Skelett

Ramgarage i baren med egna händer

Ramgarage i baren med egna händer

Ramkonstruktionens takkonstruktion.

Taket på ett ramgarage är ett av de viktigaste stadierna av byggandet. Du måste förbereda kortet 100×25. Takmaterial, välj enligt dina materialmöjligheter. Det blir tillräckligt och vanligt skiffer. När du ställer taket måste du skapa ett trussystem, arrangera en ångspärr, installera värmeisolering, utrusta vattentätningsskiktet och lägg på takmaterialet.

Taket kan vara av någon typ: gavel eller singelhöjd, mansard, höft, etc. På detta stadium beror allt på dina personliga preferenser. Om garaget kommer att lagras på alla hushållsutrustning är det bättre att göra ett taktakstält. Det är dyrare och svårare att bygga upp än en skjul, men mycket mer rymlig och varmare. Taket kan vara mantlat plåster. Utrustad med träfoder. Före fästning på träbjälkar ska panelen behandlas med en flamskyddsmedel.

I slutet kommer det att förbli att ställa in porten. Bäst av allt har bevisade svängstrukturer. De kan tillverkas på basis av en träram. Det är nog att skära det med en professionell metallplåt, bräda eller klädbräda.

Om du behöver mer allvarligt skydd, köp och installera automatiska sektionsöppningar eller enkla stålroleta. Du kommer att kunna måla dem i samma färg som timmermurarna, vilket ger maximal visuell kombination. Ha ett bra jobb!

Hur man gör en ramgarage med egna händer?

Användningen av ramteknik kommer avsevärt att minska kostnaden för att bygga ett garage. En liten massa av byggnaden minskar trots allt kraven på stiftelsen, och användningen av brädor och orienterad strängbräda (OSB) som huvudbyggnadsmaterial gör det möjligt att minska leveranskostnaderna. Det är trots allt möjligt att ta med brädor och OSB i en liten bil med liten bärkraft och för leverans av tegel, sand och cement i rätt mängd behöver du en allvarlig lastbil och en kran med en lyftkapacitet på minst 2 ton. I den här artikeln kommer vi att berätta om hur man bygger ett ramgarage med egna händer från att välja en webbplats och skapa ett projekt för takläggning och anslutande kommunikation.

Välja en plats för garaget

En idealisk plats för ett garage skulle vara en lekplats på en kulle inte långt från huset. Höjden skyddar garaget, inspektionshålen och bilen från vattnet som har stigit under det kraftiga regnet. Om det inte finns någon sådan plats nära huset, måste du välja en plats, med fokus på närheten till vägen och höjden i förhållande till marknivå. Bygg aldrig ett garage i hål och hålor, annars kommer även ljust regn att leda till en stigning i vattennivån i den. Det är önskvärt att en 220 eller 380 volt linje passerar bredvid garaget, vilket kommer att underlätta byggandet och utrusta garaget med elvärme.

Projektskapande

Att skapa ett garage byggprojekt har följande mål:

 • bestämning av sekvensen av konstruktionsstegen;
 • bestämma handlingsförloppet under varje steg;
 • bestämma mängden material som behövs för att bygga ett garage.

Om du själv planerar ett projekt måste du noga tänka på hela processen med att bygga ett garage, från transport och lagring av materialet till längden och ordning för montering av ramkorten. Det hjälper till i denna ritning, med strikt överensstämmelse av skalan. Med det kan du bestämma storleken på garaget, de bästa sätten att styva strukturen, längden på lagerbrädorna och antalet fästelement. Det finns många olika program (till exempel AutoCAD), vilket underlättar konstruktionen av alla strukturer, men de kräver alla en viss upplevelse. Därför är det lättare att göra med en pappersteckning och en förklarande anmärkning till den. Eller använd tjänster av professionell designingenjörer eller byggare. I det här fallet kommer projektet att ta hänsyn till olika bagage, vilket en oförberedd person inte ens inser. Till exempel valet av trä för fuktighet, valet av brädor för bredd, speciellt konstruktionen av råbrädor, proceduren för montering av ramväggarna och så vidare.

Materialval

Garagerna är oftast byggda av oförplanade brädor med en fuktinnehåll på 12-14%, men de använder ofta timmer av naturlig fukt. Den senare kommer att kosta lite mindre, men garaget i sådana brädor kan inte mantas för att avslutas under det första året, vilket leder till materialavfall. Därför använder erfarna byggare endast vältorkade brädor.

Eftersom lagerelementen använder en stång med en sektion på 100 x 100 mm eller ett bräda med en sektion på 50 x 250 mm. Som en inre ram av väggar använd en bräda med en sektion på 25 x 100 mm. Skum eller mineralull upp till 5 cm tjock används för isolering och upp till 10 cm i kalla områden. En vattentät OSB 15-20 mm tjock, vagnskiva eller metallplåt används för yttre plätering. Applicera MDF, plywood med 5-10 mm tjocklek eller samma OSB-tjocklek för intern plätering. Denna kombination av material gör att du kan skapa ett varaktigt och billigt garage.

Stiftelsen konstruktion

Efter att ha gjort ett projekt eller ritning och kopplat det till området, leverera alla nödvändiga material för att skapa grunden. När du skapar stiftelsen, kom ihåg att inspektionshålen väsentligt ökar funktionaliteten i garaget, så att du inte bara kan lagra, men också för att underhålla och reparera bilen. Om du inte behöver en betraktningspit kan du välja och bygga en grund med hjälp av informationen från artiklarna. Vilken grund är bättre för ett timmerhus – funktionerna i beräkningen och fästningen av träet till olika typer av fundament.

Om du bestämmer dig för att bygga en grop, måste tekniken för att skapa grunden ändras, gräva ut gropen för den. Bestäm djupet av gropen baserat på din höjd och dina behov. Du kan göra en liggande grop, obrudovav sin vagn, du kan göra sittande eller stående grop. Skillnaden är bara i höjd och det faktum att i stående grop kommer du att kunna utföra någon form av arbete, du kommer inte att kunna ta bort motorn och lådan normalt medan du sitter ner, och lunnläget är endast lämpligt för ett litet bilunderhåll. Här är ungefärliga djup i gropen och gropen för den:

 • liggande 50/80 cm;
 • sitter 130/170 cm;
 • stående 170/210 cm

För betonggjutning, använd samma teknik som för gjutning av betonggrill. I gropen kan det finnas en nisch för verktyget. Bredden på den färdiga gropen ska vara 5-10 cm mindre än avståndet mellan den inre sidan av hjulen på samma axel. Fixa hörnen eller stålrören på ytan av gropen som inte tillåter bilen att falla in i den.

Om du ska installera järngrindar, skaffa sedan fästelement för dem. Beroende på dörrmodell kan detta antingen vara 2 vertikala pelare med fästen eller 4-6 pelare. Om du ska installera rullgardiner kan du använda träväggar och tak för att fixa dem.

Leverans och lagring av material

Förbereda grunden och låta den stå, ta med brädorna. Ramkonstruktion tillåter användning av plattor med naturlig fukt, men du måste förstå att spara dem, du kommer allvarligt att förlora när det gäller konstruktion. När allt kommer omkring kommer det inte att vara möjligt att skona garaget för rent på grund av den mycket stora krympningen av styrelsen med naturlig fuktighet. Därför är det önskvärt att köpa ett torkat bräda med en fuktinnehåll på 12-14%. För att lagra ett sådant bräda behöver du ett skydd skyddat mot regn. Den kan vara tillverkad av trästänger eller aluminiumrör och polyeten. Var noga med att ge luftplattor under baldakin.

Rammontering

Först måste du montera sidoväggarna på marken. För att göra detta, i enlighet med projektet, klippa de vertikala, horisontella och diagonala elementen och fortsätt sedan till aggregatet. Du kan själv göra denna operation. För att fästa brädorna mot varandra, använd metallhörn och kraftfulla självgängande skruvar. Dessa tillbehör säljs i de flesta hårdvaruaffärer. Var noga med att kontrollera de extrema brädornas hörn, eftersom garagets form beror på dem. Det optimala avståndet mellan de vertikala brädorna är 70-100 cm och mellan horisontella 120-150 cm. Var särskilt uppmärksam på monteringshålen, eftersom även ett litet misstag gör det omöjligt för dig att installera väggen på plats första gången.

Väggmontering ska utföras av två till tre personer, och om väggens längd är mer än 6 meter, eller en höjd på mer än 3 meter, måste du antingen ringa fler personer eller använda en kran.

Om du inte har möjlighet att montera mer än två personer eller använda en kran, montera först en låda av varje vägg bestående av två vertikala och två horisontella brädor. Du kan installera en sådan låda av två personer. Montera båda sidokedjorna och anslut sedan dem med vertikala brädor för att bilda bakrutan. Därefter samlar du framlådan. Nu kan du installera bärbara småskogar och fylla alla lådor med vertikala och vågräta brädor. Kom ihåg att vertikala brädor bara kan klippas om du planerar att installera ett fönster. I alla andra fall måste de vara hela. Men skär de horisontella brädorna baserat på avståndet mellan de vertikala brädorna. Anslut hela strukturen med hjälp av vinklar och skruvar. Glöm inte att installera diagonala brädor i varje femte cell.

Takinstallation

Om möjligt, bjud in en erfaren snickare eller roofer för att skapa taket, för i en artikel kan endast de allmänna principerna för detta arbete ges. Först installera takskivorna (lags) på ett avstånd av 80-140 cm från varandra. Om du planerar att använda vinden som förvaringsrum, ska avståndet minskas, annars ökas. För att installera lagret i dem och ramens övre horisontella brädor, klippa hål som är lika med brädet och djupet är halva bredden på brädet. På grund av detta kommer loggarna att bli spola med rammens övre kant. Lags ska fungera sidled vid 50-60 centimeter. Efter att du har installerat takets takbitar skär du dem till önskad längd med en cirkel- eller motorsåg.

Om du arbetar tillsammans och det inte finns någon möjlighet att ringa någon för hjälp, måste du istället för att logga installera en komplex struktur (triangel), som inkluderar loggar, takfästen och vertikala stöd. I det här fallet kan du göra utan skärningar i brädorna och placera dessa trianglar direkt på ramen, vilket i hög grad underlättar installationen. Därefter installeras ett vertikalt bräda som förbinder de övre delarna av trianglarna, samt det nedre bordet som förbinder de nedre delarna. Glöm inte att installera minst 2 (helst 4) diagonala struts som skyddar taket mot starka vindar.

Täcker och värmer

För mantling använd profilerade. Börja skära botten och lägga lakan med överlapp, tack vare detta, under ett regn kommer vattnet att tappa utan att komma in. Kappa på vagnskortet eller dess analoger, lägg bordet horisontellt så det blir vackrare. Om du bestämmer dig för att skaffa ett GSP-garage, måste arken justeras så hårt och exakt att gapet mellan dem på något ställe inte överstiger 0,5 mm, och efter avslutningen av manteln måste fogarna täckas med en blandning av PVA och fint veddamm.

Slutligen, sheathe taket, glöm inte att installera avlopp. Det är önskvärt att takets metallprofil sticker ut 30-40 cm bakom väggarna, vilket ökar skyddet av väggarna mot vatten. När du är färdig med den yttre huden, fortsätt till isoleringen, för att göra det, sätt in i väggens celler skär i bitar av skum eller mineralull, så sy dem med plywood eller OSB. Fiberbräda kan användas, men styrkan är otillräcklig, så materialet är snabbt täckt med repor. För att isolera vinden är det tillräckligt att låsa isoleringsmaterialet i cellerna som bildas av lags, det är flera gånger enklare än att värma taket längs spärrarna.

Gate installation

Om du installerar metallportar, måste gångjärnen på dem helt motsvara gångjärnen på stödelementen. För att installera rullgardinerna måste du bjuda in en specialist. Därför är det bästa valet för ett ramgarage – porten på vagnen styrelsen. Även de modernaste stålportarna hjälper inte av bilstöld, därför är deras funktion ganska dekorativ. Det vackraste garaget erhålls om du trimmer det med en vagn och gör en port ut av den, förstärker varje dörr från insidan med två horisontella och en diagonal planka. Speciell färg kommer att ge garaget dekorativa slingor (skur), som säljs i hårdvaruaffärer.

El och värme

Om det finns möjlighet att ansluta garaget till nätaggregatet kommer du definitivt att få tekniska villkor och installera en mätare i enlighet med dem. Detta sparar dig från problem med elleverantören. För uppvärmning av isolerade garage är väggmonterade infraröda elvärmare mest effektiva. För värmare, var noga med att installera en separat brytare och temperaturregulator.

Hur man bygger ett ramgarage med egna händer

Bygg ett ramgarage med egna händer – det är lönsamt och inte alltför besvärligt. Det är viktigt att känna till listan över material som krävs för byggandet av detta byggmaterial och verkningsföljden. Som ett resultat kommer frågan om var man ska sätta bilen på natten lösas snabbt och relativt inte dyrt.

Välja en grund för ett ramgarage

Ett särdrag hos strukturen på grund av en träram – låg vikt. Därför krävs inte en solid grund för den. I de flesta fall är det tillräckligt att bygga en grund betong eller tegelband.

Det finns också en sådan typ av grund för ett ramgarage som ”grunden för Semykin”. Det är byggt av ett speciellt sätt som läggs och fylls med markdäck. Fördelen med denna anledning är uppenbart: Kontanta kostnader kommer endast att krävas för leverans, materialet är värdelöst och det finns ingen brist på det. Begagnade bildäck kan lätt hittas var som helst.

Fördelar med bandfot

Grunt betongband – det bästa valet för att bygga ett ramgarage med egna händer. Denna typ av stiftelse har ett antal obestridliga fördelar, inklusive:

 • snabb produktion;
 • förmågan att utföra allt arbete på egen hand, utan inblandning av särskild utrustning och anställd arbetskraft,
 • tillgänglighet och billigt pris på material som är nödvändiga för konstruktion;

MZL (grundbuntfundament) kan byggas på vilken typ av jord som helst. Men det är viktigt att överväga närheten till grundvattnets yta. Om grundvattennivån är hög (mindre än 1,5 m) måste du utföra vattentätning av betongbasen av hög kvalitet. För detta ändamål kan du använda både traditionella och banbrytande material:

 • takläggning;
 • bitumen;
 • gummi-bitumen mastic;
 • Penetrons sammansättning ökar betongens fuktmotstånd och dess modifieringar.

Vad behövs för byggandet av MZL

Innan du bygger en grund för ett ramgarage, rekommenderas att du ritar en framtida struktur med en indikation på måtten på alla detaljer: väggar, tak, fönster, dörrar. Om ägaren av bilen behöver en betraktningsgruva, bestämma dess dimensioner och plats. Ramverkets kvalitetsprojekt ger bredden på uppfarten.

När ritningen är klar gör de en lista över de verktyg och material som behövs för arbetet. Den här listan kan vara annorlunda men måste innehålla följande saker:

 1. Bayonet och skovel spade.
 2. Roulette.
 3. Vattenhalten är minst 3 m.
 4. Rope eller garn för att markera byggarbetsplatsen.
 5. Betongblandare eller behållare för självtillverkad beredning av betong.
 6. Formpressningsmaterial (plattor, plywood inte mindre än 5 mm tjock).
 7. Tät polyeten för att skydda färsk betong från att torka ut och tvättas bort med regn.
 8. Material för vattentätning.
 9. Sand.
 10. Krossad sten eller grus i mittenfraktion.

Byggnadsstadier

 • byggarbetsplatsen rengörs av skräp och stenar, nivå;
 • använda roulette, pinnar och rep (garn) utföra markeringen av den yttre omkretsen av den framtida strukturen;
 • dra sig tillbaka till mitten av den resulterande rektangeln 40-50 cm och markera fundamentets inre omkrets;
 • gräva dike med ett djup av 50-60 cm;
 • kompakta vallgraven, botten och täppa;
 • gör dumpning med sand (5-10 cm) och murar (10-15 cm);
 • den resulterande kudden är tampad;
 • formwork uppställs och det stärks med pinnar för stabilitet;
 • lägg förstärkningsbältet;
 • häll betong.

För att snabbt bygga ett ramgarage med egna händer måste du överensstämma med den fasvisa genomförandet av arbetet. Denna steg-för-steg-instruktion ger inte bara en lista, men också en sekvens av åtgärder som du definitivt behöver följa.

Stapelgrund för ramgarage

Om byggarbetsplatsen har en svår terräng eller det inte finns någon önskan att utföra en stor mängd arbetskrävande jordarbeten kan du välja en stapelfond. Det billigaste byggalternativet är enligt följande:

 • markera byggarbetsplatsen och bestämma placeringen av framtida stöd (avståndet mellan dem ska inte vara mer än 2 m);
 • gräva på lämpliga ställen på gropdjupet under jordens fryspunkt vid 20-30 cm;
 • utföra sand och grus dumpning:
 • asbestcementrör är strikt vertikalt installerade och förstärkta i denna position med hjälp av distansorgan;
 • De fyller upp gropen, lägger lager och tappar upp marken och murarna.
 • lägg förstärkningsrör och fyll i hålrummet med betong.

Välj typ av ram

På grund av de olika moderna byggmaterialen kan du bygga ett ramgarage med egna händer med metallprofiler, OSB, korrugerade golv, fuktresistent plywood och brädor. För plätering väljer varje ägare av bilen det material som är mest tillgängligt för honom. Ramverket på garaget är kantat upp med en bar med en sektion av 15/10 eller 15/15 cm och brädor med en sektion av 4/15 eller 5/20 cm.

Parametrarna för byggmaterialet väljs utifrån framtida strukturs dimensioner.

Om du tänker bygga ett ljust ramskärmsgarage kan du använda brädor och balkar av den minsta delen. Ritningen måste återspegla dimensionerna av inte bara byggnadens delar utan också materialet från vilket det är byggt.

Du kan personligen svetsa metallramen. Det kommer att kosta lite mer än trä, men kommer att vara mer hållbart och hållbart. Dessutom har metallramen ett brett utbud av fördelar:

 • Det är inte föremål för råttor och förstörelse av insekter.
 • Behöver inte behandlas med antiseptiska föreningar (det är tillräckligt att applicera ett korrosionsmedel).
 • brandbeständig

Eftersom du kan bygga ett ramgarage på olika sätt, måste du först och främst välja material för konstruktion av ”skelett” och dess hud. Den säkraste och estetiskt tilltalande varianten av konstruktionen erhålls med profilerad plåt. Metallramen och de fasta väggarna blir ett oöverstigligt hinder för dem som försöker komma in i byggnaden utan ägarens kännedom.

Hur man bygger en träram

För att bygga ett garage på ramteknik behöver du veta principen om installation av nyckelelement. Träbar och plankor är fastsatta med metallfästen och hörn, skruvar och naglar. Om det beslutas att göra en metallram, krävs en svetsmaskin och motsvarande färdigheter för byggandet av garaget.

Träet förbehandlas med en komposition som förhindrar dess för tidiga förstöring. Det mest populära sättet – Senezh.

Steg för byggandet av en träram

 1. För ramens botten används brädor av större sektion: 5/20 cm. Timmer läggs på det takmaterial som tidigare lagts på fundamentet, fastgjort till betongen med metallklämmor.
 2. Upprätta ett vinkelelement från dubbla brädor eller en stång och fixera det i vertikalt läge med hjälp av stöd.
 3. Exponera på samma sätt den andra vinkeln.
 4. Montera överdelen.
 5. Installera mellanstöd.
 6. Bygg ett rörfönster och dörrar.
 7. Börja bygga ett trussystem.

Du kan bygga ett ramgarage med egna händer med någon typ av tak. Taket kan vara singel och dubbel lutning, platt. Gabel – mer komplex design, så de flesta bilägare väljer en platt eller odnoskatnoy.

Välja material för trim och finish garage

Om byggnaden av garaget förutsätter närvaron av en metallram, för konstruktion av väggar med profilerad golv. Det rekommenderas att köpa stämplar ”C” eller ”PS”. Den optimala våghöjden är 10-20 mm. Om du använder det billigaste tyget med 8 mm våg bör det observeras att dessa skikt kräver mer noggrann anslutning till byggnadens ”skelett”.

Om huvudmaterialet är trä har byggnadsägaren oundvikligen en fråga: hur man sätter ut en träram utifrån? Här finns omfattningen av valet brett: du kan använda högkvalitativa brädor, OSB, fuktresistent plywood, sandwichpaneler.

Avsluta det inre av garaget kan vara gjord av plywood, gips, husblock, plastpaneler. För isolering av väggar och golv med skum eller mineralull.

Enkelt garage i korrugerat gör det själv

Metallgarage kan byggas för hand

Metallgarageväska

Guide: hur man bygger ett garage från brädorna gör det själv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *