Hur man värmer

Material för hemisolering

Det finns olika material som har höga värmeisoleringsegenskaper. Men de är alla monterade på väggar på liknande sätt.

Uppvärmning av huset utanför kan ske på tre sätt:

 • Värmeisoleringsmaterialet är fixerat med lim, och i slutet är det färdigt med gips.
 • Skapande av en icke-ventilerad vägg med tre lager. Isoleringen är fixerad med en speciell lösning. Därefter byggs en extern vägg en tegel tjock. Mellan isoleringen och den nya väggen ska vara ett luftgap.
 • En ventilerad fasad är ett annat alternativ för hur man gör huset varmt från utsidan. Väggen är täckt med vattentätande material och isoleringen är fixerad på toppen. Efter att vindrutan är installerad, är rammen mantlad utvändigt med klädbräda. Enligt denna princip värms huset med sidospår ute.

Var och en av dessa metoder har sina egna fördelar och nackdelar. Dessutom fyller tillverkarna marknaden med kombinerade isoleringsmaterial som kräver speciell installationsteknik.

Hur man väljer ett material för isolering?

Material för hemisolering

Alla värmeisoleringsmaterial skiljer sig åt i deras egenskaper, installationsmetod, pris och hållbarhet. De är förenade enbart av gemensamt syfte: de är alla nödvändiga för att värma bostaden. Ofta används isolering för: mineralull, polystyrenskum, extruderat polystyrenskum, polyuretanskum, cellulosamaterial, basaltplattor etc. Deras huvudsakliga skillnader är fuktmotstånd, ångpermeabilitet och värmeledningsförmåga. De två första parametrarna spelar en roll i beroende av klimatförhållanden, och värmeledningsförmågan är viktig vid beräkning av tjockleken på ett isolerande material. Så istället för att lägga skummet i flera lager, är det bättre att använda skummet, vilket är flera gånger tunnare, men har samma värmeledningsförmåga.

Förberedelse av väggar för isolering

När materialet väljs kan du säkert gå vidare till nästa steg. Uppvärmning av husets väggar kan inte ske utan föregående förberedelse. Gammalt gips eller isoleringsmaterial skruvas på marken. Vid mållinjen kommer du framför dig en kalksten, betong eller trävägg.

Vi rengör ytan från damm och smuts och genomföra en grundlig primer. Det är bäst att använda lösningar med djup penetration. Om det finns utsprång eller fördjup som är större än två centimeter, ska de slipas eller täckas upp till samma nivå som väggen.

Efter att väggarna har torkat ut från primern, installerar vi rören och fyrarna, längs vilka isoleringsmaterialet läggs. För att förenkla installationen monteras skruvar och ankare längs kanterna, och en sträng eller linje är stramt spänd mellan dem och plumb linjer. På väggen ska sålunda bildas ett starkt galler, som kommer att fungera som en guide vid arbetet.

Hur man värmer ett trähus?

För uppvärmning rekommenderas att använda den ventilerade fasadens teknik. Så kommer väggarna att andas, och huset kommer inte att starta en mögel. Isolering av hus från utsidan kräver väggar som ska behandlas med eldfasta material och antiseptika. Mellanrummen mellan stockarna i närheten av jutefiber eller bandtunga. Passa och skum.

Med hjälp av vertikala stänger är kassen monterad på fasaden av huset. Lägg sedan lagren av ångspärr och isolering. Det är bättre att använda mineralull eller glasfiber. Värmeisolatorn börjar läggas uppåt, och därefter fixeras de med dyvar. Ett vattentätt membran är fäst vid isoleringen ovanifrån, för detta kan du använda en häftapparat.

I sista skedet är materialet installerat. I rollen som du kan använda väggpaneler, sidospår, fasadpaneler och så vidare.

Hur man isolerar timmernas väggar?

Stegen av värmeisolering av ett sådant hus är nästan samma som trä. Ändå finns det en skillnad. Träets väggar har en plan yta, så isoleringen av hus från utsidan kan utföras med hjälp av inte bara rullade isolatorer utan även kakelmaterial såsom mineralull och glasull. Teknik för installation och alla steg är identiska med ovanstående.

Hur man isolerar ett tegelhus?

Uppvärmning av ett tegelhus utanför kan göras på flera sätt:

 • Ventilerad fasad. Värmeisolering av rummet utförs med plåtar av mineralull eller skum. Materialet är fäst vid väggarna med klämmor eller limlösningar. Därefter utförs mantel av stänger eller metallprofil. Och sedan lita på systemet för värmeisolering av ett trähus.
 • Enkel våt metod. Detta är en teknik för fasadisolering av flera skikt. I kursen finns skum eller hård mineralull. Materialet är fixerat på väggarna med hjälp av limlösning eller klämmor. Kraten behövs inte här. Ett galler monteras på isoleringen, och två typer av gips appliceras ovanpå.
 • Välläggning. Denna metod används inte bara för tegelsten, utan också för blockhus. Vid tidpunkten för byggandet av huset mellan isoleringsmaterialets väggar är det fast och passar dessutom ångspärren och vattentätningsmaterialet. För att isolera en redan färdig byggnad är det bättre att använda fukttäta material. Dessa inkluderar skum, polyuretanskum och andra. Om du vill värma upp strukturen med ett luftgap mellan väggarna, kan du använda en flytande värmeisolator som efter en tid kommer att härda. Dessutom kan luftgapet fyllas med polystyrenskum. Det är, till skillnad från mineralull, lätt att placera i väggutrymmet.

Om isoleringen av ett tegelhus från utsidan inte gav de önskade resultaten, bör du tänka på isolering av golv, tak och fönster. Det är det dåliga tillståndet hos dessa källor som bidrar till betydande värmeförlust.

Värmeisoleringsskum

Ett av de mest kostnadseffektiva sätten att hålla huset varmt är att värma huset från utsidan med skumplast. Till att börja med installeras en så kallad hylla längst ner på väggen, det är nödvändigt att justera den första raden av skumplast.

Materialet är fixerat med klämmor eller lim. För att fungera smidigt, använd det branta nätet som nämnts ovan och nivå. För strukturens densitet och stabilitet staplas nästa rad polyfoam med ett halvt arkskift (som tegelstenar under läggning). Vid hörnen och runt fönstren är materialet fäst med metallhörn. När alla väggar är täckta med skumplåtar är plastnätet monterat på toppen och gips appliceras: start, efterbehandling och dekoration.

Mineralullisolering

Den termiska isoleringen av mineralull liknar isoleringen av cellulosamaterial och basaltplattor. För fixering av mineralull med hjälp av en ramkonstruktion och kasse. Den ska passa tätt i de bildade cellerna och lämnar inga luckor. Sedan är ett förstärkande nät fastsatt innan du vänder mot och plastering utförs. Väggdekoration kan vara av olika slag: sidospår, väggpanel, tegelvägg mm

Värmande hus utanför mineralvattnet är ett bra sätt att värma ditt hem och spara på uppvärmning.

Material för hemisolering

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Material för hemisolering

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk sjukdom erövrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstörde dumma stereotyper.

Hur man isolerar ett privat hus

Frågan om hur man isolerar ett privathus kan uppstå i två fall: den första är vid designen av ett nytt hus, det andra är när man köper ett redan byggt hus, vilket kräver stora förändringar för att vara bekväm för att leva. I den här artikeln kommer vi att berätta vilken typ av isoleringsmaterial du kan välja för en viss konstruktion, var du ska börja isolera, hur man isolerar alla byggnadsdelar av huset.

Värmeisoleringsmaterial för privata hem

Den moderna marknaden är mättad med olika värmeisoleringsmaterial. Välja vilket material att isolera ett privat hus med egna händer, var uppmärksam på följande egenskaper:

 • Värmeledningsförmåga (nedan kallad ”A”, W / (m · K)). Ju lägre det är desto bättre. Mer exakt – det mindre skiktet på värmaren måste användas.
 • Vattenabsorptionskoefficient (viktprocent). Det visar hur mycket material som kan absorbera fukt. Följaktligen är ju mer denna indikator desto mer sannolikt är det att i vissa konstruktioner kommer denna isolering att förlora sina egenskaper på kort tid. Ju mindre siffra desto bättre.
 • Densitet (kg / m3). Det visar massan av isolering, det låter dig beräkna hur mycket det väger strukturen och huruvida det kan klara av sådan vikt.
 • Brännbarhetsklass. Det finns klasser från G1 till G4. För isolering av bostadshus är det bättre att använda material i klass G1, de slutar att brinna utan öppen eld.
 • Miljövänlighet. Faktum är att den här parametern kanske inte är viktig för vissa. Men om du bryr dig om din hälsa och hälsa hos din familj, kan du försöka välja det mest naturliga materialet som inte avger några ämnen i luften och innehåller inte syntetiska föroreningar eller bindemedel.
 • Materialets hållbarhet.
 • Ångkapacitet
 • Komplexiteten i installationen.
 • Ljudisoleringsförmåga.

Material från oorganiska råmaterial

Mineralull (λ = 0,041 – 0,044 W / (m · K)) är ett fibröst material som liknar bomull, erhållet från olika stenar eller slaggar. Formen av frisättning är i rullar eller plattor. Det finns också produkter med olika densitet, från 20 kg / m3 till 200 kg / m3. Detta gör att du kan välja exakt vilken typ av ull som behövs i en given situation.

Dessutom släcker någon bomullsull – brunn luftburet ljud och har enorma ljudisoleringsegenskaper, dessutom är det ånggenomsläppligt (”andas”). Det brinner inte, men gnagare kan börja där.

Den största och största nackdelen med någon ull som värmare är att den kan absorbera upp till 70% fukt. Dessutom har den redan absorberat 2%, det förlorar 50% av de isolerande egenskaperna och torkar aldrig helt ut, med hjälp av det för att isolera yttre strukturer: en oskyddad fasad eller tak är bara galen.

Utvidgat polystyren eller skum (A = 0,033 – 0,037 W / (m · K)) – Massor av plastbollar, sammankopplade genom tryckning eller pressfri metod, inom vilken luft är stängd. För sådan gasfylld plast användes hetformning. Detta material produceras endast i plåtar, men det har varierande densitet, från 11 till 35 kg / m3. Polyfoam är ett sprött material, tål inte tunga belastningar, brännskador, samtidigt som giftiga gaser utsöndras och faller också ihop under solljusets verkan.

Trots att skummet är väl värmeisolerat, samtidigt som det inte samlar in tillräckligt med fukt, har den också en betydande nackdel: det andas inte, vilket innebär att ett allvarligt tillufts- och avgasventilationssystem måste installeras i huset. Dessutom samlar styrofoam fortfarande fukt när den är våt. I det här fallet blir det absolut olämpligt för vidare användning.

Extruderat polystyrenskum eller EPS (A = 0,028 – 0,032 W / (m · K)) – Slutna celler av polystyren med luft. Detta material absorberar i princip inte fukt och passerar inte luft. Finns i plattor, lämplig för installation. Den största fördelen med extruderad polystyren i förhållande till skummet är stor styrka. Samtidigt andas det också ”, bränner och avger giftiga gaser.

Det är viktigt! Tillverkare hävdar att vissa kvaliteter av skum och extruderat polystyrenskum inte avger några ämnen även under smoldering eller bränning, i praktiken är det inte riktigt fallet.

Här tittade vi på de mest populära materialen, som rekommenderas först av experter på uppvärmning av privata hus. Om du inte är nöjd med utsikterna att bo i en modern syntetisk termos, kan du överväga andra material som anges nedan.

”Varm” plåster (A = 0,065 W / (m · K)) är en blandning som innehåller små bollar (1-2 mm) skumglas, vitcement och olika tillsatser som ökar vidhäftning, vattenavvisande, ångbildande och andra. Bollar av skumglas ger blandningen ökade värmeisoleringsegenskaper.

”Varm” gips ”andas”, passera inte fukt (fungera som en vattentätning), bränn inte.

Faktum är att det här materialet är omedelbart ljudisolerat, värmeisolering, vattentätning, men inte rädda för solljus, eld, fuktighet (släpper inte igenom), ånggenomsläppligt, som kan repareras.

Organiska material – Naturligt

Korkvärmare (λ = 0,045 – 0,06 W / (m · K)) är gjorda av kork ekbark (massivt trä) eller återvunnet korkflis. Tillverkningsprincipen är enligt följande: korken krossad till pulverformen bearbetas under högt tryck med varm ånga, pressas sedan i formar med ett bindemedel, ett naturligt harts, efter stelning är allt som återstår att skära det i plattor.

Cork ”andas”, d.v.s. saknar luften, det bildar inte mögel och andra svampar, men det antänds. Vid bränning emitterar emellertid inga giftiga ämnen.

Korkisolering kan täcka tak, tak, ytter- och innerväggar och golv.

Ecowool eller cellulosavadd (λ = 0,032-0,038 W / (m · K)) är gjord av återvunnet avfallspapper utan tillsats av syntetiska bindemedel, den enda behandlas med brandskyddsmedel för att minska risken för brand.

Cellulosa värmare ”andas”, är resistenta mot formning eller andra svampar, men absorberar fuktbrunn och kräver därför skydd mot vatten. Materialet i form av ull tål inte mekaniska belastningar, så det är vettigt att använda det för isolering av vindar. Även från papper producerar rigid isolering, men med tillsats av bindemedel.

Hampa (λ = 0,04 – 0,05 W / (m · K)) är råmaterialet för produktion av olika värmeisoleringsmaterial baserat på hampfibrer. Frisättningsformen kan vara olika: mattor, tallrikar, rullar, individuella fibrer som kan användas för tätning av luckor. För att minska brandrisken tillsätts borsalter till materialet. Trots det faktum att materialets densitet är lika med 20-68 kg / m3, hampar tampen mycket tryckbelastning.

Hampa ”andas”, är inte rädd för svampen, används för isolering av tak, tak, fasader och väggar.

Halm (λ = 0,038 – 0,072 W / (m · K)) är en utmärkt isolering som kan användas för att skapa ljusgolv, väggar och tak. Materialet som används är halm av råg, vete, korn, havre. Den är pressad och bundet med ett nät, tråd eller sladdar. Tätheten av halmisolering är 90-125 kg / m3, de kan vara plasterad ovanifrån.

Halm ”andas”, men brinner också bra. Därför behandlas det ibland med flamskyddsmedel.

Alger (λ = 0,045 – 0,046 W / (m · K)) innan de blir värmeisolerande material torkas, och senare producerar de plåtmaterial, bulk eller stegar från tång. Tack vare havssalt är inte alger rädda för svampar och annan mögel. Densiteten är 70 – 80 kg / m3.

Stegarna av alger brinner inte, rotna inte, de börjar inte mögel och stora djur (möss). Träbalkarna, spjälkarna eller plankorna som ligger under tangen hålls alltid torra och tjänar därför länge. Alger används för uppvärmning av tak, golv och väggar.

Hur bäst att isolera ett privat hus utanför

Vi vill omedelbart klargöra att arbetet med väderbeteckning av ett privathus är bäst gjort från toppen ner, dvs börja från taket, sedan vinden, väggarna, golvet och fundamentet. Men för enkelhetens skull kommer vi att dela allt arbete till externt och internt. Uppvärmning av huset från utsidan består i att värma stiftets och sockelens väggar samt fasadväggarna. Observera att materialet och dess nödvändiga tjocklek bör beräknas, för detta kan du kontakta designkontoren.

Hur man värmer grunden för ett privat hus

Betydande värmeförlust sker genom grunden. Detta beror på att stiftelsens väggar är i direkt kontakt med marken och fyllningen, som fryser till ett visst djup.

På grund av att stiftelsens väggar ständigt står i kontakt med vatten, är det nödvändigt att välja hydrofoba material för deras isolering.

Passform: extruderat polystyrenskum (EPS). skumat glas, saman (lera med halm), röd tegel med könsorgan (bränd, med luftbubblor inuti).

Epps-isolering eller skumglas måste fästas på fundamentet med limmastik. Var säker på djupet av jordfrysning. Det finns inget behov av att skydda dessa material från marken ovan, men i källardelen kan du täcka dem med gips på gallret eller göra foder.

Naturliga lim Saman och andra är faktiskt fyllning och kräver inte fixeringar.

Hur man isolerar väggarna i ett privat hus

Om du är intresserad av svaret på hur man ordentligt isolerar ett privat hus, ute eller innan, borde du veta att experter rekommenderar att isolera väggarna i ett privat hus utanför, eftersom den inre isoleringen har flera betydande nackdelar. I väggens tårtskikt bör materialen anordnas i en sådan sekvens att motståndet mot ångpermeabilitet medan ångan rör sig utåt minskar från skikt till skikt. Annars samlas vattenånga i isoleringsmedlet.

Uppvärmning av husets väggar utomhus kan göras på olika sätt: Ventilerad fasad, välfoder, gips ovanpå isoleringen.

Den ventilerade gångjärnet fasaden är en struktur bestående av en ram, isolering och klädsel. Stödramen är fastsatt på väggen med ankar, en värmare sätts in i den (bomullsull eller -plattor), och fodret är fastsatt på toppen av ramen, som utför dekorativa och skyddande (från väderfaktorer) funktioner. Det finns ett luftgap på 2 till 4 cm mellan isoleringen och beklädnaden, det ökar väsentligt värmeisoleringsegenskaperna hos strukturen och tjänar även till att tömma ånga och överskottsfukt från isoleringen.

För ventilerade fasader är det meningsfullt att använda vadderad isolering: stenull. minwat. ecowool.

”Bra” mur är en tårta: tegelväggar, isolering, mot tegelsten. På grund av det faktum att det är omöjligt att skydda isoleringen mot fukt i denna design, bör du välja en som inte absorberar vatten: extruderat polystyrenskum. vermikulit. claydite och andra. Det beror till stor del på klädmaterialet.

”Våt” fasad utförs genom att fixera isoleringen till tegelsten, betong eller block och ovanpå applicera en primer och dekorativa plaster på det förstärkande nätet.

För isolering gips är möjligt att använda material med en densitet över 30 kg / m3: någon ull (mineral, ecowool), polystyren (styrofoam), extruderad polystyren (Epps), halm. hampa. kork. alger. Tjockleken beräknas beroende på väggens och tjockleken, klimatzonen och andra indikatorer.

Isolering mot väggen måste antingen limas eller fästas vid hylsan. Stärkningsnätet är fastsatt på toppen och plasteringsarbeten utförs.

”Varm” gips kan användas som värmare och dekorativ beläggning. De appliceras direkt på väggen utan ytterligare isolering. Detta är ett av de mest miljövänliga sätten att värma – lämplig för moderna miljövänliga bostäder med ”andning” väggar. Hon kan gipsfasader, sluttningar, krökta ytor, källare och källarrum, balkonger.

Hur man isolerar ett privat hus inifrån

Interna arbeten med uppvärmning består i uppvärmning av tak, vind, golv och tak. Som nämnts ovan rekommenderas det inte att isolera väggarna inifrån. I undantagsfall kan du efter att ha hört en specialist sätta in väggens insida med kork eller annat naturmaterial.

Hur man isolerar taket på ett privat hus

Isolering av ett sluttande tak är nödvändigt om vinden isolering är otillräcklig eller om vinden används. För detta ändamål är lathing monterad mellan spjällen, till vilka värmeisoleringsmaterialet med en densitet på upp till 50 kg / m3 är fastsatt. Utanför, från takets sida, måste materialet skyddas mot vatteninträngning med en vattentätfilm. Från insidan, från sidan av rummet, – med ett ångspärrmembran.

Det är viktigt! Takfläktskonstruktionen i denna typ av isolering är en slags kallbrygga, eftersom träets värmeledningsförmåga fortfarande är högre än isoleringen. För att eliminera denna nackdel är det från insidan nödvändigt att lägga ett annat isoleringslager på ett sådant sätt att stängarna stängs.

Som värmare för taket kan du använda bomullsull ( mineralull, ekolag ), extruderat polystyrenskum. alger. reed. hampa. halm. kork och andra material. När du väljer ett material ska du observera att i bomullsull blir det i onödigt skräp vid läckage. Skydd av isolering med filmer är nödvändig om isoleringsskiktet är isolerat från rummet. Om det finns en vind på taket med fönster behövs inget skydd mot ånga.

Hur man isolerar vinden i ett privat hus

Det har länge varit isolerat i husen bara vinden, inte taket. Och det var därför: taket var gjord av en dubbelhöjning med en sådan lutningsvinkel som snön låg bra på sin yta, fönster installerades på vinden, som kunde öppnas och stängas beroende på behovet, solens golv isolerades. Med början av frost täckte ett skikt av snö taket av huset – en naturlig värmare. Om utetemperaturen var -25 ° C, under takets lutning, dvs. på vinden låg det omkring 0 ° C. Golvisoleringen tjänade till att höja temperaturen från 0 till 22 ° С i vardagsrummet.

Om du har köpt ett gammalt hus och bygga miljövänliga bostäder av naturliga material, kan utföra en sådan vinden isolering: ludd alla tak gap (från loftet) lera. strö sand på toppen. Om leran knäcks av någon anledning kommer sanden att fylla upp sprickorna. Lime på toppen eller sprida den torra släckta kalken. Lägg till använd karbid till denna blandning för att skydda mot möss. Ovanpå detta hälls i bulkisoleringsmaterial: korn från korngrödor. halm. sågspån. alger stegar. ecowool.

Moderna vindisoleringsmetod: Lägg ett ångspärr på vindsvåningen, lägg in vadderingsmaterialet på toppen med ett lager av ca 200 mm.

Hur man isolerar taket på ett privat hus

Det är inte meningsfullt att värma taket, men det kan vara nödvändigt att värma golvet mellan golv eller golv och vind. Hur man isolerar golv på vinden (taket på nedre våningen) har redan beskrivits ovan.

Det är nödvändigt att värma golvet mellan golven endast om golven har olika temperaturförhållanden, dvs. Bottenvåningen är uppvärmd, men den övre är inte eller vice versa.

I interfloor trägolv är isolering placerad mellan lags. Du kan använda vadderad isolering med en densitet på upp till 50 kg / m3, hampa. ecowool. I det här fallet kommer det också att fungera som ljudisolering.

Om golvet är ordnat på en golvplatta, är det nödvändigt att använda täta värmeisoleringsmaterial med en densitet över 160 kg / m3. Det kan vara tjock wadded isolering, extruderat polystyrenskum. trafikstockning.

Hur man isolerar golvet i ett privat hus

Värmer golvet i ett privat hus, gjord på marken, det är nödvändigt att börja med sängkläder. Om huset är gammalt måste du avlägsna golvet, loggarna och utföra utgrävning till önskat djup.

Att lägga sig under trägolv på marken bör vara:

 • Komprimerad mark.
 • 5-7 cm flodsand, försiktigt ramad.
 • 10 – 12 cm pumpar.
 • Luftrummet.
 • Låglagd på bjälkarna i huset eller stödkolumnerna.
 • Grov golv eller vattentät plywood, spikad bottenbotten.
 • Polyetenfilm för vattentätning.
 • Isolering: ull. hampa. alger. halm. kork (lös) eller andra.
 • Grovt golv.
 • Rimligt golv.

För att placera ett betonggolv över marken efter ett lager av murverk, måste du göra ett grovt golvskikt, sedan installera vattentätning, ett lager av isolering beror på områdets klimatförhållanden, materialet måste vara mycket tätt (över 160 kg / m3) för att klara belastningen; avsluta kappan.

Som värmare för betonggolvet på marken kan du använda extruderat polystyrenskum. polystyren (skum), kork.

Sammanfattningsvis vill jag notera att innan du isolerar ett privathus, kontakta designorganisationer för råd och beräkning av isolering för din region, med hänsyn till materialets och tjockleken på husmurarna. Försök inte göra allt själv. Det kan hända att allt arbete går ner i avloppet: isoleringen blir våt från kondensatet, eller daggpunkten kommer att vara på fel plats.

Hur man isolerar ett privat hus: video

Bra artikel! Men det finns material och modernare 3 i ett)) Dessa är Stenolit paneler. Utanför, målade galvaniserad, sedan polypropen och mer folie bakom den. Panelerna monteras som vanligt på foder snabbt och i vilket som helst väder, och huset ser en termos ut. Det är varmt på vintern och kallt på sommaren!)) Det här är ett sådant mirakelmaterial, förresten, gjordes det med japansk teknik.

Bra artikel, belyser de verkliga fördelar / nackdelar med material.

En värmare nämns inte – skumglas, om det är helt dyrt att värma. Kvaliteten är lämplig. Den största fördelen är hållbarhet, sedan ingen annan isolering kan vara så mycket som själva strukturen, förutom skumglaset med samma. egenskaper.
Den högsta kvalitet belgiska, men åh-oh-oh-mycket dogora, och då redan till ett överkomligt pris – vitryska. Det finns i Ukraina, men det finns en instabil kvalitet.

Den bästa isoleringen är skumglas. Den kan användas både för fundamentet och för isolering både inom och utanför. Jag vet inte vad den ukrainska PINOSKLO från NPP Tech inte behövde, men vi var nöjda med kvaliteten. Naturligtvis var jag tvungen att spendera pengar, men fortfarande billigare än den belgiska versionen. Ja, och på vissa ställen är det möjligt att applicera en skrump av skumglas – http://www.pinosklo.com/kroshka-penostekla.html – till exempel somna i en stiftelse. Tillverkaren skriver att både väggar och tak kan isoleras med smulor. För att vara ärlig tror jag. måste blinka, enklare block.

Polyuretanskum – bästa isoleringen. Artikeln är verkligen bra, men inte ett ord om polyuretanskum. Och det överträffar alla nämnda material i dess egenskaper. I vårt land är det av någon anledning inte så vanligt, även om i Europa och USA 70% -80% av isoleringsarbetet utförs med polyuretanskum. Läs mer om isolering. Org

Det är uppenbart att författaren närmade sig hela mitt hjärta skrivandet av denna artikel. Mycket pithy, min respekt för dig. Du hjälpte mig att bestämma vilken typ av isolering som helst. Såg flera alternativ på http://www.gbi.ru/. Men för affären är det inte säkert än. Få läste om dem.

Det finns inget om vermikulit, och i själva verket kommer han att ge odds till både skumplast och mineralull. Speciellt vid isolering av plana tak, vindar, källare, väggar, inklusive rambyggnad. Den kan också användas vid tillverkning av varma plåster och murbruk med låg värmeledningsförmåga. Mer information om vermikulit finns här ZTVERM.RU de. egenskaper, jämförelse med andra material, recept.

Relaterade artiklar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *