Hur man värmer

Mansard tak gör det själv steg för steg

De övre taken på taket kan vara en L-formad struktur. Trussben mellan sig kan förenas i ett ändläge med hjälp av trä- eller metallfäste, eller genom att klippa i halvskog med en bultad anslutning. Vi rekommenderar att du monterar det första paret på taket, vilket sedan demonteras och används som en mall. Förberedda krossar installeras i standardordern – första extremen, sedan resten med konstant nivellering.

Vid det sista skedet av uppbyggnaden av en takkonstruktion görs installationen av batten, installationen av vattentätning, skapandet av ventilationsavstånd och installation av takbeläggning med hand. På insidan är värmeisolering och ångspärr fixerad och mantel är monterad. I videon kan du bekanta dig med tekniken.

Relaterade nyheter

Hur man gör ett mansardtak själv

Mansard tak – detta är ett av de bästa sätten att öka det totala området i ditt hem, med minsta ekonomiska kostnader. Efter att ha byggt en liknande konstruktion får du ytterligare ett tillräckligt stort rum, vilket kan vara en bra plantskola eller ditt personliga konto. Du kan också enkelt bjuda in gästerna där, i allmänhet de massalternativ du väljer. Utrusta det, du måste vara redo, att allt är viktigt att göra rätt och steg för steg. En mansardtak är i sig en ombyggd vind, dess skapande kräver en strukturell inställning till generell ombyggnad, takläggning och värmeisolering. Byggnaden av taket på ett lanthus typ hus är nästan inte annorlunda än byggandet av ett konventionellt tak. Nedan studerar vi noggrant hur man bygger ett mansardtak med egna händer.

Först och främst måste du överväga fördelarna och nackdelarna med ett sådant tak, för att slutligen bestämma huruvida man ska fortsätta med sin konstruktion.

Fördelar och nackdelar med mansardtaket

Fördelarna med mansardtak inkluderar:

 • ytterligare rum. Som vi redan har diskuterat ovan är den största fördelen med vinden ett extra rymligt rum som du kan utrusta som du vill,
 • måttliga finansiella kostnader. Den andra faktorn på denna våning är den relativt låga kostnaden för sin konstruktion. Faktum är att byggnaden av vinden kommer att kosta dig mycket mindre än att lägga till ytterligare rum till huset på grund av den totala expansionen av huset,
 • visa från fönstret. En vacker utsikt från vindusfönstret lämnar inte någon likgiltig, eftersom utsikten över världen ovanifrån alltid är vacker.

Nackdelarna med vindgolvet kan endast räknas som behovet av ytterligare uppvärmning. På videon kan du tydligt se byggprocessen:

Typer av mansardtak

Om du bestämmer dig för att bygga ett tak vind, först måste du börja med att utforma vad ditt arbete kommer att se ut i slutresultatet och hur exakt du ska utföra dina planer. De viktigaste besluten om typen av tak, du måste ta hänsyn till husets designfunktioner.

Huvudtyperna av tak inkluderar:

 1. Gabeltak. I sig är ett enkelt tak med två backar, under det bygger faktiskt en vind. Tack vare sin enkelhet ger denna typ av tak inga särskilda svårigheter, både under planering och konstruktion. Nackdelen med det är att inuti vinden är det inte tillräckligt med utrymme på grund av tak, som är låga i vinkel.
  Mansard tak gör det själv steg för steg
 2. Brutet gaveltak. Dess huvudsakliga skillnad från den tidigare typen är att den har fyra takytor, som ligger i olika vinklar. Denna typ av tak har sin egen komplexitet i form och konstruktion, men dessa nackdelar lönar sig med en betydande ökning i rymden.
 3. Enkelt-mansardtak. I jämförelse med ovanstående är denna typ av tak ganska komplicerat när det gäller konstruktion. Men å andra sidan, genom att arbeta hårt, kan du få ett mycket rymligt rum. Huvudskillnaden på det här taket är det, som om taket rör sig ner till ena sidan av rummet.
 4. Två-nivå mansard tak. Denna typ av vind är det svåraste att konstruera. Projektet av denna typ av tak utvecklas omedelbart med rummet eftersom rummen är fördelade på olika nivåer av byggnaden.

På videon kan du se hur mansardtaket byggs:

Nedan betraktar vi det här takets enhet, som kan byggas personligen.

Loftet enhet

Mansardtak är väldigt lik enkla taktak. Varje typ av liknande tak har sina egna egenskaper i konstruktionen, men i allmänhet har de alla gemensamma element, anser dem:

 1. Takläggning. Taket, som ligger utanför, tjänar till att skydda mot regn, snö och annat dåligt väder.
 2. Svarvning. Dessa är främst träbrädor, ett tak är fäst vid dem;
 3. Ridge Run. Den yttre delen av hela takkonstruktionen;
 4. Takbjälkar. Dessa är upphängda eller hängande revben av hela strukturen. På vinden används det naslon spjälsar;
 5. Interna stöd. Vertikala strålar tjänar till att säkerställa takets styrka och stabilitet.
 6. Isoleringslager. Mellan väggarna i lokalerna och taket placeras en isolerande tårta med flera lager, vilket gör att du kan observera temperaturen i hela vindsalen. Isolering omfattar ljudisolering, ångspärr samt ett tjockt lager av värmeisolering. Visst bevarar själva taket på takets korrekta isolering.

En video som hjälper till med arbetet:

Byggnad av vinden. teknik

Ofta, arkitektar, vid utformning av tak, förlorar synliga signifikanta fel i ventilation och isolering. Dessa fel beror på det faktum att det finns mögel på taket, en svamp och i allmänhet börjar det flöda i bokstavligen två år. Det här händer för att vindkraftsbyggnadstekniken är trasig. På grund av att vinden är starkt pressad mot väggen inuti rummet är det mycket svårt att uppnå en bra värmeväxling. Hela byggnaden på vinden bör innehålla bra ventilation, värmeisolering, samt karmkonstruktionen, som kommer att tillverkas av trä som behandlas med brandskyddsmedel.

Isoleringens tjocklek ska vara minst 20 cm, eftersom klimatet i vårt område är kallt på vintern och ganska varmt på sommaren. De största nackdelarna med vinddesignen är att mycket värme förloras på vintern, och på vinden är det väldigt varmt på sommaren. Korrekt isolering kan helt lösa detta problem, det kommer att hålla värmen inuti under vintern, och det kommer inte att tillåta en stor mängd värme i stark sommarvärme.

Det är också nödvändigt att utrusta takventilationen ordentligt. På sommaren, med en tillräckligt hög temperatur, tenderar taket att värma upp betydligt, denna process ökar signifikant temperaturen på vinden. Korrekt lindad ventilation garanterar bekvämt boende inomhus och skyddar också taket från skador under vintern. Ljudisolering är nödvändig för att minska ljudnivån på vinden, när det finns hagel, regn eller starka vindstrålar ute.

Det är viktigt! Det är att föredra att lägga på någon form av isolering tillsammans med en person som har erfarenhet av denna fråga.

Steg Konstruktion av vinden

Tja, det är dags att överväga hur man bygger taket med egna händer i steg. Att bygga en vindsvåning kräver viss erfarenhet av sådana arbeten. Att bygga en vind är mycket tyngre än ett vanligt tak, eftersom du måste respektera sluttningarna på backarna. För att lära dig att bygga ett sådant golv på ett korrekt sätt måste du noggrant studera arbetsplanen:

Självklart bör vi börja med själva golvets utveckling. En specialist kan hjälpa dig med det här eller, om din kunskap om en dator är tillräckligt stor, kan du göra allt själv i ett speciellt program. Därefter måste du korrekt beräkna lutningarna på takvinklarna, lasterna etc. För att göra allt utan att misslyckas, måste du noggrant studera en bok som ”Belastningar och konsekvenser”.

Tips! För att korrekt förstå allt kommer boken ”Belastningar och inverkan på byggnader och strukturer” att hjälpa dig, ed. Perelmutera A. 2007 eller under redaktionen för Gordeeva V.N. och andra. 2008 eller 2009, som kan hämtas http://dwg.ru/dnl/4183

Hur man gör spärrar på rätt sätt hjälper till med video:

Hur man bygger en karmram

I detta skede måste du arbeta hårt och för kvaliteten på uppgiften behöver du minst 3-4 anställda. Vi börjar bygga taket genom att lägga och fixera kraftplattor över hela huset. Samtidigt används stången med en sektion på 100 x 100 mm.

Efter detta ska rummets ram installeras, dess stativ kommer att användas som stöd för hela trussstrukturen. Tvärsnittet av strålen måste motsvara tvärsnittet av de längsgående balkarna, eftersom de kommer att stödjas av stället. Till att börja med på båda sidor av byggnaden måste du installera vertikala ställen. De måste fästas på de längsgående balkarna, samtidigt som man använder självgängande skruvar och metallhörn.

Tips! Skruvmejsel underlättar väsentligt arbetet med fästelement.

Och så har vi två bågar, mellan dem ska sträcka sladden, om dess riktning är strikt horisontell betyder det att allt är gjort rätt, men om inte, så måste en av bågarna kortas något. Därefter, med det nödvändiga steget för spärrarna, strängt på sladden ställer du följande bågar. Med hjälp av broar fixar vi bågarna, och för att fixa broarna själva använder vi speciella stämplade hörn.

Detta följs av installationen av de övre bjälkarna, och det här är ganska svårt jobb. De måste installeras vid vissa vinklar och centrering, det här är hela komplexiteten. Gör ett mönster av två brädor, de måste uppfylla de anslutna spjällen, som vi planerar att göra. När du använder den här mallen ska du klippa spärrarna som ligger på marken och placera dem på rätt plats. Monteringen av spjäll förekommer på samma sätt som vid konstruktionen av inredningen.

Installationen av trusskonstruktionen slutar med behovet av att spika lådan. Materialet från vilket det kan tillverkas är plywood, spånskiva eller enkla brädor.

Hur man utrusta ett rum under taket kan detta ses på videon:

Hur man värmer upp taket med egna händer?

Efter det att arbetet med installationen av bäddarna och spjällen är slutfört, kan vi gå vidare till isoleringsskiktet. Ångspärr placeras på takets insida, för att vi fäster den med fästen till spärren. Sedan följer installationen av värmeisolering. Försiktighet måste vidtas för att säkerställa att värmeisoleringsskiktet är ordentligt fastsatt på takets yta. Sprickor borde inte vara, annars kommer det i framtiden att leda till mycket negativa konsekvenser. Kassen är monterad på isoleringen i steg om 50 cm.

Vattentätning läggs utanför spjällen, dess direkta funktion: skydd mot insprutning av fukt inuti. På ytan av vattentätningen sätts taket.

Varning! Vid utförande av byggnadsarbete är det nödvändigt att strikt följa säkerheten.

Hur man personligen bygger en vind kan ses på videon:

Jag tror att du har märkt att byggnaden av vinden är en ganska allvarlig händelse. Hur ansvarsfullt du kommer till fallet beror på hur lång tid du skapade.

Det finns ett stort antal exempel på hur ett mansardtak kan se ut. Bland dess sorter kan alla välja något annat. Om du behöver tillräckligt med dagsljus kan du installera ett stort fönster. Attic former kan avrundas eller med strikt vinklar och linjer. Oavsett val du gör, bör tillvägagångssättet i denna fråga vara seriöst och väl genomtänkt.

Diskutera artikeln på forumet

Mansard tak gör det själv steg för steg

Golvtaket är ett rymligare och välberedt loft. Rummets egenskaper dikterar deras förhållanden i förhållande till taket. Arrangemang av mansardtaket kräver ingen speciell kunskap och färdigheter från utövande. Det räcker att förbereda de nödvändiga verktygen, bekanta sig med instruktionerna i detaljer och följa rekommendationerna i allt.

Mansard tak gör det själv steg för steg

Mansard tak gör det själv

Innehåll steg för steg instruktioner:

Mansard taktyper

Det finns flera sorter av tak vindsort typ. Bekanta dig med funktionerna i vart och ett av dessa tak och välj det lämpligaste alternativet. Huvudpunkterna i konstruktionstekniken är vanliga för alla typer av konstruktioner.

Det enklaste alternativet är ett skurtak. Denna design utförs med viss bias. Det används ganska sällan, för På grund av lutningen reduceras det effektiva området på vinden.

Mansard tak gör det själv steg för steg

Shed tak – det här är det enklaste att installera och ekonomiskt alternativ, med ett mycket enkelt enhetssystem

Det mest populära alternativet är ett taktak på taket. Inom taket kommer det att vara bekvämt och rymligt. Gabeltaket är enkelt och fördelaktigt i arrangemanget.

Det trasiga taket är en typ av gavelkonstruktion. I det här fallet kommer sluttningarna inte att vara plana, men brutna. Vanligtvis används brutna tak i fall med småhus.

Mansard tak gör det själv steg för steg

Höfttaket består av fyra backar. Höfttakets häcksystem är något mer komplicerat.

Mansard tak gör det själv steg för steg

Höft tak konstruktion

Det halvhängda taket är en typ av höfttak. I det här fallet är det under halvgreppet vanligt att förstå lutningen, som i sin tur skär ner en del av gaveltakets framsida. Skäret kan passera underifrån och bilda en trapezoid eller överst och skapa en triangel.

Intressanta arter av höfttak Mansardtak är pyramidala och avsmalnande tak. Bäst av allt ser sådana konstruktioner på polygonala hus och rundformade byggnader. Perfekt kombinerat med tak av andra typer.

Mansard tak gör det själv steg för steg

Pyramidala och koniska tak

Välvda tak används ganska sällan. Denna design har en slät parabolisk eller cirkulär form. Tidigare användes sådana tak i stor utsträckning vid byggandet av rektangulära hus.

Mansard tak gör det själv steg för steg

Vad är byggandet av mansardtaket?

Taket taket i sektionen representerar en ”paj” bestående av flera lager.

Tak takläggning tak

Mansard tak gör det själv steg för steg

Tak takläggning tak

 1. Finish. På den moderna marknaden finns många material tillgängliga med en mängd olika egenskaper. Den mest populära är traditionellt kakel. Från budgetalternativen kan du rekommendera ondulin och skiffer.

Mansard tak gör det själv steg för steg

Metal Roof

 • Takfilm. Materialet ger ett tillförlitligt skydd mot värmeisoleringsskiktet mot negativa effekter. Eftersom olika material kan användas vid takkonstruktion måste en lämplig takplatta också väljas individuellt.
 • Vattentätande lager. En vanlig polyetenfilm används oftast som en fuktbarriär.
 • Crate och rafter system. Detta är ramen på taket. Oftast är spärrar och lathing gjorda av trästänger. Rafters bidrar till en jämn fördelning av lasterna som kommer från taket till byggnadens väggar.
 • Värmeisolering. Utan högkvalitativ isolering på vinden är helt enkelt omöjligt att leva bekvämt under den kalla årstiden. Finns i ett stort urval av olika värmare. Den mest populära värmeisolatorn är mineralull. Det är ett billigt material med utmärkt prestanda och egenskaper.

  Mansard tak gör det själv steg för steg

 • Ångisoleringslager. Ångspärr hindrar bildandet av kondensat, vilket ger ytterligare skydd för huvudelementen i systemet och bidrar till en ökning av takets hela livslängd.
 • Mansard takräkning guide

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Tak takräkning

  Taket taket är beräknat enligt ett extremt enkelt schema. Det är viktigt att inte bara överväga det användbara, men också döva området på vinden. I detta fall anses en zon där avståndet mellan taket och golvet över 90-100 cm anses vara användbart. Övriga platser anses traditionellt som döva. Det är omöjligt att bo i sådana områden, men i stället kan du installera en rad hyllor och andra hushållsartiklar.

  Beräkna takets totala yta. Vid detta tillfälle behöver du en takplan. Dela upp mellanslag i flera enkla siffror, beräkna området för var och en av dem och lägg sedan till värdena för att bestämma takets totala yta.

  Rekommendationer innan arbetet påbörjas

  Innan du börjar bygga ett mansardtak, vänd dig uppmärksamheten på ett antal viktiga små saker, inklusive funktionerna i värmeisolering av strukturen, placeringen av fönsteröppningar etc.

  Den tillåtna takhöjden på takhöjden förtjänar särskild uppmärksamhet. Om höjden överstiger det tillåtna värdet kommer området på vinden att minska avsevärt. Det här ögonblicket är individuellt och väljs med hänsyn till området på vinden och andra viktiga parametrar.

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Takhöjd i procent

  Välj lämplig typ av hissystem. Rafters, som noterat, bidrar till enhetlig fördelning av lasten på väggarna. Dessutom, tack vare trussystemet, skyddas huset tillförlitligt från alla slags dåliga väderförhållanden.

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Hur man beräknar spärrar på taket

  Den enklaste versionen av taket är konstruktionen av en triangulär form. Det svåraste är att göra ett mansardtak med en paus. I avsaknad av lämpliga färdigheter rekommenderas det starkt att inte självständigt bygga komplexa tak.

  Steg-för-steg instruktion om byggnaden av taket tak

  Vid konstruktionen av taket taget finns inga superkomplexa scener. Du behöver bara noggrant läsa instruktionerna och steg för steg för att följa alla rekommendationer.

  Det första steget. Beräkna byggnadens styrka. Loftet ökar belastningen på väggarna och grunden av huset. Det är bättre om beräkningen kommer att utföras av kvalificerade specialister. Om du inte planerar att utföra arbete för att stärka huset, kan du hoppa över det här steget.

  Det andra steget. Beräkna vinden och förbereda ett utkast till framtida vind och tak. Det rekommenderas också att involvera specialister i detta arbete. Om du vill kan du försöka skapa ett projekt själv eller använda någon färdig lösning från tillgängliga källor.

  Det tredje steget. Ta bort det gamla taket. Gör så försiktigt som möjligt, försök att inte skada andra strukturella delar av huset.

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Demontera det gamla taket

  Fjärde steget. Gör en karmram. Detta är det mest tidskrävande steget i undervisningen. Det är bättre om minst 3 personer kommer att engagera sig samtidigt i ramarrangemanget.

  Femte steget. Placera och lås mowerlat. För att montera detta element, använd trästänger på 10×10 cm.

  Sjätte steget. Montera ramen för taket. Ramens delar kommer samtidigt att utföra funktionen av stöd för spärren. Först säkra de vertikala stolparna längs kanterna av byggnaden. Racks måste fästas på de långa strålarna. Detta hjälper dig skruvar och vanliga metall hörn.

  Sjunde steget. Fäst bygeln på ställen.

  Det åttonde steget. Se till att ovanstående element är monterade korrekt. En sladd hjälper dig med det här – sträcker du bara mellan bågarna. Om ledningen är strikt horisontellt har du gjort allt efter behov. Om sladden avviker från det horisontella, trimma de olämpliga bågarna eller ersätt dem med nya element.

  Det nionde steget. Lås bågarna ihop. Detta kommer att hjälpa dig med nagelplatta eller stamphörn.

  Installation av trussystem

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Installation av trussystem

  Fäst den första båten, där takhöjden ska ha maximal lutning. För att erhålla den önskade lutningen, skära enkelt stavarna till önskad längd.

  Det första steget är att förbereda spärren. Förklippa staplarna till önskad längd och vinkel. Vid botten av stänkbenen välj spåren för anslutning till strömplattan. Spåren kan tillverkas med mejsel.

  Det andra steget. Säkra varje stapel till dess utpekade plats.

  Det tredje steget. Gå till installationen av de övre balkarna. Var särskilt försiktig. Observera önskad vinkel på lutningen och den totala centreringen av strukturen.

  Fjärde steget. Spika elementets element i spärren. Kassen kan vara gjord av plywoodskivor eller vanliga träskivor. Typ av mantel ska överensstämma med det valda takmaterialet. Som regel görs massivt golv. Detta är ett mångsidigt och mest pålitligt alternativ.

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Spika elementets element i spärren

  Läggande av skyddande material och efterbehandling

  Mansardtak kräver att hög kvalitet skyddas mot olika negativa faktorer.

  Det första steget är att lägga en ångspärr på materialet. Ångspärren måste fixeras från insidan av spännsystemet. Materialet är fäst vid stavarna med speciella byggnadsfästen.

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Dämpning av ångspärrstak

  Det andra steget – isolering. För isolering används traditionellt mineralull. Om du vill kan du välja ett mer modernt och dyrt material. Plattor av isolering ska vara tätt förenade med varandra och passa också tätt mot spjällen.

  Det tredje steget – enheten obreshetki. På den isolerade isoleringen behöver du fylla kassen. Använd vanliga trästänger. Fäst elementen på batten på ungefär en halv meter. Tack vare detta system kommer isoleringen att förbli på plats.

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Det fjärde steget är installationen av ett fuktisoleringsmaterial. Säkra vattentätheten från utsidan av stativet. Som ett fuktbarriärskikt används polyetenfilm oftast. Vattentätning skyddar takets element från atmosfärisk fuktighet.

  Det femte steget ligger på topplacken. Välj ett takmaterial efter eget gottfinnande. Det bästa alternativet när det gäller kostnad och kvalitet är en metallplatta. Från budgetmaterial kan vi rekommendera skiffer eller dess modernare analog ondulin.

  Mansard tak gör det själv steg för steg

  Efter att du har fixat det valda takmaterialet, kan byggnaden av mansardtaket anses vara komplett. Således är det i det arrangerade systemet med egna händer inget svårt. Förstå anvisningarna, och du klarar av alla uppgifter utan hjälp från tredje part.

  Video – Mansard tak gör det själv steg för steg

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *