Gör

Laminera hur man lägger sig korrekt på trägolv

Efter att golvet har nivellerats och rengörs från skräp läggs ett fjädrande dämpband på fuktiga ljud längs väggarna. Så att substratets sömmar inte faller på skivornas leder rullar arket eller rulleunderlaget ut över golvet över laminatlamellernas riktning.

Den passar bara den släta sidan uppåt och är sammankopplade från slutet till slutet utan överlappning. För att undvika skjuvning av substratet är alla ark fästa tillsammans med byggband. Om spjället inte används kan du placera kanterna på substratet lite mot väggen några centimeter. I framtiden är överskottet avskuret. För att inte krossa det porösa materialet medan det går, rekommenderas det inte att lägga hela substratet på en gång – det är bättre att lägga ut det efter behov.

Lägga laminat steg för steg

1. För att skydda laminatet mot svullnad under temperaturfall, placeras små distansare av plywood eller små stavar 0,5-1 cm tjocka mellan lamellerna och väggen.

Laminera hur man lägger sig korrekt på trägolv

Det rekommenderas inte att lägga laminat mot väggarna.

2. För att lederna mellan lamellerna inte ska märkas måste de ordnas så att ljuset passerar längs dem (den smala sidan till fönstret).

3. Den första raden är placerad spik mot väggen.

4. Vidare läggning görs endast med förskjutna sömmar (på ett förskjutet sätt), det vill säga, mitten av styrelsen i nästa rad ska falla ihop med de tidigare lamellerna. För att få en liknande förskjutning, skärs den första raden av den andra raden med hälften eller (långa brädor) med 2/3.

5. Slats kan ha två typer av fästanordningar. På varje förpackning finns en ikon som anger vilken typ av bilaga och metoder som är anslutna.

6. När du lägger på typen av klick (den vanligaste), böjs den bräda som böjs något i en vinkel på 30 och med liten ansträngning pressas mot den andra lamellen tills ett karakteristiskt klick. För att stärka anslutningen är de sammanfogade brädorna kantade upp med en gummihammare. Brädor med fästlås låser sig helt enkelt till nästa med en liten kran på hammaren tills den klickar.

Förfarandet för att lägga laminat

Rådet. För att inte sköra de bräckliga lamellerna, när du klipper av brädorna med varandra, kan du använda en trästång genom vilken brädorna hamras.

7. Lamellerna intill rören skärs i halva så att skäret faller på rörets mitt. Vidare skärs hål i brädorna ett par millimeter större än rörets diameter. Gummitätningar är placerade för att täta fog- och släckljudet (metall- och bimetallrör är mycket bra ljudledare).

Installation av laminat vid batterier

8. För att få en snygg ledd, sitter dörrstrålarna litet nedåt på lamellens tjocklek.

Djupet är arkiverat längst ner så att lamellen går in

9. Övergången till ett annat rum kan ordnas med en aluminiumsvamp, som sätts in mellan laminatbrädorna, eller med en speciell träspikare.

Video: Laminat läggs på trägolv

Hur man lägger laminat på trägolv

Avsluta ett trägolv är annorlunda. Ett lämpligt alternativ skulle vara en beläggning av trä, eftersom det naturliga materialet bibehåller miljövänlighet och harmoniskt passar in i interiören. Träytan är behaglig att hålla på och håller värmen under lång tid. Dessutom är materialet lätt att installera och bearbeta. Du kan enkelt uppnå önskad färg, nyans eller glans.

Laminat är en fiberplatta av hög densitet som kännetecknas av ett attraktivt utseende och lång livslängd. Samtidigt är materialet billigare än kork, parkett eller massivt trägolv. Vid installation och efterbehandling av trägolv i ett hus, se länken http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-polov.

Laminatet läggs som regel på ett plattat betongskikt. Du kan dock lägga materialet på trägolv. I denna artikel kommer vi att titta på hur man korrekt lägger laminatgolv på ett trägolv.

Funktioner av installationen av laminat

På sidorna av laminatplattorna är lås installerade, vilka under montering måste passa tätt med angränsande bräda. Därför kan laminat på trägolv endast ligga på en styv plan yta. Om golvet är ojämnt kommer låsen snabbt att slitas ut och sprida sig och luckor kommer att bildas vid lederna. Detta leder till deformation och skada på materialet. Teknologilägg laminat på trägolv gör att ytan kan falla i 1mm två meter.

Golvbrädorna borde således vara fria från sprickor, rutt och annan märkbar skada. De måste ha en tillräcklig säkerhetsmarginal och en jämn yta utan knutar, fördjupningar och utsprång, inte böjda under belastning och inte knäcka.

Om du planerar att lägga laminatet på det gamla trägolvet, är ytan förplanerad och ersatt med brädor, om de är ruttna eller knäckta. Låt oss ta en närmare titt på hur man förbereder beläggningen och hur man lägger laminatet på ett trägolv.

Trägolvberedning

Innan du lägger laminat på trägolv är det viktigt att eliminera avböjning av brädor, pipar och andra defekter. För att göra detta är lags fast fastsatta på betongbasen, och sedan är golvplattorna stift anslutna till varandra. Först läggs golvbrädet över loggen och säkras med skruvar eller naglar. När brädor och stockar är fastsatta, fästs lösa brädor dessutom med annat material. Du kan ta chipboard tjocklek över 15 mm.

DSP bör läggas ovanpå golvbrädorna och säkrad med skruvar. Före installationen läggs ett galler med 10×10 centimeter celler på en spånplatta. Fastsättning av material görs längs skärningslinjen av gallret och lägger plattorna på ett avstånd av 3-5 mm från varandra. Denna lucka är nödvändig så att träplattan kan expandera vid behov utan att deformera golvet.

Efter att ha lagt spånskivorna är golvområdet polerat med 10 centimeter överlappningsremsor. Om golvet är nytt och jämnt är det möjligt att installera laminatet på golvet utan plywood direkt på en träbotten. Innan arbetsytan påbörjas måste dock arbetsytan anpassas till en slipmaskin. Låt oss nu titta närmare på hur man lägger laminat på trägolv.

Typ av monteringslaminat

Innan du lägger laminatet på trägolvet är det viktigt att välja rätt material och sätt att ansluta. Styrelserna är uppdelade på slottets form. Låsanslutningssystemet förutsätter att spetsen och spåret är belägna i samma horisontella plan. I detta fall läggs laminatbrädorna horisontellt och sätter in spetsen i spåret. Denna anslutning kännetecknas av enkel installation. Men det är inte väldigt slitstarkt, eftersom spikarna kan bryta av sig. Därför rekommenderar experter inte att använda denna typ av laminat.

Click-systemet är mer robust och pålitligt. Det innebär en tredimensionell design där panelerna läggs i en viss vinkel. Detta är den mest populära blandningen som är hållbar och långvarig. Dessutom kan beläggningen lätt demonteras om det behövs.

För kök och rum med hög luftfuktighet välj lim laminat. Den bildar en enda monolitisk yta, vilken kännetecknas av hög densitet och styrka. Men installationen av sådana material är komplicerat av det faktum att lim ska appliceras på låsfogarna. En sådan yta gäller inte golvvärme! Dessutom kan den resulterande ytan användas inte tidigare än 10 timmar efter installationen.

Tekniklagringslaminat på trägolv

 • Efter nivån är golvytan täckt med en vattentätfilm för att skydda trämaterial från ruttning, mögel och mögel.
 • Ställ sedan underlaget med en tjocklek av 3 mm. Substratet är tillverkat med remsor av balsa trä eller polypropen och monterar fogen i en fog och fixar sedan med hjälp av ett byggband eller band.
 • Installation av laminat utförs från fönstret till ytterdörren, från hörnet. Den första raden placeras på ett avstånd av 8-10 mm från väggen, och en kil placeras mellan väggen och materialet. Denna lucka behövs för att kompensera för expansion av träplattor med förändringar i temperatur eller fuktighet;
 • Den första raden läggs helt och börjar med en hel panel. Den andra raden börjar hälften av brädet. Han passar också till slutet. Således börjar även rader med hela paneler, och udda rader börjar med hälften;
 • Om låset ”” Click ”används används varje successiv rad i slutlåset till den föregående i en vinkel av 25 grader. För att göra detta måste sista stycket i första raden skäras;
 • Varje på varandra följande rad av laminerade paneler placeras med en förskjutning av fötterna i det föregående med 40 centimeter eller mer;
 • Efter montering av laminatet runt omkretsen avlägsnas kilar mellan materialet och väggen, och sedan är sockeln installerad.

Avslutningsarbete

Efter avslutat arbete, montera sockeln. I det här fallet är det viktigt att fixa basbordet bara på väggen och inte till laminatplattorna! Experter rekommenderar att du bara väljer trälattar. Sådana produkter kompletterar designen harmoniskt, ger rummet ett färdigt utseende och bevarar golvets naturlighet. Före installationen lämnas materialet i rummet i två eller tre dagar så att de ”används” till temperatur och fuktighet i rummet.

Produkter läggs längs väggarna som de ska installeras. Installation börjar med en av hörnen. När du monterar, se till att sockeln är så nära som möjligt på väggen. Den första nivån tvättas ner på ena sidan i vinkel och å andra sidan – för att gå ihop. Gash för anslutningar gör en vinkel på 45 grader. Resten av sockeln läggs också, gör gash och fäster på väggen med skruvar.

Plint efter installation spat och lack. Laminatlack är inte nödvändigt! Plattorna är redan täckta med en skyddande film som inte kan absorbera flytande material. Dessutom kan materialet spricka på vissa ställen på grund av applicering av lack.

Att lägga laminatgolv på trägolv med händerna kräver omsorg och noggrannhet i arbetet. Det är viktigt att placera plattorna ordentligt, golvbeläggningens livslängd beror på det. Om arbeten utförs olyckligt, börjar produkterna snart flytta från varandra, ytan blir ojämn och ful. Dessutom kan vatten tränga in i sprickorna, vilket resulterar i att trägolvet deformeras och blir oanvändbart. För att undvika sådana problem, kontakta de professionella!

Mästare ”Marisrub” utför installationen och ytbehandling av golvet i ett trähus, inklusive laminat. Vi garanterar kvalitet och pålitlighet! Har du bestämt dig för att bygga ditt stugor eller hus på landet från en logg eller en bar? Vi erbjuder ett komplett utbud av arbeten, som inkluderar installation av ett timmerhus, byggnad av fundament och tak, installation av golv och tak, genomförande av tekniska nätverk och slutbehandling. Vi bygger nyckelfärdiga trähus och krympning under enskilda eller standardprojekt.

Teknologilägg laminat på trägolv

Reparation i lägenheten innebär ofta inte bara uppdatering av inredningen, utan också att ersätta det gamla golvet med en modernare. Ofta blir detta reparationsstadium det mest problematiska. Denna fråga är särskilt akut för lägenhetägare i Khrusjtsjov, där golven är planka, för om du tittar så finns det inte så många golvbeläggningar som är kompatibla med träslag. I de flesta fall är det nödvändigt att demontera trägolvet med efterföljande förberedelse för att lägga en ny golvbeläggning. Men den här proceduren är inte bara lång, utan också ganska dyr, vilket pressar för valet av täckning som kan läggas utan att ta bort det gamla trägolvet. Det bästa alternativet i detta fall anses vara laminat, vilket snabbt och utan svårighet kan läggas på någon träbas utan att tillgripa tjänster från specialister. Hur man lägger laminat på ett trägolv i lägenheten och kommer att diskuteras vidare.

Hur en sådan metod är lämplig

För att bedöma möjligheten att använda en laminerad beläggning för att lägga på en träbase, är det nödvändigt att utföra en fullständig diagnos av den senare, eftersom trägolv mycket ofta är utsatta för svampar eller mögel kan påverkan av yttre faktorer leda till ytdeformation, böjning och knäckning. Därför bör du vara uppmärksam på följande punkter när du kontrollerar styrplattan för att se till att du kan lägga laminatet på trägolvet:

 • torrhet – denna indikator bör ges särskild uppmärksamhet, eftersom ytan ruttning eller svampinfektion i brädet kommer att fortsätta efter installationen av lameller. Över tiden kommer detta problem att sprida sig till det laminerade golvbeläggningen;
 • Hårdhet är träbasens styrka under laminatet, en annan viktig faktor som inte bör berövas uppmärksamhet. Det beror på hur länge den nya beläggningen kommer att vara utan brister och deformationer.
 • jämnhet – försiktighet bör vidtas för att säkerställa att ytan på den tidigare beläggningen var lika jämn som möjligt. En avvikelse på 2 mm per 2 m längd är tillåten. Annars börjar lamelllamellerna knäcka, och slitsfogarna kommer att genomgå deformation.

Laminera hur man lägger sig korrekt på trägolv

Först bedöma träningsgolvet.

Med detaljerade krav på att arbeta med trägolv för att lägga laminat kan du hitta videon. Om basen fortfarande har brister som kan elimineras, läggs laminatet på ett trägolv först efter eliminering.

Om det finns stor skada på planka golvet rekommenderas det fortfarande att demontera det helt, följt av att fylla området med en betongplatta.

Hur man lägger på ett trägolvslaminat

Tekniken att lägga laminerade lameller på en träbas består av flera steg av förberedande arbete och golvet av laminatet självt. Innan du lägger laminatet på trägolvet måste du förbereda alla nödvändiga material och verktyg. Då ska basytans tillstånd bedömas och om nödvändigt bör arbetet göras för att eliminera de brister som identifierats på den. Nästa steg är golvet på det valda substratet, där den valda typen av laminat redan är lagd.

Obligatoriska verktyg

Börja med att förbereda de nödvändiga verktygen och materialen, prioriteringen bör ges till valet av laminatet självt, som består av flera lager och kan ha en annan grund.

Laminatbräda har följande struktur:

 • överlagring – ett skyddande skikt som förhindrar skador på lamellen från olika typer av effekter: kemisk, biologisk, mekanisk;
 • dekorativt lager – det material som sätter färg på brädet, dess ritning. Skiktets tillförlitlighet ger melaminimpregnering;
 • basen är en tallrik gjord av träfibermaterial med hög densitet. Basens densitet beror på panelernas kvalitet och följaktligen tillämpningsområdet. Basen kan vara MDF- eller spånplattor;
 • stabiliserande lager – skyddar mot fuktläckage, eftersom det innehåller paraffin eller melaminpapper.

Typ av laminat väljs beroende på omfattningen av dess tillämpning och rumsgenomsläppligheten.

Material som krävs för användning:

 • laminat av motsvarande klass från 31 till 33;
 • ett substrat;
 • fästelement för trä;
 • mastix;
 • timmer.

För att arbeta behöver du en uppsättning av följande verktyg:

 • snickare s hammer;
 • kvadratiska,
 • hammare;
 • line;
 • sticksågar;
 • konstruktion dammsugare;
 • spikfångare;
 • såg;
 • nivå eller nivå
 • bågfil;
 • punch;
 • borstar;
 • skruvmejsel;
 • cyclovochnaya maskin.

Utrustad med en sådan komposition av verktyg och material, kan du gå vidare till nästa steg av arbetet.

Verktyg för att lägga laminat

Diagnostik och reparation av basen

Innan du lägger laminatet på trägolvet är det nödvändigt att utföra sin noggranna kontroll och, om det finns ett sådant behov – en reparation som kan utföras självständigt. Vilka punkter bör uppmärksammas och hur man eliminerar de identifierade bristerna diskuteras nedan:

 • svarta ut eller ruttade trägolv. För mindre skador på materialet kan du lägga samma bräda, bara vrida den över. Den plats som har påverkats av mögel eller rot måste behandlas med en speciell förening. Om trädet har djupare skador, är det bättre att genomföra en fullständig ersättning av brädans sektion.
 • När det är squeaking golv eller en liten sänkning i vissa områden, är det nödvändigt att dessutom fixa brädorna med skruvar eller naglar. Det är nödvändigt att köra sina mössor djupt in i en träyta. I annat fall kommer metallen, som kommer att skjuta ut över ytan, att skada de elverktyg som används i framtiden – en cykelmaskin eller elplattform;
 • om brädorna ”spelar” under sina fötter tillsammans med lagsna, är det nödvändigt att fixa lagret själv. För att göra detta är lagret fäst vid betongbasen med ett ankar, som tidigare borrat det;
 • Små sprickor eller sprickor mellan brädorna kan fyllas med kitt. Eliminera stora luckor genom att använda skum;
 • Vid betydande nedsättning av golv eller skillnader som överstiger normen är det nödvändigt att nivåera ramen direkt genom att avlägsna plankolv. För att eliminera icke-väsentliga brister används stödkilor, vilka är monterade på stockarna. Vid signifikanta höjdmatchningar är en komplett ersättning av ramen nödvändig.

Förberedelse av trägolv för reparation

Rulla golvet i rader längs stockarna

När allt förberedande arbete har slutförts bör basen för att lägga laminerade brädor vara helt slät, vilket kan kontrolleras med en nivå eller nivå. Om du lägger laminatet på ett ojämnt trägolv, kommer det oundvikligen att synas, golvets livslängd blir liten eftersom låsens lås kommer att sprida sig från lasterna och därmed bryta mot ytan.

Trägolv utjämning

Det har redan nämnts att det slutliga resultatet av arbetet beror direkt på hur smidig grundytan blir. Därför bör frågan om utjämning av styrelsens stiftelse behandlas med all ansvar, eftersom även mindre oegentligheter kommer att orsaka störningar eller störningar. Det finns flera vanliga sätt att jämföra ytan på en träbotten.

Trägolvskrotning – med liten ojämnhet i träbasen kan du använda skrubbmetoden eller liknande ytbehandling med en elektrisk planerare. Denna metod ger det önskade resultatet med mindre avvikelser från höjdsskillnadsnormens norm, som inte får överstiga 4-6 mm per 1 m 2. För att underlätta drift och enklare slipkontroll är golvytan bättre uppdelad i flera rutor. När allt arbete har slutförts är det nödvändigt att kontrollera ytanivå och försiktigt avlägsna sågspån och damm med en dammsugare. Om oegentligheterna upptar ett litet utrymme, kan du bli av med dem med papper eller använda manuell skrapning.

Användningen av självnivellerande blandning – om golvet är mycket gammalt, och det finns ingen önskan eller möjlighet att ersätta den med en ny. Före hällning, bör förberedande arbete utföras: Rengör golvet från färg, täppa av hålrummen, om någon med en kitt, torka den torkade ytan, markera golvet med en nivå, fyll den med den beredda blandningen och släta ytan.

Leveling av trägolv med kitt på basis av PVA. Användningen av sådana blandningar är mer acceptabel vid arbete med stora ytor. Ett skikt med sådana blandningar består av flera steg i följd: installation av strålskenor, fyllning av luckor med våt sågspån och utspädd blandning, kontroll av ytans flathet, eliminering av brister. Om det behövs kan du applicera flera extra lager kitt med en tjocklek av ca 2 cm. Det nya skiktet hälls endast på den torkade utgående ytan, vilket kräver tidskrävande.

Tätning av sprickor och sprickor med kitt

Nivellering med plywood – plywood under laminatet på trägolvet är den vanligaste metoden att nivå grundplanet. Klassplywood ska inte vara mindre än 4/4, och tjockleken – mindre än 15 mm. Plywood bör vara impregnerad med speciella föreningar som förhindrar snabb försämring av materialet. Från dessa indikatorer beror det slutliga resultatet. Att lägga plywood på ett trägolv under laminatgolvet börjar med att nivellera undergolvet. För detta är kilar installerade under stockarna. Sedan läggs plywood med fullständig horisontell styrning. Placera om nödvändigt lamellerna under spånskivorna. Därefter fästs plywooden på rambasen till fog. Mer detaljerat med händerna på golvets inriktning kan hittas genom att titta på följande video.

Lägger underlaget under laminatet

För ytterligare golvutjämning används ett speciellt vattentätningsmaterial – substratet, som sker mellan golvets golv och laminatet. Att lägga substratet är tillverkat som en limblandning och utan ytterligare fästning. I det andra fallet är fogarna fixerade med scotch tape. Den optimala materialtjockleken är 3 mm. Trägolv innan du lägger substratet måste rengöras noggrant från damm och små partiklar.

Substratet tjänar till följande ändamål:

 • värme och ljudisolering;
 • förhindra laminat från att gnida mot trägolv;
 • ökad strukturell styrka;
 • ytterligare justering av basskiktet.

För arbete använd ett substrat av följande material:

 • polyetenskum;
 • trafikstockning;
 • bituminös trasa;
 • polyuretanskum.

Att täcka träbasen är bättre att använda ett substrat av naturmaterial.

Limmar substratet i lederna

Läggande av laminat

Innan du lägger laminatet på trägolvet är det nödvändigt att laminerad lamell acklimatiseras. För att göra detta hålls de inomhus i 2-3 dagar. Denna procedur hjälper materialet att komma i balans med miljöindikatorer.

Innan du börjar arbeta med att klara golvområdet, är det nödvändigt att ta reda på hur man lägger laminatet på ett trägolv och vad som bestämmer sättet att placera lamellerna. Att lägga laminat kan vara vinkelrätt eller parallellt med fönstret, vilket är ljuskällan och diagonalt. Diagonalplacering av lamellerna bidrar till den visuella expansionen av rummet. Vinkelrätt läggning hjälper till att gömma lederna.

Arbetet på golvet bör börja med markering av golvet, vilket sedan mäts avståndet och beräkningen av antalet brädor för läggning. Vid detta skede av arbetet bör det beaktas att den nästa lagrade laminerade raden ska förskjutas på ett avstånd av åtminstone hälften av lamellen, vilket bildar den nödvändiga bristningen av sömmarna. Tänk på hur man lägger laminat på trägolv med olika sätt att lägga på.

Lägga första raden

Förskjutningssömmar

Foder låslaminatet

Klicka på systemet

Relativt nytt och enklaste sätt att installera, vilket gör att du snabbt och effektivt kan lägga lameller på trägolv med egna händer. Laminat med ett Click-lås börjar läggas från det översta hörnet i rader, vilket ger ett gap på 10 mm mellan väggen och den första bredvid installationen av speciella kilar. Denna procedur hjälper till att undvika deformering av laminerade paneler när temperaturen sjunker eller förändringar i luftfuktighet i rummet. Slatsarna sammanfogas genom att koppla låsens lås i en vinkel av 20-30 grader och sedan knäppa på ytan med kraft. Click-anslutningssystemet låter dig demontera den erforderliga delen av golvet för reparationer.

Lås system

Laminat med ett sådant system börjar ligga från det hörn som ligger längst bort från dörröppningen. Docknings lamell uppstår horisontellt. För att göra detta läggs spetsen av ett lamell i spåret på en redan låst panel och knackas tills den är helt fixerad med en gummiljus. Förpassa en lång rad med full fixering. Mellan väggen och golvet är det nödvändigt att organisera ett temperaturavstånd på 3-5 mm. För golvet i sista raden skärs lamellen för att fylla allt kvarvarande utrymme. Tappning görs bäst inte i slutet av laminatet, men med en buffertstång för detta ändamål. På detta sätt kan skador på lamellplattans yta och deformation av låset undvikas.

Limt laminat

Den mest tidskrävande metoden att lägga laminerade brädor, så denna typ av laminat är mycket sällsynt. Denna metod för att lägga till rum med hög luftfuktighet är relevant. Anslutningen av panelerna sker i spårets spår. Ändarna av de laminerade brädorna är belagda med överskott av lim och kombineras med låsningarna på nästa bräda. För att stapla den andra raden, skärs den första lamellen i halva, vilket gör det möjligt för dig att börja ligga med förskjutna sömmar. För bättre fixering av golvet kan du använda tejp. Använd den färdiga ytan kan vara minst 12 timmar. Tematisk video kan du visuellt förstå alla nyanser av att arbeta med laminat.

Plint installation

Efter avslutad arbete med att lägga laminatpaneler är det nödvändigt att genomföra slutstadiet – installation av plankor. När det gäller laminatgolv måste någon form av plint läggas på väggen. För detta passar klämmor, skruvar eller lim.

Sockeln kan användas av alla typer och modifikationer – trä, flexibel, plast eller MDF, fast eller med kabelkanal. Huvudregeln i detta fall är den organiska kombinationen av det nya golvet med sockeln.

Som du kan se är laminatgolv inte så svårt. Det är viktigt innan du lägger laminatet på ett ojämnt golv för att utföra allt arbete som behövs för att eliminera bristerna, och sedan kommer beläggningen att glädja sina ägare under lång tid med hållbarhet och tillförlitlighet.

Video om att lägga laminatgolv

Videoen beskriver hur man lägger laminatet på trägolvet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *