Gör

Mastic för taket gör det själv

Mastic för taket gör det själv

För att avlägsna små hål och sprickor hälls defekter med bitumenmastik, en bit av takmaterial limes och därefter appliceras ett extra lager bitumen ovanifrån. Sammansättningen av avvikande leder görs enligt följande: Materialet lyftes, utrymmet under det torkas med en brännare, bitumen appliceras på det torra området och materialet sänks igen. Problemleds hanteras återigen mastic.

Omhändertagande av mjukvals takläggning utförs enligt följande schema:

 • borttagen slitbeläggning;
 • cementskrot återställs och vid behov läggs värme, ånga och vattentätning;
 • passa in nya takmaterial.

För att utesluta eventuell ackumulering av vatten på takytan, är det nödvändigt att fylla det med vatten, markera områden där vattnet inte är glas med krita. Tappa vatten och torka taket, varefter markerade platser ska hällas med varm mastix eller lägg ett ytterligare lager av takmaterial som inte är mer än 1 mm tjockt. Det sista steget kommer att vara placeringen av takets övre skikt med den efterföljande appliceringen av en speciell komposition till den, vilket neutraliserar den yttre miljöens negativa påverkan.

Innan reparationsarbetet påbörjas, är det nödvändigt att förbereda följande utrustning för reparation av ett mjukt tak:

 • gasbrännare (du kan värma upp beläggningen med en blowtorch, men i så fall kommer arbetsflödet att försämras betydligt);
 • en yxa eller en skärare för att demontera den gamla beläggningen;
 • skarp kniv för skärande material;
 • maklavitsy för att sätta en primer och bituminös mastik
 • kvast eller kvast för att ta bort sopor.

Vid reparation av taket på vintern bör en träspade läggas till det listade utrustningen för att rengöra takytan från snö. Glöm inte jobbet, utan handskar, stövlar och arbetsbyxor av tjockt tyg för att börja arbetet rekommenderas inte.

Ett viktigt villkor för säkert arbete med en gasbrännare är användningen av säkerhetsglasögon.

Innovativa trender inom reparation av mjukt tak

Säsongsförändringar i temperaturen medför destruktiva konsekvenser för mjuk beläggning, vilket leder till sprickbildning, svullnad och exponering av takprofiler. Med hjälp av föråldrade metoder sker behovet av partiella eller större reparationer av takbanan varje 1-2 år, vilket medför ytterligare kostnader för att demontera det gamla och köpa nytt material. Tekniken att reparera mjuka tak med flytande gummi är en relativt ny och säker metod som används i stor utsträckning i modern konstruktion.

Innovativ teknik gör det möjligt att eliminera nuvarande och kapitalreparationer av taket under en period på cirka 30-50 år på grund av sådana kvalitetsindikatorer som:

 • säkerhet – en tvåkomponentemulsion på en vattenpolymer-bitumenbas appliceras med särskild utrustning med hjälp av metoden för kallsprutning, vilket utesluter förekomst av brand vid byggnadsarbeten. Ämnet innehåller inte skadliga flyktiga föreningar.
 • hållbarhet – materialet som appliceras på ytan fryser nästan omedelbart och bildar ett pålitligt gummimembran som är resistent mot höga och låga temperaturer.
 • hög elasticitet – koefficienten för slutlig förlängning av den färdiga beläggningen är mer än 1000% vilket ger detta material möjlighet att ”självläka”.

En ny teknik för att reparera ett mjukt tak har länge varit populärt hos utländska byggföretag på grund av att det inte fanns brister i en föråldrad metod baserad på användningen av mjuka bitumenbeläggningar. Vätskegummi kan användas på både plana och stigna strukturer, och det är lätt att applicera webben så att du kan göra allt arbete utan hjälp av professionella.

Relaterade nyheter

Kommentarer (0)

Hur är vattentätning garaget: val av material och installationsmetod för betongtaket

Av: Redaktor · Upplagt · Uppdaterad

Vattentätning garaget i taket – ett obligatoriskt stadium av byggnadsarbetet.

Det beror på takets hållbarhet, graden av skydd av lokalerna från fukt som orsakar svampbildning och korrosion av metalldelar, isolering och hållbarhet på taket.

Vi funderade på vad som är materialet för vattentäta taket på garaget och hur man installerar var och en av dem.

Krav på material

Flexibilitet. Byggmaterial för att skydda mot fukt bör ha en hög grad av elasticitet för enkel montering, täcker möjligheten för ojämna ytor och för att säkerställa slitstyrka.

Motståndskraftig mot fukt. Beläggningar måste förhindra penetration av utfällning samt kondensat in i interiören.

Låg värmeledningsförmåga. Beläggningen ska inte frigöra värme från rummet.

Hållbarhet och hållbarhet. Minsta livslängd för takmaterial är 15 år. Produkter för skydd mot fukt bör ha samma hållbarhet som hög motståndskraft mot mekaniska skador och kemiska element.

Plåtmaterial för vattentätning av garagets tak

PVC-membran och bitumenbaserade byggmaterial faller i denna kategori. De kännetecknas av hög elasticitet, därför kan de användas som skydd mot fukt både vid takkonstruktionens stadium och i reparation eller bildning av takskydd inom byggnaden.

Arkisolering förlorar inte dess egenskaper i ett brett temperaturområde från -60 ° C till + 120 ° C. Installation kan göras även vid dåliga väderförhållanden. Under solljusets funktion härdar inte produkten, stratifierar inte och smälter inte. Den bibehåller sin stabilitet och bidrar inte till överhettning av rummet.

På grund av den höga elasticiteten är installationen ganska förenklad. Det är möjligt att isolera väl fogarna mellan arken, samt att säkerställa full vidhäftning mot taket. Takmaterial och polymermembran kan användas för alla typer av konstruktioner. Det kan vara platt, enkel eller dubbel gavel. PVC-membran är perfekt kompatibla med alla takmaterial.

Du kan välja som beläggningsskiffer, däck. ondulin eller metall, och arkisolering kan läggas under något av dessa material. När du väljer ett takmaterial, kan du också välja bort extra takläggning. För ett tillförlitligt skydd av byggnaden är det tillräckligt att lägga takmaterial i flera lager och smörj lederna noggrant. Det är värt att notera det överkomliga priset och ett brett urval av alternativ.

Enligt PVC-membranstrukturen är de en förstärkningsbas baserad på polyesternät och ett mjukgöringsmedel. Läggandet av sådana byggmaterial överlappar varandra, varefter sömmarna förstärks med en fackla. Med sin styrka överträffar lederna stabiliteten hos beläggningen själv.

TPO membran visar en ny styrka. De är en kombination av gummi och plast egenskaper. Betydligt förbättrad brandbeständighet och kemisk neutralitet. Livslängden för sådana byggmaterial är 20-40 år.

Isolering baserad på bitumen presenteras också i flera variationer. Det kan vara en enkel takfilt, som har en livslängd på 15-20 år eller mer mångsidigt byggmaterial med tillsats av polymerer, som kan ha en livslängd på cirka 40-50 år.

Läggande arkisolering gör det själv

För läggning av membran eller bitumen bör byggmaterial först förbereda ytan. Eftersom produkterna är olika elasticitet, för att deras läggning är att installera ramen. Det här kan vara en träkista som är monterad på spjäll, eller en betongplatta eller skikt. Om det är en kartongkorg, läggs beläggningen på den.

Layering sker från takets lägsta punkt med en gradvis uppgång. Med den här tekniken kan du på ett tillförlitligt sätt blockera korsningen av målningarna, vilket förhindrar inbrott av nederbörd när de kommer att flöda längs ett lutande plan. Därefter fästs fogarna med en häftapparat och smälts med en brännare.

Om det är en betongplatta eller plåt, är den förbelagd med smält bitumen för att säkerställa bättre vidhäftning. Layering överlappas också med 15-20 cm.

På polymerbeläggningar indikerar en tillverkare med streckad linje mängden överlappning. När alla lakan är lagda, är det nödvändigt att stämpla dem för att säkerställa bindning med betong med bitumen.

Ytterligare kanter är ordentligt fastsatta. För att göra detta kan du använda ett smält harts eller brännare. För större tillförlitlighet kan fliken utföras i flera lager.

Du kan vara intresserad av följande användbar information som finns på vår hemsida:

Garage takbehandling med mastic

Polymermastik används för att skydda byggnader med ett litet område eller för att lägga isolering efter att konstruktionen är klar.

Fördelen med sådana kompositioner är att de kan appliceras på vilken lättnad som helst, de är kompatibla med alla takmaterial. Även mastic uppvisar utmärkt stabilitet vid låga och höga temperaturer, skyddar konstruktionen på ett tillförlitligt sätt från utfällning och solljus.

Inte rädd för kompositionen och kontakt med kemiska element, som lösningsmedel eller bensin. Och den största fördelen med mastic är avsaknaden av sömmar på den formade ytan. I bladmembran är korsningarna vid kanterna den mest utsatta punkten, eftersom de oftast utsätts för delaminering eller deformation.

Men när det gäller flytande isolering får du en monolitisk beläggning som på ett tillförlitligt sätt skyddar strukturen. Tillämpningen av kompositionen kan göras på vilken yta som helst, även vid dåligt väder.

Vätskeisoleringsmaterial bildar ett skikt av tunt gummi. Det skyddar på ett tillförlitligt sätt mot fukt, men har låg motståndskraft mot mekanisk skada. Därför rekommenderar vi inte att gå på taket efter användning.

Applicera flytande vattentätning med egna händer

Ofta används de flytande formuleringarna som ett material för betongtaket i garaget. Beläggning med mastic kan utföras på en oförberedd yta. Även om rummet kännetecknas av hög luftfuktighet och det regnar ute, kan du inte vägra ansökningsförfarandet.

För arbete behöver du en spruta med hjälp av vilken enhetlig ansökan görs. Som ett resultat bildas ett tunt skikt på ytan, som efter ca 2 timmar polymeriserar och blir till gummi.

För att säkerställa hög hållfasthet, rekommenderar vi att du applicerar kompositionen i flera lager, med särskild uppmärksamhet på sprickor.

Det kommer också vara lätt för dig att reparera denna yta. Det är nog att applicera ett tunt skikt av mastik på det skadade området, och det kommer igen att vända taket till en enda monolitisk yta.

Tillverkare och erfarna byggare rekommenderar användning av ark och vätskeisolering i komplexet. För att skydda hela strukturen, använd takfilt eller andra bitumenbaserade produkter, och flytande föreningar är lämpliga för isolering av svåråtkomliga platser, såväl som för reparation.

Användbar video

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *