Installation

Nedre bindning av ramhuset på en remsa grund

Det finns två huvudsakliga sätt att ansluta intilliggande strålar:

 • i halvt träspegel speglas smidiga spår med en tjocklek som motsvarar hälften av timmerets tjocklek i de sammanfogade elementen;
 • i halvklotet – skären är gjorda i en vinkel så att vid anslutning av detaljerna i bandningen bildas inga hålrum.

Experter rekommenderar att du använder planet. Det kommer att bidra till att utföra mer exakta nedskärningar. Instrumentet köps på en närliggande stormarknad eller hyrs.

Efter förberedelse av staplarna och vattentätningsanordningen börjar scenen av trimmen i designläget. Först av allt, fortsätt till utformningen av hörnen. För att göra detta planerar naglarna sin plats. Gör detta konsekvent, från en av de yttre hörnen. Därefter kontrolleras korrektheten av att hålla hörnen med hjälp av en sträng sträckt mellan naglarna och en byggnadstorg. De flesta av dem borde vara exceptionellt raka, men med en komplex form av huset i planen kan de mäta olika från 90 grader. Dessa parametrar anges i ritningarna.

Efter justering av centrum av de yttre och inre hörnen av ramhusets ram, fortsätter de till direktläggningen av virket. Verken börjar också utföras från en av hörnen, med fokus på den etablerade märkningen, men den styva fästningen av noderna utförs inte omedelbart. Detta gör det möjligt att korrigera parternas ställning efter behov, vilket är mycket viktigt.

Vid korsningen av trästavar lägger du en juttejp som utför funktionen av en mjuk remsa. Det kommer att lindra elementen från friktion och hörapparaten hos hushållet – från squeak.

Vid slutet av installationen kontrolleras den horisontella positioneringen av ramhusets ram och korrekthet av hörnen äntligen. Därefter är dess delar rigid fastsatta på grundpelarna och med varandra, och producerar dessutom ytterligare fästning av staplarna mellan varandra med hårda hörn eller metallfästen. Monteringsbalkar till fundamentet utförs på flera sätt:

 • ankare monterade i poler. Vid inställningsskedet borras bulthål i staplarna;
 • naglar (eller skruvar), drivs i (eller skruvas) i träkorkar installerade i stiftelsens kropp;
 • kilbultar, vilket ger den mest pålitliga fästningen.

Slutligen är det värt att påminna om att alla leder i bottenplattan på ett ramhus ska ha ett stöd. Om det är nödvändigt att bygga balken mellan pelarna behöver du en styv och pålitlig montering av noden. Dessutom bör du ta hänsyn till otillåtligheten att ladda en sammansatt stråle om det saknas stöd under gemensamt.

Ofta används en dubbel rad barer för att stärka ramen på ramhuset. I det här fallet, när man gör skärningar under lags i en av dem, förblir den andra fast, vilket betyder mer hållbart.

04.04.2016 kl. 10:04

Bindning ram hus: lägre och övre, gör det själv

I ramhuset finns en övre och nedre trim, vilket säkerställer styrkan och tillförlitligheten hos hela strukturen. Om det utförts felaktigt och utan överensstämmelse med all teknik, kan hela ramhuset inte vara av hög kvalitet.

Bottenkanten på ett ramhus är ett lager av brädor, stockar eller timmer som är installerade på en viss grund och är ordentligt fastsatta på den.

Denna rörledning ger högkvalitativ fixering av huset till fundamentet och är ett pålitligt stöd för golv och väggar. Installationen av husets ram börjar först efter installationen av underdelen.

Nedre bindande byggmaterial

Bottenkanten på ramhuset är monterad med egna händer ganska lätt, med förbehåll för alla byggkoder och föreskrifter.

För dess konstruktion måste man välja ett barrträd, vilket har stora betydande fördelar jämfört med lövverk.

 • Hög styrka;
 • Långtidsanvändning;
 • Rak bagage;
 • De bästa byggindikatorerna och egenskaperna;
 • Minskad fuktpermeabilitet.

Distribueras som ett byggmaterial för den nedre strapslarken, granen, cedern eller tallren. Trädarterna väljs ut beroende på förhållandena i en viss region i området och utförs med hänsyn till dess närvaro och en mer lämplig densitet, tillförlitlighet och pris på byggmaterial.

Med valet av trä väljs formen på timmeret, det kan vara:

Om du väljer att använda ett paket av brädor måste de strikt fästas strikt i ett rutmönster med skruvar av olika längder.

Undrar vad man ska hantera bindning?

Innan du monterar bottenprofilen måste allt förberedt byggmaterial behandlas:

 1. Särskilt antiseptiskt medel som förhindrar råttbildning och svampformationer
 2. Särskild brandskyddsmedel, som ökar eldfastheten och förhindrar brand.

På grund av den stora mängden träharts är brandbekämpning för tallbyggnadsmaterial vanligare.

Ibland är bottenplattan tillverkad av metallprofil. men för ramverket trähus kommer det här alternativet inte att fungera.

Montering av ramhus botten trim

Denna teknik består av flera viktiga steg:

1) Urval och installation av grunden;

2) Framställning av byggmaterial;

3) Installation och anslutningsband

Förberedelse av basen av olika typer under den lägre bindningen av speciella skillnader har nej, vi rekommenderar stapelfonden. Det är snabbt installerat och pålitligt. I regel ingår det följande:

 • Kontrollera hela källarens horisontella yta
 • Installation av vattentätning av takmaterial eller bitumen;

Kolonn eller bandrör

Vid detta tillfälle bör det finnas en speciell mekanism för att fästa basen och bandningen.

För detta ändamål installeras ankarbultar eller speciella träproppar i fundamentet.

Förberedelse av byggmaterial börjar med torkningen.

Därefter väljs vinkliga detaljer, och metoden för fastsättningspunkter bestäms – i halvskog eller halvklot.

I den första versionen skärs en speciell rektangel i hörndelarnas ändar, i det andra fallet skärs inte trädet i rätt vinkel. För att göra spåren rekommenderar vi att du använder en elektrisk planerare.

Installation av en sele börjar med en viss kontur av hörnen av det framtida huset.

Det är nödvändigt att notera den punkt som ska tas som första externa hörnet av byggnaden, och vid denna punkt drivs en spik in.

Efter detta markeras alla återstående hörn på samma sätt. Vid slutförandet av dessa arbeten kontrolleras riktigheten av alla vinklar med hjälp av en snickeri-triangel.

Därefter monteras ett hörn av det framtida huset och installationen av tillverkade barer eller brädor. Alla fogar läggs med en speciell juttejp. När du använder en massa brädor måste du lägga den på kanten så att alla leder mellan brädorna är vertikala.

På de raka delarna är detaljerna i bandningen anslutna till ett främre stopp med en speciell packning av juttejp. Fästelement mellan delar använder sig av parentes eller metallhörn. När man lägger alla detaljer i omslaget utförs en ytterligare kontroll av rakheten på alla hörn av strukturen och dess horisontella position med hjälp av en nivå.

För att fästa bottenplattan med fundamentet, använd två alternativ:

 • Med hjälp av förankringsbultar, förinstallerade i stiftelsen. Ankarbulten måste fästas i varje stolpe vid basen eller runt omkretslocket.
 • Med hjälp av naglar som behöver köras i trafikstockningar, som också installeras i stiftelsen vid beredningen av den slutliga bindningen. Denna fastsättningsmetod kan betraktas som mer tillförlitlig och hög kvalitet. Rammens monterade bottenram kontrolleras återigen för jämnhet, och efter det är hålen gjorda för lags.

Vi konstaterar att det för närvarande finns flera olika tekniska lösningar för byggandet av ramhus på byggmarknaden. Och för var och en av dessa lösningar tillhandahålls byggmaterial för ramhuset. som bestämmer kostnaden för hela projektet.

När man väljer en husbyggnadsteknik försöker varje utvecklare att lyfta fram prioriteringar för budgetsidan vid utformningen av den slutliga budgeten, komplexiteten i hela processen, tillgången på byggmaterial och ett antal andra viktiga kriterier. Och byggandet av byggnader på den finska tekniken är det bästa alternativet och kommer att uppfylla de flesta av dessa kriterier.

Installera toppskärmens ramhus

Nedre bindning av ramhuset på en remsa grund

Fästa toppskärmens ramhus

För toppklädseln måste du ta exakt samma träd som användes för att lägga botten. Då kommer sektionen att vara densamma, och detta kommer i hög grad att förenkla reparationen av beklädnad och isolering av alla väggar.

Övre trimstänger i alla hörn bör också förenas med skärning. De borde fästas på de vertikala ställen på samma sätt som stativen installerades på bottenplattan. Om du väljer att montera hörn, är de enkelt fastsatta med skruvar.

Vid val av monteringsmetod för skärning i virket är det i första hand nödvändigt att göra spår för varje stativ och därefter läggs de på vertikala ställen.

Det är viktigt att alla spåren ligger exakt ovanför spåren på bottenplattan. Vid överensstämmelse med detta villkor står alla vertikala ställen stående vertikalt. I värsta fall kan det finnas en viss obalans mellan flera ställen eller senare hela ramen som helhet.

De monterade stängerna är fästa vid ramen med naglar. Samtidigt är det nödvändigt att varje nagel ingår i hyllan inte mindre än 10 cm. För att öka den högre styvheten hos husets ram måste du utföra överdelen med diagonala axlar.

Ramkonstruktionsteknik är en mycket bekväm, enkel och billig ekonomisk metod för att bygga bostäder och andra bostadshus. Den är lämplig för att bygga ett vinterhem för permanent bostad. Vinterhuset har många fördelar och fördelar – det är komfort och hög energieffektivitet tack vare utmärkt värmeisolering.

Innan konstruktionen, glöm inte att köpa alla nödvändiga byggmaterial. Utvecklingen av ny teknik för byggandet av ramhus för många utvecklare är helt motiverat intresse.

Ramhusets nedre och övre del är av stor betydelse för att säkerställa tillräcklig styrka och tillförlitlighet i husets struktur. Därför är det extremt viktigt att närma sig genomförandet med stort ansvar och med genomförandet av alla tekniska normer och regler. Och då blir ditt hus starkt och högkvalitativt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *