Vilket

Masonry väggar av skum block teknik

Progressiv konstruktion av hus eller andra föremål innebär användning av många typer av byggmaterial. En av dem blev block av högkvalitativ autoklaverad betong. Detta är ett utmärkt alternativ till dyra tegelstenar eller miljövänligt trä. Nuanserna av murverk, som beskrivs nedan, kommer att bidra till att spara på att locka till arbetskraft, eftersom de är enkla sekventiella åtgärder.

Masonry väggar av skum block teknik

Faser av självständigt arbete

Hela processen är ett komplex av handlingar, som kan delas upp i flera steg:

 1. Framställning av basen.
 2. Rengöring av alla element.
 3. Den efterföljande läggningen av den första raden av skumblock.
 4. Matcha med nivå.
 5. Byggandet av väggar och armopoyas för tak.

Från det som används som bindemedelslösning – lim eller cement, beror på arbetets hastighet, murverksteknik och de verktyg som används. Mer detaljer:

1. Projektet av huset involverar ursprungligen materialet i väggarna. Följaktligen, när markeringen av området under föremålet börjar, är betongen för skumblockets hus utförd på ett sådant sätt att det på grundval av utan begränsning passar två rader av dessa element.

Stiftelsen bör hällas bara en sådan bredd. Om läggandet av skumblock kommer att gå med användning av cementmortel, ska den utföras i två rader för att överlappa lederna. Men konstruktionen av ett element i samband med lim, föreslår att basen är av sådan storlek att det finns tillräckligt med utrymme för den efterföljande isoleringen från insidan.

2. Förberedelsen av grunden består av dess vattentätning. Detta är en nödvändig process som säkerställer byggnadens hållbarhet och otillåtligheten av skador i form av fukt, rot och som ett resultat av förstörelse. Som ett beläggningsmaterial används bitumenmastad smält till en flytande bas. Hon prydde grunden och källaren. Efter sätta två ytterligare lager av ruberoid. Nu är grunden och elementen skyddade på ett tillförlitligt sätt från fukt.

3. Vidare tas hela byggmaterialet i drift – rengör, fuktar, eliminerar defekt. I processen att lägga skumblåsor skärs enskilda enheter för att passa den valda arkitekturen eller tekniska öppningar.

4. Valet av bindemedelslösningen. Två typer används – cementhaltiga blandningar och speciallim.

För att lägga sådant material är det andra alternativet att föredra, även om kostnaden är hög. Stygnen med den är tunn, nästan osynlig. En sådan ledning kommer att släppa in mindre kall än en bred cement en.

5. På grund av hur högkvalitativa skumbetongblock kommer att visa sig, beror även väggkonstruktionen i princip. Därför bör början ges maximal uppmärksamhet och tillämpas i arbetsalternativen på byggnadsnivåer – vatten, laser och andra. Bindande föreningar placeras snyggt och avlägsnar överskott omedelbart efter föreningen. I produktiv bearbetning använder man en haklackad mallett för att knacka på alla element och efterbehandling – ett tvåhårigt, konkavt hålverktyg som gör det möjligt att göra fogar och sömmar även utan slarviga profiler.

6. När den första raden läggs och alla nivåer är uppfyllda, fortsätt till läggandet av den andra raden av skumbetongblock. Vanligtvis förekommer redan på detta stadium markeringen av dörröppningar. De kräver förstärkning av strukturen, det vill säga förstärkning. I ytan av den första ”kronan” skär en spårskärare ut dikarna för förstärkning. Den ligger inuti och hälls. De återstående platserna i raderna ska läggas med ett speciellt rutnät. Således, med fönsterramar. Då kommer hela objektet att få behändig styrka, vilket kommer att påverka dess hållbarhet positivt.

Från ovanstående blir det tydligt – läggblock med egna händer uppvisar ingen svårighet även för personer med minimal byggupplevelse. Man måste bara försvara sig med tålamod och ett lämpligt verktyg.

Byggindustrin när det gäller efterbehandling idag erbjuder många alternativ – från måleri till foder. Om de uppförda väggarna i skumplastobjektet inte passar ägarna externt, kan du alltid tillämpa ett av dekorationsexemplen eller ens kombinera dem. Alltså:

 • Målning. Budgetalternativ som inte kräver principiell behörighet.
 • Ligger mot tegelstenar. Vanligtvis används i sådana fall en speciell klinker, hyperpressad eller keramisk. Valet bör tas noggrant, eftersom varje art har sina fördelar och nackdelar.
 • Avslutande sidospår och blockhus. Adherents of Ecology kommer säkert att gilla detta alternativ om du väljer woody strukturer. Arbetet kräver skicklighet.

Inredningslistan är ofullständig men populär. Använda fantasin, du kan skapa ditt eget hem individ.

En knepig räknare som sparar el. Det lönar sig om 2 månader!
Alla behöver veta detta för att spara pengar!

Kostnad och erbjudanden

Byggnadsskumblock är inte ett mycket dyrt nöje, med tanke på alla dess fördelar – installationens hastighet och möjligheten att använda sina egna styrkor, husets värmekapacitet, inte känslig för biologisk försämring och absolut icke-interaktion med eld, vilket är mycket viktigt för den privata sektorn. Men om ägarna inte kan göra arbetet själva, tillhandahålls alltid sådana tjänster av företag.

Olika storlekenhet material kommer att variera i kostnad. Priset för arbetet med att lägga väggarna i skumblokken beror på komplexiteten i husets arkitektur, kvalifikationerna hos befälhavaren och relaterade tjänster.

Vad menas med denna fras ”ytterligare tjänster”? Detta är användningen av förstärkt nät, chipping, vattentätning och så vidare. För närvarande varierar priset för att lägga ett skumblock för en kub av standardstorlekar från 1 500 rubel. Efter att ha gjort standardberäkningar är det enkelt att beräkna kostnaden för hela arbetsvolymen.

Korrekt montering av skumbetongväggar och skiljeväggar reduceras till uppfyllandet av ett antal villkor: noggrannhet i beräkningar, val av skumblock med önskad densitet och lämplig limkomposition + vidhäftning till murverksteknik.

Det senare är avgörande.

Hastigheten och kvaliteten på att bygga ett hus beror på hur korrekt den första raden av skumblock läggs.

Lägger skumblock med egna händer

Så börjar man lägga skumblåsor – två rekommendationer

 1. säkerställa god vattentätning av fundamentet. Trots att skumbetong har en låg fuktabsorptionshastighet, kommer vattentätningen att bevara materialets integritet längre.
 2. stå horisontell rad. Denna del av arbetet kommer att beskrivas steg för steg i form av instruktioner för nybörjare utan byggupplevelse, eftersom Det är den första raden som ställer tonen för huvudkonstruktionen.

Specifikationerna för att lägga de första och därefter efterföljande raderna av skumblåsor beror på väggens syfte och funktion. Från denna position finns det:

 • bärande väggar (intern eller extern, i en eller flera våningar);
 • gardinväggar (inre partitioner).

1. Lägg skumblockets yttervägg

Grundförberedelse

Skumblokken läggs på en plan yta, nivellering med lim är tillåtet, men endast om höjdskillnaden inte är mer än 30 mm. Om det finns vågrättskador rekommenderas att grunden grundas genom att man applicerar ett lager av sandcementblandning och isolerar sedan det.

Framställning av skumblod

Laying börjar med förberedelse av block. Eftersom skumblocket inte har en hög noggrannhet av geometriska dimensioner rekommenderas att de sätts i fungerande skick. För detta behöver du:

 • eliminera oegentligheter som kan påverka murens kvalitet
 • ta bort burrs. För att göra detta kan du använda en rivare eller en planare för gipsmur;
 • ta bort flisat

Om det finns för stora håligheter på skumblockets yta eller stora marker finns det bättre att lämna ett sådant block för trimning.

Lägger den första raden av skumblock

Att lägga de första blocken görs i hörnen. Från vilken vinkel för att börja lägga är det också viktigt. Det första skumblocket är installerat på den vinkel som är högst i förhållande till de andra. Skiktet av murbruk under detta block kommer att bli mycket tunnare än under skumblock i andra hörn. Med en jämn grundval är valet godtyckligt.

Vinkel eller som de kallar mästare ”fyr” skumblock utgör en riktlinje för ytterligare arbete. Därför är deras installation ett tidskrävande och avgörande steg.

Obs. När du installerar hörnblocket ska du se till att det sticker ut 30-50 mm över basen. Ett sådant streck kommer att förhindra ackumulering av vatten vid lågvatten på locket och det kommer att förbli torrt. Detta innebär att kopplingen, som den nedre raden är baserad på, inte kommer att bli föremål för förstörelse.

Justeringen av det installerade skumblocket utförs med en gummibåt.

På fyrblocken sätts sladdförtöjning. Kabeln kan fästas på enheten med en spik. Det bör sägas att hårdvara inte håller sig bra i skumbetong, men i detta fall kommer nageln att uppfylla sin funktion. Om avståndet mellan hörnblocken är mer än 6 meter rekommenderas att du installerar mellanliggande beacons. Detta kommer att undvika att slinga på styrtråden. Mästare rekommenderar att man monterar fyrkanter vid korsningen av yttre och inre bärande väggar.

Det är mer lämpligt att använda en lasernivå för detta ändamål.

Skumbetongblocken i den första raden placeras endast på cement-sandmortellen. Lösningen kan appliceras på två sätt: Applicera på föregående rad av block och installera ett torrt block på limet eller applicera lim på blockets yta. Det andra alternativet används sällan, men det är oumbärligt när en del av blocket sätts in i en smal slits i murverket.

Lösningen appliceras med hjälp av en hakad trowel eller vagn. Trowel kan också användas, men det tillåter inte att det klarar en viss tjocklek av blandningen, vilket leder till överskridandet eller utseendet på platser utan blandning.

Varför för första raden behöver du använda en cement-sandblandning? För att jämföra höjdskillnaden på grund av ett mer tätt lager av överlägg.

Masonry mortar måste appliceras inte bara på den horisontella ytan av raden, utan också på blockets sidoväggar. Den vertikala sömmen är också fylld med murbruk. Att ignorera denna rekommendation är fylld med utseendet på hålrum i murverket, vilket gör det möjligt att ackumulera fukt i sömgapet och i kylan leder till förstörelse av sömmen eller blocket.

Den rekommenderade tjockleken på den horisontella sömmen när man lägger skumblocket på lösningen får inte överstiga 10-15 mm. (beror på en klass av blocket), en vertikal söm – 8-10 mm. Naturligtvis kan du lägga ut den första raden med en speciell limblandning. I detta fall bestäms tjockleken på sömmarna med rekommendation från tillverkaren av blandningen. Men ur synvinkel av lönsamheten att bygga ett hus skulle ett sådant beslut vara olämpligt.

Obs. Om blocket är fuktat kommer vidhäftningen av dess yta med limblandningen att öka. Denna rekommendation är särskilt relevant för arbete som utförs under den varma säsongen.

Ibland sparar mästare tid och mortel och fyller inte den vertikala sömmen med lim. I det här fallet måste du försiktigt försegla sömmarna från framsidan och baksidan (inre), så att mitten är tom. Om du planerar att gipsa ett hus av skumbetong kan inte vertikala fogar fyllas alls.

Om nödvändigt trimmas skumblocket till önskad storlek. Samtidigt är kvarteret mindre än 50 mm tjockt. det ser ful ut, du kan eliminera detta mellanrum genom att variera tjockleken på murverkets ledning. Det installerade skumblocket kan justeras under en viss tid (bestämd av typen av limblandning). Justeringen är gjord med en gummiband. Ytterligare eliminering av oegentligheter är endast möjlig genom att använda en planer eller rivare för gips.

Obs. Den första raden av block förstärks nödvändigtvis.

Lägger den andra raden av skumblock

Den andra och efterföljande raden av block staplas också, från hörnen med periodisk mätning av avvikelser. Samtidigt flyttar sladden till kvarteret ovanför och ställer in exakt lägesriktning. För dessa rader är det önskvärt att använda en limblandning för skumbetong. På grund av att limet konsumeras mindre, uppnås en viss tid och pengar. Det andra radblocket placeras i första raden så tätt som möjligt så att lösningen pressas ut, vilken avlägsnas med en trowel.

Det bör noteras att det är omöjligt att lägga skumblocket på blocket med skärningspunkten av sömmar i en vinkel på 90 °. Detta försvagar kopplingen. För att utföra förbandet måste du flytta skumblokken ett avstånd på minst 25% av dess bredd. Helst är ligeringen gjord i ett halvt block.

Skum block murverk ligation system

I praktiken kan ett hus av skum läggas ut i en eller i två rader. Exempelvis är ett skumblock med en storlek av 200x300x600 mm för smal för bärande väggar, och en bredare är tung och det är obekvämt att arbeta med den. Detta leder automatiskt till att skumläggningen blockeras i två rader med obligatorisk dressing av rader. Det är hon som håller blocken ihop och säkerställer hela murverkets styrka.

Dubbelligeringsalternativ Skumblock visas i diagrammet

När tychkovoy-ligering innehåller periodiskt ett antal skumblock, vilka är placerade vinkelrätt mot huvudmuren. Om blockstorleken överstiger väggens bredd, skärs den.

Under råtthantering läggs raderna parallellt med varandra och är sammankopplade med en flexibel fog.

Ibland samtidigt med murens mur, är tegelsten också färdig, då är det önskvärt att förstärka båda materialen med hjälp av ett metallgaller. Eller gör tychkovuyu dressing tegelstenar.

Lägger hörn av skumblock

Hjulen behöver också bandage. Skumblockets hörnblock utförs på det sätt som visas i figuren, där 1 är skumbetongblocket, 2 är en söm. Huvudkravet är att masonry joint bör falla exakt i mitten av blocket. Bias är acceptabelt, men det påverkar kvaliteten på bostadsbyggandet.

2. Placeringen av skumblockets inre (bärande) vägg

Vi noterar genast att vi pratar om en inre lagervägg som passar på fundamentet, inte om en partition. För att ansluta två skumbetongväggar till varandra kan du använda flera tekniker:

 • ligering till skumblockets fulla djup. I det här fallet är blocket som om det är helt i murmurens yttermur
 • bandage på blockens sida. Vanligtvis sitter enheten ”på plats” förberedd för den. Djupet av blocket genomträngning i murens yttre vägg är 150-200 mm. beroende på blockets bredd;
 • buttligering, d.v.s. ligeringen utförs inte och skumblocket installeras i spola med blocket som bildar ytterväggen.

Mästare är enhälliga i den uppfattningen att det första alternativet är mest föredraget. Vid användning av de andra två alternativen bör ytterligare förstärkning utföras (med förstärkning i yttermurens murverk) var 3-4 rader.

3. Placering av skumblockskivor – teknik

Konstruktionen av skiljeväggar från skumblokken är möjlig både på byggnadsstadiet och i ett redan fungerande hus. I det första fallet kommer stiftelsen att spela rollen som en stiftelse, i den andra en våning (betong eller trä).

Storleken på skumblock för partitioner

Skumblock av märket D300-500, 100 och 200 mm tjocka, kan användas för skiljeväggar. Valet av tjockleken på skumbetongblocket beror direkt på partitionens syfte. Om den är utformad för att skilja den uppvärmda och ouppvärmda zonen, bör du välja en tjockare (bred) enhet.

Monteringsteknik av skumbetongskivor

 • Golvets och väggarnas yta rensas av skräp och grundas;
 • på golvet gör vägg och tak markeringen. För detta används ett rep eller en platt remsa är ritad med krita (markör). Dessutom behöver du först märka upp taket, och först då med en plumb för att flytta markörerna till golvet. Så väggen blir helt slät;

Rådet. För märkning är det lämpligt att använda en belagd (färgad) sladd.

 • Golvets yta är täckt med takmaterial, det spelar rollen som en ljudisolator för skiljeväggar eller en specialvalsad ljudisolator (ibland är detta steg passerat);
 • bitar av armering är monterade i golvytan. Deras syfte är att stödja den första raden av block;
 • På golvets och väggens (i enlighet med skumplastens storlek) appliceras cement-sandmortel eller limblandning;
 • Det första blocket är installerat nära väggen. Dess installation kontrolleras av nivå;
 • Installationen av det första kvarteret i den andra raden har också sina egna detaljer, det ligger i det faktum att skumblocket måste vara ”bundet” till väggen. För att göra detta kan du genomborra hålen i väggen och göra förstärkning mellan väggen och ett antal kvarter. Ventilens längd är 200-250 mm. Den läggs på väggen på halva längden. Och du kan använda flexibel förstärkning med exempelvis EG-konsoler för att fixera profilen under gipset.
 • Den andra raden av block måste sättas med en blandning av minst 25% av blockbredden;
 • Förstärkning av skumblockskivor sker på obligatorisk basis: de tre nedre raderna av murverk samt varje sekund (med en skumdjocklek på 100 mm) eller var tredje (om tjockleken överstiger 100 mm);
 • om planerna gör två partitioner i vinkel mot varandra är det bättre att tänka på förstärkning i tid. För att göra detta kan du bygga samtidigt eller lämna i förstärkningsstångens första rad för att lägga den andra raden;
 • Eftersom innerväggen inte bär, är ett termiskt mellanrum på 10-15 mm anordnat mellan taket och den sista raden av skumblock. Dess syfte är att neutralisera eventuell krympning hemma. Spalten är förseglad med skum. Skum appliceras på båda sidor av väggen.

Obs. När luckan inte överstiger 50 mm, rekommenderar mästarna att inte klippa blocket, eftersom det är svårt att skära 35-40 mm skumbetong (trots att den är helt skuren), men att lägga skumpolystyren eller tätt skum mellan väggen och taket

Lägger skumblock med egna händer – video

4. Enhetens öppningar i skumbetongens hus

Fönster eller dörröppningar, bågar, kolonner, alla dessa element är karakteristiska för privat konstruktion. Användningen av skumbetong innebär inte några begränsningar för arrangemanget av sådana konstruktioner. Vidare, på en plats där, enligt planen, det måste finnas en öppning, är det inte nödvändigt att initialt göra en platt läggning. Det är ganska möjligt att lämna utsprången på hälften av skumblokken, som sedan lätt skäras av sågen.

Hur man gör en öppning i väggen av skumblock

Öppningen på toppen eller runt omkretsen är gjord med användning av konventionella skumblock. De läggs på basen, som kan användas som:

metall hörn. Hjärtans bredd bestäms av skumblodets bredd och måste vara minst 2/3 och helst hälften av dess bredd. Till exempel, med en blockbredd på 100 mm, måste du använda ett 40×40-hörn. Hörnet är infört i skumbetongväggen på ett avstånd som är lika med åtminstone längden av ett block;

bar betong lintar. Det bör noteras att den här bygeln är en fast bro av kall och behöver extra uppvärmning.

avtagbar formning för skumblocket, där beslagen läggs och betong hälls. Formeringen är demonterad efter att betongen har satt. Under formen måste rekvisita installeras som stödjer konstruktionens vikt. Rekvisita tas bort en månad efter arbetets slut. Under den här tiden hämtar skumbetonglisten den nödvändiga styrkan. I framtiden kommer betongens styrka att öka, vilket gör det till ett idealiskt material för öppningens öppning.

Formning kan monteras för både direkt och rund öppningar.

Obs. Om öppningens bredd är mer än 1200 mm, rekommenderas endast öppningen med hjälp av avtagbar formning. Detta eliminerar möjligheten att sänka under belastning hemma.

U-formade luftbetongblock. Fackenheten måste förstärkas på obligatorisk basis. Installationen av U-blocket är endast tillåtet om huset är utsatt för extern dekoration.

5. Anordningen av överlappningar i huset från skumblock

Efter att ha lagt den sista raden av skumbetong är det dags att bilda ett förstärkande bälte. Armorbälteanordningen består av att göra avtagbart förformning med efterföljande förstärkning och hällning av betong. Formen är monterad så att bältets bredd är lika med skumbetongens bredd och höjden når 200-300 mm (beroende på vad som är installerat på det pansarbältet). Den tillhörande förstärkningen läggs i formen och hälls med betong. Det förstärkande bandet, som grunden, är gjord runt omkretsen av skumbetongens hus, inklusive inre bärande väggar.

Obs. Hela bältet fylls på en gång. Betong är täckt med en film för att säkerställa jämn härdning.

Inbyggda betongplattor, trägolvbalkar eller mauerlat, där trussystemet är monterat, monteras på armopoyas.

Användbara tips för murmurar av skumbetong med egna händer

 • sandcementblandning eller lim för skumbetong framställs i små portioner. Lösningens (adhesiv) egenskaper hos lösningarna motsvarar de angivna inom 1,5-2,5 timmar efter tillverkning (blandning);
 • Den installerade enheten kan justeras inom 5-15 minuter. (beror på limtillverkaren). Om självblockering av skumblock utförs är det bättre att använda lösningen, vars korrigeringstid är längre. I praktiken betyder det att arbetet kommer att utföras längre, men också sannolikheten att förstöra läget mindre. När allt kommer omkring kan skumblokken, som är föremål för användning av gott lim, avlägsnas (slås ut) endast med skador.
 • lämplig tid för att lägga skumblock – vår och höst. Optimalt, när blockets yta har en temperatur på +5 till +25 ° C, annars är det nödvändigt att använda murbruksmörn med antifrysadditiv.
 • För att förenkla läggningen bör skumblod fuktas. Sålunda avlägsnas damm från blockens yta, vilket ökar vidhäftningen av cellbetong;
 • Limet är bäst applicerat med en hakad trowel;
 • För att jämföra blocket, använd en gummihammare och efter härdning limet ett plan eller en rivare;
 • varje rad kontrolleras av nivå och plumb;
 • Vid förstärkning av rader läggs förstärkningen endast på lim, så elimineras hålrummen under armeringen.

Obs. För att fortsätta till den ytterligare efterbehandling av huset från skumbetong med gips är det möjligt en månad efter montage av väggarna. Detta beror på en signifikant indikator på krympning av skumblokstugan – upp till 3 mm per meter.

Kostnaden för att lägga skumblock per m3 och bit

 • Priset för uppläggning av skiljeväggar från skumblokken börjar från 230 rubel / kvm. Kostnaden bestäms av murens komplexitet och väggens öppning, öppningar;
 • murverk som stöder (yttre eller inre) väggar av skumbetong kommer att kosta kunden mycket dyrare.

Exempel på beräkning av kostnaden för murverk ges i tabellen.

Som framgår av artikeln kan du lägga ett skumblock med egna händer, till och med till en nybörjare som inte har praktisk erfarenhet av konstruktion. På grund av skumblockets storlek kommer arbetet att röra sig ganska snabbt. Huvuddelen är att genomföra skumblockets placering korrekt, med överensstämmelse med teknik garanterar detta att huset kommer att fungera utan större reparationer under lång tid.

Relaterade nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *