Hur man gör

Monteringsanvisningar för racklocket

Om storleken på rummet tillåter kan panelen vara lätt böjd, så det går lugnt in i båda ändprofilerna. Panelens längd ska vara mer än 2 meter.

Monteringsanvisningar för racklocket

Det andra sättet. Det är nödvändigt att skära panelen med 1,5 cm, med ena änden i ändprofilen tills den stannar. Då ska den andra änden lätt gå in i den andra profilen. Justera panelen symmetriskt i förhållande till tvåänden.

Hål i panelen under lampan, diffusorn och andra element skärs enligt följande. Om lampans diameter gör att den passar in i panelen, dras en cirkel av önskad storlek på denna plats. Sedan längs omkretsen görs ett snitt med en målningskniv, och den resulterande cirkeln är uppdelad i sektorer med samma snitt. Försiktigt, separera genom en sektor genom att svänga, vi får ett jämnt hål för lampan.

Placera om nödvändigt lampan mellan två angränsande paneler, två halvcirklar skärs ut på panelerna och interpanelprofilen är indelad i två. Halvcirklarna skärs av samma färgkniv. Installationsställen för lampor och diffusorer på detta sätt stärks med ytterligare strängar utan suspensioner.

För att installera en rasterlampa 600×600 är lampan själv upptagen i separata suspensioner, och de trimmade panelerna är stängda med en slutprofil. Installationsställen för sådana lampor förstärks av ytterligare strängar.

Panelen intill rasterfixturen kan inte trimma och böja för att förhindra förvrängning.

Installation av hängande tak med egna händer – detaljerade instruktioner med bilder

När du gör något efterbehandling är taket ett av de svåraste uppgifterna. Den främsta orsaken är närvaron (vilket inte är ovanligt i våra hem) stora luckor vid lederna av interfloorplattor. Utöver detta kan de också ha en nivåskillnad som ytterligare komplicerar uppgiften.

Modern teknik och material som används gör det enkelt att dölja sådana defekter från en visuell översikt. En av de typer av tak som är monterade för detta ändamål är upphängda konstruktioner, som även inkluderar rack.

Särskilda funktioner

 1. Det finns inget behov av preliminär ytbehandling. Med tanke på hur länge nivelleringsprocessen tar, är ”plus” ganska konkret. Det enda som är lämpligt att göra är att bearbeta tallrikarna med speciella strukturer som förhindrar förekomsten av putrefaktiva processer.
 2. Enkelhet och höghastighetsinstallation.
 3. Stort produktsortiment. Panelerna har olika dimensioner, former och färger, så valet är ganska stort. Dessutom finns det på olika ställen olika dekorativa ”insatser” som gör det möjligt att diversifiera takens dekoration.
 4. Möjligheten att använda utrymmet mellan paneler och golvplattor för att lägga till verktyg (telefoni, internet, kabel-tv och flera andra).
 5. Långsiktig underhållsfri operation (över 20 år).
 6. Bra underhållbarhet. I händelse av att ”fel” visas på någon del behöver du inte reparera igen, du behöver bara byta 1-2 paneler. Och detta görs på några minuter.
 7. Lätt att ta hand om taket.
 8. Rimlig kostnad för både material och tjänster av specialister. Samtidigt kan installationen av ett sådant tak ske självständigt utan särskild träning och erfarenhet.

Men det bör noteras, och en nackdel, även om det är relativt. Det är uppfattningen att kulltaket är olämpligt för bostadshus, eftersom deras utseende inte är helt ”mysigt”. Men det är som alla. Samtidigt hävdar ingen att det är bra att dekorera tak med sådana paneler i köket, badrummet och toaletten, tvättstugan och ett antal andra verktyg (service). När det gäller de administrativa byggnaderna är sådana tak mycket bekväma och i efterfrågan.

Det är möjligt att citera som exempel de ryskgjorda panelerna ”Albes”, ”Bard”, ”Lyumsvet”. Deras pris börjar från 31 rubel / m². Av ”utlänningar” är tyska och nederländska produkter (till exempel Luxalon, Geipel) populära.

Monteringsteknik

Spåra väggarna

Det är nödvändigt att dra en horisontell linje runt omkretsen. Det kommer att vara en riktlinje som guiderna kommer att fixa (standardlängd – 3 m). Avståndet från golvplattorna väljs väljigt, beroende på rummets funktionella syfte. Som regel är det inte mer än 20 cm.

Om rummet är litet, görs markeringen med hjälp av byggnivån. För stora ytor är det lämpligt att använda en lasernivå, annars kan fel inte undvikas, och ytan på det färdiga taket kan böjas.

Profilfixering

Hål borras i materialet. Ungefärligt steg – en halv meter. 2 mer – i ändarna av profiler. Därefter appliceras de på den markerade linjen, punkterna markeras och kanalerna borras genom den, i vilken ärmarna (dyvarna) trycks in för att skruva i skruvarna. Det är inget komplicerat.

I arbetet bör arbetet utövas konstant kontroll över de horisontella guiderna.

Anslutningar i hörnen är gjorda ”rumpa”.

Suspension mount

Mellan dem borde det inte vara mer än 1 m (beroende på förhållanden), ”indent” från väggen – inom 30 cm.

Monteringslager överkorsning

De är monterade vinkelrätt mot väggen, på suspensioner. Rummen har som regel en rektangulär form, så deras riktning väljs beroende på hur panelerna kommer att ligga. De ligger i sin tur vinkelrätt mot traverser.

Om någon av dem (spår) visade sig vara kortare än den längd som krävs, ökar den.

Installation av slattpaneler

Innan du installerar på plats måste du ta bort skyddsbeläggningen (film). Listerna sätts in i styrningarna och fixeras i spårlåsarna (snap-in).

Det här är bara vanliga operationer som utförs under installationen. Nyanserna beror både på storleken på rummet och på huruvida takmonterade belysningsarmaturer och extra lameller ska monteras.

Praktiska råd

Alla paneler har standardstorlekar, medan varje rum har egna parametrar och konfiguration. Naturligtvis kommer installationen att behöva hantera montering. För att minska mängden arbete och minimera mängden avfall (och därmed materialkostnader), måste du välja en Säljare som har egen produktion.

Många företag vill gärna svara på kundernas önskemål och producera ”skärande” produkter enligt kundens storlek på deras utrustning.
Det är fel att anta att om lath panelerna importeras, då är de bättre än inhemska. Våra tillverkare har lyckats anpassa produktionen av högkvalitativa produkter, som är sämre än utländska, endast i pris – de är billigare (ett plus plus). Valet kriterium bör vara myndighet för företaget, vars produkter är representerade i uttaget.

När du väljer paneler efter storlek måste du ta hänsyn till måtten på rummet som ska slutföras. Standardlängden på produkterna är 3 eller 4 m. En korrekt beräkning minskar betydligt antalet ”nedskärningar”.

Det är nödvändigt att förvärva alla ”komponenter” (paneler, suspensioner etc.) av endast en tillverkare. Då kommer det inga problem med deras anslutning.

Om installerade taklampor. då för att få hål i panelerna är det bättre att använda ett speciellt munstycke till den elektriska borren (”kronan”). Tips för att använda sax för metall är inte riktigt. Även med erfarenhet av dem är det inte möjligt att skära en jämn cirkel utan att skada materialet.

Samtidigt är det nödvändigt att föreskriva ledningen av elektriska ledningar, liksom ”trycka” linjen på strömbrytaren. Om du sätter en 2-knapp kan du slå på lampan i rader (eller på annat sätt annorlunda).

Gör-själv-montering av hylla – steg-för-steg-instruktioner

För att installera slattedoftort i händelse av snabba arbetsvillkor. Snabb installation av metallpaneler på den monterade ramen är lämpligare i sådana fall.

Arbetet med installationen av ett sådant tak föreskriver inte speciell kunskap och färdigheter.

Det är ganska möjligt att göra det själv, men det är naturligtvis bäst att använda tillverkarens anvisningar för att få reda på den korrekta arbetsordningen.

De viktigaste dragen kännetecknar denna typ av design

Rack taket själv är en ansluten aluminiumremsor av olika storlekar och färger.

Oftast används den i små lokaler av administrativa eller kontorsbyggnader.

Huvudområdena för sådana tak är badrum, duschar, badrum, samt kök, matlagringsområden och rum med hårda förhållanden.

Design fördelar

Bland fördelarna med slatttak vid jämförelse med andra beläggningar framgår följande:

 • Egenskaper hos aluminiumsladdar. De är ganska motståndskraftiga mot yttre påverkan.

Det kan installeras i vilket rum som helst, även om andra alternativ helt enkelt är omöjliga.

 • Tillräckligt plastiskt material, vilket gör det möjligt att installera det på kurvor och ojämna delar. Du kan även skapa mönster i form av ett tält eller en kupol. För en sådan uppgift är guiderna monterade på olika nivåer, så småningom uppnå den nödvändiga ramen.
 • Ha ett estetiskt utseende. Plattans yta är belagd med resistent pulverfärg. Färgtonen kan vara annorlunda, vilket ökar och förbättrar dekorationernas kvalitet.

  Kompositionen är mycket hållbar och hållbar. Denna kvalitet återspeglar den största fördelen.

 • Aluminium, den metall som panelen tillverkas av är ett miljövänligt material, vilket återspeglas i motsvarande certifikat.
 • Enkel installation. Varje nybörjare hemma mästare utan några svårigheter kan klara av denna typ av design. Trots allt behöver han ingen speciell kunskap och färdigheter.
 • Vilka material kommer vi att använda

  Installation av takplattor utförs med fullständig förberedelse av relevant material.

  Vanligtvis säljs allt material i en uppsättning och består av följande element:

  • Startguideprofil. Den är placerad på den övre omkretsen. För jämnhet i hans enhet användes horisontell vridning.
  • Combs och traverser. Monteras på väggen genom montering på suspensioner eller vägghörn. Deras nummer beräknas utifrån indikatorer och parametrar i rummet.
  • Paneler (reiki). Annars kallad slutprofil. Bifogad till ramen och gömma ytan på utkaststaket. Deras bredd är vanligtvis hundra millimeter.
  • Mellanliggande inlägg som ansluter huvudpanelen. Inte alla kit har dem, men om de används används formulärets originalitet bara.
  • Suspensioner. Specialplattor eller metallstavar. Det är monterat på dem takram. Suspensionerna själva är fastsatta i takpanelerna. Om avståndet mellan taket och panelerna inte är mer än 10 centimeter används plåtsuspensioner. Tillvalstångfjäderhängare som används vid fästning på långa avstånd.
  • Dymlingar. Dessa är vanliga ramfastställningselement.
  • Också användbara belysningselement, till exempel lampor.

  Vi behöver fortfarande verktyg.

  Från de verktyg som behövs för att montera takets tak, bör du välja dessa enheter:

  1. Leveler. Antingen kan en laservyn eller en hydronivå användas. Ett måttband krävs också. Tillsammans brukar de använda de övre markeringarna.
  2. Puncher. Utför funktionen att borra hål för montering av fästelement.
  3. Skruvmejsel. Det är nödvändigt att gå ihop med elementen i ramen med skruvar.
  4. Saxar för metall.

  Bara att se till att den här uppsättningen verktyg är tillgänglig, kan du börja installera racklocket.

  Förberedande skede före huvudarbetet

  Innan du börjar arbeta är det nödvändigt att göra en kompetent ytmarkering. Detta är ett av de viktigaste förutsättningarna för att skapa högkvalitativ design.

  Från golvplattan är inryckt minst fyra centimeter, och maximalt önskat avstånd. Vid det valda market ritas en horisontell linje längs alla väggar.

  Denna funktion kommer att vara en riktlinje för senare installation. Kontrollera kontinuerligt den vågräta nivån när den appliceras på väggen.

  Ytterligare markering appliceras på golvplattorna. För att säkerställa strukturens styvhet, utför följande åtgärder:

  1. Antalet linjer som ska tillämpas kommer att vara lika med antalet korsningar.
  2. Den ursprungliga kammen måste monteras fyrtio eller femtio centimeter från väggen.
  3. Avståndet mellan de två monteringsdäcken gör hundra eller ett hundra tjugo centimeter.

  En sådan markering gör att du kan skapa en ganska styv struktur i framtiden. Efter markeringen börjar arbetet vid montering av ramen och montering av skenorna.

  Hur är taket faktiskt installerat?

  Huvudarbetet med installation av stödramen hos de upphängda taken utförs enligt följande ordning:

  • Startguideprofilen är fastsatt längs linjen i den övre horisontella markeringen. Den appliceras direkt på linjen. På ett avstånd av femtio centimeter i profilen borras perforatorhålen.

 • Fästning av startprofilen till plastdunklarna, fastsatta i de nyligen borrade hålen.
 • På de dragna linjerna på ett avstånd av femtio centimeter från varandra, är hängare monterade på samma dowels. Ytterligare travers kommer att bifogas.
 • Korsförbindelser installeras genom att fästas till styrprofilen och suspensionerna. Arbetet utförs med hjälp av en nivå för att undvika sagging.

 • Installation av takpaneler. Varje skena måste mätas och monteras. Överdriven trimmad med sax för metall. Vidare rälsen tillräckligt för att höja och snäppa på styrningen. Ändarna på varje skena installeras i startprofilen. Mellanliggande insatser är fästa mellan lamellerna.

  Om det finns utsprång i längd, utför trimning av överskjutande delar. Och om raken är bred, krävs den längs dess längd.

 • Därefter måste du vara uppmärksam på belysningsenheten. Lampor kan vara av flera typer. Den vanligaste av dessa överhuvud och punkt.

  Eftersom racktaket är en sluten konstruktion är det bäst att förutbeställa installationsplatsen för belysningsarmaturer och ta ur ledningarna.

  Ett ytterligare krav på armaturer är deras täthet.

  De måste ha taket på grund av att användningen av sådana taksystem, som nämnts ovan, sker i rum med hög luftfuktighet eller hårda förhållanden.

  Slutsats om ämnet

  Som du kan se är det självklart att monteringen av ett takplattform inte är något mycket komplicerat och abströst.

  Det är nog att följa anvisningarna och noggrant använda byggnivån.

  Och allt kommer att fungera för dig, lycka till med reparationer!

 • Hur man gör en veranda i landet med egna händer – processen med arbete på stegen

 • Vilken yttre färg är bättre för trä: en översyn av alternativen

 • Hur man lägger murverk – analys av höjdpunkter

 • PIX panel – imitering av en tegelsten på några minuter

 • Kablage inomhus – Princip och enhet för dragning

 • Gör-det-själv-tegelstenar – installationsfunktioner

 • Akvapanel: vad det är och de viktigaste tekniska indikatorerna

 • Uteplats vad det är – vi bygger det i landet med egna händer

 • Självformning för staketet – material och arbetsprocess

 • TOP bästa artiklarna

  • 15
  • 14
  • 14
  • 14
  • 14
  • 14

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *