Installation

Privat hus gör det själv

Rampanel. Hur billigare att bygga ett hus? Samlar sin egen. Naturligtvis krävs det kompetens och utrustning. Tack vare denna typ av konstruktion är det möjligt, men det tar mycket tid och extra pengar att köpa isolering och andra saker. Rammen är gjord av trä och mantlade smörgåspaneler. Varje del måste monteras separat, vilket påverkar konstruktionens tid och komplexitet.

Ramskärm. Detta alternativ är dyrt, men pålitligt och kräver mycket mindre arbete. Designen är monterad från färdiga sköldar, vilka tillverkas på fabriken med specialbeställning. Brädorna levereras redan uppvärmda och helt färdiga för montering. Om vi ​​jämför priserna på panel- och panelbyggnader är den första dyrare. Den slutliga kostnaden kan dock visa sig vara samma om arbetare uppmanas att montera ramkåpan, eftersom du måste betala för alla typer av arbeten separat – montering, plätering, värmeisolering och efterbehandling.

Privat hus gör det själv

Träramen i monterad form ser redan ut som ett färdigt hus. Det kräver bara trimning och efterbehandling. Ång- och vattentätningsmaterial installeras också i fabrikens väggar, som bidrar till en ökning av byggnadens livslängd.

Teknikens obestridliga fördelar:

 • Ekonomi. Låg vikt är ett uppenbart tillfälle att spara på stiftelsen, och en kort tid – på betalning av arbetstagare. Man tror att hus byggda på ramteknik kostar mindre, men i många avseenden beror effektiviteten på byggnadsområdet, de valda komponenterna, ytorna etc. Beräkningar av erfarna ingenjörer visar att det är lönsamt om byggnadens längd inte överstiger 20 m och antalet våningar är 3. Ofta bestäms allt av projektet.
 • Hög energibesparing. Designen snabbt och effektivt värms upp. Väggarna är gjorda av material med låg värmeledningsförmåga, så att konstruktionen håller värmen väl. Väggtjockleken kan vara 15-20 cm. Bland de ytterligare fördelarna är en minskning av värmekostnaden jämfört med den vanliga konstruktionen av samma område.
 • Ingen krympning. Väggen i strukturen är hållbar, resistent mot deformation, är mycket styva och huset i sig krymper inte. Detta har också en positiv effekt på byggnadsperioden: efterbehandlingsarbetena kan startas omedelbart efter avslutandet av huvudarbeten. Mantel kräver inte ytterligare bearbetning, vilket minskar kostnaden för efterbehandling.

Nackdelar eller vad man bör tänka på:

 • För att montera en sådan struktur behövs särskild kunskap och verktyg. Byggverksamhetens kvalifikationer är av grundläggande betydelse, hittills kan inte alla utvecklare hantera det själv och laget måste välja noggrant.
 • Träramar kräver ytterligare behandling med biologiska och brandskyddsmedel.

Vid val av projekt bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ventilation. Konstgjorda material är väl värmeisolerade, men från miljösynssynpunkt är det mycket att önska. Om bostaden är liten, så kan du teoretiskt få genom med naturlig ventilation, men helst bör du beräkna och installera ett system med normal ventilation.

Vid installation av ramkonstruktioner används inte ”våt” teknik. Denna funktion är ett stort plus eftersom tillåter dig att arbeta när som helst på året

Tightness – en av de främsta fördelarna med ett ramhus, eftersom fungerar som en garanti för god värmeisolering. Men det har också en nackdel – ett brott mot luftcirkulationen. För att säkerställa att mänskliga avfallsprodukter, damm och andra faktorer inte förvärrar mikroklimatet i byggnaden, minska inte mängden syre i luften, det är nödvändigt att designa ett högkvalitativt ventilationssystem

Vad man ska göra:

 • Tree. Trots alla slags bearbetning utsätts trä för fukt, mikroorganismer. I genomsnitt tjänar ett sådant ramverk i upp till 60 år och är sämre än metallkomponenter i styrka, ljushet och motståndskraft mot destruktiva miljöfaktorer.
 • Metal. För tillverkning av applicerad lätt profil. Dess fördelar är utmärkt brandbeständighet, låg vikt, korrosionsbeständighet. Metalldelar är inte föremål för attacker av mögel och mögel. Allt detta kan öka strukturen i upp till 100 år.

Vad är billigare att bygga? Vid beräkningen av uppskattningar kommer en klar fördel att vara en träram. Men om du ”tittar in i framtiden” och tar hänsyn till de högpresterande egenskaperna hos en värmeprofil, betalar det för dess livslängd.

Stiftelsen kan väljas sida vid sida, kolumnär eller tejp, beroende på jordens typ. Du kan spara på ett enkelt att installera tak – gavel eller mansard. Valet är för utvecklaren.

1 sq. m metallram väger 30-50 kg, med plätering – ca 200 kg. Den lilla delen av det färdiga huset gör att du kan bygga på instabila markar. Profilen används också vid rekonstruktion av byggnader med tungt bärande bärande konstruktioner.

Alternativ # 2 – tegelkonstruktion

Tegel är en av de mest populära. Hus från det kan knappast kallas billigt. Väggarna måste vara tjocka, plus de kräver ytterligare isolering, vilket leder till en ännu större ökning av byggkostnaden. Vikten av den färdiga strukturen är stor, så grunden behöver en riktigt stark. Den är gjord till hela djupet av jordfrysning.

Det är svårt att spara på det. Nackdelarna är tillskrivna, och en lång arbetskrävande konstruktion. Konstruktionens hållbarhet, deras brandsäkerhet och användbarhet betalar emellertid i stor utsträckning kostnaderna.

Om man tittar på priserna för byggandet av en konstruktion av god kvalitet på webbplatser för specialiserade företag, verkar det som om kostnaden är låg. Men även i ”nyckelfärdiga” byggpris är det ingen slutbehandling: installation av golv, innerdörrar, rörsystem etc.

Om du gör allt detta själv, bör du bara lägga till kostnaden för inköp av material. Om du behöver anställa arbetstagare – betalar du också för deras arbete. Konstruktion är endast fördelaktig om platsägaren ursprungligen korrekt valt projektet och det mesta av arbetet kan ske självständigt.

Video: om tegel för byggnader

Alternativ # 3 – betongblock

Betongblock – en värdig konkurrent till den traditionella tegelstenen. Konstruktionen av lådan är mycket billigare än erektion. Väggtjockleken kan vara mindre med 1/3 utan förlust av värmeisoleringsegenskaper. Materialet i sig är märkbart lättare, vilket möjliggör besparingar på grund av grunden. En extra ”bonus” för en husägare är bra ljudisolering.

Bostaden av luftbetongblock ”andas”, luftutbytet i det störs inte, för porer genom. Av samma skäl anses block inte vara det bästa alternativet när det gäller vattentätning. Om konstruktionen utförs med kränkning av teknik kan den färdiga strukturen också rensas. Behöver vara uppmärksam på mållinjen.

När det gäller byggtiden kan den belagda betongstrukturen byggas 2-3 gånger snabbare än tegel, det krymper praktiskt taget inte. För att ansluta blocken använd speciella limkompositioner. Det är inte önskvärt att använda vanlig cementmortel sedan Det ger tjocka sömmar som kan orsaka bildandet av kalla broar.

En av nackdelarna med betongblock är relativt låg frostbeständighet, så du måste ta hand om högkvalitativ finish. Materialen kan användas gips, sidospår, sten

Alternativ 4 – ekonomisk timmerstruktur

För utvecklaren är trävaran mer lönsam än vad som helst annat. Om vi ​​jämför loggen och tegelväggarna för värmebesparande egenskaper, visar det sig att strukturen på gran 220 mm tjock och tegel 600 mm tjock blir lika varm. Vanligtvis används 200 mm trä för konstruktion, en 100 mm tjock isolering används och ett lag av plaster från 20 mm appliceras.

 • effektivitet;
 • snabb konstruktion (uppförd om några veckor);
 • enkel teknik;
 • miljöskydd
 • utmärkt värmeisolering;
 • bekvämt mikroklimat;
 • enkel konstruktion.

Om du väljer, varifrån det är billigare att bygga ett hus, är timmer ett vinn-vinn-alternativ. Det här är lönsamt, och tekniken är enkel, och nästan vilken som helst ägare kan behärska det om han redan har konstruktionskunskaper.

När du bygger hus från en bar måste du noggrant utforma värme- och strömförsörjningssystemen. Byggnader betraktas som brandfarliga. Trädet är också räddat för fukt, så det kräver skydd mot fukt och svamp.

Jämför priser per kvadratmeter

Hur och från vilket det är billigare att bygga, kan du se i siffrorna uppskattningar. Om beräkningarna är baserade på genomsnittliga indikatorer (djupet av markfrysning är 1,5 m, grundvattnet är 2,5 m, sandjord), då kan du bestämma byggkostnaden på 1 kvm. Beroende på komponentnumren kommer du att vara:

 • ramkonstruktion – 875 rubel;
 • tegelstenar – 2330 rubel;
 • luftade – 2000 rubel;
 • timmer – 1900 rubel.

Granskning av populära material – video

Självklart kommer rambyggnaden att kosta utvecklaren den billigaste. Slutligen besluta om valet, du måste ta hänsyn till alla funktioner i projektet, marken, själva webbplatsen. I beräkningarna ingår inte betalning för byggnadsteamets tjänster. Anställd arbetskraft är en extra (och betydande!) Kostnadspost.

Omedelbart göra en bokning, jag vill bygga ett litet hus, snyggt, litet. Materialet, förmodligen skumblock, fodrad med tegel. Stiftelsen är kolumntejp. Taket är vanlig duo-pitch. Den andra våningen utan överlappning med ett varmt tak. Överlappningen mellan första och andra våningen är betong (plattor eller självförstärkning med förstärkning). Huset är ca 5 till 10 meter. Här är ett litet mirakel.

Uppgiften är att skapa ditt projekt baserat på allt jag vet att jag har, så billigt som möjligt och så praktiskt som möjligt, helst utan allvarliga ansträngningar på egen hand.

Anledningen till att man väljer ett skumblock – lättvikt, mångsidighet, värme. Det finns dock nackdelar – det här materialet är rädd för fukt, så det måste vara fodrat med tegel. Betydelsen är som följer: skumblokken blir våt, frosten träffar, skumblokken stiger, kollapser. Därför är trim eller plätering, eller till och med plåster, nödvändigt. Förresten, medan jag plockade på internet, lärde jag mig att det finns en speciell vändsten som är 65 mm bred. Det är 250x65x65. Det är billigare med 2 gånger (ca 10-13 rubel per enhet – priser för april 2012). Och tro mig, tegelstenen är inte billig nu. Det är därför som alla ser i skumblodens riktning – storleken är stor, priset är bra, om det inte biter, då frågar det i alla fall inte. Från ren tegelhus pris kommer att vara gyllene. För jämförelse – priset på ett skumblock för hela huset kommer att kosta 180 tusen rubel och för en motsatt röd tegel (endast för att vända mot.) 160 tusen rubel. Inte sjuk, va? Därför finns det något att sträva efter att rädda. Några spridna vita tegelhuskläder (det är billigare än 2 gånger, men de svaga termiska egenskaperna) och röda bara hörnen för skönhet. Några bara gips. någon mantlar en sidospår. Jag gillar tegelsten. Förresten, med en tegelfoder kan vara original för att göra ventilation. Betydelsen av detta – mellan skumblokken och tegelstenen bör vara ett mellanrum (3-5 cm) för att inte dämpa skumblocket och att tegelväggen inte skalar bort från skumblokken på grund av de olika expansionskoefficienterna i två olika material – skumblock och tegel) att täckas med porös isolering, till exempel expanderad lera (för att förhindra luft från att cirkulera fritt i gapet och inte dämpa väggen). Om du gör ventilationshål i skumblocket, men inte genom väggarna, men bara upp till det inre spaltet (mellan den vända tegelstenen och skumblokken), kommer luften, som sakta ventileras inuti spalten, att värmas upp, stiga från botten upp, vilket avsevärt sparar värme i huset. Om vi ​​tidigare tog luften för ventilation från under golvet, nu kan vi göra det mer originellt – med sinnet. Denna ventilationsmetod beskrivs i bok 099. ”Nya byggnadsmetoder. Teknik TISE. Sannt med användning av speciella tegelstenar (det anses vara ett speciellt formverk för väggkonstruktion). Tekniken för ventilation kallas ”Stenhut”. Luften, som sakta passerar genom innerväggarna, värmer upp och går in i rummet redan varmt, vilket sparar upp till 35% av medel för uppvärmning av bostaden.

Privat hus gör det själv

Här är ett projekt jag vill göra själv. Det är sant att jag inte är nöjd med ett par saker – trappan är väldigt brant, förmodligen med en layout av steg 20/23 (20 steg höjd – stigare, 23 steg långa trottoar). Mycket coolt. Jag vill inte ha det här! Det är svårt att klättra så tills du når det, glömmer du redan varför du gick. Jag vill ha en lägenhet 17/29, men då blir det 4930 långt – hälften av huset. Vi måste ta bort brännkammaren från rum 2, flytta den antingen under trappan till rum 3 eller till vardagsrum 4 i hörnet. Och fönstret för trappan måste också gå närmare den tidigare eldstaden. Vad mer – det är mycket presumptuöst att tjejerna där under balkongen står utan ytterligare stöd, i deras ställe borde det finnas en fast hög, annars kommer konstruktionen att bli lite spetsig, dessutom tre högar – i mitten och på sidorna. Två har redan en saknad. Pålarna lutar också på poler med en förlängning vid basen av TISE. Låt oss fortsätta att analysera projektet. Huset är smalt, två våningar, kompakt, långt. Observera – på ena sidan finns det två fönster i rummet på golvet, på andra sidan finns ett fönster. Jag tänkte länge varför det fanns två fönster, för det här kunde också ta ner huset. fick det Faktum är att de är de huvudsakliga vardagsrummen, antingen i norr eller på östra sidan. Dessa ljusriktningar överflöd inte i ljus, därför två fönster per rum. Men som sagt kommer det att bli subtilt. Dessa två fönster reducerar husets hållfasthetsegenskaper, så den här väggen måste antingen läggas helt ut av tegel för större styvhet av strukturen eller göra en solid hög med hela armeringen med god förstärkning. Men om allt lite senare, för nu analyserar vi ytterligare. Med riktningen räknat ut är det önskvärt att huset roterades så att det var mer ljus, men slutade inte hela dagen. Optimalt – en vinkel mot söder, mittemot norr. Det är hörnet, inte hela väggen, annars kommer vi att förlora det östra ljuset, och i korridoren blir det hela tiden varmt. Och så är trappan tänd, det finns ljus i korridoren, det finns tillräckligt med ljus i vardagsrummet, och på toaletten och i badrummet – det är inte så mycket nödvändigt – låt det vara norra sidan. Här är en plats i rymden.

I närheten finns en bild med ungefärlig plats för huset i rymden längs kardinalpunkterna. Detta är en bild av Google Maps på vår webbplats från rymden, applicerad på uppgiften. Världens riktningar följs – från nedan – söder, till vänster väster, till höger öster, från ovanför kartan – norr. Den röda färgen indikerar det framtida husets position. Så entrén 1 och datorrummet på andra våningen 3 riktas mot sydväst. Endast fönstret hall 2 med trappan riktas mot sydöstra, vardagsrum 4 och andra våningen sovrum 6 är i nord-öst. badrum. Enligt min mening är allt klart på bilden och så. Men ändå kommer jag att kommentera. Husets ”södra hörn” ser direkt ut mot söder. Riktningen är rak – inte diagonalen i huset ser söderut, men bisektorn i ”norra hörnet”. Bisektor ”södra hörnet” riktas mot norr. Det vill säga att vinklarna är direkt orienterade mot kardinalpunkterna. I allmänhet är den södra riktningen tydligt definierad. Satellite tricolor (179 grader) riktas nästan i söder, så vi behöver inte kompass, förresten, kompassen pekar inte mot söder, ja, du vet.

När det gäller övriga fördelar med projektet:

Om du installerar överlappning – enkelt. Plattor av standardstorlek 4,6 meter. Lagerväggar är endast externa, därför finns inga mellanliggande broar i stiftelsen. Som ett resultat är grunden mindre volym, lättare att göra. Perfekt för ett billigt alternativ. Och så – projektet heter ”Siskin”. Till salu. Men punkten i denna artikel är att räkna ut det och göra det själv, slutföra det och undergräva det.

Vi uppskattar den ungefärliga byggkostnaden – med blygsamma uppskattningar, för att förstå hur mycket det kostar att bygga ett hus. Du behöver åtminstone veta numrenas ordning.

Det finns en viss preliminär fördelning av kostnader för att bygga ett hus (det här är nästan en ren låda, men en färdig låda):

grund – 10-12% av kostnaden för byggandet

väggar med skiljeväggar – 30-40%

golv och golv – upp till 15%

Resten av utgifterna för efterbehandling, uppvärmning, elförsörjning – det här är resten – 23%.

Omedelbart göra en bokning, jag har redan preliminärt beräknat kostnaden för grunden för detta hus för självtillverkning, det visade sig cirka 54-60 tusen rubel. Priser för april 2012

(25 grundpelare, 5 kubikmeter betong, 300 meter förstärkning för stiftelsen, brädan, virke.) Detta är i allmänhet en konversation av en helt separat artikel. Under tiden läs beskrivningen av grunden för huset. Vad kommer att diskuteras i de ytterligare beräkningarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *