Vilket

Målning tapeter för målning

Varje bas har sitt eget optimala färgval:

 1. För papper bättre lämpliga vattenbaserade färg- och lackkompositioner.
 2. För nonwoven tyg – vatten dispersionsfärger.
 3. För glasfiber – latex och akryllösningar.
 4. För linkrusty – olja eller akrylfärger och vaxpasta.

Att välja hur man målar tapeten för målning, rekommenderas att läsa följande information:

 1. Akryl- och latexfärger och lackkompositioner är utmärkta för ständigt fuktiga ytor (kök, badrum). Sådana färger skapar en film på ytan. Filmen bryter mot ytan ”andetag”, men förhindrar den negativa effekten av fukt på basmaterialet.
 2. För starkt upplysta rum är latexfärg det bästa valet. Det bleknar inte från exponering för ultraviolett strålning.
 3. Färg med satinreflektion passar utmärkt för kök, badrum eller toalett. Beläggningar av sådana färger är fuktbeständiga och hållbara.
 4. Mattfärger utmärks av deras förmåga att dölja beläggningsdefekter, och de motstår även UV-ljus väl.
 5. Med blanka beläggningar kan du förbättra belysningen av rummet vid brist på naturligt ljus.
 6. Vattenbaserade formuleringar anses vara enklast att applicera.
 7. Den mest hållbara och mångsidiga ur applikationssynpunkt är akryllösningar.
 8. Innan du målar tapeten för målning rekommenderas att du kontrollerar färgintensiteten på prototypen. Om färgen inte är tillräckligt mättad, tillsätt ett färgämne (pigment) till kompositionen.
 9. Vattenbaserade färger är alltid vita. Om du vill ge ytan en annan nyans, lägg till ett pigment som matchar önskningarna.
 10. Utspädda vattenbaserade färger ser ljusare ut än efter fullständig torkning på ytan.

Målning tapeter för målning

Val av verktyg

Roller anses vara det mest praktiska verktyget för att färga tapeter. Rullar finns med olika typer av stapel:

Alla dessa rullar är utformade för att utföra några effekter. Till exempel är en kort tupprulle avsedd för bearbetning av avlastningsdelarna på ytan, men ett långt tuppverktyg används för djup färgning av texturen. Med hjälp av skumrullen kan du få effekten av olackerade bubblor på mjuka ytor.

Färgborstar används också, men mestadels bara för att måla svåråtkomliga platser (hörn, slitsar, områden bakom batterier etc.). För att måla stora områden kan du använda sprayen.

Var uppmärksam! Den utspädda färg- och lackkompositionen absorberas bättre av valsen och fördelas jämnt över ytan.

Funktioner som målar olika grunder

Arbeta med olika materialbaser har sina egna nyanser. Nedan kommer vi att diskutera måleri non-woven, papper och vinyl bakgrundsbilder.

Detta material är limt på väggen med den nedersta släta sidan. Rullens lättnadssida ska målas. För fiberduk, som i framtiden ska rengöras från damm eller smuts, rekommenderas att endast använda latexfärg.

Non-woven ytor är målade i ett par lager med en pälsrulle. Överdriv det inte med blötläggning utan vävning. På svåråtkomliga platser kan du använda en pensel. Non-woven bas kan måler på båda sidor. För att understryka färgdjupet rekommenderas att använda en vit kitt.

Papper tapeter

Papperbaserat dubbellagret impregnerat tapeter är det billigaste alternativet för målning av foundation. Papper reagerar dåligt på vatten, så ingen färg är lämplig för bearbetning av sådant material, men endast vattenbaserad färg.

För att förhindra att papperet sprider sig, rekommenderas att endast applicera ett lager färg och lack komposition. Två lager är också möjliga, men endast när det första skiktet är speciellt applicerat med skalliga fläckar. På pappersbasis rekommenderas det inte att lämna överflödigt lim, då kommer det att skjuta ut i sömmarna, vilket kommer att minska kvaliteten på det utförda arbetet.

Glasfiber

Glasfiber tapeter anses vara det bästa materialet för målning. Producerad glasfiber baserad på kvartsand. Strukturen kan vara mycket varierande, inklusive sillben, webb, etc. Glasfiber är ett mycket hållbart material som kan ommålas upp till 20 gånger. Fiberglasets specialitet är att den inte absorberar färg, men låter den penetrera djupt mellan materialets fibrer.

Var uppmärksam! Arbeta med glasfiber ska vara detsamma som med glasull – i skyddshandskar.

Det är bäst att måla glasväggspapper med akrylfärg. Färgmaterial appliceras på en primerbas med två lager.

Vinyl bakgrundsbilder är gjorda på papper eller non-woven, så vid val av färg rekommenderas att ta hänsyn till kraven på relevanta material. Färg- och lackkompositionen appliceras i två lager med en långhårsvals och en borste. Det första lagret är huvudskiktet, det andra är dekorativt. Precis som vid en ren pappersbas är det viktigt att inte mätta materialet för mycket för att inte förstöra det.

Populära Frågor

Vanligtvis ställs konsulterna på följande frågor:

 1. Är det möjligt att limma tapeter på en målade yta? Den enda typen av material som definitivt inte faller på färg är vinyl. Resten av det strikta förbudet existerar inte, men du bör veta att den målade väggen har en dålig vidhäftning, och det är därför möjligt att skalla tapeten och bubbla under de förpackade rullarna. För att försöka undvika sådana konsekvenser rekommenderas att du rengör ytan med grovt sandpapper (för att ge det grovt) och sedan förstöra muren bra.
 2. Hur målar man tapeten en gång till? Ommålning görs på samma sätt som målning. Man bör emellertid komma ihåg att för att få en ljusare färg än den befintliga måste man först applicera vit färg på ytan. Först efter att den vita färgen har torkat kan du börja skapa basfärgen.
 3. Hur målar man tapetet i taket? För glasbeläggning på taket kan du använda vilken typ av färg som helst, men endast vattendispersion är lämplig för fiberduk. Använd inte oljemålning för att måla takytan.

Målningsfunktioner

Den mest populära typen av färg när färgläggningen tapeter – vattenbaserad. Innan du applicerar färgen på ytan rekommenderas att du tar bort möbler och andra stora inredningsdetaljer från rummet. Om du inte kan ta bort allt kan du skydda saker med plastfolie. Om det finns stötar på väggarna utjämnas de med ett lager av kitt.

Färgen för det första primerskiktet ska spädas med 10% vatten. För det andra lagret av färg och lackmaterial är det inte nödvändigt att späda ut. Denna regel gäller för alla typer av material, förutom glas, som bearbetas båda gånger i tjocka lager.

Färg appliceras från fönstret. Alla remsor från valsen är så vertikala som möjligt, och remsorna från borsten ska överlappa varandra.

Mellan det första och andra lagret måste du observera en 12 timmars paus för att beläggningen ska torka väl. När basen är torr kan du applicera ett andra lager – dekorativt. Ytan kan också behandlas med en färglös lack.

Måla bakgrundsbilder av olika slag – måla utan strimmor

Köpa färg – hur man väljer rätt komposition för arbete?

Att kvalitativt måla tapeten, vid val av färg, var uppmärksam på faktorer som kanvasens material och funktionen i rummet i huset. Varje typ av substrat kräver användning av en specifik typ av färg.

Måla tapeten kan bara vattenbaserad färg. Kompositioner baserade på vattendispersionskomponenter är lämpliga för ovävda tyg, och latex- eller akrylfärg används för glasbeläggningar. På linkrust tapet, experter rekommenderar att man använder en akryl, vax eller flytande pasta baserad på oljor.

Var noga med att överväga typen av rum. Så, för tvättbara ytor i badrum eller kök akrylfärg är lämplig. Det är väldigt enkelt att tvätta den lackerade ytan, eftersom en skyddande film är formad på den. Dukarna på vilka sådana föreningar appliceras kommer att vara mindre benägna att passera och absorbera luft, men de är inte rädda för effekterna av ånga.

I öppna, ljusstrålade rum används latexformuleringar. De bleknar inte när de utsätts för UV-strålar, men du bör vara mycket försiktig när du rengör dem. Bakgrundsbilder efter färgning med latexföreningar kan inte tvättas, endast kemtvätt tillåts.

Vid val av färg är det också nödvändigt att ta hänsyn till graden av ljusreflektion av färgkompositionen. Beroende på detta, skiljer experter matt, satin, glans och halvmattfärg.

Den satinfärger som har måttlig glans, optimal är lämplig för ett badrum eller kök. De är mycket hållbara och pålitliga. Mattkompositioner döljer fel i väggar och tak. De gör också bra med överskott av ljus. Glansiga färger, tvärtom, ökar belysningen visuellt. Ofta målar experter på den präglade tapeten med matt färg för att uppnå jacquard-effekten.

Experter rekommenderar nybörjare att måla tapeter med vattenbaserad färg – det är lätt att applicera och den mest hållbara. Akrylkompositioner anses vara den mest mångsidiga i användning.

För att få den färgade tapeten att se exakt ut som du planerar, prova färgintensiteten hos kompositionen på kontrollprovet före arbetet. Om skuggan var för blek, måste kompositionen tillsätta pigment. Se till att mängden pigment i varje färgkanna var detsamma.

För att förhindra att färgen torkar, öppna burken omedelbart före arbetet

Algoritmen för det kommande arbetet är ganska enkelt. Först måste du måla taket. sedan öppna väggar, dekorerad med tapeter och i slutet – mindre väggar bakom skåp och soffor. För att inte fläcka golv och inredning ska de vara täckta med gamla tidningar.

Kompositioner för målning i öppna banker torkar snabbt nog. Därför är det nödvändigt att öppna och späda färgen omedelbart före appliceringen.

Val av rulle och andra nödvändiga verktyg

Innan du målar bakgrunden måste du förbereda nödvändiga verktyg. Först och främst behöver du en färgrulle – arbeta med det kommer att passera snabbt och utan problem. Butikerna har dock ett brett urval olika verktyg, och inte vet vilken som är lämplig för målning av duken, nybörjare gör många misstag. Till exempel kan du hitta rullar till salu:

 • med en lång tupplur
 • med korta fibrer
 • Velourrulle;
 • pälsrulle;
 • verktyget från skumgummi.

Du behöver en rulle för att måla tapeten.

Var och en av verktygen är utformad för specifika fall. Så, en rullning med en kort tupplur kommer enkelt att rulla en lättnadsbild, medan ett verktyg med en lång tupplur hjälper till att måla hela texturen djupt. Skumverktyget lämnar omärkta bubblor om du rör på mjuka väggar. Vid försäljning är det också möjligt att hitta verktyg med utbytbara munstycken. Arbeta med dem, experter noggrant kontrollera och skölja dem och först sedan måla duken.

Att måla tapeten för vidare måleri utan skilsmässa, experter rekommenderar att man köper en rulle med en kort tupplur. Det absorberar rätt mängd färg och fördelar det jämnt över ytan.

För att måla hörn och svårtillgängliga platser, köp ett par färgpenslar. Dipprullbehov i en speciell kyvett. För att omröra kompositionen med ett lösningsmedel behöver du en hink.

Subtiliteter av målarfärg beror på dess typ

Måla non-woven tapeter – detta är en utmärkt möjlighet att få den ursprungliga designen. Efter arbetet kommer ytan att imitera dyrare exklusiva ytbehandlingar. Även sådana tyg ser bra ut på en vägg och utan målning tack vare den externa avlastningen.

Om duken av det här materialet ofta rengörs, så gör du målningen med latexfärg, vilket ger ett skyddande skikt. Att arbeta med sådant material är lämplig pälsrull och borste för svåråtkomliga platser. Måleri av dessa bakgrundsbilder är inte mindre än två lager. Vid applicering behåll rullaren inte länge på ett ställe, annars kommer det att leda till fläckar.

Non-woven tapeter som ska målas i minst två lager

För att måla pappersbordsunderlägg måste du ordentligt förbereda. För detta är duken täckt med en speciell impregnering, vilket inte tillåter färgen att strömma över en jämn yta. Det bästa skulle vara att applicera en päls. Men om du gjorde fel när du applicerade den, kan du också täcka duken med ett annat lager. Innan du målar, se till att det inte finns några spår av lim på målets sömmar, annars kommer det väsentligt att komplicera arbetet.

Det mest hållbara materialet för målning är glasväggpapper. De är gjorda av glasfiber. De mest populära texturerna bland kunderna anses vara ”spår”, ”sillben” och ”gossamer”. De är idealiska för upprepad applicering av färg som penetrerar djupt mellan fibrerna i tyget. Före målning måste glasväggspapper primeras. Därefter appliceras materialet latex eller akrylkomposition. Att färglägga dessa bakgrundsbilder är gjort i två lager.

Pappersbaserade vinylark ger en flerskiktad pappersstruktur. Innan du målar kan du också beställa det här materialets duk. Efter torkning av primern är det nödvändigt att applicera färgkompositionen. För att göra detta, använd en rull med en lång hög och pensel. Så snart färgen torkar lite, applicera den en gång till. Det senast använda dekorativa skiktet, men om duken inte är lättnad, kan du göra det utan det.

Målning och efterbehandling av duken

Efter applicering och torkning av primern, fortsätt direkt till målning av duken. För att göra detta, häll den tredje delen av färgburken i hinken och tillsätt lösningsmedlet. Rör om ingredienserna noggrant och häll blandningen i en kyvett. Dampa valsen och börja måla. Det är bäst att applicera färg på väggarna från toppen och gradvis släppa ner.

Se till att det inte finns några fläckar och ommålade områden efter appliceringen.

Färgen blandas med lösningsmedlet i en kyvett.

Så snart det första lagret är helt torrt, fortsätt med applikationen av det andra lagret. Efter att ha målat stora områden, börja applicera kompositionen på svåråtkomliga ställen. För att göra detta sänker du borsten i färgcellen och börjar måla i övre hörnet av rummet. Under måleriet, se till att efter borsten på väggen finns inga villi.

När det andra lagret är helt torrt kan du börja dekorera duken med ett dekorativt lager. Innan detta rekommenderar vi att du gör en ungefärlig ritning av dina mönster och följ den. Försök att sätta in din bild maximalt fantasi och kreativitet, så att inredningen i ditt rum är original.

Efter det att det tredje lagret har torkat kan du också avsluta ytan med en klar lack. Detta kommer att vara särskilt relevant vid utformningen av barnrum, där det inte är sannolikt att mekanisk skada på mållinjen undviks.

Hemligheter av rätt målning – som experter rekommenderar

För att undvika problem vid målning av duken, bjuder vi dig att bekanta dig med expertråd, vilket i hög grad kommer att underlätta arbetet med nybörjare. När du förbereder lokalerna för målning av dukar rekommenderar experter att inte bara täcka golvet och möblerna utan även fönster, uttag och basplattor från färgen. Fukta rullen i en färgskiva efter förberedelse. Därefter, var noga med att rulla den på den gamla tidningen så att det inte blir droppar vid målning av väggarna.

Färg tapeter för målning spelar också en stor roll. Det är bäst att välja dukar av vit eller ljus nyans. För att jämnt applicera kompositionen rekommenderar experter att använda en sprutpistol istället för en vals.

Om du inte kan ta bort bitar av gammal tapeter kan du dölja sina spår och väggfel genom att applicera matt färg på en ny finish.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *