Uppvärmning

Prefab huser vad det är

Prefab huser vad det är

Det visar sig att ibland även den högsta berömmelsen slutar i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Prefab huser vad det är

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Utformningar av ramhusrecensioner av boende positiva och negativa

För att förstå de goda ramhusen bör man se förståelse av invånarna först. När man bygger ett hus på landet, uppstår först frågan om byggnadsbudgeten. Om budgeten inte är begränsad, välj ett tegelhus. Ett billigare alternativ är ett logghus. Men ofta har detta alternativ inte tillräckligt med pengar. Byggandet av ett ramhus, även med modern teknik, blir billigare.

Prefab huser vad det är

De främsta fördelarna med sådana hus

Ramhus har andra fördelar. Först och främst är det lätt att bygga. För monteringen av ett ramhus är en lättbyggd grund byggd först, då byggs ramkonstruktionen och paneler fästs på ramen. Paneler är också ganska lätta. För sin konstruktion behöver man inte använda tung utrustning. Efter paneler monteras takläggning. Då kan du omedelbart gå vidare till inredningen av huset, eftersom ramhuset inte krymper, och det finns inget behov av att vänta i flera år.

Dessutom har ramskyddshusen, byggt på ny teknik, utmärkt värmeisolering. Tjockleken på deras väggar är vanligtvis inte mer än 15 cm, och de håller värmen som halvmåls tegelväggar. Samtidigt bibehåller de anmärkningsvärt värme under kallperioden och värmer inte upp under den varma perioden. Ramväggar minskar kostnaden för att värma huset.

Materialegenskaper

På frågan om ekologi vid byggandet av rambyggnadshus kan vi säga att dessa hus är mycket miljövänliga. Materialet från vilket panelerna är gjorda är trä. Detta är huvudmaterialet. Och för panelerna är det inte nödvändigt att skära ner för mycket trä, eftersom panelerna kan vara tillverkade av avfall från sågverk och från oinfekterade bitar av trä vid sanitär avskogning.
Enligt kanadensisk teknik för tillverkning av paneler krävs en hel del energi. Panelerna består av gipsplast, ett ångspärr och värmeisoleringslager, hydro- och vindtät film, cementbindad spånskiva, lathing och vinylfasad. På sidorna av panelen förstärkt ramstång. Du kan välja paneler med sidospår av någon färg.

Vad säger ägarna?

Tvivel bland husägarnas ägare orsakar polystyrenskum, som används för att ge isolering. Men det är för det första skadelöst för hälsan, och för det andra är det lätt att återvinna.

Recensioner av ägare av ramhus är mestadels baserade på egenskaperna hos dessa strukturer och material som används i dem. Ramhus har ”andas” egenskaper. De släpper in och andas lätt i huset. Ramhusen byggda med kanadensisk teknik är så varma att de kan användas för bostäder i norr.

Husets väggar är inte för tjocka och samtidigt förlorar de inte sina isolerande egenskaper. Ramskärmshuset kommer att vara större inom samma tegelhus, eftersom väggarna i ett tegelhus kan uppta 20% av husets yta, och i ett ramhus är väggarnas yta mycket mindre.

Ram och sköldhus värmer snabbt upp. De är ganska lämpliga för att komma till landet under vintern endast för helgen, stänga av värmen på vardagar och inkludera den för helgen. Värmen i dessa hus är bättre bevarad. På vintern sjunker lufttemperaturen inuti huset ganska lite, några grader. Du behöver bara komma ihåg att stänga av ventilationen. Under den varma perioden på året kommer en trevlig kylning att råda i huset om du stänger av värmen.

På grund av det faktum att husets väggar är ganska tunna, är effekten av bra belysning av huset tydligt känd. Om i hus med tjockare fönster fönstren liknar utskjutna kryphål, i ramhus är denna effekt frånvarande.

Ramhus har bra ljudisolering. Isoleringen som används i panelerna har en ljudisoleringsegenskap.

Funktioner av konstruktion

Karkasno sköld hus är lätt att bygga. Paneler med en storlek på 1 m² väger bara 15-20 kg, medan tegelstenar i samma område kan väga 1 ton. Ramhuset är byggt ganska snabbt, eftersom det inte behöver användas tung utrustning. Du kan beställa byggnaden på våren så att huset byggs av sommaren. Panelerna, skapade av kanadensisk teknik, är helt jämn. Panelen limmade fast till polystyrenskum deformeras inte över tiden. Detta låter dig spendera ingen kostnad på inredningen av huset.

Kanadensisk teknik är bra och det faktum att panelerna monteras på ramen, passar noga, lämnar inga luckor och luckor. I detta avseende ökar husets brandsäkerhet, eftersom det inte finns några luckor i luften där eld kan spridas vid brand. Dessutom bidrar denna teknik till väggens styrka. På väggarna kan du enkelt hänga hylla eller skåp.

Att bygga ett hus med kanadensisk teknik behövs endast paneler, brädor, monteringsskum och skruvar. Ingen extra utrustning och extra material krävs. Det vill säga att spendera tid och pengar på sökandet efter varor och dess inköp är inte nödvändigt. Det finns inga problem med leverans av material till byggarbetsplatsen, eftersom panelerna väger lite. Byggprocessen förorenar inte det omgivande rummet. Konstruktionen kan börja när som helst på året. Möjligheten för arbetstagares misstag under byggandet är mycket mindre, eftersom de använder färdiga paneler som är anpassade att fästas på ramen.

Du kan bygga ett ramhus på egen hand. Det viktigaste kommer att vara att spika till basen styrelsen ställer in riktningen längs omkretsen av väggen som hörnpanelerna spikas på. Då kan du montera panelen utan att använda nivån. Väggen kommer inte ”gå bort”. Öppningar för dörrar och fönster är planerade utan problem.

Kanadensiska hus med färdiga paneler och ramar är mycket praktiska i byggandet, men för nu kommer de att kosta mer än inhemska. Men huset från den färdiga uppsättningen kan monteras av dig själv om några dagar.

Om huset är byggt enligt ditt eget projekt, måste vissa paneler klippas, justerad i storlek. Panelerna i den beskrivna konstruktionen är lätta att hantera med en sticksåg, hacksåg, cirkelsåg. Hål för fönster kan göras även efter montering av ett hus. Att lägga till ingenjörskommunikation kommer inte heller att orsaka svårigheter.

När du använder ramhus sparar du ständigt pengar på värmekostnader. I tegelhus kommer det att bli mycket mer. Det är speciellt fördelaktigt att bygga ett ramhus på en tomt där el utförs. Uppvärmning med el är mycket mer lönsam än värme med gas eller andra bränslen. Det tar bara en kW per 10 kvadratmeter för att värma huset. Detta är många gånger mindre än med andra sätt att värma upp. Om du lägger fönster och dörrar som ger energibesparingar, kommer värmeförlusten att minska. Det är bara nödvändigt att värma upp luften för att ventilera lokalerna. Och detta är bara 10% av volymen av alla värmeförluster.

Enligt recensioner av hyresgäster, i rambyggnaden, gjord av kanadensisk teknik, är det lätt att genomföra ombyggnad. Faktum är att alla väggar är lika starka, det finns ingen separation av väggarna i bärande och skiljeväggar. Därför kan layouten ändras ganska enkelt.

Nackdelarna med ramstypen hem

Om vi ​​betraktar ramhusen, är ägarernas recensioner inte alltid gynnsamma.

Inhemska ramhus har vissa nackdelar jämfört med de kanadensiska. De andas dåligt. Det vill säga att det finns behov av regelbunden luftning. Dessutom skiljer många deras ”boom”. Stegen i nästa rum ges av hum och vibrationer. För att undvika detta är väggar och golv täckta med mineral basaltisolering. I verkliga fall ger hushållspaneler för ramhus inte tillräcklig styrka för väggarna. För att hänga en hylla på väggen måste först väggen förstärkas. Ramhusstugor varierar dessutom med låg brandsäkerhet, eftersom det finns luckor mellan de paneler i vilka luften kommer in. Flammor kan sprida sig i dem.

I recensionerna av ramhusets ägare kan du ändå läsa av att rambyggnaden är billigt (upp till 1 miljon rubel) och byggd på en månad. Boendet talar väl om företaget ”Architect”, som en acceptabel organisation för byggandet av ramhus.

Beboare noterar också att ramhuset var starkt, och viktigare, det värmer upp snabbt på vintern.

Ägaren, som har förmågan att bygga med egna händer, skriver att han byggde ramhuset under sin nästa semester. Huset var varmt och hållbart, har använts i 5 år och har inte förlorat sina egenskaper. Huset, byggt med egna händer, har bra ljud och värmeisolering.

Möjligheten till eventuell exteriör dekoration av ett hus noteras också, varigenom det inte skiljer sig från tegelstenar och stenhus.

Fler artiklar om detta ämne:

Hem »Stiftelsen» Videorecensioner och detaljerade beskrivningar av ramhus

Video recensioner och detaljerade beskrivningar av ramhus

De främsta orsakerna till den snabba ökningen av ramkonstruktionens popularitet i vårt land kan kallas för det första den höga hastigheten på byggandet av byggnader med vilken konfiguration som helst, och för det andra den relativt låga kostnaden jämfört med traditionella hus och lägenheter. Men vad är ett ramhus, hur och från vad det är byggt, och hur pålitligt kommer sådana bostäder att vara? I vår artikel hittar du svar på alla dessa frågor samt kan besluta om att föredra en relativt ny teknik på den inhemska byggmarknaden.

Huvudskillnaden mellan ramhus från vanlig

Huvuddelen av vilken rambyggnaden skiljer sig från mycket mer kända för våra byggnader – är tillverkningen av alla delar av strukturen på fabriken. Faktum är att byggnaden levereras till byggarbetsplatsen, som inte är monterad och monterad som en vanlig formgivare. Tidigare behöver du bara utrusta grunden. Konstruktionen kräver inte stora investeringar, eftersom ramhuset har en liten vikt, så att lasten på marken minskas betydligt.

Att bygga ramen och dess fodrar i de flesta fall tar från flera veckor till flera månader, beroende på utformningen av den framtida byggnaden. Samtidigt behöver man inte bjuda in ett team av kvalificerade specialister – alla delar av huset är noggrant monterade på varandra på fabriken, så det krävs ingen extra arbete.

Lite mer om fördelarna med ramkonstruktion

Så vi hittade två stora fördelar som ramhuset har, ganska låg kostnad och hög bygghastighet. Men det är inte allt. Dessutom har sådana byggnader ett antal andra fina fördelar:

 • fullständig överensstämmelse med moderna krav på miljöskydd. Nästan alla tillverkare av ramhus använder uteslutande högkvalitativt naturligt trä, vilket för det första inte avger skadliga och giftiga ämnen i atmosfären, och för det andra ger maximal komfort i huset. Samtidigt bearbetas träet av innovativa korrosions- och antiseptiska föreningar, vilket väsentligt förlänger strukturernas livslängd.
 • fullständig brist på krympning. Ramhuset kan utrustas och lösas omedelbart efter avslutad konstruktion, i motsats till byggnader gjorda av tegel, stockar, skumblock och annat material. På grund av detta minskar också den tid som behövs för bostadsbyggande.
 • Speciella impregneringar skyddar inte bara väggar från svampar, ruttbildning, mögel. Dessutom ökar de husets brandsäkerhet, gör det möjligt för en lång tid att motstå effekterna av en öppen flamma.
 • Utmärkt värmeisoleringsegenskaper. Ramhuset ger dig möjlighet att njuta av en behaglig svalka även i stark sommarvärme och håller varm på vintern väl. Detta beror på användningen av flerskiktspaneler för klädram, samt högkvalitativa ytbehandlingar och effektiva ventilationssystem.
 • hållbarhet och driftsäkerhet i drift, utrustad med användning av speciell konstruktionsteknik.

Fördelarna kan också hänföras till avsaknaden av behovet av att använda ramkonstruktionen av dyr specialutrustning, utrustning och verktyg, vilket också minskar kostnaden för arbete.

Enhetsramhus och processen med deras konstruktion

Vad bygger ett ramhus? Som vi redan har funnit, innebär sådan konstruktion användningen av naturligt trä, från vilket följande delar av den framtida byggnaden görs:

 • ramdelar som tillverkas i fabriken och monteras ihop på en tidigare förberedd grund. I den överväldigande majoriteten av fallen används baren, vältorkad och behandlad med olika impregneringar, för deras produktion;
 • mantel, som används i allt högre grad OSB-plattan, motståndskraftig mot alla aggressiva miljöpåverkan;
 • värmeisoleringsmaterial (basaltull eller annan mineralisolering, polystyrenskum);
 • vatten- och ångspärr.

Vid den första fasen av konstruktionen uppföres en remsa, kolonn eller stapelskruvfundament. Var och en av dessa typer av baser är relativt billig och kan enkelt klara av den belastning som ett ramhus har på den. Då byggs byggnaden i steg:

 • genomförandet av bottenbandet av hållbart trä
 • installation av golvbalkar och vertikala ställen i träramen;
 • installation av takets tak, tak och taksystem på takets tak
 • konstruktion av taket, för vilket en mängd olika material kan användas – metall, professionellt ark, ondulin, vanlig skiffer och annat;
 • täckning och uppvärmning av väggar;
 • golvläggning;
 • exteriör och inredning, vilket gör kommunikation.

Huvudtyper ramhus

Numera används två huvudteknologier för konstruktion av pålitliga och hållbara byggnader på grundval av en träram:

 • ramskyddsteknik, som innebär tillverkning av alla delar av det framtida hemmet på fabriken och deras montering på anläggningen. Med denna metod kan du väsentligt påskynda konstruktionen men har flera nackdelar – behovet av att locka specialutrustning för transport, lastning och lossning och installation av mycket massiva sköldar.
 • ramramteknik. Det är byggandet av ett hus av små delar, så det är idealiskt för att göra helt allt arbete med egna händer, utan att engagera specialister och teknik. Den största fördelen över ramskärmsmetoden är flexibilitet, möjligheten att skapa en byggnad som helt uppfyller dina krav. Dessutom kommer byggnaden att kosta 15-20 procent billigare. Nackdelarna innefattar mer långvarig konstruktionstid, liksom behovet att självständigt utföra allt arbete på träbearbetning och justering av enskilda delar av den framtida ramen till varandra.

I vårt land idag används båda teknikerna lika framgångsrikt, så att de kan bygga både sommarhus, avsedda endast för säsongsanvändning och kapitalbyggnader för hela året.

Nackdelar ramkonstruktion och sätt att ta itu med

Så att du kan fatta ett välgrundat beslut att bygga ett ramhus på din webbplats kommer vi att lista alla nackdelar med denna teknik. Det finns bara några:

 • låg ljudisolering. Relativt tunna väggar släpper igenom absolut alla ljud från gatan, så du måste dessutom använda moderna isoleringsmaterial för att eliminera detta problem.
 • lågt motstånd mot aggressiva miljöpåverkningar. Byggnadens låga vikt minskar belastningen på fundamentet, men ökar samtidigt risken för förstörelse eller förekomsten av allvarliga skador på grund av starka vindkrafter.
 • Byggnadens väggar låter inte luften genomgående på grund av träbehandlingen med speciella impregneringar, det är därför nödvändigt att utforma och utrusta effektiv ventilation.

Trots dessa brister är ramhuset en pålitlig, slitstark struktur som kan erbjuda bekvämt boende både i staden och utanför den. Samtidigt sparar du pengar och tid, får högkvalitativt modernt boende som uppfyller alla krav på miljöskydd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *