Gör

PVC-fönster i ett trähus

Den slutliga installationen av ett plastfönster i ett trähus kan göras först efter att ha blivit en oktagus. För att självständigt tillverka denna struktur, som kommer att hålla stor vikt från byggnadens lagerväggar, är det nödvändigt att förbereda träträ av hög kvalitet. Storleken på den senare är 10-15 centimeter. Med hjälp av en konstruktion mejsel, på grundval av behovet av att göra en snitt för att få en anslutande spår, medan dess bredd ska vara 5 centimeter.

Med hjälp av motorsågar gör ytterligare skärningar i längdversionen. Alla barmanipulationer utförs med hjälp av byggnadsnivån för att förhindra att konstruktionen går i krökning. Fönsterramens främre stigare är installerad i de färdiga spåren, den nödvändiga öppningen är formad. I denna process används byggnivån också.

Det sista steget i installationen av PVC-fönster

Plastfönster med speciella fästelement installeras i det färdiga klippsystemet. För att underlätta installationen kan du ta bort alla rampen från gångjärnen, för det här ändamålet tog du enkelt bort behållstiftet. Således minskas fönstret överlappning betydligt, och installationen är lättare.

Installationen av detta element bör övervakas med hjälp av en byggnivån för att förhindra skevning. Installationsförfarandet är som följer:

  • fästen anslutna systemet okosyachki;
  • ett litet avstånd lämnas längst ner med en träkil, som kommer att tas bort senare;
  • Fönsterramen är installerad i ett okosyachka system och är säkert fastsatt med fästelement;
  • fönsterkarm sitter i sin plats;
  • luckorna och luckorna är fyllda med skum, träkilen avlägsnas.

Naturligtvis kan installation av plastfönster i trästruktur – både i det nya och det gamla – inte kallas enkelt och enkelt. Emellertid kan eventuella svårigheter kringgås om vi följer rekommendationerna från specialister och ett ordentligt utvecklat system för denna process. Om det fortfarande finns problem med att överlappa fönstret, kan du se träningsvideoen.

Som praktiken visar plastfönster (PVC eller Euro-fönster med dubbla glasfönster) högre energisparande än vanliga träslag. Av detta och av ett antal andra skäl, är allt oftare, vid konstruktion eller ombyggnad av ett trähus, föredragna PVC-fönster.

Det här är naturligtvis en kontroversiell preferens, men vi förstår inte vilka fönster som är bättre – trä eller plast.

PVC-fönster i ett trähus

Installera plastfönster i ett trähus I denna artikel kommer vi att titta på hur man installerar plastfönster i ett trähus (såväl som ett logghus eller en logg). Vi gör det här på exemplet på den vanligaste installationsmetoden.

Fönstret installationsprocessen består av flera steg:

  1. Demontering av gamla fönster i ett trähus
  2. Förbereder öppningar för installation av nya fönster
  3. Montering av plastfönster i ett trähus

Demontering av gamla fönster i ett trähus

Demontering av gamla fönster i ett trähus Processen med demontering, oftast, uppvisar inte några speciella svårigheter. För arbete behöver du en såg (motorsåg, motorsåg), en axel, en spikfångare eller skrot.

Om fönstren är gamla och fönstret täcker är ruttna och inte bra, kan du utan hänsyn till säkerhetsnivån förstöra allt och alla.

Om fönsterkarmarna är i gott skick ska du försiktigt ta bort dem efter att glaset har tagits bort. Dessa ramar kan tjäna för växthuseffekten, en veranda. gazebos eller andra byggbehov.

Vid demontering av gamla fönster bör du observera säkerhetsåtgärder vid arbete med skär- och huggverktyg, använd skyddsglasögon vid arbete med sågar. Innan du sågar strukturen, se till att det inte finns naglar eller metallstift – det här sparar verktyget (sågband) och skyddar dig mot eventuella skador, eftersom det är ganska svårt att hålla det i dina händer när sågen är fast.

Förbereder öppningar för installation av nya fönster

När du har tagit bort ramen måste du se till att fönsterkontakten är lämplig för att installera ett nytt fönster. Namnlösa: Kontrollera tillståndet av trä fönster rutan, frånvaron av spår av rot, maskhål, sprickor, marker och annan skada. Det rekommenderas att behandla det med skyddande ämnen. Om fönsterkassetten inte är lämplig för vidare användning, är det nödvändigt att byta ut det med en ny. För detta behöver du en bra, torkad hyvlat bräda. Hörn kan fästas med lås (till exempel en spårtorn), eller du kan helt enkelt vrida på skruvar av tillräcklig längd. Var noga med att behandla strukturen av skyddsämnen.

Montering av höljet i ett trähus Vid byte av en fönsterlåda kan du genomföra en revision och om nödvändigt byta ut ångvattensäkringen, isoleringsmaterialet, kontrollera materialets tillstånd (trä) i väggens fönsteröppning.

Du kan behöva byta ut delar av öppningen. Till exempel, i hackade hus lider de områden av stockar som ligger under fönsteröppningen oftast. I detta fall skärs de skadade områdena ut och byts ut med bitar av stockar av lämplig storlek. Ersatta områden är fasta, beroende på möjligheterna – med häftklamrar, långa trimmare, trälås (spårtong).

Var noga med att behandla det ersatta området med skyddande ämnen.

Montering av fönster i en fönsterlåda (för huggade trähus, installation av en fönsterlåda utförs med hjälp av en klippning eller hölje) är det mest lämpliga sättet att installera fönster. Sålunda bevaras öppningens styvhet, en stark grundram skapas. Men samtidigt kan själva fönstret självreglera under säsongssvingningar i huset (krympning, rörelser etc.).

När du installerar fönsterfältet som är inställt på nivån.

Montering av plastfönster i ett trähus

Efter förberedelsen, fortsätt till processen att installera fönstret.

Först och främst kopplar vi bort fönsterkarmen från facken, om fönstret är dövt – ta bort glasenheten. Vi tar inte bort skyddsfilmen från fönstren – det skyddar profilen från eventuella skador och repor.

Montering av en fönsterbräda

PVC-fönster i ett trähus

Installera en fönsterbrädan i ett trähus Om du vill installera en fönsterbrädan, först och främst monterar vi den. När du installerar, justera planet med en nivå och bakplattor (bitar av trä, plywood, etc.).

Om fönsterbrädan också är tillverkad av PVC, så är det under skruvkåpan nödvändigt att placera en brickor (så att skruven inte skruvas in i hålrummets hålrum). Skruva fast skruvarna på platser som ligger under den framtida ramen (så att den är vacker och att kepsarna inte är synliga). Men oftare är naveln det nedre breda fönsterkartonget, och därför behöver man inte installera en extra sill.

Monteringsram

Montering av fönsterramen i ett trähus Vi lägger ramen på staplar med en tjocklek av ca 1 cm, kontrollera installationsnivån efter nivå. På varje sida, var noga med att lämna ett mellanrum på minst 1 cm, sätt stavarna mellan ramen och fönsterrutan. De tillåter inte att ramen rör sig horisontellt, förhindrar en eventuell deformation av ramen under installationen och gör att du kan fästa fönstret säkert i fönsterkassetten ordentligt.

Kontrollera väggens ytplan (fönsterlådan) och ramen, så att ramen inte kan skjuta ut över fönsterkassans ramar.

Installera fönsterramen

Montering av fönsterkarm i ett trähus Fäst rammen med långa skruvar i fönsterkassetten, försök att inte skruva över skruven. Efter montering av ramen hänger vi rampen och installerar dubbelglasade fönster (i blinda fönster).

Vid installation av en glasenhet i en profil är det nödvändigt att det finns ett mellanrum på ca 5-7 mm mellan glasenheten och profilen. Detta förhindrar att glaset vrids och spricker på grund av eventuella deformationer av profilen (ram) under driften (säsongsvariationer i byggnaden, eventuella snedvridningar under krympning och under drift).

Vertikal justering producerade justeringsplattor.

Installation av ett dubbelglasat fönster

Vidare, med hjälp av en plastpärla, fixeras glasenheten i PVC-profilen. Spike shtapika ska klicka in i spåret på ramen. Anslutningen ska göras genom att försiktigt knacka på en trä- eller gummiband eller malleuspärla.

Zaining fönstret

Nästa, zapenivaem utrymme mellan fönstret ram och ram. Vi väntar tills skum hårdnar. Under denna tidsperiod rekommenderas det inte att öppna eller sätta ett fönster på luftningen för att förhindra att rammen deformeras från skumets expansion.

Efter att skummet hårdnar, skär av överskottet och du kan gå vidare till trimhuset.

Montering av plastfönster i ett trähus

Det sista steget är avlägsnande av skyddsfilmen, fönstret är klart för drift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *