Hur man värmer

Planen att bygga ett ramhus med egna händer

Ramhus kan byggas om två månader

Därefter fixar timret på fundamentet med stift eller bultar. Borra hål i virket och i stiftet på fundamentet. Högtalarnas bilagor som möjligt fördjupas. Fogarna är fasta med naglar. Stiftelsen bindande under de inre partitionerna utförs på samma sätt. För tillförlitlighet rekommenderas att fästa lederna med metallhörn.

Visuellt bekanta dig med genomförandet av att binda grunden kan vara från videon ”Ramhus med egna händer”.

Enhetsgolvramhus gör det själv: stegvisa instruktioner

Installationen av golvet börjar med att fästa loggen i staplarna på den färdiga trimmen. En logg med en sektion på 10×20 cm kan användas som en logg. I denna roll kan styrelsen också fungera, men då är det nödvändigt att installera två brädor tillsammans för styvhet. Frekvensen för lagrets placering beräknas med hänsyn till storleken på isoleringsplattorna, som ska passa tätt mellan lagren. Om till exempel, om mineralull med 61 mm bred plåt ska användas för isolering, är lagringshöjden inställd på 60 cm.

För fastsättning av stocken används naglar och fixeringsvinklar. Lagen passar inte ihop med träet, men retar sig från träets kant ca 5 cm, där skivorna som täcker klyftan mellan skikten kommer sedan att fästas. När alla stockar är monterade, naglas en eller två tvärskivor mellan dem för att göra strukturen styv.

Ordningen med arrangemang av golvramhuset

Nästa steg kommer att ligga på vattentätningsmaterialet i höljet, vilket är täckt med hela golvramens yta. Ovanpå membranens stapelplattaisolering. Isoleringen är placerad så att stånglinjen på plattorna i föregående lager är stängd med mitten av plattan i nästa lager.

Bra råd! För högkvalitativ ånga och vattentät rekommenderas motsvarande material att överlappa varandra för att undvika fukt eller ånga.

En ångspärrfilm läggs ovanpå isoleringen och först därefter är golvet täckt med specialplattor. Förutom plattorna kan du använda plywood eller bräda.

Lathing av träramen av huset på en stapel foundation

Många bilder av ramhuset med händerna med fasad fixering av arbetet hjälper till att förstå installationen i detalj.

Ramhusets väggar

Monteringen av väggarna i ett träramhus görs genom montering av ramkonstruktionen. Det kan vara trä eller metall. Ek används oftast för träramar, men andra träslag kan också användas. Rammen är monterad enligt rambyggnadens konstruktion. Med egna händer samlas en väggspänning först på golvet och sedan monteras det färdiga väggelementet på golvet.

Arrangemang av en ram och husets golv och väggar

I detta skede är det viktigt att korrekt göra alla mätningar och beräkningar av längden och höjden på framtida väggar. Avståndet mellan ställen är gjord på grundval av isoleringsplattans bredd så att de tydligt kommer in mellan stativen. Vid användning av mineralull som värmare görs steget 1-2 cm mindre än materialets bredd. Alla vertikala ställen är fastspända till topp- och bottenramelementet. För pålitlighet kan du också använda monteringsvinklar.

Vid beräkning av längden på varje vägg är det nödvändigt att ta hänsyn till att varje spänning måste vara mindre än tjockleken på racket i nästa spänning. Ibland räcker inte timmerlängden för att täcka hela väggen. I detta fall bildar spännväggarna flera delar, vilka därefter är anslutna till varandra. Väggens spänn, monterad från flera delar, är lättare att montera om arbetet utförs av en person.

Byggnadselement av ramhusets vägg

För att göra ramverket av väggarna mer styvt, installeras hoppare mellan de vertikala stolparna. De är som regel monterade på ett förskjutet sätt: i ett utrymme från ovan, i den andra – från nedan. Lintels kan monteras både på den installerade ramen, och när strukturen fortfarande ligger på golvet. Fönster och dörröppningar i väggarnas ramar är ordnade enligt projektet.

När alla väggarna är klara, fortsätt till deras montering. Den första spännvidden är monterad på golvet, och stöden är installerade ute. Så samla upp alla väggarna, koppla dem ihop med naglarna. När man sammanfogar delar av väggarna i ett enda spår, övervakas det för att matcha botten och toppen av strukturen. För att fixa väggens vertikala nivå, använd pinnar (diagonalt naglade brädor).

Montering av ramarhusets väggar

Bra råd! För att styra pelars vertikalitet och korrekthet av hörnen, använd en lång nivå eller rör och en byggnadstorg.

För att bli bekant i detalj med hur ramhuset är tillverkat med egna händer, använd foto- och videomaterial om detta ämne.

Installation av interna partitioner och tak

När ytterväggarna är monterade, fortsätt till installationen av interna partitioner. Principen för montering av innerväggar skiljer sig inte från installationen av huvudväggar, förutom att deras tjocklek kan vara något mindre. När det gäller värmeisoleringsskiktet används det här som ljudisolering. Dessutom tillhandahåller anordningen av sådana väggar inte ång- och vattentätning.

Pålitlig fixering av ramelementen kommer att säkerställa styrkan i hela strukturen i huset

Nästa är bindningen av hela strukturen på överkanten. Detta kommer att bidra till styvheten hos hela monterad struktur och högkvalitativ fixering av alla vinklar. Övre trimmen är gjord av plankor, som spikas ovanifrån längs hela längden på de yttre och inre väggarna. Den viktiga punkten här är att anslutningslinjerna på väggarnas delar ska täckas med en solid bräda på minst 30 cm.

Därefter är ytan på alla väggar med yttre eller inre sida sydda osb-plattor. Detta kommer att ge slutlig styvhet av hela strukturen av väggramen.

Arrangemanget på vinden i ramhuset

Taket är monterat på toppen av träet. För detta ändamål görs spår i träet, i vilket takbalkarna sätts in, dessutom fästs med naglar. På den plats där de inre partitionerna passerar, är stödstängerna monterade, vilka är anslutna till nedre och övre trimmen. Nail taksköld, gjord av grovade brädor.

Ångskyddsskiktet läggs ovanpå skölden, de är täckta med överlappsstakar. Därefter spola med strålarna som är utrustade med värmeisolering (mineralull, skum, expanderad lera). Ett skikt av isolering är täckt med en vattentätfilm och en bräda styrs i riktningen tvärs mot strålarna. Nästa går till golvet, som på nedre våningen.

Takarrangemang med vatten- och ångisolering, samt med användning av mineralull som värmare och ljudisolering

Som en extra hjälp, använd ett foto av byggnadsstadierna i ett ramhus med egna händer.

Takkonstruktion

Taket är ordnat på scenen när alla väggar är byggda och fixerade. Bestäms av önskad sluttning och antalet takhöjder. Det vanligaste är gaveltaket. För att öka användbarheten är vissa hus utrustade med en veranda. Projektet av ett ramhus med en veranda kan ge två typer av takkonstruktion: över huset, en gavel, ovanför verandan, en enda sluttning. Dessa typer av tak används också för rambyggnaden med vind och veranda. För envåningsramhus med ett platt tak används endast ensidig konstruktion.

Gable design – en populär lösning för att arrangera taket på ett ramhus

Rafters är valda med tvärsnitt så att isolering kan läggas mellan dem. För provet ska du ta två brädor med en längd av 6 m och ansluta dem till en L-formad struktur, lyfta dem på taket, vila på trimstrålen så att överhängen är 35-50 cm. Den resulterande konstruktionen är fast med en spindel och används som modell för spjällen. De är monterade på ett avstånd av 70 cm från varandra.

Anslutningen av spärrar i åsen utförs enligt metoden för ”halva tassar”. De första spjällen är monterade på gavlarna, och sedan dras en tråd mellan dem, beroende på vilken nivå de resterande mellanliggande spjällen är monterade på. Sedan ordna kasse: tunn eller solid.

Bra råd! Oavsett lådan, bör installationen i skridskoområdet utföras utan mellanrum.

Husets ram är täckt med OSB-plattor från utsidan

För takläggning kan du använda metallplattor eller profilerad plåt. Detta material är lätt att installera, har låg vikt och överkomligt pris. Dessutom kommer ett sådant tak alltid att ha ett attraktivt utseende.

Du kan lära dig mer om takbyggnadstekniken genom att leta i videon ”Hur rambyggnaden är byggd” på nätverket.

Anordningen för uppvärmning av ett ramhus med egna händer: en stegvis instruktion

Att veta hur man värmer ramhuset måste du fokusera på säsongens livsstil i huset. Om det är planerat att leva permanent, ska värmeisoleringsskiktet vara minst 5 cm tjockt. För att arrangera uppvärmning av ett ramhus med egna händer använder de expanderat polystyren, skum eller mineralull.

Avståndet mellan ramarnas stolpar ska vara något mindre än isoleringens bredd

Från utsidan är OSB-plattorna täckta med ett vattentätt membran. Därefter fylls gitteret från skenor för ventilation i ramhuset. Med händerna på insidan mellan de vertikala ställen passar det nödvändiga isoleringsskiktet. Varje efterföljande isoleringslager bör överlappa korsningen i föregående skikt. För att undvika fuktighet från inuti rummet fylls en ångspärr över isoleringen och väggarna är täckta med lakan av osb-plattor.

Isolering för husets väggar utanför sidospåren: välj material och installationsmetod. Valet av typen av isolering. Egenskaper av material, deras fördelar och nackdelar. De viktigaste stadierna av installationen.

Gör sedan det yttre huset. Detta kan vara gips, väggbeklädnad vagnskort eller sidospår. Den mest acceptabla finishen är vinylskärning. som det är lätt monterat och kan skydda väggar från yttre atmosfäriska fenomen under lång tid.

Siding foder – en bra lösning för att avsluta ramhuset

De främsta fördelarna med ramhus

Byggandet av ramhus (recensioner bekräftar detta) löser problemet med att få bekvämt och budgetboende. Fördelarna med denna teknik:

 • den mest prisvärda konstruktionstekniken;
 • förmågan att använda lätta grundtyper
 • snabb erektion hastighet;
 • tillräcklig låg värmeledningsförmåga hos strukturen tillåter att minska uppvärmningskostnaderna;
 • låg värmekapacitet gör att du snabbt kan värma upp huset till en bekväm temperatur vid periodisk användning av bostäder.
 • utmärkt ljudisolering;
 • Möjligheten att placera kommunikationer inuti väggarna, vilket har en positiv effekt på lokalens estetiska del.

Exempel arrangemang av ramhus – en snittvy

 • Brist på krympning gör att du kan börja arbeta omedelbart efter byggnaden av huset och flytta in på det på kortast möjliga tid.
 • Användning vid konstruktion av miljövänliga material;
 • hög seismisk resistans (upp till 9 poäng);
 • Inget behov av att värma huset på vintern vid säsongsboende.
 • ingen anledning att använda speciell byggutrustning
 • Frånvaron av våta konstruktionscykler gör det möjligt att arbeta oberoende av lufttemperatur och tillgång till vatten.
 • Snabb demontering om det behövs.

Prefabricerad rambyggnad med moderna byggmaterial

Alla dessa fördelar bidrar till den ökande populariteten hos ramtekniker bland byggnadsmetoderna för bostadshus. Dessutom tillåter sådana tekniker ägare till småhus att bygga en ramförlängning till huset med egna händer för att öka bostadsutrymmet. Sådana konstruktioner är ekonomiska och med lämplig konstruktion ger förutsättningar för bekvämt boende. De är minimala i kostnaden och kan läggas till någon typ av hem.

Steg-för-steg-byggnadsanvisningar för ett ramhus

Fram till nyligen, uppfördes logghus, tegel eller betong, i vårt land, men nu är det dags för ny teknik, och ramkonstruktion har dykt upp i detta segment. Det har ännu inte blivit behärskat med full kapacitet, så jag vill noggrant överväga hur konstruktionen av ramhallen sker med egna händer med stegvisa instruktioner i artikeln. Instruktionen i sig består av 4 steg:

 • grundinstallation;
 • rammontering;
 • vägg- och värmeisoleringsarbete;
 • takarbete.

Den största fördelen med den här konstruktionen ligger i konstruktionens snabba takt utan inblandning av speciella lyftmekanismer. Lågprisrambyggnader tas i bruk under en säsong, men sådan hastighet på något sätt försämrar komfort och värmebehandling, och här är sådana parametrar inte värre än trä- eller stenhus. Nu erbjuder vi att demontera alla byggnadsfaser separat.

Välja en plats på platsen

Användningen av trämaterial föreslår närvaron av en plats utan överdriven fuktighet. Webbplatsen måste vara väl ventilerad och torr nog så att veden inte ruttnar. Ritningar från projektdokumentationen måste sammanställas med hänvisning till landskapet, eftersom endast sådana skruvar kan garantera hållbar drift av bostaden utan problem och stora reparationer.

Det är möjligt att göra en kvalitativ grund först efter en geologisk analys av jorden, medan huset byggs enligt beräkningen av driftsbelastningen.

Vi gör ett projekt

Utvecklaren måste styras av projektet som skapats av experter inom detta område. Sammanställd dokumentation måste också godkännas av auktoriserade tjänstemän vid olika tjänster, där ändringar och / eller tillägg kan göras. I det inledande skedet möjliggör steg-för-steg-instruktionen oberoende skissering, men då måste du välja ett lämpligt standardprojekt eller göra en individ med hänsyn till personliga preferenser och önskemål, men i det andra fallet är det nödvändigt att markera all kommunikation och lägga till tekniska system i planen.

Ett exempel på ett utkast till ett typiskt projekt

Vi uppmärksammar att typiska projekt traditionellt kostar mindre, och individuella projekt låter dig förverkliga dina egna idéer.

Engineering Systems

Byggandet av ett ramhus, som alla bostadshus, innebär att alla tekniska nätverk införs i projektet. Enligt instruktionerna läggs kommunikationen i en viss sekvens, och du måste börja från stiftelsen. Alla tekniska hål för kommunikationssystem måste göras vid tidpunkten för hällning, så att efter solidificering av basen är det inte nödvändigt att engagera sig i komplex borrning.

Det elektriska systemet består av en växel, elektriska ledningar, uttag och jordning. Avståndet mellan punkterna under socklarna ska vara högst 4 m. Sockor med lock är installerade nära vattenkällorna. Ventilationssystemet innehåller luftkanaler med öppningar. Ska jag påminna dig om att rätt tillgång till och användning av kranar, omkopplare samt drift av avlopp och avloppsavlopp beror på korrekt ledning av rör och ledningar?

Foundation installation

Tekniken för byggandet av ett ramhus ger möjlighet till installation av grunda stiftfundament. kolumnar eller block betongfundament. Styrka grunderna ökar med rebar och monolitisk bandning. För ramkonstruktionen av en ganska liten bas, som lätt kan motstå små belastningar. Den mest effektiva typen av fundament för ett ramhus – skruvhögar. Denna grund kräver inte en stor mängd material, vilket minskar kostnaden för byggprognoser.

Varianter av apparatgrill på skruvhögar

Under grundplattan är det nödvändigt att gräva en gräv eller borrbrunnar för högar och häll sedan en sandplatta.Innan du börjar hälla betong, måste du göra ett formwork och installera rebar. Ribbon fundament i processen att hälla nödvändigtvis ram. Steg-för-steg-instruktionen säger att för byggandet av ett ramhus monteras vertikala bultar halv meter långa i fundamentets vätskebetong varje 2 m. Ytan på grillen måste jämställas med samma cementmortel.

Lägre rörledningar

Sju dagar efter arbetet med att hälla betong läggs bottenplattan av trästänger med en yta på 15×15 cm över hela ytan på basen. Träet måste förbehandlas med antiseptiska medel, och två lager av takfilt, som utförs rollens vattentätning, läggs i botten. Timmer kan fixeras med förankringsbultar eller fundamentpinnar. Om bultar används, då måste de borra tekniska hål upp till 10 cm djupt. Längden och i hörnen av anslutningen är ordnad och fastsatt med naglar.

Botten trim hus

När alla trästänger läggs och är förbundna med varandra och med fundamentet bildas spår i dem och golvslogor placeras (50×150 mm bräda). Lagrets övre del är inriktad horisontellt, och staplarna är fastspikade i botten, vilket kommer att tjäna som grund för installationen av undergolvet, till vilket membranångspärrmaterialet sys. Mellan lagren måste du trycka på värmaren (mineralull eller skum). En trimbräda (40×15 mm) läggs på toppen.

Golvlayout

Nu kan du gå igenom följande steg, som kommer att diskuteras vidare.

Skapa en ram

Montera ramhuset med egna händer, utvecklarna från teknikens namn heter att huvudelementet i en sådan struktur är ramen, och det är på den att hela strukturen bibehålls. Skelettet består av vertikala stolpar som är fasta med bultar och horisontell remsa. Som tidigare görs hela byggprocessen i steg. Materialet som används är trä eller metallprofil. för installation av vilket kommer att kräva en svetsmaskin och vissa färdigheter. Om du bestämmer dig för att skapa en ram av trä, rekommenderas att du väljer lövträ, till exempel lerk eller den mest populära ek. Höjden på hyllan ska motsvara samma rumparameter. Anslut racktornspåret enligt principen om nedre omformning. Efter montering ska det inte finnas några luckor.

Väggramelement

Beroende på vilken typ av belastning som ska påverka de bärande stöden, planera avståndet mellan stolparna och deras kaliber, och måtten på klädmaterialet är redan valda för dem. Tvärsnittet av ställen tar typiskt 150×50 mm, i öppningarna sätts en dubbelstråle 150x50mm. De mest populära stativhållarna – 600 mm (gör att du kan installera isolering ”i spänningen” för tät fyllning av väggen). För att ansluta stativen med den undre remmen används tillfälliga hållare, vilket är anledningen till att strukturen förvärvar den nödvändiga styvheten.

Diagram över enhetens hörnram

Nu ledde steg-för-steg-instruktionen till installationen av överdelen, som utförs efter installationen av den vertikala strålen. Fixering sker med hjälp av samma spår, som fästa det nedre virket. Det övre fästet på stolparna utförs av två naglar, som ska komma in i materialet inte mindre än 10 cm. Ramens slutliga fastsättning utförs genom permanent klippning, installerad i stället för demonterad tillfällig. Läs mer om detta i artikeln ”Övre och nedre delen av ett ramhus”. Vi rekommenderar också att du bekantar enheten med de viktigaste komponenterna i ramhuset.

Vi installerar och isolerar väggar

Husets yttre väggar är klädda med sidospår under en träskog, träfodring, plastspår, som husägaren önskar. Uppvärmning görs bäst med mineralull. Det löser på ett tillförlitligt och billigt sätt problemet med hemisolering, vilket gör ramkonstruktionen ännu mer lönsam och efterfrågan. Om du planerar att bo här året runt, välj sedan isolering med en tjocklek av minst 15 cm. För bättre effektivitet, ta hand om gitteret från en 50×50 mm (8) bar och lägg isoleringen (7) med ”andra lagret” ovanpå reolarna så att du kan undvika möjliga kalla broar och göra huset riktigt energieffektivt. Läs mer om pajväggenheten. och även om ramhusens allmänna uppvärmning.

Schema för uppvärmning av en ramvägg

Materialet pressas in i alla mellanrum mellan balkarna för att avlägsna tomrum. För att skydda träet mot fukt, kommer en vattentätfilm att hjälpa, som monteras ovanpå isoleringen på stativen, och endast då är lathhöljet för ventfacaden, som kommer att döljas under utsidan, packat. En OSB- eller gipsfiberplatta är lämplig för väggbeklädnad från insidan.

Bygga ett tak

Taket är fäst vid takbjälkarna, som i sin tur är fasta med spår eller stålfästen på översta stången. Där interroom skiljeväggar är installerade, är det nödvändigt att installera stödstänger i stället för vilken en trä taksköld är spikad.

Varmvatten golvschema

På toppen av skölden måste du sätta ett ångspärrmembran med en obligatorisk överlappning på balkarna, med vilken mineralullen, skumplast etc. mättas. Isoleringen är stängd med ångspärr och brädor läggs över den. Läs mer om väderläge.

Så i ettapper kom vi till takets montering. Taket väger mycket, så det måste förlita sig på de färdiga väggarna utan att avslutas. Innan du börjar arbeta, bestäm graden av lutning, antalet rampar, typen av takbeklädnad, konstruktionen av trussystemet.

Beroende på höjden på taket på materialet som används

Ett tak med komplex form ser attraktiv ut, men det är svårt att genomföra, därför inte billigt. Oftast finns det tvåfaldiga konstruktioner. tillåter att utrusta vinden eller vinden utrymme. Här är det nödvändigt att installera endast en ås, ändig och helt frånvarande, vilket eliminerar ackumulering av nederbörd och läckage. Så att snön inte stod på taket, planera dess sluttning mer än 28º men inte mer än 50º, annars ökar vindbelastningen.

Spärrets tvärsnitt bestäms beroende på placering av isoleringsmaterial mellan dem, i genomsnitt 100-150 mm. Det är bäst att ta en bräda, kaliber 150x50mm och 6m lång. Två brädor måste slås ned i form av en L och sedan lyfts de upp och vinkeln bestäms, så att överhängen sträcker sig bortom väggnivån med 30-50 cm. Nu kan brädorna monteras med en bult, och vi får en slags spärr.

Utformningen av trussystemet gaveltak

Där det kommer att finnas stöd, är trekantiga skåror för en tredjedel av höjden. Den övre rambindningen fungerar här som en mauerlat. Enligt det gjorda provet skapar de spärrar på hela taket, inte att glömma ett steg på 700 – 800 mm. Rafters på en skate satt till gaveln, och redan på dem fortsätter att installera de återstående elementen. Beror på vilket dekorativt foder som ska vara.

Takmaterial

Steg-för-steg-instruktionen slutar vid scenen av montering av takbeklädnaden. Du kan välja en mjuk kakel, wellpapp eller metallplatta. Det är lätt att arbeta med alla dessa material, de är prisvärda och har ett anständigt utseende. Efter det är det bara nödvändigt att installera avloppsrör och avloppssystem, vilket kommer att ansvara för avlägsnande av nederbörd utanför platsen.

Men för dig en unik film – en detaljerad steg-för-steg instruktion om byggandet av ett ramhus från början. Tacka inte!)

Nu kan du bygga ett ramhus med egna händer så att strukturen är stark och varm. Om du inte ignorerar reglerna för konstruktion och monteringsteknik kommer du att bli den lyckliga ägaren till ditt eget hem, som du bara kan drömma om.

Ramhus gör det själv

Stiftelsen av ramhuset

Innan du börjar bygga ett ramhus med egna händer måste du lägga grunden. För lätt konstruktion är det bra grunda band. billig kolonn eller skruvstift som passar alla typer av jord.

Pile-skruv är det bästa alternativet för ljushus på grund av den höga underhållsbehovet och möjligheten att ventilera träkonstruktioner. Det är nödvändigt att tillhandahålla en avskärmad vattentätning ovanifrån: det bästa alternativet är ett takmaterial i 2 lager.

Bottenbandet läggs på vattentätning med fastsättning med förankringsbultar. Brädor läggs ut en efter varandra på sidorna av stiftelsen med ett minimum antal leder, som i videon.

Ramkonstruktion

Stommen kan installeras av trä eller metall. Metall kommer att kosta mer, men du kan använda stålfästen för att fästa den.

Träet måste behandlas med ett antiseptiskt innan man påbörjar arbetet och för att fästa det blir det nödvändigt att göra med träpinnar. Ramen kan monteras separat från fundamentet.

Hur man gör ett ramhus med egna händer? Monteringen av ramen börjar från hörnen, som i videon. För att skapa vinkeln måste du fixa 2 brädor, som måste tätt splitsas. För det andra installeras styrelser som markerar början av fönster och dörröppningar.

Avståndet mellan de återstående ställena är bättre om det motsvarar isoleringsmaterialets bredd – plattor eller rullar. Alltför ofta behöver inte reoler vara nödvändiga. De är kalla broar. Vertikala strålar måste stärkas med axlar.

Efter montering av fästen och nivellering av rack på nivån kan du fortsätta att lägga kronan på taket på första våningen.

Nästa steg är formad dörr och fönsteröppningar. Vertikala sidostänger är redan formade, så du behöver bara installera horisontella baser för karmen och toppen av fönstret / dörren. Brädorna är fästa med skruvar, bottenplattan är dessutom fixerad.

Kassen kan vara snedställd eller horisontell. Den horisontella anses vara svagare och startar upp varje 20 cm tomhet.

Den sneda startar i en vinkel på 45 grader, också varje 25 cm tomhet och är fastsatt med självgängande skruvar. Efter installationen av lathing kan tillfälliga strängar tas bort.

överlappande

Balkar för golv måste beräknas på ett sätt som minimerar konstruktionens tak. Balkar placeras ena längs den andra och fästs med dubbar. Avståndet mellan intilliggande balkar får inte överstiga 50-60 cm.

För överlappning av golvet på första våningen måste du installera ytterligare stöd. För golv på andra våningen kommer sådana rekvisita att vara de inre väggarna. Som du kan se är installationen av ett ramhus med egna händer ganska genomförbart.

Om en överlappning på det sista våningen byggs, behövs ändarna av lagret som stöd för takbalkarna. Taket kan täckas med en ondulin, metallplatta, mjukt tak. Takets ram börjar placeras från hörnen.

Ändarna är fästa på stockarna, och toppen är oftast inställd med en triangel. Avståndet mellan spjällen ska vara mellan 60 och 100 cm. Arbetet på monteringen av ett ramhus med egna händer görs bäst på marken.

Innan du avslutar huset med sidospår måste du vikla väggarna och taket med ett ånggenomsläppligt membran med en överlappning på 20-30 cm.

När väggarna är täckta med sidospår, är taket täckt med tak, och fönstren sätts in i fönstervallarna, du kan avsluta arbetet med golvet. Nedan är lagret hemmedbräda, vilket kommer att läggas isolering. Nedan läggs skum, som sprider ut mineralull. Nästa är golvnätet vinkelrätt mot könslagen. Plywood eller OSB-platta sys på golvet.

Det återstår att värma väggarna med skumplast och mineralull, fixera ångspärren från insidan och utför inredningen. Ytterligare stabil hemstabilitet kommer att tillhandahållas genom installation av inre hängslen.

För tydligheten rekommenderar vi att du ser steg-för-steg-foto och videomaterial på den här sidan, vilket hjälper dig att räkna ut hur man bygger ett ramhus med egna händer.

Video bygga en husram gör det själv

Inga ord! En sådan cool bildrapport om montering av ett ramskärmshus! Jag vill också göra det själv, jag hoppas verkligen att nästa sommar kommer jag att ha något liknande. Bara jag vill göra ett ramhus lite mindre, förmodligen som i videon. Även om jag delvis tittade på videoklipp och jag förstår att jag kommer att bygga ett ramhus ensamt under mycket lång tid. Det är nödvändigt att ringa någon bror svärfar på något sätt, och du kan också göra vänner till byggare, så att du under en sommarsäsong kan höja och sheathe det från insidan och utsidan.

Plus. Bra steg för steg instruktioner! Men likväl, det verkar för mig att att bygga ett sådant hus, som i bilden, är självständigt praktiskt taget overkligt. Jag har till exempel en dålig förståelse för detta i konstruktion. Vi behöver en person som fumlar i detta, och jag kunde vara i vingarna. Då tycker jag att det är möjligt, och även då borde de inte byggas, men minst fyra av dem, så att man under en sommarsäsong kan bygga upp och bygga ett ramhus, som i videon åtminstone. Om de två våningar hus, som finns i bilderna, jag håller tyst om det

Någon form av smutsig konstruktion erhålls. Det verkar mig mycket mer tillförlitligt hus av betong eller tegelsten. Det som är på bilden är mer relevant för Amerika, där alla hus är kartong)) För ryska förhållanden måste något ändå vara noggrant gjort ändå

Acne svara på din hypotes. Tillsammans för en sommarsäsong är det riktigt att bygga ett sådant hus. 4 personer är en byst. antingen kommer de att lura viljan, eller om det är ett bra lag så kommer det att sluta om två månader

Det skulle vara mer, och en uppskattning gjordes att veta ungefär vad det skulle kosta (åtminstone ungefär) all denna glädje

hej till alla. Allt är intressant beskrivet och visat, men du kan beräkna hur mycket pengar du ska spendera upp till storlek 6 * 9?

Hej, jag gillade verkligen tvåvåningshuset med ett garage, jag vill bygga samma, du kunde inte skicka mig ett utkast till detta hus och en uppskattning för mig, det vill säga mängden och vilket material som användes vid byggandet av det här huset, tack på förhand.

Tack vare författaren, en bra bildrapport och videoval, planerar jag att bygga från våren 2016, du kan skicka mig åtminstone en ungefärlig beräkning av materialkostnaden för byggandet av ett sådant hus som på bilden. Tack.

En vän och hans bror byggde ett ramhus på 8 * 8,2 våningar, ett dubbelt sluttak i 2 månader (utan inredning). Han fick dem på cirka 500 000 rubel. Det finns inget omöjligt för det. Jag själv vill nu bygga detta))

Ett fint hus. Vid nästa sommar vill vi bygga på egen hand. Du kan skicka materialkonsumtion. Tack.

Var kommer fukten att gå från väggarna? du stängde väggarna ute med skum och gips. Is i väggen på vintern är garanterad, liksom den efterföljande mögel. Om isolering i ramen själv är inte ett ord. strutting vid scenen av erektion av ramen är inte heller synlig.

Med uppvärmning blev det upphetsad förstås. Även luftbetong rekommenderas inte att isolera med skum, och här är det ännu inte så. Växthuset inuti väggen. gurkor och formar kommer att växa bra och viktigast, snabbt. Vart går fukten? Vem avbröts daggpunkten och när? På vintern, i kylan kommer det att finnas is i tappvattnet. Kort sagt fattiga byggare.

slita av fundamentet utan avlopp, utan gångväg, golvlister bör ha en överlapp på minst 30 cm, strutting i väggarna nej, i dörr och fönsteröppningar bör vara dubbla ställen, använd skruvar i ramen är strängt förbjudet, läs SP 31- 105 SHELLERS

Det är omöjligt att värma ramramen utomhus med polyfoam. Hacking, dekorerade bra, grunden är inte dålig, resten är genomsnittlig. Värmeisoleringsskum – okunnighet om grundläggande saker!

Vänligen berätta var du ska få projektet av detta hus eller åtminstone något om det.

Mycket högkvalitativ fotorapport. Den enda frågan handlar om ytterligare väderlek. CIP-panelerna har redan utmärkt värmeisolering. Ytterligare isolering – ett slöseri med pengar och försämringen av fasadens ventilation.

 • Trädgårdsgazebo gör det själv

 • Brazier från en tegel med egna händer

 • Garden swing gör det själv

 • Ramhus gör det själv

 • DIY plast fönster justering

  • Rullgardiner på plastfönster – typer och fördelar

 • Daggardiner – typer och funktioner

 • Kassett rullgardiner – variationer och fördelar

 • Varm elektrisk sockel

 • Contribute a better translation

 • Varmvatten sockel

  Andrei Parkhomenko, det är ingen sak att jämföra en gipsmur med gips, alls, förutom att du kan. En helt annan klass av material och tillämpningsområde är annorlunda. Från gips.

  Jag gjorde det här. bara istället för kakel lim. rekommenderas ”belaton”
  Blandat gips och kitt 50 till 50 och pv-m professionellt
  Det visade sig.

  Bra ämne termopaneler! Snabbt varmt och pålitligt! Det finns också keramiska termoelementer som gjorde kontoret bara coolt.

  Jag byggde ett hus av luftbetong och jag ska sheatha den utifrån med termopaneler. Vem har redan monterat dem? Hur är resultaten? Eller det kan vara enklare och billigare att göra en våt fasad, även om det inte är.

  Tack för de detaljerade instruktionerna! På min dacha ligger bara en gammal tvättmaskin. Det kommer att bli nödvändigt att använda en motor från den för att skapa en emery-maskin. Unika.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *