Lägga

Leveling av trägolv med plywood under laminat

För installation av golv behöver du: ett måttband, en elektrisk sticksåg och en hammarborr.

Först och främst, installera restriktiva kilar på väggar 1 cm tjocka, och då kommer du att bli hjälpt av den allmänna tekniken att lägga laminat till plywood:

 1. Lägg laminatsubstratet och lim dess föreningar med byggband.
 2. Lägg den första raden av lameller längs väggen, anslut dem med ändarna.
 3. Anslut remsor rad för rad enligt det schema som är fäst i butiken, eftersom laminatens lås är olika. Ansluta lameller, hammar dem med en hammare och lägger en onödig bit av laminat.
 4. Slatsarna på väggen mittemot den från vilken vi startade kan trimmas och håller kollisionen vid väggen på 1 cm.

Mer detaljerade anvisningar för att lägga laminat kan du enkelt hitta på vår hemsida.

Lämna feedback:

Hur man planerar trägolv under laminat? Reparera golvet i lägenheten

Golvet i lägenheten är ägarens stolthet, eftersom hans utseende talar om rummets renlighet. När golven är föråldrade slutade du gilla, de började knyta och grotta in, du märkte repor, fläckar eller bucklor på dem, du kan enkelt byta dem till nya, snyggare och bättre. Idag finns det ett stort antal typer av golv, en av dem är laminat.

Leveling av trägolv med plywood under laminat

Reparera golvet i lägenheten

Vanligtvis ersätts golvet i tre steg, men det första kan hoppas över. Så det första steget är demontering av den nuvarande täckningen, den andra är beredningen av basen, och sedan nivelleringen av golvytan är det sista steget läggandet av ett nytt täcke.

Förbereder att reparera golvet

Först måste du göra alla möbler. Det är bättre att inte ta in möblerna i korridoren, eftersom det kommer att göra att ta bort soporna efter att ha tagit bort det gamla golvet, vilket gör nya material obekväma. Saker i korridoren kan också påverkas om de oavsiktligt berörs med plintar eller brädor.

Reparation av golvet i en lägenhet är en mycket ren operation, det skapar inte mycket damm eller smuts, till exempel planeringsväggar och ombyggnad. Men det rekommenderas att täcka saker som ligger nära arbetsplatsen.

Urval av bas och lock för byte av golv

Det finns två huvudalternativ för botten av golvet: trä och justerbara stockar. Även om träskogar är ett billigare alternativ för material, men mer mödosamt och, ännu viktigare, mindre korrekta i anpassning.

För att förbättra noggrannheten i golvets inriktning och påskynda arbetsprocessen, används självreglerande skikt. Även om det här alternativet är något dyrare.

Viktiga kriterier för att välja en ny beläggning är pris, kvalitet, utseende, hållbarhet. Parkett anses vara ett klassiskt alternativ. Laminatgolv på trägolv är lätt att installera, det är billigt, har olika hållbarhet och en mängd olika färger. Linoleum är lätt att installera och underhålla. Mattan är lämplig för golv i sovrum, men det är obekväma att rengöra, och kakel används i rum där fuktmotstånd är viktigt, det har ett stort utbud av former och färger.

Reparation av trägolv

Reparation av trägolv är inte så svårt som det först verkar. Deras standardbrister är sprickor, sprickor och ”spel” brädor. Sådana defekter är lätta att eliminera, och beläggningen kan ta lång tid.

Tänk på andra befintliga reparationsalternativ. Faktum är att det bara finns tre alternativ: justerbara golv, cement och torrskikt. Dessa typer av reparationer kan även utföras på egen hand, men detta kan redan hänföras till stora reparationer. Det är trots allt nödvändigt att demontera det nuvarande trägolvet, ompröva grunden för en ny.

Ska jag tillgripa överhoppning, bestämmer du bara. Tänk på att brädorna inte är trasiga och inte ruttna, och bland de största defekterna kan du ringa, spricka och ”spela” brädorna, så kan du göra en förenklad reparation. Du kan fortfarande stärka och nivåera det gamla trägolvet och sedan utan problem lägga på ett nytt golv.

Stora defekter av trägolv, deras reparation

Tänk noggrant på trägolvets defekter.

Rotta eller brutna brädor bör ändras. För att göra detta tar vi bort problemkortet, istället för det lägger vi en ny av samma tjocklek.

Golvets krabba orsakas oftast av att brädorna gradvis spricker, därför är anslutningen av brädor med lags försvagad. Som ett resultat kommer styrelsen att gnugga mot andra brädor och naglar, som tvärtom bör sättas fast, så golvet börjar skaka obehagligt. Du kan bli av med den här defekten enligt följande: Det är nödvändigt att ta reda på problemets exakta plats, fixa problembrädor med hjälp av skruvar. Om den gamla spiken svänger kommer den så småningom att lämna brädet, vilket innebär att den ska tas bort, annars kan den lämnas.

En annan defekt är golvet ”spel”. På samma sätt som att lägga en ny beläggning kan det inte, för det kommer snart att vara slut. Det är därför som denna defekt måste elimineras omedelbart. Det finns två orsaker till könsförloppet: de är lösa eller ruttade brädor. I det första fallet kan du göra en enkel reparation, nämligen att byta ut de skadade brädorna. I ett annat fall måste du stärka de gamla lagarna. Under lagarna finns vanligtvis en överlappande platta, som vi ska fästa lagarna själva. För att bestämma deras plats söker vi efter platsen där brädorna är fastsatta och ligger under dem. Sedan borrar vi ett hål genom golvbräden och fixar lagret med ett ramankar. Så att fästet inte sticker ut över ytan är det nödvändigt att borra hålet med en borr med en något större diameter.

Om du inte planerar att lägga en yta på ett trägolv är närvaron av ett nagelhuvud på ytan inte önskvärt, så du måste först ta bort brädet, förstärka sedan lagret och sätt sedan brädet på plats.

Hur man planerar trägolv under laminat?

Gradvis blir trägolv så oföränderliga att även promenader är läskigt för dem. Då kommer tanken att ändra täckningen. Det här är en bra idé, men det är inte alltid möjligt att ta bort alla gamla brädor, gör om skreven och lägg sedan ett nytt golv på den konverterade ytan. I denna situation står du inför frågan: hur man planerar trägolv under laminatet? Svaret är mycket lättare än du tror. Du kan jämföra trägolv med plywood, vilket kommer att gömma oegentligheter, eliminera brickorna i brädorna.

Ett av de svåraste sätten att jämföra golvet är en slipmaskin eller en slipmaskin. Först måste du hammar alla naglarna som golvplattorna är spikade på stockarna. När allt kommer omkring, om du saknar minst en spik, kommer slipmaskinens knivar att hoppa in i det, du måste ta bort knivarna och regrna dem och omkonfigurera sedan slipmaskinen. Dessutom är en viss svårighet behandling av golvet i hörnen, på platser som ligger intill väggen.

På sommaren och vintern är fuktigheten i huset helt annorlunda, så golvbrädorna, även om de behandlas, fortfarande visar några egenskaper hos trä. Med tiden kommer det nya golvet att täckas med stötar och bulkar. Hur man planerar trägolv under ett laminat och inte står inför ett liknande problem? För att göra detta, använd ofta plana material, såsom plywood.

Leveling golvet med plywood

Materialets unika egenskaper gör det till ett lämpligt alternativ för att jämföra golvet. Kryssfiner böjer väl, bildar inte sprickor, dess lakan är stora i storlek, och det här är bekvämt för arbete. Den har också samma styrka i alla riktningar, slår inte och bryter inte, är lätt att transportera. Plywood har en skiktad struktur som gör den hållbar. Vid planering av golven är det nödvändigt att ta hänsyn till både materialets tjocklek och dess kvalitet, märke, graden av bearbetning.

Plywood har följande fördelar:

 • enkel bearbetning och installationsteknik;
 • högkvalitativ slipning;
 • låg vikt;
 • god styrka och hårdhet;
 • fuktbeständig och vattentät;
 • ingen lukt.

Golvutjämningsberedning

När du lägger plywood och stänger den med ett nytt golv kommer tillgången till kommunikation som ligger under golvet att vara helt frånvarande. Därför bör du kontrollera kablage och rörs hälsa när du börjar reparera.

Plattor av plywood, förberedd för reparation, bör hållas i flera dagar i rummet och fortsätt sedan till golvet. Tjockleken på plywood är direkt beroende av ytbeläggningen. Nivellering av golvet under laminatet är att det är värt att ta ett material vars tjocklek är lika med 10 mm.

Under justeringen måste du följa två regler:

 • mellan materialet och väggen måste lämnas ca 10 mm;
 • mellan arken måste du lämna ett avstånd på 2 mm.

Golvjusteringsprogram

Låt oss börja lägga plywood.

Först måste du installera beaconsna, fördela dem över ytan, så att kvadrater på 30×30 cm bildas. Därefter placerar du lagren. Vi tar remsor av plywood med en bredd av 3 cm och lägger dem på golvet med självgängande skruvar eller lim. I nästa steg skär du plywood i bitar av 60×60 cm. Dåligt kvalitetsmaterial ska kasseras. Lägg dessa torg så att dockningen faller på stockarna. Skär överkanten. Skruva sedan in rutorna med skruvar. Lägger över

Efterföljande bearbetning beror på mållinjen. Under laminatet på trägolvet måste läggas substratet. Efter nivellering med plywood erhålls en jämn, mycket hållbar yta, klar för vidare användning. Kryssfiner kräver ingen speciella färdigheter, så det kan användas av nybörjare.

Du har lärt dig hur man planerar trägolv under laminat. Men det här är bara början på jobbet.

Lägger laminatgolv

Laminat – slitstark beläggning, eftersom det inte försämras från vatten och smuts, men dess svaga punkt – slottet. På grund av det finns det restriktioner för bottenläggningen. Det huvudsakliga kravet på basstivhet. Samtidigt som han gick på laminatet, som inte låg på en stel, började han ”leka”. Då antas huvudbelastningen av låset. Den är tillverkad av sågspån, så det förlorar gradvis styrka, men förbindelsen förlorar också styrka. Efterföljande problem är lätta att förutsäga: brädor divergerar, sprickor, fukt och smuts komma in i dem. Vi måste byta laminat.

Styrlaminat har åsar på sidoytorna och på motsatta spår. Det finns flera typer av strukturer av dessa element, från enkla till komplexa (”slott”). För det första fallet behöver du lim som kommer att smutsas på spåret. För det andra fallet kan hela installationen ske med hand.

Laying Laminat

Läggande ark börjar från väggen, som ligger mittemot dörren. Installation ska göras vinkelrätt mot fönstret, då lederna inte kommer att märkas. Efterföljande läggning av ett laminat – anslutning av paneler mellan sig. Var noga med att sätta in mellanrum mellan laminatrad och vägg så att beläggningen inte deformeras under användning. Vid slutet av första raden kan du behöva trimma panelerna, vända panelen med ansiktet nedåt, ta mätningar och klippa bort den överflödiga delen. Stycket som förblivit efter första raden placeras omedelbart i nästa rad, vilket ger ett ”schack” -mönster. Observera att den andra raden måste läggas separat från den första och sedan anslutas till den föregående. På samma sätt staplas de återstående raderna. Den sista raden är den svåraste, eftersom hela panelen kanske inte passar. Då måste du skära den onödiga delen. När installationen av laminat har slutförts, kommer slingans monteringsskruv. Enligt detta system kan du själv lägga laminat på trägolvet.

Leveling av trägolv med plywood under laminat

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Leveling av trägolv med plywood under laminat

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

11 saker som dödar din sexuella lust i hemlighet Om du började märka att du inte längre vill ha sex bör du definitivt hitta orsaken till detta.

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Lägger plywood på trägolvet under laminatet

Laminatgolv har nu blivit ett mycket populärt golvalternativ. En av fördelarna med materialet är möjligheten att lägga den på nästan vilken grund som helst efter det nödvändiga förberedande arbetet. För ägare av trähus eller i det fall då det gamla golvet från brädorna för att demontera är extremt svårt, finns det möjlighet att lägga laminatet på en träbotten.

Lägg laminatgolv på trägolv är ganska enkelt, men du bör ta hänsyn till att du behöver en slät bas för läggning. Höjdskillnaden får inte överstiga 2 mm. I detta avseende måste golvet ofta jämställas.

En av de enklaste och billigaste metoderna för montering till önskad nivå av ett trägolv är anpassning med plywoodark. Det här alternativet döljer helt alla oegentligheter och basfel.

Valet av plywood för att ligga under laminatet

Det rekommenderas att köpa plywood för laminat inte tunnare än 10 mm. Tjockleken på plywoodskivan bör helst vara större än tjockleken på det ytbehandlade golvbeläggningen. Du bör också bestämma varumärket av trämaterial – det beror på graden av fuktmotstånd.

För arbete i bostadshus är märken av plywood FC och PSF. Skivor av PSF framställs med användning av fenolformaldehydlim. De har bra fuktmotstånd, men deras användning inomhus är inte önskvärt, eftersom det är hälsofarligt. Det är bättre att föredra ett mindre fukttåligt, men samtidigt miljövänligt och billigare varumärke av FC.

För utjämning av botten av golvet lämplig kvalitet plywood ¾ och 2/3. Skivan måste slipas på minst en sida. Kryssfinen läggs med den polerade sidan upp och laminatet läggs på det.

Fördelar och nackdelar med att jämföra golvet med plywood

Att stryka höjdskillnaden i ett trägolv genom att lägga plywood är ett ganska allmänt sätt att reparera basen före golv. När allt kommer omkring, har denna metod flera fördelar:

 • hållfasthet och fuktmotstånd av plywood ökar laminatets livslängd;
 • materialets ljud- och värmeisoleringsegenskaper;
 • mottagning som ett resultat av den kvalitativa lika och stabila grunden;
 • lågt pris på materialet och minimikostnaden för dess installation;
 • enkel installation gör det möjligt att snabbt utföra golvutjämning.

Det är naturligtvis en stor nackdel med att använda detta material. Vid nivellering med plywood ökar golvets höjd, vilket kan vara oacceptabelt för vissa rum.

Sätt att lägga plywood på ett trägolv

Det finns två huvudsakliga sätt att installera ett plywoodskydd på ett trägolv:

liggande på en träbas.

Installera plywood ark med loggar är den mest tidskrävande metoden. Eftersom lagret rekommenderas att ta brädor med en tjocklek av 40 mm och en bredd på 80-100 mm När du installerar, observera avståndet mellan axlarna högst 50 cm. Lagen är inställda så att deras övre punkter ligger i samma horisontella plan.

Plattor av plywoodbeläggning läggs på likheten hos tegelsten, dvs det bör inte finnas någon korsning av 4 sömmar på ett ställe. Detta görs för att förhindra deformation.

När du lägger plywood placeras arkens kanter på stockarna och fixeras med skruvar med intervall på högst 30 cm. Samtidigt ska avståndet mellan arken vara kvar – sömmarna är ca 2 mm.

Korrekt installerad plywoodbeläggning på lagrets botten är resistent mot fukt och värme. Denna metod gömmer helt stora skillnader i golvhöjd. Det bör dock noteras att det inte är lämpligt för rum med lågt tak, eftersom golvet stiger med 8-10 cm.

Om träbasen inte kännetecknas av stora skillnader i planetens höjd, använd sedan metoden för att lägga plywood på lim. För att jämföra golvet utan att använda lagret måste tjockleken på plywoodplåtarna vara 12 mm. Det är nödvändigt att börja arbeta med rengöring av grunden för skräp och damm. Klipp plywoodet. Utan fixering ligger vi på hela golvet och justerar bitarna så att de passar. Förborr hål för skruvar.

Sedan kan arken avlägsnas och basen är förberedd – blöta ytan med en primer. När du lägger varje ark är det belagt med ett speciellt lim för plywood med ett lager på upp till 3 mm och är fäst på skruvarna. Sömmen mellan arken ska vara 2-3 mm.

På detta sätt monteras en jämn och solid bas för att klara golvet snabbt och kräver inte stora utgifter.

Skärning och montering av plywood

Skärplywood är gjord enligt golvområdet. Det bör noteras att när man lägger sig från väggdimensionen på 10 mm och gapet mellan sömmarna på 2-3 mm. Skärning av arken i kvadrater av önskad storlek, du måste kontrollera sina kanter för delaminering från ändarna och närvaron av andra defekter. Om kanten är skadad ska blanketten bytas ut.

Layering av plywood är gjord i ett rutmönster. Skivor borras till basen med självgängande skruvar runt omkretsen och dessutom längs ytan i steg om ca 20 cm. För snabb och enkel montering rekommenderas att arken numreras och även markeras med fästpunkter med självgängande skruvar.

Efter montering avlägsnas ämnena, basen rengörs av smuts och damm.Förberedda plåtar innan de läggs, för att öka livslängden, bör blötläggas med antiseptisk. Då kan du fortsätta till installationen.

Plywoodläggningsteknik

 1. Kryssfinen är fastsatt i trägolv enligt en planerad layout av arken. Självgängande skruvar eller skruvar med plastdockor används för fastsättning. Hål för skruvar är förborrade och försänkta med en borr med stor diameter för att ”gömma” skruvhuvudet.
 2. Monterad plywoodbas för läggande laminat är malet och belagd med skyddande ämnen som ökar fuktmotståndet och slitstyrkan.
 3. En speciell laminatstöd läggs på toppen, vilket har ljudabsorberande, värmeisoleringsegenskaper.

Tekniken att jämföra golvet med plywood gör att du kan förbereda dig för att lägga ytbeläggningen på en träbas av vilken kvalitet som helst. Om installationen av grov golv av plywood tillverkas i enlighet med de nödvändiga kraven, kommer laminatet att hålla länge. Ekologisk säkerhet, anspråkslöshet, materialets hållbarhet gör det möjligt att använda den i bostadslokaler för att skapa ett jämnt och stabilt golv.

Morozova Elsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *