Överlappar

Överlappning av första våningen på träbjälkarna

Enheten överlappar andra våningen på träbalkarna, som du kan se – proceduren är enkel. Det är möjligt att montera en sådan design, inklusive självständigt. Men, självklart, utför installationen av taket, du bör strikt följa den etablerade tekniken. I detta fall kommer konstruktionen att vara pålitlig och hållbar.

Överlappning av första våningen på träbjälkarna

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Överlappning av första våningen på träbjälkarna

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Överlappning av första våningen på träbjälkarna

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Överlappning av första våningen på träbjälkarna

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Oberoende enhet av trägolv på andra våningen

Trähus åt gången åtnjutit enorm popularitet, då med utvecklingen av moderna byggmaterial var de lite marginaliserade. Men idag återfår trähus sina tidigare ära. Detta beror på det faktum att atmosfären är fylld med harmoni och lugn bara i ett trähus. Efterbehandling i ett sådant hus kan göras av något material. Men det här är inte särskilt lämpligt, eftersom väggarna som görs av stockar ser mycket mer attraktiva och mer naturliga än färg eller tapeter.

Systemet av interfloor överlappande i ett trähus.

Men frågan om ytfinish beror bara på personliga smakpreferenser. När det gäller byggandet av trägolv på andra våningen är det också gjord av balkar. Det finns inget annat alternativ. Förstärkta betongplattor läggs inte på träväggar. I färdig form är hela strukturen gjord av naturmaterial – trä.

Trä interfloor överlappning på första våningen

Trägolvets golv mellan första och andra våningen måste uppfylla vissa krav:

 1. Överlappsdesignen måste vara mycket hållbar och klara de förväntade belastningarna ovanifrån. Det rekommenderas att beräkna storleken på lasterna med en marginal.
 2. Träbalkarna i taket måste vara styva för att placera golvet på andra våningen och taket på den första.
 3. Överlappningen ska ha samma livslängd som hela trähuset som helhet. Tillförlitlig överlappning vid byggnadsskedet säkerställer säkerheten och förhindrar reparationsarbetet.
 4. För golvet är det mycket viktigt att utrusta ytterligare värme- och ljudisolering.

Ordningen med trägolv med separerade balkar.

Träbalkar som golv utför alla grundläggande funktioner, och de skiljer sig från armerade betongplattor i en enklare installation. Mänsklig makt är tillräckligt, det är inte nödvändigt att använda tung utrustning. Med hjälp av balkar är det möjligt att avsevärt minska den totala belastningen på fundamentet. Fördelarna med trägolv och det låga priset. Och med korrekt bearbetning och installation av en sådan struktur kommer att vara mer än ett dussin år.

Nackdelarna med trä innefattar en sådan destruktiv process som förfall. Förutom nackdelarna med träprodukter är en hög brandfarlighet vid brand. För att minimera sannolikheten för sådana processer är det väldigt viktigt att förbereda balkarna omedelbart före installationsarbetet. För överlappning är det bäst att använda barrträd. För att undvika avböjning av strålen rekommenderas det inte att spänna mer än 5 m. Om spänningen är längre måste du göra ytterligare stöd i form av kolumner eller balkar.

Beräkning av golvkonstruktionen i ett trähus

Det är på hur korrekt beräknad belastning beräknas att det är möjligt att skapa en högkvalitativ, pålitlig struktur som utför sina grundläggande funktioner och kommer att hålla mycket lång tid.

Strålarna i rummet staplas oftast i riktning mot den kortaste väggen. Detta gör det möjligt att göra spänningen minimal. Steget mellan strålarna beror huvudsakligen på sektionens storlek. I genomsnitt är denna storlek 1 meter. Att göra avståndet mindre är inte värt det, eftersom det bara kommer att öka förbrukningen av material och arbetets komplexitet.

Monteringsschema av golvbalkar.

Det är bättre att föredra strålar med ett stort tvärsnitt, snarare än att göra överlappningen med ett litet steg och en svag överlappning.

Huvuddimensionerna av strålarna i en viss storlek av spännvidden:

 • 2200 mm spänning – sektion 75 * 100 mm;
 • 3200 mm spänning – sektion på 100 * 175 mm eller 125 * 200 mm;
 • 500 mm spänning – sektion 150 * 225 mm.

Om överlappningen görs mellan bottenvåningen och vinden, ska steget mellan materialet vara detsamma, men balkarnas tvärsnitt kan väljas mycket mindre. Detta beror på att lasten på vinden blir betydligt mindre än på hela golvet.

Verktyg för att ordna interflooröverlappningen

Allt arbete kan ske självständigt. För att göra detta måste du förbereda verktyg och material som:

 • borr;
 • såg;
 • hatchet (stor och liten, om nödvändigt);
 • mejsel;
 • en hammare;
 • naglar, skruvar;
 • byggnadsnivå;
 • fästanordningar.

När det gäller byggmaterialet bör träet vara av hög kvalitet och vältorkad. Innan du utför allt arbete, är det nödvändigt att behandla varje separat element med ett medel som förhindrar ruttning och gör träet mindre brandfarligt.

Trägolv

Tabell över beräkning av trägolv.

Du kan helt enkelt överlappa med egna händer, det viktigaste är att följa alla rekommendationer och tekniker. Balkar läggs på väggarna med ändar. För att de ska kunna säkras ordentligt skärs de speciella kontakterna i väggen för önskad tvärsnittsstorlek. Placerar en stråle i uttaget, det är omgivet från alla sidor med släp. Detta förhindrar ytterligare bildning av kalla broar. Om strålen har en snittstorlek som är mindre än väggen, kan urtaget göras inte till full djup.

Den andra varianten av att fästa taket mot väggen är ”svanshale”. För att stärka detta montering, används dessutom fästen i form av en metallfäste. Denna monter används oftast om husets väggar är gjorda av timmer. I ett trähus kan en bult med en stråle på samma nivå fixeras med en klämma.

Det är nödvändigt att markera den vanligaste typen av monteringsbalkar till bulten – det här är användningen av kranialstänger. Sådana stänger är fästa på bulten, och redan på dem är monterad stråle. Det rekommenderas att använda stavar med en sektion på 50 * 50 mm.

För ett panelhus läggs balkar med en något annorlunda metod. I väggen tillverkas speciella socklar i vilka golvelementens ändar läggs. Det optimala djupet på sockeln är 150-200 mm, och bredden ska motsvara sektionens dimensioner. Dessutom är det nödvändigt att lämna ett mellanrum på var sida om 10 mm. Som i det första fallet måste materialets ändar innan de läggs i boskapet vara lindade med släp.

Metallankar kan också användas för fästelement. Med detta berg kommer inte strålens ände att gå in i väggen.

Omdirigera: rekommendationer

För att göra taket på första våningen är det nödvändigt att rulla framåt. Denna fas av arbetet kan utföras med en mängd olika material.

Avvecklad plan.

I den vanligaste formen rivs kranierna längs balkens sida. Sådana stänger bör ha ett tvärsnitt av 40 * 40 eller 50 * 50 mm. De ska inte skjuta ut under strålkastaren. Det är på dem att plana plattor senare kommer att monteras, vars tjocklek ska ligga i intervallet 10-25 mm. För att bana taket kan du använda lakan av plywood. Med plåtmaterial kan du få ett perfekt platt tak. Minsta tjocklek på plywood i detta fall bör vara minst 8 mm. Det är mycket viktigt att kontrollera att arkens kanter passar exakt mitt i strålen.

Istället för att använda kranialstänger kan speciella spår görs i strålarna. För att kunna använda en sådan metod måste balkens tvärsnitt genomgöras i förväg.

Som ett golvalternativ kan den undre delen av överlappningselementen vara öppen, för det här är kranelementen naglade inte jämnt, men något högre. Golvet utförs således mellan balkarna.

Efter att spolen är klar kan du börja lägga golvet på andra våningen. Om istället för andra våningen finns ett vindsvåning, är det tillräckligt med golvbeläggningen. Om det finns ett rum på andra våningen måste golvet vara av kvalitetsmaterial. Träbrädor läggs direkt på stockarna.

Golvisolering

I ett trähus är det mycket viktigt att göra bra värmeisolering. Detta måste också göras med interlapp överlappning. Isoleringsmaterial idag presenteras i ett mycket brett sortiment. Det handlar om hur korrekt valt material och ordentligt läggs, beror på rummets isolerande kvalitet. Detta är särskilt viktigt om en våning i stället för det andra hela våningen antas. För att värmen inte ska gå iväg från rummet är det därför nödvändigt att sätta värmeisolering mellan strålarna.

Mineralull är ett bra alternativ.

Den har mycket höga tekniska egenskaper, men det är inte ett mycket bra ljudisoleringsmaterial. Dessutom förändras dess struktur efter en viss driftstid, och mikropartiklar kan släppas ut i miljön.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ljudisoleringen mellan gränsytorna.

När du lägger på något material är det att kontrollera dess plats. Det bör inte finnas några luckor mellan lags och isolatorn. Plåtmaterial måste klippas strikt till storleken, rullar materialet staplas lite precis bredvid det.

Om taket är monterat mellan första våningen och vinden, är det nödvändigt att sätta en ångspärr. Polyetenfilm kan hantera detta. För att kondensat ska kunna fly från under filmen är det nödvändigt att lämna ventilationshål.

Trägolv mellan golv

Överlappning av första våningen på träbjälkarna

Begreppet överlappning är i princip känt för de flesta av oss. Detta är vad som skiljer golven. I höghus är golv av armerad betong. Det är inte tillrådligt att använda sådana tak i hus eller två våningar hus. Det finns mer lämpliga trägolv mellan golv. Vi kommer att prata om dem.

Observera att denna typ av överlappning inte bara är tillförlitlig men också ganska överkomlig. Och det är möjligt att utföra arbeten på arrangemanget av trätak på egen hand, efter att ha bekantat sig med tekniken.

Några ord om trägolvens egenskaper mellan golv

Observera att trägolv mellan golven bärs på lagerbjälkar. Därför bör man tänka på att balkarnas dimensioner (nämligen höjd och bredd) måste motsvara längden på spännerna, som överlappar varandra.

Dessutom tar arrangemanget av sådana tak hänsyn till tjockleken på brädorna, vilket kommer att vara golvet på andra våningen och avståndet mellan stödbalkarna.

Installation av golvbalkar

Strålar för framtida överlappning kan installeras på flera sätt. I det första fallet skärs balkens ändar direkt in i väggarna, det här ögonblicket finns i början av väggkonstruktionen, oavsett om du bygger en tegel eller en träbyggnad.

Det andra sättet att placera balkar – lägger dem på speciella tegelstenar. Men den här metoden är mer lämplig för byggandet av golv mellan källaren och första våningen. I detta fall installeras kolumnerna ganska ofta, för ökad tillförlitlighet.

Balkarna för överlappning på andra våningen är åtskilda en meter från varandra om du använder 50 mm brädor som golvbeläggning. Om brädor med en tjocklek på 40 millimeter står till ditt förfogande, bör avståndet mellan strålarna vara mindre – högst 80 centimeter. För golvbrädor med en tjocklek av 25 millimeter läggs balkar vanligen i steg om femtio centimeter. Omedelbart göra en bokning att träbjälkarna för golv endast kan användas i byggnader där spännen har en längd av högst fem till sex meter.

För att ordna högkvalitativ överlapp mellan golv är det mycket viktigt att kontrollera att strålarna är installerade på samma nivå. Du kan jämföra dem med hjälp av en byggnation och jämn styrlängd.

Observera att byggare rekommenderar förbehandlingsbalkar med harts eller bitumen. Och på platser där bjälkarna kommer att vara inbäddade i väggen, speciellt om den är gjord av tegel, ska balkarna vara inslagna med takmaterial.

Tabellen nedan visar tillåtet för golvtak för sektionerna av träbjälkar (för belastningar på 400 kg per kvadratmeter).

Mantel och läggning av golv

När strålarna är monterade och säkrade måste de hämmas med en kåpa, vars tjocklek ska vara 25 millimeter. Arkivering utförs på botten av strålarna. Därefter läggs ångisolering och isolering. Det bör noteras att något material kan användas för isolering, förutom mineralull. För golv mellan golv är det inte särskilt lämpligt, eftersom det kan avge skadligt damm.

När alla nödvändiga beläggningar läggs kan du börja lägga golvet. För dessa ändamål lämpliga brädor, speciella träpaneler och andra material. Från bottenvåningen (nedan) kan golvbalkarna täckas med gipsplåt.

Rekommendationer om val av material för trägolvdäck

För mellanliggande överlappningar väljer strålar gjorda av torrt trä. Observera att trädet för sådana ändamål måste torkas i minst ett år utomhus. Den optimala torkningstiden är ungefär tre år.

Vanligtvis rekommenderar byggare att använda balkar av barrträd till golv mellan golv. Den kännetecknas av tillräcklig styrka och motstånd mot alla slags influenser.

Observera att när du beräknar antalet strålar för överlappning mellan golv i ditt hus, måste du ta hänsyn till vissa konstruktionstryck. Ovan i bordet kunde man redan bekanta sig med värdena på balkar som passar för golv. Nu ska vi prata om hur du kan öka den hållbara belastningen:

 1. Om två strålar sätts sida vid sida, läggs den belastning som de kan klara av. Till exempel, om en stråle står emot 400 kg, då två – 800.
 2. Till fyra gånger öka belastningen motståndsstrålar kan de sättas på varandra.
 3. Regeln för beräkning av balkar: balkens tvärsnitt bör inte vara redan 1/25 av dess längd. Därför bör tjockleken på överlappningen i storleken 6 meter vara 24 centimeter, och strålens bredd på samma gång – 15-18 cm.

Korrekt valda golvbalkar kommer att hålla länge och kommer att klara tålliga belastningar. Det viktigaste i denna fråga är att uppfylla alla krav för installation av balkar, träkvalitet. Och för större tillförlitlighet för framtida överlappning kan du använda byggmaterialen.

07.22.2013 kl. 01:07

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *