Hur man gör

Mantelramhus utanför

Oftast för dessa ändamål gäller sådana medel:

 1. Ventilerade fasader, sidospår, vinylhus och andra typer av monterade konstruktioner. Den låga kostnaden, enkel installation, hög pålitlighet och hållbarhet hos dessa beläggningar gjorde tekniken ledande inom byggmarknaden.
 2. Klädplatta, blockhus, träspår och andra träprodukter gör att du kan skapa en likhet med ett trähus av trä eller trä, vilket inte bara är modernt, men också naturligt, vackert och varmt.
 3. Dekorativa fasadplaster ser bra ut och skapar effekten av en Medelhavet stuga. Dessutom skyddar detta material väggarna bra och tjänar under lång tid;
 4. Efterbehandling med olika paneler imitera tegel, sten, trä och andra beläggningar är också känt för sitt demokratiska pris och enkel installation.
 5. Inredning med kakel, naturlig eller konstgjord sten skapar intrycket av ett dyrt fast hus, men samtidigt skapar det en stor belastning på väggarna och grunden och till en kostnad som kan jämföras med tegel. Det används emellertid i stor utsträckning, speciellt för att slutföra källaren. hörn, fönster och dörröppningar och andra delar av strukturen tillsammans med andra typer av klädsel.

Installation av ventilerad fasad eller sidospår tar lite tid och kräver ingen speciell kunskap eller färdigheter. Samtidigt är en sådan beläggning lätt att underhålla, och vid behov kan den snabbt demonteras och bytas ut med en annan.

Bilden visar att för installation av sidospår tillräckligt en anställd.

Samma sak kan sägas om alla slags paneler, vars installation inte orsakar svårigheter, och kostnaden är tillgänglig för många medborgare med relativt låga inkomster.

Montering av paneler är enkelt.

Träpaneler liknar sidospåren, bara här finns det färre olika delar och monteringsregler, allt är intuitivt klart och enkelt: vi gör kassen och fyller brädan, lederna, hörnen och öppningarna med ramar och olika formade element: hörn, vertikal och horisontell plåstång.

Foder fylld på träkassen.

Efterbehandling av ramhuset utan med gips kräver stor ansträngning, men som ett resultat kommer du att få en vacker medelhavsstilfasad som är en klassiker och pryder någon egendom. Grunderna för installationen av beläggningen är bättre att göra polystyrenskum, eftersom det inte absorberar fukt och gör att du kan utföra vått arbete fritt.

Dekorativt gips skapar ett vackert utseende av huset.

Mot fasaden med sten eller kakel kommer ditt hus att se ut som ett riktigt slott eller en tegelbyggnad, och det är nästan omöjligt att skilja ett sådant skydd från naturligt murverk och materialets livslängd är tiotals hundratals år.

Stone dekoration är den mest solida och monumentala.

Det är viktigt! Vid val av modern finishteknik är det nödvändigt att strikt följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer, följa installationsreglerna och endast använda beprövade och rekommenderade material och verktyg.

Montering av fasadgips

Processen att applicera gips med en spatel.

För dem som är intresserade av att avsluta fasaden på ett ramhus med dekorativt gips, har vi sammanställt en steg-för-steg-instruktion:

 1. Längs väggens nedre gräns, ovanför källaren, längs hela kanten av huset bifogar vi startskenan från en metallprofil eller trä. Häften måste vara strikt horisontell;

Vi spikar startskenan.

 1. Applicera lim med en skårad trowel på ett skumplast eller EPPS, tryck arket mot väggen från hörnet, vila det på startskenan och fixa det med skruvar genom plastrunda. Raderna förskjuts så att sömmen överlappar varandra som tegelverk;

Skivor fixar skruvarna på trädet.

 1. Gradvis täcker vi hela fasaden med skumplast;

Vi täcker hela fasaden med isolering.

 1. Vi fastar ett icke-alkaliskt förstärkande nät på ytan av skumplasten, som vi limar med lim så att det finns ett kontinuerligt lager av grov kitt på ytan. Huset kommer att likna en sten- eller betongbyggnad;

Efter roughing med lim, liknar fasaden plasterbetong.

 1. Häll ungefär en tredjedel av vattnet i hinken och häll blandningen för fasadgips i vattnet. Rör lösningen med en borr med ett mixermunstycke;

Förbereda en lösning av gips.

 1. Vi samlar lösningen på spateln och applicerar den på väggen med ett jämnt snyggt lager. Tjocklek görs enligt tillverkarens anvisningar på förpackningen. Om gipset är texturerat, skapar vi ett mönster på ytan med hjälp av riktningsrotationer eller rätlinjiga rörelser.

Applicera gips på väggen och bild ett mönster.

Det är viktigt! Förbered den mängd lösning som du har tid att utveckla för tiden tills blandningen börjar sätta i en hink.

Ramhuset behöver en obligatorisk fasadfinish som kan tillverkas med en mängd olika material och tekniker. Vi visade hur man gör dekorationen med dekorativa gips, och videon i den här artikeln kommer att komplettera våra instruktioner med illustrativa exempel (se även artikeln ”Populära stilar av färdiga lägenheter och hus”).

Vad kan hon ramma hus utanför?

Varje ägare vill att hans hus ska sticka ut mot bakgrunden av andra uppgifter, har ett attraktivt och unikt utseende, så frågan om hur man sätter ut ett ramhus utanför är alltid relevant. Den moderna marknaden erbjuder ett stort urval av material för att avsluta rambyggnaden från utsidan, så frågan uppstår, hur man ska rama ett ramhus. När man väljer ett spel spelas en viktig roll av materialets ägares, pris, praktiska och estetiska preferenser.

Mantelramhus utanför

Ordningen av väggbeklädnad ram hus klädbräda.

Mantelramhus: En granskning av material

Följande material används för att avsluta ramhuset utanför.

Träd – alltid haft popularitet på grund av det faktum att naturliga. Nackdelen med det är det höga priset, så blockhuset kommer ofta att ersätta det. Detta material imiterar ett naturligt trä eller bräda och är utmärkt för att trimma ett ramhus.

Fördelarna med detta material:

 • höghållfasta egenskaper
 • bra värme och ljudisolering;
 • förmågan att ”andas”
 • enkel hantering och underhåll;
 • förmågan att välja vilken färg som helst
 • olika monteringsmetoder.

För ramhusets ram används ett granhus eller gran.

Det tolereras väl av temperaturfluktuationer, det kombineras perfekt med sten och metall, och det faktum att det sätts i en kontinuerlig duk gör det omöjligt för sprickor att dyka upp.

Träfasad

Det här materialet används nu nästan inte för utvändigt klädhusramhus. Detta förklaras av det faktum att det hela tiden måste behandlas med en antiseptisk nyans. Det absorberar fukt och brinner väl, så det ersätts av andra material.

Mantelramhushus.

Externt är kvarteret liknar naturligt trä, men det är mycket billigare och spricker inte. Tack vare det faktum att den har en jämn yta, kan ett blockhus trimmas med ett ramhus på utsidan och insidan. Inuti är det inte nödvändigt att limma tapeten, eftersom det här materialet ser sig spektakulärt och attraktivt.

En annan fördel med kvarteret är att med hjälp hjälper du inte bara ramhuset att bli mer attraktivt, men också värma det. Det har alla fördelar med naturligt trä, men mer hållbart. Vid tillverkningsfasen är detta material impregnerat med antiseptika och flamskyddsmedel, därför är det inte förvrängt eller deformerat, det skadas heller inte genom utfällning eller solljus. Installation av ett hus är enkelt, och nästan alla hemhantverkare kan skaffa en byggnad utanför.

Det finns nyanser när man väljer ett kvarter, vilket kommer att genomföras efterföljande ramhus. Om du köper ett tunt och smalt blockhus, så kommer det långt ifrån att se ut som ett vanligt bräde som inte ser väldigt vackert ut. För att ramhuset ska vara attraktivt måste vi ta ett blockhus 190 mm bredt och 45 mm tjockt.

Du kan dekorera ramhusets efterföljande timmer – så att du kan få effekten av att huset är av trä, men spendera mycket mindre pengar. Om fodret kan läggas både vertikalt och horisontellt, kan strålningens imitation endast läggas horisontellt. Detta material kan vara mantlat ramhus både ute och inne.

Fasadplattor

Detta material gör det inte bara möjligt att göra ramverket attraktivt, men skyddar även det på ett tillförlitligt sätt från effekterna av negativa naturliga faktorer.

Natursten

Mantelramhus utanför

Ordningen av fasadtrimmen med natursten.

Nackdelarna med natursten för att möta byggnaden är att den har en godtycklig tjocklek och dimensioner, och detta försvårar dess installation.

Den presenteras inte i ett brett spektrum av färger, det har mycket vikt, så det används nästan aldrig för att avsluta ett ramhus.

Sten är ett ganska dyrt material, och få människor har råd med det.

Konstgjord sten

Den har en mer varierad palett och mindre vikt. De som har en aning om hur man lägger keramiska plattor kommer att kunna arbeta med konstgjord sten utan några problem. Konstgjord sten har bra värmeisolering, så huset blir varmt och mysigt. Det är mycket billigare än natursten, så det är billigare.

Dekorativt gips

Detta material används ofta tillräckligt för att slutföra byggnaden. Med den kan du skapa en fasad som ser ut som trä, sten, sand eller vågor. Användningen av dekorativa gips gör att du kan dölja bristerna och ojämnheterna på väggarna.

Blandningen består av silikon, akryl, marmorflis.

Detta material är motståndskraftigt mot fukt och tolererar frost, så huset kommer att vara mysigt och bekvämt både på vintern och på sommaren. Detta material behåller värmen väl och brinner inte, det är billigt och kan användas för att avsluta byggnaden, både inomhus och utomhus.

Använd siding

Ordningen med väggbeklädnad ram hus sidospår.

Siding har låg kostnad, hög stabilitet och hållbarhet och enkel installation. Valet är gjord mellan vinyl och metallfasad.

 • högt motstånd mot förhöjda temperaturer;
 • motstånd mot solljus;
 • hög styrka.

Detta material behåller värmen dåligt, så tillsammans med det bör värmeisolering användas för att täcka ramhuset. Om du använder metallfasad, måste du göra en pålitlig kista, eftersom materialet är ganska tungt.

Metallsidor

Siding är väldigt lätt att installera, eftersom det har speciella lås och är täckt med specialfärg, så det rostar inte och skyddar säkert rambyggnaden. För att slutföra byggnaden kan du använda paneler av olika färger.

Vinylfasad

En mängd av detta material gör det möjligt att avsluta huset med imitation för alla slags trä eller sten. Vinylskärning, om den används på rätt sätt, kommer att vikas 50 år eller mer, det korroderar inte och är billigare än dess metallkomponent. Detta material presenteras i olika färger, så du kan alltid välja den nödvändiga nyansen för att avsluta ramhuset.

Vinylfasad är mycket lättare än andra material, därför är den idealisk för att avsluta ett ramhus. Det påverkas inte av mögel och rutt, insekter skadar inte det, det smälter inte och håller inte förbränning.

Det är lätt att behålla detta material, det räcker att bara tvätta det med tvålvatten. Det finns ingen anledning att täcka den med antiseptisk eller periodisk nyans. Om du avslutat ramhuset med vinylskärning glömmer du den yttre dekorationen i mer än ett decennium.

Rekommendationer för arbetet

För att efter avslutning av rambyggnaden finns inga sprickor och sprickor på materialet, måste du vänta tills byggnaden krymper.

Om huset är täckt med trä, är de mest lämpliga arterna ek och lerkär. Alla trämaterial måste bearbetas ytterligare för att skydda dem från att drabbas av solljus, fukt, rot och mögel.

För att uppnå maximal effekt vid användning av foder eller sidospår måste du dessutom installera isolering, och det bästa alternativet är mineralull.

Som du kan se är valet av efterbehandlingsmaterial till ett ramhus ganska stort, och du kan alltid välja material som passar dig inte bara för dess egenskaper och egenskaper, men också för priset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *