Hur man lägger

Ram väggar i ett trähus

Förberedelser för att lägga en bältesbalk består i att anordna vattentätning av den övre delen av fundamentet. Ett av följande material är väl lämpat för detta ändamål: takmaterial, bituminöst mastik, etc. Tja, då i ordning:

 • trimningsstång behandlad med antiseptisk
 • Vi utför träfogar vpoldereva och fixar dem med parentes och naglar 120 mm;
 • För att förstärka designen är hörnkammarna fixade med metallhörn.
 • vi fäster ramverket av ramhuset till fundamentet med hjälp av en ankarbult med en mutterspänning.

Bottenplattor

Top trim

Efter installationen av de vertikala ställen på husets ytterväggar är det arrangemanget av interfloor överlappning. Och detta arbete bör börja med installationen av topp trimmen. Som ett material för det kan du använda ett dubbelbord med isolering eller massivt trä. Den totala tjockleken på en sådan förkroppslig (eller fast) stråle bör inte vara tjockare än ramväggens vertikala pelare. Höjden på hävarmen bör beräknas av en specialist, eftersom den här parametern bestämmer den enhetliga fördelningen av den belastning som utövas av de övre konstruktionerna på ramhusets nedre del.

Vinkeln på den övre trimramen hus

Hur man fixar timmer

Fästningsmetoderna är exakt samma som vid montering av rammens vertikala pelare: antingen med hörn eller med fästelement genom fullständig / ofullständig skärning. Innan du installerar golvbalkar, är det nödvändigt att göra ramverket på första våningen ganska styvt, eftersom golvbalkar också är golvlager på andra våningen. Ramens nödvändiga styvhet ger de konstanta hållarna, som kan monteras antingen genom skärning eller med hjälp av metallfästen. Du kan också fästa häftstiftet och genomborra dem med naglar. Spikens längd ska vara sådan att han, efter att ha passerat genom spännbanden, dungit i en rack minst 80 mm.

Enhetsramhus

Det är viktigt! Om du har monterat de vertikala stolparna på ramen med hjälp av en inskärning, ska alla anslutningsnoder förstärkas med metallfästen, vilket kan göras antingen av förstärkning med en tvärsnitt på 8-10 mm eller av plåt med en tjocklek av minst 3-4 mm.

Problem som uppstod vid installationen och deras lösningar

 1. Svårigheter kan uppstå under installationen av bandningen. De måste vara förberedda, men det skulle bli ännu bättre om man tänker på nyanser och inte tillåter problem att uppstå.
 2. Så när det byggs en grund av skruvhögar eller block, händer det ibland att dess enskilda element inte kan sammanfalla med de andra i höjd, det vill säga de kommer inte att ligga på samma nivå. Som ett resultat kommer inte sele att falla på alla staplar och lasten kommer inte att fördelas ojämnt.
 3. I framtiden är det väldigt svårt att rätta till någonting, så även i grunden för att lägga grunden är det nödvändigt att noggrant kontrollera geometri på stapelfältet och eliminera de identifierade felen omedelbart.
 4. Slagning av bandstrålen över fundamentet kan korrigeras med hjälp av träkuddar, men det är bättre att inte tillåta sådan slingring. Alla kolumner måste flyttas till samma nivå.
 5. Vid borrning av ett hål under grundförankringen i ett virke, fortsätt försiktigt, eftersom det finns risk för att man skär av fel storlek. Av samma anledning kan träet spricka.

Husets ram, klar för isolering

Kärnan i väggelementet

Ramhuset är en speciell typ av låghus, baserad på en styv struktur bestående av vertikala stolpar kopplade horisontellt. Denna styva struktur kallas ramen. Anordningen av ramhusets vägg med andra ord kallas en paj, eftersom en sådan vägg består av flera lager.

Vid första anblicken kan det tyckas att det är mycket enkelt att bygga en ramstruktur, och det är sant, men det förväntade resultatet kan bara uppnås genom att genomgående utföra alla steg och följa en viss teknik, som fortfarande har sina egna knep:

 1. Tjockleken på väggarna – den måste väljas i enlighet med byggnadens och klimatzonen.
 2. Bra isolering är det material som kombinerar kvalitet och överkomligt pris.
 3. Isoleringen måste skyddas mot effekterna av olika atmosfäriska fenomen. För detta ändamål används speciella filmer.
 4. Om isoleringen sätts felaktigt, kan kalla broar bildas i väggarna – områden genom vilka värme kommer att fly.
 5. Utvändig ytbehandling utförs med alla krav på material som används i enheten.

Nu om allt i ordning.

Väggramhus

Väggtjocklek

Huvuduppgiften i byggandet av ett hem är att göra det så varmt som möjligt samtidigt som kostnaden för uppvärmning minskas. Detta kan endast uppnås under förutsättning att väggens värmeledningsförmåga kommer att minimeras. Korrekt ordnad ramvägg behåller värmen inomhus och låt inte kylan ut. För att uppnå maximal effekt måste ramställen vara gjorda av en stång, 200 mm tjock.

För områden med ett varmt klimat kan väggarna bli tunnare – här är den viktigaste uppgiften att minimera kostnaden för ventilation och luftkonditionering, och allt kommer att bero på hur mycket isoleringen är.

Om du bygger ett hus och planerar att använda det bara på sommaren är väggtjockleken på 40 mm optimal. För ramverket av ett sådant hus brukar vanligen kantad ombord, ”förlåt” bredd på ca 150 mm.

Isolering mot väggen

Om du tittar på väggen i ett avsnitt kan du se att isoleringen upptar huvuddelen av den. Det fungerar som skyddskonstruktion – det ger pålitlig ljud- och värmeisolering av lokalerna.

De viktigaste typerna av isolering för ramhuset:

 1. Polyfoam är ett billigt material, men det har många nackdelar. Detta är brittleness, låg ljudisolering, brandfarlighet, hög risk för skador av gnagare.
 2. Mineralull är det mest populära materialet som används idag av de flesta byggföretag som erbjuder prefabricerade rambyggnader.
 3. Ecowool och polyuretanskum har exceptionella skyddsåtgärder. När de används som isolering krävs inte paroizol. Nackdelen är ganska högt pris.

Väggisoleringsskum

Vi betraktar fyllningen av ramhusets vägg på exemplet mineralull, som den mest populära isoleringen. Och mer information om weatherization och riskerna med fel kan hittas här.

Hur man lägger isolering

Isolering kan läggas både ovanpå det färdiga exteriöret och direkt in i ramen. För att säkerställa konstruktionens styvhet är den yttre ytan av ramväggen mantlad med antingen plywoodark eller OSB-plattor. I detta fall är isoleringen kopplad till dem. Om du bestämmer dig för att göra det yttre höljet av kantade brädor, då mellan arken av isolering och plätering måste du lägga en speciell vindsäker film.

Varm min vattning

Uppvärmningsförfarande

Vid skärning av isolering, skär firkanter med ett tillägg på 50 mm i bredd på alla sidor. Så mineralull kommer att falla fast, utan luckor och luckor.

Fogarna mellan stativet och mattan ska förseglas med smala dubbelvikta ränder. Du kan bana dem och händerna, men det blir bekvämare att använda en skruvmejsel.

Det bästa alternativet skulle vara ett dubbelt lager mineralull mellan rackarna, plus ett annat lager ovanpå. I detta fall kommer risken för kalla broar att sänkas till noll.

Isoleringen är fastsatt på den plana ytan med ett speciellt lim, och skålformade plastdukar kan användas som en extra fixering.

Förfarandet för uppvärmning av ramhuset

Paro- och vattentätning

Under ramens vägg ska det placeras ångspärrmaterial. Vattentätfilm läggs på toppen av isoleringen under ytterhuden för att skydda strukturen mot vind och fukt.

Ångspärr hindrar våt ånga från att fly. Om vi ​​försummer detta element – kommer ångan kondensera inuti ”kakan” och tränga in i isoleringen, vilken över tid leder till försämring av dess egenskaper och en ökning av värmekostnaderna. Varning! Om du väljer att använda ekowol eller polyuretanskum som värmare, kommer ångspärren vara överflödig.

Paro och hydroisolering av ett ramhus

Vid konstruktion av ramkonstruktioner som ångspärr används vanligen penofol och för vattentätning – asfalt eller membranfilmer. Lägg dem överlappar varandra, och fixa dem med en bygghäftare. Knutpunkterna i knutpunkterna och förbindningarna är limmade med ett speciellt självhäftande tejp.

Om självkonstruktion av ett ramhus läs här.

Fin finish

Väggkakan är täckt med ytbehandling på båda sidor. Eftersom ramhusets vägg är idealiskt platt kan nästan alla tillgängliga skydd användas för att slutföra det. För utsmyckning av hus i landet brukar man använda trä- eller plastmaterial:

 • väggpaneler
 • imitation av en bar (logg)
 • vinylsidor

Ofta iakttar de egna husens slutliga finish på egen hand inte ägarnas husägare uppmärksamheten på specialisternas rekommendationer och monterar foderet direkt på ramen. En sådan lösning är ganska livskraftig om huset drivs exklusivt på sommaren, men om du bor i ett sådant hus på vintern i minst en vecka – kommer kondensat att ackumuleras under huden och orsakar dubbla skador – för att förstöra träet och fukta isoleringen.

För att undvika sådana konsekvenser och till att börja med låta möjligheten att driva huset året runt bör fasaden vara ventilerad. För att göra detta spikas över hela ytan av ramspikarna 30-40 mm tjocka och en fodring placeras på dem. Den största svårigheten här är den exakta hällningen av fundamentet, så att den inte hindrar luftens penetrering i ventilationsgapet. Intern efterbehandling görs som regel av gipskartong, fiberboard eller klädbräda.

Ramhusets väggar har en idealisk struktur för isoleringen av inredningen, därför har du hämtat väggkakan enligt alla regler, du får ett varmt, mysigt och bekvämt hem.

Läs om den perfekta yttre finishen här.

Ramhusets väggar: beskrivning, schema och rekommendationer

Ramhusets väggar är en flerlagskonstruktion, vars egenskaper är helt kända endast för proffs. Hemmastudenten kommer emellertid att kunna behärska denna teknik för att kunna utföra arbetet utan professionell hjälp.

Enhet av ramväggar

Ram väggar i ett trähus

Ramhusets väggar ger flera lager. Denna teknik, där en sådan konstruktion utförs, har hittat sin breda distribution, idag har det blivit klart även till en privatutvecklare. Det är viktigt innan du börjar arbeta för att bestämma vilka material som ska användas, och även i vilken ordning som ska ordna dem. Samtidigt är det omöjligt att göra utan ram, för det var det här systemet som gav namnet på tekniken.

Du behöver ett ångspärrlager, lathing, ytbehandling, OSB, mineralisolering, som kan vara i form av mattor. Med dessa material kan du skapa rätt ”paj” ur dem. Bildandet av en flerskiktad vägg börjar med ramkonstruktionen, som är tillverkad av trä. Mellan rack bör placeras ett lager av isolering, och sedan flytta i fasadens riktning. Det kommer att finnas en 15 mm orienterad strandplatta, och därefter – vertikala och vågräta kasser, mellan vilka membranet befinner sig. Det sista är dekorativt material. Membranet kommer att fungera som vindskydd. Arrangemanget av väggarna i ett ramhus inuti blir något enklare, för detta behöver du använda ångspärr och klädsel.

För referens

För att eliminera stagnation av inomhusluft, är det nödvändigt att installera tvångsventilation. När allt kommer omkring är orienterat strandbräda ett material som väldigt låter luft genom.

Rekommendationer för ramkonstruktion

Om du kommer att vara enhetsväggar i ett ramhus är det viktigt att i första etappen bestämma om byggandet av en bostadswil i den kalla årstiden, eller det kommer att användas som sommarstuga. Detta påverkar väggens tjocklek. Om vi ​​pratar om sommarlandskap, kan du spara på ställen som kommer att ha en mindre del. Men med huset för året runt lever, är situationen annorlunda. Dessutom, för huset, kan du använda billigare efterbehandling material, eftersom utseendet på byggnaden är inte så allvarliga krav.

När ramhusets väggar byggs, är det självklart också valt att vara värme- och även ångsäkert. I det här fallet beror mycket på regionen där du ska utföra byggandet. Om vi ​​pratar om den norra delen av landet, bör fokus läggas på energibesparing, designen ska ha två lager isolering. Om det emellertid är värme och hög luftfuktighet utanför fönstret det mesta av året, bör du dessutom använda en ångspärr som passar på utsidan av isoleringen, medan det för köldområden är ett sådant ”pie” -schema kontraindicerat.

Beskrivning av ramväggar: fördelarna och nackdelarna

Byggandet av väggarna i ett ramhus med egna händer kan väl utföras. Men före det rekommenderas att överväga alla fördelar och nackdelar med sådana byggnader. Den största fördelen är hastigheten, eftersom huset kan monteras i flera månader, vilket säkerställer frånvaron av krympning, vilket i andra fall kräver att man väntar på ögonblicket tills väggarna tar slutposition. Bland annat är ovanstående metod relativt billigt.

Tack vare moderna material är det möjligt att inse en godtycklig djärv fantasi om några månader, och huset kommer att vara hållbart och tillförlitligt. Men du bör vara uppmärksam på de svaga punkterna. Utan tvekan finns idag många verktyg som används för att förbättra kvaliteten på brandsäkerheten i material. Men med allt detta kan insekter och gnagare fortfarande komma in i träet. Därför är det nödvändigt att vidta åtgärder för att bekämpa dessa skadedjur innan konstruktionen påbörjas.

Konstruktion av ramväggar

Anordningen av ramhusets stödvägg beskrevs ovan, nu kan du gå till den praktiska delen av frågan. I första etappen utförs förberedelser, och det är nödvändigt att bestämma mängden byggmaterial. Det är viktigt att förbereda vissa verktyg, bland dem:

Glöm inte bland annat att köpa antiseptika, med vilka bearbetningen av träelement utförs för att ge dem brandmotstånd och skydda dem mot skadedjur. Väggens tjocklek beror på byggnadens syfte, denna parameter påverkas av rackens tvärsnitt. Därför bör stödet vara lika med 50 cm 2. Först måste du installera underdelen som passar på fundamentets vattentätningsskikt. Efter lags installeras i slitsarna. Alla vinklar måste vara raka, bland annat är elementen inriktade horisontellt. För att förenkla arbetet bör bibehålla avståndet mellan skiktet, vilket motsvarar isoleringens tjocklek. Alla föremål behandlas med antiseptiska medel. Därefter kan du börja installera hörnställena. De är fastsatta av övre omslag, först efter att mästaren kan montera mellanstänger. Experter rekommenderar vid varje steg att kontrollera om det vertikala och det horisontella är observerat, eftersom det slutliga resultatet beror på detta.

Arbeta på hörnen, den övre överlappningen. genomföra yta

Enhetsväggarna i ramhuset i detalj, som beskrivs i artikeln, låter dig eliminera fel. Således kommer nästa steg att vara bearbetning av hörnen, som inkluderar fönster- och dörröppningar. Fixering utförs med metall hörn, som är fästa med skruvar. I nästa steg monteras överlappsskikt, tekniken kommer att likna den som användes vid golvbeläggning. Men i detta fall bör deras längd vara något större. Racks är fasta med strängar.

Det nämndes ovan att i rammurens sammansättning finns isolering enligt typen av mineralull. Du kan dock välja lämplig värmeisolering. Om du vill att ditt hus ska vara varmt nog, även i den frostiga vintern, måste värmeisoleringsskiktet stärkas mellan rampostarna. Vid nästa steg installeras vattentätning, medan det är nödvändigt att se till att varje efterföljande lager överlappar det föregående. Placering sker i riktning från botten uppåt.Experter rekommenderar att man trycker på toppen av tunna stänger, med hjälp av vilken ett ventilationsgap bildas. I sista skedet läggs externa ytmaterial.

Internt arbete

Ramhusets väggar, anordningen och huvudämnena som beskrivs i artikeln bör också vara färdiga från insidan. Detta använder ett mindre antal lager, du behöver bara applicera ångspärr och ytbehandling. I den roll som sistnämnden kan vara spånskiva eller plywood, och om så önskas – gips. Om rummet är planerat att bli bostad, bör du vara uppmärksam på målsättningens ekologiska mål. Om det innehåller skadliga ämnen kan det påverka människors hälsa negativt. Till exempel är vissa typer av spånskiva olämpliga för sådan användning.

Inre väggar

Konstruktionen av ramhusets inre väggar kan utföras med hjälp av stänger, vars tvärsnitt kan vara lika med 40 × 60 eller 30 × 50 mm. Ramen kan monteras på skruvar eller naglar, fixeringsplattor används mindre ofta. Ramväggen kan tillverkas av den vanliga profilen för gips. Du kan skapa en ram med förstyvningar, på sidan av det arkmaterialet sys.

Byggande av ramhus

Ramhusets enhet från grunden till taket gör det möjligt att skapa i ett första steg av en billig grund (eventuellt – remsa). Fastsättning av byggnaden till fundamentet kan göras med bultar, kryckor med svanshals, ligament, ankare eller kil. Konstruktionen av lagerväggarna beskrivs ovan, men efter avslutningen av detta steg kan du göra taket. För detta används takbjälkar med ett kvadratiskt tvärsnitt, vars sida är 150 mm. Vid hörnen är etablerad permanent vindanslutning flush med stolparna. De passar brädan med ett tvärsnitt på 150 × 50 mm. Takets ram förstärks av band, mellanrummet mellan spjällen ska vara lika med dubbelt avståndet mellan ramarnas stolpar.

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Ram väggar i ett trähus

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Ram väggar i ett trähus

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Ram väggar i ett trähus

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *