna. Steget mellan dem är 1,5 meter. Hexagonankar med bred bricka används ofta för att fästa ved till betong. Racks i en rambyggnad är oftast fäst på bandningen med galvaniserade metallhörn.

Video på ”Hur man gör bottenramens hus”:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *