Grunden

Polerat betonggolv gör det själv

Om det finns metallelement (förstärkning eller nät) i betongens övre del, bör du först tänka på att eliminera dem – annars kan slipmaskinen vara i felaktigt skick. För eliminering av beslag är den bulgariska väl lämpad.

Arbetet påbörjar i allmänhet eliminering av ojämn beläggning och avlägsnande av den gamla beläggningen. För detta kan du använda fräsning, skottblästring eller speciella slipverktyg (till exempel diamantbrädor med en kornstorlek på cirka 25-30).

Därefter måste du hantera mindre brister. Som regel används epoximaterial för detta, med vilket eventuella sprickor lätt kan fyllas. Det är viktigt vid applicering av sådant material för att säkerställa att det inte sticker ut mot ytan, annars kommer slipmaskinen att klamra sig.

Betongslipning

Innan slipning av betonggolvet behöver du vänta ytterligare två veckor efter att dynan stelnar. Betydelsen är enkel – börjar arbeta tidigare, det finns en mycket stor risk att sönder rubbor ur den fortfarande färska och otillräckliga hållbara beläggningen.

Innan du maler ett betonggolv, måste du välja rätt skiva, så att du kan bearbeta materialet så bra som möjligt. För slipning används vanligtvis en diamantskiva med en kornstorlek på 40. Det är nödvändigt att applicera en härdare på golvet, varefter en särskild substans kommer att dyka upp på betongytan, fylla på alla sprickor och öka beläggningsegenskaperna.

När du använder skivor vars kornstorlek överstiger 400, kan du skapa ett riktigt starkt golv som klarar nästan alla slags stress. Efter denna behandling är det ingen mening i ytterligare arbete, men om du vill uppnå en ideal yta kan du dessutom polera med ett material med en kornstorlek på cirka 1500-3000.

Arbetets slutförande kommer att vara installation av plintar och ytbehandling. För att ge golvet ännu större styrka och god visuell kvalitet kan du täcka den med flera lager lack.

Defekt genom slipning

Med långsiktig drift av betonggolvet på det är det troligt att det kommer brister. De måste elimineras så snart som möjligt, oavsett orsakerna. För att bli av med problemet skärs en del av betongen till ett djup av minst 2 cm. Håligheten som erhålls på detta sätt måste rengöras, primeras och fyllas med någon blandning för inbäddning.

Regeln används för att anpassa detta område. Efter att ha väntat på att blandningen satts helt, bör ytan poleras till jämnt tillstånd. Vid allvarlig skada är det värt att applicera en reparationsförening i flera lager, varav en är kvartsand som är idealisk för sådana situationer.

Ibland visas för djupa sprickor på betongytan, och metoderna för eliminering ser lite annorlunda ut. Med en diamantskiva är det nödvändigt att skära en spricka minst fem centimeter djupt i ytan så att den skadade betongen kan tas bort. Den försänkta och rengjorda platsen är fylld med den valda blandningen för reparation, varefter det bara kvarstår att sätta ytan enligt det redan kända systemet.

Slipning av betonggolv är ett bra botemedel mot mindre skador och ojämna beläggningar. Om så önskas kan det här arbetet ske med egna händer, men försiktighet och uppmärksamhet kommer att krävas. Underlåtenhet att följa tekniken för slipning av betong eller brott mot säkerhetsregler kan leda till problem.

Om allt gjordes korrekt kommer det resulterande betonggolvet att ha extrem mekanisk hållfasthet, motståndskraft mot nötning och fuktmotstånd. Dessutom kommer nästa reparation inte att diskuteras inom en snar framtid, och goda visuella egenskaper hos beläggningen kan användas för att implementera en mängd olika designlösningar.

Lämna feedback:

Polering av betonggolv med egna händer

 • Egenskaper och tillämpning av polerade betonggolv
 • Betongpoleringsteknik
 • Steg i anordningen polerad betonggolv

Bearbetning av betongytor med poleringsmetod har använts sedan antiken, men det är fortfarande ett av de spektakulära sätten att klara olika strukturer. Högkvalitativ slipning och polering av naturbetong med fyllmedel avslöjar materialets naturliga skönhet samtidigt som prestanda förbättras avsevärt.

Polerat betonggolv gör det själv

Efter avslutad slipning av betonggolvet måste det täckas med impregnering med vattentätning.

Egenskaper och tillämpning av polerade betonggolv

Slipning och polering används både för golv i nya byggnader och för restaurering av gamla beläggningar. Ofta är polerade golv utrustade i kontor, detaljhandel, offentliga byggnader, men även i privata bostäder är denna typ av finish ganska vanlig.

Glansiga golv kan målas på ett speciellt sätt, vilket ger effekten av polerad sten.

Om defekterna på ytan överstiger 0,5 cm i höjd, är det bäst att använda fräsning.

Polerat betonggolv har en blank spegelyta, och under driften finns det ingen dammbildning. Beläggningen har en hög reflekterande förmåga, vilket ökar den naturliga belysningen av rummet.

I motsats till polymeren kan polerat golv andas, släppa ut och absorbera vattenånga. Denna egenskap gör att du kan behålla en gynnsam atmosfär i rummet. Den alkaliska naturen hos den behandlade betongbeläggningen (högt pH) förhindrar tillväxten av mikroorganismer, bildandet av mögel och svampar. Strukturen i strukturen innehåller inte migrerande kemikalier, avger inte lukt och orsakar inte allergiska reaktioner. Iakttagande av stegsekvens och slutbehandlingsteknik kan du göra en liknande behandling av betong med egna händer.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Betongpoleringsteknik

Slipning av betonggolvet görs endast om torr och helt härdad betong.

Processen att arrangera ett polerat betonggolv består av flera steg. Deras nummer med professionell finish kan nå upp till 15. Tekniken för arbetets utförande beror på ytbehandlingsförhållandena (interiör, gata, designfunktioner etc.). Polering används vid reparation av betonggolv, efterbehandling av ett nytt golv eller trappor. Under alla omständigheter, före polering, görs några förberedande arbeten.

Professionell och manuell utrustning används för slipning och polering:

 • Fräsmaskin med karbidesegment;
 • kvarnen utrustad med segment med diamant- eller korunddammning;
 • korundborstar;
 • bulgarian;
 • skyddsglasögon, andningsskydd.

Skiktet på betonggolvet.

För att förbereda det gamla golvet för efterföljande polering rengörs ytan av färger, lacker eller andra beläggningar. Rengöring görs genom fräsning eller skottblästring. På den nya ytan avlägsnas stötar.

Om betongen har stora ojämnheter utförs förfräsning. Denna operation utförs för djup bearbetning av betongens översta lager, men samtidigt elimineras sådana defekter som vågdroppar inte. De kan bara smutsas genom att hälla ett annat lager av betongkomposition. Efter fräsningen kan det vara ganska djupa spår (upp till 4 mm). Dessa fel elimineras genom att slipa ytan.

Installationsschema av ett betonggolv.

Slipning avlägsnar ytans översta skikt, som bildas som en följd av härdning av cementgelén när den hälls betong. Vid behandling av betong i framtiden med kompressorns komposition, kommer detta skikt att förhindra dess penetrering i betongstrukturen. Vid slipning exponeras fyllnadselementen (krossad sten eller flis).

För polering av hög kvalitet bör betongskiktet hållas efter hällning från 7 till 20 dagar. Under denna tid når betongkonstruktionen styrka, vilket inte tillåter att dra ut fyllnadselementets element. Kalksten, grus, fin krossad sten, granitflis läggs till betongen som fyllmedel.

Graden av glans av betong och djup ytbehandling.

Den typ av slipskärande delar som används beror på typen av betongbotten. Om det är högre än M250 används diamantbelagda segment, om det är lägre, med korund. Högkvalitativ polering kan utföras på ytan fylld med betong av en klass inte lägre än 300.

I avsaknad av professionell utrustning utförs slipning av betong med korundbelagda metallborstar. Om delar av förstärkande delar sticker ut på ytan, skärs de av en kvarn.

Förberedande operationer utförs endast på torrbetong, eftersom vått slam reducerar friktionen och klämmer fast verktygets arbetselement. Vid slipning till maskinen kan du ansluta en industriell dammsugare. Vid slutförandet av slipning utförs också dammning av ytan.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg i anordningen polerad betonggolv

 1. Den primära förberedelsen av ett gammalt betonggolv görs genom att rengöra kakelytan, målarfärgen, lacken eller andra beläggningar genom fräsning eller sprängning.
 2. Vid nästa steg utförs eliminering av potholes, sprickor och deformations-krympbara sömmar. Epoximastik används för nivellering. Det är nödvändigt att uppnå en jämn yta där huvudet på kvarnen inte klamrar sig på ojämna golv.
 3. Grov grovslipning med diamantskivor med en kornstorlek på upp till 400 grit (37 mikron) utförs. Om det inte finns något behov av att fräsa och jämna ut ytan, utförs denna operation omedelbart. Betongytan rengörs från smuts och damm.
 4. Kemisk behandling av betongytan med en speciell härdare utförs. Kompositionen reagerar med kalciumhydroxid i betong. Den kemiska reaktionen ökar hårdheten och styrkan i betongen. Polerad betong är impregnerad med en speciell kemisk sammansättning – impregneringsmedel (till exempel Xtreme Hard Densifier).
 5. Nästa är slipskivor över 400 grit. Finishing polering av betong görs med diamantbelagda skivor med en kornstorlek på 1500-3000 grit (10-5 mikron).

Med ett litet område på den behandlade ytan kan slipning göras. Men detta arbete är mödosamt, mödosamt och kräver viss kompetens. Bulgarien används oftare för att trimma svåråtkomliga områden. Polering av betongytor gäller inte för lätta operationer och kräver viss kompetens i arbetet eller deltagande av specialister.

Göra betongpolering med egna händer

 • Fördelar och huvudegenskaper hos det polerade golvet
 • Betonggolv och fräsning
 • DIY poleringsteknik
 • Stegen att göra din egen polering

Betongytor har blivit polerade i många årtionden, men även idag är denna färdigmetod fortfarande en av de mest effektiva. Korrekt gjort slipning och polering av betong med egna händer avslöjar materialets skönhet, vilket förbättrar prestanda väsentligt.

Polerat betonggolv gör rummet lättare.

Efter avslutad slipning på betong bör ytan beläggas med en speciell impregnering för vattentätning.

Polerad betong används inte bara i nya byggnader utan också för restaurering av skadade gamla beläggningar. Mycket ofta används polerad betong i kontor, offentliga byggnader, köpcentra. Men privat byggande stod inte heller åt sidan.

Fördelar och huvudegenskaper hos det polerade golvet

För rengöring av golvet kan du använda en slipmaskin.

Polering av ett betonggolv är idag den mest avancerade och ekonomiska lösningen.

Fördelarna med sådana golv innefattar:

 • enkel underhåll och rengöring;
 • ökad styrka;
 • hållbarhet;
 • låg kostnad;
 • estetiskt vacker utsikt
 • lång livslängd.

De mattiga golv polerade och förstärkta av nanoförstärkare visade sig vara användbara på industriella företag, i olika lager och offentliga platser.

I CIS används polerad betong nästan aldrig, även om Europa och USA länge har praktiserat polerade betongytor i offentliga och utbildningsinstitutioner.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Betonggolv och fräsning

Viktiga defekter på golvet tas bort genom fräsning.

Om djupet av ytfel överstiger 5 mm är fräsning det bästa alternativet. Ytan på det polerade betonggolvet har en blank spegelfärg, och under drift finns det helt enkelt ingen dammbildning. Denna våning har en hög grad av reflektion av ljus, vilket väsentligt ökar belysningen inuti rummet.

Skillnaden mellan ett betonggolv och ett polymergolv är förmågan att andas först, frigöra eller absorbera vattenånga. Denna egenskap hjälper till att upprätthålla en gynnsam atmosfär inuti rummet. Det höga pH-värdet av den betongbelagda beläggningen (alkalisk natur) eliminerar spridningen av skadliga bakterier, mögel och olika svampar. Strukturen har inga migrerande kemikalier, lukt eller allergener. Om du gör allt arbete i steg, observera tekniken, kan du självständigt arbeta upp betongen, och poleringen som görs med egna händer kommer att glädjas under mycket lång tid.

Tillbaka till innehållsförteckningen

DIY poleringsteknik

Det är viktigt! Sliparbete på betonggolvet kan utföras först efter att betongen har helt härdat.

Handgjord polering består av ett antal steg. Antalet av dem med kvalitetsbehandling når 15. Polering görs vid reparation av gamla golv och trappor eller efterbehandling av nya, men under alla omständigheter är det nödvändigt att göra förberedande arbete.

För att kunna utföra slipning och polering kan du behöva manuell och professionell utrustning:

 • slipmaskin med segment som har en diamant- eller korundssprutning;
 • Fräsningsutrustning med hårda legeringssegment;
 • borstar med korundspraying;
 • bulgarian;
 • glasögon för skydd
 • andningsskydd (kan inte undvika det).

För slipning av betong finns särskilda manuella maskiner.

Den förberedande perioden inkluderar rengöring av betongytan från färg, lack och andra föroreningar. Rengöring utförs genom fräsning eller en metod för skottblåsning. Alla fel och oegentligheter måste tas bort.

Om betongytan har betydande brister, avlägsnas de genom preliminär fräsning. Denna procedur utförs vid djup bearbetning av betongens ytskikt, men du bör vara medveten om att vågskillnader inte kan elimineras på detta sätt. De slätas ut genom att lägga till ett annat betonglager. Efter fräsning kvarstår ganska märkbara spår (upp till 0,4 cm). De kan avlägsnas genom att slipa ytan.

Under slipning avlägsnas toppskiktet, vilket bildas på grund av härdningen av cementgelén som bildas under hällningen. Mjölk hindrar penetrering av tätningens komposition i betongens struktur. Slipning gör att du kan fylla fyllmedel (grus eller smula).

För att utföra högkvalitativ slipning är det nödvändigt att bibehålla betongen efter att ha hällts i 1-3 veckor. Vid den här tiden kommer betongen att nå tillräcklig styrka, vilket gör att fyllmedlet kan linga i sin struktur. I rollen av fyllmedel av betongblandning är grus, krossad sten av liten fraktion, granitflis eller kalksten.

Beroende på betongbeteckningen väljs slitmaskinens typ av skärelement. Om märket är högre än M250 används segment med diamantsprutning, om lägre korund används. Poleringen görs för hand endast av hög kvalitet om graden av betongbetong inte är mindre än M300.

I avsaknad av specialutrustning utförs slipningen av betong med hjälp av metallborstar med korundssprutning. Om ytan har utskjutande förstärkande delar kan de klippas med en kvarn.

Alla förberedande åtgärder vidtas endast på en torr betongyta, annars kommer det att minska våt slam och stryka arbetsstyckets delar. Vid slipning är det möjligt att använda en industriell dammsugare. Efter slipning utförs dammning av ytan.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Stegen att göra din egen polering

 1. Det primära skedet av det gamla golvet innefattar rengöring av ytan av gamla plattor, lacker, färg och andra föroreningar genom fräsning eller genom sprängbildning.
 2. Nästa steg är att eliminera potholes, sprickor och deformations-krympbara sömmar. För att jämföra ytan, använd epoximastik. Det är nödvändigt att skapa en yta av sådan jämnhet att arbetselementen i slipmaskinen (huvudet) inte klämmer fast vid ojämnheter i ytan.
 3. Med hjälp av diamantskivor med en kornstorlek på upp till 37 mikron (400 grit) utförs preliminär grovslipning. Om ytan är jämn, det vill säga, fräsning och jordning är ytan inte nödvändig. Denna operation utförs omedelbart. Betonggolv rengörs från damm och smuts.
 4. Med hjälp av en speciell härdare utför kemisk behandling av betongytan. Komponenterna i härdaren börjar interagera med kalciumhydroxiden, som finns i betongen. Detta gör att du kan förbättra betongens hållfasthetsegenskaper. Efter slipning behandlas golvytan med en impregnerare, till exempel Densifier.
 5. Vid det sista skedet utförs slipning med skivor med en kornstorlek på mer än 400 grit och avslutning av polering av betongytan med diamantskivor med en kornstorlek på 10 till 5 mikron (1500 till 3000 grit).

Om den behandlade ytan har ett litet område, kan en kvarn användas för polering med egna händer. Sådant arbete är emellertid mycket mödosamt, tidskrävande och kräver viss kompetens. I grunden används grinderen för att bearbeta svåråtkomliga områden. Som ett resultat visar det sig att polering av en betongyta är en ganska komplicerad operation, det kräver speciella färdigheter eller till och med deltagande av specialister.

Polerat betonggolv gör det själv

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *