Installation

Pie ramhus rekommenderas

Komponenterna i denna fasad i bilden:
– Baumit KlebeSpachtel lim
– Valmierovskaya främre nät
– Baumit UniversalGrund Soil
– Gips Baumit SilikonPutz päls 2mm
– Polyfoam

4: bas
Och det handlar om basen
1. Förberedelse och priming av fundamentet med en genomträngande ST-primer 17.
2. För slipning av EPPS (extruderat polystyrenskum, ta inte Teplex och andra fingrar påtryckande). Epps slipning på båda sidor med en hacksåg.
3. För att mata ut på platsen för korsningen av systemet slutar den främre glasfibernätet av Bauteks (blå, Eurofacade), Vertex, Valmiera för den efterföljande omslutningen av isolatorn. Intill blinda området, till fasaden.
4. Lim EPPS på basen, det är bättre att klistra på kammen, eller på nitar och kantar. Lim ST 83, ST 85, kan polyuretanhäftande ST 84.
5. Gör ett basförstärkningsskikt ST 85 + frontmask, först bearbeta ändarna och anslagen, sedan flyter överlappningen till en rulle på minst 100 mm, dowel 10-12 st / m2 genom ett nytt basförstärkande skikt.
6. Gör ett andra basförstärkande lager ST 85 + främre nät.
7. Efter en fullständig torkning på 3-4 dagar, gör en fastsättning av artificiell sten, keramisk granit, kakel och andra ytor som väger upp till 44 kg / m2, inte större än 30×30 cm, sömmen är inte mindre än 4 mm, lim CM 117, CM 115, CM 17. Grouting producerar CE 40, CE 42.

Interna partitioner nästan utan paj. Vi lägger vindrutan på två sidor av isoleringen eller kraftpapperet så att isoleringen inte dammar och allt

Tack, Igor! Jag såg också detta! Som ett alternativ – OSP-3 trim och målning – har också en plats att vara!

Intressant är att PSP-egenskapen ibland betonas för att förhindra att ånga flyr från väggarna. Men i det här fallet behövs inte membranets utsida, ingen stammar. I fallet med OSP är ångpermeabiliteten ungefär 100 gånger lägre än för mineralisoleringsmedel och 15-20 mindre än förruden. Fukt genom skivornas leder ut vad? I detta fall fungerar filmen bara som en fuktbarriär. Och är det nödvändigt för plattan, som ligger under sidospåren med ventzazor?

Membranet håller OSB från fukt, kanadensare måste använda det. Vattnet går fortfarande genom sidospåren + medan det inte finns några sidospår, kostar det ibland sex månader

Hej, eller kommer det bli lättare, OSB-3 – batten – vindrutor och sidospår? Det är tvärtom du hade OSB vindskydd, lathing och sidospår.

Hälsningar! Vindrutan under kassen är en klassisk lösning. På kassen för att göra det – jag har aldrig träffat någonting innan!

Hej, jag har frågor om alternativ 5 och 6:

5. GCR-horisontell obreshetka med en höjd på 400-625 mm med en värmare inuti-PE-värmare i ram-OSB-hydro-vindtätt skyddande membran-gitter-sidospår

6. GCR-horisontell kista med en höjd på 400-625 mm med en värmare inuti-PE-värmare i ramfasaden gips-kontrongitter-imiterat virke
… ” Det visar sig att efter att gipsskivan lagt ett lager isolering utan ångspärr. GKL manifesterar sig i viss utsträckning som en ångspärr, och det visar sig att om ångan kommer bakom GCR, kommer den att vara låst i ett isoleringslager mellan GKL och PE?

Ja, det kommer att vara en del av ångan, men om vi talar om vårt moderata St Petersburg-Moskva-klimat kommer ångan att vara där bara några månader om året. Faktum är att allt är mer komplicerat här än enkel matte, de finländska formgivarna beräkna daggpunkten och i en sådan tårta är 90% av årets tid bakom ångspärrfilmen och inte mellan den och gipsskivan

God eftermiddag Jag bygger en slaktkropp, jag tror att göra en sådan paj inifrån – ut
1. GVL
2. Metallprofil för fixering av gvl
3. OSB 9mm
4. Parisolering
5. Ram 200×50 (Ecowool weatherization) 200mm
6. OSB 9mm
7. Andutis typ vindtätt membran
8. Crate 50×25
9. Skägg utanför – larkskiva
Vad säger du? Jag vill från 2 sidor Osb eftersom det finns stora fönster på 4m. Jag vill ge den nödvändiga styrkan i ramen.

Kakan är dålig. Varför finns OSB från insidan? All ånga kommer fastna mellan OSB och ångspärren och den första rotan. Och den andra PCA kommer definitivt inte att låta fukt ut ur ekologisk ull.

OSB passerar perfekt ånga, i huset kommer tvångsventilation att installeras, det betyder att det inte borde finnas någon fuktig luft som sådan, endast smittkoppor behövs endast för hållbarhet, eftersom Det finns ingen plats för strutting. Fråga. Hur fukt bildas i innerväggen mellan kopporna och ångspärren. trots allt, enligt din mening tillåter den första inte ånga, det betyder koppor och kommer att fungera som en ångspärr

Var kommer data om utmärkt överföring från? En indikator på henne såg?
Ångpermeabilitet för kyla bör öka, och du har motsatt. det vill säga, det är nödvändigt att göra en film-OSP-och TP.

Enheten ”tårta” väggram hus

Prefab hem i dag är en av de mest populära typer av förorter bostäder. Byggnader är byggda med hjälp av denna teknik och i staden, och detta val av husägare är lätt att förklara. Ramhuset är relativt billigt (om det till exempel jämförs med ved och speciellt med tegelhus), byggs en sådan byggnad på kort tid (hela processen tar bara några månader), komfortnivån i en sådan byggnad konstruktion) är mycket hög. Med allt detta är kostnaden för byggnader uppförda med beprövad ramteknik fortfarande ganska låg. Det finns emellertid flera viktiga punkter att varje framtida ägare av förortsramhus ska vara uppmärksam på. Det här är till exempel den ordentliga uppbyggnaden av väggarna i ett ramhus: Vi kommer att överväga byggandet av en ”tårta” av en sådan konstruktion i den här artikeln.

Den ”rätt” tårtan på ramhusets vägg

I hjärtat av rambyggnaden är en stel struktur, skapad av vertikala stolpar och fasta (anslutna) med hjälp av horisontella lintar. Således erhålles ”celler”, i vilka, efter montering av ramen, läggs ett lämpligt isoleringsmaterial, varefter både de yttre och inre ytorna kommer att sys med de lämpligaste materialen för sådana ändamål.

Vid konstruktionen av anordningen är element av bostadshus i flera lager som kallas ”paj”. Trots att konstruktionen vid första anblicken är ganska enkel, bör kakan av ramhusets vägg säkert utföras med strikt iakttagelse av ett antal viktiga regler:

 • Tjockleken på ramhusets väggar bestäms, först och främst beroende på klimatzonen måste du också beakta syftet med din byggnad (för sommarlov, för att bo utanför staden under hela året etc.);
 • isoleringen väljs utomordentligt av hög kvalitet, med god värmeisolering och utmärkt ljudisolering: samtidigt måste kostnaden för sådant material vara rimligt (ramarhuset är trots allt vanligtvis valt av de som föredrar exakt rimlig ekonomi);
 • För att isoleringsmaterialet ska kunna vara tillförlitligt skydd mot eventuell vätning, bör speciella vattentätningsfilmer användas;
 • Isolering i ramen bör utföras på så sätt att ”kalla broar” (de områden där värmeläckage kan uppstå) inte visas.
  Pie ramhus rekommenderas

Bestämning av optimal väggtjocklek

Tjockleken på hela kakan på rambyggnadens vägg bestäms beroende på var den här byggnaden är konstruerad och vad den byggs för. För det mesta av Rysslands territorium är den viktigaste uppgiften som ska lösas i byggprocessen effektiv resursbesparing, eftersom det med fel arrangemang av väggarna under den kalla årstiden kommer mycket stora summor att spenderas på att värma ett hus med el eller gas. På så sätt kan bra isolering göra det möjligt att spara avsevärt inom överskådlig framtid. Om isoleringsskiktet ska vara tillräckligt stort är ramspåren av tjockt virke (minst 20 cm är materialets tjocklek). Korsmontering används också när rammen slås ut av staplar 5×5 centimeter.

För de områden där klimatet är varmare, där positiva temperaturer förblir mestadels under året, kan ”kakan” av skelettkroppens vägg vara något mindre. I det här fallet är huvudarbetet i konstruktionen av ramkonstruktionen inte bra isolering, men minskar kostnaden för luftkonditioneringens inre av huset och ventilationen.

För dacha ramhus, som endast är bostadsområde under den varma säsongen, kommer den optimala väggtjockleken att vara cirka 40 mm. För byggandet av ramen för sådana byggnader används i regel en kartong ”sorokovka”, bredden på kantplattan är ca 15 cm.

Isolering – det viktigaste lagret av ”väggkaka”

Om man tittar på rambyggnadens vägg i sektionen är det lätt att se att det mesta av ”väggkakan” är ett värmeisoleringsmaterial. Idag används ett stort antal olika material för termisk och ljudisolering. De vanligaste är:

 • skumplast (ekonomiskt alternativ);
 • mineralull (det mest populära alternativet);
 • polyuretanskum och ekolo (varianter med utmärkt prestanda men höga kostnader för installation).

Isoleringen är vanligtvis monterad omedelbart i ramen, den kan också läggas på det färdiga exteriöret. För tillräcklig styvhet ovanpå huset är rammen vanligen pläterad med plywood eller OSB-plattor. I så fall kan arken isoleras direkt till dem.

Vattentätning och ångspärr

Anordningen av ångspärr och installation av specialmaterial för pålitlig vattentätning – en annan viktig punkt i arrangemanget av skelettets väggytor. Konstruktionen av ”kakemuren” utan dessa element är otänkbar. Ångspärren i ramkonstruktionen är utrustad från insidan av huset, och vattentätningsanordningen måste utföras utanför byggnaden.

Ångspärr i ramkonstruktionens väggar är nödvändiga för att förhindra att våt ånga frigörs från rummet. Om detta krav inte uppfylls kommer kondens att kondenseras inuti väggen, vilket innebär att det definitivt kommer att falla in i isoleringsmaterialet. Värmeisolering, och i synnerhet den mest populära stenullen idag, påverkar snabbt dess funktionella egenskaper, vilket medför att direkt efter det att det är kallt väder kommer du att märka hur snabbt uppvärmningskostnaderna för dina lokaler stiger.

Anordningen för vattentätskydd utförs i enlighet med ett viktigt villkor: filmen läggs utanför isoleringen, från utsidan (det vill säga från sidan av ramens ram). Vattentätningsmaterial skyddar ditt bostadshus tillförlitligt från vind, regn, snö.

Ramarstrukturens ångspärrväggar utföres vanligtvis med moderna foliematerial: till exempel penofola etc. Vattentätningsanordningen utförs vanligen med speciella membranfilmer eller glasin. Utformningen av kakans ramvägghus tyder på att ark av sådant material måste fästas med en överlappning – för pålitligt skydd. Fixering utförs av en bygghäftare, och lederna är limmade med ett speciellt band.

Den inre och yttre ”skikt” väggen ”kaka”

Inuti, utanpå, kan väggkakan, där motsvarande ”fyllning” redan är utrustad (själva ramen, vattentätning, isolering, ångspärr, mantelmaterial) kan mantas med ett så kallat ”efterbehandling” -material. Både inuti lokalerna och ute på fasaden har du fått helt släta ytor, där efterbehandling kan ske med praktiskt taget alla material som finns på byggmarknaderna.

Så, för utsidan av ramkonstruktionen används vanligtvis:

 • vinylsidor;
 • block hus;
 • speciell framsida
 • dekorativa gips;
 • vanligt gips med efterföljande målning;
 • foder mm

Var uppmärksam: Materialet på framsidan kan inte monteras direkt på OSB- eller plywoodpanelen. För att arrangera den yttre trimmen var det i första hand nödvändigt att göra en ram med 30-millimeter trästänger. Detta säkerställer korrekt ventilation.

Anordningen för inredning av ett skelettskelett tillverkas vanligen med hjälp av följande material:

 • väggpaneler;
 • fiberskivor;
 • gips.

Börja med att avsluta väggarna med gips, kom ihåg: enheten av ytbehandlingar av sådant material är endast möjligt i huset där det kommer att vara varmt året runt. Gipsmur är ett material som är rädd för frysningstemperaturer.

Korrekt konstruktion av väggkakan och byggandet av väggar av högkvalitativa material är nyckeln till komfort och trivsel i ditt hem, oavsett vädret och årstiderna!

Den rätta kakan på väggarna i ett ramhus med OSB-paneler – Byggforum

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’);”> Men här slår det mig att OSB inte saknar ångan

OSB ramar bara hus sheathe, vad är problemet? Varför ska ånga tillåtas om dess ångskydd inte är tillåtet i väggen från insidan?

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> Ramväggens klassiska tårta är ett vertikalt ramställ, mellan vilket det är isolerat. Utanför är väggen pläterad för hållbarhet med plattor av osb / koppar eller plywood, sedan installeras ett vattentätt membran, som också utför en hydroskyddande funktion. Invändig monterad ångspärrfilm.

Du skrev att det inte är klart hur man trycker igenom det vindtäta membranet mellan byggisoleringen och OSB-foderet i väggen. Skulle beskriva kakan från insidan eller vice versa från utsidan i ordning.

Meddelande från Jabbar

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> Det är nog lättare att bygga om.

Ja nej, ganska enkelt, det finns allt. Dekorationen demonteras, ångspärren tas bort, isoleringen avlägsnas, en ny sätts in, igen ångspärren och den nya dekorationen. Men efter 25 år blir det synd, målet skulle ha stått i ytterligare 10-15 år. Då kommer det ändå ändå, varken gips eller plankar kommer att leva så mycket.

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> Stenull har tjänstgjort längre, eller hur?

Ja, även den äldsta stenen, slutet av 1800-talet, början av 20-talet, ersattes massivt efter andra världskriget, på 50-talet och 60-talet. Och de som sätter bara på byggboomen i SA på 70-80, börjar nu förändras lite efter en liten stund. Det vill säga 40-50 år är exakt tjänsten. Normalt bara under denna tid kommer mållinjen också att säga kva. Bara allt på en gång och ändra. Professionell konstruktion av ramhus. En expert i privat lågkonstruktion.
www.rusframer.ru

Meddelande från RUSFRAMER

RUSFRAMER. Det är klart, men vad gäller extern motvärme, är det nödvändigt och vad tjänar det till?

Jag hade också en fråga om dessa horisontella lintar inuti ramen.

Behöver du dem? Författaren till videon, från vilken jag räddade bilderna, säger att de är obligatoriska och utför flera funktioner inuti ramen – brandbekämpning, för att ytterligare behålla den övre isoleringen, lägg till rumslig styvhet i ramen. De utförs på lagerväggarna och sätts upp i en rift mellan dem.

Tillagt (10/02/2016 23:21)
—————
Och en annan fråga, eller snarare, om det är möjligt att kommentera situationen: I samma video författar författaren hur man använder en 400 mm höjd som bas. På frågan i kommentarerna varför han råder det här, när det enligt samriskföretaget 31-105-200, motsvarande kanadensiska CODE, 600 mm-höjden är tillräckligt för en 38-140 rack, säger författaren till videon (kallar sig civilingenjör) att han inte skulle bygga huset enligt vårt joint venture, är inte tillräckligt för att kopiera från den kanadensiska CODE, vi måste också förstå vad och varför i ramhuset i allmänhet. Och han har stor erfarenhet av att bygga slaktkroppar, inklusive erfarenhet av att arbeta med kanadensisk och amerikansk teknisk tillsyn och internationella projekt.
Nu vet jag inte var sanningen är. Vad bör tas till grund för byggandet av ett ramhus med oss, eftersom det inte rekommenderas att bygga ett joint venture.

Här vill jag förstå allt innan byggandet. Men på grund av inkonsekvenser och inkonsekvenser av information är det fortfarande svårt.

Inlägget har redigeratsGrigory_P – söndag, 02.10.2016, 23:35

Meddelande från Grigoriy_P

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> RUSFRAMER, förstås, men vad sägs om extern motvärmning, är det nödvändigt och vad tjänar det till?

Nej, inte nödvändigtvis. Serverar för ökad energieffektivitet hemma – och överlappande kalla broar längs band, överlapp och balkar.

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> brandbegränsning,

En eldfast träplatta i obrännbar ull – det här är speciellt roligt, ja.
Logiken? Nej, inte hört.

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’);”> för att dessutom bibehålla övre isoleringen,

Det är sant – om isoleringen i väggarna med låg densitet – sådana lintlar är nödvändiga.

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> lägg till ramens rumsstabilitet. De utförs på lagerväggarna och sätts upp i en rift mellan dem.

Detta är inte helt sant. Dessa lintar är monterade om ramen ligger på bommar och på innerväggarna, om ramen är täckt med styvt plåtmaterial – de behövs endast som stöd för isolering.

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> I samma video författar författaren hur man använder en 400 mm höjd som bas.

Och författaren ger inte av misstag koordinater där du kan köpa en 400 mm värmare. Eller kanske författaren vill komma och hjälpa till med en konstnärlig skärning av isolering för sådana dimensioner?

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> Författaren till videon (kallar sig civilingenjör) säger att han inte skulle bygga ett hus enligt vårt joint venture, kopiera från den kanadensiska CODE lite, vi måste också förstå vad och varför i ramhuset i allmänhet.

Ja, det vore trevligt att kunna räkna. Om du är byggnadsingenjör. Det finns överdriven styrka i sektionerna 150-40 jämn. Och bara för att förstå att 400 – med en sådan tjocklek på stället är inte nödvändigt – det skulle kosta honom.

200 ”200px”: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’);”> Och har stor erfarenhet av att bygga rambyggare, inklusive erfarenhet av att arbeta med kanadensisk och amerikansk teknisk övervakning och internationella projekt.

Han ljuger. Hur man dricker för att äta – lögner. I Kanada är bara steg 600 nu det mest populära. Troligtvis sa han bara dumhet, men medgav att ett misstag inte var tillåtet av ChSV, och det är så det går ut.

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> Nu vet jag inte var sanningen är.

I CODE och joint venture. Och inte i video av människor, som om de inte kallade sig vackra. Och i min också.

Standarderna är baserade på beräkningar, erfarenheter och testresultat och arbetsmetoder. Över dem arbetade dussintals ingenjörer med mycket hög kvalifikation.
Utövarens uppfattning här är väldigt sekundär. Professionell konstruktion av ramhus. En expert i privat lågkonstruktion.
www.rusframer.ru

Meddelande från RUSFRAMER

Om behovet av hoppare alla förstod)

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’); >> Och författaren ger inte av misstag koordinater där du kan köpa 400 mm isolering.

Hur generellt är det lämpligt att minska isoleringen för ett annat stegställ? Är det praktiserat och när? Hur mycket kan kunden få på pengarna från en sådan skärning? Hur förstår jag trimmen då appliceras normalt kanske det inte fungerar?

200? ’200px’: ”+ (this.scrollHeight + 5) + ’px’);”> Standarder baseras på beräkningar, erfarenheter och testresultat och driftsmetoder

Byggare motiverar ofta att överensstämmelse med joint venture inte nödvändigtvis är och är rent rådgivande. Och för att göra allt rätt måste du göra beräkningarna och fokusera redan på dem, inte på joint venture. Och du kommer att övertyga en sådan byggare av en sådan sak ((jag hade en kommunikationserfarenhet (((
Här kan du som en byggare argumentera och bevisa allt. en vanlig person, en ”nonconstructor” kan inte.

Meddelande från Grigoriy_P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *