Laminat

Laminat på brädor utan plywood

Efter att golvet har nivellerats och rengörs från skräp läggs ett fjädrande dämpband på fuktiga ljud längs väggarna. Så att substratets sömmar inte faller på skivornas leder rullar arket eller rulleunderlaget ut över golvet över laminatlamellernas riktning.

Den passar bara den släta sidan uppåt och är sammankopplade från slutet till slutet utan överlappning. För att undvika skjuvning av substratet är alla ark fästa tillsammans med byggband. Om spjället inte används kan du placera kanterna på substratet lite mot väggen några centimeter. I framtiden är överskottet avskuret. För att inte krossa det porösa materialet medan det går, rekommenderas det inte att lägga hela substratet på en gång – det är bättre att lägga ut det efter behov.

Lägga laminat steg för steg

1. För att skydda laminatet mot svullnad under temperaturfall, placeras små distansare av plywood eller små stavar 0,5-1 cm tjocka mellan lamellerna och väggen.

Laminat på brädor utan plywood

Det rekommenderas inte att lägga laminat mot väggarna.

2. För att lederna mellan lamellerna inte ska märkas måste de ordnas så att ljuset passerar längs dem (den smala sidan till fönstret).

3. Den första raden är placerad spik mot väggen.

4. Vidare läggning görs endast med förskjutna sömmar (på ett förskjutet sätt), det vill säga, mitten av styrelsen i nästa rad ska falla ihop med de tidigare lamellerna. För att få en liknande förskjutning, skärs den första raden av den andra raden med hälften eller (långa brädor) med 2/3.

5. Slats kan ha två typer av fästanordningar. På varje förpackning finns en ikon som anger vilken typ av bilaga och metoder som är anslutna.

6. När du lägger på typen av klick (den vanligaste), böjs den bräda som böjs något i en vinkel på 30 och med liten ansträngning pressas mot den andra lamellen tills ett karakteristiskt klick. För att stärka anslutningen är de sammanfogade brädorna kantade upp med en gummihammare. Brädor med fästlås låser sig helt enkelt till nästa med en liten kran på hammaren tills den klickar.

Förfarandet för att lägga laminat

Rådet. För att inte sköra de bräckliga lamellerna, när du klipper av brädorna med varandra, kan du använda en trästång genom vilken brädorna hamras.

7. Lamellerna intill rören skärs i halva så att skäret faller på rörets mitt. Vidare skärs hål i brädorna ett par millimeter större än rörets diameter. Gummitätningar är placerade för att täta fog- och släckljudet (metall- och bimetallrör är mycket bra ljudledare).

Installation av laminat vid batterier

8. För att få en snygg ledd, sitter dörrstrålarna litet nedåt på lamellens tjocklek.

Djupet är arkiverat längst ner så att lamellen går in

9. Övergången till ett annat rum kan ordnas med en aluminiumsvamp, som sätts in mellan laminatbrädorna, eller med en speciell träspikare.

Video: Laminat läggs på trägolv

Hur man lägger laminat på trägolv

Avsluta ett trägolv är annorlunda. Ett lämpligt alternativ skulle vara en beläggning av trä, eftersom det naturliga materialet bibehåller miljövänlighet och harmoniskt passar in i interiören. Träytan är behaglig att hålla på och håller värmen under lång tid. Dessutom är materialet lätt att installera och bearbeta. Du kan enkelt uppnå önskad färg, nyans eller glans.

Laminat är en fiberplatta av hög densitet som kännetecknas av ett attraktivt utseende och lång livslängd. Samtidigt är materialet billigare än kork, parkett eller massivt trägolv. Vid installation och efterbehandling av trägolv i ett hus, se länken http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-polov.

Laminatet läggs som regel på ett plattat betongskikt. Du kan dock lägga materialet på trägolv. I denna artikel kommer vi att titta på hur man korrekt lägger laminatgolv på ett trägolv.

Funktioner av installationen av laminat

På sidorna av laminatplattorna är lås installerade, vilka under montering måste passa tätt med angränsande bräda. Därför kan laminat på trägolv endast ligga på en styv plan yta. Om golvet är ojämnt kommer låsen snabbt att slitas ut och sprida sig och luckor kommer att bildas vid lederna. Detta leder till deformation och skada på materialet. Teknologilägg laminat på trägolv gör att ytan kan falla i 1mm två meter.

Golvbrädorna borde således vara fria från sprickor, rutt och annan märkbar skada. De måste ha en tillräcklig säkerhetsmarginal och en jämn yta utan knutar, fördjupningar och utsprång, inte böjda under belastning och inte knäcka.

Om du planerar att lägga laminatet på det gamla trägolvet, är ytan förplanerad och ersatt med brädor, om de är ruttna eller knäckta. Låt oss ta en närmare titt på hur man förbereder beläggningen och hur man lägger laminatet på ett trägolv.

Trägolvberedning

Innan du lägger laminat på trägolv är det viktigt att eliminera avböjning av brädor, pipar och andra defekter. För att göra detta är lags fast fastsatta på betongbasen, och sedan är golvplattorna stift anslutna till varandra. Först läggs golvbrädet över loggen och säkras med skruvar eller naglar. När brädor och stockar är fastsatta, fästs lösa brädor dessutom med annat material. Du kan ta chipboard tjocklek över 15 mm.

DSP bör läggas ovanpå golvbrädorna och säkrad med skruvar. Före installationen läggs ett galler med 10×10 centimeter celler på en spånplatta. Fastsättning av material görs längs skärningslinjen av gallret och lägger plattorna på ett avstånd av 3-5 mm från varandra. Denna lucka är nödvändig så att träplattan kan expandera vid behov utan att deformera golvet.

Efter att ha lagt spånskivorna är golvområdet polerat med 10 centimeter överlappningsremsor. Om golvet är nytt och jämnt är det möjligt att installera laminatet på golvet utan plywood direkt på en träbotten. Innan arbetsytan påbörjas måste dock arbetsytan anpassas till en slipmaskin. Låt oss nu titta närmare på hur man lägger laminat på trägolv.

Typ av monteringslaminat

Innan du lägger laminatet på trägolvet är det viktigt att välja rätt material och sätt att ansluta. Styrelserna är uppdelade på slottets form. Låsanslutningssystemet förutsätter att spetsen och spåret är belägna i samma horisontella plan. I detta fall läggs laminatbrädorna horisontellt och sätter in spetsen i spåret. Denna anslutning kännetecknas av enkel installation. Men det är inte väldigt slitstarkt, eftersom spikarna kan bryta av sig. Därför rekommenderar experter inte att använda denna typ av laminat.

Click-systemet är mer robust och pålitligt. Det innebär en tredimensionell design där panelerna läggs i en viss vinkel. Detta är den mest populära blandningen som är hållbar och långvarig. Dessutom kan beläggningen lätt demonteras om det behövs.

För kök och rum med hög luftfuktighet välj lim laminat. Den bildar en enda monolitisk yta, vilken kännetecknas av hög densitet och styrka. Men installationen av sådana material är komplicerat av det faktum att lim ska appliceras på lederna. En sådan yta gäller inte golvvärme! Dessutom kan den resulterande ytan användas inte tidigare än 10 timmar efter installationen.

Tekniklagringslaminat på trägolv

 • Efter nivån är golvytan täckt med en vattentätfilm för att skydda trämaterial från ruttning, mögel och mögel.
 • Ställ sedan underlaget med en tjocklek av 3 mm. Substratet är tillverkat med remsor av balsa trä eller polypropen, och fogen är monterad i en fog, sedan fixerad med ett tejp eller tejp;
 • Installation av laminat utförs från fönstret till ytterdörren, från hörnet. Den första raden placeras på ett avstånd av 8-10 mm från väggen, och en kil placeras mellan väggen och materialet. Denna lucka behövs för att kompensera för expansion av träplattor med förändringar i temperatur eller fuktighet;
 • Den första raden läggs helt och börjar med en hel panel. Den andra raden börjar hälften av brädet. Han passar också till slutet. Således börjar även rader med hela paneler, och udda rader börjar med hälften;
 • Om låset ”” Click ”används används varje successiv rad i slutlåset till den föregående i en vinkel av 25 grader. För att göra detta måste sista stycket i första raden skäras;
 • Varje på varandra följande rad av laminerade paneler placeras med en förskjutning av fötterna i det föregående med 40 centimeter eller mer;
 • Efter montering av laminatet runt omkretsen avlägsnas kilar mellan materialet och väggen, och sedan är sockeln installerad.

Avslutningsarbete

Efter avslutat arbete, montera sockeln. I det här fallet är det viktigt att fixa basbordet bara på väggen och inte till laminatplattorna! Experter rekommenderar att du bara väljer trälattar. Sådana produkter kompletterar designen harmoniskt, ger rummet ett färdigt utseende och bevarar golvets naturlighet. Före installationen lämnas materialet i rummet i två eller tre dagar så att de ”används” till temperatur och fuktighet i rummet.

Produkter läggs längs väggarna som de ska installeras. Installation börjar med en av hörnen. När du monterar, se till att sockeln är så nära som möjligt på väggen. Den första nivån tvättas ner på ena sidan i vinkel och å andra sidan – för att gå ihop. Gash för anslutningar gör en vinkel på 45 grader. Resten av sockeln läggs också, gör gash och fäster på väggen med skruvar.

Plint efter installation spat och lack. Laminatlack är inte nödvändigt! Plattorna är redan täckta med en skyddande film som inte kan absorbera flytande material. Dessutom kan materialet spricka på vissa ställen på grund av applicering av lack.

Att lägga laminatgolv på trägolv med händerna kräver omsorg och noggrannhet i arbetet. Det är viktigt att placera plattorna ordentligt, golvbeläggningens livslängd beror på det. Om arbeten utförs olyckligt, börjar produkterna snart flytta från varandra, ytan blir ojämn och ful. Dessutom kan vatten tränga in i sprickorna, vilket resulterar i att trägolvet deformeras och blir oanvändbart. För att undvika sådana problem, kontakta de professionella!

Mästare ”Marisrub” utför installationen och ytbehandling av golvet i ett trähus, inklusive laminat. Vi garanterar kvalitet och pålitlighet! Har du bestämt dig för att bygga ditt stugor eller hus på landet från en logg eller en bar? Vi erbjuder ett komplett utbud av verk, som inkluderar installation av ett timmerhus, byggnad av fundament och tak, installation av golv och tak, utförande av verktyg och slutbehandling. Vi bygger nyckelfärdiga trähus och krympning under enskilda eller standardprojekt.

Hur man lägger laminat på trägolv – noggrann förberedelse, alla nyanser av teknik, råd från professionella installatörer

Laminat på brädor utan plywood

Laminat är ett mycket vackert finishmaterial som kan göra ditt interiör väldigt attraktivt och mysigt. Du kan använda den i lägenheten och i ett privat hus. Samtidigt är en sådan foder monterad av någon anledning, det viktigaste är att försiktigt förbereda det. Vissa funktioner har lagt laminatgolv på ett trägolv.

Egenskaper av träbasen

Laminat är ett opretentiöst material, så förberedelser för installation kommer att bli snabba. Naturligtvis måste basen vara ren och torr. Dessutom måste utkastet skikt vara stabilt.

Underlaget under laminatet kommer inte att kunna ta bort alla problem med basen.

Trägolv har några speciella egenskaper:

 1. Över tiden försämras dess stabilitet. I detta fall kommer laminatplattorna att skiftas, vilket leder till brott av fästorgan.
 2. Under drift kan basen förlora mekaniska egenskaper.

Detta föreslår att laminatet på trägolvet ska läggas först efter noggrann förberedelse.

Hur inspekterar du ytan på golvet?

Att sätta materialet är möjligt först efter en grundlig diagnos av den grova basen. Detta måste göras på rätt sätt. Diagnostik innebär att man inte bara kontrollerar golvets yttre yta utan även den inre ramen.

Det är nödvändigt att demontera träbasen endast om det är omöjligt att eliminera felet.

En visuell inspektion av brädorna hjälper dig att upptäcka stötar och ljusskador. Genom att knacka kan du avgöra om det finns några knäckta eller förfallna element. Hur jämnt basen är, kontrolleras av byggnivån.

Laminat på trägolv bör läggas om:

 • Golvytan är platt, utan knutar eller utskjutningar. I så fall bör skillnaden i höjd inte vara mer än 2 mm med 2 m.
 • Det finns inga knäckor.
 • Basen har en tillräcklig säkerhetsmarginal.
 • När du går går brädorna inte böjda.
 • Ingen skada hittades på beläggningen, till exempel: sprickor, stora luckor mellan brädorna, ruttna element.

Hur förbereder man grunden?

Innan du lägger laminat måste du eliminera alla de brister som det gamla golvet har:

 1. Om du finner ruttna element, beror allt på graden av skada. För att eliminera en liten defekt behöver du bara städa brädan, vända den och lägga den på fel sida uppåt. Annars måste objektet bytas ut.
 2. Squeaking eller sagging kan elimineras genom att fästa skivorna med självgängande skruvar. Observera att fästkapselen måste drukna inuti. Annars kan det finnas problem med betning och slipning.
 3. Om det finns en fördröjningsfel, t ex de staggerar, då måste de vara ordentligt säkrade. För att göra detta, i träelementet behöver du göra ett litet hål igenom, och fixa det på slipset med ankare.
 4. En stor skillnad i höjd kan elimineras endast genom global demontering av ramen.
 5. Om du märker tillräckligt stora luckor mellan golvbrädorna, betyder det att de bara knäckt. Eliminera detta problem kan vara skum.

Att lägga laminat på trägolv är endast möjligt efter att ha förberett basen – den är slät, har inga sprickor och sprickor, det finns ingen knäcka. Brädor och stockar bör inte vara ruttna, ytan på golvet är markerad.

Ground leveling funktioner

Innan du lägger laminatet måste du kontrollera golvbrädans nivå. En liten skillnad i höjd kan avlägsnas på två sätt:

 • Repor. Efter denna procedur bör du definitivt kontrollera nivån med hjälp av specialverktyg.
 • Staplad plywood. Denna nivelleringsmetod är det enklaste, men allt behöver göras på rätt sätt. Först måste du anpassa utkastet till golvet. För att göra detta, bör under träsken sätta trä kilar. I vissa fall kan du använda plastdelar. Att lägga plywood är nödvändigt, ständigt styrande dess horisontella position. Om det behövs, under detta material kan du sätta lameller.

Plywoodplåtar är fastsatta på basen så att sömmarna konvergerar på olika ställen.

Det är nödvändigt att fixa detta material med hjälp av skruvar var 15 centimeter. Detta är nödvändigt så att plywoodplattorna passar snyggt mot basen.

På bilden, installation av plywood på en träbas. Var uppmärksam på placeringen av sömmarna mellan arken.

Lägg materialet, med tanke på den tekniska luckan mellan den och väggarna. Faktum är att träelement kan expandera och kontrakta med inverkan av temperatur och fukt. Försök att hålla sömmarna så små som möjligt längs plankorna. För att plywoodplåtarna inte utsätts för svampformationer måste de behandlas väl med antiseptiska medel eller torkolja.

Efter att arbetet har slutförts ska golvet sugas ordentligt. I annat fall kan det återstående dammet orsaka knäcka efter att laminatet lagts.

Monteringsteknik

Efter allt förberedande arbete kan du lägga laminatet på trägolvet. Denna process kan inte kallas väldigt fort. Det föreskriver genomförandet av sådana åtgärder:

 • Substratmontering. Innan det läggs en vattentätande polyetenfilm på plywoodbasen. På den kan du lägga ett speciellt substrat under laminatet. Det kompenserar inte bara alla oegentligheter, men ger också bra ljud och värmeisolering. Detta är särskilt viktigt om utkastet är redan gammalt.
 • Lägger första raden. Nu kan du lägga plankorna på det gamla trägolvet. Korrekt startarbete från hörnet. Panelerna ska förenas med ändarna, samtidigt som man försöker följa inriktningen av element i förhållande till väggarna. Under arbetet, glöm inte bort de tekniska luckorna mellan väggen och lamellerna. För att de ska vara desamma kan du använda speciella trähållare. När du lyckats lägga laminatet mot motsatt vägg måste du mäta längden på den sista panelen och klippa av den extra delen. För detta används sticksåg.

Placera laminatgolv på trägolvet är nödvändigt över brädorna.

Tekniken att lägga första och andra raderna.

 • Följande rader måste läggas upp. Det vill säga att ändsömmen mellan elementen i båda raderna inte sammanfaller. För att göra detta måste vi först och främst lägga den stapel som kvarstod efter trimning av materialet i första raden. Men notera att detta fragment inte ska vara kortare än 20 cm.
 • Om det behövs kan en bar och en hängmall användas för att docka två rader.
 • Fortsätt att samla det skydd du behöver, hela tiden övervaka installationens korrekthet.
 • Innan du börjar lägga den sista raden av paneler, kan de vara lite trim tillsammans. Naturligtvis bör detta göras mycket noga, även om skärningen kommer att döljas under sockeln.

Som du kan se är det ganska snabbt att lägga laminatgolv på trägolv med egna händer. Men detta är endast möjligt om installationstekniken observeras. Om du inte är säker på dina förmågor är det bättre att kontakta specialisterna.

Material efter tema:

Hur man väljer och installerar ett kvadratlaminat med egna händer

Laminatgolvets sammansättning – vad de gör och vilken är bättre att välja

Lås för laminat – vilken man ska välja och hur man ska stacka ordentligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *