Källare

Mansardgolvet gör det själv

De övre taken på taket kan vara en L-formad struktur. Trussben mellan sig kan förenas i ett ändläge med hjälp av trä- eller metallfäste, eller genom att klippa i halvskog med en bultad anslutning. Vi rekommenderar att du monterar det första paret på taket, vilket sedan demonteras och används som en mall. Förberedda krossar installeras i standardordern – första extremen, sedan resten med konstant nivellering.

Vid det sista skedet av takkonstruktionen skapas installationen av batten, installationen av vattentätning, skapandet av ventilationsavståndet, installation av takbeläggningen med egna händer. På insidan är värmeisolering och ångspärr fixerad och mantel är monterad. I videon kan du bekanta dig med tekniken.

Relaterade nyheter

Hem »Attic» Byggnadstak tak gör det själv

Byggandet av ett mansardtak gör det själv

Använd alla möjliga områden, ge huset originalitet och avsevärt minska värmeförlusten genom taket – det här är de uppgifter som solverket löser. Med en viss säkerhetsmarginal på grunden på detta sätt är det möjligt att vända ett enhemshus till en två nivå. Det lockar också att mansardtaket byggdes med egna händer kan vara utan några speciella konstruktionskunskaper. Det är viktigt att inte göra ett misstag med materialvalet och göra allt enligt reglerna.

Fönstren i det vanliga golvet ligger i väggarna. På vinden väggar finns det få eller inga. De byts ut av ett tak. Därför är fönstren gjorda speciella: de behöver inte bara överföra ljus i tillräckliga mängder utan också att klara vind- och snöbelastningar, som är mycket större på taket än på väggarna.

takfönster

Vid planering av en takvåning bör hänsyn tas till SNiP: s rekommendationer. De rekommenderar att området för Windows ska göra minst 10% av golvområdet. Så om vinden kommer att delas upp i flera rum i varje bör det finnas ett fönster.

Mansardgolvet gör det själv

Byggnad av takfönster i taket

Av alla sätt i bilden på enhetsfönstren i taket med en mansard är den enklaste implementerade lutande installationen. Samtidigt är det nödvändigt att säkerställa korrekt vattentätning av korsningen, samt att använda speciella modeller med förstärkt ram och förstärkt glas – belastningen på ytan är stor.

Plussor takfönster:

 • mer ljus, inte så skarpa gränser av ljus och skugga;
 • Takets yta är platt, dess lättnad är inte komplicerad;
 • relativt lätt installation.

Vid planering av ett sådant fönster är det nödvändigt att komma ihåg att dess område ökar med ökande lutningsvinkel. På vilken höjd är det bekvämare att installera ett sådant fönster och hur höjden ökar i centimeter, beroende på lutningen, titta på fotot.

Ju brantare sluttningen i förhållande till golvet, desto mindre bör fönstens höjd vara

Fönsterramens bredd ska vara 4-6 cm mindre än steget mellan spjällen. Då kan det enkelt installeras utan att störa ramens struktur. Om fönstret är bredare måste du göra en förstärkt stråle ovanför den, beräkna lasten.

Om du behöver ha ett större fönster är det lättare att sätta två smala i närheten. De ser inte värre ut än en stor, och det blir färre problem.

Två fönster sida vid sida ser inte värre ut än en bred

När ett dormerfönster installeras blir takets geometri mer komplicerat: endova visas på toppen och sidorna. På grund av detta blir trussystemet mer komplext både i planering och montering. Ökar också komplexiteten i att lägga takläggning. Alla endovy – platsen för den mest sannolika förekomsten av läckage. För här är det nödvändigt att göra allt väldigt noggrant. I regioner med stor mängd snö är det lämpligt att installera snöskydd över sådana fönster: så att de under en skarp nedstigning inte rivs.

Enheten på den vertikala fönsterdörraren på taket

Plus det här fönstret: nära det kan du stå i full tillväxt. Men de släpper in mindre ljus, lättnad blir svårare och taket blir mer problematiskt.

Ett inbyggt fönster används vanligen om de gör en utgång till balkongen genom den. I andra fall är den här metoden inte det bästa alternativet: det är lite ljus, skuggorna är mycket djupa, vilket är tröttsamt för ögat, men geometrin blir också mer komplicerad, men inte i samma utsträckning som i föregående version.

Det enklaste sättet är att göra ett fönster i slutet av vinden. I det här fallet behöver du inte en förstärkt ram eller förstärkt glas. Det är ganska nog bara högkvalitativt glas. Det är det här alternativet som oftast ses i landstugorna: det här är det billigaste alternativet som lätt kan förverkligas för hand.

Rafter system

Vid självbyggande av privata hus med mansard, väljs vanligtvis ett brutet tak. Det låter dig få ett rum med ett stort område, större än under gaveln.

Med samma bredd på basen (huset) erhålls mansardrummet under det trasiga taket mer än under den vanliga gaveln. Takfläktssystemet blir mer komplicerat, men ett taktak med vindsvåning under ett sluttande tak är fortfarande mer populärt

Utformningen av det trasiga taket är sådant att överhängen sänks ganska låg vilket ger huset ett intressant utseende. Men takets långa överhängning tjänar inte bara en dekorativ roll. De täcker fortfarande den övre delen av väggen från nederbörd och avledar huvuddelen av vattnet från fundamentet. Även när du planerar måste du ha i form som med starka vindar, ökar de vindkraft. På grund av detta är det nödvändigt att använda mer kraftfulla brädor och balkar. Eftersom takets överhängning är vald utifrån flera överväganden, vars huvudsakliga väder är väderförhållandena.

Tiltvinkel

Det beror på takmaterialet, men mest av allt – på regionen och väderförhållandena. Den klassiska versionen visas i figuren: de nedre backarna i förhållande till vinden planeras med 60 °, de övre – vid 30 °. Baserat på dessa data och parametrarna i din byggnad kan du beräkna alla längder. Bara det är värt att överväga att enligt SNiP kan takhöjden på vinden inte vara mindre än 2 m. Sedan är det per definition detta på vinden. Bekvämt kommer personen att känna sig om taket höjs till en höjd av minst 2,2-2,3 m. Baserat på detta, beräknas enligt de geometriska reglerna de önskade längderna.

Klassiska lutningsvinklar

I den klassiska versionen kan inte belastningen från nederbörd på sidoytorna beaktas. Nederbörd kan endast hållas på den övre delen, vars vinkel är mindre än 45 °.

I allmänhet sträcker sig sidoväggarnas lutning vanligtvis mellan 45 ° och upp till 80 °. Ju brantare sluttningen desto mer segel den har, det måste beaktas: i områden med starka vindar är det bättre att göra mer plana tak. Då kommer vindbelastningarna att uppfattas mycket bättre.

Typer av taksystem av brutna tak

Konstruktion av ett brutet taktak – en av varianterna av trussystemet (den vanligaste)

För tillverkning av en trasig takram använder de ofta timmer från furu. Karaktären är minst 2. Valet av snitt av trä och brädor beror på takets storlek, valda takbeläggningar (vikt), vind- och snöbelastning i regionen och installationsarbetet för stegar. Alla dessa parametrar tas med i beräkningen. Tekniken är föreskriven i SNiP 2.08.01-89 och TCP 45-5.05-146-2009.

Ett av alternativen för att bygga en ram med hängande takfästen

Ovanstående i figuren kommer att leda en ritning av en ram med hängande spärrar. Det kan endast genomföras om basen av den övre triangeln inte är mer än 4,5 meter (i detta fall är det bredden på vinden). Om det är mer, är det nödvändigt att göra snedspetsar som borde ligga på stödväggen i mitten (vinden kommer att delas upp i två delar av en rad strålar).

En annan version av den övre delen avbildas i bilden nedan (bilden är klickbar). I detta fall förstärktes sidostängerna. De ökar väsentligt systemets styvhet.

Det finns ett andra sätt att uppnå en liknande effekt – att upprätta sammandragningar – i figuren beskrivs de bara av knappt synliga linjer. Längden på sidoslagbenen är uppdelad i tre, på dessa ställen bestäms sammandragningar. De kommer att behövas om taket kommer att ha en betydande vikt.

Alternativet för ett slitsaggregat i systemet, med stag som stärker systemets styvhet

För en liten byggnad i razorov kan takets ram generellt vara enkelt: överst finns två hängande häftappar, en puff, golvbalkar, pelare och sidespärrar (i bilden nedan).

Konstruktion av ett trussystem av ett brutet taktak för ett litet hus

Hur man beräknar ett brutet tak

Mansardbrutet tak av ett litet hus (bredd inte mer än 6-7 meter) byggdes så många gånger att vi, baserat på erfarenhet, kan säga vilka material som ska användas. Många parametrar är beroende av andra material. Till exempel är installationsstegets spärrar bundna med isoleringsparametrar. För att hålla avfallet så lite som möjligt var installationen lättare, det är nödvändigt att avståndet från ett rack till det andra är något mindre än isolationsbredden (20-30 mm). Så, om du ska använda mineralull, är dess bredd 60 cm. Sedan måste ställen installeras så att klyftan mellan de två angränsande är 57-58 cm och inte mer.

Bredden på brädan för trissfoten bestäms återigen på grundval av isolering. För Rysslands mittzon är den nödvändiga tjockleken av basaltull 200-250 mm. Detta är inte allt. För att isoleringen ska kunna torka behövs ett ventilationsspalt på 20-30 mm (utan det kommer kondensat gradvis att riva ut i träet och göra mineralull oanvändbar). Totalt visar det sig att bredden på kardborrebenet ska vara 230 mm. Styrstyckets tjocklek – inte mindre än 50 mm. Det här är i regioner med mjuka vindar och inte särskilt tunga snöfallar. Sammanfattningsvis, för alla spärrar – ås och sida – obligatoriskt bräda 230 * 50 mm.

Om timmer med sådana egenskaper visar sig vara för dyra, kommer det att vara möjligt att göra isolering i två riktningar: en del längs spärren, en del som har fyllt kassen, över. Det är möjligt att lägga minst 100 mm basalt bomullsull, därför kan du ta ett standardbord på 50 * 150 mm och lämna ett ventilationshål på 50 mm, eller beställa en icke-standard 130 * 50 mm. Det här är en look som är mer lönsam för pengarna.

För rack och balkar är det bättre att ta en bar på minst 80 * 80 mm, bättre – 100 * 100 mm. Speciellt i områden med svåra väderförhållanden – med kraftigt snöfall eller starka vindar.

Beställa mer exakt beräkning från experter. Det här är en lång process som består av att samla laster från takmaterialet, strukturelementen själva, vind- och snölast. Därefter finns det enligt en viss formel ett urval av element. För mer information om hur beräkningen utförs, se följande video.

Mansard tak gör det själv: installationsproceduren

Enheten på mansardtaken skiljer sig inte från standardversionen. Om huset är av trä eller timmer, kan du använda den övre kronan som en mauerlat. Den är endast förbehandlad genom impregnering med höga skyddande egenskaper.

Om väggen är gjord av skumblock, är ett förstärkt monolitiskt bälte placerat ovanpå det. På en tegelvägg eller gjord av rockrock, andra liknande material, är anordningen av ett sådant bälte valfritt. På väggen placeras i två lager av vattentätning, och på toppen – antiseptiskt behandlat virke – 150 * 150 mm eller logg. Den är säkrad med inbäddade dubbar.

Så här monterar du strömplattan och trussbenen

Vid montering använder alla element långa naglar – minst 150 mm långa. På de mest kritiska ställen är det bättre att ansluta tre eller flera element till bultar eller dubbar med dubbelsidiga trådar. Det är önskvärt att stärka alla leder med stålplattor eller hörn.

Första sättet

Monteringsbultar mansardtak gör på två sätt. Den första: samla delar på marken, sedan i färdig form höja uppåt. Där, den första som exponerar de extrema strukturerna som blir gables. De sätts vertikalt fast. Det är ofta bekvämare att fixa dem med långa staplar som är fastspända på väggen (tillfälligt). Följande monterade strukturer sätts in i de beredda indragningarna i mauerlat (de är gjorda med önskad tonhöjd). De sätts vertikalt, försiktigt fixerade. Vid behov installera ytterligare tillfälliga stag som låser dem i önskad position. Sidostrålar är installerade.

Hur man bygger ett sluttande tak på detta sätt, för att samla noder, se videon nedan.

Andra sättet

Den andra metoden – byggandet av ett brutet tak konsekvent samlar in elementen direkt på platsen. Denna metod är mer lämplig om konstruktionen är stor och kan monteras, den kan endast lyftas med specialutrustning (kran).

Första golvbalkarna. De är fästa på stället och åtdragning, placera tillfälliga strängar, håll dem i vertikal riktning. Därefter monteras truss övre och sido benen, och fästen och axlarna är installerade.

Under installationen observeras följande sekvens av åtgärder: Först ställs de extrema elementen först och ställs in i önskat läge, ordentligt fastsatt. Använd vid behov tillfälliga stöttor. Mellan dem kommer fiskelinjen, repet, strängen, som kommer att fungera som riktlinje för installation av alla efterföljande element, dras. Med detta enkla drag kan du få den perfekta geometrin (glöm inte att kontrollera lutningsvinkeln, vertikaliteten eller horisontalen).

Ovanpå rackens fästen fixar du – stänger, där sidostängerna är fixerade och på vilka åtdragningen av den övre triangeln är installerad. Åtdragning fäst med metall hörn. Eftersom strålarna är långa, såger de. Detta elimineras ytterligare – efter monteringen av övre trussbenen – med hjälp av vertikala balkar med fast eller justerbar höjd. Och tillfälligt kan de läggas upp med ställningar (för att inte dra hela systemet).

En av stadierna att bygga ett mansardtak gör det själv

För att göra det lättare att motstå den önskade vinkeln när du monterar sidoskruvbenen, gör mallar, vilket gör zapily. Men eftersom geometrin av självbyggda byggnader sällan är perfekta, kan en justering behövas. För att kontrollera den resulterande lutningsvinkeln från flera brädor slås ett ytterligare mönster ned, vilket används för att verifiera installationens korrekthet.

Om standardlängden av timmer – 6 meter – räcker inte, eller beställa önskad längd (dyrt nöje) eller ökning. Vid byggnad naglas två brädor med en längd av minst 0,6 meter (30 cm på vardera sidan av leden) till foget. De spikas på båda sidor eller används med bultar.

Tillförlitligt sätt att bygga spärrar. Längden på ”patch” – minst 60 cm

Efter installationen är sidostängerna kvar för att installera toppen. För dem är en mall gjord, förtvättad på marken och installerad på toppen.

Nästan färdig ram

Övre delen kan tillverkas på olika sätt. Dess struktur beror på bredden på basen. Hur man gör det, titta på bilden nedan.

Hur kan du göra en övre triangel på ett sluttande tak

Eftersom anordningen av det mansardbrutna taket inte åstadkommer närvaro av en ås, är en stång fäst i mitten som hållarna är fastsatta, vilket fixar triangeln i önskad position.

Den övre delen är fastsatt av hack, spikad i baren i mitten

Ha det kan anses att mansardtaket är monterat med egna händer. Det är fortfarande att montera takmaterialet och värmningen (du kan i denna ordning, samtidigt). Egenskaper av isoleringstak beskrivs här.

Noder och deras ritningar

När trussystemet installeras kan det finnas frågor om montering av noder – skärningspunkten och anslutningen av flera konstruktionselement. På bilden ser du ritningarna av nyckelanslutningar.

Hur man gör anslutningselementen truss system broken roof

Den andra versionen av anslutningssidan av spjällen och den övre triangeln. För mer pålitliga fästbultar används.

Hur man gör monteringen av den övre triangeln och takfoten på taket med egna händer

Metoder för att fästa trussben till mauerlat eller, som i detta fall, till sidostrålen visas i figuren nedan. För att göra det lättare att montera ett tungt element, är en dragkrok (bar) spikad på spjället nedan, vilket begränsar rörelsen: brädet ligger mot kanten och förhindrar att det faller under.

Flera alternativ för att fästa spärrar till mauerlat

Det är dock värt att notera att det finns fall då det är omöjligt att bygga ett vindsvåning. Till exempel:

 • bärande väggar och grunden kan inte motstå extrabelastningen;
 • Väggarna är byggda av porösa material som kan kollapsa.
 • små dimensioner av huset. Med en obligatorisk höjd på 2,3 m. (Enligt sanitära standarder är SNiP begränsad till 1,5 m) Det är svårt att utrusta ett fullt utrustat vardagsrum med en liten yta. Om husets bredd är mindre än 5 m. Att bygga en vind är inte meningsfullt. Det resulterande området kommer att vara obetydligt, och kostnaden för det är stort.

Betraktas vinden på andra våningen?

I enlighet med normerna för stadsplanering påverkar byggnaden på vinden inte antalet byggnader. dvs det privata huset där andra våningen är ordnad är en vind är ett hus med ett våningshus.

Dokumentation som reglerar beräkning och konstruktion av andra våningen på vinden typ.

Överbyggnaden på vindsvåningen regleras av bestämmelserna i följande regleringsdokument:

 1. SNiP 2.08.01-89 ”Bostadshus”;
 2. SNiP II-3-79 ”Byggnadsteknik” (normaliserar arrangemanget av inneslutande konstruktioner, inklusive takläggning);
 3. SNiP 23-05-95 ”Naturlig och konstgjord belysning”;
 4. SNiP 21-01-97 ”Brandskydd av byggnader och konstruktioner”;
 5. SNiP 2.01.07-85 ”Laster och effekter”;
 6. hygieniska och hygieniska normer.

Typer och typer av vinden golv – storleken och storleken på vinden

Höjden på vinden golvet bestämmer sin typ (typ):

 • fullt golv. Vertikal vägg över 1,5 m.;
 • vinden. Höjden på den mindre väggen ligger i intervallet från 0,8 till 1,5 m;
 • halv takvåning. Vägghöjd mindre än 0,8 m.

Mansardgolvet gör det själv

Beroende på behoven hos hyresgästerna är det möjligt att utrusta rum på vindgolv med olika funktionella ändamål.

Men oftast finns det sovrum och vilorum.

Om kravet på en bygghöjd på 2,3 m är uppfyllt, kan det enligt de normer som föreskrivs i SNiP, vara att golvytan inte understiger 16 kvm. Samtidigt ska sovrummet vara minst 7 kvm.

Om höjden på väggarna på vindsvåningen överstiger ett värde av 2,3 m. Då är det möjligt att bygga ett mindre sovrum. Skälen för att minska området är en stor total kubikkapacitet (volym) i rummet.

Beväpnad med denna teori kan du börja bygga vindsvåningen med egna händer. Konstruktionen är inte besvärlig om det finns detaljerade stegvisa instruktioner.

Byggnad av vinden våningen (vind)

Hur användbart utrymme på vinden är beror på takets lutningsvinkel. Innan du fortsätter med konstruktionen måste du skapa ett projekt på vinden. Projektet kan göras självständigt eller vända sig till proffs.

Observera att byggnaden av vinden med egna händer är ganska kapabel för alla. Men med hänsyn till alla bestämningsfaktorer och beräkningen av lasterna är det ganska svårt utan speciell kunskap.

Först, ta reda på vad som påverkar vinden på vinden.

Det är ganska svårt att välja utseendet på mansardtaket sedan Detta påverkas av ett antal faktorer:

 • visuell effekt. För det första beaktas subjektiva känslor. Slutvalet kan falla på en annan modell, men startmarkeringen är här;
 • bostadsyta. Taket taktsystemet ”stjäl” området och skapar ”döva” zoner, men höfttaket tillåter att man använder nästan hela rymden på mansardbyggnaden.
 • ekonomiska möjligheter. Shed tak – det billigaste alternativet;
 • takmaterial.Vissa typer av takmaterial kan användas om en viss takhöjd upprätthålls. Till exempel, för en kakel bör vinkeln vara minst 25 ° och för en professionell golv PK-100 (våghöjd 100 mm.) Är 3-4 o tillräckligt.
 • byggnadens allmänna arkitektur;
 • vind och snöbelastning. Snö ska krypa av taket;
 • skick av bärande väggar och källare. Lägre väggarnas tillstånd kan bedömas efter en visuell inspektion. Förekomsten av sprickor indikerar ett problem. Användningen av poröst material i byggandet av ett hus minskar väggens förmåga att motstå belastningen som skapas av vinden. Att döma grunden är svår. Men det var möjligt att beräkna den belastning som den kan tåla med att känna till sitt utseende och vilka material och teknik som användes vid konstruktionen.
 • enhet intern kommunikation och enkel anslutning till dem;
 • fönsterval. Installation av speciella dörrfönster (lutande fönster – glidning, svängning, glidning) utförs direkt i takramen. De är dyrare, men tillåter bättre ventilation. För att installera vertikala fönster måste du bygga väggar eller gavlar. Ytan på ljusöverförande strukturer bör vara minst 12,5%;

 • valet av material för konstruktion. Den billigaste och mest populära versionen av arbetet är användningen av trä. Tekniken för ramkonstruktion är ganska enkel. Det är ett misstag att anta att det är oacceptabelt att bygga ett trägolv. Enligt SNiP 21-01-97 tillåts användning av träkonstruktioner vid byggnaden av vindsvåningen med korrekt bearbetning av trä och en bygghöjd på upp till 75 m.
 • komplexiteten i beräkningarna. Vid uppbyggnad av en skurbelastning på de bärande väggarna är ojämnt fördelat. Att ignorera detta faktum kommer att leda till sänkning av väggarna och förstörelsen av stiftelsen.

Huvudformerna av tak visas i figuren.

Vilka former av tak finns (typer, typer)

Nuance. Ju mindre vinkeln vid takets övergång till väggen är, desto mer användbar kommer området att visa sig.

Några projekt av hus med ett våningsplan visas på bilden.

Varianter på vindsvåningen

Innan du börjar bör du ha en ritning, skiss, diagram eller ritning med alla dimensioner på händerna.

Nedanstående ritningar av hus med vindsol ska ge en uppfattning om vad som ska tillämpas på systemet.

Ritningar av hus med vinden – schema 1

Ritningar av hus med vinden – schema 2

Ritningar av hus med vinden – schema 3

Beräkning av ytan på vindsvåningen

Möjligheten att använda vinden under vardagsrummet beräknas med formeln

Och – Den totala ytan på lokalerna, vars höjd överstiger 2,5 m;

B – lokalernas totala ytor, vars höjd ligger i intervallet 1,1 till 2,5 m;

C – Lokalernas totala yta, vars höjd ligger i intervallet 0,8 m till 1,1 m.

0,7 – korrigeringsfaktor. Det står att teoretiskt detta område kan användas, men med betydande begränsningar.

Minska antalet oanvända kvadratmeter kan vara om du höjer väggen till en höjd av mer än en meter. Detta uppnås genom konstruktion av vindsväggar. Loftväggar på vindsvåningen är en överbyggnad ovanför lagerväggarna.

Loftväggar på vinden våningen

Materialet är förberedt för webbplatsen www.moydomik.net

Enhetens vindsvåning (vinden)

Därefter går du direkt till byggnadsarbetet eller till återuppbyggnaden (byte av vindsutrymme på vindsvåningen). För dem som vill omvandla vinden till vinden, måste du demontera det gamla locket.

Sedan installeras ett trussystem, för vilket du behöver:

 1. logg (diameter minst 180 mm) eller timmer (bäst limmade, dimensioner 80×80 eller 100×100);
 2. bräda (40×1500) för lådor;
 3. hårdvara, bakad tråd, ankar eller tillbehör. För att utföra tillförlitlig fastsättning av alla element
 4. golvbalkar. En ytbehandling golv läggs på dem,
 5. färdig trappa till vinden våningen. Den kan ligga utanför vinden eller inuti. Utomhusplacering skapar besvär vid användning under kallsäsongen och i regnet. Interiören stjäl den användbara golvytan. En kompromiss kan fungera som en spiraltrappa. Även i det minsta rummet finns en kompakt hopfällbar eller utdragbar stege.
 6. takmaterial
 7. skyddande filmer;
 8. värmeisoleringsmaterial;
 9. material för väggar och tak.

Trappor på vinden våningen

Attic rafter system – Enhetsteknik

Installationen av trussystemet börjar med installationen av elplattan, då trussbenen monteras och installeras. Samla dem lättare på marken. Installation börjar med två motsatta ben. Sedan sträcker sig ett rep mellan dem. Det justerar installationens noggrannhet.

Rafter system vinden golv

Efter montering av ramkroppen är benen fästade ihop. dvskassen är fylld. Battens tonhöjd beror på typen av takmaterial.

Golvbyggnadsprocess för vinden – video

Ramen är klar. Korrekt utförd takpärl har formen som visas i figuren.

Attic fönster

Takljus är installerade mellan spjällen. För att göra fästningen mer tillförlitlig, installeras horisontella hoppare från fältet i stället för montering av fönstret (överst och underdelen av facksystemet).

Isolering på vinden golvet

Försiktighet måste vidtas för att spara energi. Frånvaron av ett luftgap som skapas av vinden ökar värmeförlusten genom taket på vinden.

Isolering vindsvåning. Paro- och hydroskydd är viktiga steg i byggandet av 2: a våningen av mansardtypen. Detta beror på att vinden är ett vardagsrum med sitt mikroklimat.

Som värmare, rådgive professionella användningen av basaltull – det tar någon form och fyller ut hela utrymmet. Isoleringstjocklek – inte mindre än 200 mm. På båda sidor av ullen måste skyddas – från fukt som kommer från den yttre miljön – en hydrobarriärfilm. Insidan av ångspärrfilmen. Installation av filmer har också sina egna nyanser. De bestäms i stor utsträckning av parametrarna för själva filmen och typen av takmaterial.

Takinstallation vindsvåning

Efter isolering, fortsätt till installation av takmaterial. För dessa ändamål används metallplattor, korrugerade plåtar, bältros, naturliga och polymer sandstenplattor, ondulin, skiffer och till och med sådana ovanliga material som gräs och gräs.

Avsluta vindsvåningen

Det sista steget att skapa en praktisk och vacker vind – inredning och dekoration av rummet.

Den övergripande utformningen beror på individuella preferenser. Vissa faktorer påverkar emellertid direkt inredningen på vindsvåningen. De kan inte ignoreras, om du vill skapa rum var bekväma och funktionella.

Den första faktorn är det material från vilket väggarna på vinden är byggda.

Om stugan, stugan, huset eller byggnaden, som drivs regelbundet, är utrustad med vindsvåning, måste du använda plywood, OSB. Sedan är de stängda med dekorativt trim.

I en bostadsbyggnad kan väggarna byggas av gipsskiva, följt av efterbehandling, eller direkt från träväggspaneler.

Den andra faktorn är höjden på väggen.

För att kunna röra sig fritt, rekommenderas att arrangera möblerna runt omkretsen i rummet, med hänsyn till höjden på vindsväggen.

 • med vägghöjder upp till 0,5 m., är blinda zoner vanligtvis skapade. Du kan använda dem med fördel om du installerar i dem sängbord, hyllor, inbyggda garderober.
 • med en höjd av 0,8 m – en säng placeras under väggen. Det är bekväm att sova på den, sitta och när du står upp flyttar du bort från väggen och riskerar inte att skada huvudet mot taket.
 • i en höjd av 1,3 m. – ett arbetsområde med ett bord kan utrustas under väggen;
 • om väggen är människa, kan du gå fritt runt hela omkretsen av rummet.

Organisationen av rymden på vinden våningen

Arrangemanget av badrummet på vinden våningen har också sina egna nyanser. Schemat på badrummet på vinden nedan finns rekommendationer om placering av nödvändiga föremål i rummet.

Schemat på badrummet på vinden – 1

Schemat på badrummet på vinden – 2

Trädgårdsgolv – foto

Hus med vindsvåning

Stuga med vindsvåning Bottenvåning

– Inredning (Utsikt från köket)

Golvtak – Inredning (Utsikt från vardagsrummet och entré) Bostadsutrymme

på vindsvåningen –

Designelement Biljardrum på vinden i ett privat hus

slutsats

Vi granskade höjdpunkterna i byggnaden på vinden golvet. Vi hoppas att denna information kommer att vara din tillförlitliga hjälp när du gör arbetet med egna händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *