Trägolv

Laminat i ett trähus

Valet av substrat beror på den ekonomiska kapaciteten hos ägaren av lägenheten, typ av stiftelse. Som ett underlag för trägolv är det bättre att använda naturliga råvaror som andas. Det perfekta alternativet skulle vara kork. Mer tillgängligt material är izolon.

Instruktioner från tillverkare av laminat rekommenderar att substratet inte är tjockare än 0,3 cm.

Laminat i ett trähus

Tack vare underlaget kan du förbättra golvens värme och ljudisoleringsegenskaper

Fix de uppenbara defekterna i trägolvssubstratet kan inte. Därför är det ingen mening att köpa för tjockt material. Dessutom kan ett tjockt substrat orsaka många problem och förkorta livslängden hos den laminerade beläggningen. Så, med en substrattjocklek på mer än 0,3 cm, kommer gången på laminatlås att skapas. Detta kan leda till squeaks, deformering av beläggningen, utseende av sprickor. Låsets känsliga lath, kan samtidigt bryta lätt.

Laminat under det gamla trädet

Moderna tillverkare av laminatmodeller, olika i färg, konsistens, mönster. Den mest populära beläggningen är laminat under gammalt träd eller tapplaminat. Denna beläggning imiterar naturligt äldre naturligt trä. För att göra laminatets konstruktion plausibel, i sin konstruktion med användning av skruvar och strukturen hos ett sådant laminat är mer framträdande.

När du väljer ett laminat under det gamla trädet bör du överväga klassens funktion av beläggningen. För bostadshus lämpliga klasser 31-33.

Vintage laminat är lämpligt för användning i både klassiska och moderna interiörer (till exempel ett loftinredning). Idealisk sådan täckning kommer att vara för rum inredda i skandinaviska och rustika stilar. De flesta tillverkare har en linje av vintage laminat med imitation av olika träslag (ek, ask, wenge, mahogny, etc.). Detta gör det möjligt att välja en beläggning beroende på rummets färg.

Hur man lägger ett laminat gör det själv (video)

Laminatgolv är ett prisvärt alternativ till naturliga trägolv. Högkvalitativt laminat med hög slitstyrka har hög prestanda, kan användas både i vardagsrum och i bostäder (i kök, i badrummet). Ett brett utbud av modeller gör att du kan välja laminat för alla interiörer. Absolut alla kan hantera installationen av det laminerade golvet. För att göra detta, ta bara hänsyn till några rekommendationer, och du får en attraktiv och slitstark beläggning!

Exempel på laminat i ett trähus (foto i interiören)

Vad laminat för köket att välja att lägga i ett trähus?

För att inredningen i ett trähus ska vara inte bara vacker, men också funktionell, måste du noggrant välja ytmaterial. För att bestämma vilket laminat för köket som passar bäst, kan du jämföra egenskaperna hos olika typer av golv.

Golvet i köket upplever ökad belastning på grund av hög permeabilitet och hög sannolikhet för vätning. Inte alla typer av laminat är lämpliga för användning under sådana förhållanden. Därför, innan du lägger golvbeläggningen, är det värt att undersöka alla fördelar och nackdelar av varje typ och välja det bästa.

Vilka är fördelarna med laminat

I ett trähus är det inte önskvärt att lägga keramiska plattor på golvet, eftersom värmeutvidgningen av veden kan orsaka sprickor. Laminatgolv imiterar framgångsrikt trä, sten och jämn keramikplatta.

I ett trähus understryker han perfekt inredningen. Samtidigt tar installationen mycket mindre tid, är billigare och kan utföras på en träbotten. Kvalitetslaminat:

 • repfast
 • inte rädd för att falla tunga föremål
 • inte rädd för temperaturförändringar
 • förlorar inte färgmättnad
 • inte raderas
 • inte rädd för fläckar och lätt att rengöra.

Om du faller på ett sådant golv är det mindre chans att disken kommer att bryta, vilket ofta händer på kaklat golv. Dessutom är laminatet varmare än plattan, och det är trevligt att gå på det barfota, och möjligheten att sätta ett varmt golv under det gör att det kan värmas upp. Det är viktigt att ta hänsyn till ägarna av hus där det finns små barn.

Den största svårigheten som kan uppstå vid användning av laminat i köket är bristen på motståndskraft mot fukt. Men det här problemet kan lösas. Tillverkare skyddar ytan av lamellerna med vaxbaserade föreningar.

Fogar kan förseglas med silikon tätningsmedel. Dessutom tillverkas ett speciellt fuktbeständigt och vinylvattentät laminat för rum med hög luftfuktighet.

Tips! När du väljer ett laminat för köket, var uppmärksam på sin klass. Ju högre det är desto större är slitstyrkan hos materialet. Dessutom är större förtroende orsakat av produkter av välkända tillverkare med bevisat rykte. Golvbeläggningen för köket måste uppfylla de högsta kraven, eftersom den utsätts för tung belastning och ofta rengöring.

Fuktbeständigt laminat

Till skillnad från konventionellt laminat, som består av en fiberplatta belagd med ett dekorativt lager och en skyddande polymerfilm, har fuktresistent en mer tät bas. Det absorberar vatten värre och kan utsättas för fukt längre.

Dessutom är det förseglat med varmt vax. Antibakteriella egenskaper skyddar lamellen från ruttna i en fuktig miljö, och dockningslåsen har ytterligare impregnering. Spillad vätska kan förbli på golvet i upp till 6 timmar utan att skada beläggningen.

Högkvalitativt fuktbeständigt laminat i grönskäret. Om du följer installationstekniken kommer den att vara i många år. Det kan säkert placeras i ett trähus i köket. Hård fiberplatta kan klara av lasten och hög permeabilitet.

För att ansluta laminat med andra beläggningar använd plast eller metall dockning profil. Ytan som imiterar trä, kakel och sten gör att du kan skapa en annan inredning.

Du kan använda kombinationer av täckning. Fördelarna med ett vattentätt laminat är uppenbara. Nackdelar är också tillgängliga – det här är ett högre pris jämfört med en konventionell laminerad beläggning och ofullständig fuktmotstånd.

Vattentät laminat

Det finns också ett vattentätt vinyllaminat för köket, som är tillverkat av PVC och kvartsflis. Han är inte rädd för vatten alls och kan bli föremål för våt rengöring flera gånger om dagen.

Med hög slitstyrka klarar denna beläggning väl med tunga belastningar, är inte rädd för fallande föremål och kan bestå i många år utan att ändra sitt utseende.

Tack vare den realistiska strukturen efterliknar vinyl laminat övertygande en träyta eller sten och gör interiören uttrycksfull. Och det här är inte alla dess fördelar.

Luftkammare placerade inuti plattorna gör golvet varmare. Dessutom absorberar de ljudet, vilket eliminerar ekkoegenskaperna hos vanligt laminat.

För att lägga vinylgolvet behöver ingen speciell förberedelse av basen eller den önskade nivån på ytan. Den kan läggas på toppen av den gamla beläggningen – linoleum, laminat, parkett, etc. Det är inte nödvändigt att lägga på substratet eller använda lim.

Vinyllaminat kan fästas med en spärr eller limband. Varje person, även en oförberedd person, kan klara avläggningen av beläggningen på flera timmar. Det kräver inga specialverktyg, förutom konstruktionskniven.

På grund av högkvalitativ imitation av naturliga ytor passar vinyllaminat ganska naturligt in i ett trähus.

Tips! För att välja exakt vilken golv som är bäst för ditt kök måste du bestämma hur ofta du planerar att laga mat på det, om det finns en matsal, hur många människor bor i huset, hur ofta planerar du att ta emot gästerna. Golvet kommer att uppleva en annan belastning i köket, där de dricker en kopp kaffe ett par gånger om dagen och köket-matsalen och där en stor familj regelbundet äter.

Designer Tips

Med hjälp av laminat kan kökets inredning få ett annat utseende beroende på färg, struktur, placering och kombination av paneler. Beroende på husets stil kan olika lösningar användas.

Köket kan endast användas för matlagning, har matplats, kombinerat med vardagsrummet. I varje fall kan golvet användas för att lösa olika designproblem.

Om du ännu inte har bestämt vilken golv du vill välja, lyssna på designerens råd:

 • Genom att placera laminatremsor längs lokalerna kan du göra det visuellt längre. Korsremsor expanderar den.
 • Smala band förefaller längre än vida.
 • Ljus nyanser av golvet gör rummet rymligare.
 • Golvets färg ska vara i harmoni med väggarna och möblerna.
 • En efterbildning av ett gammalt trä eller en sten accentuerar den rustika atmosfären, som stöder inredningen i en landstil.
 • Kombinationen av mörkt golv med lätta väggar expanderar visuellt utrymmet, men gör det lägre.
 • Den blanka ytan på golvet gör att utrymmet blir djupare, men det är svårare att hålla det rent, eftersom varje smuts av damm eller en droppe vatten är märkbar på den.
 • Så att i en trähus inte alla ytor sammanfaller, är det bättre för köket att välja laminat under en sten eller keramikplatta.
 • Matsalen kan separeras från arbetsbeläggningen av en annan färg, vilket skapar ett separat funktionellt utrymme.
 • Med olika texturer på arbetsområdet kan du efterlikna klinkergolv och i matsalen – trä.
 • Användningen av två typer av beläggning i kontrastfärger gör interiören mer mättad och intressant.
 • Gränsen på två olika ytor kan vara rak, krökt eller krökt. Fogarna maskeras av en plast eller aluminium docknings profil.
 • På arbetsområdet är det bättre att använda ett vattentätt eller fuktbeständigt laminat, i resten av köket kan du använda en billigare beläggning.

Tips! Om du själv bestämmer dig för att lägga på omslaget, är det enklaste sättet att välja ett vinylvattentät laminat som inte kräver att professionella engagemang ingår.

Laminatgolv ger ett brett utrymme för köksgolvdesign. Med det kan du skapa en inredning i vilken stil som helst, efterlikna naturligt trä, kakel eller sten. Med vinyl vattentät golv kan du inte vara rädd för att vatten faller på den. Och du kan lägga det utan att förbereda basen direkt på det gamla golvet.

Relaterade artiklar

Lämna feedback

Du måste ange. att lämna feedback.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *