Elektricitet

Prefab hus fördelar och nackdelar

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk sjukdom erövrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstörde dumma stereotyper.

Prefab hus fördelar och nackdelar

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Fördelar och nackdelar med ramhus. Vi analyserar experternas slutsatser och åsikter.

Prefab hus fördelar och nackdelar

Det är bra att gå hem och veta att de väntar på dig där. dåligt – om du väntar.

Jag välkomnar dig varmt, kära läsare! Hur är stämningen i det nya året? Bra? Utmärkt! Förresten, grattis på det kommande nya året! Jag tror att du redan har återställt din hälsa efter semestern, och därför kommer vi att komma till affärer.

Beslutade att bygga ett hus på ramtekniken? Har du tvivel Jag håller med om att recensionerna av ägarna till sådana strukturer är motsägelsefulla. Vissa sjunger roliga prefabricerade strukturer, medan andra spottar i deras riktning.

Vad ska man göra? Vem ska tro? Var inte panik, kära vänner! Nu ska vi studera ramhusen, vars fördelar och nackdelar stör så många ägare av bondgårdar.

De uppenbara fördelarna och nackdelarna med skelettema

Lite historia

Innan jag börjar diskutera de negativa och positiva punkterna vill jag kortfattat titta på det förflutna. Varför? Att visa dig att ramtekniken är inte en innovation. I vissa länder byggs bostäder för denna teknik i fem århundraden! I Ryssland blev denna teknik erkänd på 50-talet.

Jag är säker på att du har sett vackra hus byggt efter kanadensiska metoder mer än en gång och kanske ens levt i dem. Faktum är att ramsköldshusen under tiden för den fruktansvärda bristen (Sovjetunionen) helt enkelt kallades ”Korthus” av folket, och tekniken kallades ”Frame-slotted”. Hon, för att uttrycka det mildt, använde inte ära, eftersom kvaliteten på designen lämnade mycket att önska. Kom ihåg hut av Nif-Nifa-grisen? Det är det.

De första relativt anständiga landramhusen uppträdde i Sibirien. Människor som kom till jobbet i kalla länder måste bo någonstans. Förståligt, ingen planerade att ge bostäder av hög kvalitet till arbetare, eftersom de som regel inte stannade länge.

Därför byggdes tillfälliga strukturer, som kallades vinterramhus. De kunde inte kallas väldigt varmt, men tillgången på högkvalitativ värmeisolering möjliggjorde arbetare att leva bekvämt trots det hårda klimatet. För Siberia visade sig ramhus vara bara en panacea. De kan sägas ha blivit föregångare till moderna byggnader.

Självklart står inte tiden stilla. Ramteknik har genomgått ett antal förändringar. Konstruktioner byggda enligt denna metod visar komfort, hållbarhet, estetik. Tror inte?

Designfunktioner (i korthet)

Kära läsare, vi har redan på något sätt övervägt i tidigare artiklar teknik för ramkonstruktion, så vi kommer inte att dyka in i det här ämnet igen. Minns om det i allmänhet.

Bygga ett hus av CIP paneler

Uppvärmningsram

Strukturer är byggda på basis av en ram gjord av trä eller metall. För isolering av strukturer används en mängd olika råmaterial – mineralull. polyuretanskum, polystyrenskum, sågspån, reed etc. Det värmeisoleringsmaterial DSP, OSB, spånskiva sys upp. Därefter utförs interiör och yttre beklädnad.

Kom ihåg att samvetsgranna byggföretag i byggandet av ramhem använder endast barrträd, som är kända för sina förstklassiga tekniska och estetiska egenskaper. Men ofta företag med tvivelaktigt rykte, använder lövträ, karakteriserat av känslighet för slitage.

Funktionerna i designen, byggd av högkvalificerade specialister, är för det första – det är tillförlitlighet, i det andra – det verkliga priset, och i det tredje – den snabba konstruktionen. Och inte tvärtom.

Kom ihåg, kära vänner, om byggnaden är uppbyggd i överensstämmelse med alla byggkoder och regler, bor i det kommer att ge en hel del ljusa känslor. Tro mig, barnbarnen kommer att bo i ett sådant hus!

Erkända dygder

Tja, här kommer vi till intressanta punkter. Vad är bra hemma, byggt på ramteknik? Enligt experter är de kända för ett stort antal positiva stunder.

 1. Lång livslängd. Ramkonstruktioner, om de byggdes av förnuftiga specialister, är hållbara. Livslängd – mer än 80 år.
 2. Slitstyrka. Högkvalitativa rambohus är inte rädda för de skadliga effekterna av klimatiska, biologiska, mekaniska och kemiska faktorer. Sådant motstånd förklaras av förekomsten av särskild impregnering på byggmaterial, i regel används trä (oftast används en OSB-bräda, som redan är impregnerad med särskilda tillsatser).
 3. Snabb produktion. Ramkonstruktion kännetecknas av hög bygghastighet. Nej, inte ens hög hastighet, men blixten snabb! Inom en månad är underbara hus ”födda”. Var har du sett det här? Byggandet av huset utförs under hela månaden helt nyckelfärdig. Miracles!
 4. All säsong Ramkonstruktion är byggd när som helst på året. Regn, snö, hagel, frost, värme? Ja till hälsa!
 5. Billighet. Hur mycket kostar det att bygga en ramstruktur? Priserna varierar naturligtvis, eftersom de beror på många faktorer, men i genomsnitt är kostnaden för byggandet från 800 000 rubel till oändlighet. Är det möjligt idag att bygga ett hus, vilket ger mindre än en miljon rubel? Det visar sig att ja!
 6. Lätt design. Byggnaden är väldigt lätt, och det betyder att du kan använda en förenklad version av basen. Ett riktigt ramhus ser ut som en skruvfundament. Dessutom är strukturen mycket ergonomisk.
 7. Förenklad vändning. Ramverkens ytor kännetecknas av sin oklanderliga planhet och jämnhet, och behöver därför inte utföra komplexa ytbehandlingar.
 8. Kommunikationer inuti väggarna. Nödvändiga kommunikationsnät (el, VVS, ventilation) placeras inuti väggarna, vilket är mycket bekvämt och ekonomiskt.
 9. Möjligheten till återuppbyggnad. Om det inte finns någon nödvändig mängd för veranda, terrass mm när du byggar huset, bör du inte vara upprörd, eftersom du kan bifoga något du vill byggnaden senare.
 10. Dimensionsstabilitet. Ramkonstruktionen krymper inte. Vad betyder detta? Och det faktum att finishen kan göras omedelbart efter byggandet av hemmet. Vidare uppträder ofta krympningsprocessen vissa defekter.
 11. Ekologisk renhet. Designen är byggd av miljövänliga råvaror. Med tanke på vad rummet inte kan skada människokroppen. Ett djur förresten också.
 12. Säkerhet. Huset är byggt av slitstarka material. Man kan inte vara rädd att ett eller annat strukturellt element kommer att kollapsa under påverkan av någon faktor.
 13. Estetik. Bostäder byggda på ramteknik, se charmiga ut.
 14. Comfort. Ramhus är varma, mysiga, tillförlitliga.
 15. Lätt att underhålla. Boet kräver ingen särskild vård och förekomsten av regelbundna reparationer.
 16. Styrka. Bostäder är inte rädda för jordbävningar upp till 7 på Richter-skalan. Vindstötar är inte heller ett problem.
 17. En mängd olika projekt. När ramhuset var ett kvadratiskt eller rektangulärt ett-vånings rum, men idag tar det andan iväg från befintliga projekt!

Det är allt. Jag tycker att tekniken förtjänar uppmärksamhet. Slutsatsen är dock tidig. Låt oss överväga de negativa punkterna.

Kontroversiella brister

Vad säger experter om nackdelar? Många saker. Men jag vill notera att husen byggda från dyra råvaror, det finns nackdelar. Dessutom har ramtekniken hittills förbättrats. Med tanke på vad de negativa ögonblick som det finns ett tal sedan Sovjetunionen, är redan irrelevanta. Det finns emellertid fortfarande nackdelar.

 1. Kvalifikationer. För att huset ska förstöra ägarna endast med sina fördelar, måste du beställa byggnad från det företaget, vilket är känt för sitt rykte som en tår. Kom ihåg – kvalitet kostar pengar.
 2. Brandrisk. Materialet som används i byggprocessen har hög brandfarlighet. Jag har emellertid ännu inte träffat ett sådant hus som inte skulle brinna (för min 17 års arbete i operationssändningen (energi), jag var tvungen att se någonting).

Gärspanelens skelett

 • Kortare livslängd. Om stenkonstruktioner tjänar i hundratals år, förstås med kvalitetsvård, så kan ett hus byggt med ramteknik naturligtvis inte skryta med en sådan livstid.
 • Gnagareattacker. Kontroversiell fel. Rammen och beklädnaden av de fluffiga skadedjurna berör inte, de är glada att äta isoleringen av golvet, väggarna, taket, taket (jag talar om skum, även om musens ”moderna penoplex” ibland också ”slipar”).
 • Behovet av bearbetning av speciella ämnen. Lagerstrukturer och sköldar (i mindre utsträckning) behöver regelbunden impregnering med antiseptiska och flamskyddsmedel. I princip bör alla trähus behandlas regelbundet med speciella föreningar.
 • Låg ljudisolering. Att vara till exempel på andra våningen kan du enkelt höra konversationen på den första. Inte så bra, förstås, men i princip är detta problem inte dödligt. Det beror allt trots allt på byggmaterialen som används.
 • Termos effekt. Dessa anläggningar andas inte. Vissa människor säger att det är kallt i sådana hus på vintern och varmt på sommaren. Men om du väljer högkvalitativa CIP-paneler, kommer sådana problem inte att uppstå.
 • Nackdelar är kontroversiella. I princip är de ganska lätt borttagna. Är det inte

  Vad kan jag säga En gång var det svårt att ringa en ramkonstruktion ett hus. Men i dag har ”korthusen” blivit lyxiga herrgårdar som kan ge odds till bostäder byggda av dyra råvaror.

  Det finns dock en ”men”. Ramhuset kommer att skämma bort med plysch komfort, ömma värme och magisk skönhet endast när byggföretaget som arbetar med byggnad har varit engagerad i byggandet. Annars kommer huset att vara som hut av Nif-Nif. Du vill inte ha det här? Spara i så fall inte på organisationen, som ansvarar för din byggnaders tillförlitlighet och god kvalitet.

  Låt skönhet, värme, hemlighet och fred alltid regera i ditt hem! Vi ses snart! Ja, jag glömde nästan, rekommendera artikeln till vänner, plötsligt kommer någon att vara till nytta…

  Visdom av visdom: För att nå målet måste du först gå (Balzac).

  Ramhus: fördelarna och nackdelarna med att bygga och bo

  Ramhus: fördelar och nackdelar © 2014-2016 Postroj-sam.ru

  Idag är byggandet av ramhus i vårt land bara mer populärt. Men som regel brukar vi lita på endast beprövad teknik, och vi är skeptiska till allt nytt, även utan att förstå alla subtiliteter, styrkor och svagheter.

  Ramhus – det här är bara ett sådant fall när bristen på information, liksom på grund av felaktig överensstämmelse med tekniken, lider anseende för denna typ av byggnader. I detta avseende är misstro mot sådana hus födda trots det stora antalet fördelar, både av byggnad och boende i dem.

  Om hur man bygger ramhus med egna händer. Jag har redan sagt. Därför kommer vi inte att gå in i detaljerna i tekniken, men omedelbart gå vidare till fördelarna och nackdelarna med deras konstruktion och uppehållstillstånd.

  1. Billig när det gäller konstruktion

  Den främsta fördelen med ramkonstruktion är det faktum att mycket mindre pengar spenderas vid konstruktionen, jämfört med tegel och andra typer av hus. Även med exakt överensstämmelse med byggteknik och användandet av dyra material kan du känna skillnaden.
  Ramhuset är inte nyckfullt för grunden, tack vare det faktum att dess väggar är lätta och samtidigt starka att bryta. För det kan du använda nästan vilken billig typ av stiftelse som till exempel stapelskruv. till exempel.

  2. Håll varm på vintern

  Ramhusets vägg består nästan helt av isolering, som är utsidan skyddad mot vind och fukt. Inget block eller tegelmaterial kan jämföras med dess värmeledningsegenskaper.

  Exempelvis är värmeledningsförmågan hos mineralullisolering ungefär ca 0,035 W / (m * s). För jämförelse kan du ta ett av de hetaste blockmaterialen – gassilikat med en densitet på 500 kg / m 3, där värmeledningsförmågan är ca 0,12 W / (m * s). Som det kan ses i mineralull överskrider värdet av värmeledningsförmågan nästan 4 gånger.

  Tack vare dessa egenskaper, med rätt val av isolering och dess tjocklek, kommer värmeavlägsnandet genom väggarna att vara minimal vilket minskar värmekostnaderna på vintern.

  3. Håll sval på sommaren

  Alla samma isolerings- och träramar tillåter inte att väggarna värms upp även under mycket varmt väder, så att det inte kommer att överföra värme till huset, till skillnad från tegel, betong och liknande hus. Detta kommer att hålla den värdefulla svalan inomhus. Det hjälper också till att spara på kylning på sommaren, eftersom luftkonditioneringen kommer att sätta på mycket mindre.

  4. Varma väggar inne i huset

  Om du någonsin bott i ett tegelhus, borde du ha märkt att under vinterperioden, även om det finns en bekväm temperatur i rummet, är ytterväggarna fortfarande mycket kallare. Detta händer eftersom tegel och betong har en högre värmeledningsförmåga och med stor glädje tar de sig själva den dyrbara värmen, som förr eller senare sprider sig på gatan.

  På grund av att ramhusets vägg saknar material med hög värmeledningsförmåga, kommer den alltid att förbli varm, förutsatt att temperaturen är bekväm i hela huset.

  5. Rummet värmer upp snabbare

  Förutom värmekonduktivitetskoefficienten finns det en sådan sak som värmelagring. Så, betong, tegel och andra liknande material ackumuleras värme väldigt bra, dvs För det första absorberar de det i sig, och sedan, om det blir svalare i rummet, ger de tillbaka.

  På grund av detta värms ett rum med tegelväggar mycket längre, och lejonens andel av energi spenderas på att värma själva väggen.

  Vad är det för fel med det? Du frågar. När allt kommer omkring kommer det sedan tillbaka till huset, vilket inte tillåter det att snabbt svalna.

  Så hävdar jag med stort förtroende att värmen kommer att återvända, men inte helt. En del av det kommer att lösa upp från väggen, och ramhusen är fria från denna nackdel.

  6. Enkelt och snabbt i konstruktion.

  Med tanke på konstruktionstekniken är ramhus mycket enkla när det gäller konstruktion. Dessutom är de också mycket snabbt uppförda. Detta kan betydligt minska arbetskraftskostnaderna, och därmed de ekonomiska kostnaderna för arbetskraften.

  Och för dem som mer eller mindre har en idé om att arbeta med trä och naglar tror jag att det inte blir svårt att montera ett ramhus med egna händer. Jag beskrev konstruktionstekniken för ett ramhus i en av de föregående artiklarna i detalj med många bilder. Du kan enkelt hitta den på min sida.

  7. Relativt tunna väggar

  För att ge ett gott termiskt skydd hemma behöver du inte bygga tjocka väggar. I genomsnitt är tjockleken på lagerytans yttervägg, tillsammans med ytan, ca 25-30 cm.

  För tegelhus, även med ytterligare isolering, kommer väggtjockleken att vara ca 45-50 cm. Och detta är i bästa fall.

  Detta är ett viktigt plus för små byggnader, där varje extra kvadratmeter är ”värt sin vikt i guld”.

  I huset på 6×6 meter, på grund av tunnväggen, kan vi spara 5-6 kvadrater bostadsyta, samtidigt som vi inte ändrar byggnadens yttre omkrets.

  8. Möjligheten att bygga under den kalla årstiden

  Denna typ av hus, utan extra kostnader för uppvärmning av material eller användning av tillsatser, kan byggas när som helst på året. Den enda begränsningen är att materialen måste vara torra.

  9. Det är inte nödvändigt att använda speciell utrustning i byggprocessen.

  I de flesta fall är det inte nödvändigt att bygga in ett ramhus, att specialutrustning och användning av dyra verktyg inte behöver användas. För snabb och billig väggen är det tillräckligt att köpa ett verktyg för att klippa trä, eftersom en manuell hacksåg kommer att vara svår och lång.

  10. Avslutningsarbete är inte dyrt.

  Både utvändigt och inuti, under byggandet av ett ramhus, kräver efterbehandling inte stora kostnader. Väggarna är vanligtvis klädda på insidan med gipskartong, vilket, med hänsyn till det faktum att väggarna är jämn, är monterad utan ytterligare metallprofiler på plywood eller träkasser. Det är billigare än gips, med flera utjämningsskikt av kitt.

  11. Bra jordbävningsresistens

  I seismiskt aktiva områden är rambyggnaderna mycket mer tillförlitliga än sten-, tegel- eller blockhus utan extra kostnader för att stärka strukturen. Om tegelväggar är starka endast i kompression, är de svaga i rast, liksom alla betongkonstruktioner. För att säkerställa god seismisk motstånd i betong och liknande hus är det nödvändigt att ordna ytterligare förstärkningsbälten, förstärkning av murverket själv och andra åtgärder.Däremot består ramhuset av trä, vilket är mycket slitstarkt att bryta. För att säkerställa tillförlitligheten i seismiskt aktiva områden behövs ingen extra vinstkostnader.

  12. Enkel installation av kommunikationsrör och ledningar.

  I ett ramhus är det mycket lättare att utföra all kommunikation. Ingen chipping, damm etc.

  Allt ovanstående innebär strikt anslutning till tekniken. Även om partiet inte överensstämmer med konstruktionen av ramhus, kan de flesta av dessa fördelar bli negativa.

  1. Byggd av brännbart material

  Den huvudsakliga och ofrånkomliga nackdelen med trärambyggnader är att de består av brännbart material.

  För att minska risken för tändning av sådana byggnader och säkerställa tillräcklig brandsäkerhet är det nödvändigt att följa några grundläggande regler vid byggandet av ett ramhus:

  • Före användning måste hela brädan och virket behandlas med särskild impregnering, vilket skyddar veden från eld. När du väljer, var uppmärksam på impregneringens konsistens, bör den vara lite fet och blöt i träet under bearbetningen. Billiga impregneringar som ser ut som färgat vatten kommer inte att ge den korrekta effekten. Du kan kontrollera impregneringsgraden, ha bearbetat brädet och hur det kommer att blötläggas – släng det i elden. Du kommer märka att denna styrelse kommer att smoldering under en lång tid, och den senaste kommer att lysa upp.
  • När du leder elektricitet till huset, se till att alla ledningar är i en speciell korrugering, enligt reglerna. Vid uppvärmning komprimeras korrugeringen, vilket hindrar luftens tillgång till eldkällan.
  • Använd endast icke brännbara material för att värma ramhuset. Graden av brandbarhet hos materialet kan erhållas från tillverkaren.
  • På platser med ökad fara, till exempel, där värmepannan eller kaminen kommer att ligga, är det nödvändigt att göra efterbehandling av eldfasta material.

  Det är värt att notera att sätt att minska risken för brand beror på varje enskilt fall. Men iakttagande av ovanstående regler skyddar du i stor utsträckning dig från eld.

  Brandrisk är den viktigaste faktorn som driver framtida husägare bort från att bygga bara sådana byggnader. Men låt oss anledningen logiskt, av någon anledning skrämmer inte taket och taket någon, men hela elektrikeren, som är en av de främsta potentiella antändningskällorna, ligger nära taket, eller till och med på den.

  2. Det är svårt att hitta ”perfekt” material för konstruktion.

  Om du följer alla regler för byggande av ramhus, då ”idealiskt”, för deras konstruktion är det nödvändigt att använda endast torkade material. Träet som vi säljer överallt är rå. Ett torrt bräda, eller svårt att hitta, eller det kostar mycket mer.

  I det fall du köper ett bräda, och det visar sig vara ost, måste det torkas, åtminstone naturligt, genom att lägga det under en baldakin.

  3. Relativt bräcklig

  I sig ser väggen av ett ramhus väldigt bräckligt ut. Det kan faktiskt inte jämföras i styrka med en tegel- eller betongvägg. Men vi har lyckligtvis inte sådana atmosfäriska avvikelser att rambygget, byggt enligt alla regler, inte kan motstå.

  Även om det här är en minus, är det inte så signifikant att det på grund av det vägrar kategoriskt att bygga denna typ av hus. Jag kan inte ens föreställa mig några omständigheter som kan skada eller förstöra ramkonstruktionen.

  4. Mindre garanterad livstid

  I olika litteratur varierar livslängden hos ett ramhus på olika sätt. Vissa källor hävdar att sådana hus är lämpliga för att leva i 30-50 år. men de flesta källor hävdar att inget kommer att hända med ditt hem i 50-70 år. och det här är vårt liv, definitivt nog. Dessutom finns det, av olika slag, träbearbetning, vilket ökar dess livslängd.

  I tegel- och betongbyggnader når livslängden 100 år. men döm själv, med betydligt lägre ekonomiska kostnader, vi får ett hus där vi lever alla våra liv. Och vad kommer att hända inom 50-70 år. ingen vet än.

  5. I trästrukturen kan man få olika parasiter.

  Det är också en stor nackdel med ramhus. Men det finns en lösning på detta problem – precis som med brandsäkerhet, är det nödvändigt att behandla hela trädet med en speciell bioskyddande impregnering. Ofta kan du hitta impregnering som är både brand och bioprotektiv samtidigt.

  6. Frekvent bristande överensstämmelse med byggteknik

  Detta är troligtvis en minus inte av tekniken i sig, utan av generell teknisk analfabetism. Arbetstagare tar ofta jobb och har bara en ytlig ide om det. Som jag skrev tidigare kommer detta från en brist på information.

  För att inte komma in i skrupelfria arbetstagare är det nödvändigt att endast tillämpa de företag som specialiserar sig i ramkonstruktion. Du måste hålla med om att de har mycket mer erfarenhet än de arbetare som byggde ett tegelhus igår, och att ha bestämt att byggandet av ett ramhus var ännu lättare, de tog det.

  Det är också nödvändigt att den som kommer att bygga, ge någon garanti, bekräftad skriftligen, till sitt arbete.

  Här har vi i princip betraktat de främsta fördelarna och nackdelarna med ramhus. vilket bör hjälpa dig att göra ett så svårt materialval för byggandet av ditt framtida hem.

  Därefter vill jag prata lite om varför folk inte litar på den här tekniken, och varför den här typen av hus inte ofta finns på byggarbetsplatser.

  För närvarande litar de flesta inte på ramtekniken för att bygga hus. Många tror att nackdelarna med denna teknik är mycket mer än positiva egenskaper.

  Är det verkligen så?

  Nu ska vi försöka förstå varför ramhus inte litar på, och i de flesta fall inte använda denna teknik för konstruktion.

  1. Alla vet att konstruktionstekniken hos ett ramhus kom till oss från utlandet. Men inte alla vet att där, beroende på klimatzonen, byggs de annorlunda. Vi har samma konstruktionsteknik ensam, och det händer ofta att vi, efter att ha byggt ett hus, inte passar oss när det gäller värmeisolering, till exempel. Men ingen anser att det var nödvändigt att anpassa tekniken specifikt till klimatregionen där huset kommer att byggas.
  2. Den andra, lika viktiga faktorn är att vi använder fel material i konstruktionstekniken. Där, varifrån konstruktionstekniken till ett ramhus kom till oss, finns en separat typ av bräda och stråle som används speciellt för byggandet av hus. Innan du säljer passerar allt materialet preliminär konstgjord torkning. Vi bygger hus från det som är mer tillgängligt, och det här är obehandlat trä, som i arbetet med att driva ett hus, börjar spricka, krympa och byta form.
  3. Oavsett vilka filmer och membran du använder som vatten- och ångisoleringsmaterial, är rambyggnaden en termos. Och i ett sådant hus, för en bekväm vistelse, behövs ett tvingat, korrekt beräknat ventilationssystem. Vi bygger som regel ett ramhus för att spara pengar, så vi tänker inte ens på dyra försörjningssystem. Och det förkortar livet för vissa material.
  4. Jag skrev redan i en av de punkter där jag beskrev de viktigaste nackdelarna med rambyggnader, att det ibland är svårt att hitta högkvalificerade specialister som inte bara bygger rambyggnader utan också fullt ut äger byggtekniken. Och tillgripa tjänsterna från de ”första tillgängliga” arbetarna som gör oåterkalleliga misstag, vi börjar skylla på tekniken för detta.

  I slutet av denna artikel vill jag påpeka att när du väljer husstyp, bör du inte rusa till den första tillgängliga eller avvisa någon, utan att ha studerat alla dess fördelar och nackdelar. Kom ihåg att du bor i ett hus, inte en granne som inte gillar den här eller den där tekniken.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *