Skelett

Nackdelar med ramhus för permanent bostad

Till priset ser lerabetongblocket attraktivt ut (från 2900 g / m3). Miljövänligheten hos byggmaterialet förtjänar också uppmärksamhet. Frånvaron av syntetiska och polymera tillsatser, god ångöverföring kan användas fullt ut i bostadsbyggande.

Shellstone-block

I tiden med billig frakt var skalstenen en seriös konkurrent till det expanderade lera blocket. Detta ”fria” material, som bara behövdes skäras från den marina sedimentära massivet och laddades i vagnar, har idag blivit ”biting”.

Nackdelar med ramhus för permanent bostad

Domare själv, priset per kub av ”skal” med leverans till de centrala regionerna i Ryssland når 5000 rubel. Tillsammans med bräckligheten och dess stackars geometri, kan utvecklaren bara förlita sig på sin utmärkta miljövänlighet.

Arbolitovy block

Huvudkomponenterna i detta material är träflis och sågspån (4: 1-förhållande). De gör inte bara blocket varmt och lätt, utan förstärker det, ökar styrkan och sprickmotståndet.

Bindemedel, som i fallet med expanderade lerblock, är här en cementmortel. Tätheten av träbetong ligger i intervallet 500 till 850 kg / m3. Det är möjligt att bygga låghus från den utan att använda ett förstärkt bälte. Detta material är ganska elastiskt, därför kan det, utan att sprickbildning uppstår, motstå lasten från golvplattor. Arbolitovy-blockens andningsförmåga är hög och ganska jämförbar med trä.

Woodbolts låga densitet talar vältaligt om träbetongens bra värme och ljudisolering. Impregnering med cement gör träflisen hållbar och resistent mot förfall. Dekorationen av väggarna i arbolita kräver ingen användning av spärr, eftersom den grova ytan av materialet helt håller gipset. Priset på arbolitovy-block börjar i genomsnitt från 4 000 rubel för 1 m3.

Blockerar Teplosten

Utvecklarens dröm om ett murverk, där lagerdelen, isoleringen och yttre ytfinishen är närvarande, är belägna i Teplosten-blocken.

Genom design är det en treskiktsmacka. De yttre och inre skikten av den är gjorda av expanderad lera, och inuti är skum. Olika material i kontaktzonen från delaminering skyddar glasfiberstänger installerade inuti enheten.

På det yttre ytan av trelagersblocket ser vi ett texturerat mönster. Efter att ha byggt ett nytt hus från detta material kan ägaren bara måla väggarna i önskad färg utan att tillgripa dyrt dekorativt gips.

Utseendet av blocket Teplostan

Den största nackdelen med Teplosten-blocken är uppenbar. Det är ett skum som är inneslutet mellan lager av lättviktsaggregat. Det tillåter inte vattenånga att passera, så det blir fuktigt i huset utan tvångsventilation. Tillverkare löser detta problem genom att släppa ut specialenheter som har ventiler med grill.

Om ägaren till Teplosten-kvarterens framtida hus inte tar hand om problem med ventilation i tid, kan skummet ge honom en annan obehaglig överraskning. Tänk på fysiken i processen med diffusion av vattenånga genom väggen. När man möter ett oöverstigligt hinder i form av polystyren på väg, kondenserar vattenånga i det inre skiktet av expanderad lera. Detta kommer att leda till våta väggar med alla obehagliga konsekvenser för att leva.

Kostnaden för Teplosten-blocken börjar från 7 000 rubel / m3. Trots det ganska sola priset, låt oss inte glömma att en sådan vägg inte kräver isolering och grov finish.

Slagstenar

Producerad på 80-talet av förra seklet som ett billigt alternativ till den bristfälliga tegelstenen. Idag används blockblock sällan i bostadsbyggande. Den stora vikten och den höga värmeledningsförmågan hos slaggblockens väggar kräver uppvärmning med mineralplattor (10-15 cm) och högkvalitativa ytbehandlingar.

Kostnaden för kvarnblock som erbjuds idag till privata utvecklare är låg och varierar från 2.300 till 3.000 rubel per 1 m3.

Hus från en logg, en bar, ett träramverk

Låt oss inte tänka på att annonsera byggnader gjorda av stockar och profilerat virke och bedöma deras fördelar och nackdelar. Ingen hävdar att trä är ett miljövänligt, estetiskt och hållbart material.

I det här fallet bör du veta att ett tillräckligt varmt hus för permanent bostad kan byggas endast från en stock med en diameter på minst 40 centimeter. Idag är standardens tjocklek på ramens väggar från 24 till 32 cm, vilket inte uppfyller kraven i värmekonstruktionsstandarder. För att inte spendera betydande mängder vid uppvärmning måste därför ett trähus byggas vidare.

Kostnaden för 1m3 loggar beredda för att lägga i 2016 varierar från 7 000 till 10 000 rubel. Kostnaden för torrt profilerat virke är ännu högre och börjar från 10 000 rubel per kubikmeter.

För limmade profilerade virke, vilket ger minimal krympning och i praktiken inte är föremål för vridning, frågar säljare från 22 till 26 tusen rubel. Prognoser från marknadsspecialister tyder på att ett prishopp för detta material år 2017 inte förväntas.

Avsluta en kort översikt över materialen för byggandet av trähus, du borde säga några ord om ramtekniken.

Det är svårt att kalla det snabbt, eftersom graden av fabriksberedskap här är praktiskt taget ”noll”. På platsen monterar byggare en ram av individuella brädor och plankor, spenderar inte mindre tid på detta än murare som lägger murverk. Men när det gäller tillförlitlighet och hållbarhet är ett hus byggt på en ramteknik inte mycket sämre än kapitalstrukturerna av trä.

Med energibesparing i sådana bostäder är det inga problem. Isoleringskundens tjocklek kan välja vilken som helst, utan att arbeta på extern isolering och efterbehandling, som vid block- eller träkonstruktion.

Eftersom ingen ser ramen i kuber, måste vi jämföra kostnaden för 1m2 av ramväggen med kostnaden för en stock och en timmer.

Huvudelementen i ramhyllan, kartong, mineralull, ångspärr, trähus eller DSP-plattan (utvändigt), gips eller väggpanel (inuti) betraktas snabbt och enkelt, totalt 1200 rubel / m2.

Samtidigt kostar den billigaste väggen av rundade stockar med en tjocklek av 32 cm dig 2 500 rubel per 1 m2. Glöm inte att det fortfarande måste isoleras, spendera från 250 till 300 rubel. På grund av materialets pris överträffar skelettet sålunda materialet avsevärt.

Med samma värmeisoleringskapacitet är träramgen på ett ramhus billigare än ett block (en ram med en mineralull 150 mm mot betongblock med 40 cm tjocklek + en mineralull 5 cm).

House of SIP paneler

Detta material kan inte kallas optimalt ur miljövänlig synvinkel, även om tillverkarna av sådana byggnader försöker bevisa motsatsen.

Den främsta fördelen med hus som tillverkas av CIP-paneler är konstruktionens höga hastighet. Att tilldela dessa mönster till kategorin billig är svårt.

Kostnaden för 1m2 smörgåsplatta, beroende på isoleringens tjocklek (10,15,20 cm) varierar mellan 900 och 1500 rubel. Som jämförelse är kostnaden för 1m2 vägg av gasblock 40 cm tjock ca 1200 rubel.

LSTK (lätta stålkonstruktioner)

Den odelade domineringen av gipsskivsteknik ledde till att ingenjörer skapade en mer hållbar motsvarighet för att bygga ramarna för låghus. Så det fanns en ny teknik. Den baserades på lätta stålkonstruktioner (LSTC).

Montering av byggnader av stålprofil liknar installationen av träskelett. Samtidigt överstiger hus från LSTK dem när det gäller hållbarhet, biostabilitet och brandsäkerhet. Hastigheten för konstruktionen av sådana hus är lägre än vid användning av CIP-paneler, men högre än för block- och träkonstruktion.

Den höga kostnaden för metall – den största nackdelen med teknik LSTK. Den genomsnittliga kostnaden för material för konstruktion av 1 m2 vägg av metallprofiler är cirka 2400 rubel.

Betongpaneler

Numera används i stor utsträckning stora expanderade lera paneler. Den främsta orsaken till den låga efterfrågan är det minsta valet av storlekar och planeringsbeslut.

Ceramsite väggpanel

Ändå är det möjligt att snabbt bygga ett nytt hus från dem i jämförelse med användningen av tegel, timmer eller cellblock (priset på 1m2 panelen 34 cm tjocka överstiger inte 1300 rubel). Till det här priset måste du lägga till kostnaden för isolering (150-200 rubel per 1 m2). Utan det kommer väggen inte att uppfylla moderna värmeteknikstandarder.

Slutsatser och rekommendationer

Sammanfattning av vår översikt kommer vi att ge korta praktiska rekommendationer.

1. De mest populära budgetalternativen för lågkonstruktion inkluderar gas- och skumblock, expanderade lera betongblock och en träram.

Keramoblock, som ingår i kategorin dyra material, har nu blivit billigare i de flesta regioner i Ryssland. Därför rankar vi dem bland budgetbeslut för privat byggande. Utmärkt värmeisoleringskvaliteter, oklanderlig miljövänlighet, ett stort urval av storlekar – alla dessa positiva egenskaper hos keramiska block förtjänar din uppmärksamhet.

2. Arbolitovy block upptar högre pris steg. Huset av dem visar sig varma och hållbara. Det skapar en bekväm mikroklimat och bekväm akustik. Vid cons arbolit bör inkludera kvalitetsberoendet på en viss tillverkares produktionskapacitet. Inte alla företag som producerar det här materialet använder högkvalitativa träflisar, vilket tillför en stor mängd sågspån och substandard träavfall till råvaran.

3. Blir Teplosten och LSTK vid första anblicken orsakat sympati. Hus av dem är byggda snabbt och inte dyrt. I det här fallet har många utvecklare rimliga tvivel om deras tillförlitlighet och miljövänlighet, vilket inte bäst återspeglas i populariteten hos dessa material.

4. Installation av ett hus av CIP-paneler kan med rätta kallas det snabbaste och budgetalternativet. Dessa mönster är svåra att tillskriva kategorin populära lösningar, eftersom det finns allvarliga tvivel om deras miljövänlighet och tillförlitlighet.

5. Loggen och profilerat virke i den första approximationen ser ganska budget. Men här är det nödvändigt att ta hänsyn till extrakostnaderna för isolering och regelbunden antiseptisk bearbetning av väggar. Dessutom är kvaliteten på timmerstugor starkt beroende av kvaliteten på det använda materialet och färdigheterna hos installatörer. De främsta fördelarna med rundade stockar och profilerat virke – miljövänlighet och estetik.

6. Limmade lameller är ett elit byggmaterial. Vackra och miljövänliga hus byggs från det, som inte kan klassificeras som budget. Brist på krympning och hög monteringshastighet tack vare utvecklare som har valt det här alternativet.

Avslutande vår recension noterar vi att när du letar efter det bästa alternativet för att bygga ett nytt hus behöver du:

 • Ta reda på tillgängligheten och priset på det material du tycker om i din region.
 • Undersök recensioner av ägare av hus byggda från den.
 • Få maximal information om leverantörer, tillverkare och entreprenörer som erbjuder byggmaterial från det material du ska köpa.
 • Besök byggutställningar i din region, produktionsverkstäder och anläggningar under uppbyggnad. Här får du värdefull och objektiv information ”första hand”.

Uppdaterad artikel från 10/11/2016 med aktuella data och frågor från besökare GreenSector.ru

Vi rekommenderar att du läser:

 • Prefabricerade hus: teknik och deras funktioner

 • Hus från CIP-paneler: Konstruktionsegenskaper, fördelar och nackdelar

 • Funktioner av byggandet av ramhus, fördelarna och nackdelarna med teknik

 • Inredning och exteriör dekoration av huset av skumblåsor eller luftbetong

Landblock-containrar är prototypen av havsbehållare som har använts och används för närvarande.

Stora porösa keramikblock är det nyaste materialet i byggandet av bostadshus. De kan.

Plana tak i vår tid är ovärderligt glömda och inte bortskämda av utvecklarna. V.

Det finns bara två sätt att fixera förstärkningen i ramen: elektrisk svetsning och stickning. Det gör vi inte.

Bayern är känt inte bara för de största bryggerierna, men också för dess unika arkitektur, representerad av slott och.

aktuella

Utan en saftig kebab dränkt i doftande rök, är det svårt att föreställa sig friluftsliv. Därför.

Trädgårdsvägar, förutom direkt praktisk användning, spelar en viktig roll i landskapsdesign. Närvaro.

De senaste 10 åren inom trädgårdsodling och trädgårdsskötsel seminarier och forum diskuteras aktivt.

Titta på väskorna med cement och en massa sand känner inte varje utvecklare.

Växtrotation är en av de viktigaste agrotekniska reglerna, vilket är ett oumbärligt villkor för att få gott.

Ramhus för permanent bostad: recensioner och rekommendationer

Utomhus har byggandet av rambyggnader länge antagits för att lösa bostadsproblem, men för det posta sovjetiska rummet anses ett ramhus oftast som en sommarstuga eller ett tillfälligt tillfälligt skydd där det är trevligt att vara i den varma säsongen men inte leva permanent. Men om du närmar dig med fullt ansvar för byggandet kommer den resulterande byggnaden inte bara att vara lämplig för bostäder, men det är också det bästa alternativet. Och detta framgår av de många recensionerna av dem som faktiskt bor i trähus.

Ramhus för permanent bostad

Hur man bygger ett ”skelett” för bostäder

För att kunna använda byggnaden hela tiden, och inte bara under vissa årstider, är det nödvändigt att uppmärksamma följande punkter.

 1. Hållbar grund.
 2. Ramkaka från moderna material.
 3. Pålitligt tak.
 4. VVS från experter.
 5. Säkert elanslutningar.

Stiftelse alternativ för en ram hus för permanent bostad

Stiftelsen är grunden för huset, och hur det kommer att sättas beror på hur länge byggnaden går. Att bygga utifrån ramen själv är lätt, så många tenderar att spara pengar och göra grunda grund. Detta skrivs också på alla resurser men glömmer eller avsiktligt kringgår det ögonblick som grunden väljs inte bara utifrån husets ljushet utan också på grundval av andra faktorer – jordens, platsens, klimatzonens, grundvattnet och terrängens sammansättning.

Väggarna är det andra viktiga elementet i huset, de består av flera typer av material: isolering, ångspärr, vattentätning. Ibland kan du observera hur ångspärrmembranet ersätts med en vanlig film, eftersom det är billigare. Som ett resultat börjar fukten i väggen över tiden att förstöra träelement. Att bo i ett sådant hus blir obehagligt – en form och svamp formar på väggarna. Därför, om du bygger ett hus för att leva i det hela tiden – välj högkvalitativa certifierade material som uppfyller alla europeiska och ryska standarder för säkerhet och kvalitet.

Tak ram hus

Taket är det viktigaste elementet i taket, och oftast är det med det att problem uppstår. Det kan läcka, göra höga ljud under regn, rutt, rost, behöver reparationer för ofta, vilket inte gör att du känner dig som en riktigt glad ägare till ditt hem för permanent bostad. Därför bör taket först byggas med hög kvalitet, och om du inte har din erfarenhet, överlåta den här verksamheten till proffs.

VVS-avloppsrör

Placera rör, VVS-layout – det här är det andra problematiska ramverket. Det är viktigt från början att göra allt enligt ditt sinne; Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till djupet av frysning, och lutningsvinkeln hos rören och deras diameter. Korrekt rörledningar sparar tid senare.

Att lägga dolda elkablar – i tak och väggar

Elektrisk ledning är det ögonblick som det är bättre att inte göra på egen hand om det råder någon tvekan, eftersom felaktig ledning är den främsta orsaken till brand i ett privat hus, och om huset är trä är det viktigt att trippla. Alla ledningar måste skyddas av mantelmaterial av eldfast material, trådarna måste skyddas vid ingången till huset, mätaren måste fungera effektivt.

En grund grundfond är lämplig för ett garage och ett bad, men för en bostadsbyggnad är det bättre att stiftelsen blir mer tillförlitlig.

Om du uppmärksammar dessa problem, vilket är det mest problematiska, får du ett hus som är helt lämpligt för permanent uppehållstillstånd.

Stiftelsen för bostäder

Så, om du bygger ditt eget hus för att leva i det hela tiden, var uppmärksam på stiftelsen. Vi rekommenderar INTE att placera en grundgrund och en kolumnär grund. Dessa fundament är bra för att ge, men inte för bostäder. Därför är det värt att överväga antingen en monolitisk remsa med ett djup under fryspunkten (det har sin egen för varje region) eller en högskruv, men det har också ett antal klagomål – främst kvaliteten på högar på vår marknad.

Grunden för ramhuset förstärkt förstärkning. Formen av brädan med en beläggning av filmen – för tillförlitlighet.

Så, tejpfundamentet. Det byggs i flera steg. Du hittar mer detaljerad information i tematiska sektionen på vår hemsida, och här kommer jag bara att kortfattat beskriva byggnadsstadierna:

 1. Vi rensar territoriet, försöker hålla det platt och utan skräp i form av stenar, grenar, pinnar etc.
 2. Använda ett rep och pinnar, med hjälp av en laserkonstruktion linjal (det är möjligt utan det, men det är mer praktiskt), vi gör markeringen.
 3. Vi gräver en gräv, minst 30 cm tjock och minst en halv meter djup.
 4. Vi monterar formen av önskad höjd, vanligtvis från 40 cm och högre. Ju högre desto bättre.
 5. Fyll i betong och låt det frysa i några veckor.
 6. Kontrollera ytans flathet så att det inte finns någon snedvridning. Vid behov – fyllning av fundamentet. Testa geometrin igen.
 7. Ta bort formen, kolla hörnen. Om formen var förnuftig kommer hörnen att vara okej. Om du gjorde formen med egna händer och använde gamla brädor kan det finnas problem. I det här fallet måste du jämföra hörnen, ordna formen igen.

Detta är med avseende på remsa fundamentet, vilket är lämpligt för en bostadsbyggnad. Stapel och skruv är mycket lättare att installera, men kvaliteten kommer att bli lägre om du får skrupelfria staplar säljare. För att inte misstas måste du personligen granska varje hög och läsa dokumenten. Var särskilt uppmärksam på skyddskiktets tjocklek. Några högar avlägsnar delvis skyddsskiktet även när de vrids in i marken, men du kommer bara veta detta när knivarna förstörs. Faktum är att det finns en stor skillnad mellan kanadensiska eller finska och ryska standarder, så om du inte kan få en vanlig hög, kan du sympatisera. Recensioner av hus som stod på stelter, mer än 10 år i vårt land, nej, eftersom sådana byggnader började bygga relativt nyligen.

Steg-för-steg installation av högar:

 1. Stiftelsen markeringar görs, de platser där staplarna ska installeras är markerade.
 2. Jag använder ett rör i form av en hävarm som är införd i höghålet ovanifrån, högen skruvas till önskat djup – under fryspunkten. Två personer räcker för detta.
 3. Stapeln ska skruvas strikt vertikalt, därför kontrolleras vertikaliteten av plumb linjer både under installationen och efter.
 4. Alla högar måste installeras så att nästa sele är på samma nivå.
 5. Vrid tillbaka bunken, om du ”vrider” är det inte längre möjligt.

Stapelstiftet är bra för att det kan byggas på alla markar och även på så svåra ställen som i raviner eller flodbanker.

Montering av skruvpinnar

Korrekta väggar

Så du har lagt den perfekta grunden, och det är svängen att bygga väggar. Eftersom vi bygger ett skelettkropp är det i första hand nödvändigt att bygga en ram för väggformning. För att göra detta, vattentät vi grunden och ordnar timmerets nedre trimning.

Rammur – alla lager

Väggens skelett börjar bygga med hörnen, gör hörnstolparna och fixar dem med stygn. Därefter gör vi mellanställ och horisontella hoppare. Vi tar en bar på femton så att en isolering av 15 cm tjock passar väl mellan den. Om du vill använda en värmare 18 cm, behöver baren tjockare.

Ovanifrån är alla väggar fastsatta med en toppstångs bar och fortsätt till väggens fulla bildning.

Väggram

Steg på väggarna

 1. Vi lägger en värmare. Det kan vara skum, mineralull, etc., helt upp till chips och halm.
 2. Utanför huset isoleringskvalitet, saknas en millimeter nära vattentätning. Den passar överlappning (ca 15-20 cm), och inifrån limas med ett speciellt band. När allt är stängt ute, går det till väggen på andra sidan.
 3. Inuti är huset även fodrat med en film, men inte vattentät, men en ångspärr, som tar bort överflödig fukt från isoleringen utanför.
 4. Från två sidor är väggarna sysade med OSB-plattor.

Vägg- och takschema

På så sätt bildas uppvärmt tak.

Tak för bostäder

Taket är ett av de mest problematiska elementen i ramhuset. Allt är viktigt här – taksystemet, lederna och materialet som valts för att täcka taket. Det är nödvändigt att i förväg bestämma vinkel och typ av tak.

Från vad du slutar i slutet beror du på vilken typ av taksystem som helst och allt för stegvis arbete.

Tak för bostadshus

De vanligaste taken är gavlar med en sluttning på 35-45 grader. Mer komplexa tak ökar avsevärt kostnaden för byggandet, även om de ser mer intressanta ut. Lutningsvinkeln måste också väljas klokt – snö ackumuleras på fladare tak vilket ökar trycket på fundamentet och själva taket. En takhöjd på mer än 50 grader ökar vädervärdet, vilket innebär att ett starkt tak kan röra sig eller flyga bort.

Rafters för ramhuset

Rafter konstruktion består av följande element:

 1. Rafters eller truss fötter. De är en uppsättning parallella guider som bildar planet för varje ramp.
 2. Racks, vilka är remsor som är vinkelräta mot överlappningen. De antar huvudbelastningen.
 3. Solarium, belägen på taket. Solsängen kopplar ihop de undre ändarna av ställen och korsbenen.
 4. Ytterligare förstyvningar, som installeras om systemet behöver stärkas. Ribben är distans mellan knutpunkten där loungen är ansluten till stativet och spjället.
 5. Ryggstången som förenar övre ändarna på trussbenen i en design.
 6. Guide balkar, som placeras om taket har ett stort område. Tillsammans med åsstrålen läggs styrbalkar på båda ramparna, vilket resulterar i att strukturen förvärvar ytterligare styvhet. För dem måste installeras och lämplig rack.

Element av ram takläggning

Takets färdiga ram är isolerad och isolerad på samma sätt som ramhusets väggar.

Alternativ för trussystem

VVS och ledningar

Vi kommer inte att dö för vvs och ledningar i detalj, för det här är de typer av arbete som är farliga att göra på egen hand. Du kan bekanta dig med de grundläggande principerna här. Men kom ihåg: Miseriet betalar två gånger.

Lägga rörledningar i ett ramhus

Det är nödvändigt att tänka på VVS i förväg, även vid golvbildningsstadiet, när rör läggs på ett bostadsområde. Detta kan ske självständigt – du behöver bara välja rätt rördiameter, gräva en gräv och placera röret i en vinkel. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt lederna – eftersom läckage uppträder i 90% av fallen vid lederna. Moderna PVC-material för rör är helt säkra och väl underhållna.

Utomhus avloppssystem hemma

En extra korrugerad hylsa skyddar huset från kondens som ackumuleras på rören.

Viktigt: Om en tvättmaskin eller diskmaskin är installerad i huset, observera att rören måste vara värmebeständiga. Vanliga rör tycker inte om temperaturer över 60 grader och börjar kollapsa.

Kabeldragning i ramhus är också nödvändigt. Observera att trådarna för nästan hela längden måste skyddas av ett hölje eller korrugering.

Ett av ledningsalternativen i ett trähus

Ledningar kan vara lika öppna när ledningarna går längs väggen, eller dolda, inuti väggarna, i taket eller under golvet. Det första alternativet ser inte så elegant ut, men då har du alltid tillgång till ledningarna.

Exteriör finish. Foder och inredning kan varieras beroende på ägarnas önskemål. Till bostadshusets hus serveras längre, det kan överlagras med tegelsten. På rammens liv läs här.

Du hittar recensioner från äkta ägare här. Om fördelarna med ramhus – här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *