Skelett

Ramgarage av timmer

Golvet i garaget kan utföras av olika tekniker. Till exempel kan du göra det trä, betong eller använda självnivellerande golvteknik. Väggar kan behandlas med konstruktionspapper, och ett hårdplatta är fastsatt ovanpå det. Men du kan använda andra ytbehandlingar. Som nämnts i början av den här beskrivningen, föreslår vi att vi installerar däck på fasaden utanför. För detta är det nödvändigt att göra en liten låda från en 40 × 40 mm bar. Taket kan hemmas med träbrädor.

Till taket under tyngden av snö är inte sagged, det rekommenderas att fixera filéerna till spjällen från sidan av väggarna. Det här gör det också möjligt att göra arkivering av takskenorna och takets överhäng attraktivare.

För väggbeklädnad är det bättre att använda plåt av 3 m. Således kommer konstruktionen att vara lufttät utan onödiga leder. Sammanfattningsvis återstår det att göra metallportar.

Läs mer om hur man gör porten till garaget, du kan läsa här – ”Tillverkning av garageportar.”

Efter denna enkla teknik kan du göra ett garage av trä, som mäter 6 × 4 m.

Processen att bygga ett ramgarage i videoformatet:

I fotogalleriet kan du se olika alternativ för byggandet av ett trägarage:

Scheman och ritningar

Om du själv bestämmer dig för att bygga ett garage ur träet, studera först diagrammen och ritningarna:

Hur man gör en ramgarage med egna händer?

Användningen av ramteknik kommer avsevärt att minska kostnaden för att bygga ett garage. En liten massa av byggnaden minskar trots allt kraven på stiftelsen, och användningen av brädor och orienterad strängbräda (OSB) som huvudbyggnadsmaterial gör det möjligt att minska leveranskostnaderna. Det är trots allt möjligt att ta med brädor och OSB i en liten bil med liten bärkraft och för leverans av tegel, sand och cement i rätt mängd behöver du en allvarlig lastbil och en kran med en lyftkapacitet på minst 2 ton. I den här artikeln kommer vi att berätta om hur man bygger ett ramgarage med egna händer från att välja en webbplats och skapa ett projekt för takläggning och anslutande kommunikation.

Välja en plats för garaget

En idealisk plats för ett garage skulle vara en lekplats på en kulle inte långt från huset. Höjden skyddar garaget, inspektionshålen och bilen från vattnet som har stigit under det kraftiga regnet. Om det inte finns någon sådan plats nära huset, måste du välja en plats, med fokus på närheten till vägen och höjden i förhållande till marknivå. Bygg aldrig ett garage i hål och hålor, annars kommer även ljust regn att leda till en stigning i vattennivån i den. Det är önskvärt att en 220 eller 380 volt linje passerar bredvid garaget, vilket kommer att underlätta byggandet och utrusta garaget med elvärme.

Projektskapande

Att skapa ett garage byggprojekt har följande mål:

 • bestämning av sekvensen av konstruktionsstegen;
 • bestämma handlingsförloppet under varje steg;
 • bestämma mängden material som behövs för att bygga ett garage.

Om du själv planerar ett projekt måste du noga tänka på hela processen med att bygga ett garage, från transport och lagring av materialet till längden och ordning för montering av ramkorten. Det hjälper till i denna ritning, med strikt överensstämmelse av skalan. Med det kan du bestämma storleken på garaget, de bästa sätten att styva strukturen, längden på lagerbrädorna och antalet fästelement. Det finns många olika program (till exempel AutoCAD), vilket underlättar konstruktionen av alla strukturer, men de kräver alla en viss upplevelse. Därför är det lättare att göra med en pappersteckning och en förklarande anmärkning till den. Eller använd tjänster av professionell designingenjörer eller byggare. I det här fallet kommer projektet att ta hänsyn till olika bagage, vilket en oförberedd person inte ens inser. Till exempel valet av trä för fuktighet, valet av brädor för bredd, speciellt konstruktionen av råbrädor, proceduren för montering av ramväggarna och så vidare.

Materialval

Garagerna är oftast byggda av oförplanade brädor med en fuktinnehåll på 12-14%, men de använder ofta timmer av naturlig fukt. Den senare kommer att kosta lite mindre, men garaget i sådana brädor kan inte mantas för att avslutas under det första året, vilket leder till materialavfall. Därför använder erfarna byggare endast vältorkade brädor.

Eftersom lagerelementen använder en stång med en sektion på 100 x 100 mm eller ett bräda med en sektion på 50 x 250 mm. Som en inre ram av väggar använd en bräda med en sektion på 25 x 100 mm. Skum eller mineralull upp till 5 cm tjock används för isolering och upp till 10 cm i kalla områden. En vattentät OSB 15-20 mm tjock, vagnskiva eller metallplåt används för yttre plätering. Applicera MDF, plywood med 5-10 mm tjocklek eller samma OSB-tjocklek för intern plätering. Denna kombination av material gör att du kan skapa ett varaktigt och billigt garage.

Stiftelsen konstruktion

Efter att ha gjort ett projekt eller ritning och kopplat det till området, leverera alla nödvändiga material för att skapa grunden. När du skapar stiftelsen, kom ihåg att inspektionshålen väsentligt ökar funktionaliteten i garaget, så att du inte bara kan lagra, men också för att underhålla och reparera bilen. Om du inte behöver en betraktningspit kan du välja och bygga en grund med hjälp av informationen från artiklarna. Vilken grund är bättre för ett timmerhus – funktionerna i beräkningen och fästningen av träet till olika typer av fundament.

Om du bestämmer dig för att bygga en grop, måste tekniken för att skapa grunden ändras, gräva ut gropen för den. Bestäm djupet av gropen baserat på din höjd och dina behov. Du kan göra en liggande grop, obrudovav sin vagn, du kan göra sittande eller stående grop. Skillnaden är bara i höjd och det faktum att i stående grop kommer du att kunna utföra någon form av arbete, du kommer inte att kunna ta bort motorn och lådan normalt medan du sitter ner, och lunnläget är endast lämpligt för ett litet bilunderhåll. Här är ungefärliga djup i gropen och gropen för den:

 • liggande 50/80 cm;
 • sitter 130/170 cm;
 • stående 170/210 cm

För betonggjutning, använd samma teknik som för gjutning av betonggrill. I gropen kan det finnas en nisch för verktyget. Bredden på den färdiga gropen ska vara 5-10 cm mindre än avståndet mellan den inre sidan av hjulen på samma axel. Fixa hörnen eller stålrören på ytan av gropen som inte tillåter bilen att falla in i den.

Om du ska installera järngrindar, skaffa sedan fästelement för dem. Beroende på dörrmodell kan detta antingen vara 2 vertikala pelare med fästen eller 4-6 pelare. Om du ska installera rullgardiner kan du använda träväggar och tak för att fixa dem.

Leverans och lagring av material

Förbereda grunden och låta den stå, ta med brädorna. Ramkonstruktion tillåter användning av plattor med naturlig fukt, men du måste förstå att spara dem, du kommer allvarligt att förlora när det gäller konstruktion. När allt kommer omkring kommer det inte att vara möjligt att skona garaget för rent på grund av den mycket stora krympningen av styrelsen med naturlig fuktighet. Därför är det önskvärt att köpa ett torkat bräda med en fuktinnehåll på 12-14%. För att lagra ett sådant bräda behöver du ett skydd skyddat mot regn. Den kan vara tillverkad av trästänger eller aluminiumrör och polyeten. Var noga med att ge luftplattor under baldakin.

Rammontering

Först måste du montera sidoväggarna på marken. För att göra detta, i enlighet med projektet, klippa de vertikala, horisontella och diagonala elementen och fortsätt sedan till aggregatet. Du kan själv göra denna operation. För att fästa brädorna mot varandra, använd metallhörn och kraftfulla självgängande skruvar. Dessa tillbehör säljs i de flesta hårdvaruaffärer. Var noga med att kontrollera de extrema brädornas hörn, eftersom garagets form beror på dem. Det optimala avståndet mellan de vertikala brädorna är 70-100 cm och mellan horisontella 120-150 cm. Var särskilt uppmärksam på monteringshålen, eftersom även ett litet misstag gör det omöjligt för dig att installera väggen på plats första gången.

Väggmontering ska utföras av två till tre personer, och om väggens längd är mer än 6 meter, eller en höjd på mer än 3 meter, måste du antingen ringa fler personer eller använda en kran.

Om du inte har möjlighet att montera mer än två personer eller använda en kran, montera först en låda av varje vägg bestående av två vertikala och två horisontella brädor. Du kan installera en sådan låda av två personer. Montera båda sidokedjorna och anslut sedan dem med vertikala brädor för att bilda bakrutan. Därefter samlar du framlådan. Nu kan du installera bärbara småskogar och fylla alla lådor med vertikala och vågräta brädor. Kom ihåg att vertikala brädor bara kan klippas om du planerar att installera ett fönster. I alla andra fall måste de vara hela. Men skär de horisontella brädorna baserat på avståndet mellan de vertikala brädorna. Anslut hela strukturen med hjälp av vinklar och skruvar. Glöm inte att installera diagonala brädor i varje femte cell.

Takinstallation

Om möjligt, bjud in en erfaren snickare eller roofer för att skapa taket, för i en artikel kan endast de allmänna principerna för detta arbete ges. Först installera takskivorna (lags) på ett avstånd av 80-140 cm från varandra. Om du planerar att använda vinden som förvaringsrum, ska avståndet minskas, annars ökas. För att installera lagret i dem och ramens övre horisontella brädor, klippa hål som är lika med brädet och djupet är halva bredden på brädet. På grund av detta kommer loggarna att bli spola med rammens övre kant. Lags ska fungera sidled vid 50-60 centimeter. Efter att du har installerat takets takbitar skär du dem till önskad längd med en cirkel- eller motorsåg.

Om du arbetar tillsammans och det inte finns någon möjlighet att ringa någon för hjälp, måste du istället för att logga installera en komplex struktur (triangel), som inkluderar loggar, takfästen och vertikala stöd. I det här fallet kan du göra utan skärningar i brädorna och placera dessa trianglar direkt på ramen, vilket i hög grad underlättar installationen. Därefter installeras ett vertikalt bräda som förbinder de övre delarna av trianglarna, samt det nedre bordet som förbinder de nedre delarna. Glöm inte att installera minst 2 (helst 4) diagonala struts som skyddar taket mot starka vindar.

Täcker och värmer

För mantling använd profilerade. Börja skära botten och lägga lakan med överlapp, tack vare detta, under ett regn kommer vattnet att tappa utan att komma in. Kappa på vagnskortet eller dess analoger, lägg bordet horisontellt så det blir vackrare. Om du bestämmer dig för att skaffa ett GSP-garage, måste arken justeras så hårt och exakt att gapet mellan dem på något ställe inte överstiger 0,5 mm, och efter avslutningen av manteln måste fogarna täckas med en blandning av PVA och fint veddamm.

Slutligen, sheathe taket, glöm inte att installera avlopp. Det är önskvärt att takets metallprofil sticker ut 30-40 cm bakom väggarna, vilket ökar skyddet av väggarna mot vatten. När du är färdig med den yttre huden, fortsätt till isoleringen, för att göra det, sätt in i väggens celler skär i bitar av skum eller mineralull, så sy dem med plywood eller OSB. Fiberbräda kan användas, men styrkan är otillräcklig, så materialet är snabbt täckt med repor. För att isolera vinden är det tillräckligt att låsa isoleringsmaterialet i cellerna som bildas av lags, det är flera gånger enklare än att värma taket längs spärrarna.

Gate installation

Om du installerar metallportar, måste gångjärnen på dem helt motsvara gångjärnen på stödelementen. För att installera rullgardinerna måste du bjuda in en specialist. Därför är det bästa valet för ett ramgarage – porten på vagnen styrelsen. Även de modernaste stålportarna hjälper inte av bilstöld, därför är deras funktion ganska dekorativ. Det vackraste garaget erhålls om du trimmer det med en vagn och gör en port ut av den, förstärker varje dörr från insidan med två horisontella och en diagonal planka. Speciell färg kommer att ge garaget dekorativa slingor (skur), som säljs i hårdvaruaffärer.

El och värme

Om det finns möjlighet att ansluta garaget till nätaggregatet kommer du definitivt att få tekniska villkor och installera en mätare i enlighet med dem. Detta sparar dig från problem med elleverantören. För uppvärmning av isolerade garage är väggmonterade infraröda elvärmare mest effektiva. För värmare, var noga med att installera en separat brytare och temperaturregulator.

Garage av timmer: hur man bygger med egna händer?

Arbetsplanen är som följer.

 1. Allmänna bestämmelser, grunden.
 2. Träets layout för garage dimensionerna 6×4 m med ett lut-till tak.
 3. Nedre bindningsram garage.
 4. Installation av vertikala stolpar (100x100x2685 och 100x100x1900) och tvärgående balkar.
 5. Ramens slutliga montering.
 6. Väggbeklädnad.
 7. Installation av gungor.

Enligt typ av konstruktion kan träverkstäder uppdelas i endel och ram, enligt materialet – till garage av CBS och garage av timmer och brädor. Under ramens ramgarage är det lämpligt kolumnformat i form av monolitiska betongstolpar, stapel-, skruv- eller prefabricerade pelare av armerade betongblock. Behovet av att bygga en mer solid grund kan orsakas av rörelse, svaga markar, hög markfuktighet, närhet till grundvatten, stora höjdsskillnader på byggarbetsplatsen. Rammen består av en botten (nederkant), stödkolumner, strutar och övre trimmen. Förstärkning av styvheten hos de nedre fälgarna produceras remsor, fastsatta på insidan av bandningen. Anslutningen av stolparna med överdelen är gjord av speciella spikar eller ankare / parentes / naglar.

Mängd sågt virke

För att bygga ett garage 6×4 meter enligt ritningen nedan behöver du: Bar 100x100x6000 för ramen – 1,08 kubikmeter eller 18 stycken. Bar 100x150x6000 för målpost / dörr och soclebindning – 0,63 kubikmeter eller 7 stycken. Styrelse 25x100x3000 per kista och hud – 1,5 kubikmeter eller cirka 200 stycken. Styrelse 50×150 × 6000 på takbjälkar, golv, dörrkarm / dörr – 2,03 kubikmeter eller 45 stycken.

Ramgarage av timmer

Garage ram botten trim

Byggnadens nedre fälgar är gjorda av en träbearbetningsdel av 100×150, impregnerad med använd motorolja. Det är möjligt att bearbeta kronans nedre kanter vid ramkonstruktionen, och impregneringen av de andra sidorna kan skjutas upp till golvet. Dessutom stärka anslutningen av kronor av källaren omslaget mellan dem kan vara stålvinkel eller klammer.

Montering av vertikala stativ och tvärgående balkar på ramen

Efter att ha avslutats med bottenbandet kan du gå vidare till vertikala ställen på timmer 100x100x6000. De kommer enligt vår ritning att ha en höjd av 2685 mm längs rammens höga sida och 1900 mm längs den låga sidan.

Efter montering av rackarna ansluter du motsatta sidor av ramen (hög och låg) tvärgående balkar. Racks under garagedörrarna med dörrar 1700×2500 och under dörren – timmer 100×150. Fästelement med bottenband och korsband – torn-spåranslutning.

Skelett av garaget från baren ”Skelett” i vårt garage är faktiskt redo. Det återstår att sticka strängarna (balk 100×100) under hörnstolparna, vilka avlägsnas efter att ha placerat spjällen med plats för stödbalkar. Rafters – bräda 50x150x4500. När du har slutfört ramen kan du gå till taket och kassen.

Väggbeklädnad

Kappning av garageramen kan vara OSB med externt vindtätt membran. Det är mycket önskvärt att fylla utrymmet mellan de yttre och inre plattorna med en medelhög hårdhet eller annan isolering. Som ett alternativ: Garagens ram är täckt med brädor, och kommer sedan att bygga vattentäta byggpapper och efterbehandling. Efter täckning och takläggning är porten installerad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *