Trägolv

Överlappningen i timmerhuset

För att utföra arbetet krävs följande verktyg:

 • en yxa;
 • cirkelsåg;
 • bågfil;
 • en hammare;
 • skruvmejsel;
 • skruvar och naglar;
 • hyveln;
 • vattentätning och värmeisoleringsmaterial;
 • byggnadsnivå minst 80 cm lång.

 1. När man bygger väggar i sin övre del bildar speciella öppningar eller urtag för balkarna. Innan arbetet påbörjas, rengörs dessa skogar av damm och skräp och lägger vattentätningsmaterial i dem. Använd oftast takmaterial. Om väggarna är gjorda av tegel kan bonarna behandlas med bitumen eller mastik baserat på den.
 2. Bommarnas ändar belagda med bitumen.
 3. Lägg stöd i tidigare förberedda öppningar.

Om strukturen är av trä, skärs strålarna i den övre kronan. Det finns ett sådant sätt att fästa stödelementen mot väggen som en svanshals. Den används i hus byggda från en stock eller en bar. Denna anslutningsmetod är enkel och pålitlig. Metallfästen krävs för att fixera strålarna.

Uppvärmning av interfloor överlappningar från massivet

Trägolv i huset är monterade enligt följande regler:

 • träet som ligger i boet måste vara minst 4 cm från urtagningsväggarna;
 • strålar bör placeras på ett avstånd av 40-50 cm från skorstenen;
 • varje 3-4 balkar fäst vid väggen med ankare;
 • Utrymmet mellan timmer och väggar på boet är fyllt med släp eller glasull.

Installationsschemat för interfloor-överlappningar möjliggör anordningen av värme- och ljudisolering. Därför fylls luckorna som återstår efter installationen av strålarna med polyuretanskum.

Golvteknik

Beroende på observatörens läge kan trägolv mellan golv antingen vara golv eller tak i ett rum. Till enheten av en speciell golvspecifikation. Innan golvläggningen påbörjas, är varje stråle på båda sidor hemmad med kranialstänger på 40×40 cm eller 50×50 cm.

De kommer att tjäna som stöd för undergolvet. På samma sätt kan du göra med enhetens golv och bilda ett tak. Men tekniken för installation av detta strukturella element har inga speciella krav för att utföra sådant arbete.

Enheten överlappar på träbalkar

Anordningen av överlappning på träbalkar börjar med fastsättning på botten av stöden av oförplanade plankor med en tjocklek av 15 mm. De kommer därefter att fungera som ett takloft. Vattentätningsmaterialet placeras ovanpå golvet i arkiveringsprocessen: takmaterial, ett speciellt membran eller tät polyeten. På det – isolering.

Montera beklädnaden av takets övre del på träbalkarna. Skivor fäster naglar eller skruvar. Att känna arbetssekvensen är lätt att göra med egna händer. Husets överlappning ska vara en förseglad, hållbar, högkvalitativ isolerad konstruktion. Detta element i byggnaden upplever största viktbelastningen, därför är endast högkvalitativa material utvalda för sin enhet.

Fördelarna med trägolv

Installation av träelement i byggnaden kräver ingen inblandning av byggmaskiner och anställd arbetskraft. På så sätt jämförs det positivt med läggandet av tunga betongplattor. Dessutom är en sådan interfloor överlappning i ett trähus i närvaro av en andra våning eller vinden det enda rätta beslutet.

En viktig parameter för kvaliteten på träelementen i byggnaden är avsaknaden av kalla broar. Om arkmaterial används för isolering (skumplast, mineralullplattor), skärs arken strikt enligt storleken på öppningarna mellan balkarna. Om byggandet av trägolv mellan golv innebär användning av bulk eller fibrösa material, är det nödvändigt att se till att alla luckor är fyllda.

Det är extremt viktigt att ge högkvalitativ ånggenomsläpplighet. Därför lämnas luckor när de läggs på polyetenisolering och inte på ett speciellt ånggenomsläppligt membran. Installationen av trägolv är färdig med ytbehandlingar och ytbehandlingar.

Fler artiklar om detta ämne:

Korrekt konstruktion av ramhusets väggar

 • Hur man gör en väggdekoration med ett träd med egna händer

 • Hur man bygger ett ramhus med egna händer?

  Enheten av överlappningar i trähuset från en bar

  Överlappningen i timmerhuset

  Interfloor överlappningar i hus från en bar, liksom i byggnader uppställda av annat material, bära dubbla belastningar: ett ytbeläggning golv läggs ovanpå dem, och taket är fast nedifrån. Mellan balkarna i överlappningen av ett timmerhus passar värme och ljudisoleringsmaterial. Innan du monterar golvbalkarna i huset från träet är det absolut nödvändigt att utföra behandlingen med ett antiseptiskt medel.

  Installation av golvbalkar i huset från en bar med egna händer

  Trägolv i timmerhus har många fördelar: de är lätta, har alla nödvändiga egenskaper – värme och ljudisolering, lämplig för nästan alla driftsförhållanden. Överlappningar utförs som sådana strukturella element i huset, vilket säkerställer fördelningen av belastningar över.

  Konstruktioner, som är överlappningar, består av lagerelement och staket. Stödelementen är balkar, vilka uppfattar lasten, både egen vikt och vikten av staket och aggregat. Den färdiga konstruktionen av trägolv i timmerhuset måste tåla driftsbelastningar, vilka beräknas i förskott.

  Balkar är antiseptiska innan de läggs. Placera dem parallellt med varandra längs spetsens korta sida, observera steget. Strålarna passar med kronfenderkronan, och sedan behandlas ändarna med antiseptiska medel. För ljud och vattentätning är balkarnas ändar insvept i olika material. Ofta bitar av tjära, takfilt och filt omsluta under balkarnas ändar.

  Belastningen på golven består av egen vikt och de tillfälliga belastningar som uppkommer under driften av byggnaden som helhet. Golvens vikt beror på deras design, liksom typen av isolering.

  I genomsnitt är det 230 kg / m2, men det kan vara mer. För att bestämma den totala belastningen per 1 m2 överlappning under driften av huset, bör du lägga till en egen och tillfällig belastning. Avståndet mellan strålarna är vanligtvis valt 0,5-1 m.

  Vid konstruktion av överlappningar i ett hus från en bar bör man ta hänsyn till att öppningarna mellan dem också har belastningar, varför det inte är värt att göra dem mer än 1 m. Det bästa alternativet är att använda balkar med ett tvärsnitt på 6 x 18 cm med ett steg mellan dem på 40 cm.

  Om det i överlappningen av ett timmerhus måste du göra en öppning för en trappa eller skorsten, installeras en extra skruv där de nödvändiga strålarna är monterade. Fäst dem på bulten på flera sätt: Använd anslutningen ”svanshöjd”, med metallklämmor, på skallen. I stora spänner kan balkar förstärkas vid behov med hjälp av mellanliggande pelare.

  För att överföra lasten från isoleringsbalkarna, rulla framåt. Den är gjord i form av sköldar från längsgående eller tvärgående brädor, eller i form av skärmar från både längsgående och tvärgående brädor. De passar tätt varandra. Plåtmaterial, som plywood, används ofta för att bygga ett takloft i ett trähus.

  Det viktigaste att han kunde tåla isoleringens vikt. Från sidorna stickas barer med en sektion av 5 × 5 cm på balkarna, på vilka sköldarna vilar.

  Rullen är täckt med ett lager av takmaterial eller takfilt, isoleringen läggs på eller fylls i, vilket väljs i förväg i enlighet med lufttemperaturen på vintern i denna region, värdens ekonomiska förmåga och preferenser.

  Bar överlappar mellan golv: installation av interfloor balkar i ett timmerhus

  Under byggandet av tvåhus på interfloor överlappningar i ett timmerhus finns också en driftsbelastning (förutom egen vikt). Därför konstruerar träbjälkar i sådana hus ofta trägolv, och taket är helt enkelt hemmed. Golvlagret läggs på balkarna, mellan vilka en takplatta placeras och på toppen av den – en värmare. Vanlig sand kan fungera som isolering och ljudabsorberande material, men det bör påpekas att det väsentligt ökar konstruktionens vikt.

  På platsen för badrum och badrum (på grund av att de har ökad luftfuktighet) kräver överlappningen mellan golv i huset från en bar konstant övervakning. För detta kan det undre bindemedlet utelämnas. Detta tillvägagångssätt hjälper också till att säkerställa tillräcklig ventilation i rummet och undvika utseendet på mögel på golv och väggar. Vattentätningsbeläggningen (filmmaterial) på dessa ställen lyfts så att dess kant kan fästas på väggarna med en överlappning på minst 6 cm.

  I händelse av att en spis eller en eldstad är planerad att byggas i huset, är det nödvändigt att noggrant träna ut de ställen i taket där skorstenen kommer att ligga. Balkarna är placerade så att de inte rör vid murstenen och är inte mindre än 35 cm från den.

  Öppningarna i taket sutureras med ett icke brännbart material. Anslut starkt murverket med strålarna, det borde inte vara, för i samband med efterföljande krympning av huset med en sådan anslutning kan röret falla ihop.

  Nedan beskrivs i detalj hur man gör taket i en bars hus.

  Utförandet av taket i timmerhuset

  Först utföra beläggningen av takbjälkarna i balkens hus: För detta, försiktigt förstärka den övre delen av väggen med knölar. Träbalkar läggs parallellt med varandra. Avståndet mellan strålarna ska vara detsamma. Under ändarna av balkarna, som stöds på innerväggarna, läggs takmaterialet eller takfiltet. Bommarnas ändar, vilka vilar på ytterväggarna, är täckta med ett skikt av antiseptisk och omvandlas sedan till takmaterial eller takfilt. Ändarna av alla balkar är kvar öppna. Strålar är fastsatta på väggstängerna med speciella metallfästen.

  Takbjälkar i ett trähus bör placeras strängt horisontellt. Vid behov förstärks de dessutom med lutande naglar.

  För takets enhet används brädor med en yta på 4 x 20 cm. De är fastsatta med skruvar i balkongen på vindsvåningen från sidan av vardagsrummet.

  På sidan av vindsalen är ett vattentätande material placerat mellan strålarna, och det finns isolering på det (till exempel ekoliv – dess förbrukning är 30-40 kg per 1 m3). Jämnt fördela isoleringen över ytan.

  Översta isoleringen är täckt med takfilt, fäst vid takbalkarna med en bygghäftapparat.

  På vinden är det ett golv av torra planade brädor 4 cm tjocka. De är fastsatta på takbjälkarna med självgängande skruvar.

  I ett bostadsområde är ett ångspärr fastsatt i taket. Se till att filmen inte är rynkad. Av ovanstående är torkade planade brädor med en sektion av 2 × 20 cm fästa med skruvar.

  Förberedda plåtar av gipsmur är fästa på brädorna.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *