Grunden

Laminat på trägolv

Efter att golvet har nivellerats och rengörs från skräp läggs ett fjädrande dämpband på fuktiga ljud längs väggarna. Så att substratets sömmar inte faller på skivornas leder rullar arket eller rulleunderlaget ut över golvet över laminatlamellernas riktning.

Den passar bara den släta sidan uppåt och är sammankopplade från slutet till slutet utan överlappning. För att undvika skjuvning av substratet är alla ark fästa tillsammans med byggband. Om spjället inte används kan du placera kanterna på substratet lite mot väggen några centimeter. I framtiden är överskottet avskuret. För att inte krossa det porösa materialet medan det går, rekommenderas det inte att lägga hela substratet på en gång – det är bättre att lägga ut det efter behov.

Lägga laminat steg för steg

1. För att skydda laminatet mot svullnad under temperaturskillnaderna placeras små distanser av plywood eller små stavar 0,5-1 cm tjocka mellan lamellerna och väggen.

Laminat på trägolv

Det rekommenderas inte att lägga laminat mot väggarna.

2. För att lederna mellan lamellerna inte ska märkas måste de ordnas så att ljuset passerar längs dem (den smala sidan till fönstret).

3. Den första raden är placerad spik mot väggen.

4. Vidare läggning görs endast med förskjutna sömmar (på ett förskjutet sätt), det vill säga, mitten av styrelsen i nästa rad ska falla ihop med de tidigare lamellerna. För att få en liknande förskjutning, skärs den första raden av den andra raden med hälften eller (långa brädor) med 2/3.

5. Slats kan ha två typer av fästanordningar. På varje förpackning finns en ikon som anger vilken typ av bilaga och metoder som är anslutna.

6. När du lägger på typen av klick (den vanligaste), böjs den bräda som böjs något i en vinkel på 30 och med liten ansträngning pressas mot den andra lamellen tills ett karakteristiskt klick. För att stärka anslutningen är de sammanfogade brädorna kantade upp med en gummihammare. Brädor med fästlås låser sig helt enkelt till nästa med en liten kran på hammaren tills den klickar.

Förfarandet för att lägga laminat

Rådet. För att inte sköra de bräckliga lamellerna, när du klipper av brädorna med varandra, kan du använda en trästång genom vilken brädorna hamras.

7. Lamellerna intill rören skärs i halva så att skäret faller på rörets mitt. Vidare skärs hål i brädorna ett par millimeter större än rörets diameter. Gummitätningar är placerade för att täta fog- och släckljudet (metall- och bimetallrör är mycket bra ljudledare).

Installation av laminat vid batterier

8. För att få en snygg ledd, sitter dörrstrålarna litet nedåt på lamellens tjocklek.

Djupet är arkiverat längst ner så att lamellen går in

9. Övergången till ett annat rum kan ordnas med en aluminiumsvamp, som sätts in mellan laminatbrädorna, eller med en speciell träspikare.

Video: Laminat läggs på trägolv

Lägga laminat på ojämnt trägolv

I denna artikel kommer vi att prata om erfarenheten av att lägga laminat på trägolv i ett panelhus. Det handlar om budgetreparationen, som alla har råd med.

Det var hur golvet såg ut innan reparationen…
Det första problemet som varje invånare i ett panelhus står inför är trissgolvets knirkande. Det är därför som det här händer: golvbrädet spikades på stockarna med naglar som hade lossnat över tiden och golvet började knyta.

Nästa problem är ett mycket ojämnt golv med stora skillnader mellan styrelserna. För att lägga laminatet måste ett sådant golv vara jämnt och de maximala tillåtna höjdsskillnaderna får inte överstiga 2 mm med 1,5 m.

För att eliminera dessa problem bestämde vi oss för att jämföra trägolv med plywood. Men om du bara skruva kryssfiner över de knäppta brädorna, så förstås det inte bättre. Därför måste du först förstärka golvet med skruvar.

Förberedande stadium

Vi demonterar den gamla sockeln. Om det är plast, kommer det inga problem, men träplinten behöver rivas av med en fäst eller en spikfångare. Vi drar ut alla stickande naglar, ta bort de stora utsprången med ett plan. Innan plywood golv, glöm inte att tvätta och damma golvet väl.

Vi förbereder ett trägolv för reparation
Nu är det viktigt att bestämma i vilken höjd trägolvet ovanför plattan är upptagen, för det borras 1-2 hål i brädorna. Vet avståndet mellan basen och brädorna måste bestämma storleken på skruvarna för golvet. Vanligtvis är det 8-10 cm, men på bottenvåningen finns det också alla 25 cm.

Efter att golvnivån har höjts kan dörren inte öppnas: laminatets tjocklek med substratet är nästan 1 cm + plywoodtjocklek (minst 0,6 cm). Om dörren är gammal, så kan du lätt såga den med en hacksåg, bara genom att ta bort den från gångjärnen. Och för att trimma dörren med en laminerad beläggning är det absolut nödvändigt att placera en tjock kryssfiner under botten, annars kommer chipping att visas vid skärningen.

Beräkning av material

Verktyg för att lägga laminat Sedan måste du beräkna hur många skruvar som behövs. För att göra detta ser vi på den totala mängden fördröjning i rummet (de kan hittas på naglarna eller ses i sprickan nära väggen). Då räknar vi antalet brädor i bredd och multiplicerar den resulterande mängden med mängden fördröjning.
Varje bräda är skruvad med 1 skruv till lagret, var 40-60 cm. Till exempel, om det finns 11 lags och 28 brädor i ett rum, behövs 308 skruvar + 10-20% för lagret.

Plywood är bättre att fästa varje 15 cm, om mindre – det kommer att svälla och hänga ut när du går. Rummets längd och bredd mäts och divideras med mängden 15 cm och sedan multiplicerade värden. Till exempel är vårt rum 3×5,6 m. Vi delar 3 meter med 0,15 = 20 stycken, vi delar 5,6 meter med 0,15 = 38 bitar. Multiplicera nu 20 med 38 och få 760 stycken, + 10-20% för beståndet. För plywood är självgängande skruvar för trä med 25-30 mm och tjocklek på 3-3,5 mm lämpliga.

Nu överväger vi hur mycket laminat som behövs. För att göra detta måste du ta reda på storleken på rummet och beräkningen är redan klar i affären, eftersom laminatpanelerna har olika parametrar. Vårt rum är 17 kvm. m. I en låda laminat område på ca 2,6 kvadratmeter. m. Vi delar 17 med 2,6 = 6,53. Vi räcker upp det på ett stort sätt, så vi behöver 7 lådor, och hälften av lådan kommer att finnas i lager, vid ett äktenskap.
Detta bör vara tillräckligt om du lägger laminatet på vanligt sätt: kostnaden för trimning är ca 5%. Om det är diagonalt ska beståndet vara minst 10%.

Vid köp av laminat är det viktigt att leveransen på alla lådor är densamma. I rutor med olika satser kan mönstrets färg skilja sig. Förpackningen måste också vara intakt, annars kan låsorna skadas.

Nu räkna antalet plywood. Vi valde plywood med mått på 1,43 x 1,52 m, det vill säga arean på 1 ark skulle vara 2,17 kvadratmeter. m. Vi delar rumsytan (17 kvm) av området av plywood och får 7,8 ark. Så måste du köpa 8 ark av plywood. Kryssfinans tjocklek måste vara minst 12 mm.

Förstärkning av brädor med skruvar

Så, alla inköpta material fortsätter att stärka golvet med skruvar. Webbplatsen har en artikel om vad man ska göra med golvets golv i lägenheten, det beskriver delvis detta arbete.

Eftersom skruvarna var svåra att komma in i trädet, borde vi först hålen ca 70% av skruvens längd och sedan skruvade vi brädorna till stockarna med skruvar.

Vi förstärker golvet i rader av lags
Självklart, om du har en kraftfull skruvmejsel, kommer du att kunna uppnå detta mycket snabbare utan ytterligare borrning. I vårt fall den billigaste kinesiska skruvmejseln, som snabbt satte sig ner, så hela arbetet sträckte sig ut i flera dagar.
Huvuddelen är att skruva brädorna tätt mot lags så att de inte hänger ut när de går.
Eftersom dörrarna snart kommer att ändras, lägger vi av sluttningarna för montering av sockeln.

Vi lägger dörrbackar
Under arbetet visade det sig att under golvet från gatesidan blåste det för hårt, så jag var tvungen att försegla gapet med skum. I det här fallet måste du fukta ytan före behandling med vatten och även spruta skummet efter applicering, eftersom fukt är nödvändigt för monteringskummets polymerisationsprocess.

Från detta gap blåste kraftigt från gatan

Så mycket bättre

Plywood nivellering

För att jämföra golvet med plywood, lägg arket på golvet och fäst det 15 cm med skruvar. Glöm inte att lämna ett litet mellanrum mellan arken och nära väggen. Nivelleringen av plywoodplåtarna styrs av nivå. Skivor som kräver beskärning är sågade med en hacksåg eller sticksåg.

Läggande av substratet

Katten var rädd… Substrat, vi valde den billigaste polypropenen. Innan du lägger igen dammsuger golvet.
Vi lägger substratet med en marginal på väggarna, så att vi kan klippa av överskottet och limma det ihop med skivbanden. Substratet måste ligga i ett enda lager, stumfog.

Läggande av laminat

Efter avslutad förberedelse av golvet, fortsätt att lägga det laminat. Före detta är det nödvändigt att lagra laminatet under flera dagar inomhus (för att anpassa materialet till luftens temperatur och luftfuktighet i lägenheten).

Att börja från hörnet av rummet, helst från den mest framträdande platsen. Det finns dock en liten nyans: om dörren öppnar in i rummet och ingen planerar att ta bort den, börjar laminatet från det, annars kan det inte vara möjligt att lägga den sista raden.

Börja att lägga dörren
Det är bäst att placera de breda lederna av laminatet längs ljuset från fönstret, så det blir mindre synliga slitsar (över tiden kommer de att öka).

Modernt laminat monterat utan lim, låsningsmetod. Denna typ av golv kallas flytande eftersom den inte är fast fastsatt på golvet, men ligger löst på underlaget. Under säsongsbytet ändras beläggningen något, därför är det omöjligt att skruva laminatet på golvet stadigt på skruvarna. Längs panelens omkrets finns lås som ansluter, om du sätter in en av panelerna i en vinkel och sänker sedan den.
Om du vill se hur det fungerar kan du titta på videomanualen:

Panelen läggs i ett hörn och nästa är sammanfogad från kortsidan. Så vi samlar den första raden. Den sista panelen kommer sannolikt att behöva filen. Detta kan göras med en sticksåg eller såg, men att tänderna är små, annars kommer den laminerade ytan att flisas.

Första raden klar
Huvudregeln när man lägger laminat är att lämna ett mellanrum på ca 1 cm runt väggar, rör, dörrar och andra hinder. Du får inte göra en lucka mer än 2 cm, eftersom tjockleken på sockeln inte kommer att kunna blockera den senare.

En kil är nödvändig för att klara samma gap i närheten av väggen. För bekvämligheten av installationen i butikerna säljs en speciell uppsättning för laminat. Den innehåller kilar av samma tjocklek, monteringskäke för installation av sista rad och kilpaneler.

För ytterligare tätning av sömmar, kan du köpa en speciell pasta-tätningsmedel och belägga lås med det innan du går med. Men i våta områden är det bättre att sätta kommersiell linoleum. kakel eller porslin kakel.

Den andra raden passar på samma sätt som den första och läggs sedan in i den föregående. För att förenkla uppgiften, rekommenderar vi att du placerar panelerna så nära låset som möjligt, lyft bara hela raden och klistra fast den på plats. Detta görs genom att helt enkelt trycka på raden i en vinkel.

För att ansluta insatspanelen i en vinkel

Sedan sänker vi panelen så att den andra raden ligger bredvid den första

Vi ansluter till angränsande rader med våra händer

Som ett resultat bör fogen inte vara synlig
Vissa typer av lås tillåter inte att laminat går med i hela serien till den föregående, men en efter en. Quick Step laminat har till exempel universella lås: de kan sättas in vågrätt eller i vinkel. Samtidigt finns det klicklås som bara himmelshammar.

Det är inte nödvändigt att omedelbart lämna ett mellanrum mellan första raden och väggen. Det blir bekvämare att montera 3-4 rader, och sedan flytta dem till väggen, och du kan lägga något tungt på toppen. Detta är mycket lättare, speciellt om väggen inte är mycket slät.

En annan viktig funktion – panelerna läggs i ett rutmönster. Om den första raden började med en hel laminatpanel måste den andra börja med en halv och den tredje igen med en full panel. Så förbindelser av lås blir mer täta, och utgiften på skrot kommer att bli minst.

Halvrummet är klart
Således lägger man i de förskjutna ordning de resterande raderna av laminatet. När vi når uppvärmningsröret, skär ett runt hål med en pussel eller en borr. Därefter läggs biten helt enkelt och pressas med en baseboard eller limas på flytande naglar.

När vi når sista raden måste du lägga in varje panelbredd, med hänsyn till luckan. Installation sker på samma sätt, vi snapar den genom att trycka fast på panelen i en vinkel.

Golvet är nästan klart

Plint installation

Plastplinten med kabelkanal består av två delar. Den första är fastsättning på väggen, och den andra är en dekorativ fastighet som förstörs ovanifrån. Det finns också en annan typ av fäste – metallfästena fästs först och sedan sätts sockeln på dem.

Vi borar hål för dowels ungefär var 30 cm och fäster en del av sockeln. Fäst huvuddelen, göm ledningarna och sätt på ett dekorativt munstycke. För en vacker brygga använder vi speciella komponenter för sockeln: adaptrar, yttre och inre hörn, pluggar.

Vi lägger ett speciellt slag runt röret för att dölja gapet (det kostar cirka 50 rubel). I vårt fall var röret väldigt nära väggen, så vi var tvungna att skära sockeln och såg av stroke och lima den sedan på flytande naglar.

Köp sockeln och alla komponenter tillsammans med laminatet. Annars, om det råder brist på material, måste du resa runt många butiker innan du hittar rätt färg.

Och den sista handen – montera dörrbrädan. Det behövs för att dölja höjdskillnaden mellan rummen. Reglerna för att lägga laminat kräver uppdelning av olika rum med ett mellanrum så att beläggningarna är oberoende. Men i praktiken, om samma täckning är vald för intilliggande rum, kan du inte använda bron, men gör allt utan sömmar: det blir trevligare och rengöring blir enklare. Om det då uppstår en del defekt, är det mer praktiskt att skära av beläggningen i dörren.

Kostnaden för att reparera golvet

Det är dags att räkna kostnaderna. Hur mycket har man spenderat på reparation av trägolv i panelhuset?

 1. Björkplywood 6 mm tjock, 8 ark – 2300 rubel.
 2. Laminat Kronostar Päron Vit klass 31 – 7 lådor. 1 sq. m. kostnad i Leroy Merlin 235 rubel. Totalt 4112 rubel.
 3. Substratet under laminatet av polypropen – 1 rulle tjocklek på 2 mm, en längd på 25 m – 320 rubel.
 4. Skruvar och dyvar – ca 600 rubel.
 5. Plast sockel med en kabelkanal på 8 stycken av 2,5 m vardera – 150 rubel.
 6. Stroke runt röret, kontakter och hörn för sockeln – 420 rubel.
 7. Porozhek – 160 rubel.

Som ett resultat är beloppet 9112 rubel.

Katt tyckte tydligt inte om det nya hala golvet
rekommendationer:

 • Plywood är bättre att ta tjockare, 6 mm är fortfarande inte tillräckligt, så du borde inte spara på den. Nästa gång skulle vi ha kryssfiner på minst 12 mm. Om golvet är för ojämnt måste du lägga plywood i 2 lager, med förskjutna leder.
 • Vi rekommenderar dig att välja inte för tjocka eller långa skruvar, de kommer att vara svåra att vrida.
 • Du kan inte köpa en mjuk bärare tjockare än 3 mm, det blir väldigt fjädrande när du går och golvet under dig kommer att pressas igenom. För att få veta mer detaljerad information, rekommenderar vi dig att läsa vår artikel om valet av substrat.
 • Om laminatet läggs på ett betonggolv, innan du lägger på substratet, måste du lägga ett lager av polyeten för vattentätning.
 • För produktivt arbete behöver du en bra skruvmejsel med ett kraftfullt batteri. Så du sparar mycket tid.

Efter att ha spenderat en liten del på att reparera det gamla trägolvet, blev vi av med käften, gjorde det smidigt och trevligt att gå. Det tog tre dagar att förbereda golvet för laminatgolv, och en dag spenderades på att lägga den ensam.

Typer av kork för att klara golvet, fördelar och nackdelar med korktäcke, hur man lägger korklaminat på golvet med egna händer.

Sätt att förbereda ett trägolv för att lägga kakel. Korrekt montering av plattor på en träbotten.

Hur man lägger golv i de räfflade brädorna med egna händer. Tekniken att lägga trägolv på stockar, betong och screed.

Vi har ett trägolv ganska starkt, men med många lager färg. Är det värt det och under 6 mm plywood att sätta underlaget? Tack.

Välkommen! Tack för artikeln, mycket detaljerad alla målade. Jag skulle vilja fråga dig om råd. Vi har 2 små hundar i huset, vi lägger ett laminat i rummet, men ett högt ljud från klorna härstammar från det, vi kan särskilt höra det på natten. Det använda substratet är kork, hjälper inte. Berätta för mig, vilka alternativ är beläggningsalternativen istället för laminat?

Jag skulle välja vinylplattor på din plats: http://remboo.ru/pol/samokleyushhayasya-vinilovaya-plitka.html
Inget ljud, slitstarkt och vackert utseende, lätt att rengöra. Du kan välja samlingar under laminatet med en textur.
Det andra alternativet är ett laminat med korkbeläggning: http://remboo.ru/pol/ukladka-probkovogo-pola.html#heading-2.
På grund av detta är det inte så kallt och nästan tyst. Trafikstoppet kommer vara trevligt att gå ens barfota.

Ta bort hundar från lägenheten är det bästa alternativet, eller hundar i tofflor.

Författaren, jag köpte samma laminat i lerua exakt för 3 år sedan? Men! Varning! Jag lägger den på LOGIA! På vilken, igen uppmärksamhet!?
Det händer Snö, regn och även frost från -15 till -40 i våra breddgrader är inte ovanliga. Är det fortfarande lika bra som nytt? Samtidigt faller fukten naturligt på honom, både på sommaren och på vintern, och det fryser på det och blir naturligt till iskorsar på vintern och helt enkelt i is och det bryr sig inte om.? För att vara ärlig är jag själv förvånad över varför 6 mm laminat, det billigaste och enklaste som jag ursprungligen lade fram i högst 1 år, men det här alternativet visade sig vara så motståndskraftigt mot atmosfäriska fenomen.
Loggia är 1×5 meter, den ordning i vilken arbetet gjordes: Sätt plastfilm på betongen, 15 block av trä (stockar) borras på ankaret med steg på cirka 30-40 cm från varandra, det billigaste otryckta brädet med en lucka 0,5 cm, på plattan låg substratet, på substratet laminatet, försökte laminatet ligga mycket tätt utan lugg. Tja, och klyftan mellan laminatet och väggarna 0,5 cm.
Gick 4 år, buduzuyu vinter mer än säker på att han kommer att överleva. Lycka till alla, låt dig inte lura av annonser, tänk med ditt huvud. VUAL…

Och varför lägger du substratet på trägolvet?

Vattenkokare artikel för dummies. Laminat för 150 rubel kommer att svika på ett par år. Skruvarna måste ta lång och stark och inte hämta dem under skruvmejseln. Du måste vrida dem med ett bra verktyg, åtminstone med en perforator (med ett borrläge). Även 9 mm plywood är inte tillräckligt. För ett sådant golv måste tas minst 12 mm. Det är bättre att fästa plywood med ett bra verktyg, så att kepsarna är försänkta.

dmitry,
1) Ett liknande laminatgolv har varit i mitt sovrum i 3 år, tills allt är ok. I det här fallet var sista gången ens utan plywood, eftersom Golvtillstånd tillåtet. Som ett ekonomiskt alternativ att reparera golvet är detta material bra. Om jag köpte kommersiell linoleum på 500 rubel per kvadrat, skulle 8500 rubel spenderas på ett rum, mot 7300 rubel. även utan plywood och skruvar är det redan dyrare. Även om linoleum kommer att vara mer hållbart, förstås naturligtvis.
2) Naturligtvis kommer små skruvar inte att fungera. Artikeln säger hur man väljer sin längd. Jag tog dem nästan hela längden på lag + golvbräda. 90% av squeak försvann efter en sådan rullning.
3) I det första fotot kan du se att en bit från en skruvmejsel bärs på perforatorn. Även om det självklart är mycket bekvämare att göra med en kraftfull skruvmejsel – det kommer ingen riva på huvudet, arbetet blir tystare och snabbare.
4) När det gäller tjockleken på plywooden. Ta antingen en tjock eller lägg i 2 lager.

Hej, jag skulle vilja säga tack på förhand till artikeln, jag har planerat golvet på detta sätt, men hela golvet är i en liten vinkel, jag skulle vilja fråga om du kan lägga laminat på ett sådant golv.

Lägga laminatgolv på trägolv: förbereda grunden och arbeta

I en ganska omfattande lista med golvbeläggningar finns det inte så många alternativ som är kompatibla med träbasen. Det är sant att du följer speciella regler, du kan lägga nästan allt.Men det laminerade golvet, byggt på den flytande principen, är idealisk för hemförbättring, byggd på konstruktion av bjälkar, loggar, brädor. Kompatibilitet sparar emellertid inte oberoende mästare från att studera nyanserna, enligt vilka laminatet läggs på ett trägolv och från behovet att komma ihåg detaljerna i stadigflyttande trä.

Kan laminatgolv läggas på trägolv?

Laminerade paneler är bara sammankopplade, det är inte nödvändigt att fixa dem till statiska byggnadsstrukturer, det vill säga på golv eller väggar. Det flytande golvet är löst utkast baserat, så att det kan expandera och kontrakta. Och hon inblandar inte lamineringen för att ändra de geometriska parametrarna efter temperaturnedgångar och fuktighetsfluktuationer.

Konstruktiv specificitet hos det laminerade kortet ger möjlighet att göra utan bindemedelskompositioner, hermetiskt tätande stötfogarna. Även om limteknologin existerar används den sällan på grund av arbetskraften, den avsevärda förbrukningen av lim och oförmågan att demontera och sätta ihop de eviga dockningsplåtarna någon annanstans. Bezkleevoy, den mest populära fästningsmetoden, tillfredsställer både träbasen och ägarna av förortsfastigheten med utmärkt spontan luftning som är nödvändig för ventilation av komponenterna i trästrukturen. Golvet täckt med ett laminat som är utmärkt luftat genom sömmen, tjänar längre och försvinner inte.

Laminat på trägolv

Trots det laminerade beläggets konstgjorda ursprung, är dess beteende under drift lite annorlunda än timmerbeteendet. När allt kommer omkring är dess huvudelement tillverkat av MDF-paneler, spånskiva, HDF och liknande plattor som skapats genom att pressa träbearbetningsprodukter. Grunden för det laminerade golvet är en viktig egenskap som bestämmer användningsområdet för materialet. I teorin rekommenderas laminatgolv inte att placeras i rum där våtrengöring bör utföras regelbundet. Arrangemang av sovrum, barnrum, klassrum, vardagsrum. Beläggningen gjord med användning av HDF anses emellertid vara fuktbeständig och den kan läggas på golvet i korridorerna och till och med i kök.

Var uppmärksam. För golv i rum med ett karakteristiskt vått läge är ett laminatgolv i klass 33 med en hållbarhetsklass lämplig, men kostnaden är sällan acceptabel för ägarna av förortshus.

Regler för beredning av träbas för läggning

Det finns allmänna krav på egenskaperna hos ytan som byggs. Enligt SNiP: s instruktioner som tilldelats det normativa uppsamlingsnumret 3.04.01-87, för laminatgolv:

 • en nivelleringsyta krävs, vars avlastningsskillnader inte överstiger 2 mm inom ett 2 m 2 område;
 • Låt oss säga maximal lutning 4 mm, jämnt fördelad med 2 m i vilken riktning som helst.

Det är inte nödvändigt att avvika från de instruktioner som föreskrivs i tekniska föreskrifter, eftersom det känsliga låssystemet kommer att skadas vid bristande överensstämmelse. Spåren kommer att lossna, bräckliga tunna åsar kommer att bryta, golvet tar inte länge, det måste startas om.

Du kan naturligtvis delvis ändra elementen, om bara några brädor kommer att skadas, men reparationsproceduren kommer att kräva mycket ansträngning. I sådana situationer demonteras de laminerade panelerna till återhämtningsstället, då ersätter de brutna elementen och lägger dem i omvänd ordning. Vid flera skador på laminerade remsor kan inte partiell ersättning beaktas. I bästa fall kommer det att finnas några brädor kvar som kan användas för att dekorera förrådsrum, förrådsrum och kompakta täckta verandor.

Innan du lägger laminatpaneler på trägolv är en basrevision obligatorisk. Arbetets omfattning bestäms, varigenom en helt förankrad grund kommer att vara redo att lyfta golvet på sina förstärkta ”axlar”.

Förberedelserna beror på graden av slitage på trästrukturen:

 • Det gamla trägolvet måste demonteras till stödstrålen, eftersom känsliga naturliga organ under åren av många års drift kan drabbas av fuktöverbelastning eller infekteras med svamp. Genom golvbrädorna för att ta reda på vad den verkliga staten inte fungerar om trägolvet inte är taket i den rymliga källaren. De som har en hög tunnelbana, tur. Det kommer att ge möjlighet att undersöka och reparera golvets delar utan tråkig demontering. Hela listan över strukturella element granskas noggrant. Tvivelaktiga delar av bjälkar och lagskärning, byt ut den nya strålen. Brädorna avlägsnas från golvet med en låg undergolv, som inspirerar till tillförlitligheten, överförs med en ouppfylld sömmarsida uppåt, vi lägger igen, fyller luckorna med skum eller reparationsförening. Gamla slitna brädor ändras utan ånger. På golvplattorna fasta i svett kommer vi att ”gå” mejseln. Alla konstruktiva komponenter i ett långt arrangerade trägolv måste behandlas noggrant med antiseptisk impregnering och brandskyddsmedel. Nu är det lätt att köpa en mastik som utför båda funktionerna viktiga för trä.
 • Det nya trägolvet behöver inte noggrant diagnostiseras, eftersom det byggdes för inte så länge sedan, är det förmodligen täckt med föreningar som skyddar mot putrefaktiva bakterier och mot brand. Därför tar inte förberedelser för laminatgolv på det nybyggda trägolvet mycket tid och arbetskraft från entreprenören. Vi kontrollerar fästena, byter eller uppgraderar de lossade fästarna, ”drunkna” naglarna eller skruvar ett par mm i golvbrädorna. Zapenivaem eller fyll med trälim, blandat i halv med sågspån, sprickor, om nödvändigt, cyklar vi.
 • Kön med konstruktiv försämring behöver förbättras. Det är väldigt svårt att i förväg fastställa omfattningen av åtgärder i sådana fall, eftersom situationen kan ha många olika anledningar. Till exempel, om golvplattor sätts, måste lagringssystemet stärkas genom ytterligare installation av en stång eller byteplattor med tjockare material. Det är ofta mer lönsamt och lättare att lägga på en annan rad med liknande tjocklek som läggs ”i korset” till föregående skikt. Den sista åtgärden är tillåten om det extra golvbeläggningen tillsammans med laminatet och substratet inte tar bort för mycket från takhöjden som är mycket nödvändig för begränsat utrymme.

Det är möjligt att jämföra en grov grund av trä med plywood, GVLV, OSB-ark eller genom beklädnad under lag av bitar av takmaterial samt krökt papper i flera lager. Du kan köpa en ”designer” från Knauf med en komplett uppsättning fästelement, stöd och lakan av plywood. Metoden väljs utifrån ekonomiska överväganden och enkel implementering.

Teknologi läggande laminerade brädor

Vi erbjuder dig att bekanta dig med den tematiska videon:

Det är omöjligt att täcka ett träutkast med ånga eller vattentätning, vilket kommer att störa ventilationen. Under isoleringen kommer ackumulera skadlig kondensering för trä. Men om den glada önskan att isolera ingenting skulle kunna bryta är det bättre att använda ett diffusionsmembran.

Lay innan läggning behöver bara substratet, är det önskvärt att välja för detta naturliga material. För att bevara trästrukturen är det värt att glömma prishöjden för korken och bitumenkorken eller bitumengummipressade versioner som skapats med användningen. Tjockleken på detta skikt väljs utifrån samma parametrar av den laminerade panelen. Vanligtvis placeras remsor av ett 3 mm substrat utan överlappningar under det 8: e laminatet. Inga stationära fixeringar på väggarna eller i basen behövs, bara limning med skottband med periodiska punkter eller fasta linjer.

Var uppmärksam.Valet av riktningen för utformningen av laminerad matris påverkas inte så mycket av ägarens preferenser som riktningen av de befintliga golvbrädorna. Laminatpaneler ska ligga över plankorna. Därför lägger du underlagets remsa under beläggningen och lägger den längs.

Antag att det redan har bestämts hur vi lägger laminatpanelerna, att rita en enkel plan för hand och välja ett rationellt system. Information om metoder, regler och layouter finns i överflöd på webbplatsen. Här är några artiklar i ämnet:

Dockbrädor kan gradvis öka täckningen av varje bit separat eller gå ihop med förmonterade rader. Den föredragna metoden indikeras vanligtvis av tillverkaren av materialet, och vi undersöker bitvis algoritmen.

Stacker-åtgärder vid montering av ett laminatgolv i ett stycke:

 • Vi kommer att slå sig ner i starthjulet, vanligtvis långt från dörröppningen och tar med sig 4 paneler. I två av dem (1: a och 3: e), planerad att ligga mot väggen måste du först skära kammen. Vi rör inte spåret, det riktas alltid till stapeln.
 • Vi skisserar först på vilket avstånd vi förskjuter panelerna i de angränsande raderna för att undvika korsningar och därmed öka tillförlitligheten i lederna. Den rekommenderade indragningen för förskjutningen är inte mindre än 30 cm. Vi kommer att förkorta det andra kortet med detta belopp.
 • Vi specificerar 1: a och 3: e panelen med den metod som tillverkaren angett, beroende på typen av Click eller Lock-låsningssystemet, så bifogar vi en bit av 2: a bordet till dem, sedan den 4: e uncut-plattan.
 • Vi flyttar det monterade golvssegmentet till det angivna stället genom att installera spacer spacers ca 1 cm tjocka mellan den och de intilliggande väggarna. De kommer att ge det gap som krävs för att laminatet ska röra sig under termisk expansion.
 • Vi ökar den 5: e plåten med den första raden med klippa åsen och förläng sedan den andra raden på den andra remsan.
 • I analogi följer vi upp till segerns färdigställande av läggandet av de två första raderna, inte glömmer att trimma kammen utfälld mot väggen. Styren som fyller båda banorna skärs enligt exakt uppmätt avstånd. För att snäppa det sista i raderna av element använder vi en speciell monteringskonsol.
 • Vidare följer vi den studerade kursen, bara krön behöver inte trimmas längre.
 • Panelerna i sista raden släpper ut på installationsplatsen och avklipps med hänsyn till temperaturindragen, vi bifogar och klämmer fast det med hjälp av en klämfäste.

Sätt att kringgå rören, lägger metoderna under batterierna och ordna dörröppningar överensstämmer med standardreglerna för laminatgolv.

En viktig punkt. I en stor rumstemperatur måste luckan lämnas inte bara längs väggarna. Den bildas var 10 m, uppmätt i bredd och 8 m lång. Temperaturförbindningen lämnas i öppningen längs axeln av det stängda dörrbladet. Efter det är luckan stängd med en plast- eller aluminiumprofil.

Absolut enkla regler som förklarar hur man ekonomiskt lägger ett laminatgolv med egna händer hjälper till att perfekt dekorera förorts- och stadsfastigheter. Och de som inte skulle engagera sig i arrangemanget med egna händer, kännedom om tekniken kommer att bidra till att korrekt kontrollera åtgärder som inte alltid flitiga byggare.

Vi bestämde oss för att byta gamla golv till en modern. Valde för detta laminat. Linoleum avlägsnades och det visade sig att träbrädor måste ändras på vissa ställen med ett plan. Och i ett rum fanns en något sluttande golv. Vi bestämde oss ändå för att jämföra den med hjälp av plywood, väl taket tillåts. Kryssfiner fäst, lägg underlaget och lagat laminat. Detta kräver inte mycket arbete, även en nybörjare i den här verksamheten kan göra allt korrekt.

Om trägolv i ditt hus är för gamla och halva förstörda, rekommenderar jag att du byter ut dem. Ändå vill jag inte att brädorna rotnar eller spänner under det nya laminatet. Om allt är normalt kan du börja det förberedande arbetet som är förknippat med att slipa ytan på brädorna. Det är nödvändigt att uppnå maximal flathet på ytan. Om brädans lutning är för stor, lägg sedan laminatet på en yta i vilket fall det inte är nödvändigt! Vi måste demontera alla brädor, trimma lagsna och sätt tillbaka dem. Kort sagt, allt detta är väldigt länge och tråkigt. Det kommer att behöva röra mycket.

Det beror allt på trägolvets ”tillstånd”. Ibland har jag i praktiken kommit över det faktum att du först måste skriva om golven helt och hållet, inte att lägga laminat på praktiskt taget damm. I allmänhet är allt detta ganska enkelt och kräver ingen särskild träning, det viktigaste är att händerna ska växa ur platsen och banala initiala färdigheter i hanteringsverktyg behövs. Det verkar som om golvet ska jämställas med plywood och ha bearbetat oegentligheter med ett plan. I allmänhet kan jag från erfarenheter säga att två personer under helgen kommer att klara sig lätt med att lägga laminat, förutsatt att den preliminära förberedelsen redan har gjorts och den gamla beläggningen avlägsnas.

Hallå Det visar sig att om jag lägger laminat över golvbrädor visar det sig längs huvudrörelsen, dvs. lasten kommer alltid att ligga på samma dörrar. Är det rätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *