Grunden

Material för vattentätning källaren från insidan

För behandling av källarens väggar används inte takmaterialet. För det första ligger det bakom ytan som ett resultat av vattentryckets utsida. Och för det andra, med tillämpningen i framtiden blir det problematiskt att utföra en fin finish. Vattentätning av källarvåningen från insidan med takmaterial kan dock vara en bra lösning.

För att sådant skydd mot fukt ska visa sig vara av hög kvalitet, utförs första utgrävning till ett djup av ca 20 cm. Därefter läggs sopor och sand i den resulterande gropen med noggrann täppning av varje lager. Takmaterialet läggs på toppen med överlapp på väggarna till en höjd av 20 cm. Vidare är materialet belagt med bitumenmastik. Sedan läggs ett annat lager av takmaterial. På sista etappen fylls källarvåningen med en cementplåt med en tjocklek av minst 5 cm.

Som du kan se, använder du moderna material till vattentäta är källaren inte för svår. Det viktigaste är att följa de föreskrivna teknikerna när de arbetar. I detta fall kommer skyddet av källaren från fukt att vara pålitlig och hållbar.

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

11 saker som dödar din sexuella lust i hemlighet Om du började märka att du inte längre vill ha sex bör du definitivt hitta orsaken till detta.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Material för vattentätning källaren från insidan

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Material för vattentätning källaren från insidan

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Vattentätning källaren i huset från inuti rummet

Skyddet av källaren från ingressen av nederbörd och grundvatten är det viktigaste villkoret för byggnadens säkerhet och hållbarhet. Helst måste denna fråga lösas under byggfasen. Men ofta uppstår problemen i samband med fuktintrång i det underjordiska rummet under driften av huset. Under sådana omständigheter är källaren vattentät från insidan. Om du har någon byggupplevelse kan du själv göra det.

Naturligtvis bör en tillförlitlig källare vattentätning innehålla skydd både ute och inne. Tyvärr är inte alltid det nödvändiga arbetet gjort i tid och i sin helhet. Vad du bör vara uppmärksam på om allt arbete görs för hand:

 • Övergångar mellan olika ytor. Dessa inkluderar sammanfogning av väggar och golv samt väggar och tak. Närheten till olika material kräver särskild vård vid isolering.
 • Arbetsfogar, dvs leder, framställda under betong av väggar eller vid montering av formning.
 • Platser för kommunikation.
 • Avbrott och sprickor som uppstår vid krympning hemma.

Material för vattentätning källaren från insidan

Typer av vattentätning

Beroende på egenskaperna hos det behandlade området är det vanligt att skilja vertikal och horisontell vattentätning. Vanligtvis är valet till förmån för en typ eller annan inte gjord – de används tillsammans. Förstå deras skillnader är nödvändiga, eftersom varje typ av vattentätning innebär vissa egenskaper hos monteringsmaterial.

vertikal

Denna typ av isolering är nödvändig när grundvattennivån i området når eller stiger över källarvåningen. Vertikal vattentätning skyddar väggarna i källaren från fukt. Som regel görs horisontell vattentätning samtidigt.

Applicera en skyddande komposition på väggarna i rummet.

horisontell

Den horisontella typen av källare vattentätning är skyddet av lokets golv från kapillär penetration av fukt från jorden, liksom (i kombination med vertikalisolering) från den möjliga uppkomsten av grundvatten.

Golvbehandling i källaren.

Att genomföra horisontell vattentätning av källare från insidan är ett måste. Förändringar i grundvattennivån, liksom en ökning av det årliga nederbördet kan på allvar påverka ditt hem. Dessa negativa förändringar kan undvikas genom att använda rätt tillvägagångssätt för bygg- och efterbehandlingsarbeten.

Andra arter

Förutom vertikal och horisontell vattentätning är det vanligt att skilja mellan följande typer:

 1. Antitryck – nödvändigt för starkt grundvattentryck (mer än 10 m), när det inte finns någon yttre vattentätning och avloppssystem. Olika byggisoleringsmaterial används för att skydda byggnaden, t.ex. gummi, tätningar och membran. Under grundvattnets tryck pressade de bokstavligen mot väggarna och tillåter inte att fukt tränger in.
 2. Anti-kapillär vattentätning bidrar till att skydda källaren mot fukt och fukt som tränger igenom byggmaterialets porer.
 3. Friflödesisolering kan skydda ett hem i nödsituationer, som översvämningar, översvämningar eller kraftigt regn. För dess genomförande appliceras bitumen mastik.

Materialval

Valet av material att isolera en källare är en seriös uppgift som måste tas ansvarsfullt. Vattentätning källaren från insidan kan utföras med följande medel:

 • Valsad klistermaterial för vattentätning. Dess fördel är användarvänlighet och förmågan att skapa en skyddskikt med flera lager med egna händer.
 • Vätskeisolering för att skydda inre ytor. Med det kan du stänga porerna och sprickorna i väggarna.
 • Föreningar för penetrerande källare vattentätning från insidan.
 • Vattenbaserade natriumsilikatlösningar (vattenglas). Kalciumblandat med kvartsand eller natron används också i stället för natrium.

Tänk på huvuddragen i några av dessa material.

Rullisolering

Valsade material är ett vanligt namn för en mängd olika isolatorer på en bitumen eller polymerbas. De vanligaste av dessa är ruberoid, takfilt och hydroisol. Fästning på väggen eller golvet utförs genom fusion eller limning till mastik.

Valsat valsmaterial.

Fördelarna med användningen inkluderar relativt låg kostnad och användarvänlighet. Nackdelen är materialets brummhet i skador på kyla och mikroorganismer.

Flytande gummi

Basen för detta material är bitumen och polymerer. På grund av speciella anslutningar uppnås en stark vidhäftning av isoleringen till ytan. Denna metod kännetecknas av en lång livslängd, motstånd mot väderförändringar, ultraviolett och fuktighet (av detta skäl kan flytande gummi användas för arbete både inifrån och utomhus). Dessutom kommer denna vattentätning att kosta dig ganska billigt.

Vägg täckt med flytande gummi.

Penetrerande isolering

Namnet på den penetrerande vattentätningen talar för sig själv. En speciell komposition baserad på cement-sandblandning och speciella kemiska tillsatser appliceras på den beredda betongytan och torkar alla porer och mikrobrytningar, vilket stänger fukten för att komma in i materialet. Denna beläggning har gott motstånd mot yttre faktorer.

Applicera penetrerande vattentätningskomposition.

I de flesta fall är penetrerande isolatorer konstruerade för att bearbeta betongytor. Emellertid är formuleringar lämpliga för skydd av porösa material, såsom skumbetong, kommersiellt tillgängliga.

Vätskeglas

Av dess egenskaper liknar det flytande glaset gummi. Det härdar snabbt och förhindrar penetration av fukt i byggnaden. Vätskeglas säljs i pulverform. Före användning måste den spädas ut med vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

Det ser ut som flytande glas.

Vattentätning med flytande glas får inte utföras på alla ytor. Den är endast lämplig för betongväggar som innehåller metallpartiklar.

Arbetsorder

De flesta professionella byggare är övertygade om att det är mer korrekt att skydda källaren på ett omfattande sätt med hjälp av horisontell och vertikal vattentätning, samt ett dräneringssystem för avledning av vatten.

Vattentätning av lokalerna från insidan kommer inte att vara effektiv utan föregående förberedelse. Beroende på byggfasen kan vissa punkter hoppas över.

Börja med att inspektera det blinda området. Dess bredd ska vara minst 1-1,5 m. Den ska vara fri från stora sprickor och annan mekanisk skada. Vid behov, ta bort dem och stärka det blinda området.

Nästa, noggrant undersöka källaren. Du måste upptäcka källor till fukt. Var särskilt uppmärksam på arbetet under arbetet.

Hur man vattentäta källare från insidan med egna händer? Oavsett vilket material du väljer, utförs arbetet enligt ett schema.

 1. Rengör ytan på väggarna och golvet på allt onödigt, reparera alla marker och sprickor, gör en primer.
 2. Börja med att lägga vattentätning på golvet. Kanten på det isolerande materialet ska klättra väggarna till en höjd av 30 cm.
 3. Lägg sedan ett lager isolering på väggen så att han i sin tur gick till det förberedda golvet minst 15 cm.
 4. Arbetet slutar med installation av ett ventilationssystem. Två typer av ventilation är lämpliga för källare: naturligt och artificiellt. Naturlig ventilation förutsätter ett tillförsel- och avgassystem där luft cirkulerar på grund av fysikens lagar. Det innebär också att det finns speciella hål (de så kallade luftvägarna) i byggnaden. Mekanisk ventilation omfattar installation av ytterligare fläktar och torkutrustning runt omkretsen av rummet. Ventilation fungerar tillsammans med vattentätning, vilket skyddar källaren från fukt.

Idag finns det många material som kan användas för att vattentäta källaren från insidan. Ett lättanvänt budgetalternativ är en speciell isolerande färg. Dess fördel är enkelheten att fylla sömmarna, vilket är särskilt viktigt när man ställer isolering inuti källaren med egna händer.

Både extern och intern källare vattentätning görs oftast när grundvattennivån sjunker. På våren och hösten stiger den till maximal markering, och arbetet kan hämmas av hög luftfuktighet i rummet.

Isolering av källaren från insidan med egna händer kan göras på vilket som helst stadium av byggandet, och även när huset redan har börjat fungera. Om det av någon anledning inte har gjorts fuktskydd i tid, borde du inte vänta på allvarliga problem, det är bättre att lösa detta problem inom en snar framtid. Med hjälp av tipsen i den här artikeln kan du göra din källare torr och säker att använda.

Tillförlitlig källare vattentätning för grundvattenskydd

Med en hög vattentäthet i jorden kan det vara nödvändigt att skydda det från insidan. Vattentätningen av källaren från sidan av rummet från grundvatten utförs både på byggnadsstadiet och vid de redan beställda föremålen. Det är viktigt att notera att inre händelser ensamma inte räcker, eftersom rummet är skyddat mot fukt, men vatten hindras inte från att komma in i grundstrukturerna, vilket leder till deras för tidiga förstöring.

Typer av vattentätning

För det första är det nödvändigt att bestämma orsaken till vatten i jorden och nivån på dess plats. I vissa fall, om huset ligger vid flodbredden, är det möjligt att göra en kraftig tvättning av källaren under vårens uppvärmningsperiod. Ibland kan vattnet ligga mycket nära jordens yta och kräva ett allvarligt skydd.

Vattentätning källaren från insidan kan vara av två typer:

Vertikal utförs på väggens inre yta och horisontalen ger skydd för golvet. Det finns gott om alternativ för material för vattentätning underjordiskt utrymme från grundvatten. Dessa inkluderar:

 • rullande material;
 • flytande formuleringar för att skydda mot fukt
 • lera-baserad isolering;
 • bituminösa föreningar;
 • penetrerande föreningar;
 • injektionsskydd;
 • metallisolering.

Valet av metod beror på det specifika fallet. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på vattennivån och deras tryck.

Metallplåtplåt

Att skydda källaren från vatten med stålblad är ganska dyrt, men det är mycket effektivt.

I de allvarligaste fallen, när det är nödvändigt att på ett tillförlitligt sätt skydda källaren från en stor mängd grundvatten, används isolering från vatten med stålplåt. Denna metod är ganska dyr på grund av den höga kostnaden för stål, men är mycket effektiv. Generellt är det nödvändigt att skapa en caisson, skyddad mot vatten från alla håll.

Foderet är tillverkat av stål med en tjocklek på några millimeter. Materialet är fastsatt på golvet och väggarna med speciella ankare. Skivorna ger små hål i vilka, efter att installationen är klar, pressas cementmassan, vilket spelar rollen som ett ytterligare hinder mot fukt och fixerar hudmaterialet. Efter avslutat arbete är hålen täckta med små plattor och svetsade.

På detta sätt utförs källarens inre vattentätning, som innefattar ytterväggar och golv. Vid behov kompletteras den också av skyddet av inre väggar i en höjd av 1 meter från golvytan.

Sådan isolering från vatten är endast lämplig om det finns goda ekonomiska möjligheter och svårigheter att använda andra typer av material.

Vattentätning med flytande glas

Sammansättningen av flytande glas tränger in i källarens kropp och bildar kristaller där som inte släpper in fukt.

Metoden är på många sätt liknar en genomträngande vy. Vattentätning källaren från insidan med flytande glas är mycket slitstarkt. Livslängden för isoleringen från vatten kan överstiga byggnadens livslängd. Förutom att förbättra fuktmotståndet i flytande glas ger strukturen ökad hållfasthet på grund av fyllning av sprickor och ojämnheter på ytan.

Den kemiska kompositionen tränger in i källarens kropp och bildar kristaller där som inte tillåter fukt att passera genom men låta de underjordiska väggarna andas. Arbeten utförs i följande ordning:

 • grundvatten pumpas från källaren, om de finns där;
 • rengöring av väggar och golv från smuts eller damm, gamla ytbehandlingar;
 • expansion av sprickor för att öka kompositionens djupgående penetration
 • Om kompositionen appliceras på träkonstruktioner (i källarutrymmet sker detta sällan), ytbehandling med ett smaragdpapper krävs;
 • blandningen appliceras i ett eller flera skikt.

Schemat för vattentätande flytande glas

Penetrerande isolering när den appliceras i ett enda lager kan gå djupt in i strukturens kropp med 1-2 mm. Genom att applicera i flera steg kan kompositionen penetrera till ett djup av 2 cm. Fördelarna med flytande glas över andra metoder för skydd mot grundvatten inkluderar:

 • fyllning av porerna gör det möjligt att öka stabiliteten hos strukturen till mekaniska belastningar;
 • hög skyddsnivå från vattenväggarna och källarvåningen;
 • acceptabel kostnad
 • Lätt att bereda lösningen (utspädd med vanligt vatten);
 • resistens mot skadliga mikroorganismer
 • prostataansökan;
 • ganska låg materialkonsumtion per kvadratmeter yta.

Alla dessa fördelar gör flytande glasisolering en allvarlig konkurrent till alla andra metoder.

Penetrerande isolering

Enligt handlingsprincipen liknar metoden den tidigare. Materialet använde kompositioner som säkert kan täppa fast alla betongens porer och förhindra penetration av fukt genom den.

Appliceringslösningen måste vara väldigt flytande.

Kompositionen går in i en kemisk reaktion med strukturen och bildar därmed en enda helhet, som är resistent mot grundvattnets penetrering genom väggarnas eller golvets yta.

Viktiga aspekter för inomhusbruk är följande materialegenskaper:

Penetration vattentätning schema

 • miljöskydd
 • motstånd mot mekanisk skada
 • antibakteriell effekt;
 • en hög grad av vidhäftning, över tiden kommer kompositionen inte att börja flinga eller falla bort från den underjordiska väggen.

Vattentätning källaren från insidan med egna händer utförs i följande ordning:

 • pumpning av fukt från källaren och avgränsning av grundvatten på ett avstånd av 3-5 meter från byggnadens väggar med hjälp av en pump;
 • säkerställer ventilation och torkning av rummet genom att öppna alla dörrar och fönster;
 • väntar på tid för fullständig torkning av väggar och golv;
 • avlägsnande av gamla ytbehandlingar från väggarna, rengöring av dem från damm och smuts;
 • expansionen av sprickor, fördjupning av lederna mellan blocken;
 • Applicera en blandning av vattentätning (Penetron-kompositionen är väldigt populär);
 • väntar på torkningstid (2-3 timmar);
 • rita det andra lagret.

I 14 dagar när man använder kompositionerna på konkreta grunder måste man ta hand om ytan. Den är täckt med tät polyeten eller burlap för enhetlig stelning och periodiskt rikligt fuktad för att förhindra sprickor. Ovanstående blandning Penetron kan penetrera in i tjockleken på underjordiska väggen med 50 cm, men vissa kompositioner kan bara göra det 10 cm. Det är viktigt att vara uppmärksam på detta när man köper. Om penetrerande isolering ger djup penetration i strukturen, kan det vara dyrt externt skydd inte nödvändigt.

Isolering av rullmaterial

Teknik för vattentätning källare arbetsrulle material

Valsade material tillverkas på basis av bituminöst bindemedel. Applikationsområdet är väldigt brett. Principen för denna typ av vattentätning är att förhindra att grundvattnet tränger in i rummet. Vid inlägg på insidan är grunden inte skyddad mot fuktskador.

Material för denna typ av skydd kan vara av följande typer:

 • takmaterial (billigt men ineffektivt sätt att öka motståndet mot vatten);
 • hydroisol (har en högre kostnad men pålitligheten av denna metod ökas);
 • linokrom (ett mer modernt valsat material).

Pasta vattentätning passar bäst för att skydda golvet från insidan. Det är inte rekommenderat att använda väggarna för behandling av väggar, eftersom detta kan placera inredningsanordningen.

Flytande formuleringar

Flytande formuleringar för vattentätning är gjorda av bitumen. Målningsarbeten kan förhindra att fukt kommer in i rummet, men skyddar inte grunden. Denna typ är mer rationell, eftersom den tidigare används för yttre vattentätning.

Hål i väggen för injektion vattentätning

Passerar blandningen genom röret för vattentätning

Injiceringsskydd mot fukt

Injektioner gör det möjligt att skydda inte bara väggens och golvets inre yta utan även den bärande strukturen själv. Kostnaden för händelser är ganska hög, men metoden möjliggör hög tillförlitlighet. Eftersom blandningar för arbete kan användas:

 • cementkompositioner, som förutom att öka väggbeständighetens fuktmotstånd ökar deras styrka och tillförlitlighet;
 • polyuretanföreningar fördelas lätt över ytan.

Fördelarna med att använda den andra typen av material inkluderar också det faktum att kompositionen kan expandera, tryckande vatten ut ur strukturens tjocklek. Insprutningsisolering möjliggör hög vidhäftning av det applicerade skiktet på ytan. För arbete behövs speciella anordningar – injektorer.

Kvalificerat skydd av väggarna och golvet i källaren från insidan kan lösa problem i strid med konstruktionens bärkraft. Dessutom påverkar den ständiga närvaron av vatten i underjordiska rummet mikroklimatet i hela byggnaden. Dessa aktiviteter kommer att öka strukturernas livslängd och eliminera behovet av framtida reparationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *