Lägga

Laminat på trägolv i ett privat hus

Во время загрузки страницы соединение с translate.google.com было прервано.

  • Страница, которую вы пытаетесь просмотреть, не может быть отображена, так как достоверность полученных данных не может быть проверена.
  • Пожалуйста, свяжитесь с владельцами веб-сайта и проинформируйте их об этой проблеме.

Подробнее…

Вернуться назад
Дополнительно
Попробовать снова
// Only do autofocus if we’re the toplevel frame; otherwise we // don’t want to call attention to ourselves! The key part is // that autofocus happens on insertion into the tree, so we // can remove the button, add @autofocus, and reinsert the // button. if (window.top == window) { var button = document.getElementById(”errorTryAgain”); var nextSibling = button.nextSibling; var parent = button.parentNode; parent.removeChild(button); button.setAttribute(”autofocus”, ”true”); parent.insertBefore(button, nextSibling); }

Отправка сообщений о подобных ошибках поможет Mozilla обнаружить и заблокировать вредоносные сайты
Сообщить Попробовать снова Отправка сообщения Сообщение отправлено

использует защитную технологию, которая является устаревшей и уязвимой для атаки. Злоумышленник может легко выявить информацию, которая, как вы думали, находится в безопасности.

(Не защищено) Попробуйте загрузить, используя устаревшую защиту
initPage();

Är det möjligt att lägga laminat på trägolv

Laminatgolv är ganska möjligt att lägga på trägolv, det här alternativet används ganska mycket. Inte alla bostäder har möjlighet att ta bort trägolv och lägga laminat på en betongbotten, i många fall är det mer bekvämt att inte röra befintliga golv och lägga laminat ovanpå dem. Men samtidigt är golvens hållbarhet väldigt viktigt, och laminatets livslängd beror direkt på det.

Förstärkning av ett trägolv, eliminering av dess defekter

För en stark anslutning är laminatarken utrustade med ett speciellt lås. Om golvet under laminatet ”andas” ökar belastningen på låsen dramatiskt, utseendet på sprickor och marker. Det är därför att basen under laminatet borde vara helt rörlig.

Innan du lägger laminatet är det nödvändigt att noggrant bedöma trägolvets skick. Med hjälp av en nivå kontrolleras dess horisontella position, närvaron av ”andning” golvbrädor uppskattas. Det är vanligtvis inte nödvändigt att demontera golvet för att eliminera de uppenbarade defekterna, i de flesta fall är det tillräckligt att dra brädorna till stockarna med skruvar. Demontering av golvet är endast nödvändigt om lagren är ruttna och måste bytas ut.

Klar för att lägga laminatgolv ska inte knäcka och böja, det ska ha en jämn yta utan knoppar. Om det finns stötar och utskjutande tikar, borde de vara sammansatta.

Nivellering och förstärkning av golvet med plywood, lägger substratet

För att helt eliminera risken för laminatbrott, läggs plywood med en tjocklek av minst en centimeter eller spånskiva dessutom på trägolv. Om så är nödvändigt anpassas arken av plywood med att placera dynor under dem. Det är mycket viktigt att skapa en horisontell platt bas, skönheten och hållbarheten hos laminatbeläggningen beror på den.

Ett lager av vattentäthet läggs över plywooden, vanlig plastfilm är ganska lämplig. Men det här är inte allt – ett speciellt substrat för laminat läggs på filmen, du kan köpa det i specialaffärer. Substratets uppgift är att kompensera för små oregelbundenheter, såväl som värmeisolering och ljudisolering.

Kom ihåg att ett enda substrat som läggs över ett trägolv inte räcker för att kompensera för oegentligheter, avböjningar etc. Du kan inte använda ett lager av plywood om golvbrädorna inte ligger på stockarna, men på ett grovt fält som läggs ovanpå dem, vilket ger extra styrka. Det är också tillåtet att lägga laminatgolv på nya tåliga trägolv som inte har tid att falla lös. I alla andra fall krävs att du lägger plywood eller spånskiva.

Läggande av laminat

Det viktigaste när man lägger laminat på ett trägolv är att det läggs över golvbrädorna. Mellan väggarna och laminatet måste lämnas ett avstånd på 1 cm. För att göra detta, sätt bitar av skenor av önskad tjocklek.

När du lägger laminatet, se till att lederna förskjuts med en tredjedel eller hälften av dess längd. Detta ger beläggningen inte bara ett vackert utseende, men också ytterligare styrka. Laminatet placeras direkt på substratet och limes inte eller skruvas fast. Soliditeten hos hela strukturen säkerställs genom låsens styrka. Efter slutet av läggningslaminatet monteras bara sockeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *