Gör

Masonry lerblock med egna händer

Eventuella metoder för att lägga byggmaterial kräver överensstämmelse med alla regler för installation av block. Men i princip är sådant installationsarbete möjligt även för oerfarna arbetare. Beläggningen med lerabetong skiljer sig praktiskt taget inte från installationen av tegelväggar.

Murverk väggar av lera-betongblock

Masonry lerblock med egna händer

Masonry lerblock

Masonry av lätta aggregatblock upptar ett stort segment i typerna av väggfäste av byggnader och strukturer. Den låga kostnaden för materialet minskar avsevärt kostnaden för byggandet. Hålrummen inuti blocken förbättrar väggarnas isolerande egenskaper och minskar vikten av staket. Väggarna uppförs ofta med motstående tegelstenar. På grund av den låga bärkraften används leraväggar vid byggandet av låghus. Exteriörväggar av flervåningsbyggnader är gjorda av lerabetongblock med foder, när de stödjande vertikala strukturerna är armerade betongkolonner.

Vad är keramsit block

Ceramsite betongblock av lerabetong tillverkas genom att hälla en vätskelösning i speciella former. Vätskeblandningen framställs på basis av expanderad lera sand (fraktion av granuler ej mer än 10 mm), cement (grad 400, 500), sand och vatten. Tillverkare gör olika tillsatser för att öka lösningens plasticitet. Detta är nödvändigt för en mer tät utformning av blandningen i formen.

Efter att ha satt blandningen hålls den i form av från 7 till 10 dagar. De första 2 dagarna hålls i särskilda torkrum. Sedan fortsätter torkningen i friluft. På fabriken placeras lösningen i förarbetet under tryck.

Standard block dimensioner: längd – 390 mm, bredd – 190 mm och höjd – 188 mm. Skivor är gjorda av block av 390x90x188 mm. I grunden är blocken gjorda ihåliga. Hålrummen kan vara genom och stängda. För att bilda dem sänks speciella kamrar i formerna, och sedan läggs råmaterial.

Typer av lätta aggregatblock

Hålrummen gör olika former. Kaviteter i produkter kan vara cylindriska, rektangulära och slitsformade. Fullständiga KB är också gjorda. Fyllda produkter är mer slitstarka, men de är sämre än ihåliga block med avseende på deras isolerande egenskaper.

Bärkapaciteten hos keramblock M 50 är 50 kg per 1 cm 3.

Innan du börjar lägga väggar måste du hålla en rad aktiviteter.

Förberedande aktiviteter

Utförandet av förfarandet kräver förberedelse. I synnerhet är följande verktyg och material förberedda:

 • mätinstrument – måttband, rake-nivå, lasernivå, plumb-linjer, snoddar;
 • trowel, trowels, shovels, gummibåda;
 • Betongblandare eller tank för blandning av murbruk, hink;
 • getter, skogar;
 • kvarn med ett skärhjul, såg;
 • expanderade lerblock;
 • sand, cement eller torrblandning, vatten;
 • beslag med en diameter på 8-10 mm;
 • metallarmeringsnät.

Masonry mortar

Förbered en lösning för läggning av expanderade lera betongblock i två versioner: cement och sand, klar torrblandning. Valet påverkar materialets överkomliga priser.

Klar torrblandning

Den steg-för-steg-instruktion som skrivs ut på blandningsförpackningen kommer att leda till korrekthet av åtgärder när matlagning murverk blandas. Torrt material kan alltid hittas i hårdvaruaffären.

Blandningen laddas i en betongblandare och fylls med vatten. Ta sedan in en blandningsanordning. Steg-för-steg-instruktionen anger i vilka proportioner lösningen är förberedd. Den roterande trumman arbetar tills blandningen uppvisar en homogen pastaformig massa.

Cement-sandblandning

I trumman blandar cement och sand i förhållandet 1: 3. I blandningsprocessen tillsättes gradvis vatten. När masonry mortar tar önskad form är blandningen klar. Erfarna arbetare vet exakt hur mycket vatten ska fyllas och hur länge lösningen kommer att förberedas.

I avsaknad av en betongblandare används lämpliga behållare för detta: ett gammalt bad, ett tråg och så vidare. Rör om blandningen med en mixer eller spade.

inmurning

Placeringen av lättviktsaggregatblock är tillgänglig för alla personer som ens har liten erfarenhet av denna verksamhet. Det är bättre att börja göra det tillsammans med en erfaren murare.

Vinkelinställning

Börja lägga ut KB med hörn av strukturen. Hörnfragment av stängsel ordnar från 2 till 3 rader av designbyrå. De tjänar som en typ av fyrkanter för byggandet av väggar.

Lätta aggregatblock placeras på ett lager av murbruk som ligger på vattentätningen i källaren eller fundamentet. Skiktet av murbruk ska inte vara tjockare än 30 mm.

Masonens vertikalitet och väggens korrekta position i förhållande till byggnaden styrs med hjälp av geodetiska instrument, plumblinjer och kontrollbeläggning av garn. Använd också en vattenhalt – en slang fylld med vatten, med två genomskinliga rör i ändarna.

Lägger första raden

Mellan hörnkronorna sträcker de strängen runt husets omkrets. Strängen tillåter dig att styra planheten i det vertikala planet på den första raden av murverk. När väggytan är fylld ökar hörnen, och strängen fixeras i ny höjd. Om väggarna är gjorda med en speciell limkomposition läggs den första raden av kretskortet på cement-sandblandningen.

Såvitt läggningen av den första raden utförs på rätt sätt, kommer processen att bygga väggar med 2 rader och däröver att utföras på ett kvalitetsmässigt sätt.

Lägga till teknik av lätta aggregatblock

Murverk omfattar flera sätt att bilda väggar beroende på deras tjocklek. De viktigaste metoderna för att bilda tjockleken på fästningen av CB:

 • ett halvt block
 • block;
 • två rader i ett halvt block med en lucka för att lägga isolering;
 • två rader i ett halvt block eller ett block med ett gap mellan dem av isolering.

Förstärkning murverk av claydite block

Väggtjockleken är lika med bredden på blocket – 190 mm. Sådan läggning av keramiska betongblocksväggar görs vanligen vid byggande av hus, tillhörande anläggningar, båthus och garage.

KB staplar längs sidan längs väggens axel. Läget är gjord med bandage och förstärkning av rader. Förstärkningsskikt murverk av lera-betongblock läggs var 3 till 5 rader. Som förstärkning, använd en metallnät eller periodisk stålförstärkning med en diameter av 8 – 10 mm.

Väggar är gjorda genom att stapla block med en lång del vinkelrätt mot väggens axel. Väggtjockleken blir 390 mm. Förbandet utförs av alternerande skedar (placeringen av blocket med långsidan längs axeln) och tychkovyh rader (den långa sidan är vinkelrät mot väggens axel). Väggarna värms från utsidan med polystyren, strängsprutade polystyren eller mineralullskivor.

Isoleringens tjocklek ska vara minst 50 mm. Förstärkningsnätet placeras på samma sätt som i föregående fall.

Lägger i två rader

Väggen är uppställd i två parallella rader av ett block i ett halvt block. Klyftan mellan väggarna lämnar en bredd på 50 – 100 mm. En värmare gjord av skumplast, mineralull eller ark av expanderad polystyren placeras mellan väggarna. I vissa fall fylls kaviteter med granulerad lera eller masugnslagg. Denna metod för väggisolering är mycket billigare än att lägga plåtmaterial.

Schemat för att klä upp väggen av expanderad lera i ett vertikalt plan

Varje 3 – 5 rader ligation av parallella väggar. Samtidigt måste du lägga ut ett förstärkande bälte.

Denna sätt att lägga gör det möjligt att spara masonrymaterial jämfört med att bygga en vägg med samma tjocklek som ett block.

Murverk med vända tegelstenar

Metoden för konstruktion av denna typ av murverk liknar ovanstående metod. Endast i detta fall spelas ytterväggens roll av läget med motstående tegel.

Murverk väggar med vända tegelstenar

Efterbehandling med motstående tegelstenar löser problemet med yttre väggbeklädnad. Ytterväggen måste läggas ut med en tjocklek på en halv tegel. Bandningen av stängsel gjorda av olika material utförs genom att lägga ett förstärkande nät eller förstärkande stänger av en periodisk profil.

Lösningsförbrukning

Innan konstruktionen behöver du veta behovet av vissa material. Konsumtionen av lösningen påverkar avsevärt kostnaderna för förvärvet av cement och sand. Med en stor mängd byggnadsvatten kommer leverans också att kosta en viss summa pengar.

Mängden murbruk på murmurar i CB beror på tjockleken på de vertikala och horisontella lederna mellan blocken och väggarnas bredd. Sömmens tjocklek varierar mellan 6 och 8 mm. Att lägga KB på lim gör att sömmarna blir 3 mm tunnare.

Efter att ha beräknat det totala området av morteln, multiplicera den med den genomsnittliga tjockleken på sömmen. Få den totala förbrukningen av bindemedelsblandningen. Med hänsyn till de ofrivilliga förlusterna av bindemedelsblandningen ökas flödeshastigheten för lösningen med 7-10%.

Att veta komponenternas gravitet och proportioner bestämmer de totala behovet av cement, sand, vatten eller den färdiga limblandningen.

Montering av förstärkt bälte

Oavsett typ av murverk från designbyrån är det nödvändigt att bygga ett armerat betongbälte över toppen av väggarna i varje våning, vilket absorberar lasten från takkonstruktionerna och golvytorna.

Förstärkt betongbälte gör höjden från 200 till 400 mm. Formen hålls genom förankring mellan sidorna. Armeringsburet är tillverkat av 4 längsgående stavar med en periodisk profil med en diameter av 8 – 10 mm. Längdsförstärkning är en boxliknande struktur kopplad via tråd.

Förstärkt bälte runt byggnadens omkrets ökar väsentligt bärförmågan hos vägggaller.

Ett hus byggt av expanderade lera betongblock blir billigare än en byggnad byggd av tegelsten eller förgylld betong. På grund av deras värmeisoleringsegenskaper bidrar expanderade lerkärmar till effektiv värmebehållning inuti byggnaden.

Bygga väggar av block

Installation av lätta betongskivor

Lägger keramiska block

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *