Hur man installerar

Metal takteknik

Tätningstejp för metall. Det rekommenderas att installera under ryggstången.

Filmen är lika med sluttningens totala yta minus överlappstoleranserna. Till exempel har en filmrulle vanligen en storlek på 1,5 till 50 m. = 75 kvm Arbetsområdet för filmen är ca 65 kvm.

Isolering under metallen – är också lika med den totala ytan av backarna.

Från verktyget är användbart: skruvmejsel, hammare, hängande mantel, måttband, markör, nivå, sticksåg eller hacksåg.

Rådet. Att skära ett metallplåt med en kvarn är strängt förbjudet. Från uppvärmning, vid skärningspunkten förstörs beläggningen och arket börjar rosta. Dessutom kan gnistor skada färg över arket.

Hur man lagrar metalltak

Om du köpte materialet innan du uppförde ett trussystem, behöver du veta hur man ska lagra metaltak (speciellt på vintern). Skivor måste läggas på en platt plattform, helst på en pall. Dessutom är det viktigt att skydda metallen mot fukt, ultraviolett strålning och ge ventilation. Om arken kommer att lagras i mer än en månad måste de läggas som på bilden.

Extra plattor lagras också i den bakre positionen.

Installation av metallplattor med egna händer

1. Anordningens trussystem under metallen

Installationen av metallplattor börjar på scenen av lådor. Det är viktigt att i första hand fästa battarna på önskat avstånd. Namnlösa: Avståndet mellan första och andra brädor är 300 mm, sedan 350 mm, 350 mm är avståndet från en böjning av arket till nästa. På professionellt språk kallas avstånd en kakel.

Rådet. Vid utgången av skorstenen, i dalen, nära fönstren behöver du göra en kontinuerlig kista.

2. Kontrollera höjden

Det viktigaste är att takets sluttningar var plana och platta.

3. Fäst takskenorna för metallplattor

Eaves styrelse leder vattnet som strömmar från taket till dräneringssystemet.

Nuance. På takkanten måste du installera långa hinkar avloppssystem. Kort kan monteras efter avslutat takarbete.

4. Placering av barriärfilmen under metallplattan

För att inte fånga vinden i händelse av ett plötsligt regn, såväl som att skydda isoleringen ytterligare mot vätning, används en barriärfilm.

Vattentätfilmen under metallplattan läggs på taksystemet i enlighet med beskrivningen, som innehåller instruktioner för läggning. För att undvika läckage är det nödvändigt att ge en överlappning av film på minst 10 cm. För sluttande sluttningar på minst 25 cm. För höfttak upp till 50 cm. (I takkanterna). Filmen är fastsatt med en bygghäftare.

Rådet. Filmen sträcker sig parallellt med änden, om takhöjden är mer än 25 °. Och parallellt med skridskoåkning, om mindre. Samtidigt är det nödvändigt att motstå en slak 1-2 cm längs kanten på spännfoten.

Vid utgången av skorstenen, antennen etc. behöver ta med filmen till 4-5 cm på dessa element.

5. Montering av motbribbar under metallplattan

Motgallret behövs för att ge en ventilationsgap mellan filmen och plåten av metallplatta. Annars, i stället för korsningen av filmen till metallen kommer den snabbt att förlora dess egenskaper.

För installation används en rake med en sektion på 30 mm och en längd på 135 cm.

Nuance. Vid användning av ett superdiffusionsmembran med hög transmittans behövs inte gitteret.

6. Installation av nedre änden

Endova för metallplattor installeras om takkonfigurationen kräver det.

Nuance. Det är bättre att installera botten endova inte på skruvarna, men på fordringsägaren. Så det kommer att bevara integritet, vilket minskar sannolikheten för läckage. Kleimer kan tillverkas oberoende av metalltrimning.

7. Installera den första plåten

För att undvika deformation lyfts arket på taket med skidor (se bild).

Nuance. Skivor är bäst att inte montera i starka vindar. Lösa ark kan böja.

Installation sker från höger till vänster, så att varje efterföljande ark täcker spåret för vattenflöde på den föregående.

Den nedre raden av plåt ska monteras så att plåten hänger över kanten på trussystemet med 50 mm. (Det är därför avståndet mellan den första och andra båten ska vara 300 mm, inte 350). Detta är för att säkerställa ventilation och lätta vattenflöde.

Metoder för montering av metallplattor visas i diagrammet.

Teknologi med metall ger en inriktning på det första arket på sluttningen av lutningen och lutningen. Om allt är korrekt monteras arket på toppen med en enda skruv. Det andra arket installeras med samma krav och förseglas med det första arket. När alla rader är inriktade längs takskenorna är facken ordentligt fästa vid kassen.

 • Under utförandet av arbeten behöver taket flyttas. Därför är det bättre att lägga på skor på mjuka sulor och steg bara på botten av vågan.
 • Om du behöver klippa ett ark under installationen, är det bättre att måla över skärningspunkten med en speciell färg.
 • Ta bort skyddsfilmen från den (om sådan finns) efter montering av arket. Under inflytande av ultraviolett strålning kommer det att smula och få en ful utseende. Dessutom blir det mycket svårare att ta bort.

8. Fästmetall

Fixeringsmetall utförs med speciella skruvar. Närvaron av tätningsmaterialet gör att du kan dra åt skruven så mycket som möjligt utan att deformera själva arket.

Systemet för fastsättning av metallplattor med självgängande skruvar – genom en enda våg.

Nuance. Skruvens ände är fastsatt på varje kakel.

Många rekommenderar att du monterar skruven i vågorna. Detta är fel. Eftersom vatten sträcker sig längs kanten av plattan, vilket innebär att den minsta överträdelsen under installationen är fylld med rost.

Bilden nedan visar att skruven ska vara något blandad till höger.

Det är också viktigt att skruva åt skruven ordentligt. Fastsättningsregler visas i figuren.

9. Installation av ytterligare element

9.1 Installation av endovymetallplattor. Beroende på takkonstruktionen installeras övre endova. När de fästs, försöker de att dra åt skruvarna så att de inte faller på de nedre skruvarna. Om klyimera användes, utelämnas detta krav.

9.2 Installation av en vindremsa på metalltak. Oberoende av takets utformning, är en ände (vind) remsa nödvändigtvis installerad. Överlappningen av lamellerna är 10-15 cm. De är fästa med långa skruvar. Med 1 skruv på 1 m. bar. Vindnivån läggs över plattan och fixeras med skruvar från båda sidor.

9.3 Monteringen av åsremsan av metall beror på dess konfiguration. När du monterar en rund ryggskena måste du stänga ändarna med speciella pluggar.

Bruten plank passar mer tätt mot arken, så att locket inte behövs.

Det är möjligt att skydda åsen för en metallplatta från snö och fuktighet genom att lägga en speciell tätningstätning (tätningsmassa).

9.4 Vidare monterar vi förklädena (korsstången) för metallplattan nära rören eller baren på sluttningen till väggen. För att göra detta måste du piercera väggen med 1-1,5 cm. I den resulterande remsan ska du börja baren och bearbeta installationsplatsen med tätningsmedel. Det bör noteras att tätningsmedlet kommer att kollapsa. Därför måste korsningen inspekteras och förseglas från tid till annan på ett nytt sätt.

Nuance. Det är förbjudet att ställa in korsningsstången i murverksfoget, vilket kan skada väggens integritet. Och då görs en tillförlitlig konstruktion i korsningsaggregatet blir sabotage.

9.5 Installation av snöskydd på metalltak. Slutligen installerar vi slatsar av snöhatt på ett plåt av metallplatta. De är helt enkelt nödvändiga om metallen är täckt med polyester.

Snösköldar för metalltak kan ha utseendet som visas på bilden.

Ofta förstärktes snegozaderzhateli med ytterligare rem.

Dess kostnad är låg, och innehavarens hållfasthet ökas betydligt.

Valet av plankar beror på ägarnas preferenser, liksom på intensiteten av snöfall och lutningsvinkeln på takhöjden.

Hur man installerar snöskydd på metallplattor?

Snegoderderremmen är parallell med takskenorna i en rad eller i två rader, i ett rutmönster.

Den sista takpannan visas på bilden

10. Takisolering, installation av ångspärrfilm och inredning

Installation av metallplattor – videoinstruktion

Fel vid installation av metallplattor

Sammanfattningsvis vill jag kort återkalla de vanligaste misstagen att installera metall:

 • en ojusterad ramp gör att arket är ojämnt;
 • Felaktigt skurna ark kan rosta snabbt. Använd därför inte en bulgarisk;
 • felaktigt skruvade i skruvar leder till arkdeformation;
 • du behöver bara använda högkvalitativa skruvar med en speciell gummitätning;
 • besparingar på högkvalitativa tätningar leder till att snö blåses in i takpannan eller fukt kommer in;
 • Det är bättre att inspektera plåten för repor flera gånger och måla den med speciell färg i tid än att beundra de rostiga fläckarna;
 • använd särskilda (beställda) ytterligare element, om standarden inte stänger öppningarna helt. Deras produktion kommer att kosta dig mindre än den efterföljande ersättningen av en hel plats eller under takmaterial.
 • Köp inte långa metallplåtar. Metall har en hög linjär expansionskoefficient. Det betyder att arket kommer att spela och med tiden och skruvarna i det kommer att vara krossade. Skär därför arket i flera delar;
 • å andra sidan ju fler leder, desto större är sannolikheten för läckage. Så håll dig till den gyllene medelvärdet;
 • bibehålla korrekta överlappningsvärden.

Som du kan se kan installationen av metall göras självständigt. Att följa vissa regler, kommer att laga metall på taket och på kort tid.

Relaterade nyheter

Metal takläggning: enhet och teknisk karta

Metal takteknik

Takläggningen av metallplattor är lätt att installera och det optimala förhållandet mellan kvalitet och pris, så att den har blivit populär bland människor med olika sociala ställen och rikedom. Tekniken för takläggning av metallplattor innebär en konsekvent implementering av följande punkter i flödesdiagrammet:

 1. Mätning av takets geometriska parametrar och beräkna mängden nödvändiga material (takläggning, fästelement, isolering, ångspärr, hydrobarriär etc.).
 2. Montering av trussystemet och alla dess komponenter.
 3. Fästning av takskenorna, som ligger till grund för montering av takrännor.
 4. Montering av fronten och inläggning av överhänget.
 5. Montering av fixeringar för avlopp.
 6. Etablering längs taken kontrabetki och läggande vattentätande material.
 7. Montering av linjalbandet.
 8. Enhetstäcka endovy.
 9. Fästelement av metall.
 10. Monteringsändremsor.
 11. Montering av ås och yttre hörn.
 12. Enhetsavloppssystem.
 13. Installation av blixtleder, jordning.
 14. Rengöring av tak av skräp, målning problemområden.
 15. Isolering, ångspärr och installation av extra skenor.

Den tekniska kartan över taket på en metallplatta, trots det stora antalet operationer, kan helt enkelt utföras med hand (fullcykel) eller delvis (enskild verksamhet). Oberoende implementering gör att du kan spara pengar vid installationen och bidrar till förvärvet av ovärderlig erfarenhet av byggandet av taket.

Grundreglerna för enheten av taket av metall

Vid upprättande av ett takplan för arbetets utförande med egna händer rekommenderas att följa följande regler:

 • installation av takmaterial börjar att producera höger sida av lutningen;
 • Skivor av metallplattor är fastsatta i hålen mellan vågorna, där battenbrädet ligger närmare takmaterialet närmare;
 • i stället för överlappning av arken bör fästning utföras i varje hålrum
 • lakan av metallkanten fäst vid första brädan ovanför steget, beror detta på den betydande vindbelastningen på denna plats;
 • Andra plåtar är fästade på plankbrädorna så nära som möjligt till steget, vilket bidrar till en ökning av fasthetsstyvhet;
 • Anordningen av en varm vindsvåning åtföljs av användningen av värmeisolering, vattentätning och ångspärr;
 • Vid användning av speciella filmer ska deras golv med en överlappning på 100 mm och limning av specialband
 • För en varm vind, det bästa alternativet skulle vara att använda lager av mineralull som värmare.
 • Isoleringsskiktets tjocklek väljs utifrån lokala klimatförhållanden.
 • Vattentätfilm skyddar isoleringen mot fuktpenetration från metallen.

Tekniken att lägga metallplattor med egna händer föreslår följande VVS, mät- och specialverktyg:

 • markör;
 • roulette;
 • skruvmejsel;
 • en hammare;
 • långa lameller;
 • sax för metall;
 • Bågfil ramar;
 • nibbler;
 • penslar med en mjuk tupplur.

För att fästa metallplåtarna med speciella galvaniserade skruvar med ett huvud som matchar takmaterialets färg och en gummitätning. Livet med högkvalitativa självuttagande skruvar är jämförbar med metalltoppens livslängd. och är ungefär 30-40 år gammal. För skruvskruvar använder du en skruvmejsel med en genomsnittlig varvtal.

Teknik för varmt och kallt tak

Vid konstruktion av taket med egna händer blir frågan om behovet av att isolera vindytan nödvändigt, vilket i de flesta fall bestäms av försökets syfte (bostad eller ej). Tänk på två alternativ för takläggning av egna händer: en varm och kall konstruktion.

För bostadshus och mansards är ett varmt tak. Teknisk karta över arrangemang innebär installation av lådor och kontrabreshetki. Dessa element skapar en ram för metallläggning. Ett av huvudelementen i ett varmt tak är en vattentätfilm som skyddar isoleringen mot fuktpenetration. Under installationen mellan isoleringen och vattentätningen lämnas en lucka som tjänar till ventilation och den vanliga funktionen av vattentätningsfilmen. Efter det att det isolerande materialet lagts är det täckt med ett lager av ångspärrfilm som utför en skyddande funktion mot bildandet av kondensat på isolationsytan på grund av termisk skillnad.

Vid konstruktion av tak för icke-bostadshus och vindar används en kall typ av tak. Huvudkomponenterna i en kall konstruktion är:

 • spjällåda;
 • kontrobreshetka;
 • tätskikt;
 • takmaterial.

I det här fallet är ett lager av värmeisolering och ångspärr frånvarande, vilket i många avseenden bestämmer prestandaegenskaperna hos ett kallt tak.

När man väljer isolering för ett varmt tak bör man styra principerna om harmlöshet mot människor. Den bästa lösningen är mineralull, basaltfiber eller polyuretanskum. De har det ökade brandmotståndet och är absolut inte farliga för människor. Under metallplattan läggs isoleringen i flera lager, och isoleringsplattans golv är gjorda i ett rutmönster. Detta ger maximalt skydd mot passagerarluften till utsidan. Den vanligaste teknologiska kartan innebär att man lägger isoleringsmaterial med en tjocklek av 5 centimeter, samtidigt som man får det optimala isoleringsskiktet på 15-20 centimeter.

Golvvattentätning och ventilation

När temperaturen sjunker under dagen bara några grader, bildar kondensat på ytan av det varma taket. Varmluft från lokalerna, som tränger in i takytan på ett kallt tak, omvandlas till vatten under påverkan av låg temperatur. Närvaron av en ökad mängd fukt leder till isbildning, förlust av värmeisolering av dess egenskaper, frysning av taket, bidrar till att rottna av spjälkarna och batten, spridningen av mögel och svampar, skador på ytmaterialen på lokalernas innerväggar.

För att förhindra dessa negativa fenomen, applicera en vattentätfilm under takmaterialet och golvångspärren från vinden.

För att avlägsna fukt från takytan med naturlig ventilationstyp, som löper från takkanten till åsen.

Ett ventilationshål upp till 50 mm högt är anordnat mellan vattentätningsskiktet och metallplattan med hjälp av ett motgaller. Vattentätfilmen appliceras överlappande, dess golv är tillverkad av takskenorna och ständigt rör sig mot åsen, där fukten kan förångas utan problem.

Installation av plåt gör-det-själv

Teknisk karta för att montera takmaterialet med händerna mycket beror på takets konfiguration. Vid ett uppvärmt duo-taktak startar installationen från någon gavel (sluttning). När det gäller ett tak med fyra sluttningar ligger plåtarna av metallplattor nedtill från toppen. Alla metallplåtar bör överlappa varandra, vilket ger optimala driftsförhållanden. Det första arket av takmaterial är installerat med ett utskjutande 40 mm från takskenorna. Fästning är viktigt att producera i varje våg.

Gör-det-själv-installationen antar riktningen av golvet från vänster till höger, så att varje efterföljande ark kommer att vikas under det föregående. I detta fall är monteringsprocessen mycket lättare. För att få en jämn installationslinje kopplas 3-4 ark initialt till en enkelskruv, och sedan justeras deras position i förhållande till takskenorna. Gör sedan justeringen av händerna och den fullständiga installationen av alla lakan.

Vid självuttagande skruvar är det nödvändigt att se till att när du spänner med egna händer, ska gummisticket trycka hårt mot metallplattan, men du bör inte dra det också.

Otillräcklig skruvning av skruvarna får dem att lossna, vilket leder till en lös passform av plåten mot varandra och bildandet av en märkbar söm.

Förbrukningen av självuttagande skruvar bör vara ungefär 6-9 stycken per 1 m 2 av taket. Användningen av icke-galvaniserade fästanordningar utan EPDM-brickor i tid kommer att leda till vatteninträngning i takytan, vilket leder till framväxt och utveckling av korrosion, mögel och svampar, vilket minskar livslängden och tillförlitligheten på hela taket.

Relaterade nyheter

Kommentarer (0)

Metall takläggning: DIY installationsteknik

Taket av metallplattor, vars installationsteknik beskrivs i artikeln, är en utmärkt lösning om du vill skapa både kalla och varma taksystem.

Funktioner av takets arrangemang

Om det finns behov av att installera ett varmt system med bältros, så ska ramperna isoleras. Detta gör det möjligt för dig att få vindusutrymme som passar livet. Var noga med att ge skydd mot kondensat som kan uppstå på systemets inre yta. För att förhindra sådana fenomen måste du applicera vattentätning, som ofta används membran, vinnande filmer i kamp för kvalitet, eftersom membranet är genomträngligt för ånga, vilket förhindrar ackumulering av vatten. När du använder sådana superdiffusionsmaterial får du möjlighet att avsevärt spara utrymme, eftersom installationen av dukar bör ske utan att ge en lucka.

Ytterligare material

Taket på metallen, vars installationsteknik beskrivs nedan kräver en första isolering av dalen. Börja göra det från toppen. Parning vid korsningen och endov måste avlägsnas med konstruktionstejp. När det gäller spärrar bör isolering läggas från takkanten till åsen, medan panelerna ska rullas från vänster till höger. Skarvarna i angränsande rullar måste läggas på spjällen, vilket gör en överlappning på 15 cm bred. Var noga med att avlägsna dopparnas avdrag.

När du är färdig med en vattentätning kan du fortsätta att lägga isoleringsskiktet. Basaltull används vanligtvis för detta, men du kan själv välja materialet. Isoleringsmattor är monterade mellan takets tak. Om det finns ett behov av att täcka flera skikt, är det nödvändigt att lägga sig på sättet att klä på sömmar. Detta innebär att sömmarna i det första lagret nödvändigtvis måste överlappa med plåtar i det andra lagret. Annars kommer du att få kalla broar genom vilken kall luft kommer att flöda.

Nästa lager kommer att vara en ångspärr. Dess syfte är att säkerställa att avdunstning som kommer från det inre av rummet inte längtar i isoleringen och inte blir till vattenånga där.

Installation av kallt tak med kakel

Metallets tak, tekniken för att lägga som måste studeras innan arbetet påbörjas, kan vara kallt. Samtidigt är sluttningarna inte utsatta för värmeisolering. Isoleringen läggs endast på vinden på nedre delen. Detta säkerställer att huset hålls varmt, medan takytan blir väl ventilerad.

Förutom membranet kan ett kallt taktak monteras med en vattentät film. Den är belagd med en viss saggning: det ska vara ca 20 mm slak mellan spjällen, vilket kommer att bidra till avlopp av ackumulerat kondensat. Vattentätningen i detta fall staplar också horisontellt, det är nödvändigt att flytta från takkanten till åsen, samtidigt som en överlappning är 15 cm.

Skapar lådsystem

Metallets tak, tekniken för att lägga som borde vara känd för mästaren, innebär att det finns kasser. För installationen rekommenderas att du använder stavar på 50×50 mm, samt kantade brädor 32×100 och 50×100 mm. I nedre delen av sluttningen – längs takskenorna – bör två stavar med ett tvärsnitt på 50×100 mm stärkas. Efter isoleringen läggs över diskgrillen, där stavar på 50×50 mm ska användas. De måste fästas längs takbjälkarna, starta från åsen och gradvis flytta till botten.

Därefter kan du fortsätta till enheten obreshetki, som är fixerad ovanpå motgalleriet. Fästelementen i systemet måste göras horisontellt. Avståndet mellan brädorna beror på takmaterialets profil.

Det övre området måste göras något starkare. Detta kräver ett tak av metall. Tekniken, som genomförs med händerna, innebär att man fixar två brädor på vardera sidan av åsen. I dalen ska kassen monteras så att den är fast.

Läggande av metallplattor

Om en sådan takutrustning antas att metallplattan kommer att stänga rampen helt, måste fästet starta från åsen. Det första arket ska skjuta ut ca 5 cm bortom takskenorna. Därefter kan du fortsätta att fixera dukarna på takmaterialet. Samtidigt för att säkerställa överlappning. När det är möjligt att installera tre lakan på plats, bör du kontrollera att deras position är korrekt i förhållande till takskenorna. Sådan analys bör utföras med samma frekvens fram till arbetets slutförande. Tekniken för montering av taket av metall möjliggör användning av skruvar som fästelement, vilka skruvas in i profilvågens botten.

Funktioner montering av ändlister

Från takets ände bör monteras ändelement. De måste fästas med skruvar, observera en 60 cm stigning. Dessutom måste en överlappning göras, vars bredd är 50 mm. Du kan välja platta eller avrunda element som åsar. De första som föreslår behovet av ytterligare fixering av pluggen till sin egen ände. Det kan vara vanligt eller avsmalnande, och fixeringen ska nitas, det finns en alternativ lösning – skruvar. Innan vi fortsätter till installationen av lamellerna, rekommenderas att lägga en komprimator under åsen, som kan vara avbildad eller universell.

Ytterligare element

Tekniken för montering av taket av metall möjliggör arrangemang av ventilationsutlopp i spannarna mellan spjällen. Om huset har ett ventilationssystem, bör dess utgång i början kombineras med stigaren. Korrugerad rör används för detta. På taket för installationen av passageringselementet ska klippas ut och ta bort taket av taket. Efter isolering, tätningsmedel och tätningsmedel måste ventilationssystemets utlopp sugs in i det bildade hålet och fästas på plattan med självgängande skruvar.

Skorstenenhet

Om du bestämmer dig för att ditt hus kommer att ha ett tak av metallplattor, ska tekniken, skorstenen och alla andra element som ska utrustas noggrant studeras. Så, för att estetiskt kräva skorstensröret, kan den senare vara plasterad och ansluten till en högkvalitativ vattentätning. Kakelplattor, som är placerade på utloppssidan, ska märkas ut och snyggas utmed stansningen. Det är nödvändigt att observera ett steg från materialet till röret på 15 cm. Nu kan du göra installation av förkläden. Initialt rekommenderas att du slutför arbetet med sidoelementen och bara sedan fortsätt till resten. När du fixar förkläden som ligger på sidan, är det nödvändigt att säkerställa överlappning av minst en karm av arkvågan. Detta indikerar att den sida som kommer i kontakt med taket ska vara 20 cm bred eller mer.

Montering av stålram före montering av metallplattor

Ditt metalltak kan ordnas för metallprofiler. För att göra detta, använd I-balkar, kanalstänger och vinklar, som är baserade på profilerad metall. Formen på dessa element kan vara triangulär, rektangulär och trapetsformad. Innan du förvärvar komponenterna i en sådan ram måste du överväga alla dess positiva och negativa sidor. Bland de tidigare kan man utesluta hållbarhet, medan bland den senare är transportens komplexitet och mer imponerande arbetskostnader under installationen, vilket är förknippat med stor vikt.

Med stålplattor kommer du att kunna överlappa spänner på 50 m. Som regel görs installationen av dessa systemkomponenter på toppen av karmarna, vilka ligger under linjerna och har en rektangulär form.

Stålramens formning måste bibehållas efter montering av stöd av armerade betongkolonner, stål- eller betongföremål, förstärkta med armering och fastsatt på en tegelvägg. Taket på metallplattor, installationsanvisningarna som du bör vara medveten om innan arbetet påbörjas, monteras i området av stålfästen med metalltrådar, svetsade eller spända bultar. Alla dessa rekommendationer är motiverade för en privatutvecklare, medan professionella företag använder varmvalsade rör, vars profil kan vara helt annorlunda. Sådana rör har mycket låg vikt, vilket förklaras av användningen vid tillverkning av material vars tjocklek inte överstiger 5 mm. Detta är mycket mindre jämfört med den metall som används vid tillverkningen av andra specialprodukter.

Funktioner som monterar takfönstret

Om du bestämmer dig för att ditt hus kommer att ha ett tak av metallplattor, ska tekniken, det dormerfönster som bildas, studeras väl av dig. Man bör komma ihåg att ramverket för detta element av taket också kommer att behövas, och det måste vara mjukt med samma teknik som beskrivits ovan. Att göra fönsterhissystemet är nödvändigt parallellt med installationen av huvudramen. Dörrfönstret ska ha samma tak, kasse och ås. I processen att installera spärrarna vid de punkter där det är meningen att arrangera dammfönstren är det nödvändigt att tillhandahålla öppningar inneslutna av spännbenen. Detta kommer att stärka systemet. Efter på trussbenen behöver du installera tvärbalkar. På balkan, som ligger nedanför, rekommenderas att fixera de vertikala stolparna som är anslutna till tvärstången. Ramen måste vara ansluten till strålkastaren. Detta kommer att få en fönsterram.

Isolering av en ventilationslåda

Så, i dina planer – taket på metallen. Tekniken, noden på ventilationsutloppslådan som den ska monteras på, måste följas noggrant. Detta kommer att göra det möjligt att producera arbete med hög kvalitet. Så ventilationsutloppets enhet, eller snarare dess lådan, måste åtföljas av vattenisoleringsarbeten. För detta kan du använda flytande tätningsmedel för externt arbete. Detta förhindrar att fukt kommer in i utrymmet under taket. Som alternativ lösning för isolering av ventilationskanalen kan sådana material och element som silikon, membran samt tryckplattor övervägas. Annars finns det inget sätt att undvika läckage, vilket säkert kommer att innebära en kränkning av takpannans struktur och vattensänkning i inredningen av huset.

Om du inte kan göra installationen själv, kan taket av en nyckelfärdig metallplatta utrustas av proffs. Detta garanterar ett utmärkt resultat, och därmed ett långsiktigt liv i systemet.

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Metal takteknik

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Metal takteknik

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *