Laminat

Plywood väggar i ett trähus

Det är bättre att inte göra väggmålningen med laminerad plywood på detta sätt. Om det finns behov av denna åtgärd, bör du först rengöra ytan av plywood med askpapper. På grund av detta kommer ytgreppet att vara av högre kvalitet.

Först och främst bör du förbereda ytan. De tar bort alla gamla ytbehandlingar, tar bort damm, smuts. Ytan kan inte anpassas, för efter ramkonstruktionen är den fortfarande inte märkbar. Om du väljer ett plåt av plywood bör du vara uppmärksam på höjden på rummet. I det här fallet behöver du inte fästa små bitar av material med otillräcklig längd på arken.

Plywood väggar i ett trähus

Du bör också förbereda järnväg för installation. De behandlas med ett antiseptiskt medel som skyddar träet från insekter, svampar etc. För det första är 2 stänger fast (nära taket och golvet). Direkt på dem är de återstående skenorna fästade. Det bör finnas ett avstånd på ca 45 cm mellan dem.

Om väggen är tillverkade av betong eller tegel (eller liknande material), ska man göra metallskenor för skenorna, som är fastsatta med knölar. Om det behövs, mellan stängerna kan du lägga vattentätningsmaterial och isolering. Nu kan du börja fashionabla väggdekorationer med plywood. Fastsättning sker på ett av de sätt som beskrivs ovan.

Titta på fotot på väggdekorationen med plywood, vi ser omedelbart att processen är enkel. Det räcker att välja rätt material, för att studera funktionerna i sin installation till största delen och för att korrekt utföra installationen.

Plywood är ett utmärkt, ekonomiskt, miljövänligt material som möjliggör en kort tidsperiod för att jämföra någon yta i rummet.

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk störning, besegrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt snabbt in i modevärlden, chockerande, inspirerande och förstör dumma stereotyper.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Plywood väggar i ett trähus

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Plywood väggar i ett trähus

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Mantelplattform i huset, ytbehandling av väggar och tak

Har du köpt plywood för ditt hus? Från våra instruktioner lär du dig information om prestandaegenskaperna för detta material, du kommer att bli tydliga egenskaper för användningen.

Detta hjälper dig att få jobbet gjort snabbt, effektivt och utan brister. Plywood är ett välkänt material. Många för många år sedan var det nästan det mest framgångsrika sättet att raffinera rummet. =>

Men till och med idag, med ett fantastiskt urval av ytbehandlingar, är användningen för inredningskläder ganska relevant. Texturerad träyta av naturligt ursprung förlorar inte sin popularitet.

Vilka fördelar har plywood?

 • Hållbarhet och ythårdhet efter installation. Detta material är mycket starkare, till exempel gips.
 • Naturligt ursprung av materialet. Den är tillverkad av björkfaner eller björkfaner.
 • Enkelt plywood.

  Ger enkel hantering, flyttning, transport och direkt montering.

 • Efterbehandling med plywood ger chansen att få den jämnaste ytan. Det kan i sin tur slutföras efter vilja.
 • Hög ljudisoleringsegenskaper. av stor betydelse i överlappningen av enheten.
 • Relativt lågt pris på detta ytmaterial. Det finns flera sorter av plywood, som skiljer sig åt i deras prestanda och kostnad. Utifrån det specifika syftet med materialet, valt det mest lämpliga, det bästa alternativet. Om plywood ska användas som en foder för en annan finish. då kan du få produkten lägre kvalitet till ett lägre pris.

Plywood trimning: förberedelse

För att göra jobbet kvalitativt behöver du veta nyanser om korrekt användning av detta material. I början av avslutningsverksamheten måste den vara ordentligt förberedd.

Låt oss dölja egenskaperna hos materialproduktionen. All plywood avsedd för uppböjning av golv, väggar och tak är gjord av barrträ eller björkfaner.

Det viktigaste kriteriet som vittnar om kvaliteten på det köpta materialet är dess GOST.

En viktig faktor är materialets märke. Det finns flera typer av frimärken, vars mest populära är på marknaden:

 • FB är plywood impregnerad med bakelitkomposition, vilket tack vare det har fått högt motståndskraft mot fukt, inklusive havsvatten.
 • FC – det här märket är det mest populära. Hon har en genomsnittlig motståndskraft mot vätskor, eftersom limkomponenten använde karbamid-formaldehydharts.
 • PSF är en speciell plywood med ökad vattenresistens, som tillhandahålls av fenolformaldehyd.
 • FOF – vanligtvis används vid tillverkning av möbler. Det är ett laminerat ark, vars ena sida är inbäddad i dekorativ plast.

Innan du köper ska materialet bestämma den önskade volymen. För att göra detta måste du veta dimensionerna på ytorna (rum) som ska behandlas och den förväntade tjockleken på ytan.

Väggar: Plywood

Upholstering plywood väggar utfördes ofta i hus, på vinden. väntrum och saker. Denna process är inte komplicerad, men funktionerna i tekniken bör observeras.

I ett trähus kan sådan klädsel tillverkas utan föregående montering av ramen.

I det fallet, såklart, om väggarnas ytor är tillräckligt glatta. Om de inte kan skryta av det, är det nödvändigt att först bygga en ram från en träbar.

Om det är nödvändigt att skära en betongbas med plywood, måste ramverket göras. Träet som används måste säkerställa den nödvändiga styvheten för hela konstruktionen och se till att två ark kan fästas så att lederna faller på batten. Mellan de enskilda stavarna bör avståndet inte vara mer än en halv meter. Om plywood är avsedd för efterbehandling, till exempel en balkong. då måste du välja en version av materialet med hög fuktmotstånd.

Faktum är att det under den kalla perioden kommer att utsättas för låga temperaturer och hög luftfuktighet. I vissa fall passar isoleringen under arken av plywood. Då ska avståndet från väggen vara en centimeter större än tjockleken på den använda isoleringen.

Mineralull är väl lämpad för denna roll. Det är en utmärkt värmeisolator, lätt och inte mottaglig för gnagare.

Layouten på arken i förhållande till platsen på väggen är genomtänkt i förväg, så att hela ramen inte längre skulle behöva omformas. I mitten av muren placeras hela lakan, separata delar och bitar är placerade längs kanterna nedan, där de inte är märkbara. När det är färdigt, är materialet fastgjort på metallkonstruktionerna.

Använd specialskruvar med en speciell borr eller höghållfasta polyuretanlimblandningar. Skarvar är det önskvärt att stänga de anslutande stålremsorna. Vad ska de täckas med plywood vägg som skydd och för större dekoration? Du kan använda formuleringar som är avsedda för bearbetning av trälack. azurblå färg. impregnering. vad du än vill.

Tak: plywood trim

Takplattor plywood med självgängande skruvar

Klädseln på detta takmaterial är praktiskt taget ingen annorlunda än väggarnas avslutning. Plåtarna kan spikas direkt på ett plant trätak, i andra fall föredras en speciell träram (barer). Om du gör alla manipuleringar med egna händer, glöm inte att de elektriska kablarna läggs innan du syr ytan. Det är lätt att skära på väggarna själv utan assistent. För att klara taket är det omöjligt att undvika det: det är orealistiskt att samtidigt hålla ett ark av material och fixa det på plats.

Kön: plywood trim

Exempel på finish av plywood i första klass

Denna procedur har några särdrag. Om du tänker använda plywood som den sista beläggningen av ett trähus, så kommer det säkert att vara första klass.

Materialet ska vara 12 eller mindre tjockt och då ska det ha alla 16 mm, eftersom det kommer att ha en stor belastning.

Så att beläggningen inte böjer sig under tunga föremål bör lags placeras minst 40 cm.

Om plywood bara spelar rollen som ett substrat för en annan topplack, kan då lågkvalitativa material användas. Plywood används ofta för trappor. vind, för att avsluta inuti och ibland utanför ett trähus.

Finishing plywood – ett enkelt sätt att förbättra rummet

Plywood är ett material som är välkänt för alla utvecklare. Vid ett tillfälle var det bästa sättet att förfina rummet, men numera är valet av byggmaterial stort och ändå har efterbehandling med plywood inte förlorat sin överklagande.

Träets naturliga struktur kommer alltid att vara relevant.

På bilden: Efterbehandling av rummet med plywood i landet – allt är täckt från golv till tak

Detta material har ett antal fördelar:

 • Materialets naturliga ursprung – som används för tillverkning av finerplåt av björk eller barrträd.
 • Hög ytstyrka efter installation – plywood är mycket starkare än samma gips.
 • Materialets låga vikt underlättar transport, hantering och installation.
 • Trä har höga ljudisoleringsegenskaper, vilket är viktigt vid installation av golv.
 • När arbetet är klart erhålls en plan yta som kan trimmas efter eget gottfinnande.
 • Lågt pris på material – det finns flera sorter, och du kan välja det bästa alternativet i enlighet med användningsdetaljerna. Till exempel, om plywood kommer att tjäna som grund för golv av annat material, är det möjligt att köpa produkter av lägre kvalitet och billigare.

Ju lägre betyg, desto lägre kostnad.

Funktioner av arbete med materialet

För att utföra all arbetskvalitet behöver du veta några av nyanserna om förberedelseprocessen och installationen. Därför överväger vi alla huvuddrag i varje steg.

utbildning

För det första är det nödvändigt att förstå egenskaperna hos tillverkningsmaterialet: plywood för ytbehandling av väggar, tak och golv av björk eller mjukt vedfiner. Huvudkriteriet för att man kan bedöma materialets kvalitet är överensstämmelse med GOST 3916.1-96.

Enligt denna normativa handling regleras arkets konfiguration och dimensioner, om de är kvadratiska kan sidan vara 1220 mm till 1525 mm, med rektangulär form, storleken är ganska omfattande och kan nå 1,5 * 3,6 meter.

En annan viktig faktor är varumärket av plywood.

Det finns många av dem, men följande är till salu:

 • FC – det mest populära varumärket, har en genomsnittlig motståndskraft mot vatten, limkompositionen – karbamid-formaldehydharts.
 • FSF är ett material med hög vattenbeständighet, fenolformaldehyd används vid tillverkningen.
 • FB – plywood, impregnerad med bakelitkomposition, ger materialets motståndskraft mot eventuell fukt, inklusive havsvatten.
 • FOF – laminerade plåtar, oftast används vid tillverkning av möbler. Ena sidan är täckt med en dekorativ plastbeläggning.

Innan du köper materialet bör du bestämma kvantiteten, för det här rummet mäts. Det är också värt att överväga vilken tjocklek som är optimal för ditt arbete.

Hur mantar väggarna

Plywood väggarna är gjorda tillräckligt snabbt

Ofta i våra dagar utförs sådana ytbehandlingar vid stugorna. i väntrummen eller vinden.

Verken är ganska enkla, men det är ändå värt att bekanta sig med teknikens egenskaper:

 • Väggdekoration med plywood i ett trähus kan göras utan slaktkropp, förutsatt att ytan är platt. Om väggarna lämnar mycket att önska är det bättre att göra en ram från en träbar.
 • Vid avslutning av betongbotten är ramverket ordentligt anordnad. Den stång som används bör ge styvhet och tillåta att två ark sätts fast på det, det vill säga att ramen ska mätas så att lederna faller på kassen. Steget mellan stapeln ska inte vara mer än 50 cm.
 • Om du avslutar balkongen med plywood bör du välja ett mer fuktbeständigt alternativ, eftersom under lakperioden blir lakorna utsatta för hög luftfuktighet och låga temperaturer.
 • Ibland krävs en plywood för att lägga isolering. I det här fallet bör insatsen av batten från väggen vara 10 mm större än isoleringsmaterialets tjocklek.

Tips!
Det är bäst att lägga mineralull under huden – det är inte skadat av gnagare, det är lätt och har utmärkta värmeisoleringsegenskaper.

Några låg isolering och kasse ut ur brädet. Efter fixering av plywood får du en mycket stark vägg.

 • Det är bättre att placera hela lakan i mitten av väggen och att montera delarna längs kanterna. Layout bör tas i förväg på förhand, annars måste du göra om ramen.
 • Om lastbilen är färdig med plywood, måste materialet fästas på metallkonstruktioner. I detta fall används speciella skruvar med en borr eller höghållfast polyuretanlim. Det är bättre att stänga alla leder med metallbindningsremsor.

Det enklaste sättet att avsluta van-trim-plywood

 • Frågan om hur man trimmer väggarna av plywood, löses helt enkelt. Vilken sammansättning av trä som passar: färger, lacker, impregnering, lazuli, allt beror på dina önskemål.

Hur man sätter taket i taket

Att klara taket med plywood är nästan detsamma som väggbeklädnaden. Om taket är av trä och platt kan lakan fixas direkt, i alla andra fall är det nödvändigt att arrangera en ram gjord av trästänger.

När du arbetar med händerna, glöm inte att lägga elektriska kablar innan du syr ytan.

Tips!
Om väggarna kan vara klädda även av dig själv, då är det bättre att ringa en assistent för tak, eftersom det är nästan omöjligt att hålla arket och fixa det själv.

Hur man ordnar golven

Golvbehandling med plywood har sina egna egenskaper:

 • Om det här är en topplack bör endast första klassen väljas.
 • Materialets tjocklek ska vara minst 12 mm, och bättre alls 16, beror det på höga belastningar på golvet.
 • Lags bör placeras på ett avstånd av 40 cm så att golvet inte böjer sig.
 • Om plywood är grunden för ett annat golvmaterial, till exempel laminat eller kork, kan du lägga låga betyg.

Rammen måste säkerställa golvets styvhet

 • Alla fogar på golvet är bättre att stänga metallremsan.

Vi hoppas att vår instruktion kommer att hjälpa till att klara det här arbetet snabbt och utan problem. Och om du fortfarande har frågor rekommenderar vi att du tittar på videon i den här artikeln, där vissa punkter visas tydligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *